-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Bandi79 #17429 üzenetére
Detto... Red Alert sorozat újratolása, X-Com, Settlers 2-4, AOE, és pl Don't Starve alatt legalább pihengetett a GPU
de milyen érdekes, akkoriban nem mentünk ölre AMD, Intel és NV fronton... csak cserélgettük floppyn a C64 gammákat, később elmentünk CD-t másoltatni (LoL) ... na jó volt akkor is szájkarate 100 MHz-es Pentiumokkal
... de a lényeg, nem kellett aggódni nagyon a grafikán FPS-en, tear-en, mikrolaggon..., viszonylat olcsón kijött egy gép ami mindent vitt 2D-ben.
-
törölt tag
válasz
Bandi79 #15676 üzenetére
Szerintem a Nanónál csak azt szabályozzák hogy 1 ventis legyen
(mint ahogy a Fury Pro-nak csak 3 ventiset engednek)
Lisának felállna a hajaszála (64 szeres tesszellációval) ha valaki kihozna egy passzív hűtéses Furyt
Most az egy másik kérdés hogy 3 hónappal a kártya legyártása előtt egy ref kártyát mutogatnak, de tele a piac egy ventis megoldásokkal összes itx es 960 as kártya ilyen, mi értelme lenne korlátozni refkártyára?
A 150 Watt hőelvezetése elég minimális lehet. -
törölt tag
-
törölt tag
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bandi79 #11991 üzenetére
Nem, ehhez áttervezett (akár újabb) technológia kell, mint amilyennek a Fiji-t (illetve DDR5-öt leváltó HBM-et) várják, kompaktabb méret, ésszerűbb megoldások. Ne mondja nekem senki, hogy jó irány volt az, hogy jöttek az egyre hosszabb, nagyobb kártyák, sokventis megoldások.
-
törölt tag
válasz
Bandi79 #11984 üzenetére
A hűtést általában az adott kártya TDP-jéhez méretezik nem úgy, hogy minél alacsonyabb legyen a hőmérséklete, hanem hogy szinten tartsa a GPU-t: ha a 970-re kerülne 3 ventis megoldás (Giga) akkor ~10°C-al kevesebb lenne , ha a 290X-re 970-hez hasonló (DC2) akkor jóval magasabb...
Pl. a 260X csak 115W-os mégis ~71°C-ig megy fel a kétventis DC2 hűtéssel.
Ahhoz, hogy az átlagnál alacsonyabb legyen a GPU hőmérséklet jóval erősebb hűtő kell mint a kártya TDP-je. -
-
HSM
félisten
válasz
Bandi79 #8672 üzenetére
Persze, az igénytelen portokkal ez a helyzet.
Mondjuk szerencsére nekem nem volt ezekkel gondom, az Ubisoft játékai alapból nem tetszenek, itt már sok hajam megúszta a tépést.
Normálisabb játékok pedig szépen elfutnak már egy közepes i5-ön mondjuk egy 7950/r9 280 szintű VGA-val, ami azért már nem megfizethetetlen.
Ja igen, én a GTA4-et nem tartom a közvélekedéssel ellentétben igénytelen portnak, épp ellenkezőleg, szerintem nagyon széles skálán állítható a grafika, amivel akár már akkoriban se túl izmos PC-ken is szépen eldöcögött megfelelően beállítva. Megjelenésekor egy Core2 Quad Q6600-al és egy 4850-es Radeonnal toltam, ami messze nem volt csúcsgép, mégis szépen szaladt kellően megnyirbált grafikával.
-
HSM
félisten
válasz
Bandi79 #8668 üzenetére
1.0.4 volt, azaz a 4. patch, tovább nem frissítettem, mert ami utána jött nem jött annyira be.
Az eltűnedező út és hasonló hibák nagyrészt a döglődő windózom számlájára írható, amit már rég újra kellett volna tegyek, csak nem jutott rá időm. Commandline semmi extra nem volt, csak a norestrictions és nomemrestrict, bár elvileg az se kellett volna, mert befértem a limitekbe.
Az 1680*1050 majdnem annyi pixel, mint a FHD, ha nem alapon megy az 5850, hanem húzok rajta picit, ugyanez az FPS lett volna FHD-ban is. Amúgy tévedsz, full max grafikán ment [link] csak a textúrák voltak mediumon, mert 1GB videóramba nem fért több.
Ami az Ubisoftot illeti, ők akármilyen platformra tudnak hulladékot gyártani, az ő bénaságuk szerencsére nem általános. De tény, ha valaki extrém tehetségtelen, egy tetrist is el lehet rontani fix hardverre is.
-
HSM
félisten
válasz
Bandi79 #8665 üzenetére
Nálam maxon ment a tiédhez elég hasonló gépen (1GB Vram miatt csak "medium"-nak gúnyolt remek minőségű textúrákkal) és semmiféle teljesítményprobléma nem volt, nemhogy diavetítés.
A bal felső sarokban látható a "diavetítés" FPS értéke, és a második videó végén a settings ablak, ha valaki hitetlenkedne. [link]
Textúrahibák és tolerálható mértékű FPS esések ritkán előfordultak, de memory leak és durvább gondok marhára nem voltak.Az optimalizálás is jól meg volt csinálva, csak rád bízták, hogy állítsd be a gépedhez. Pl. a CPU-igényt igen durva mértékben lehetett a látótávolsággal szabályozni. Ja, igen, optimalizálás, mutass már a 2008-as játékok közül mégegyet, ami kitűnően skálázódott 3 magra. Nem sok volt.
Képzelem, hogy örülnél ma olyan grafikának, ami 1Mhz CPU és 64k ramon elfut.
Ma amúgy amikor csak egyféle hardver van, úgy hívják konzol, és arra optimalizálva is vannak a játékok.
-
daveoff
veterán
válasz
Bandi79 #8665 üzenetére
Ha összességében nézed a grafikát szerintem nem szép, teljesen a régi játékokra hajaz. Az az egy-két effekt tényleg gyönyörű, de a részletek...
A másik meg az optimalizáltság, ne gondoljuk már, hogy az optimalizáltságtól lesz az egyik játékban 300fps, a másikban meg 40fps, ezért ez elég szélsőséges tartomány. Valami oka csak van, hogy 300fps-el szalad a játék, pl. hogy az effekteket leszámítva elég sivár, és gyenge a grafika....
Persze én nem értek hozzá közel sem annyira, mint a fórumtársak, engem egyszerűen csak a látvány tud megfogni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest