-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
m.lala #27152 üzenetére
ha csikoz a kep, az inkabb arra utal, hogy a vga nembirja, masodik korben a ramot vagy a tapegyseget kevernem gyanuba, ez a legritkabb esetben cpu hiba.
+1 : egyik monitorom kezdte most ezt, szinte sosincs kikapcsolva, de tegnap az NFL konferenciadontok miatt a kimenetet atkotottem a projektorra, majd miutan reggel visszatoltam a monitort, megallapitottam, hogy ez sem fogja meguszni a tapegysegkondiztatast, mert elkezdte a regi csoves tvkre jellemzo "be kell melegednem" jatekot jatszani. Mint a kollegai. ( 4 db egyforma moncsim van. )
-
TeeBee73
veterán
válasz
m.lala #24430 üzenetére
Hopp, afelett elsiklottam, adatlapot sem néztem, Mea Culpa.
(Szvsz., 1.28V@4GHz teljesen vállalható. Az enyém 1.35 körül kér -0.075V Offsett-el, Allcore 4GHz-en (Jó, 105W-os a TDP, ami nem igazán érdekel). Igaz, 1 magon 4.35-re Boost-ol, de végre megy is, és csendben van. A memóriákkal lehet, futok még egy kört, de az már a holnapi napra marad. Játékok alatt simán ment 3600-on, csak Stress Test alatt hibázott. Mondjuk, nem mindegy, hogy 3466-on, stabilan, vagy 3600-on, instabilan, +fesszel megy-e.)
MOD: Ahogy kaszas19 Kolléga írta, a PBO-t érdemes manuálisan belőni. Néhány óra tökölést megér, hogy nyerj -~100MHz-ért -10°C-ot. -
TeeBee73
veterán
válasz
m.lala #24428 üzenetére
Mivel nem X-es procid van, többet kell vele tökölni, de van róla bőven infó a neten.
Nekem könnyebb dolgom volt, belőttem PBO-t PPT 145W TDC 100A EDC 145A-ra, -0.075V Offset mellett, ~60°C Aida Stress Test alatt a proci, kiegyensúlyozott enegiagazdálkodással.
(Igaz, Allcore Boost ~4GHz, Single 4.35Ghz, de még mindig 105W alatt vagyok, és a hűtő sem hangos.)MOD: Ja, a RAM-okat vissza vettem gyári 3466MHz-re, jelentős difi nincs a 3600-hoz képest. (Ja, van. Gyári órajelen nem hibázik.
)
-
Chaser
legenda
válasz
m.lala #24419 üzenetére
ák-s vélemény:
"Gyárit cseréltem le 1-2 éve és nem rossz. Tetszik. Hajazok a második ventit rá rakni. Dizájnos. Határozottan tetszik. Nem szívesen cserélném le másikra. Négy csillagot kap, de csak mert természetes hogy találsz ennél is jobbat.
A két ventilátorral kapcsolatban tudni kell hogy több tudás kell a megoldásához. Ugyanis két ventit egy helyre dugni kábelben azért más."
de a dugással azért vigyázni kell ( : -
TeeBee73
veterán
válasz
m.lala #24174 üzenetére
Most volt időm felrakni, eddig javarészt ágyban voltam Neocitran kúrán. (Freezer 34 e-Sport lett, 1 ventis)
AIDA Stressz alatt (CPU, FPU, Memória bekapcsolva), ~60fokig ment fel a hő, és nem nagyon zajong. De valami nem smakkol, a Busz 99 és 100 között ugrál, a szorzó is 40-42.5 között.
Mondjuk, csak a Offset van -100-ra állítva, majd finomhangolom, ha lesz időm.
Idle amúgy 33-34 fok. (Fixre fogom állítani, csak ma már nincs kedvem vacakolni vele.) -
TeeBee73
veterán
-
PeAdam
tag
válasz
m.lala #22883 üzenetére
2600X esetében tapasztalatom szerint az a legjobb, ha a PBO + XFR-t használod, pláne egy jobb hűtéssel. Egyedül egy kis voltage offsetet érdemes beállítani, én -0.05-re raktam így allcore terhelésnél olyan 1.38V körül van a fesz átlagban, néha ad neki picit többet, ha igényli. Fix órajel esetén hiába alacsonyabb a fesz, az a probléma, hogy single core-ban gyengül a proci. A PBO nagyon szépen skáláz, X-es procik esetén szerintem totál felesleges manuálisan buherálgatni, pláne, hogy ez esetben hosszú órákat fogsz teszteléssel tölteni, hogy stabil-e a dolog.... Időpocséklás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest