-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
Azért azt is vedd hozzá, hogy a 2 évvel ezelőtt bemutatott 5700 XT szinte ugyanezt a teljesítményt tudta szinte ugyanezen az áron. Ráadásul az 5700 XT magasabb felbontásra is jó (sőt jobb), mert a 6600 XT 1080p fölött elvérzik a csak 32 MB Infinity Cache miatt. Persze a 6600 XT takarékosabb kártya, meg már képes sugárkövetést számolni, de utóbbit ugyanúgy értelmetlen bekapcsolni vele, mint egy 2060 vagy 3060 változatnál.
Szóval egyáltalán nem jó a 6600 XT ár/érték aránya az előző generációhoz képest, viszont így is kedvezőbb vétel, mint egy drágábbként is gyengébb 3060, vagy kicsit erősebbként masszívan drágább 3060 Ti.
A 6600 XT egy olyan kártya, amivel az AMD tökéletesen kihasználja az Nvidia magasabb előállítási költségből eredő hátrányát. -
paprobert
őstag
"Mitől 99-129 dolláros a kártya?"
Attól az egyszerű ténytől, hogy nem nagyon lehet ennél vágottabb kártyát legyártani.
Nézz rá a technikai adatlapjára, ez az RX 460 utódkártyája, Infinity Cache-sel és Ray Accelerator-ral hízlalva.A 6600XT a történelmileg "már nem GT710" kártya, 99 dollártól indulóan. Másképp fogalmazva ez alatt már csak az APU-k integrált megoldásai és az okostelefon GPU-k helyezkednek el.
-
na ja így nézve ok, szarabb helyett szar, de semelyik nem éri meg ennyiért csak az AMD nek és az Nvidiának... legtöbb már out of stock, első beszállított készletek voltak. 1 hét / pár nap múlva már nem igen lesz még ennyiért sem,lásd 6700-6800. ha így maradnak az árak és a bányászok se cuppannak jobban rá akkor ok, de remélem az Ampere is lefele megy lassan..
3060 Ti volt Foramaxnál 256 ezerért,de az is nevetséges ár számomra..
A HWUB 997 dollárral számolta a 3060 és 570$ áron a 6600XT $/ FPS mutatóját, erre utaltam feljebb, hogy nem kerek. -
GeryFlash
veterán
Pontosan. Ezert mondom, hogy ez a generacio mindket feltol szanalmasra sikerult. Igazabol perf/wattban nagyot lepett elore az AMD, egeszen pontosan oda ahol az Nvidia 2018-ban volt. Az Nvidia meg nem mozdult elore semmit, gyakorlatilag kozel annyit nott a perf mint a watt. Szoval de, nagyon is jojjon az RDNA3 es az Ada Lovelace.
-
Petykemano
veterán
Elképzelhető, hogy én linkeltem már olyan hírt akár ma, akár korábban, aminek a témája az volt, hogy "a crypto miatt van-e gpu hiány és amiatt van-e háromszoros ár"
Ezek a cikkek jellemzően arra a következtetésre jutnak, hogy "Ááááá, dehogy, aki ilyet feltételez, az konteót terjeszt, de legalábbis zöldségeket beszél"A számokból [link] nekem úgy tűnik, hogy a desktop dGPU piac nagyjából 9 és 11 millió között rugalmas. Persze önmagában az, hogy dGPU (és nem más apu vagy cpu) és azon belül is desktop már egy eléggé szűkített halmaz. De én most azt feltételezem, hogy később visszatekintve sem fogunk olyan emelkedést látni az eladott példányszámban, mint 2017 táján. Magyarán az AMD és az Nvidia rugalmatlanul kezeli a megnövekedett keresletet.
Ennek lehet, hogy részben az az oka, hogy ők maguk sem tudnának nagyobb kapacitást leakasztani, de valószínűbb, hogy ha tudnának se akarnának a crypto miatt többet gyártani, mert az eddigi tapasztalatok alapján a secondhand piacon visszahullna rájuk a kedvesség.
Nem szeretjük, de a steam survey is arról árulkodik, hogy egy frászt nem a bányába mennek a kártyák. A JPR reportból látszik, hogy az eladott példányszám jelenleg nem sokat változik negyedévente.
Én úgy emlékszem, hogy korábbi népkártya-debütálások során a Steam surveyben néhány hónap leforgása alatt az új nvidia kártya nagyon erősen kezdett mindig. Ehhez képest a 3070 csak februárban jelent meg, de azon kívül is úgy reprezentálja magát az NV 30-as széria, mintha csak AMD kártyák lennének. -
Petykemano
veterán
Igazad van.
A bányászat terén valószínűleg nem csak, bitcoin esetén főleg nem az árfolyam számít primér módon.közben én is utánanéztem. a rendszer úgy működik, hogy van egyszer egy tranzakciós jutalék, amit elvileg a tranzaktáló kínál (önkéntes alapon). a hálózat jutalék mértéke szerinti sorrendben könyveli a tranzakciókat. Mindenki a magas jutalékra hajt, ezért aki szeretné a tranzakcióját hamar lekönyveltetni, az sokat kínál. A jutalékkal versengenek a számítási kapacitásért. Eközben - már már szinte mellékesen - a rendszer a könyvelésért bónuszt is ad coinok formájában - ez már a semmiből teremtődik.
Tehát összességében abban, hogy megéri-e bányászni az is számít, hogy mennyi bónusz coin teremtődhet a semmiből a bányásztevékenység után és az milyen árfolyamon fut. Valamint az is számít, hogy mennyi a tranzakciós jutalék átlagos szintje.
Ez nem kifejezetten csökkent [link] [link]Az árfolyam csökkenése az új coinokat is érinti, ezért a bónusz értékét csökkenti. De ez önmagában nem minden. Megérhetné bányázni a tranzaciós jutalékért is. De nyilván persze van összefüggés az árfolyan és a tranzakciós díj között: ha egy bizonyos szint alá csökken az árfolyam, nem fogja megérni $15-20-t adni egy tranzakció könyveléséért.
-
Raggie
őstag
Ha 8k-ban gondolkodunk és bekapcsolt RT-vel, akkor már reálisabb lehet ez a 3x arányszám. Így mondjuk még ezzel sem lesznek az Nvidia előtt valószínűleg...
Persze mindez csak jó nagy találgatás alevegőbe mert a linkelt hír semmilyen körülményeket nem említ, csak azt, hogy 2,5-3x gyorsabb. Ami így pont egy nagy semmi, mert biztosan lehet találni olyan beállítást és olyan limitációkat aminél akár a mostani generációk között is ihozható mesterségesen ez az arányszám.
-
Emilió
junior tag
Kíváncsi vagyok, de sajnos a készlet helyzet elég siralmas lesz.
"Meanwhile, as we approach another Radeon launch, the biggest PC hardware retailer in Switzerland, Digitec, revealed that the company expects a shipment of a total of 35 Radeon RX 6900 XT graphics cards at launch. "
De legalább lesz 35 boldog ember.
-
Emilió
junior tag
természetesen
ÉS
Malibutomi:
Jaja, csak a proshop nem az egyetlen webshopja ennek a 6/7 országnak. Persze számodra/számotokra nyilvánvalóan csak ez az egy van.
RADEON RX 6800 XT MBA 16GB GDDR6 PCI-EXPRESS GRAPHICS CARD *VERY LIMITED STOCK* 21304-01-20G *VERY LIMITED STOCK* more cards shall be available from 25th November to pre-order 2yr Warranty.
*SOLD OUT!*, A wider range of cards shall be available from 25th November to pre-orderNovember 25 is még csak pre-order
-
Raki
aktív tag
Nah igen...
Amúgy ha jobban belegondolok azzal van itt a nagy baj, hogy felfelé versenyeznek a gyártók mind teljesítményben, de sajnos árban is. Hogy ez miért alakult ki így nem tudom, de régen nem ez volt, mindig "lement az előző széria ára", most meg egyszerűen csak eltűnik a piacról és kész vedd meg drágán az újat.
Vagy ez csak nekem újdonság? -
Raki
aktív tag
Nah ezzel absz egytértek, meg am sincs semmi értelme egymást offolni.
Lényeg a lényeg mind2 oldalon van normális alternatíva, ez a versenynek és az áraknak is jót tesz, mindenki eldönti mit akar, illetve mire van lehetősége.
Esetemben nyilván tisztában vagyok vele, hogy fizettem early adopter adót, de már másfél hónapja használom a kártyát és előtte majdnem 2 hónapig kártyám sem volt, szóval így nekem ez már kevésbé fáj.
-
TESCO-Zsömle
titán
A 43 sem monitor már, hanemt TV. Akkor is, ha letépik róla a vevőegységet és hatalmas betükkel ráírják, hogy "Big Format Gaming Display"...
A monitor az, amit asztalra tudsz tenni/fogatni és aztán oda tudsz ülni elé. Ezt 40"-on meg fölötte nem tudod megtenni, ha nem tárgyalóasztalod van, aminek az egyik asztalfőjéhez teszed a kijelzőt, míg a másik asztalfőre ülsz... -
devast
addikt
Alzán kis felárral lehet 60 napos visszaküldést választani. Én ha sikerül vennem 18-án biztos úgy veszem, azt meglátjuk az aib kártyák milyenek lesznek és mennyiért, ill 3080 helyzet mennyire rendeződik 2 hónapon belül. Ha nem lesz nagy különbség teljesítményben (árban viszont igen) az aib-okkal akkor megtartom a refet.
-
törölt tag
"Megveszed és nézed mennyit terhelnek a kártyinkóra :D"
Figyeljük meg a folyamatot analizálva:
Kinek lehet ma konzolja?
Annak aki leadta az előrendelését a nyáron,
Tudtak árat ? NEM !
Kellett pénzt befizetni előlegként ? Igen !
Akkor nem megvalósult már most amit mondtál ? Úgy fizetettek be pénzt hogy se a gépet nem láttad, se teszt nem volt, se az árat nem tudtad. Ezt úgy hívják fanatizálás. Bízol vakon a cégben.Kijön 18.-án a Big Navi .
1. Rányomsz vakon pár PR teszt alapján. Lesz kártyád.
2. Elolvasod 3kor a teszteket és megnézed az előrendelés gombot.
3. Te egy Géniusz vagy elolvasod a tesztet 2.30 perc alatt előre beregisztráltál az oldalra kedvencekben van az oldal és iszonyat gyors vagy lesz kártyád.
4. 5 perc után nézed a hiánygazdaság által diktált magyar árakat és reménykedsz... -
arn
félisten
Meglatjuk... 3900xet sem lehetett honapokig normalis arban venni. Azert van meg mindig 2700xem. Az 5900x rendelesemre karacsonyi datumot irnak.
De errol beszelek, valahogy mindenaron azt akarod kihozni belole, hogy en az nvidiat mentegetem ezzel. Annyit irtam, hogy egy utobbi launchal indult termeknel sem remelem, hogy ev vege elott normalizalodik a helyzet, es hogy egyikre se volt nagyjabol semmi eselyem megvenni launchkor a meghirdetett arakon. Valszeg hasonlo eselyem lesz a 6800xtre is.
Innentol lass bele azt, amit akarsz. A te mondandodbol viszont leri, hogy melyik ceged ruhelled, es melyiket nem.
-
-
paprobert
őstag
Vízzel ki tud derülni, hogy van-e tartalék a kártyákban. A Navi10 nem sokat gyorsult. Visszamenőlegesen arra is választ fog adni, hogy igaz volt-e a "nem bírja az adatbusz az OC-t" állítás az 5700XT-vel kapcsolatban.
Ha nem gyorsulnak a kártyák jelentősen, akkor el lehet könyvelni, hogy alapból brutál jó a boost algoritmus, és a Ryzen 3000-hez hasonló szituáció van.
Jöhetnek a tesztek.
-
-
törölt tag
Intelnek van. a 4Tiles GPUjuk, csak nincs adat hogy az 3D nyomtatással vagy 4 külön GPU de bármelyik is mérföldekkel megelőzi a többit technikailag. Nagyon esélyes hogy a 3090-et másik oldalról verik el. Mivel 1500 dollár fölött már sok minden belefér! De GPU chipletben mindenképpen az intel vezet.
Csak az a nem mindegy egy ilyen tile 96 EU mert akkorvagy a négy összesen 960 EU
mert akkor visz mindent is!
-
-
Petykemano
veterán
Úgy érted, hogy az Nvidia direkt nagyon olcsónak ható $700-os MSRP-t határozott meg a 3080-nak (és most már ugye ezzel az árral fog bevonulni a történelembe, meg a perf/$ statisztikákba), ezzel várhatóan ez alá kényszerítve az AMD árazását, amivel őket nehéz helyzetbe hozzák, miközben eszük ágában sincs $700-ért adni egy GA102-es lapkát $150-os hűtővel és hetek múlva jönnek a $800-1000-os "frissítések"?
Neeeeee, hát ez, ez ez...
-
Yany
addikt
Nem, nem vicc. Tényleg érdemes utánajárni, hogy miről van szó. A DLSS tréningelt neuron háló alapján *valóban* olyan többletinformációt illeszt a képre, ami nincs ott, de ott lenne magasabb felbontáson. És mivel a tréningelés is akár 16k-ban zajlik, egy kvázi SSAA-jellegű antialias végeredménye kerül be a natív 4K képre. Nyilván leegyszerűsítve írtam ezt le, de a lényeg, hogy jóval(!) több info áll a DLSS rendelkezésére, mint amit egy natív 4K anyag ad. A nem egyértelműen jobb végeredmény annak köszönhető, hogy ezek ugye nem előre kirenderelt és csak előkeresnivaló képi információk, azt' kész, hanem az éppen aktuális renderbe beillesztendő kalkaulált képelemek. Ezért is fordul elő hol kevésbé, hol gyakrabban képhiba apró területeken, de pl. a magas felbontásnak köszönhető, hogy rácsokon, magas térfrekvenciájú elemeken a moiré akár teljesen meg is szűnik, mintha csak egy SSAA-val javított képet látnál.
Nem az a kérdés, hogy kell-e egy DLSS (vagy ahhoz hasonló megoldás), hanem hogy lehetne a legjobban megvalósítani mindezt. Én örömmel látom, hogy AMD/NV-független körök is foglalkoznak a kérdéssel és hogy őszinte legyek, az Inteltől sem áll távol fasza technológiák kifejlesztése, ami ráadásul nekik elemi érdekük a nagy lemaradásban.
Amúgy meg ezzel épp úgy vagyok, mint a freesync/g-sync párossal: melyik jobb, ha csak egyiket, vagy mindkettőt támogatja egy kártya? (monitort ritkábban cserél az ember, elfogadom, de akkor is, melyik rugalmasabb?) Melyik jobb, ha egyáltalán nincs DLSS, vagy ha az RT játékok egy kimutatható halmaza képes rá normálisan?
b, cifu és még azon emberek táborát erősítem, akik igenis értéknek tekintik ezt a többlet-képességet. Természetesen ennek súlya attól is függ, hogy egyéb tekintetben hogyan viszonyul egymáshoz a két istálló terméke.
Ha pl. a Radeon átlag +20% RT teljesítményt nyújt, míg a GeForce-ok (hasraütök) hoznak 50% pluszt, de csak DLSS-támogatott játékban... na ez már egy mérlegelni való dolog. De egál (vagy ne adj isten lemaradás) esetén a DLSS hiánya gyakorlatilag egy utolsó döfés az én döntésfámban az AMD-nek.
De ez nem egy általános igazság. Mindenkinek saját fája van... Van, akinek a 16GB vs 10 GB a döntő. Peace.
-
-
Raki
aktív tag
LOL
Veled nem vitázok többet teljesen felesleges saját topikomba is átjársz oltani, mert gom ez megnyugtat.
Mind1 felőlem vegyél AMD-t bánom is én, mindenki azt vesz amit akar, ettől függetlenül a tények tények maradnak. Amúgy nekem pont elég annyira érteni a vga-khoz, hogy pár releváns teszt alatt, adott konfiggal megnézzem az fps értékeket és minden egyértelmű számomra.
Ez a majd gyorsabb lesz, meg majd találunk fps-t, meg majd ilyen-olyan kóddal ez meg az lesz nem érdekel. -
Raki
aktív tag
Igen AMD egy fos jelenleg vga fronton, cirka 2-3 év lemaradásban van és ti itt próbáljátok fényezni, de 28-án kiderül megérte-e.
És én el fogom ismerni a Navi teljesítményét, de csak akkor ha legyűri a 3090-et, máskülönben igen egy fos, tömören ennyi. Itt úgy is lehet mindenki másnak véleménye, akkor leírom a sajátomat is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ahhoz negyedévek kellenek. Nem olyan gyors ez. Ha gyorsan meg lehetne ezt oldani, akkor nem jelentette volna be a bőrkabátos, hogy idén ne várjon senki javulást.
Úgy érdemes számolni a gyártást, hogy amit most elkezdenek gyártani, az kb. februárban kerül a dobozokba, és onnan az üzletekbe.
-
azért igor letesztelte, nem rossz dolog ez szerinte sem,nincs csalás vagy ámítás, persze az ő eszközeivel nem vetekszik , ahol 1-10 ms peakeket mér,de átlagfogyasztásban és sok mindenben ugyan azt hozza egyszerűbben ki.[link]
Alogonomus : van erre valami példád? mert Igornál pontosabban szerintem senki sem mér és nála nem jelentkezett semmiféle 10 -20 % difi. vagy ez is csak cool story ,gané Nvidia?
-
.Ishi.
aktív tag
Vótmá? [link]
"I think some ppl missed this
Both Navi21 & Navi22 are coming
Both of them are "bigger" than Navi10
There is not only one "Big Navi"
Navi22 SKUs should compete with 3060Ti/3070/3070Ti
Navi21 SKUs should compete with 3080 and up"Mondjuk meg is meglepődtem volna, ha október végén csak egy kártyáról beszélne az AMD.
És ez mondjuk megmagyarázza azt, hogy miért szólnak egyes leakek arról, hogy zöld oldalról milyen lesz mondjuk egy 3060 Ti vagy egy több memóriával ellátott 3070/3080. Csak nem...készülnek egy VERSENYRE?
-
Devid_81
félisten
En a Zen3 vonatra biztos felulok, mar a Zen2-rol is ugy kellett lefesziteni sok embernek...nagy nehezen hagytam magam
RDNA 2, passz valoszinuleg csak kozel okes lesz, kulonben mar kiadtak volna akar DIY csomagban egy forrasztoval a usereknek, rakjad ossze magadnak es mindent szetzuz majd -
Petykemano
veterán
Hát nem tudom...
Ha a paper launch célja az, hogy rácsapjanak azok kezére, akik bizonytalanul nyúlnak a 30X0 előrerendelés gomb felé, akkor lehet, hogy ezt el lehet érni paper launch konferencia helyett egy tízerrel is.
Pl Fortnite pályán egy újabb easter egg, amit ha kinyitsz, akkor láthatsz egy videót, amiben a fortnite fut RT-vel és fps counterrel. És - feltéve hogy a szám jó - akkor lehet úbazmegolni.Mondják, hogy a covid és a digitalizáció segített ezeknek a cégeknek. Nem kell helyszínt hónapokra előre lefoglalni egy eseményhez, nem kell meghívókat kiküldeni újságíróknak. Bőven elég 1-2 nappal előtte megküldeni a meghívót a streamre.
Nincs találkozgatás, poharazgatás, ami során félrészeg mérnökök kikotyoghatnak valamit.
Ez alapján nem zárható ki. -
andor80
senior tag
Gunyolodhatsz mégis kb mindenki nvidiát vesz és nem azért mint intelt mert fanok akik akkor is azt veszik ha van alternatíva(ryzen)hanem a legjobbat kapják meg és nincs amd alternatíva évek óta teljesítményben technologiában se...
Már rég ki kellett volna jönni elöbb az amdnek egy odbaszós fejlesztéssel most is csak kullognak majd az nvidia bemutató után.
Aztán amikor megjelenik a bignavi(ez lesz az új amd ugye?) ami talán..talán megközelítő az nvidiát ők fogják és kihoznak egy Super verziót és game over is az amd eladásoknak mégjobban
Proci szinten szép tudatos az amd épitkezése vganal csak a szánalmas szenvedést látom ..sajnos. -
Busterftw
nagyúr
Igaz csak 5700XT VR szintetikus teszteket neztem, ott 2060 Supernel volt csak gyorsabb.
Lehet azota kalapaltak rajt, vagy valos felhasznalasban mas az elmeny.
Bar az Oculus hardware survey nem valtozott sokat, ami a GPU-t illeti. -
gejala
őstag
Már 6 éve van VRAM tömörítés... Persze AMD ebben is rosszabb, mint NV, azért kell nekik több VRAM. És NV most már beveti Tensor magokat is erre, 8 Gb VRAM Ampere-n kb annyit fog érni, mint 10-11 Gb Navi-n. Hacsak AMD nem lép előre valamit, amiről nem tudunk.
DLSS meg abszolút forradalmi dolog. Óriási sebességnövekedés minőségromlás nélkül. És hamarosan driverből is működni fog, játékokban csak minimális bütykölés kell majd hozzá. Enélkül lehetetlen a 4K@144 elérése, a 8K meg pláne.
Ha AMD-nek nem lesz hasonló megoldása nagyon gyorsan, teljesen le fognak maradni. -
Petykemano
veterán
Én mondtam azt, hogy szerintem a "Vega kazán" probléma nem, vagy inkább elsősorban nem abból fakadt, hogy a Vega sokat fogyasztott, hanem abból, hogy a magas fogyasztás ellenére milyen szinten versenyzett.
Legalább két példa is van, ezeknek a cégeknek a korábbi életéből, ami bizonyítja azt, hogy a magas (szignifikánsan magasabb) fogyasztás brandérték, vonzóerő szempontjából negligálódik/negligálható, de legalábbis érvelhető, amennyiben azzal együtt az abszolút teljesítmény előny megtartható.
Az egyik a nemrégiben kiadott intel Lake sorozat legutolsó tagja.
A másik pedig az Nvidia fermi architektúrája, amivel kapcsolatban szintén születtek mémek,de azért a gúnyolódásnak az élét elvette, hogy a lényegesen magasabb fogyasztás ellenére orrhosszal gyorsabb volt, mint az AMD vetélytársa.Az AMD-nek egyébként számos architektúráját nyomorította ( fennálló versenyhelyzetben ) meg az a jelenség, hogy nem skálázódik - vagyis a konkurenciához viszonyítva alacsony(abb) frekvencián következett be az a pont, ami felett nagyon meredeken emelkedett a fogyasztás.
- A polaris eleinte ilyen volt: [link] a későn és 12nm-en kiadott RX 590-cel sikerült valamit találni: [link]
- a vega ilyen volt, [link]
a zen és zen+ ilyen volt. [link]
(A zen2-nél talán inkább az IF frekvencia emelése jelent problémát.)
Az RDNA viszont az elődőkhöz képest elvileg jobban skálázódik.Az, hogy hol kezd meredeken emelkedni a görbe ott számít, hogy mennyit nyersz vele.
Például a vega 56 és a vega64 között a tpu adatbázisa szerint ~10% különbség van és ezért 295-210 = 85W-tal, azaz 40%-kal magasabb fogyasztással fizetsz.
Az 5700 és 5700XT között ~15% a különbség és 225-180=45W-tal, azaz 25%-kal fizetsz.Lényegesen jobb skálázódás.
Azt nem állítom, hogy ha az RDNA-t pörgeted 295W TDP-vel, akkor ott is ilyen jó skálázódási értékek jöttek volna ki. (Valószínűleg nem)
De ha az architektúra megengedte volna, hogy mondjuk további 75W-ért 15-20%-kal magasabb teljesítményt vasalj ki belőle, akkor lehet, hogy érdemes lett volna.Ennek megfelelően, ha és amennyiben az nvidia architektúrája 300-400W között is még jól skálázódik, akkor a gigamega fogyasztási érték ellenére is megérheti ilyen nagy fogyasztással pörgetni. És ha a megszokott fogyasztási értékekhez képest +100-150W fogyasztás hoz mondjuk 25-30% többletet, akkor arra senki nem fogja azt mondani, hogy kazán.
Ennek ellenpéldája a vega liquid volt. Ami beszívta a +100W-t és ilyen 2-3%-ot yieldelt, ha jól emlékszem. Remek példája volt annak, hogy iszonyú energiát lehet vele spórolni, ha kicsit visszaveszed.
-
Busterftw
nagyúr
Persze hogy van ilyen is. Több ezer felhasználónak semmi gondja.
Ettől még vannak gondok.
A 3 év alatt nekem se volt egy Windows 10 frissítéssel problémám. De tudom hogy komoly gondok vannak és milliókat érint a probléma. Tele vele az internet, a patch notes, ahogy a írnak mindenhol a Navi gondokról. -
Jack@l
veterán
Csak fel kéne fogni mit is mondok, neked személy szerint problémáid vannak ezzel.
@Callisto: Azt ugy hívják memóriabusz és minden számítógép alapeleme
-
Busterftw
nagyúr
Azokkal lesz tele akiknel problema van, egyetertunk. A forumok lesznek tele es tech oldalak akik tesztelik a kartyakat megjeleneskor.
Ez a faktor fix, ismert. A kovetkeztetest es a kulonbseget abbol tudjuk levonni, hogy elozo szeriaknal nem voltak ilyen gondok, most meg igen.
Nem vagy fanboy ez nem fanboysag kerdese.En csak azt allitom, hogy a gondok igen is valosak es csak azert mert 3 ember egy darab magyar forumon beirja, hogy "nekem nem volt gondom (tehat nincs gond)" nem eppen hatasos erveles.
-
törölt tag
Mert nem tudja még hogy nem szabad AMD alatt fikázni
-
törölt tag
Nincs nem is lehet, aki azt mondja tudja hazudik!
Máshol is csak azt csinálják mint itt összeszámolgatják az alkatrészeket és tippelnek. De a fő alkatrészek tényleg a 400-at verik és ha bár vannak ilyen utalások hogy a
"Microsoft has partnered with Seagate for its proprietary external 1TB SSD expansion" ami biztos viszi az olcsóbbság felé... picit.
De ha lenyelik az összeszerelést, a csomagolást, a terjesztést ez akkor sem áll meg 450-ben !
A PS5 vezérnek bazi nagy mankó lenne most ha kint lenne egy xbox ár. Nem fogják megadni neki ezt az előnyt. Karácsony meg soká lesz azelőtt még jön egy big navi isMindamellett szerintem el kell olvasni a PH-s cikket is, meg a Digital Foundry-set is, jó cikket írt. Vicces hogy a minecraft programozója sejtette e hogy az egyik legerősebb hardverigényt fektette le
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest