- Honor 600 Lite - koffein nélkül
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- 200 MP-es főkamerával és dupla periszkóppal jön az Oppo Find X9 Ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
PaulMP
tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
- Összes Ubisoft játék
- Legtöbb EA játék
- Összes SEGA/ATLUS játék
- Wukong-ból se került ki
- Dragon's Dogma 2, de a Monster Hunter Wilds- ból se fogják kivenni
Persze költői túlzás volt, hogy "egy játékból se", van ahol üzleti okokból kerül ki, hátha többen veszik úgy, de sok olyan játék van amiből sose fog kikerülni.
A kínai/koreai játékok most törnek be a piacra, és a Wukong-ban ott van mai napig, Stellar Blade-ben is, igaz az még nincs egy éves, legalábbis a PC változat. Szerintem a népszerűbb címekből egyáltalán nem törvényszerű, hogy kikerül a Denuvo, vagy max sok sok év után. -
PaulMP
tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Nem feltétlen, van eladási szám utáni licence is. A legtöbben erre álltak át, és nincs lejárata. Lassan két éve egy játékból se került ki Denuvo.

Én azt mondom, hogy ha valakit érdekel egy játék, de nincs rá pénze, vegye meg szürke kereskedésből nyomott áron, vagy várjon akcióra.A Crimson Desert is ~48eur jelenleg, ami azért szerintem bőven jó ár, ha valaki azonnal játszani akar vele.
-
PaulMP
tag
Pontosan!
Rengeteg embernek sajnos ilyen beidegződés, hogy FullHD felett nincs CPU limit, ami valamikor igaz volt, de már nagyon nem azokat az időket éljük.Serényen csökkentik a felbontást mert a 60 fps sincs meg a régi processzoron, és csodálkoznak hogy nem történik semmi változás. Jó kis RE engine meg UE5 ugye.
-
hahakocka
őstag
Magasabb felbontáson gpu heavy gpu fókuszált lesz a használtság szinte mindig mintsem CPU heavy. Erre utaltam de elég megnézni a teszteket a X3D-s procikkal 3 felbontásban. Főleg tehát 1080p-ben van erősebb hatása. De manapság már inkább 1440po sőt néhány 'elvetemült' 4K ban tolja a gameket. Ilyenkor lehet hogy jobb egy 9700x 97e- ért pl tray változatban
-
MikeWazowski
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Köszönöm, próbáltam ironikusan megfogalmazni mindazt a sírást, ami ott lement.
Keep calm andAll DRM is cancer, period.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Világos, és talán érthető is így nézve. Igaz, a két első találgatás kicsit szélsőséges megfogalmazás lett...

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ahogy olvastam, leginkább két baj van:
- Aki kitalálta a Denuvo-t, azt a barátai nem verték lapáttal addig, amig levegőt vesz
- Miután az előző nem történt meg, nem bontották alapig az épületet, szántották fel és vetették be radioakltív sóval
Nyilván mindenki azt ecseteli, mennyi pénzt nem fog a játékra költeni egyáltalán a Denuvó miatt, hogy mekkora álszentség a Denuvó miatt fejlesztőket szidni (akiknek általában nincs beleszólásuk az ilyenekbe, mert ez inkább a finance/monetization alá esik), és emellett a 30%-os rsézesedéssel kizsákmányoló Steam-et éltetni. -
Spizzi
aktív tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Mi az, hogy: "1080p re adnak + erőt. 1440p n már nagy csökkenés 4K n semmi szinte." ???
Nem a felbontás hatátozza meg a CPU load-ot játék alatt, sokkal inkább, hogy hány darab frame előállításában kell segédkezzen. Tegyük fel van egy überkirály PC-m, tudja a 4k 120 FPS-t is. Driverből lekorlátozom a maximális framek számát 100-ra.
1080p100 / 1440p100 / 2160p100
Pont ugyanakkora lesz a CPU load mind a három esetben. Az, hogy alacsonyabb felbontáson úgy érzi valaki, hogy több kakaót kér a program a CPU-tól az pusztán annyi, hogy magasabb felbontáson GPU bottleneckje van ami csökken/megszűnik a felbontás csökkentésével..... de ott sem a felbontás változás ténye az, ami ezt jelenséget okozza, hanem az azzal egyenesen arányos képkocka mennyiség növekedés.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem kell megenni akkor se. Türelmesnek kell lenni, mert 1 év után már nem lesz rajta denuvó... és lesz alternatív beszerzési lehetőség.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Az mindig baj ha pénzt kell költeni
-
MikeWazowski
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az a baj, h meg kell venni?
-
hahakocka
őstag
X3D procik főleg 1080p re adnak + erőt. 1440p n már nagy csökkenés 4K n semmi szinte. Kivétel pár durva CPU kedvenc Stratégia és a multis gamek 10000 fps-ei.
500km2? Az szép akkor mondjuk a legnagyobb ilyen szép grafikával legalábbis ellátott fantasy terület lehet egy játékban valaha? (Talán az Elder Scrolls 1 vagy 2 vezette ezt a listát? De hát ott még közel sem volt
hasonló grafikai minőség) -
hahakocka
őstag
Ahogy néztem a megjelenési videót meg a Crimson Desert engine bemutatót, hát olyan fura volt, mert sokszor mintha zajos lenne a kép főleg a középső s hátsó távoli objektumoknál meg az effektek mintha kb pixeles lenne sok minden picit, mintha zizik repkednének a tévében ugye
Olyan fura a grafikája nekem nem elég éles is sok helyen valahogy. Lehet akkor ezért lett kisebb a gépigénye? Egy Witcher 3 4K-n élesebb volt sokszor szerintem az új kiadással.
Aztán ha nézitek az engine bemutatót pop in pop up jönnek elő a füvek, bokrok pl a kastély mellett közvetlenül pedig elég közeli a többi tájelemhez, épülethez képest. Mint régen az Oblivionban előttem töltötte be nem messze a füvet is
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Mindeközben alternatív fórumokon most dobja le mindenki a láncot, hogy Denuvo lesz benne...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Ez csak single player. De minden játékot kivált.
-
MikeWazowski
veterán
Nem vagyok képbe a játékkal kapcsolatban, de ez most akkor olyan lesz mint az Elden ring? Sima SP mód és PVE?
-
Spizzi
aktív tag
Az észrevehetetlen ~2%-os perf. vesztéstől terjedhet a skála egészen a masszív ~20%-ig + stutter egyéb gondokig. Gyakorlatilag azon múlik az egész, hogy mennyire sikerült jól implementálni.
Modern CPU-kal nem lesz gond, főleg X3D modellekkel vagy azokkal az Intelekkel amikben több szál van mint egy kötött pulóverben. Viszont régebbi 6/6, 8/8-asok amelyek alapvetően megfelnének valamelyik hivatalos gépigénynek lehet azokon stutter fest lesz.
Szvsz. kétlem hogy ma találták ki, hogy kell bele DRM és random most kódolták bele a játékba a megjelenés küszöbén.
-
NyalokAA
senior tag
Az ígéretek ellenére húztak egy utolsó perces denuvot. Ki is tört a forradalom steamen meg redditen
Nem tudom igazából számit e a denuvo. Személy szerint nekem komolyabb problémát sohasem okozott. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Igen. Az ekkora térképeket streamelni kell, mert az origótól való távolodás miatt már a koordináta növekedése is pontatlanabbá teszi az objektumok megjelenítését. Tehát egy tile nem lehet akármilyen nagy. Viszont még így sem lehet elméletben akármekkora egy teljes map, és az nagyon a motor képességeitől függ, hogy mekkora map jeleníthető meg.
A Crimson Desertnél hivatalos adat erre nincs, de állítólag úgy 500 km2-ről van szó. Ez azért masszívan több a legtöbb játékhoz viszonyítva. -
sittes79
addikt
Hey van Mac is az mar smafu?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ennél prózaibb az ok. Nem UE5-ön fut. Meg igazából az UE5 nem optimális arra, amit ez a játék csinál. Például a térkép két végpontja közötti gyalogút a játékban kb. 6 órás. És ez majdnem légvonalbeli gyalogút, tehát a tényleges gyaloglás a környezeti viszonyok miatt akár 10-12 óra is lehet. Az UE5 nincs felkészítve erre. Tud nagy világokat kezelni, de ilyen orbitálisan nagyot nem.
-
TESCO-Zsömle
titán
Tűkön ülve.
És akkor az is kiderült, hogy miért nem néz ki úgy, mint egy UE5-ös cucc: Hogy hatványozottan jobban fusson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tőzsde és gazdaság
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
" Mondj egy-két példát.