- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
mdraco #24747 üzenetére
ha nem minden mag 3,7ghz, akkor nem all core oc-t csináltál, nevében benne vagyon:
minden magra vonatkozik
figyelmen kívül hagy minden cpu és lap által adott utasítást
ezek a képen azt látjuk, hogy defaulton megy a cpu-d 1,2v-on 3ghz-en
eszerint a te lapod nem tud oc-t sajnos
20e ft volt a b450m s2h, abban 6 magost ki lehet maxolni, de már 24-5e -
törölt tag
válasz
mdraco #24737 üzenetére
és (#24736) Chaser
Ez szerintem csak a gyártó spórolása, hogy 1:1-ben átvette a tuningos chipset uefi-jét, húzni akkor sem lehet. Ahogy írtam, igp órajel és feszültség állítási lehetőség is volt, de nem változott semmi. Az asrock a320-as lapban is lehetett emelni/csökkenteni a feszültséget és a szorzót, de csak lefele "működött a tuning". -
Chaser
legenda
válasz
mdraco #24743 üzenetére
szorzóval, többi maradjon alap, szorzó fel 37-re
cnq' és hasonlóakat kilőheted, úgy sem fognak működni, de elhanyagolható mértékben dobnak a default idle fogyasztáson
ha a lapodon nem lehet közvetlen állítani vcore értéket, akkor +0,05v, 1,1v alapfeszről indulnak jellemzően
cpuz-n már látni fogod, valamennyit eshet a lap/táp dropjától függően, ha kevés akkor felviszed 1,2v-raszerk:
4g-n beállított 1,274v-on használtam az enyémet - +0,174mv - de ez példány függő, esélyesen 1,3v-on úgy is oké, lapod vrm-ének utána tudsz nézni, játék alatt esélyesen elég -
Chaser
legenda
válasz
mdraco #24732 üzenetére
papíron én is felemelek 300kg-t...gyakorlatban nem biztos ( :
a cpu nyilván tudja, elvárhatod, de ha lap/beállítás nem oké az nem a cpu hibája
nem tudom defaulton mennyit megy az 1600 af, all core talán 3,4-3,6-ra boostol defaulton, de passz
manual oc, 1,15V@3,7ghz, lesd meg úgy -
Chaser
legenda
-
mdraco
őstag
válasz
mdraco #24573 üzenetére
Egy kérdésem lenne hozzátok:
Napokban láttam, hogy az én 1600AF-om kevesebbet teljesít mint másoknál/teszteknél.
Mint amire most reagálok, látható hogy Cinebench R20 multiban: 2550 pont körül kapok, máshol 2700 fölött van, single-ben 374, ahogy nézem ez rendben van. 7zip benchmarkban is kevesebb pontot kapok.
Szerintetek mi okozza?
Túl gyenge hozzá a lap? Annak ellenére hogy csak A320-as, vannak benne OC állítási lehetőségek is. Memória? Bár nem értek hozzájuk, beállítottam egy xmp profilt 2933 mhz (HyperX Fury Black 16GB DDR4 3000MHz CL15).Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest