-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
seolwon #26384 üzenetére
Még nem tiszta a pontos működése, de az eddigi adatok alapján különösebb fejlesztői beavatkozást nem igényel. Mondhatni ez egy out-of-box fícsőr. Olyanra egyébként volt utalás a CES-en, hogy pusztán a Vega HBC-je miatt bizonyos partnerfejlesztők készítenek majd speciálisan erre kialakított, gigantikus felbontású textúrákat, amiket eddig nem nagyon tudtak megoldani a szoftveres memóriamenedzsment korlátjai miatt.
-
oliba
őstag
válasz
seolwon #16891 üzenetére
Nálam, csak az, hogy 2D-ben 625MHz-ről 1625MHz-re emelem az órajelet, azzal változik 117W-ról 142W-ra a fogyasztás és itt még nem is játszottam, stb.... El lehet akkor gondolkodni, hogy az én kártyámnál a TDP hányad részét teszi ki a memória...
A memóriákon pedig azért nem volt borda, mert alapból nagyobb a felület és jóval több memórián oszlik meg a TDP. Itt a 4HMB memóriának nincs akkora felülete, mint 1db "régi" memóriának.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
seolwon #16845 üzenetére
Nem lehet, mert más interposert igényel. De a HBM2-nek már van 800 és 1000 MHz-es verziója.
A 4 GB nem lenne valós probléma. A konzolokon 300 MB-nyi területre benyomnak olyan textúrázórendszert, ami PC-n megesz 3 GB-ot. Itt nem a memóriával van a probléma, hanem a WDDM 1.3-mal. Pontosan erre a problémára reflektál a WDDM 2.0 virtuális modellje. [link]
Az egyetlen probléma az lenne, hogy hogyan add el az embereknek a 4 GB-ot, mint mennyiséget, amikor korábban arra törekedett a marketing, hogy ez kevés. Nagyon sok ember nem érti, hogy az aktuális problémák jelentős része szoftveres eredetű. -
törölt tag
válasz
seolwon #16602 üzenetére
R9 Nano GPU-nak a 950-1000 MHz-es értéket gondoltam ki, viszont a HBM VRAM órajelei lesznek itt jelentősen megvágva. R9 Fury-val közel azonos áron nem venném meg, mert akkor a zöld oldalon várakoznék egy GM204-es 1536 vagy 1280 shaderes GTX 960TI 4GB videókártyára (TMUs 96, ROP 64). Fogyasztása csak 140W és a teljesitményszintje az R9 290X-hez közeli... ha majd valamikor egyáltalán megjelenik. Ezek most nagyon egymásra várnak és ha a Nano jó árazása miatt jól fogy majd és nem lesz vele gond, akkor válasznak érkezni fog a GTX 960TI.
-
stratova
veterán
válasz
seolwon #14707 üzenetére
Pl. az AMD-nél 130 W-os besorolású 32 CU-s R9 M295X 850 MHz-es órajelen teker Retina 5K esetében.
Logikus felvetés és kb. bevett szokás mobil vonalon.mcwolf79 Mivel a 300-as sorozat átnevezés, nincsen semmi meglepő. Viszont Fury esetében a memóriaváltás révén elvileg csökkent a fogyasztás.
-
válasz
seolwon #14707 üzenetére
Érdekes felvetés, magyarázat lehet arra is, hogy a 285 miért szerepelt ennyire rosszul perf / wattban. Ellene szól viszont, hogy eddig sem voltak túlzottan magasak a feszültségek, és a 0.9V-ot én már nagyon neccesnek érzem.
Underclockolt GCN témakörben fordulj bizalommal HSM-hez(#14711) HSM: de, figyelembe vettem, 25W-ot lehúztam mindkét TDP-ből. Lehet persze, hogy a memóriák is lassabbak lesznek a kispajtáson, de ez már csak aprópénz, a lényegen nem változtat.
-
válasz
seolwon #14456 üzenetére
Mert a slideware-ben az volt, hogy a 290X-hez képest 2x teljesítmény / fogyasztás, és az első említés a 290X környékére ígérte a teljesítményt, nem fölé.
(#14454) TESCO-Zsömle: kiindulni egy dolog - erre alapozva deklaratív kijelentéseket tenni, és ezeket vitában érvként használni viszont teljesen más műfaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest