- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #17091 üzenetére
Abban igazad van hogy a konzol a lenyeg. De nem hiszem hogy a DX12 a Mantle miatt jott ki.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #17094 üzenetére
Hitetlenkedni lehet, max csúnya lesz az ébredés. Eladásokról van szó, meséld el hogy lehet azt szubjektívan mérni?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #17091 üzenetére
Érdekes hogy a konzolos APU kat semmilyen statisztikába nem számolják bele.De még így lehet,hogy több DX12 futtatására képes AMD -s kártya van az embereknél.
-
janos666
nagyúr
válasz
Malibutomi #17078 üzenetére
Ok, akkor hagyjuk ki ezt apró megjegyzést és lépjünk tovább (egy döntetlenben azért remélem kiegyezünk az érv kapcsán, hisz számszerűen azért igaz, még ha jelentősége nincs is), hogy mi volt még hülyeség abban, amit írtam (és hogy szerinted miért).
-
janos666
nagyúr
válasz
Malibutomi #17076 üzenetére
Szóval "csak" a duplájára hizlalták és "csak" (!) a memóriavezérlőt alakították át gyökeresen (plusz biztos volt még ott volt pár hangyányi apróság, amiről tényleg kár lenne beszélni és grafikus teljesítmény szempontjából eleve abszolút irreleváns is, mint pl. a videó decoder/encoder, stb).
Ez tényleg ugyan az, mint fogni a meglévő (valószínűleg [részben] selejtes) GM200 GPU-kat és letiltani bennük pár SP blokkot, aztán eladni őket TitanX helyett 980Ti néven. Abszolút igazad van, nincs semmi különbség.Illetve már legalább kétszer leírtam, hogy "ha akartak, akkor belenyúlhattak volna" és hogy ezek szerint nem akartak, illetve egyáltalán nem is gondolom, hogy kellett volna, de a lehetőség részben adott lett volna (mégis csak egy addig nem létező GPU-t terveztek [azért csak nem annyi volt a munka, hogy copy-paste és a komplett Tonga kétszer egymás mellett összeragasztva...], az ő döntésük volt, hogy csak felhizlalnak egy régit, vagy meg is piszkálják valamelyest, a lehetőség szerintem elvben adott volt és tőlük függött, ahogy jónak látták).
-
janos666
nagyúr
válasz
Malibutomi #17073 üzenetére
Most már igen, mert az utóbbi pár hónapban sokat dolgozott az AMD a DX11 driver-én (bár e tekintetben még mindig le vannak maradva az nVidia mögött, de jobb a helyzet és gyakorlati szempontból egyre kevésbé ütközik ez ki).
Nem is mondtam, hogy bele kellett volna nyúlniuk, csak hogy megtehették volna. A lényeg, hogy a FuryX egy új, míg a 980Ti egy korábban is létező GPU-ra alapoz, így egyiknél nyitott volt a lehetőség komolyabb módosításra is (ha szükségesnek érezték és ha szerették volna), a másiknál nem. Az egyik esetben a kártyával együtt debütált a GPU is, a másiknál csak új kártyát építettek egy régebbi GPU köré. És szerintem adta magát a mondandó, hisz eleve technológiákról beszélgettünk (beleértve a DirectX API-t, játékmotort, driver-eket, stb), nem utalt arra semmi, hogy magához a termékhez ragaszkodnék, mintsem a mögötte rejlő technológiához (főleg a GPU-hoz, de beleértve a memóriavezérlőt, ami csatolja a memória kérdését is).
-
janos666
nagyúr
válasz
Malibutomi #17069 üzenetére
Ennek a hozzászólásodnak mégis mennyi értéke és mi értelme van?
Én leírtam a saját szubjektív véleményem a belinkelt tesztekkel és az erre vonatkozó korábbi megjegyzésekkel kapcsolatban.
Te mit tettél hozzá a témához azon túl, hogy nagyvonalúan lenézel, mert nem értesz velem egyet? (Valamiben, valamiért, amit nem is fejtesz ki, mert nem vagyok rá méltó, hogy raboljam az idődet.)
Ha ezt most valamiféle vitának tekinted, akkor ugyan úgy nyertél, mint az AMD a kérdéses tesztben: igazából nem is nyertél semmit, de még azt sem magadnak köszönheted, mert valójában nem is tettél érte semmit.Ez lett volna a mondanivalóm, és ez is csak azért, mert véleményem szerint néhányan kicsit túl pozitívan túlreagálták a kérdéses eredmények szubjektív megítélését, mint ha kétszer akkora lett volna az AMD gyorsulása DX11-ről DX12-re, vagy az nVidia kártyái egyenesen lassultak volna DX11-ről DX12-re váltva (és ezzel az AMD szépen megelőzte, nem csak épp utolérte volna az nVidia kártyáját).
----
Igen, számottevően újabbnak tekintem, mert míg lényegében a FuryX is csak egy GCN, ahogy a 980Ti is csak egy Maxwell inkarnáció (így ilyen szempontból egyik sem gyökeres változás a korábbi években látottakhoz képest, ami az architectúrát és nem a nyers darabszámokat [különböző feldolgozók, stb számszerű mennyisége] érinti), a HBM szerintem igen is komoly újdonság, függetlenül attól, hogy az adott terméken végül is mit tudott produkálni a gyakorlatban (és ha az AMD-t kérdezzük, főleg ha még a megjelenés napjaiban, akkor szerintem büszkén tekintik forradalmi, úttörő, lenyűgöző, stb újdonságnak, amire büszkék, hogy elsőként tudták alkalmazni és fontos újításnak tekintik), amit az nVidia említett kártyái még nem alkalmaznak.
Így tehát szerintem nem akkora baromság, ha a FuryX-et már újabb technológiának tekintem, mint egy Maxwell-V2 variánst, nem beszélve arról, hogy ha szeretett volna, akkor az AMD mélyebben is belenyúlhatott volna a GCN-be ennél a terméknél, míg a 980Ti csak egy új kártya egy régebbi, meglévő GPU-val, így inkább az adott GPU eredeti megjelenését venném figyelembe, ami korábbra esik, mint a 980Ti-é (a FuryX és a 980Ti GPU-inak első megjelenését vesd össze, nem a kártyákét, ez ilyenkor szerintem nyilvánvaló, ha technológiákról beszélünk).Nem várom el, hogy válaszolja, de remélem megengeded, hogy én írjak a topic-ba.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #16984 üzenetére
De akkor is nem fer.....mind1..ez van. Lehet majd jovore is atnevezik...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #16981 üzenetére
Es ha valaki CF-ben gondolkodik kozep kategorias kartyakal?
Azert nekem sem volna franko 2015-ben megvenni egy 2012-es kartyat....igen, anno 2012 elejen volt 7870 CF-em. -
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #16981 üzenetére
Mért akarsz ugyanolyan teljesítményt venni új kártyaként, ugyanannyiért? Legyen az bármelyik szegmens.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Malibutomi #16902 üzenetére
csak be van sozva a srac.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #16902 üzenetére
Én már ott elvesztem a fonalat, hogy R9 290X Tri-X OC 4GB három, míg 8 GB kétféle árazással is kint van. Hány rev. készült ebből? Gyakorlatilag a 4 GB-os 115-189e-ig (utóbbi abszolút nonszensz).
-
válasz
Malibutomi #16893 üzenetére
Megnehezíti a fogyasztás-optimalizáció megbecslését, hogy a Fury X lassabb, mint elméletileg lennie kellene. Én simán elhiszem, hogy 40-50W-ról lementek 20W-ra a memóriával, de ennél nagyobb csodát már nehezemre esik befogadni. Ha 50W->20W a helyzet, akkor a GPU hatékonysága is javult egy keveset. Kérdés, hogy az eredetileg pletykált 625MHz-cel hogy alakulna a fogyasztás és a sebesség?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #16893 üzenetére
Hát remélem is lesz Nano custom, de szerintem nem augusztusban. Erről még rumor sincs.
Ha a kövi félévben kijönnek vele, akkor üthet ez a kártya. -
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #16842 üzenetére
"If successful this would push Nvidia’s Pascal launch schedule back than what the company originally planned."
Ez jó taktika lenne AMD részéről.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #16759 üzenetére
Elosztana ami van az AMD, ha errol lenne szo, mint teszi a Fury X-nel.
-
lowzor
veterán
válasz
Malibutomi #16741 üzenetére
Szerintem kb ugyanaz lesz, csak a 15.7 stabilabb. A moddolt nálam levágta magát 2D-ben.
Amúgy még arra leszek kíváncsi, hogy a Fury mit fog alakítani ezzel a driver-el. -
válasz
Malibutomi #16720 üzenetére
Azért a GCN3-as kártyákra (Fury, 380(X)) illene optimalizálni a drivert. Nem volt még olyan rég a legtöbb Mantle-s játék.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #16555 üzenetére
Nem jo, fuj, AMD...
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #16549 üzenetére
Milyen érdekes, volt aki azt mondta nekem ( nem te), hogy ez a pumpa dolgot is csak felfújom és negatív hozzáállás az AMD felé. Látom tényleg csak felfújtam. Mindenesetre dicséretes, hogy gyorsan változtattak.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #16549 üzenetére
Azaz egy ideig mindenképpen nagy esély van a zsákbamacskára... aztán talán kifogynak a gagyipumpások.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #16474 üzenetére
Nem, ez minden esetben így van valamiféle V-sync nélkül, függetlenül a buffertől.
Kevesebb, mint 60FPS azt jelenti, hogy nem készül el 60 képkocka, tehát mindenképpen lesz olyan, amikor újra azt kell kirajzolni kezdeni, ami már előzőleg kint volt, de közben előbb utább elkészül az új képkocka is, cserélődik a buffer, és ahol éppen tartott a monitor, onnan már az újabb képkocka rajzolásával folytatja, tehát lesz egy vízszintes törés a képen. --> Tearing.
Ezért van az, hogy ha V-sync van, akkor 60 alatti FPS-nél 60hz-es monitoron egyből 30-ra esik az FPS, mivel ott ha a képváltásra nem készül el, akkor bukta van, mert mindenképp kirajzolja teljes egészében az előző képkockát. -
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #16462 üzenetére
Kevesebbnél is törhet a kép. Ha nincs meg az új, akkor elkezdi rajzolni a régi, és ahogy kész az új, már azzal folytatja.
Csak akkor lesz "makulátlan" az élmény (se tear, se akadás) ha V-sync-el és folyamatosan a monitor képfrissítése felett teljesít a gép.
-
darkhorse
tag
válasz
Malibutomi #16469 üzenetére
Ha nem vblank közben történik a frissítés akkor lehet látható tearing, függetlenül az fps-től.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #16469 üzenetére
A játéknál sohasincs fix FPS. Ezért számolgatni sem lehet. Folyamatosan ugrál, és hiába számolgatsz, adott 1/60-ad másodpercre nem fog teljes képkocka kijönni. A VSync persze ismételgetheti, de ha nincs bekapcsolva akkor bizony jön a tear. Pl Valley-ban jól megfigyelhető, hogy 30-ra akarja bekényszeríteni ha leesik eléggé.
Lényeg, hogy nem véletlenül találták ki a GSync/FreeSync dolgot. Ott annyi Hz-re áll be a monitor, ahány FPS van... csak mint láthatjuk a jelenlegi Freesync-esek gyakran minimum 40 Hz-esek, azalá meg simán beeshet mondjuk 4K esetében. GSync előrébb jár kicsit, de cserébe drága is.
Pont majd 4K esetében lesz igazán rá szükség, ahol épphogy vérköhögve tudják tartani a 35-45 FPS-eket a jelenlegi csúcskártyák is.
Ja amúgy tényleg nem offolom inkább VSync-el
(#16470) Pepeeeee: A Pro meg a Nano nem találta még meg az ellenfelét
Még ki sem jöttek, ellenfelet hogy állítsanak neki? -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #16462 üzenetére
Egyszerű matek 60 Hz-en próbálnál meg 40 képkockát VSync nélkül megjeleníteni: [link]
"Másképpen fogalmazva, kikapcsolt V-Sync mellett nincs szinkron, a képkockák továbbítása az elkészülés ütemének megfelelően történik, kvázi a grafikus vezérlő maximális tudását kihasználva, tehát függetlenül attól, hogy az előző képkockát sikerült-e már teljesen kirajzolni vagy sem. Emiatt előfordul, hogy a kijelző esetleg félig már kirajzolta az adott képkockát, de a következő pixelsort vagy félképet már az időközben megcserélődött puffertartalom miatt az új képkocka megfelelő sorából rajzolja"
Amúgy ez sem egy olyan egetverő probléma... de gyors mozgásoknál, képernyőrángatásnál zavaró lehet, aki VSync-hez szokott.
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #16380 üzenetére
Így volt, de a ref-ek azért megjöttek egy hétre rá.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #16380 üzenetére
Annyi a kulonbseg hogy a Ti elore voltak rendelve ...ezrek...a Fury X-nel pedig nagyon gyenge az elorerendeles sajnos. S scan-os haver szerint alig van vagy 50 darab rendelve. A Ti-t meg az elso nap tobb mint 300-an rendeltek meg.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #16106 üzenetére
Na, mégiscsak lett árverseny így a "szezon" végére
Azért elég ciki, ha egy nappal a megjelenés után csökkenteni kell egy kártya árát, bár a kezdeti árazásnál is hibáztak...
Az nV meg szerintem úgy van vele, hogy most már "mindent bele" alapon nyomják... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #16002 üzenetére
kene egy orajel/throttle graf. lehet ledobalja az orajeleit es amiatt nem skalazodik az fps.
rocket: persze, anno a 69x0 is csak furmark alatt dobalta le az orajeleit... ehhez kepest nalam crysis alatt folyamatosan 720on ment 800 helyett (ok, 3840x1024 highon).
OCrol volt szo, nekem gyanus, hogy a 10%al magasabb orajel miatt emiatt van csak 5% teljesitmenynovekedes.
amivel vissza is jutottunk oda, hogy a 290xnek a 950es orajel csak boost volt, az alaporajel 750. valszeg azert, hogy beerje a fury a 980TIt ezert felengedtek a powertunet / rendesen megclockoltak, ennek viszont aldozatul esett a tuning. ld meg 780ti vs 290x uber mode.
szerk: lehet tudni milyen felbontasban neztek?
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #16002 üzenetére
Na most akkor nekik miért gyorsabb még egy 5960X-l is Mantle alatt a BF4 mint DX alatt?
-
válasz
Malibutomi #15867 üzenetére
Nem hinném driver... amit tapasztalsz az a bődületes sávszélesség miatt van.
Ennyit segít 4K alatt ez.Ami hiányzik az egész máshol egy szűk keresztmetszet, ami nincs arányban a magok és a sávszélesség méretével. És ez szvsz a ROP... és ezen semmi driver nem fog segíteni.
Az fog majd rajta segíteni amikor a compute és a sávszélesség fontosabb lesz mint a ROP/pixel áteresztőképesség (a mai arányokhoz képest). Tehát a "jővő" játékai.
Mert ott a régebbi cuccok (esetleg a konkurencia is) el fog vérezni mert a compute és a sávszél lesz a szűk nem a ROP.Nincs egyensúlyban a hardver ma a mai játékok többségéhez (egy két előremutató kivételt leszámítva, ahol a fenti szitu már ma is fennáll).
-
válasz
A várakozáshoz képest igen, az, bár úgyis fizetésig várnék az új kártya vásárlásával. Hátha addig a tuningpotenciál is kiderül, meg a driver. Ezen múlik hogy 980 Ti vagy Fury X lesz nekem. De az biztos hogy az eddigi instant get átment némi várakozásba.
-
válasz
Ha tényleg driveres gond, akkor az elég gáz szerintem. Valami nagyot kellett volna dobbantani, ezt ők is tudhatták, nyilván látják a saját eladásaikat. A csúcs VGA teljesítménye meg a teljes termékvonal forgalmára hatással van. Kihagyott lehetőség, lehet az utolsó ilyen.
-
Zorel
senior tag
válasz
Malibutomi #15837 üzenetére
Ahogy elnézem az eredményeket én nem ezzel lennék elfoglalva...
(#15839) players111: +1 Többre számítottam, így nem igazán lesz olcsóbb a Titan X de még a 980Ti sem.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #15762 üzenetére
Fury X I'm still cool
Ezzel télen megfagyunk, hüpp
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #15762 üzenetére
Eddig jó. Lehetne jobb de legalább nem rossz.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #15757 üzenetére
Nagyon èrdekel ez a Fury x. Végre egy olyan AMD kari amire azt mondom, hogy kell.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #15710 üzenetére
Rozsomák keresztbe tesz
not on Newegg USA yet. ODD Newegg Canada had them first. -
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #15683 üzenetére
+1 a CET.
-
válasz
Malibutomi #15669 üzenetére
mondjuk most odapróbáltam egy 12-est a furatokhoz, ha tényleg 7 centi a vastagsága a radinak ventivel, akkor elég passzentosan lenne az ashura ventijével
daveoff:
"The radiator assembly must be mounted above the graphics card and in a
location that has minimal impedance to air flow.
• Do not mount the graphics card or radiator assembly above an open power
supply to prevent power supply damage in case of coolant leakage.
• The radiator should be mounted on the side of the chassis so that the tubes
exit from the bottom edge of the radiator.
• The radiator assembly must be correctly mounted inside the computer
case and not left resting outside of the case.
• Do not change the placement of the fan on the radiator"Ez a fury x manual-ból van.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
Malibutomi #15669 üzenetére
Persze, nem is az a lényeg, hanem a hűtőteljesítmény / zaj. Pl nekem a Vapor-X bugyikék színe abszolút nem tetszik, mégis ha 290 / 290X vételére adnám a fejem, csak azt venném.
Fury nano viszont tényleg érdekelne, hogy lesz-e belőle nem ref verzió, esetleg 1 helyett 2 ventivel, egyedi hűtőkkel stb ? Kering erről vmi pletyka a neten ?
-
válasz
Malibutomi #15665 üzenetére
csak az a baj, hogy ventiállás alapján úgy néz ki ha előre tenném akkor kifele kellene fújnia. Tehát vagy át kell tenni a ventit a túloldalra (de akkor az a tartály a peremen ki fog lógni), vagy csak más helyet kell neki találni. Ugyanakkor a fenti 120-as helyére nem tenném, mert ugye az ashura épp arra fújja a meleg levegőt.
tomi: igen, én is azon agyalok most, hogy lehetne akár az elülső 14-es helyére is tenni. Optikai meghajtóm úgysincs, sok levegőt meg nem blokkolna el az ashura-tól
-
válasz
Malibutomi #15659 üzenetére
Akkor ez így járható út lenne? Mert akkor ezekszerint a venti oldali csonknak kell magasabban lennie. Vagy legalábbis nem a pumpának, ami a gpu-n van.
-
válasz
Malibutomi #15646 üzenetére
én épp azon gondolkodtam hogy csak előre kellene berakni, mert ugyan oké hogy van elég hely az Ashura Shadow és a hátsó fal között a radinak, de csak nem kellene a proci meleg levegőjét ráfújni a vga-ra.
Illetve valahol olvastam olyat, hogy célszerű a pumpa kimenetét a túloldal kimenete felé helyezni. Ebben van valami? Mármint zárt rendszer, elvileg levegő nélkül, tehát áramoltatni nem kellene különösebben másnak lennie. Ugyanakkor ha pl a pumpa a kártyán van, akkor a ventit nem előre hanem alulra kellene tenni (megkapja az elöl bejövő hideg levegőt), viszont ha a kártya felé kell, akkor marad vagy a proci mögötti hely, vagy az elől lévő 2x140-es venti felső része.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Malibutomi #15646 üzenetére
Alulra jó lenne,csak a táp miatt nem fogom tudni odacsavarozni szerintem,nagyon közel van hozzá,kétséges hogy odafér-e egyáltalán,pedig az volna a legoptimálisabb megoldás.Legfelülre biztos nem tudom,ott egy bazinagy venti van,nem 120mm-es,csak azt a hátsót lehetne lekapni,de azért mondtam hogy ha meg lehet oldani anélkül hogy le kelljen szedni bármelyik ventit akkor azt a megoldást preferálnám.Szóval ha nem tudom odacsavarozni azt is lehet hogy simán lerakom oda ahogy elfér és csókolom?Mármint persze nem a csavartól kapja az áramot
Értem én hogy menni fog akkor is csak nemtudom bármikor elmozdítom vagy félretolom ha takarítani kell alatta,akármi akkor ott jobbra balra bukdácsol,meg ugye nem pont a padlón van mert vannak kerekek a gépház alján de csak pár centi van a padló és a hűtés között lehet hogy ott jobban is melegszik.Itt amúgy mindegy hogy merre néz a ventillátor gondolom mert csak a vizet hűti szóval nem fújja ki a levegőt sehova a másik oldalon.Ezért is mondtam hogy nem akarnám levenni a másik ventit mert az viszont hűti a gép többi részét.
guftabi96: Fogalmam sincs miért így rakták de nem én dobtam össze amúgy,egyszer behalt a fél gép egy villám miatt és ki lett cserélve alaplap táp proci vga aztán összedobták a szervízben,azóta így van.
-
kovsol
titán
válasz
Malibutomi #15600 üzenetére
Én már kíváncsian várom a hűtést elemző teszteket. Látok fantáziát ebben a megoldásban. Még annyit csiszolhatnának majd rajta a jövőben, hogy fel lenne készítve ara is, hogy épített vizes rendszerre is rárakható legyen a gyári blokkal.
-
Komplikato
veterán
válasz
Malibutomi #15593 üzenetére
Láttam hozzászóltál a Club3D Teaser videóhoz. Ami ott LED-sor van a tápcsatlakozó mellett és a terhelést mutatja, az minden kártyán rajta lesz? Biztos én vagyok vaskalapos, de azt szvsz még átlátszó házban sem látszik, viszont legalább idegesítően villog. Vajon ki lehet kapcsolni?
-
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #15593 üzenetére
Az a 4 GB-os matrica ragasztva van. Csak nem úgy volt eredetileg, hogy 8 GB VRAM lesz a Fury X-en.
-
válasz
Malibutomi #15573 üzenetére
Én is erről beszélek, 100-ért 290X az oké, de 113K-ért 290 már nem...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #15539 üzenetére
Mivel cáfoltam meg ? Netalán a 290X-en jobban fut mint egy 960-on ?
Vagy szerinted az, hogy állítólag csináltak valamit de abszolút nincs látszatja oké ?
Az az idézet azt írja, hogy voltak küldve tesztbuildek nekik a fejlesztés különböző fázisaiban, az early accessben nem is volt ennyire gond, megjelenésre viszont kb. katasztrófa lett - ha jól tudom azóta is csak a Win10-es nem hivatalos moddolt driver amivel jobb teljesítmény érhető el...De úgy őszintén ha szerinted az AMD "csinált" valamit akkor miért is az nV volt a hibás, hogy nem "csináltak valamit" a launchra
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #15536 üzenetére
Mivel is semmisítettem meg ?
Ott van feketén fehéren, hogy az egyik AMD fejes a fejlesztőt vádolja azzal, hogy direkt csinálták, miközben utólag kiderült, hogy nem így van és azóta kussolnak...Ha pedig tényleg együtt dolgozott a két gyártó és a fejlesztő akkor vajon kinek a problémája, hogy szokás szerint szarul fut "tudjukki" kártyáin míg a másikon jól...
Az early accessben is jobban futott AMD-n, de mivel a végleges verzió sokat változott így nyilván driveroldalról is kellett volna valamit csinálni... -
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #15528 üzenetére
Vegeredmeny a lenyeges 60k-s GF kartya veri a 120k-s Radeont.
Oriasi blama ez az AMD-nek, akarmit is csinaltak vagy nem csinaltak a jatekkal megjelenes elott, azert ilyen alazas mint a Project Cars-ban nagyon regen nem volt.
AMD-vel szo szerint jatszhatatlan a jatek magasabb beallitasokkal, nem csak az alacsony atlag FPS a gond, hanem stabil FPS atlagot se tudja tartani, ami a pontos iranyitas rovasara megy.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #15528 üzenetére
Végül is ja, az AMD szerint ez így rendben van
-
válasz
Malibutomi #15503 üzenetére
jaja... szóval szar (de működő) körülmények közé rakták stressz-terhelés során egy estére, hogy megnézzék mi a maximális hőfok amit ki bírnak hozni belőle (feszelni ugye még nem tudják, szóval így teszteltek
)
Yllgrim: hát drukkolok, de ugye az ocuk fórumán azt mondták, azt a 100 darabot percek alatt fogják elvinni
Már ha nincs amúgy lefoglalva, mert azt is írták hogy már foglaltak. De persze más oldalak is vannak a világon.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #15488 üzenetére
Jobb lett volna ha ki sem adják a 390/390X -et.
-
torma1981
veterán
válasz
Malibutomi #15488 üzenetére
Ja igaz. Kíváncsi leszek milyen mértékben mérséklődik majd az áruk. Legalább lesz egy kis árverseny azt majd az user eldönti melyiket szeretné. DX12-es játékok úgy sem most lesznek. Addig a mostani 970-emet tuti lecserélem.
Na meg milyen játék akciókat adnak a kártyákhoz. Az nagyon sokat fog érni. Az AMD nem nagyon ad semmit az Nvidia igen.
-
torma1981
veterán
válasz
Malibutomi #15484 üzenetére
Kösz a linket. De azt azért olvastad nem, hogy semmit sem ér a 8Gb ram. Tök felesleges a 390x-en is. 4k-ban meg még mindig nem elég egyik kártya sem rendes FPS eléréséhez. Akkor minek?? Remélem az árakat legalább lenyomják. mInt írtam nem trollkodom csak nem értem az AMD tervét,elképzelését. Ugyan olyan meleg, alig húzható mint az előző széria. Az új meg arany áron lesz.
-
torma1981
veterán
válasz
Malibutomi #15479 üzenetére
Na kíváncsi vagyok hol kapsz újonnan 390-et 100k-ért. Itt az aprón nem mostanában. A 970 van. Az meg 115-120k. Hol vannak egy árban? Rendes teszt meg még nincs a 390-ről. Ez az egész egyszerű átnevezés. Alig van érdemleges gyorsulás az előző szériához képest. Sajnos ezek tények nem trollkodom.
-
seolwon
tag
válasz
Malibutomi #15470 üzenetére
Ez inkább paint. Érdekes lenne hogy a Nano-nak elég egy venti is ennek meg három kell.
Viszont ha már lúd, legyen kövér:(#15475) torma1981 A Titan X mennyivel drágább mint a 980 ti, és mennyivel tud többet? A 390x-nél ez még a kezdő ár, szerintem pár hét alatt leesik különben nem adnak el belőle sokat.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #15463 üzenetére
Azt is cafoltak anno amikor felmerult, hogy megvennek az ATi-t, vagy eladnak a FAB-okat az araboknak, vagy leepitenenek a cegnel, mind igaz lett.
Anno akik degeszre kerestuk magukat reszvenyeskent azzal, hogy a palimadar AMD-re sikerult rasozni kb. ketszeres aron az ATi-t 5.4milliard dollarert (R600-al egyutt), koztuk biztos szivesen lennenek akik a visszavetelbe invesztalnanak, ~700 millio dolllarert (ennyi lehet a realis erteke) meglehetne venni a grafikus reszleget.
Az a kinzas amit az AMD csinal a Radeon branddel, azt az ATi is tudta, ugyhogy visszalepes nem lenne.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #15470 üzenetére
Biztos PS. Tul hosszu a nyak hogy igaz legyen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Malibutomi #15447 üzenetére
Medium beallitasokon. Jeeee. Na, mind1 szerdan beugrik a majom a vizbe. Aztan vagy uszni fog, vagy belefullad.
-
Komplikato
veterán
válasz
Malibutomi #15447 üzenetére
It felt like 60FPS+ ...
Nyilván, a 30Hz-es monitoron érzésre. -
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #15434 üzenetére
Zseniális!!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
-
-Solt-
veterán
válasz
Ez odabasz!
-
rocket
nagyúr
válasz
HDMI 2.0 hianya sajnos egyatalan nem vicces dolog, komoly ongol egy 4K gaming VGA-tol.
B3D-n rakerdeztek a gyartonal mikor varhato DP1.2a-HDMI2.0 atalakito (amit lassan masfel eve igergetnek), azt irta a ceg aki gyartana, hogy ev vege fele.
-
Xmister
senior tag
válasz
Malibutomi #15429 üzenetére
Pedig sokan meg voltak győződve róla, hogy 5000rpm-en fognak pörögni, és még szabályzás sem lesz rajta.
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #15421 üzenetére
-
válasz
Malibutomi #15374 üzenetére
Fair enough, de ez érvként akkor sem működik. Szerdán minden kiderül
-
válasz
Malibutomi #15348 üzenetére
... és az ilyen mondások számok nélkül automatikusan mennek a "bullshit" feliratú dobozba
-
válasz
Malibutomi #15307 üzenetére
Ez nagyon félrevezető, jól megválasztott FPS target használatával minden kártya jóval kevesebbet fogyaszt. Ami inkább érdekes, az az, hogy a megcélzott nagyon alacsony hőmérsékleten komolyan csökken a szivárgó áram, ami hatással van a fogyasztásra is - jó kérdés, hogy ez pontosan mennyit jelent.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #15320 üzenetére
Én őszintén megvallom azt hittem a vizet azért tették rá hogy a tuningpotenciált az egekbe röpítsék, de e cikk szerint nekik eredendő céljuk a hő elkerülése , az viszont az erős tuningnak ellene megy.
Ez a Koduris beszélgetés nagyon jó, mikor megkérdezi tőle a riporter hogy ha a HBM annyira kiemelkedő teszteket teljesít miért nem veri ronggyá a Maxwell-t ?
És szépen elmagyarázzák a két cég két úton halad és mindkettőnek vannak korlátai, én valahogy jobban bízom azokban a cikkekben amikor megmutatják a technikát és annak korlátait is mint mikor csak fényeznek egy terméket, mert arról tudod hogy csak médiakampány. -
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #15296 üzenetére
Lehet, hogy félreértesz (nem biztos
). Az csak jó ha Fiji hardveresen gyorsítja a H265 esetleg VP9-et. A hozzászólásom lényege annyi, hogy ha már egyműködtek a Srongene csapatával és van OpenCL-es H265 encoder HD 5000 és ennél frissebb AMD kártyákra és APU-kra, akkor nem ártana azt terjeszteni, reklámozni is.
Így elkerülhetők/megelőzhetők kellemetlen teszteredmények.
Nbc szvsz Windows alatt is tesztelni fogja (esetleg már jelenleg is teszteli) a H265/VP9 támogatást. -
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #15267 üzenetére
Ő sem akart rá blokkot. Örülj neki, hogy nálad nem melegedtek túl ezek.
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #15263 üzenetére
Igen? Miután vizet kapott mert mind a gpu mind a vram túlmelegedett. Blokkal nekem is bejött a 290.
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #15118 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy attól még, hogy kiteszik az nV logókat mindenhová, attól még tudnak független cikkeket írni vagy tesztet készíteni. Elég rosszul értelmezted ezt is...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #15118 üzenetére
Főleg, hogy csak az ASUS kártyáin lehet monitorozni.
Ott is csak a Strixnél éri el a 100-at, aminek az egyik "legrosszabb" a hűtése mivel a gyári ventivezérlés úgy van kialakítva hogy a lehető leghalkabb maradjon a kártya, egy Strix 390X-nél kíváncsi lennék ez mennyire jönne ki...
A Black bőven 90 alatt marad, de ott maga a tápellátás is jobb. -
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #15083 üzenetére
OFF ahol ez jót tesz:
Végre kikupálják.
Nagyon érett már ez, 32x iterációnál végre elcsípte R9 285/380 ha nem is Maxwell-t, de Keplert pl GTX 680-at.
Megj.: ilyen magas iterációt tudtommal nem nagyon használnak más játékok. -
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #15030 üzenetére
Ja, helyette 83-85 fokon nem halkan.
-
nubreed
veterán
válasz
Malibutomi #14941 üzenetére
Minél több ilyen tesztet nézek, egyre inkább úgy gondolom, hogy a 390 egy egész jó kártya lett de a 390x viszont túl drága a tudásához képest.
(#15013) Ren Hoek:
Jézusom, ez nagyon durva. A sima 390 -ről van ilyen kép vagy adat? Melyik gyártó custom hűtése a legjobb most a hátlapot tekintve, ezt lehet már tudni?
-
Dtomka
veterán
válasz
Malibutomi #15010 üzenetére
Tegnap én is felraktam a 15.200 drivert. Bf4 et nyomtam és tankban ülve vol 2x érdekesség....
Fekete képfolyást vettem észre...szó szerint, nem artifact! Ezelőtt ilyet még nem láttam. Amikor thermal módra majd visszakapcsoltam normál nézetbe akkor minden okés lett.
Képet nem készítettem de ha ma ismét jelentkezik remélem le tudom kapni.
Ezen kívül Teljesítménybeli különbséget nem vettem észre, mert 1 .cfg fájlban rögzítve van az FPS 125 re.
BF3 ban nem volt semmi probléma 2 mecs alatt.
Nem mérgelödöm, mert ABU megírta, hogy ez a driver nem végleges, instabil lehet.
(#14801) Abu85Más játékkal még nem néztem de majd kipróbálom pl GTA V-tel is.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #14977 üzenetére
Az mit takar, hogy jó a moddolt driver? Mértél gyorsulást is, vagy csak szimplán működik?
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #14977 üzenetére
ami szinte mindenben szakitott a hagyomanyokkal
Hát ezt azért nem mondanám,GCN alapú ez is...Azért a GPU még mindig fontosabb tényező.
-
mackosajt
addikt
válasz
Malibutomi #14945 üzenetére
Hogy bírsz diavetito mellett játszani?
Ha csinálna valaki egy felmérést az összes PC-re, lehet kiderulne, hogy a felhasználók jelentős része 60 fps alatt játszik.
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #14950 üzenetére
Átlag alatti. Jobb customok 1350 körül mennek. Ezért is nehéz pontos mérést csinálni. Bedobsz mondjuk egy Giga G1-et amiből az egyik boostol 1400+ a másik meg 1350 már ott is nagy különbség van. Én azért úgy gondolom jobban feljönnek a 970 és 980-ra de kicsit alattuk maradnak a 290 és X ből kiindulva és az első teszteket látva. Viszont halkabban és hűvösebben. Legalább is MSI-nél.
-
Anubris
őstag
válasz
Malibutomi #14950 üzenetére
A tesztben azt írja, hogy a MSI 970 1114 mhz-n ment, ami ennél a kártyánál a gaming mode alap, boost esetén 1279 lenne.
-
Asbee
veterán
válasz
Malibutomi #14941 üzenetére
Ugyanúgy ref órajeles minden kivéve a 390.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #14933 üzenetére
Az első tesztekről beszélnünk nem az adott custom kártya tesztjéről.
A 390X-nél egy oc-zott, jobb hűtésű kártyát vetnek össze a reffel mert nincs ref, teljesen elvárható, hogy más kártyákat is berakjanak mellé...
Mindenesetre remélem, hogy lesz olyan teszt amiben egy custom Ti és egy Fiji OC-t vetnek össze, mert vásárlói szempontból nagyon nem mindegy a kettő főleg mert a Fiji "ref" már a maximum amit a kártya tudhat.(#14934) TESCO-Zsömle: A hozzászólás másik részét is olvasd el: ilyen alapon akkor senki nem kapna kártyát, sőt ha a memória kímélő csodadriver igaz, akkor szerintem a ph-nak sem járna
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #14781 üzenetére
Á! Most már értem, tehát átfújja a radin a venti kifelé a házból a levegőt... Mondjuk nekem pont nem férne így be a procihűtő miatt... Vagy ha be is férne annyira nem szerencsés, hogy a proci bordáról szívja le a meleget rá a radira.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #14787 üzenetére
Aha, én is ezt néztem. A legtöbb tesztben csak azzal a plusz 50-100mhz-el gyorsabb, mint a 290x. Mégiscsak sima rebrand lesz....?
-
kovsol
titán
válasz
Malibutomi #14787 üzenetére
Ph tesztbem meg jobb is lesz mint a 980. Borítékolni merem.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Az a radiátor vajon befér egy noctua NH D15 mellé?
-
Csabro
tag
válasz
Nem sporoltak a vizcso hosszaval.....
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Malibutomi #14745 üzenetére
bullshit
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #14738 üzenetére
Bizony, hogy van. Akárhogy nézem, ez nem egy sima átcímkézés!
Ref 980 szintjére felhozták, plusz több ram, jobb hűtés, kevesebb fogyasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged