- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TTomax #17207 üzenetére
"AMD Unable to Ship Enough Radeon R9 Fury Chips to its AIB Partners
AMD has over 10 AIB partners, who officially buy GPUs from the company. But only two of them, namely Asustek Computer and Sapphire Technology, will offer AMD Radeon R9 Fury cards in the start. Eventually, other partners including Gigabyte Technology, MicroStar International, and PowerColor will begin offering the latest chips. But at first, as the source reports, limited quantities of these chips will be available from two of AMD’s partners."
-
pengwin
addikt
válasz
TTomax #17207 üzenetére
Gondolom nehéz a megfelelő minőségű lapkák előállítása, így jóval kevesebb Fury lehet X-es. Vagy ezek a kártyák nem ugyanabból a szilikonból készülnek?
Tippre elég nehéz lehet a megfelelő kihozatal elérése egy techdemó szintű, nagyon újszerű terméknél. Én emiatt nem csodálkoznék, ha érkeznének később letiltással light-osított Fiji kártyák is, kevesebb számolóval és memóriával, jó nagy memória sávszélességgel. -
-
válasz
TTomax #15280 üzenetére
nem voltak olcsóak, de pl az aktív displayport-dvi átalakító megáll 8k-ban ha marha drága verziót veszel. És emellett az aktív dvi átalakító csak a nem dp++-os kimenethez kell, dp++-os portra elég a passzív, ami meg 2,5-3 ezer forint. A fury x-en 4 darab dp++ és egy hdmi 1.4 van.
Malibutomi: ugye csak az fps limiternél van ekkora fogyasztás, de amúgy én is néztem hogy pl 60 fps-ben limitálva (mert mondjuk 60 hz-es a monitorod) simán lemegy 150-ig is akár.
Honzi: abban egyetértek, hogy elmentem sörözni pár órát, visszajöttem, volt vagy 80 hsz, és kb mind csak flame, és ha ma vagy 100-120 hsz nem foglalkozott a hdmi 2 hiányával akkor egy sem. Igazából teljesen feleslegesen megy a hőzöngés, a radeon találgatós topic pedig szépen átment "újabb radeon fikázós" topikká. És nem, ezt nem azért mondom mert ne lehetne kritikát alkotni a radeonokról vagy az amd-ről, hanem azért, mert az elmúlt 1000 hsz-ből 850 erről szólt.
-
guftabi96
addikt
válasz
TTomax #15260 üzenetére
Mintha nem lenne több lehetőség: R9 290X, Szétnéztem volna aprón hasonló tudású kártya után, vagy akár használtat, de erősebbet, vagy vártam volna. Ilyen egyszerű. Azt nem mondhatod, hogy kényszerhelyzetben voltak, mert nem volt más alternatíva...
Az pedig dicsérendő, hogy sok helyen visszavették.Asbee: "Ezerszer kitárgyalt téma, ne kezdjük újra." Mint ahogy a fogyasztás és a melegedés mértéke is az......
-
guftabi96
addikt
válasz
TTomax #15240 üzenetére
Ezt úgy mondod, mintha az AMD nem lett volna folyamatosan savazva ebben a topikban IS.
De amúgy amíg ki lehet kapcsolni, addig engem nem érdekel, hogy benne van-e, de tény, hogy kezdhetnének vele valamit, ha már létezik, mert szebb nem igazán lesz tőle a játék, de cserébe megnő a gépigény.
Nekem az az egyetlen egy dolog furcsa, hogy míg a Gaming Evolved játékok mindenen jól futnak, addig az nv játékok sokkal rosszabbul futnak AMD-n. Ezzel is csinálhatnának valamit, mert ez viszont idegesítő. És nyilván mindenki az nv-t fogja szidni, mert mit lát? Megnyitja a játékot, ott a nagy nv logó, aztán meg szarul fut.
Sajnos ezt én is tapasztalom, de szerencsére az utóbbi időben egyik cím sem emiatt lett végül félbehagyva nálam.( FC4 közelébe se ér a 3-nak, Unity-t inkább hagyjuk, project Cars nekem csalódás, főleg a rossz ffb miatt, watch dogs unalmas, sivár).
Remélem idén jobb lesz a helyzet, de ez túl szép álom, hogy igaz legyen.
Szerencsére a Battlefront GE játék, engem pedig az érdekel a legjobban.Asbee: ez alapvetően Radeon találgatós topik, nyilván nyilván itt olyanok vannak többségben, akik az AMD kártyáival szimpatizálnak, azt készülnek a jövőben megvenni stb Szerintem természetes, hogy nem azt akarják olvasni, hogy bezzeg az Nv.... Pedig a 980 az .... Nem tudom mi ebbe olyan meglepő.
-
válasz
TTomax #15216 üzenetére
lényeg hogy 3x 4k monitor
Akárhogy is, ez is jól néz ki (ez más mint amiről a legitreviews ír)persze ennek hátrányai is vannak, pl stratégiában egyszerűen túlságosan sokat kell mozogni az egérrel (meg persze hogy olyan képernyőre teszi az ablakot ami a legmesszebb van az egértől
-
schwartz
addikt
válasz
TTomax #15189 üzenetére
Kikapcsolhato es a tobbseg ki is fogja kapcsolni szemrebbenes nelkul. Ok a 90%,(nekik van igazuk, ertem en...) De akkor minek baszakodnak az enthusiast reteggel? Miert nincs optimalis shader forditas Keplerre? Vagy gondolod egy 780Ti tulaj nem orulne neki? Vagy rohan venni helyette 980Ti-t, foleg ha tisztaban van vele mire megy ki a jatek? Inkabb atnezek a masik oldalra... (ezek utan nem maradt hajlandosag termeket vasarolni toluk) End of story.
-
-
Yllgrim
őstag
-
Asbee
veterán
válasz
TTomax #15041 üzenetére
Nem hasonlítok semmit semmihez. De a ref 980-hoz hangban pl lehet hasonlítani, mert hang szempontjából ugyanaz a hűtés, így ha olvasok a TX fordulatot pl akkor tudom az milyen hang nálam. Én nem azt mondom és sosem mondtam, hogy szar a ref, de nem az igazi már. Kis tuningal fix órajellel nagyon nem halk már se egy 780ti-n se TX-en.
-
válasz
TTomax #15045 üzenetére
az első 200-as le lett cserélve két 140-es F14 PWM-re. , de van lent is hely ugyan (sőt porszűrős), de elég poros a lakás ahhoz, hogy félve tegyem oda a ventit. Vagy majd ha már ez víz, fontolgattam hogy egy játékvizet kapjon a proci is (liqmax ii 240), de egyelőre még nem sürgős. Meg hamarabb cserélek procit és lapot, mint hogy vegyek egy vizet a procira.
Szaby59: hát engem annyiból nem zavar, hogy nem plexis az oldallapom, csak az oldalventi perforációi vannak ott, de mivel a gép az asztal mellett van, így pláne nem zavar
TTomax: mondjuk jah, végülis ami elől bejön, annak egy részét küldheti is ki alul
daveoff: szigszalag
-
-
Asbee
veterán
válasz
TTomax #15037 üzenetére
Ezt csak azért mondod mert ilyen karid van és védeni kell. Ismerem ezt. Miért mondja szinte mindenki, hogy ez a csoda bloweres megoldás már nem az igazi erre a kártyára? Minden teszt és minden user aki nem csak pozitívan akar beszélni a kártyájáról?
Mikor beszéltem én a Classy hűtésről most? Igen a 980-on halk a Classy féle ACX hűtés nem is kicsit. A 780ti-n pl hangos volt nekem.
A titan X-re pedig nem azt mondtam extra hangos, de gyári profillal limittel deboostal jár. Aki szerint nem így van az hazudik, vagy 20 ventivel fújja a kártyát, hogy értelmét veszítse a ref hűtés lényege. Így persze hogy halk...
Részemről ez a téma, főleg itt befejezve. -
Asbee
veterán
válasz
TTomax #15035 üzenetére
De volt szerencsém hozzá csak más kártyán.
Nem kalap szar de halknak szerintem nem halk. Legalább is 780 óta. Más fórumok user beszámolói alapján és tesztek alapján is 83 fokon üzemel limittel. Azért mert te 20 ventivel hűtőd extrán az nem feltétlen átlagos körülmény. Amúgy igen, nekem hangos is lenne, TPU sem írja halknak de nem olyan gáz.
-
törölt tag
válasz
TTomax #15018 üzenetére
Tudom, hogy más mint a korábbi Gaming hűtés, de még mindig kisebb mint a Vapor/Lightning és ahhoz képest szerintem nem rossz...
Amúgy MSI oldaláról vannak:
R9 390X GAMING 8G
R9 290X LIGHTNINGVapor-X R9 290X 8G D5: 305x114x47 mm
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #14898 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy nem válthat valaki architektúrát. Természetesen, ha nem tervezte időtállóra, vagy valami stratégiaváltás közbejött, akkor váltsák le. De ettől azért elvárható, hogy az előző generációt még ne felejtsék el, főleg akkor, ha például borzalmasan sokat segít annak a generációnak a shader fordító specifikus optimalizálása.
(#14917) Szaby59: A KitGuru az elmúlt hetekben többször is megsértette az NDA-t: [link] , [link] , [link] , [link]
Ennek következményei vannak. Az AMD régebben elmondta, hogy az NDA megsértéséért nem jár majd kártya. -
válasz
TTomax #14898 üzenetére
részemről olyan szempontból mindegy hogy én a radeonjaimat is cserélem egy-két évente. meg az új algoritmusokat hiába kapja meg a 7970 is, ha az ereje már így is elfogy, az új algoritmusokkal vagy anélkül.
de mondom, mindegy, csak az hogy az nvidia nem szimpi számomra, az többek között ilyen lépésekből áll össze. de ez már nagyon off, én részemről kiléptem olvasni/aludni, jó éjtAbu nem mondta hogy nem lesz majd a jövőben váltás. Nem tudom, ha mondjuk 2018-ban megtörténik a váltás, akkor miért kellene abu fejéhez vágni, hogy látod, az amd is architektúrát vált... nagy különbséget érzek részemről aközött hogy valami 5-6-7 évig van közel egyenlő szinten támogatva, vagy 1,5-ig.
Az meg hogy én megtehetem hogy évente/kétévente cseréljek kártyát, még nem jelenti azt, hogy ne tudnám hogy ezzel mennyire nem sokan vannak így. Nem az én példámból indulok ki, mert nem ezt tekintem az általánosnak. Azt viszont el tudom képzelni, hogy ha valaki összekuporgat mondjuk 80 ezret egy vga-ra sok sok idő alatt, annak nagyon nem mindegy hogy mennyi idő múlva kezdi azt érezni hogy tesznek a fejére.
na de tényleg mentem aludni, jó éjt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #14895 üzenetére
Csak a Kepler juzernek nehéz elmagyarázni, hogy ezt diktálja a piaci érdek, amikor az AMD-nél a HD7970 megkapja ugyanazokat a rutinokat, amelyeket az új kártyák.
Illetve majd szembesülni kell azzal is, hogy hány embernek jut majd eszébe a vásárlás előtt, hogy a Pascal érkezésével a Maxwell is így jár majd?
-
-
válasz
TTomax #14889 üzenetére
mégis fastest gaming card-ként reklámozták ha jól emlékszem. Sőt, a titan black is olyan néven szerepelt az nvidia site-ján hogy GeForce GTX TITAN Black Gaming Graphics Card. Szóval szerintem hiába mondogatjátok hogy nem játékra lett készítve, játékos kártyaként volt eladva, és sokak játékkártyaként vették. Igen, játékra. Ez a reklám olyan jól sikerült, hogy azt hiszem az Alienware nyilatkozta, hogy a Titan a legkelendőbb játékkártyájuk, és sokezer dolláros gépekből adnak most el a legtöbbet, mindet szimpla vagy dupla titan-nal.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #14881 üzenetére
Nem xy játék a baj, hanem az, hogy a Keplerhez a shader fordító azóta nem fejlődött amióta van Maxwell. Pedig pont a Kepler az az architektúra, amely nagyon sokat tud gyorsulni a regiszter allokáció optimalizálásától. Nem azért gyenge a Kepler a W3-ban és a PC-ben mert rossz a hardver, hanem azért mert hiányzik a shader fordító folyamatos optimalizálása és a kevéske regiszterterületet nem használja elég hatékonyan.
-
Csabro
tag
válasz
TTomax #14512 üzenetére
Az ar nalam is masodlagos halistennek... Szamomra a 4k felesleges addig amig max 60hz-el tud frissiteni. Az 1080p-vel igazatok van, annal mar lehet feljebb menni. Szemely szerint az 1440p@120/144hz-t preferalom leginkabb. (Nekem is az van) Igazabol kinek mi jon be.... Valakinek 4k van akinek magas kepfrissites.... En mar csak azt remelem hogy a fury megveri a 980ti-t oc-nelkul is... Akkor valoszinu a 980ti helyett az amd-veszem, persze nagy kriterium hogy ha nem tamogatja a 144hz-t, mert akkor marad az nvidia
-
törölt tag
válasz
TTomax #14506 üzenetére
Szerintem ez egy átmeneti termék, felesleges future-proofnak venni, de jövő év végéig nagyobb kompromisszumok nélkül biztos kilehet húzni vele, csakúgy mint a többi elérhető kártyával...
Jövőre új gyártástech, új architektúra, HBM2 jön gyakorlatilag az összes jelenlegi csúcskártya kispályás lesz azokhoz képest... -
válasz
TTomax #14503 üzenetére
nem, de egy olyan játékot választottál (cherry pick ftw), aminek a 4k kimaxolásához 14 giga vram kellene. Na hány ilyen játékról tudsz még?
még mielőtt belekötnél, tudom hogy ez a 14 giga csak számolt, a valós várhatóan 10 giga fölött megáll valamivel, de semmiképp sem az az általános játék kategória, aminél a 4k befér gond nélkül akár 8 gigába is ha minden maxon van
Keldor papa: nincs itt semmi túlzás, a gta 5 egy mai játékokhoz képest is nagyon vram igényes játék. minden ilyenre jut 10 másik ami nem ilyen 4k esetén.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #14482 üzenetére
SMAA
(#14487) TTomax: Graphics Quality slider Ultra. Ezt takarja.
Más: A bitekre vagy inkább a sávszélre azért gyúr az AMD, mert az aszinkron compute egyik mellékhatása, hogy ha több pipeline fut egymás mellett, akkor azok sávszéligénye összesítve csapódik le a VGA-n, tehát már egy grafikai és egy compute pipeline is jelentősen megnövelheti a sávszélességigényt egy játékban.
A másik problémát a PBR jelenti. Ahogy látható a CryEngine 3.6-os verziójától, az arra épülő játékok leginkább a sávszélre érzékenyek. Minden motor, amely bevezeti a PBR olyan szintre, amilyenen a CryEngine 3.6-ban van lényegében sávszélérzékennyé válik. A legfőbb limitáció így a GB/s értéke lesz. -
-
törölt tag
válasz
TTomax #14482 üzenetére
Elvileg "Ultra" azért nem rossz ez 1 GPU-tól... Most legalább nem a 2+ éves Tomb Raiderrel villognak
(#14480) HSM: Majd "ha" egyszer lesz ilyen akkor jöhetsz azzal, hogy te megmondtad.
Addig viszont ezeknek a vad találgatásoknak a jelenlegi tények ismeretében nem sok értelme van... -
HSM
félisten
válasz
TTomax #14477 üzenetére
Igen. Mivel a mostani játékok kis sávszélessé igényűre lettek tervezve. Ahogy a DX11 API is jelenleg komoly limit. Ez nem jósda, hanem józan előrelátás.
(#14478) Szaby59: Az csak bizonyos körülmények és bizonyos adattípusok esetén működik. Nem bíznám rá magam.
A felbontás sem dob igazán jelenleg az igényen. Ha majd sokszorennyi objektum lehet az új API-kkal a jelenletekben+async compute, ott egészen más lesz az igény.
-
stratova
veterán
válasz
TTomax #14477 üzenetére
Jaszittem ez a találgatós topik.
Malibutomi: Bár egy játék a sok közül, de ezek kimondottan szép értékek:
vö.
GTX Titan X: 39,4/33
GTX 980 Ti: 38,6/32Ami nekem szemet szúrt, hogy végül a kezdetben rebesgetett 4096:256:64-es konfigurációt kapta, így felmerül a kérdés mi lesz ROP érzékeny játékoknál (Witcher 3 pl). Bár elvileg az is kap DX12 portot.
-
westlake
félisten
válasz
TTomax #13551 üzenetére
Jöhetnek ilyenek (ami nem biztos), de valamelyik akkor nem lesz piacképes. A 980 Ti meg a TX között van 2-3% teljesítménybeli különbség, és 350$ difi. Ezt hogy ülteti át az AMD a saját kártyáira? Nézzük csak a flagship modellt (water): Ha egy szinten lesz a TX-szel, akkor sem fogja senki azzal összehasonlítani, mert ott a piacképesebb/populárisabb 980 Ti, ami még mindig 350$-ra olcsóbb, mint a TX. Az AMD nem adhat egy olyan GPU-s kártyát 650$-ért, amin már hosszú évek óta dolgozik. Ha egy szitnen lesz a TX-szel, pontosan azért nem fog senki Fury X-et venni, amiért már most sem vesznek TX-et, mivel van 980 Ti. Ráadásul ez nem egy herélt, részben hibás GPU, hanem a top. Az NVIDIA nyilván megteheti ezt a GM200-310-zel.
Most nézzük az esetleges léghűtéses Fiji Pro-t: Megint csak abból tudok kiindulni, hogy ha a vizhűtésre azért van szükség, mert másképp nem lenne versenyképes a TX-szel, akkor a léhgűtéses modell nem 2-3%-kal lesz gyengébb, mint a TX. Még ha 650$-ért is tudná adni - amit megint nem hiszek -, akkor sem lenne meg a 980 Ti teljesítménye. Ne legyen igazam, de ebből a szempontból mindkét kártya bukta.
Az én véleményem az, hogy a Fiji debütálás után minden szem a Fury X-re fog szegeződni. A TX-et én kivenném a képletből, mint ahogy valószínűleg más is ki fogja venni. Az ellenfele a 980 Ti lesz, azt kell lenyomnia. Józan paraszti ésszel végiggondolva melyik területen tud majd olyat felmutatni, hogy a többi tényező eltörpüljön (fogyasztás, ár, teljesítmény)? -
csatahajós
senior tag
válasz
TTomax #13551 üzenetére
Pontosan ez a 3-om várható, a Fiji nano lesz a legkisebb a 980 ellen. Az már más kérdés, hogy a Fiji Pro avagy az XT adja-e a léghűtéses verzió alapját, erre még nem volt egyértelmű info (lagalábbis én nem láttam). Kedden kiderül
.
Amúgy anno még volt róla szó, hogy a VR miatt kapásból jön egy dual GPU-s verzió is nemde- arról nem nagyon szól a pletyka most? Sőt a napokban a fotókat nézegetve elgondolkodtatott a kis méret, hogy esetleg valamellik elvetemült AIB partner megcsinál egy 4 GPU-s kártyát is (végül is egy full cover blokkot csináltathatnak az EK-val és arra egy 2x12cm-es ventijű AIO cooler) - persze ez utóbbi csak nagyon vad feltételezés a részemről.
-
schwartz
addikt
válasz
TTomax #13528 üzenetére
Miert te mit varsz a low level API-ktol? Nem Furmark szintu terhelest es kozel 100% GPU kihasznaltsagot?
Tudod,találgatós topic,radeonról... és nem az hogy te találtál egy tesztet ahol a 970 furmark alatt sokat fogyaszt.
Nem az a lenyeg, hogy sokat fogyaszt hanem megall mint a szog ha eleri a beallitott TDP keretet.
Ezek utan az NV engem nem ultett fel a hudehatekony arhitektura maszlaggal. Kivancsian varom a DX12-t meg egy par jol megirt jatekot, hogy milyen formaban fog bedolni tole a perf/W kartyavar. -
-
schwartz
addikt
válasz
TTomax #13500 üzenetére
a perf/watt-on javítani kell...
Erre neked is azt mondom, varjuk ki a veget.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #13500 üzenetére
Nyilván a siker azon múlik, hogy te az általuk szponzorált játékokat akarod-e úgy futtatni, hogy a Radeon exkluzív effekteket és eljárásokat is bekapcsolod. Ha akarod, akkor nincs más választásod mint venni egy Radeont. Másképp nem éred el a LiquidVR-t, a Mantle-t, az APP/HSA-t és a TrueAudiót. Most egyáltalán nem bonyolult a stratégiájuk.
(#13501) Ren Hoek: Windows 10-ben igen. Úgy 5-30% extra van játéktól függően. Nem tudom mennyit lehet lementeni a Windows 10 driverből a korábbi operációs rendszerekre. Elvileg megoldható a Mantle wrapper itt is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #13493 üzenetére
Korábban írtam már, hogy nagyrészt szoftveres fejlesztések lesznek. Akinek már van GCN-es Radeonja ezeket automatikusan megkapja, tehát nem éri meg váltani. Persze a marketing ezt majd a 300-as sorozathoz köti, tehát azt nem írják majd le, hogy xyz újítás elérhető lesz a régebbi szériákon is. De amúgy elérhető lesz nyilván. Persze lesznek bizonyos dolgok, amelyek hardveres tudáshoz kötöttek, ezekhez nyilván modernebb architektúra kell, de egy GCN3-mal (Tonga, Fiji, Iceland, Wani) minden elérhető.
Az újítások nagy része egyébként teljesen szoftveres, csak egy új driver telepítését igényli. Windows 10-ben több funkció lesz azt tudom, a Windows 7/8 driveren belül a frissített Mantle/LiquidVR és az APP/HSA modul különbözik. -
válasz
TTomax #13440 üzenetére
valójában gyakran pont ti írtátok, hogy ha nem ver x százalékot a húzott (!) Ti-re, akkor semmit sem ér...
szelektív olvasásról meg csak annyit, hogy meg merem kockáztatni, mindegyiknél ahol azt írták hogy gyorsabb lesz az XT mint a TX, ott volt a "szerintem" kifejezés. Tényként szerintem csak te hitted hogy bárki is tartotta volna.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #13293 üzenetére
Őket nagyon korlátozza a sávszélesség. Mindennél jobban, mert a motorjuk a mai rendszerekkel ellentétben párhuzamos feladatfuttatásra van tervezve. Az async shader képességnek megvan az az előnye, hogy a pipeline-okat nem sorosan futtatja a hardvereken, de azzal, hogy ezeket párhuzamosítják, megnő a sávszélességre vonatkozó igény. Ha úgy párhuzamosítanak, mint Nitrous, ami egyszerre akár tíz pipeline-t is futtat, akkor még a 0,5 TB/s is kevés. Ilyen körülmények között annyira a sávszél a limit, hogy a VGA-k teljesítménye gyakorlatilag az elméleti sávszélesség eltéréseknek megfelelően fog kialakulni.
Az eddigi tesztekből minden motorra igaz, hogy async shader mellett a sávszélesség nagyon érzékenyen érinti a teljesítményt, ha nem soros a pipeline-ok feldolgozása. Viszont ezt úgy nézik a fejlesztők, hogy értik a sávszélességből eredő problémákat, de a soros feldolgozáshoz viszonyítva a párhuzamosítás még alacsony sávszélesség mellett is előny, maximum nem akkora, mintha a hardver meg lenne támogatva például 0,5 TB/s-mal. -
schwartz
addikt
válasz
TTomax #13208 üzenetére
Streaming texturazas? Proceduralis texturazas? Ertem en, hogy konnyebb ralapatolni a VGA-ra plusz nGb filleres GDDR5-ot es 300-500 dolcsi felarat kerni, de akkor is...
Low level API mellett hatekony memoria managementet igertek. (nem lessz tele a VRAM szemettel mint most)
-
-
válasz
TTomax #13190 üzenetére
Én még ezt a hwbattle-ben írt cuccokat nem láttam. Viszont nem nézek ezerötszáz oldalt, hátha felbukkan valami. Nézem a wccftech-et meg még párat, mert ezek linkelik, ha valamelyik kínai vagy hasonló oldalon felbukkan valami. Általában forrással (mint most is), akik arra lennének kíváncsiak. Ebben úgy gondolom semmi kivetnivaló nincs. Az hogy a forrás mennyire megbízható, gondolom nem épp a találgatós topicban kellene hogy szót érdemeljen.
Szóval új kép, pár új marketing szöveg. Ennyi. ez pedig itt szerintem elfér, és ide tartozik (ellenben egy csomó amd vs nvidia vitával)
de majd legközelebb légy oly kedves és oktass ki ugyanennyire másokat is, akik párral korábban linkelt infókat osztanak meg. Mert gondolom nem csak én vagyok hivatott erre a figyelemre.
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TTomax #12929 üzenetére
És ez mit bizonyít azon felül, hogy a Titan SLI erősebb, mint egy darab Titan?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
TTomax #12532 üzenetére
Tulképp egy 280X Tonga refresh. Ja amúgy 960-nak fog ez menni, ennyi.
Azért tegyük hozzá, hogy nagyon nagyon sokan vannak akik 50-70K között keresnek VGA-t, és nem 100-120.
VGA-s topicból is, szerintem 90% előbbi kategória.A népnek olcsó jó kártyák kellenek főképp, nem 300K-s Fiji, meg Titan-x... (legalábbis itthon)
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #11392 üzenetére
És helyette még évekig megvették az alternatív sztereó 3D-s opciókat. Gondolták, hogy az LG és a Samsung saját technológiája biztos jobb.
Ja nem várj, az LG és a Samsung döntött úgy, hogy saját technológiára váltanak, mert sokallották a licencet. Természetesen a tömegek felbontották mindkét cég székhelyén az útburkolatot a rögtönzött tüntetésekkel, annyira durván érintette őket a döntés. Ja nem várj, megvették, amit az LG és a Samsung kínált.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #11389 üzenetére
Ezt halál komolyan gondolom. Nem igazán tudok olyan dolgot mondani, amit a monitorgyártók valaha is a felhasználókért tettek volna. Ott volt a 3D Vision. Sokan szerették? Ja. Érdekellentét miatt kivégezték? Ki bizony.
Amíg nem demonstrál a piac azzal, hogy összefogásban többet nem vesztek hardvert, mondjuk monitort, addig a gyártók nagymértékben diktálhatnak. És ennek az egyetlen oka az, hogy nem számít mi lesz egy-egy technológiával a monitort úgyis meg fogod venni, mert szükséged van arra, hogy lásd a PC által adott képet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #11389 üzenetére
Egyetlen monitorgyártót sem érdeklik a vásárlói szempontok. De komolyan. Azt veszitek, amiket kínálnak. Egy dolog érdekli őket nagyon, hogy ugyanarra az elvre ne kelljen már dupla pénzt költeni, mert lezabálja a profitjukat. Ezek profitorientált vállalatok, és abszolút nem a felhasználói elégedettség vezérli őket. Ha neked ez nem tetszik úgy tiltakozhatsz ellene, hogy többet nem veszel monitort.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #11385 üzenetére
Elmondom hogyan látják a helyzetet a gyártók. Van két technológia ugyanarra. Ha ezt a két technológiát támogatják, akkor az nekik sok területen dupla költség, miközben a valóságban a monitorok eladása nem változott jelentősen, mert a konkurensek is kínálják kb. ugyanazt. Tehát a bevétel nem változott viszont nő az R&D és a gyártási költség, ergo csökkent a nyereség. Ezt úgy lehetne újra megfelelő szintre hozni, ha az egyik technológia megy.
Most nagyon nyers leszek, de a monitorgyártók elképesztő mértékben leszarják, hogy ez melyik felhasználónak milyen érzés. Te mint felhasználó jó eséllyel semmit sem fogsz ebből érezni, viszont a gyártónak nagyobb lesz a nyeresége. Ilyen egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged