- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Yutani #27683 üzenetére
Nyilván a dedikált ve.ga oldal sem túlzás egyetlen terméknek, a radeon.com már nem is elég... Meg az sem, hogy fél évvel a megjelenés előtt néhány nyomorult marketing videónak/slidenak felraktak egy külön 1 hetes countert egy "Poor volta" reklám kíséretében. [link]
Ahogy pl. a Prey-es "Vega is coming" [link] poszter vagy az érkező "It's got a soul" [link] videó is.
Ezek mind, mind visszafogottságra utalnak (nem)...
Meanwhile a 1080 Ti február végéig hivatalosan nem is létezett, majd bejelentették és 10 nappal később pedig jöttek a tesztek. Nincs bs, nincs hónapok óta tartó teaselés a slideokkal, videókkal, itt-ott felbukkanó demókkal csak a lényeg.
-
törölt tag
válasz
Yutani #27662 üzenetére
A reális elvárás pont az lenne, hogy egy kb. egy évvel tovább fejlesztett GPU ami ráadásul fejlettebb (memória)technológiát használ jelentősen gyorsabb legyen mint a konkurencia hónapok óta elérhető megoldása. Főleg úgy, hogy elméletileg 2 GPU jön, ami legalább 3-4 kártyát jelent.
Az árazás meg mindig is viszonyítás kérdése, az tény, hogy az AMD név jelenleg minimum -10%-os "árengedményt" követel meg, amit saját maguk évek óta tartó kitartó munkájának köszönhetnek... De ha sikerül nagyot robbantani és nagyon jó a termék akkor a csúcskategóriában lehetnek merészebbek is. A féláras példa is ironikus, mert proci fronton pont ezt csinálták és minden review elégedett is volt velük, a felhasználói reakciók is pozitívak voltak.
Ha meg megint olyan húzások lesznek, hogy jönnek a cherry picked, AOTS, 0xAF, 4K only és hasonló trükköző beállításokkal operáló benchmark slideok a real teszteken pedig csúnyán elbukik akkor sokadszorra ásták el magukat, főleg, hogy a Vega körül sikerült megint jó nagy hypeot generálni. Ha ezzel bebuknak még többet veszítenek a tekintélyükből (abból a kevésből is ami maradt) mint a Fijivel. -
Omli85
őstag
válasz
Yutani #27673 üzenetére
Engem special 1070 környéke érdekel jobb vagy hasonló ár/teljesítmény kombóval. Jelenleg nagyon más alternatíva nincs a húzott 390 helyett. 4xx 5xx széria nem játszik ződek detto nem játszanak. 120K környékére kéne első sorban valami alternatíva azoknak akik most szeretnének váltani régebbi szériáról. Szerintem azoknak akiknek jelenleg 1070/1080 van a gépében nem lesz alternatíva a vega ahogy az 5xx széria sem ésszerű alternatíva azoknak akiknek 4xx van a gépében. Legalábbis szerintem
.
-
sb
veterán
válasz
Yutani #27094 üzenetére
Értelmes árat.
Mindennek megvan a maga helye, én speciel nagyon régen várok egy értelmes, kis (HTPC) kártyára. Gyakorlatilag a gyártók évek óta lesz*rják ezt a szegmenst és így pont egy kisebb/közepes teljesítményű, jó fogyasztású kártya hiányzott. IGP/APU azért jóval alatta volt egy közepes 7750/250/X/260-nak. 4k60p-re kb. 2-3 Intel generáció óta lehet várni, AMD-n AM4-re is alig került fel. Kisebb kártyák is régi, gyenge fogyasztásúak ill. feature-ben is le vannak maradva. Ugyanúgy se 4k, se kimenet.
És akkor pl. driver/kompatibilitási anomáliákról már ne is beszéljünk, mondjuk egy Intel IGP-nél...Szóval jó ez, akár még 64 bittel is, csak ne kerüljön 2x annyiba mint kéne.
@Malibutomi
Így van, azért a GCN észrevétlenül rendesen előrelépett. CB-n úgy rémlik kb. 20%-ot mértek c2c a GCN1(talán 2 is)-höz képest. Újabb kódokban még nagyobb az eltérés. Ram oldalon pedig jött és folyamatosan fejlődött a tömörítés, sávszél kihasználás. Ráadásul a kisebb kártyáknál ahogy fentebb is írtam nem volt szokás az upgrade, jóval több az átnevezés, mint fentebb, így ott jellemzően maradtak a GCN1/2 cuccok.Az RX 460 spec alapján közel van (magasabb órajelen) egy 7790/7850 pároshoz. Előbbivel azonos, utóbbinál kb. 30%-kal kisebb sávszélességgel. A 7850 vs 7790 teszt alapján +30%, az RX 460 pedig régi játékokon kívül állva hagy egy 270X-et is, ami még kb. +30% a 7850-hez képest. Szóval - főleg magas, 1300-1400 körüli órajelen - egy 640SP-s 550, a 460-as sávszélességével bőven nem a régi 640SP (és alacsony órajelű, sávszélességű) kártyák mellett lenne, hanem 1-2 lépcsővel fentebb, szvsz valahol egy 7850 környékén.
Épp azon gondolkodtam 1-2 hete, amikor vmi leakben 1400+ órajelet és 112GB/s-et láttam az 550 mellé, hogy így kb. alig lesz lassabb a vágott RX 460-nál. Gyanítom ott is limitál még kicsit a ram. (Oké, van még ROP és TMU is...)
-
törölt tag
válasz
Yutani #26936 üzenetére
A sebesség mint átlag FPS és a minimumok, frametimeok, beakadások között különbség van. Előbbit hozza a Fury X is utóbbinál rendszeresen elhasal.
Mindig is problémás volt, pedig még memóriakímélő csodadrivert is kapott. Tudom ez a HBCC hardveres, out of the box működni fog minden, stb. - akkor is ugyanez volt ígérveSzóval mantrázhatsz itt összevissza, jogos a szkepticizmus. Majd meglátjuk, semmiképp nem kéne rögtön bedőlni... Egyelőre inkább kényszer-megoldásnak tűnik, hogy olcsóbb 4 GB-os kártyával is jönnek.
-
depzoo
tag
válasz
Yutani #26882 üzenetére
Az farasztja a szemem hogy megrazom az egeret, a monitoron pedig megjelenik 2 kurzor allohelyben, a ketto kozott pedig 4-5 db szellemkurzor szinten allohelyben (60hz).
144 hz-en pedig egyetlen gyors kurzor latszik ahogy MOZOG.
Ez a pelda most a kurzorra vonatkozik de termeszetesen kiterjed minden mozgo dologra es napi 10-12 oraban mar nagy kulonbseg, bongeszni / munkara / jatekra / mindenre.
Szerk.: Bocsanat a duplaposztert, nem vettem eszre az idot.
-
do3om
addikt
válasz
Yutani #26803 üzenetére
Amúgy valószínűleg Abu a valóságot mondja. De egy olyan valóságot amiben még a csillagok állása is az AMD-nek kedvez, tökéletesen ideális környezetben biztosan úgy megy minden ahogy az elképzeli.
Az új hárombetűs rövidítésével viszont úgy látom kezd kicsit elszállni, pont annyit fog jelenteni mint az eddigiek, papíron sokat valóságban meg majd kérdezgetitek hogy:
User
-Most ez már alkalmazva van?
Abu
-Még nincs majd a következő driverrel jön.
Ezt eljátsszák vagy 10x
Abu
Na már benne van!
User
De mi változott?
Abu:
Eddig sokkal lassabb volt.
User
De ez ugyan az.
Abu
Persze mert már amivel teszteltek az driver is tudta.
User
De az még régebbi.
Abu
Persze már abban is benne volt.Ezekhez hasonló szövegek annyira viccesek, tiszta kabaré.
-
leviske
veterán
válasz
Yutani #26639 üzenetére
A DX12 teljesítmény sem alkalmazásfüggő, míg nem használsz nVidia által támogatott címeket.
Számomra 1 benchmark nem kellő bizonyíték a valós körülmények közötti effektív működésre.
(#26640) Malibutomi: Ha azok az órajelek lesznek igazak, amikről eddig tudni, akkor a GHZ Edition hasonlat kissé túlzás.
(#26642) players111: Május vége, június (vagy július?) eleje közt jön a GTX1080Ti - Titan X tierjébe szánt Vega.
-
-
HSM
félisten
válasz
Yutani #26525 üzenetére
Engem elég sokszor megvádoltatok, hogy "piros szemüveges" vagyok, de nekem se jön be ez a koncepció az eddigi infók alapján. Na akkor most mi van?
(#26526) korcsi: Amennyire értem az a baj, amikor törölgetni kéne, mert lyukak maradnak, töredezik a memória. Ha cache-ként használják, és valójában egy virtuális címtér elemei vannak csak a fizikai gyorstárban (VRAM), akkor ott gond nélkül garázdálkodhat a hardver, rendezgethet, mert nem fognak összekutyulódni a címek, mert azok mindig a virtuális nagy területből lesznek, és az csak "gyorsítótárazva" lesznek a fizikai tárolóban. Maga a koncepció tök jó, csak valahogy ebbe még bele kellene vinni a programozói előre látás képességét, hogy ténylegesen mikor mire lenne szükség. Tehát a hardvernek és szoftvernek együtt kéne működnie az én véleményem szerint.
-
TTomax
félisten
válasz
Yutani #26462 üzenetére
" Igaz, én két lábbal állok a talajon és nem dőlök be minden hülyeségnek, ami a neten napvilágot lát."
És akkor ez a jelenlegi eset miért is kivétel?Mondjak egy pár hangzatos AMD marektinget az elmult 3évböl ami nem igazán ugy volt?Szerintem nem kell,hát ezért szkeptikus egy kicsit mindenki,és kezeli fentartásokkal a marketinget,persz más cég is alkazmazza ezt a trükköt ott is ugyanigy röhögünk egyet...Ha két lábbal állnál a földön te is ezt tennéd.
-
Jack@l
veterán
válasz
Yutani #26459 üzenetére
Épp van fogalmam róla, én már le se írtam volna ekkora baromságot amit az amd pr-osai.
Persze meg lehet csinálni úgy egy játékot hogy hozza az állítást, csak ahhoz már tényleg direktbe szarul kell megírni...De neked vajon van-e arról fogalmad ha netán meg is csinálják, hogy fog akadozni a játék? Mennyire lesznek lebutítva a textúrák a feature-t bekapcsolva? Nincs ám ingyen ebéd, nem a vízbűl veszi ki az
oxigéntképeket... -
stratova
veterán
válasz
Yutani #26294 üzenetére
Notebooknál ez már bevett szokás. [A linken egy 17,3"-os gamer Samsung noti adalapja látható.]
Másrészt tudtommal még nem került forgalomba Polaris 10 alapú RX 4xx névre hallgató GPU-val szerelt notebook. Azt sem ártana tudni, hogy ez most Polaris 10 vagy Polaris 10 xt2, ahogy ezt már egyszer felvetettük a hír első felbukkanásakor. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #26018 üzenetére
Semmi köze a fogyasztáshoz. Azért eszik sokat a GCN, mert minden CU-ban van egy skalár egység, amivel a rendszer működése teljesen programozható. Egy API támogatása ezen az architektúrán annyi, hogy a skalár egységhez írsz egy szoftveres rutint, amivel rámappelhető minden az adott API-ra. A többi architketúra egy jóval egyszerűbb branch egységgel rendelkezik, amelyre jóval nehezebb minden API-t rámappelni, mert nem programozható ez a része a rendszernek.
Ott van példának a shader model 6.0. A GCN-re simán rámappelhető az új függvények zöme. A többi architektúra pedig emulálja ezeket.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Yutani #26026 üzenetére
Ennek nincs koze a kihasznaltsaghoz, ez az energia management miatt van igy, ha erzekeli hogy nem kell fullon mennie, akkro visszaveszi az orajelet.
Amirol itt beszelunk, hogy papiron az AMD kartyak mindig elmeleti szamitasi kapacitassal rendelkeznek (magasabb TFLOPS ertek), aztan vegul megis fej-fej mellett vannak az NV kartyakkal. Nincs kihasznalva a teljes (elmeleti) potencial.
Pl:
RX480 5.8 TFLOPS - GTX 1060 4.4 TFLOPS
Fury X 8.6TFLOPS - TX (Maxwell) 6.6TFLOPS
290X 5.6TFLOPS - 780Ti 5TFLOPSHa ezen tud az AMD valtoztatni, az lenne a fegyverteny, mert ebbol az latszik, hogy jatekok alatt az AMD kartyak csak ~75-85%-ot hoznak ki magukbol.
-
HSM
félisten
válasz
Yutani #26022 üzenetére
Egy architektúrát megtervezni több év. Amikor elkezdték fejleszteni az első GCN-eket sacc/kb 2009-ben, még csak annyit tudhattak, hogy ennek az architektúrának egyfelől DX11 másfelől az azután következő API-kban is helyt kellene állnia.
Pontosan amit írsz... Nagy kérdés, mi lett volna, ha nem idnulnak el erre, bevállalva egy csomó nehézséget. Lenne most baj (és lehúzás) a GPU piacon... Így is éppen elég baj a piacnak, hogy így beragadt a DX11 és ennyire tarolhat(ott) a zöld oldal...
-
HSM
félisten
válasz
Yutani #26018 üzenetére
Azért van ott más is...
"AMD always had to have more shaders to achieve similar performance to NV because GCN wasn't designed for DX11 era gaming so it always had problems of using all of the shaders."
Ezt pedig már tudjuk évek óta.Nv-nél egyértelmű volt más területeken is a fogyasztás takarékoskodás, pl. a DX11 szerint dedikált gyors adatútjaik, az egyszerűbb ütemező, stb.
Viszont ezekből az is következik, hogy leginkább ott lesz komoly előrelépés, ahol eddig sem volt kihasználva jól a GPU. Mindenesetre, igen hasznos újításnak tűnik, ez tuti erősen növelni fogja a GPU kiegyensúlyozottságát és részterhelésen a hatékonyságát.
-
Z10N
veterán
válasz
Yutani #25349 üzenetére
"Viszont továbbra sem értem az 50-55k-s 380-akat és 960-akat."
Pedig ahogy MongolZ kollega is emliti alattad, mar 32-36k kozott kapni. Mondjuk ennyiert mar 4gb-t varnek. A 380X max 40k. A 960-t annyiert senki nem adja el, ha 970-t lehet neha kifogni ennyiert.Amugy valaki meg 380-t 65k-ert akar adni. Mikozben 290-290X-t lehet megcsipni (40-45k), de 50k-ert siman.
Ezeket az arakat prediktaltam majusban es bejottek. Persze akkor mindenki lehurogott, hogy mit kepzelek. Aztan kinek lett igaza. De mar mindegy megszoktam. Gondolhatod, hogy egy 25k-s TongaPro utan a tobbiert mennyit adnek, de meg ha a 32k-t is vesszuk alapul akkor is boven tul van arazva nemelyik.
Sot, vannak egeszen vicces arak is: 260X 35k(15k), 6950 30k(15k), 270X 40k(25k), 7970 60k(30k), stb.
Mast ezen kivul nem is erdemes venni amd vonalon, mert mar ott van a 470/480 hasznaltan. A nano/fury/furyx triora leszek meg kivancsi a vega debutalas utan, de mar nem irom le mennyit adnek ertuk.
-
Z10N
veterán
válasz
Yutani #25345 üzenetére
"Hol van 50k-ért használtan 470?"
Keresgeles kozben talaltam egy hirdetest amelyben kerestek ennyiert, ami jegelve is lett. Rakerdeztem es mar postazas alatt volt."Az oké, hogy egyesek ennyiért keresnek, de egyszer sem láttam a Hardveraprón 50k-ért kínált 470-et."
Nem szerepelt a kinaltban, ilyen egyszeru."Az általad használt van létige számomra azt jelentené, hogy felmegyek a HA-ra és látok 50k-ért 470."
Ennyiert mondjuk nem is fogod sokaig latni. Peldaul vettem most egy sapphire 380 2gb oc-t 25k-ert, az fel napig sem volt fent."Nem kötekedésképpen írtam a fentieket, de muszáj volt írnom, mert csúsztatást érzékeltem."
Pedig total annak hangzik, de lenyegtelen is. Nyilvan ha boltban 59k-tol mar lehet kapni, akkor az csak -15%. Azaz az afatol meg messze vagyunk.Ezenkivul jon az arcsokkentes majd (remeljuk). 60k-nal egyik 470 4gb sem ert tobbet. 50k hasznaltan teljesen realis. Bar velemenyem szerint majd 45k-nal lesz erdemes venni. Azzal le tudja verni a 290/X arakat.
-
stratova
veterán
válasz
Yutani #25146 üzenetére
Szvsz felfogható több lépcsős fejlesztésnek, összelegóztak egy dizájnt, amit most ki lehetett adni s reszelik tovább Vegában. Ha tippelhetnék, akkor Vega jobb teljesítmény/fogyasztás mutatója, éppen a dinamikus wavefront kezelésnek lesz köszönhető, csak működjön is rendesen az ALU lekapcsolgatás.
Azért van egy pár cím (Witcher 3, Fallout 4), amiben Fury/390X nyakára mászott, tipikusan olyan területen, ami eddig a Radeonok gyengéje volt.
-
Televan74
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #24983 üzenetére
Mindenki játszani szeretne itt, de egyértelműen látszik az üzletstratégia. Maga a piac is teljesen kettészakadt a fejlesztéseknél, mert vannak azok a fejlesztők, akik tudják tartani a lépést, és vannak azok, akik nem.
Azoknak kik képesek saját maguknak top technológiákat és új rendszereket kutatni-fejleszteni, az a legnagyobb segítség, ha van egy kezdeményezés, amely mindenben megkönnyíti ezt a munkát (GPUOpen). Akik nem tudják tartani a lépést, mert nincs meg rá a pénzük, azoktól ugyan létezhet a GPUOpen, de ettől nem lesz erőforrásuk saját eljárásokat fejleszteni, tehát számukra az a legjobb, ha ezek kutatását valaki átvállalja, mert ettől lesz könnyebb a munkájuk (GameWorks). -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #24596 üzenetére
azzal, hogy a tonga és a fiji eredetileg 20nm-re érkezett volna több helyütt találkoztam már. 2014 környékén wccf-eken többször is megjelent, hogy érkeznek ám 20nm-es GPU-k. Aztán kiderült, hogy nem, mert mégse alkalmas, de kísérletek nyilván voltak.
Az, hogy a tonga és a fiji ROP száma korlátozó lehet, szintén sokan állítják.
Hogy ezek a számok abból eredhetnek, hogy a Polaris és a Tonga rokonok és hogy a 32 ROP egyik esetben elégséges, a másik esetben korlátozó és mindezek a kapcsolata Primitive discard Engine-nel saját agyszülemény. (Tehát mondjuk úgy az, hogy a Tonga az eredeti tervnek a 28nm-re portolt, funkciókban vágott változata, a P10 pedig az eredeti tervnek 14nm-re portolt, továbbfejlesztett változata)
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #24161 üzenetére
Valószínűleg azt gyártják/fogják gyártani ott (ott, vagy ott is, vagy taralékként esetleg ott is), amiből nagy volumen kellhet.
- PS4 Neo
- XBO Scorpio
- Nintendo NXÉs a Zen is aspiráns szerintem is, de itt nem tudjuk, hogy vajon tényleg fog-e kelleni akkora példányszám. Talán régi pletykaként benne van a lehetőség szerintem azért még - hiába drága mulatság a tapeout -, hogy a szerverprocik a GF/SS gyárakban a HEDT-ek pedig TSMC-nél készülnek. Bár annak, ha a HEDT-et a TSMC gyártaná, csak PR értéke lenne, nem biztos, hogy kitermelné a befektetést.
Ha feltételezzük, hogy a 16FF+ tényleg jobb node, mint a 14LPP, akkor a vega, mivel kis példányszám, vélhetőleg a TSMC-nél készül majd.
Nehéz kérdés, mert a Zen APU meg GFX9 IGP-t kap. Ha a vega a TSMC-nél készül, a zen meg a GF-nál, akkor itt megint dönteni kell. Kivéve persze ha a HEDT Zen TSMC, mert akkor a zen APU is TSMC.
-
-
törölt tag
válasz
Yutani #23640 üzenetére
Remélhetőleg egy jobban sikerült példányon sikeresen visszavehető a fesz és stabil marad a kártya. Viszont egy gyengébb példányon, ami nyomos okkal lett visszafeszelve, ott akár fagyások vagy instabil teljesitményszintcsökkenés lehet. Erre igy elég rizikós épiteni, mert ki tudja mi kerül be a gépbe és az mennyire bírja az alulfeszelést.
-
GRaul
őstag
válasz
Yutani #23176 üzenetére
Akkor talan az adatlapomat kellene megnezned es talan akkor okosabb lennel.
Miert kell mindig a legrosszabbra gondolni? Magyar szokas....
Orulok, hogy ha 2.0 hdmi lesz rajta vegre, mivel a 390esnel ezzel szivtam. Ezert is adtam el a 4K-s cuccomat, mert csak hdmi 2.0 port volt a tvn...A 480 mellett a 470es is azonnal kaphato lesz?
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #23105 üzenetére
Én teljesen egyetértek veled.
Nem önmagában azzal, hogy referenciát referenciával, OC-t OC-vel. Mert például az AMD kártyáiban kevesebb OC potenciál volt, ennélfogva lehet, hogy nem is volt annyi OC kártya és azok nem is voltak annyival drágábbak.
Tehát ha veszünk mondjuk egy 390-et, meg egy 970-et példának, ezeknek a legolcsóbb darabjai nagyjából egy árban vannak jelenleg. Tegyük fel (nem tudom, hogy így van-e ) ezek referencia darabok 100e Ft-ért. Lehet olyan tesztet csinálni persze, ami megmutatja, hogy mit tud a chip, de nem helyes ezeket a 970, ill 390 kártya "referencia" (értsd: viszonyítási alap) értékeként feltüntetni, mert ha az egyik chipben jelentős tuning potenciál van, annak meg fogják kérni az árát is. Tehát mondjuk a 390 OC lesz 110e, amit a 970OC nagyon lenyom, de az meg 125e-be kerül.
Almát almával, szerintem úgy helyes, ha azt tudom megállapítani, hogy ugyanazért a nagyjából ugyanazért a pénzért milyen teljesítményt kapok ettől és attól a kártyától. És persze kinek milyen mértékben fontos a fogyasztás, meg a tuning potenciál is.
De az nem jó mankó az összehasonlításhoz, ha csak azért, mert két chipet ugyanabba a tier-be szánnak (tier => nem feltétlen egyenletes lépcsőfok), ezekre eltérő módon, és jelentős árkülönbözettel épülő kártyákat hasonlítanak össze.Ez se baj, csak akkor tegyék mindig mellé az árakat is. Meg a fogyasztást.
Az a legnagyobb sunyítás, amit el tud követni egy reviewer, hogy egy chipet mindig azzal a builddel hasonlít össze egy másikkal, amivel a legjobban jön ki. Ha fogyasztás, akkor referencia, ha maximális teljesítmény, akkor OC etcLegutóbbi példa erre pont ez a lengyel szivárgás. Ma már mindenkinek a fejében az van, hogy 970-et lehet kapni 95-100e-ért is. Akkor a 480 gyengus. Pedig az a Zotac kártya $100-ral drágább és 115eFt-nál kezdődik.
Nincs ezzel se baj, előfordulhat, hogy ilyen van kéznél, stb. Csak akkor tegyük oda, hogy az egy 20-30%-kal drágább kivitel ám! -
westlake
félisten
válasz
Yutani #23080 üzenetére
Mondjuk azért, mert a referencia kártya tudása a referencia kártya tudását tükrözi nem pedig a chip tudását?
A referencia kártya (és a tudása) pontosan addig releváns, amíg ki nem jönnek a gyártók az egyedi modellekkel. Ja, meg addig, amíg valaki nem tudja megoldani a házában a normális szellőzést.Amikor jónéhány egyedi modell áll már rendelkezésre egy teszthez, akkor egy referencia kártyát érdekességént érdemes szerepeltetni. Pontosan azt mutatja meg, hogy a referencia hűtés mennyire jó, vagy nem jó.
-
FuRiONight
addikt
válasz
Yutani #22913 üzenetére
Az a gond, hogy az a 200dollar itthon nem annyi. Egy jó custom hűtős 480 igenis igencsak 100k körül lesz. Annyit meg nem ér meg nekem ez a kártya. Nem a teljesitményével van a legnagyobb gondom, hanem az itthoni árakkal, ami igen durva lesz, nv 10x0-ből kiindulva.
Zeratul: és mit csináljak a ref kártyával? Meleg, hangos, nem tuningolható, ráadásul ro**dt csúnya is. Eddig 1 ref kártyám volt, köszönöm elég volt belőle..
Yutani: és most őszintén, meg kéne nyugodnom, h "ó jó kártya ez, csak itthon drága?" Nem tudok mit csinálni, ha itthon ennyiért kapható és ennyiért tudom megvenni. Ez a valóság sajnos.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Yutani #22618 üzenetére
Hát de mit is vártunk? Adtak neki gyárilag egy jó nagy feszt, és meg is van húzva (bár nem túl nagyon mondjuk). Ha mehet a hajszárító, akkor fel lehet tenni 65% fölé is... 80% mondjuk az már 3000 RPM...
Viszont aki alapfeszen, alap clockon hajtja, annak teljesen oké lehet a ref.
(#22622) FuRiONight: Ha lenne egy minimális leak a Vegáról, tényleg csak annyi, hogy kb hová jön, mikor jön és kb mennyiért jön... akkor nem lenne ez. Tényleg nagyon sokan keresnek 970/980/390/390X utódot...ők nyilván reménykednek (feleslegesen) egy erős Polarisban. Főleg akik el is adták a jelenlegit. Talán majd 29-én jön Vega infó is.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Fogyjunk le!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen routert?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest