Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    veterán

    válasz Shkiz0 #6195 üzenetére

    Én ugyanebben a cipőben voltam, de az semmiképp nem elhanyagolható, hogy egyedül az i9 9900k árából megvettem a 2700x-et, egy faja deszkát (Asus x470-F Gaming), egy Samsung 250Gb-os M2-es SSD-t és még maradt ~20k... Amit akár rátudhatok a jövőre érkező 3000-es CPU váltására. Vagy úgy is nézhetjük, hogy az i9 árára rátéve +10k-t megvolt ugyanez a CPU + RAM (2x8 GB 3200 Mhz CL16) + deszka kombó. Szerintem ez azért marhára nem mindegy. Nekem kellett a sok szál már régóta és a régi konfigom behatárolt. Még nem teszteltem le mindent az AMD-vel de eddig baba és jövőre beleteszem a legnagyobb 3000-es CPU-t. Most már tudok rá várni mert nem vagyok 4C/8T-re korlátozva.

    De nagy igazság az, hogy ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, én 3 hónapot rágtam magam rajta és így a vásárlás után azt mondom nagy kár volt várnom DE nem azért mondom ezt, mert az AMD a csillagokat lehozta nekem az égből... Egyszerűen mindig jön újabb, jobb. Mikor elérkezik az idő, hogy úgy érzed váltani kell, válts max akkor várj ha már tényleg 1-2 hónapra van az új generáció. Ne hallgass egyik Intel vagy AMD fanboyra sem. Saját magadnak kell számot vetned, a legjobb az ha nem azt a kérdést teszed fel másoknak, hogy "intel vagy AMD legyen" mert ezt neked kell eldöntened. Sokkal inkább azokat a konkrét kérdéseket tedd fel amik úgy gondolod számodra fontosak a következő gépben. (Ne csak itt kérdezz, ha valami speckó dolog kell érdemes redditen is körülnézni.)

    Szerintem a világ legbugyutább dolga azt nézni, hogy mi van a motorháztető alatt. A lényeg az, hogy az ember szedje össze a szempontjait, mik a legfontosabbak számára és az alapján döntsön.

    Memória: Én megnéztem az alaplapom QVL (támogatott gyártók) listáját és mellette megnéztem a memória árakat-kínálatot. Pont ami tetszett és belefért a kosárba támogatott volt. Megvettem minden, összeraktam a gépet, mivel az AMD-t én sem ismertem itt a srácok megmondták a BIOSban hol van az XMP profil mert elsőre nem találtam, két katt és már ment is a gyártói órajeleken. Zéró probléma.
    Tuninggal még komolyabban nem foglalkoztam a Ryzennel de nemsokára arra is rá fogok próbálni.

    Jah és bár nem írtad le a konkrét igényeidet, hogy miért is neked ilyen nagy deszka, de annyit mondok először én is Crosshair VII-ben gondolkodtam, mondjuk én a sok USB (ezáltal a talán erősebb USB controller) miatt. Arra jutottam, hogy a ~70 k-s alaplap is elég, majd veszek ilyen nagy deszkát 2 év múlva, ha jön a DDR5. Ahogy elnéztem az aprót hatalmasat lehet bukni ezeken a high-end alaplapokon és DDR4-en már nem szabad 3-4-5 évre tervezni szvsz.

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák