- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mennyivel számíthatok nagyobb fogyasztásra, ha fixen 1.3v - 4ghz jár a cpu?
Sajnos C-state, P-state mókolás nem működik az alaplapon és nincs offset voltage sem.
Esetleg az opció, hogy az alaplapi beállítás megy vissza defaultra és játék előtt ryzen masterrel állítom be a fenti profilt? -
Elkezdtem babrálni a 2700-am órajeleivel. Első körben beállítottam egy fix 1.3V, 3.9 allcore-t.
Ami szúrja a szemem:
- ha törik ha szakad tartja ezeket az értékeket terhelés nélkül is energiatakarékos módban. RP tutorialnak megfelelően a core performance boost off, c-state on. Esetleg van még valami beállítás, amit kihagytam?
- terhelés alatt esik a feszültség 1.3-ról 1.25-re, ennek mi az oka?Lap: Asrock AB350 Pro4
-
válasz
Killer man #23962 üzenetére
Ugyan ez a ramom van és viszi a 3200-t egy 2700 mellett.
-
válasz
GIORGIONE76 #23695 üzenetére
Igen, futtattam kb fél órán keresztül a telepítőt... remélhetőleg rendben feltelepült.
Okés köszi, megpróbálom. -
válasz
GIORGIONE76 #23693 üzenetére
Új VGA (5600xt), ekkor még nem volt semmi gond egy hétig. Aztán újra lett telepítve egyéb okokból (utóbbi időben az alaplapon kívül mindent lecseréltem a gépben.. gondoltam ráfér). Azóta csak a baj van. Első ujratelepites után akadt folyamatosan. Második óta random fagyások vannak, viszont mostanság sokat játszom és sosem terhelés alatt jelentkezik. Lefrissítem a drivereket egy driver boosterrel aztán hátha megoldódik.
-
Találós kérdés: mi okozhat olyan problémát, hogy megfagy a kép és a youtube hang megy tovább a háttérben?
-
Sajnos az én lapom nem tud offset voltaget, ha egy fixet beállítok az meg gondolom annyira nem fasza.
Már sajnálom, hogy kihagytam az alzas crosshair hero VI akciót. -
Na úgy tűnik egy ismételt újratelepítés megoldotta a vergődésemet.
-
Az alaplapomhoz van 3 új bios frissítés is, mindegyikhez azt írja a gyártó nem ajánlott pinnacle ridge esetén. (AB350 Pro4)
Mennyire ajánlott ezt betartani? -
válasz
GIORGIONE76 #23412 üzenetére
Nálam percenként fordul elő 4-5x az a baj, mindjárt kivágom a gépet az ablakon.
Megpróbálom egy régebbi vga driverrel, az a baj egyelőre azt se tudom milyen irányba induljak el, sötétben tapogatózom.A cinebench most egy olyat csinált teszt közben, hogy egy pillanatra megállt a rendereléssel majd 2 oszlop hirtelnen "kitöltődött". Jól saccolom, hogy VGA driver gond?
-
Mióta újratettem a gépet pár napja bizonyos időközönként egy pillanatra befagy a gépem.
Ez nem az a tipikus csontra fagyás, ugyan úgy tudok kattingatni közben csak később reagál a gép.
Legjobban szemléltetni a gépeléssel tudom: gépelés közben hirtelen nem látom a beírt karaktereket, hanem 1-2 mp után hirtelen "hozza be a lemaradást".
Ez folyamatosan előjön, bármit is csinálok.Doom közben vettem először észre, akkor még azt hittem egér hiba. Pillanatokra elvesztettem az irányítást, majd hirtelen visszajön (pont ahogy a gépelésnél, itt is utólag megtörténik amit eddig csináltam).
Van bárkinek tippje mi okozhatja? Nekem elképzelésem sincs. Feltelepítettem a legfrissebb drivereket (AMD chipset, vga, alaplap).
Asrock B350 Pro4
R2700
RX5600xt -
Processzorvásárlást követően (R1600x -> R2700) feltűnt egy Cinebench R20 futtatása után, hogy a proci nem hozza a tesztekben látott számokat.
CPU: 3360
CPU (single): 339Érdekesmód a single core futtatása alatt sosem láttam a core speedet 3600 felé menni, pedig idle többször is látom felugrani a 4100-as boost órajelre.
Az alaplapom egy asrock ab350pro4 legfrisebb stabil bios-al, a hűtést egy Pure Rock szolgáltatja (terhelés alatt is megáll 50 foknál a hőmérséklet).A kérdés ez mennyire normális. Mi okozhatja ezt az eltérést? A windows kiegyensúlyozott módra van kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest