- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyiku
nagyúr
válasz
Crytek #16494 üzenetére
ha nem mentek semmire sem, es nem is fognak, akkor mit csinalsz meg mindig itt ebben a topikban a fikazason kivul? menjel szepen a zoldekhez es szorakoztasd azt brigadot.
nem csak hogy amd szarokat nem veszel, de mast sem. ezzel amugy nincs semmi gond, mindenki arra kolti a penzet, amire akarja. tolem vehetsz akar i9et ddr5-el, meg titan w-t, vagy akarmit, csak ne okoskodj mar itt.
-
rocket
nagyúr
válasz
Crytek #16482 üzenetére
Arra, hogy hosszutavon nem birja a tenyleges feszultseget es orajeleket
Meg benne van a pakliban, hogy a HBM1-el szerzett tapasztalatok miatt a Greenland highend GPU elobb lesz piacon mint a Pascal highend GPU, egyszer csak bejon valami amig AMD-nek hivjak a cegetAddig jo az AMD AIB-oknak amig nem kezdik tomegesen tuningolni a memoriakat, mert abbol gondok lesznek gari idok lejarta elott.
Szoftver vilagabol kellene szot keresni a HBM1 jelenlegi allapotara, akkor az alpha allapot lenne legjobb jelzo.
#16476: Elkezdodott a ceg jobb szinben feltuntetese mint amilyen, ez az eloszele annak, hogy hamarosan kiszervezes lesz, vagy eladjak a ceget, most pumpaljak fel a Zen lufit, hatha lesz olyan marha mint ok voltak az ATi-val, hogy a realis arananal joval tobbet fizetnek erte.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Crytek #16410 üzenetére
Nem egeszen igy latom a helyzetet. Sokan kivartak a Fury-ra mert akartak egy jo kartyat, a start koruli felkeszuletlenseg miatt sokan (en is) vettek egy Ti-t (nekem elegem volt mar az IGP-bol pl) mert nem akartak tovabb varni mig kipofozzak.
Ettol meg nem nezem le a kartyat, nem tartom szarnak, sot igenis jo kartya csak meg nincs keszen es meg el fog tartani egy darabig mire kialakul. Amennyivel most elorebb van egy custom Ti a Fury-hoz kb annyit fog hozni +- DX12 alatt tehat annyira nem ervagas nekem, ha meg lesz 10% a Fury javara akkor meg azert fogok orulni mert tudom hogy a kov generacio meg sokkal jobb lesz es akkor majd kivancsian fogom varni a sok karogot hogy egyesevel jonnek es irjak be ide, hogy:"Bocsi, tevedtem!"
Ha nem igy lesz az sem baj, nekem megvan most a kartyam
Igyis ugyis nyertem, de a Fury tulajdonosok is
Abban egyetertek hogy hujen lett kiadva
-
Petykemano
veterán
válasz
Crytek #16281 üzenetére
Szerintem pont annak lett volna értelme, hogy most, vagy még korábban kiadnak 128 ROP-os, de kevesebb shaderes kártyát, ami most jó, a későbbiből - ősszel - már kihagyható a 128ROP, 64 elég, de mehet a 4000shader, meg az emelt memóriasávszél.
"Az üt először, aki igazán nagyot üt! - és először..."
-
nubreed
veterán
válasz
Crytek #16114 üzenetére
Ha ezzel bele kényszeríti az AMD -t egy gyilkos árversenybe, csúnya idők lesznek az AMD számára. Nem tudjuk hol van az a pont amikor még profitot termel az AMD számára a Fury, de nem elég, hogy a jelek szerint nem fognak sokat venni belőle, még olcsóbban is kell hogy adják.... ráadásul tutira nem így tervezte az AMD eredetileg, hogy már a megjelenés másnapján árat vágnak.
-
törölt tag
válasz
Crytek #16068 üzenetére
Figyelj az én led Tvm 60 hercen jelenít meg , nekem sokkal fontosabb hogy hozza minden felbontásban a 60 kocka közeli eredményt és ez a kártya hozza 4k ban is, most az hogy full HD ban elmarad és 110 helyett csak 100 at számol ki irreleváns mert úgyis 60-at fog megjeleníteni.
Igenis van olyan réteg akinek ez fontosabb csak a hisztikeltés megy de az ezerrel. -
nubreed
veterán
válasz
Crytek #15865 üzenetére
Igen, annyira nyú, hogy az nVidia bizonyos csúcs kártyái már hónapok óta tudják ezt vagy ennél jobb szintet hbm nélkül. Ezen nincs mit magyarázni vagy szépíteni. Már megint csak a totális marketing bullshit. Muszáj volt már kiírnom magamból.
(#15870) ktg3:
Igen ez is benne van a dologban, sanszos nagyon és én sem értem, hogy miért nem tud az AMD a megjelenéshez csiszolni egy olyan drivert ami kihozza az állatot a kártyából. Most megint az lesz, hogy akik csalódtak és eddig tartogatták a pénzüket, fogják magukat és elmennek nVidiát venni, és nem fognak csoda driverekere várogatni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Crytek #15745 üzenetére
Nem tudom hova tegyelek téged? Most szeretnél játszani vagy sem? Vársz a tökéletes kártyára? Ami soha nem lesz!
(#15742) nubreed Majd DX12 alatt minden szép lesz csak győzzék a sok AMD tulaj kivárni.
Egyébként a win10 -s driverer a Witcher3 ultrán remekül fut 32x tess. mellett is.Tényleg lehet valami abban hogy az AMD miért várja a Win10 és vele együtt a DX12 -t.A DX11 nem biztos hogy az ő játszóterük.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Crytek #15502 üzenetére
Ha sikerul lecsapni egyre holnaputan akkor igen, mar jon lefele steamen.
(#15505) Menthirist: tobb helyen is lehet venni, 12:50-tol folyamatosan figyelem az oldalakat
minden elore be lesz allitva, de megnyugodni akkor lehet ha jon az email hogy dispatch-eltek, meglassuk, ha nem ferek bele vagy pofatlanul draga lesz akkor nem tudom... majd lesz valami
-
-
stratova
veterán
válasz
Crytek #15403 üzenetére
Kovsol: +1 sajnos GPU-Z járt már így Tongával is:
Pepeeeee: Ennek megfelelő kisker. árat említett már Bugfix kolléga is.
-
ffodi
veterán
válasz
Crytek #14840 üzenetére
Fontos mindig megjegyezni (igaz ezt a tesztet még nem láttam), hogy egyrészt ott a csodadriver, másrészt a legtöbbször a "régi" kártyákkal nem mérik újra a dolgokat, így lényegében egy fals összehasonlítás lesz, mert sokszor a tesztek között változik a hardveres összeállítás, driverek stb..... Jó példa erre a Guru3D.....
-
xNAGOYAx
tag
válasz
Crytek #14815 üzenetére
Reméljük a többi teszten ( és fizikailag ) is elveri majd , bár szerintem ha 5-10% al megközelíti a teljesítményét már bőven jónak mondható bár ez az én véleményem. Legalább is nekem nem olyan fontos, hogy elverje csak kb azonos szinten legyen, hogy azt lehessen mondani nem vertek át minket
-
-
válasz
Crytek #14472 üzenetére
ha a Fury X ára beáll oda ahol a vele egy árban lévő 980 Ti, akkor mindkettő kb 230k körül lesz. A sima Fury ennél olcsóbb (180 körüli saccra), míg a nano még ennél is olcsóbb. Nem feltétlen gondolom hogy annyival drágábbnak kellene lennie mint a 8 gigás 390X-nek, ha drágább lesz egyáltalán.
HSM: pláne hogy 155-ért ma is kapni már 980-at, tehát most is best buy-nak kell lennie.
TTomax: nem, de azért mégsem szeretnél 128 bites memóriavezérlővel 980 Ti-t.
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Crytek #14426 üzenetére
Deus Ex is jön DX12-vel: https://www.youtube.com/watch?t=140&v=Fh2FTywNJyU
Mocsokjól néz ki
Mondjuk szerintem kell is 2 Fury hozzá majd
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Crytek #14418 üzenetére
Itt van pár érkező játék, ami low-level API-t használ:
Need for Speed
Star Wars Battlefront
Mirror's Edge: Catalyst
Mass Effect: Andromeda
Plants vs. Zombies Garden Warfare 2
Ashes of the Singularity
Project Cars
Hitman
King of Wushu
Fable Legends
EVE: Valkyrie
Ark: Survival Evolved
Deus Ex: Mankind Divided
Robinson: The Journey
OVERKILL’s The Walking Dead
StormTöbb most fejből nem megy. Gyakorlatilag majdnem minden AAA ősztől számítva.
-
keIdor
titán
válasz
Crytek #14422 üzenetére
Szerintem semmi sem fog változni, én már hallottam ugyanezt párszor. Majd a DX10 elhozza a csodát, mert a DX9 rossz. Semmi nem változott, el sem terjedt igazán az nV miatt. Aztán jött a DX11, mint a megváltó, de a javulás ugyanúgy nem történt meg.
Ami optimalizálatlan az az is marad, mindegy az API. Régen is voltak ilyen játékok. -
keIdor
titán
válasz
Crytek #14418 üzenetére
Bő 1-2 évnyire vannak, ezzel a generációval felesleges is számolnod a DX12-vel, hiába "tudják", már rég itt lesznek a 14/16nm Pascal és új AMD kártyák, mire az első ilyen játékok felbukkannak.
Mondjuk én csodát nem várok, ugyanúgy marad a konzol az elsődleges. Oda fejlesztenek elsősorban, aztán mehet a PC port.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Crytek #14409 üzenetére
A másik amit epekedve várok az a dx12 gaming ,mert amiket itt írtok hogy jővőre ezek a kártyák szart sem érnek majd hát erősen bullshit.
Szerintem nem írt ilyet senki. A DX12-nek nem ez a lényege. Amire még kijönnek rendes DX12 játékok az is egy csomó idő. A gépekben döntő többségben nv van, és amíg ez nem változik, addig valszeg ugyan úgy fog futni minden. Majd ha már terjednek a HBM-es nagy sávszéles kártyák. Én megelőlegeztem a bizalmat Abu szavainak, hogy még DX11 alatt is 5-30%-ot gyorsulnak majd a 290X/390X-ek. Nagyon kíváncsian várom a W10 drivert.A szart sem érnek max arra, hogy veszel egy kártyát 160K-ért és jó nagyot buksz rajta, főleg ha kijön a 14 nm.... de ez még nagyon a jövő
Szerintem vegyél valami kártyát és ne várd a csodát
Ahhoz meg hozzá kell szokni, hogy egy idő után a 100K< kártyákon is kell kompromisszumot kötni, Hairworks off pl és máris száguld a cucc. Ha mindent mindig maxon kéne, akkor félévenként cserélgetni kell kb
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Crytek #13731 üzenetére
Ha (esetleg) tényleg erősebb lesz minden jelenlegi 1 GPU-s megoldásnál, akkor is rossz lesz mert ott a radiátor, sokat fogyaszt és túl drága. Én értem ha valaki szerint rossz egy cég és minden terméke, de akkor mit keresnek itt? Senki se mondja, hogy normális dolog a folyamatos fikázás. Aki ezt élvezi azzal probléma van szvsz!
-
Asbee
veterán
válasz
Crytek #13579 üzenetére
Még mindig figyelmen kívül hagyod a termék keletkezésének folyamatát. Vagy szerinted az éterből csak úgy megjelenik készen?
(#13581) Malibutomi: Nem hangosan? Nekem a youtube videókból nem ez jött le, komoly terhelésen. Persze, kinek mi a csendes. De nem ilyen venti lenne rajta, ha annyira simán elbírná.
-
kovsol
titán
válasz
Crytek #13568 üzenetére
Egy ilyen VGA kártyánál nem a gyártás az egyetlen költség. Fejlesztés, vagy a marketing, szoftver támogatás stb az szerinted ingyen van?
(#13570) oliba az a játék víz a 120x120-as radival szerinted majd lehűti tuningolva? Szerintem egy jobb léghűtésben több anyag van. Ehhez dupla radi kellene minimum, hogy majd ne 95fokos target legyen a cél, meg ne kelljen rá 5000rpm-es venti.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Crytek #13235 üzenetére
Rendben van. Legyen igazad. Remélem azért tisztában vagy az nvidia anyagi helyzetével, és azzal, hogy ami most csúcsnak számít másfél éve kész van a zöldeknél, és már a GP100-as chipet tesztelik. De amúgy semmi baj.
Nem *fosok, ahogy te mondanád...Nehogy a végén neked kelljen bugyit mosnod.
-
törölt tag
válasz
Crytek #13051 üzenetére
Nekem eléggé köhögött a 980 az "55 ös 4K Tv n ,bf4 multi alatt,a tömegjeleneteknél elég szép kis diavetítés tudott lenni.
Ha jó lesz a fury 4k ra, lehet meg is venném.Csak egy a baj,az itteni AMD userekhez képest ideológiailag roppant képzetlen/el nem kötelezett vagyok és ez elbizonytalanít.
-
-
-
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Crytek #12674 üzenetére
Wticher 3 lehet, hogy lesz.
Project Cars biztos nem, mert egy autós játékot szoktunk használni, és az mindig a CodeMastersé, hogy az Intel is kapjon egy általuk támogatott programot. Meg a CodeMasters játékok optimalizálása sokszor nagyságrendekkel jobb bármilyen más autós játéknál.
A HairWorks aktiválásáról még nem döntöttünk. Mivel a még ki nem adott Catalyst már kényszeríti a formátumcserét az effektre, így sokkal gyorsabban csinálja meg az effektet egy Radeon, mint egy GeForce. Ha az NVIDIA is lecseréli driverből a formátumot, akkor bekapcsolhatjuk, de addig túl nagy előnye van a Radeonnak abból, hogy lecserélték a shadert, és ezzel megkerülik azt a gépigénynövelő algoritmust, amit az NV ma még megcsinál.
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Crytek #12584 üzenetére
Azért a 8GB ram miatt is lehetnek ilyen drágák... + Újdonság ára...
Két lehetőség van:
1. 1:1-ben kinyomják esetleg jó nagy tuninggal ugyan azt, + drága 4 GB DDR-el, ami magyarázza miért drágább
2. Tényleg reszeltek rajta annyit, hogy a 390X behozza értelmes fogyasztással/hővel a 980-at... de ez azt jelentené, hogy a 390 meg egy 290 úgy megrevelve/meghúzva, hogy 290X-et és 970-et is bealázza ... Mindezt 135K-ért.
Ha az első verzió lép életbe, akkor az kb öngyilkosság... Látva a 8 GB-os tesztet, egy 290-re csak parasztvakítás ennyi ram és még jól meg is drágítja azt. Az tényleg AMD szuicid hajlam lenne, ha nem lenne 390(X) 4 GB-al... jobb áron. Mert a tesztekből csak az fog látszani, hogy mocskosul felesleges a 4 GB ram a plusz árhoz képest.
Szerk: Mellesleg hagynának egy jó nagy űrt a 100K-s határon... Esetleg a Tonga 4GB-al 93K-ért (koronából)? HA és AMENNYIBEN ennyiért akarják adni, akkor tényleg kell valamit prezentálnia... Ha a 4 GB-os Tonga hozná egy Hawaii teljesítményét, na akkor le a kalappal AMD előtt...
-
törölt tag
-
Asbee
veterán
válasz
Crytek #11645 üzenetére
Azért nem veszek 120+ ezres VGa-t mert nem bírnál elviselni ,hogy 3 hónap után amit kiadnak játékot már butítani kell FULL HD-be is hogy menjen 40-50 fps-el. VICC!! Az meg hogy van kompromisszum nem érdekel 120 ezerért ne legyen. Én ilyen vagyok.
Ez így baromira nem igaz, látszik fogalmad sincsen a mai vga-król gyakorlatban csak teszteket olvasol. Vennél aprón rendes garival 85-90-ért egy 970 vagy 290 tri-x vapor X-et és simán ellenél. Vagy szerinted az hatalmas kompromisszum hogy totál max élsimítást nem tudsz használni mert megfektet mindent? Vagy mondjuk a witcher 3-ban hairworksot kikapcsolod meg növényzet távolságot egyel lejjebb veszed és van 60-80 fps-ed?
Így soha az életben nem lesz új kártyád, bár már komplett gépet kéne cserélned. Persze tudom, téged meggyőzni nem lehet, nem is akarlak, de szerintem csak becsapod magadat is éveken keresztül. Minden rossz indulat nélkül mondom. -
Dtomka
veterán
válasz
Crytek #11645 üzenetére
Amikor megjelent a 280x akkor 150k és a fölött volt az ára....lefeleződött az ára de 60 ért már dobják utánad. (használtan) Azért az nem mind1!
Különbözőek vagyunk az biztos, mert 60 fps alatt én nem szeretek játszani. GTA V elég szépen megy a 280x -szel, persze simítások off.
Remélem a 390 már jóval erősebb lesz, és megbirkózik már a simításokkal is.(#11648) gbors
Ok, de a 14nm-es vga-k még drágábbak lesznek, mert a "költségeket vissza kell valahogyan hozni". -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Crytek #11640 üzenetére
Arra próbáltam utalni, hogy az árak évről évre emelkednek a szűkülő piac miatt, szóval hiába emelkedik a teljesítmény 10%-ot, ha az ár 15-20%-ot fog, neked meg nem csak a teljesítmény számít, különben már nem lennél itt, hanem tolnád a mit tudom én milyen játékot a Titan X SLI-den...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Crytek #11636 üzenetére
Én is erre jutottam, de kizárt, hogy egy 380X "megérje"... gondolom újonnan 150 körül fog indulni, annyi meg már bőven a lélektani határ felett van. Ezért döntöttem úgy, megvárom a teszteredményeket és bevásárolok egy 290X-et.. Talán Tri-X lesz. Ezzel bőségesen el lehet lenni Full HD-n szerintem, néhol pár apró kompromisszummal (sok fű, tesszelláció, haj stb)
Mivel ez tökéletes DX12-re, támogadja a FreeSync-et, újonnan 2 év garival még bőven eladható lesz szerintem másfél év múlva. A nekünk való újdonságok feltehetőleg a 4xx-ben jönnek... Úgyhogy nem fog nagyon kijönni olyan kártya, ami fogyasztásban vagy HBM-ben verné a 290X-eket (380X-eket)
Nekem ez az elméletem, nemsokára meglátjuk. Csak egy árcédulára várok...
MOD: Esetleg nagyon max ha 120K körül adnák a 380-at, ami hozná a 290X-et, valami extrával... de erre júniusban nagyon kicsi az esély, én pedig GTA-zni meg Witcherezni akarok
-
Dtomka
veterán
válasz
Crytek #11640 üzenetére
Igen, de ha mindig várod a következőt akkor mikor lesz új vga-d?Most is vártad, de drága neked a 390/x! A 380x meg azért nem jó, mert a 290x átnevezése...
Ezek kifogások, de a 460 felett már igencsak eljárt az idő...és még 1 280x vásárlásával is sokkal előrébb lennél...
(Tudom, h sokak szerint ezek az oldalak "kamuk" de a semminél többet ér:
GeForce GTX 460 vs Radeon R9 280X)Én is várok, 390 x nélküli változatára, és ha úgy alakul meg is fogom venni
(Amit írtam, nem sértésnek vagy bármilyen negatív kommentnek szántam...!) -
Anubris
őstag
válasz
Crytek #10145 üzenetére
És akkor a 380x, 390(x) mind erősebb lesz, mint a 980, a 380x és 390 igazából egymással versenyzik?
Már annyi mindent írtak, egyszer a 380 az egy továbbfejlesztett 290x, mint ahogy az összes 300 széria a 390 kivételével. máskor meg, hogy az egész széria új lesz ezért is jelennek meg olyan későn.
Mindenesetre bárhogy is lesz, korábban mintha arról szóltak volna a hírek, hogy a gyengébb verziók már március vége, áprilisban megjelennek, de egyelőre még nagyon képlékenynek tűnik minden.
-
janos666
nagyúr
válasz
Crytek #10110 üzenetére
A 120 és a 144 is 24 egész számú többszörösei (5x és 6x), így nem darabos a 23.976fps mozifilm mozgása, mint 60Hz-en (vagy csak ritkán ugrik egyet, ha Nx24, nem Nx23.976). A 120 pedig még 60-nak is egész számú többszöröse, így a 60fps TV filmek/sorozatok (vagy régi NTSC DVD-k IVTC hiányában) is akadozás nélkül játszhatóak le (144-en nem megy mindkettő, 240Hz lenne a következő "közös nevező").
Egyébként pedig alapvetően lenne, és néha a gyakorlatban is van lehetőség teljesen egyéni frekvenciák beállítására. Ez analóg CRT-knél mindig is működött, de néhány digitális LCD is tudja. Persze bizonyos alsó és felső korlátok közt (de nem garantált, hogy minden tetszőleges értéken stabil lesz az üzem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- SSD kibeszélő
- Suzuki topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Chrome
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest