- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Alvin_ti4200 #6198 üzenetére
Igazából az, hogy az új 8/8 de főleg a 8/16 proci eléggé "eszi" a VRM-et.
Volt teszt ahol egy felső kategóriás Z370-t fektetett 2 vállra a 9900K.
Ingadozott a fesz, ergo így stabilitás problémák léphetnek fel. Így több feszt kell adni, ami miatt melegszik a proci, és a VRM is, és mondhatni ez picit ilyen ördögi kör.
De röviden minél jobb a tápáramkor, annál stabilabban tudja tartani a kiválasztott feszt.
Régebben a 2/4 magos időkben ennyire ezek nem számítottak, kb egy kenyérpirítóban is ment az OC.Már most 9900K-t vennék, hogy megint pár évre letudjam a fejlesztést, mint amikor vettem a jelenlegi Z170/6600K kombót. De jelenleg ugye eléggé overkill az intel árazása a hiány miatt.
Így most csak egy 9700K-t vennék, és jövőre ha lentebb mentek az árak akkor esetleg egy 9900K-t.
Illetve tegyük hozzá azt, hogy én nettóban kalkulálok, mivel van lehetőségem vásárolni így.
Az egyértelmű, hogy akár 2700/2700x lenne a jelenlegi procimhoz képest érezném az előrelépést, és több FPS-em lenne, bár tény és való, hogy nem annyi mint ha Intel mellett döntök.Lehet venni kéne egy X470 Taichi-t meg egy 2700 vagy 2700x-et (bár tuning esetén talán az X felesleges, ezen is lehetne nyerni kb 9-10K-t) és kalap kabát
Nagyjából számolgattam, és sokkal olcsóbban jövök ki a Ryzennel még így is amúgy.
-
Dyingsoul
veterán
Én ugyanebben a cipőben voltam, de az semmiképp nem elhanyagolható, hogy egyedül az i9 9900k árából megvettem a 2700x-et, egy faja deszkát (Asus x470-F Gaming), egy Samsung 250Gb-os M2-es SSD-t és még maradt ~20k... Amit akár rátudhatok a jövőre érkező 3000-es CPU váltására. Vagy úgy is nézhetjük, hogy az i9 árára rátéve +10k-t megvolt ugyanez a CPU + RAM (2x8 GB 3200 Mhz CL16) + deszka kombó. Szerintem ez azért marhára nem mindegy. Nekem kellett a sok szál már régóta és a régi konfigom behatárolt. Még nem teszteltem le mindent az AMD-vel de eddig baba és jövőre beleteszem a legnagyobb 3000-es CPU-t. Most már tudok rá várni mert nem vagyok 4C/8T-re korlátozva.
De nagy igazság az, hogy ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, én 3 hónapot rágtam magam rajta és így a vásárlás után azt mondom nagy kár volt várnom DE nem azért mondom ezt, mert az AMD a csillagokat lehozta nekem az égből... Egyszerűen mindig jön újabb, jobb. Mikor elérkezik az idő, hogy úgy érzed váltani kell, válts max akkor várj ha már tényleg 1-2 hónapra van az új generáció. Ne hallgass egyik Intel vagy AMD fanboyra sem. Saját magadnak kell számot vetned, a legjobb az ha nem azt a kérdést teszed fel másoknak, hogy "intel vagy AMD legyen" mert ezt neked kell eldöntened. Sokkal inkább azokat a konkrét kérdéseket tedd fel amik úgy gondolod számodra fontosak a következő gépben. (Ne csak itt kérdezz, ha valami speckó dolog kell érdemes redditen is körülnézni.)
Szerintem a világ legbugyutább dolga azt nézni, hogy mi van a motorháztető alatt. A lényeg az, hogy az ember szedje össze a szempontjait, mik a legfontosabbak számára és az alapján döntsön.
Memória: Én megnéztem az alaplapom QVL (támogatott gyártók) listáját és mellette megnéztem a memória árakat-kínálatot. Pont ami tetszett és belefért a kosárba támogatott volt. Megvettem minden, összeraktam a gépet, mivel az AMD-t én sem ismertem itt a srácok megmondták a BIOSban hol van az XMP profil mert elsőre nem találtam, két katt és már ment is a gyártói órajeleken. Zéró probléma.
Tuninggal még komolyabban nem foglalkoztam a Ryzennel de nemsokára arra is rá fogok próbálni.Jah és bár nem írtad le a konkrét igényeidet, hogy miért is neked ilyen nagy deszka, de annyit mondok először én is Crosshair VII-ben gondolkodtam, mondjuk én a sok USB (ezáltal a talán erősebb USB controller) miatt. Arra jutottam, hogy a ~70 k-s alaplap is elég, majd veszek ilyen nagy deszkát 2 év múlva, ha jön a DDR5. Ahogy elnéztem az aprót hatalmasat lehet bukni ezeken a high-end alaplapokon és DDR4-en már nem szabad 3-4-5 évre tervezni szvsz.
-
Alvin_ti4200
félisten
Mi az az óriási feature, amiért kifizetsz 100 ezret egy alaplapért? Nem piszkállak, csak érdekel. Ha ennyire overkill deszka kell, ott van AMD vonalon az ASUS ROG Crosshair VII Hero Wi-Fi, bár tuningra tök mindegy, milyen deszkát veszel egy bizonyos szint felett, ha csak emiatt érdekes az egész. Wi-Fi és Bluetooth meg van harmad ennyibe kerülő lapon is
-
Pfuu srácok nem tudom mi legyen
2 napja csak teszteket, meg yt videókat nézek, hogy mi legyen Intel vagy AMD.AMD mellett, az szólna, hogy olcsóbbra jövök ki némileg, és talán reménykedni lehet benne ha jön jövőre a Ryzen 3000-es sorozat akkor már legalább hozzák az 8/9xxx szériát. De ez utóbbi csak spekuláció ugye.
Ezen felül ott a fekete leves, hogy ramokra még mindig finnyás, még ha nem is annyira mint az első generáció esetén.
Plusz kövezzetek meg, de kicsit olyan érzésem van, hogy az AMD-s lapok fapadosabbak mint az Intelnél.
Pl. ha Intel mellett voksolnék mégis, akkor a Gigabyte Z390 Aorus Master lapot néztem ki, na most itt X470 esetén nem is igazán láttam ilyesmit. Talán a Giga x470 Aorus Gaming 7 WIFI. -
palfitom
félisten
válasz
SECTORnooB #6193 üzenetére
-
zzola
titán
válasz
SECTORnooB #6189 üzenetére
Itt mit kell nézni?
-
Ciccuka
veterán
Tudnátok mondani néhány olcsóbb sláger alaplapot?
-
Susi
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200 #5912 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket, időközben meg is jöttek az alkatrészek és működik is tökéletesen!
Köszi még1x!
Susi -
-
Helsing
aktív tag
válasz
MaxxDamage #6180 üzenetére
Az én tízéves lapomba most raktam bele múlt hónapban egy GF1060-ast.
Most megnéztem és a BIOS 9 éves rajta. De ez már az ötödig VGA ami megjárta a gépemet és eddig mindegyik pöccre működött.Én még nem találkoztam olyannal, hogy BIOS frissítés kellett volna ahhoz, hogy egy VGA működjön. Nem mondom, hogy nincs ilyen de az tuti, hogy nem általános jelenség. És szerintem valószínűtlen, hogy ebben a helyzetben a BIOS frissítése jelentené a megoldást.
Én arra tippelnék, hogy hibás az alaplap. Jó lenne kipróbálni egy másik videokártyával.
zole72:
Gondolom hülye kérdés mert a másik gépbe jól raktad vissza a kártyát, de nem felejtetted el bedugni a tápkábelét a VGA-nak? -
-
Alvin_ti4200
félisten
Az X370-as alaplapokat tavaly márciusban kezdték el gyártani és ma már elsősorban a megmaradt raktárkészletet értékesítik mindenhol. Simán lehet olyan példányok a piacon, melyek fél éve vagy még régebben hagyták el a gyártósort. Az F20-as BIOS-tól van Ryzen 5 2600 támogatás, ami február elején vált elérhetővé.
-
zole72
tag
-
zzola
titán
Új a lap? Az alaplapon vagy a dobozon rajta szokott lenni, hogy melyik bios van a lapon!
Mégis kinek kellene biost frissítenie rajta? A nagyker/kisker nem nyúl hozzá, mert akkor az a baj, hogy "használtat kapsz". Körültekintően kell vásárolni és/vagy kérni kell a bios frissítését/kompatibilitás ellenőrzését...
-
zole72
tag
válasz
Alvin_ti4200 #6172 üzenetére
nincs ismerősöm akinek első generációs ryzen procija lenne,nem értem miért adják el úgy ezt a lapot hogy nem a legfrissebb bios van rajta,így szerencsétlen vásárló szívja meg.
sajnos azzal a boltal nem tudom bevinni mivel az tőlem kb 200km-re van.
ha beviszem egy közeli számtech boltba ott frissítetem akkor gondolom nem vesztek garanciát (bár miért vesztenék. )
Debrecenbe nem tudok ilyen helyet ahol ezt csinálják?
-
Alvin_ti4200
félisten
Szerintem túl régi BIOS lehet az alaplapon, ami még nem támogatja a második generációs Ryzen processzorokat, ezért nem indul el vele, nem a VGA miatt. Két lehetőséged van: vagy kérsz kölcsön egy első generációs Ryzen processzort valahonnan vagy beviszed egy számtech boltba és megkéred őket, hogy frissítsék Neked a BIOS-t. Elképzelhető, hogy ezért díjat fognak felszámolni, de ha jófejek, akkor megcisnálják ingyen. Érdemes azzal a bolttal kezdeni, ahol az alaplapot vetted (már, ha nem használtan került hozzád).
-
zole72
tag
Üdv.
Vettem egy Gigabyte AX370Gaming 5 alaplapot
G.skill tridentZ RGB 2*8Gb 3200 MHZ-es ddr4-es ramot.
AMd ryzen 2600-as procit.összeraktam a gépet minden megy is rendesen de a gép nem ad képet egy gigabyte gtx 760-as 4gb-os vga van benne.Diagnosztika lefut az alaplapi debug kijelzőn cpu,dram-on túljut és a vga résznél megáll pirosan világít és 02-es hiba kódot ír a debug kijelzőn.
minden szükségem áram kábel bekötve,többször is ellenőríztem,gondoltam már arra is hogy a vga lenne rossz,de visszatettem a régi gépembe és elsőre indult adott képet is,szóval a vga rendben van.
ha teszek bele videókarit,ha nem teszek mindig 02-es hiba kóddal megáll.
Még képet sem ad hogy betudjak lépni a biosba.Valakinek valami ötlete van mi lehet a gond.?
-
Ha mennek akkor persze király. Meg jobban jár vele,de ez már tuning nem garantál. Amúgy van is értelme?Én még most sem érzem,hogy kevés lenne a 3000MHz is. De biztos van ahol kijön.
Majd a BF5-nél már kevés lesz minden -
ScomComputer
veterán
-
válasz
SECTORnooB #6161 üzenetére
SniperX: Tested Latency 19-20-20-40
Biztos hogy a nagyobb MHz-es a jobb?
Shkiz0: Én az elsőt ajánlanám,ha támogatja a lap(Tested Latency 16-18-18-38)
-
berzebub
aktív tag
válasz
MaxxDamage #6158 üzenetére
Köszi
-
berzebub
aktív tag
Szép Estét!
Segítsetek kedves kollégák. Tegnap átnyargaltam az inteles táborból, a pirosakhoz, de azóta csak a hajam hullik. A problémáim: Win 10-ben az összes energia takarékos okosság kikapcsolva a gép mégis ,elmegy aludni egy idő után,a bios beállítások nekem sajnos sokat nem mondanak, tuning nincs. A lap egy ASrock AB350M + egy R5 1600. Friss Win 10 pro. Mi tévő legyek?
-
R3laX
addikt
válasz
SECTORnooB #6154 üzenetére
-
SECTORnooB
addikt
Jobban tolerálja, már a BF1 is jobban tolerálta,egy árnyalattal,ha anno RX480-at vettem volna jobban járok,mert most a monitorom is freesync és azért az dob,RX590-et ha 15% stabil fölénye lesz és anyagilag egy minimálisat kell majd rádobni beruházok.A szívem a Vega56 felé húz,de 160 ezret nem ér.
-
R3laX
addikt
válasz
SECTORnooB #6152 üzenetére
Úgy látom jobban szereti a Polaris-t. RX480/580+Freesync sztem kellemesebb lehet. Egy 86FPS-es átlag már nem olyan rossz azért neki és ennél még fog ez jobban pörögni, még túl early
. Amúgy nagyon hajlok felé, béta bejött
[link]
-
SECTORnooB
addikt
Hát sajnos bő egy éve a piac azt kommunikálja a felhasználók, főleg a magyar felhasználók felé,hogy a 100 ezer az új 60 ezer.
Emlékszem én még a 130 - 150 ezres 8800Ultrára...és ugyan ebbe a kategóriába tartozó 9800GX2-re...akkoriban egy csúcskártya kistesót kaptál 60-80 ezer között.... most meg inkább nem is mondok semmit....
palfitom:Szubjektív nagyon,mert én lowon elvárom/elvárnám a minimum 120 fix fps-t,ha már 144Hz-s monitorral is lejebb állítottam a képfrissítést.Amúgy a minimum 105fps-t tartja átlag meg valahol 115-120 között van zsúfoltabb mapokon, a nagyobb mapokon 120fps fix -
palfitom
félisten
válasz
SECTORnooB #6147 üzenetére
Elég durván hangzik, hogy nem elég hozzá a 1060-6GB.
-
-
Atla
senior tag
válasz
SECTORnooB #6147 üzenetére
Én sajnos kénytelen vagyok várni 20.-ig,de azért vicc ,hogy egy közel 100ezres kártyáról igy kelljen beszélni.
Nekem R9 290-el fog futni,de nem tervezem a cserét. Aminek értelme lenne az egy 1080,2070 vagy felette,de milyen árak vannak?! -
Szinyák
őstag
válasz
MaxxDamage #6146 üzenetére
köszi ismerem régről a memtest86+.-t is 2 garnitúra ddr2 ramot kellt gariztatnom mert megölte a 4870x2
meleg levegőt okádta a modulokra mire rá jöttem mi baja lehet ...
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Mai napon elkezdtem earlybe nyomni a BFV-öt, 1080p minden LOW set mellett full GPU limittel és 68-80% CPU kihasználtság mellett,játék az rettenetesen smooth, és nagyon jól látszik,hogy hamarosan a 1060-asnak mennie kell -
válasz
Szinyák #6145 üzenetére
Version 7.5 (2018-as) / tökéletes verzió szerintem. (automatán elindul, ha bebootolt)
-
Szinyák
őstag
válasz
MaxxDamage #6140 üzenetére
értem , köszi
-
R3laX
addikt
válasz
micafighter #6141 üzenetére
Nálam tavaly júliusban ugyanez a lap+ryzen1600 simán ment a fehér 3000-es 5.39-es cl15-ös lpx @ 2933-on cl14-en(azóta kijött egy pár bios). Vengeance lpx alapjában véve nem lassú ram. A 3200-as @3066-on cl14-en járatott g.skill ripjaws-t előzte írásban, másolásban, késleltetésben is.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
micafighter #6141 üzenetére
igen. a V5.20 -al elszorakoztam az elso felevet, 2800 -nal tobbet nemnagyon ment, bar volt ido, amikor aszittem sikerult 2933 -ra stabilizalni. most V5.39 van, ez pocc-roff ment 2933.
sot tettem melle egy 3000 -es Aegis kitet, most 4 modullal 2933 -on ketyeg, bar ehhez azert mar kezi hangolas kellett. -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
micafighter #6137 üzenetére
hagyjuk a qvl -t, a modulon rajtavan a verzioszam, ha ez 5.30 alatti, akkor nem fog menni, ha meg felette van, akkor 2933/cl16 de franko a cucc. aidaval meregetve jobb a v5.39 corsair 2933/cl16, mint az Aegis 3000/xmp.
-
Szinyák
őstag
válasz
MaxxDamage #6123 üzenetére
Ez pontosan melyik memtest ? memtest86+ nem jobb ??
Köszi
-
-
Hi
Érik már egy ideje a platform csere (I5-6600K+Z170 Fatal1ty K4), csak vártam az új intel procikra, de ilyen árak mellett lehet kihagyom.
Haver már régóta rágja a fülem, hogy akkor cserélek e vagy sem, mert vinné a jelenlegi cuccaimat.
Szóval lehet most akkor meglépném a cserét, és mivel intel kilőve a horror árai miatt így maradna az AMD-s konfig.
Nézegettem a teszteket, és a 2700x FPS-ben is előrelépés lenne a mostani I5-höz képest, még úgy is, hogy ugye némileg kevesebb FPS van mint ha Intelre váltanék.
Remélhetőleg ez majd a Zen2-vel változik, akkor max cserélnék arra, ha megérné.
Amúgy egy 2700x + x470 kombó lenne véve. (Asrock K4 valószínüleg).
Jelenleg egy Corsair LPX 3000/C15 kitem van (CMK16GX4M2B3000C15) nem tudom, hogy ez hogy menne az új konfigba, lehet jobban járnék ha ezt is eladnám havernak, és vennék egy másik kitet.Ezeket néztem:
1: G.Skill 16GB 3400MHz RipjawsV DDR4 RAM KIT (F4-3400C16D-16GVK)
2: G.Skill 16GB /3600 SniperX Urban Comuflage DDR4 RAM KIT F4-3600C19D-16GSXWBUtóbbit elsőre ki is szórtam a "kalapból", de aztán láttam itt picivel fentebb egy linkelt táblázatot ( ezt ) és itt egész alacsony időzítésekkel is képes menni.
Van valakinek ezzel a 2 rammal tapasztalata, vagy van e olyan memória ami 99%, hogy menne 3000 vagy e feletti órajelen?
Válaszokat előre is köszi.
-
danico
csendes tag
3000 is kikapcsol 10 perc jàtèk utàn.... holnap vissza viszem ....
-
danico
csendes tag
3200-at nem birja Soc 1.1v-on sem..... 3000 stabil....
-
danico
csendes tag
Nem akarom elkiabalni,de eddig hibàtlan SOC 1.0125el...... 😁 0.850 volt csak
A vicc az,hogy par oldalal elobb èn mondtam valakinek,hogy a Soc nak 1.1v nek kell lennie, mert az XMP tuningnak szamit es nem garantalt a 3200mhz. Hetekig nezegettem az amd-s tuning videokat, megsem tanultam belole......
Azèrt furcsàlom hogy 1 modulal jò volt...lehet egyik kicsit gyengèbb?
Köszi akkor ezek szerint a memoria jò, ha az enyèm màr nem is....😭 -
Full Defaulton próbáld, ha úgy OK (akkor jók a modulok) ha nem OK , akkor mehet gariba... /olyan is előfordul KIT esetén, hogy az egyik modul hibás, a másik jó/
Viszont ha minden OK , akkor mehet az OC és azután megint mehet a teszt, hogy stabil és jó vagy nem...(kiderül)
Sok sikert! -
danico
csendes tag
válasz
MaxxDamage #6127 üzenetére
Kiprobalom en is a Soc 1.1-et.
Bar màr a memteszt elejen hibat ir ki. Most 33% es 12 hiba.
1 modulal gond nelkul megy. -
Én (most) belőttem full XMP 2.0 -ra és CPU SOC-t 1.1v -ra tettem és teszt OK (az csak 1.05v-n volt és DRAM Voltage volt 1.38v -n és érdekes mód bő 4 hónapig elment így gond nélkül, pedig csak SOC Voltaget kellett volna kicsit emelni és a DRAM Voltaget gyári 1.35v-n hagyni amit az XMP 2.0 megadott neki...) mind1, ezt már meg akartam lépni, most eljött az ideje
-
válasz
ScomComputer #6124 üzenetére
Az látod lehet!
IMC-re tippelek ez által. Full Defaulton 10-es testnél tart (Sleeping 140 seconds remaining) és eddig nincs hiba. Hagyom a tesztet, csak menjen...
-
danico
csendes tag
válasz
Csinalok egy memtest-et este.
Csak gyorsba kiprobaltam az AIDA64 stresz teszten hardver hibat ir ki... kivettem az egyik ram modult utana gond nelkul ment percekig.
parba rakott ramokat nem kepessek letesztelni
-
ScomComputer
veterán
válasz
Ez azé van ,mert kihajtottad a belét is..
-
-
danico
csendes tag
válasz
Albigator #6118 üzenetére
Szoval akkor az 1.4V az jo.
Hogy miert Legacy..... mert 20 adik probalkozas utan sem sikerult rendesen telepitenem.
Vegul a baj a vacak haz elolapi usb konektora volt, valami miatt mindig olvasasi hibai vannak.Mindegy holnap ujra telepitem az egeszet, de akkor is furcsa hogy mindket OS kilep vagy lefagy 10 percenkent. jatek 2-3 perc utan lefagy. terhelesnel valami nem kerek......
Valahogy lekel szukitenem a kort, alaplap, memoria vagy cpu.... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #6120 üzenetére
Első körbe arra lőnék, az hibázott.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MaxxDamage #6114 üzenetére
A C16-os ramjaid C14-en.
-
Albigator
őstag
Nem tudom a választ a problémádra.
De miért Legacy módban telepítesz?
2600X mikor turbozik 4.25 Ghz-re akkor nálam 1.51-1.53 V is előfordul (XFR+PBO). De átlagos használatnál persze nem ennyi (kb 0.8 - 1V között van)
Ha manuálisan állítanád ennyire a feszt az már nem lenne egészséges hosszú távon. -
zzola
titán
válasz
MaxxDamage #6114 üzenetére
AMD?
-
Érdekes jelenség ütötte fel a fejét nálam...
Toltam a GTA5 -el (15 perc) és a Game kifagyott (CPU melegebb volt, mint a GPU) majd mondom megnézem BIOS-ba a FAN Control/WP-t és ha kell állítok rajta (CPU 70+c volt, míg a GPU 65c - CPU Defaulton, GPU defaulton) - (2000MHz-re Boostol gyárilag, bika kis 1080Ti)Aztán restartnál, BIOS Post Logo (ASRock) bejön és gép (auto) kikapcs...és ez addig ment így, míg tök alap helyzetbe vissza nem állította magát a gép (értékek, CPU,RAM)...BIOS-ba belépve töltöttem rá egy korábban már beállított / tesztelt mentést és azokkal is ugyanezt csinálta...most meg csak úgy megjavult (ja és CPU 55c+ volt BIOS alatt is)
Szerintetek mi lehet ezzel?
/most jó minden... CPU 4.0GHz-n, RAM 3466MHz-n CL14...fut minden ahogyan kell) bár a BIOS ezt az OC Profile betöltést is úgy reagálta le, hogy 2x restartolt és úgy indult el... (de beállítások megmaradtak) fene tudja mi találta.../
(#6116) zzola: Adatlapon megtalálható a konfig leírás...
/amúgy AMD jelenség jah
/
-
danico
csendes tag
Adamnak megkoszonem a segitseget a BIOS frissites miatt.
Viszont olyan problemam van, hogy a WIndows 10 es Ubuntu 18.04 is kulonbozo kernel hibakal 10 percenkent osszeomlik vagy csak siman lefagy. Ujra raktam mindket rendszert Legacy modban.
A Kingston Hyperx memoria mukodik 2933 es 3200Mhz is gond nelkul.
Kulon memoria tesztett meg nem csinaltam, de en a memoriara gyanakszom elsore.Asus X370 pro bios 4024, Ryzen 2600x, Sapphire rx580...
1.4V Vcore normalis 2600x-nel , nem 1.35 korul kellene lennie?
Koszi a segitseget, mennyivel egyszerubb volt a q6600-al..... :-)
-
micafighter
nagyúr
válasz
Sayiid919 #6110 üzenetére
Milyen alaplapod van? Egyes lapokon az XFR alapból megy, más lapokon biosban van erre külön "kapcsoló" és be kell kapcsolni. XFRel 3,8-3,9ig kéne boostolnia.
Ha jól emlékszem nekem akkor kezdett felboostolni 3,8-3,9re mikor feltettem a ryzen mastert. Magát a programot nem használtam, de energia sémában hozzadta a ryzen optimised semat alapértelmezett ként.
-
Albigator
őstag
Hello!
Manuál fesz állítás az nincs, csak offset ami nem a legjobb dolog. LLC viszont van.
Tudtommal nincs debug led rajta. Ha nem bootol akkor meg vagy csipog vagy nem, előfordult már mind2 amikor negatívba offseteltem vagy a RAM-okat tuningoltam (vagy mikor volt egy kb 1 perces áramszünet). Szóval erre se lehet igazán hagyatkozni.
Tomahawknál van fix fesz a többit nem tudom h működik de én inkább azt ajánlom.
-
válasz
nubreed #6101 üzenetére
Egyértelműen a "Milyen CPU hűtőt vegyek?" a neked való topik.
Ott összefoglalót olvasd el és úgy írj (forma szerint) és fognak ajánlani jó ár/érték arányú hűtőt)
Amúgy én azt a 2700X -re nem ajánlanám (gyárilag lehet nem is kompatibilis AM4 -re, de az újabb gyártás már lehet az...) -
Feriboy2
aktív tag
minden b350/b450/x370/x470 alaplapon szabadon állítható a cpu szorzó és feszültség ryzen procikkal.
a módszer más, a tomahawkon úgy lehet állítani, hogy belövöd szorzót pl 38-ra és ehhez pontosan beállítod a feszt pl. 1,2 voltra.
a másik módszer pl. az asus prime alaplakon offset feszültséget állítasz, tehát azt állítod be, hogy az alap gyári feszhez képest többet vagy kevesebb feszültséget adjon. -
nubreed
veterán
Van itt tapasztalat Ryzen 2700X és BQ! Shadow Rock Slim hűtővel? Ajánlanátok ezt a hűtőt az előbb említett procira?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- eBay
- Milyen légkondit a lakásba?
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest