- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz #31600896 #6296 üzenetére
Kár volt, hisz 26.700-ért van CL16-os Aegis, ami oly sokaknál bevált.
Vagy módosítsd a megrendelést, vagy próbáld meg az előbb leírtakat (ha esetleg nem működik 3000CL15-ön).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
apatyas
Korrektor
válasz #31600896 #6296 üzenetére
Próbáld meg 14-en, hátha megy egyébként mindegy, használd egészséggel ha fut.
Én az Aegis 3000-est az XMP 16 18 18 38 56 helyett 14 17 17 36 56 -ra állítottam, bár nem érződik. 3200-ra nem sikerült felpöckölni sajnos, legalábbis 1.35V-on.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
törölt tag
Tévedésből egy ilyen CL15-ös 3000 Mhz-es Corsair ramot rendeltem 2200G mellé. Olvastam régebbi kommenteket, hogy kerülendő. Lehet állítani a késleltetésén CL16-ra, vagy módosítsam a rendelést?
-
palfitom
félisten
válasz #31600896 #6291 üzenetére
Nem túl nagy. Pl.
(Egyébként a 2200G IGP-je szépen tuningolható, azzal lehet még javítani rajta.)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
Egy frisebb biost kipróbálnék azért. Arra nem tudom a választ, hogy lehet e egyből a legújabbat, vagy érdemes lépésekben haladni.
Magam részéről szerintem erre váltanék először, mert itt váltották le a bios felületet:7B87v17
Release Date
2019-07-18
File Size
10.02 MBDescription
- Update AMD ComboPI1.0.0.3ab
- Fix RAID issue.
- Support Ryzen 3000 series CPU.
Ryzen 9 3900X/Ryzen 7 3800X/Ryzen 7 3700X/Ryzen 5 3600X/Ryzen 5 3600/Ryzen 5 3400G/Ryzen 3 3200G
- Change BIOS UI to Click BIOS(GSE-Lite) mode.Aztán mehet akár a legújabb is szerintem. Frissítés előtt lehet nem árt egy deafultra állítás biosban, de ezt is csak olvastam, nem tudom mennyire lényeges. De várj még kicsit, hátha megírja valaki a tutit a témában.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Lavar
aktív tag
válasz solfilo #6284 üzenetére
Lehet igazad van és más lesz a gond, de annyira nem fontos már nekem, így elengedtem.
Más:
Ha BIOS-t szeretnék frissíteni, érdemes az eggyel újabbat feltenni, vagy a legfrissebb tartalmazza az előző "javításokat" is?2018 decemberi a bios rajta 1.30-as. Azóta 6 db újabbat kiadtak már. Van egy idei aug. 30-ai. Az jó lehet?
Szeretnék megoldást a kékhalálokra, amik böngészőkben érnek, mielőtt úgy döntenék, hogy eladom/visszaküldöm a hibátlan alkatrészeket.
Játékok alatt teljesen stabil, de böngészőkben (chrome, firefox) néha kifagy, szerintem a memóriát nem bírja.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz #31600896 #6285 üzenetére
"Lehet majd jövőre megküldöm a konfigot egy RX550/1030-al." - Az fölösleges pénzkidobás lenne! A 2200G IGP-je -jó ramokkal támogatva- nagyjából azon a szinten van.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz #31600896 #6285 üzenetére
Csatlakozom paperboyhoz, az RX 550 GT 1030 alig tud többet, mint a 2200G-ben lévő Vega8, szóval felesleges pénzkidobás lenne. Ha később játékra is kéne, GTX 1050 / RX 560 alá ne add.
Lapról szólva én olyat vennék, amin van HDMI vagy DP, a DVI és D-SUB már egyre ritkább.
solfilo
-
törölt tag
Sziasztok!
Beléptem a klubba egy 2200G-vel. Netezni, töltögetni lenne csak a gép, semmi game. Alaplapnak ezt az ASRock A320M-DVS R4.0-át néztem ki hozzá. Vállalható? Lehet majd jövőre megküldöm a konfigot egy RX550/1030-al. -
veterán
Milyen monitorod van amúgy? Már felbontásra értem.
Ha fullHD, akkor amit a support írt, nem releváns, mert nincs benne, hogy mennyit tud a HDMI 1080p esetében.
HDMI 1.4-nek pl nem gond az 1080p 144Hz-en sem: [link]mod: ja látom egy 24MP68VQ-P, ez 1080p-s, tehát a HDMI 1.4, ami hivatalosan a lapodon van, kéne tudnia a 75Hz-et. Lehet valami más bibi van itt.
(#6283) hackeeeee: nincs mit
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Lavar
aktív tag
válasz proradeon #6280 üzenetére
B450M gaming plus, írtam a supportnak de sablon válasszal leráztak:
Thanks for contacting MSI technical support.
Regarding your concern, we are sorry, HDMI port supports maximum resolution of 4096x2160 @30Hz, 2560x1600 @60Hz. Please refer to the information at MSI Website.
https://www.msi.com/Motherboard/B450M-GAMING-PLUS/Specification
Thanks for your cooperation in advance
Asztalon nincs 75, játékokban ki tudtam választani, de a sync tuti nem működött, mert azt éreztem volna.
Előző konfigomban egy 470-el tudtam használni, de a sima 75 hertzet is tudtam sync nélkül egy gtx950-el, cru után.
Végül úgy döntöttem, hogy kinyomom inkább, és úgy állítom be a játékokat, hogy meglegyen a 60+.
Ezt resolution scale levételel, vagy csak szimplán játékon belüli felbontás csökkentéssel (720p-re) simán hozza. Csúnyának csúnya, főleg ha előtte volt egy jobb gpu-d, de nekem erre a heti 2-3 órára elég.Ha nem érkezik mástól releváns válasz, akkor próbáld ki te is hátha működik, max elállsz tőle.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Mercutio_
félisten
válasz solfilo #6278 üzenetére
A kérdésre nem tudom a választ, de úgy rémlik a 2.0 magasabb jogdíj miatt nem minden lapon szerepel hivatalosan, pedig tudja.
Házimozi topicban kérdeznék rá a konkrét lapra.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
veterán
válasz consono #6275 üzenetére
FullHD-ig simán kéne adjon elég sávszélt a HDMI 1.4 is, 144Hz is támogatott teljesen elvileg. Nálam megy a FreeSync (B450m Mortar), de úgy fest HDMI 2 van a lapon, így ez nem jelent semmit.
mod: itt azt írják, jó az 1.4 is.
"A variable refresh spec for HDMI is coming, but AMD's pushing ahead through the option of an extension to HDMI. The extension can be used in both HDMI 1.4 and HDMI 2.0 monitors."
Jó lenne, ha valaki, akinek tuti 1.4-es HDMI van a lapján, megírná, megy e a FreeSync.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
consono
nagyúr
válasz solfilo #6273 üzenetére
Nem emlékszem már pontosan, de mintha a HDMI nem minden verzióban támogatná a freesyncet, az a displayporthoz van/volt kitalálva, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
veterán
válasz FatCutter #6268 üzenetére
nem ugyanaz, 2400G-hez Wraith Stealth (65W TDP-hez tervezve), 3400G-hez Wraith Spire (95W TDP-re) jár, mint a Ryzen 5 2600X-hez is pl.
balra a Stealth, jobbra a Spire
(#6270) consono: hogy érted, hogy ha az alaplap támogatja? Ha az IGP tudja, van HDMI kimenet, s a monitor tudja a HDMI-n, akkor mennie kéne magától, vagy nem jól tudom?
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Lavar
aktív tag
Összeraktam a gépet, felment a win is.
AMD oldaláról szedtem le a chipset drivert, meg az adrenalint (19.5.2).
Msi oldaláról csak az audio drivert töltöttem le.Szükségem van még valamire, vagy ezzel kész is?
Monitorom támogatja a freesync-et 75 hz-en hdmi-n keresztül. 2200g-vel működésre lehet bírni, vagy ne is keresgéljem/próbálkozzak?
-
hackeeeee
Jómunkásember
A 3400G gyári hűtője jó valamire?
Véleményem szubjektív...
-
FatCutter
tag
válasz NdrewSunix #6263 üzenetére
Mozilla FF vagy Opera nem játszik?
Továbbá a kereső motor ( search engine ) sem mindegy. A guglié jól használható, de az én FF-m a Yahoo-t szereti használni, de az meg egy fos.
-
veterán
-
senior tag
-
emiki6
veterán
válasz NdrewSunix #6260 üzenetére
Elég vacak az msi oldala mostanában, nemtom miért így oldották meg.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
tzabo
tag
válasz NdrewSunix #6260 üzenetére
-
senior tag
-
tzabo
tag
válasz NdrewSunix #6258 üzenetére
CPU support list
Benne van a 3400G -
senior tag
-
veterán
válasz NdrewSunix #6256 üzenetére
Nézem a gyári oldalt, de nem jön fel a cpu support lista sajnos.
Ami jó hír, hogy van Ryzen 3000-hez való béta bios: [link]7A37v1MM(Beta version)
"Description
- Update AMD ComboPI1.0.0.3
- Support Ryzen 3000 series CPU. Ryzen 9 3900X/Ryzen 7 3800X/Ryzen 7 3700X/Ryzen 5 3600X/Ryzen 5 3600/Ryzen 5 3400G/Ryzen 3 3200G
- Change BIOS UI to click BIOS(GSE-Lite) mode."Én nem várnék, hanem betenném a procit a MSI B350M Mortarba a bios frissítés után.
solfilo
-
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy lecserélem az 1600X-et és az RX580-am egy 3400G-re, mivel amúgy is keveset játszom.
Viszont nem tudom mit tegyek alaplap téren. Most egy MSI B350m Mortar-om van, abba tegyem a 3400G-t vagy vegyek egy B450-et, esetleg várjak amíg lesz majd B550 valamikor jövőre kb.
Milyen különbségek lehetnek közöttük az adott procival?[ Szerkesztve ]
-
Lavar
aktív tag
Sziasztok!
Meghalt a 3,5 éves haswell i5 konfigom alól az alaplap, így platformváltásra tettem a fejem, és mivel az elkövetkezendő 6-10 hónapban nagyon max. régebbi esport játék lesz csak (csgo, overwatch), így egy 2200g mellett döntöttem dvga nélkül. Később majd egy 2600 vagy 3600 belemegy max. Ez lesz az első AMD-s konfigom, amit a héten rakok össze.Nagyon tetszik az asrock féle b450m steel legend, de végül a sokak által ajánlott msi b450m gaming plust rendeltem meg, ami mellesleg 5 ezerrel olcsóbb is, és jobb is tuningra.
Első kérdésem lenne, hogy ebbe a lapba mehet [link] ez a kit?
Msi oldalán nálam nem működik a támogatási lista.Viszonylag korrekt áron hozzájutottam egy új Wraith Max-hoz, ennyiért megéri kipróbálnom, szerintem elég lesz erre a procira. Viszont nem tudom, hogy el fog-e férni mellette/alatta a ram. Valakinek van ilyen hűtője? Mennyire lóg rá?
Nem terveztem oc-t, nem csináltam még ilyet, de most, hogy elvileg ezeket könnyen és egyszerűen lehet megtenni itt, így kipróbálnám.
Tudtok ajánlani valami jó szájbarágós 2200g oc-ról szóló leírást/videót?
BIOS-ból is lehet csinálni, meg láttam, hogy van erre valami amd-s szoftver is.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz solfilo #6252 üzenetére
Nem túl ígéretes. A hallottak alapján jobb lenne navi-t tenni bele, mert az hatékonyabban kezeli a meglévő, korlátoló sávszélességet. Vagy DDR5 kéne már?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
veterán
Zen 2 APU (Renoir) jelen állás szerint marad 4 magon, Vega IGP-ről is tényként beszél a cikk.
Furcsa mérnöki mintákat kaptak a gyártók a Renoir SoC APU-ból
"Erről a lapkáról viszonylag sokat tudni, többek között Zen 2 processzormagokat kap, míg az IGP marad Vega architektúrára épülő modell, de a Vega 20 GPU-nál modernebb felépítést használ, vagyis lesz benne némi újdonság, csak azt nem tudni, hogy pontosan mik. Információink szerint a Picasso kódnevű lapkához viszonyítva processzormagok száma marad négy, viszont multiprocesszorokból több lesz, de a konkrét értékeket még nem ismerni."
solfilo
-
Scarletiel
senior tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Laslow
senior tag
válasz paperboy #6236 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Felraktam mindenféle AMD VGA drivert (19.7.1, 19.6.3, 19.3.2), végül vissza az új 19.8.2-t, mind rossz volt, boot után amikor a Win10 load a bejelentkezési képernyőt jelenítette (volna) meg, szétesett a kép teljesen, és csak a reboot -> Rendszer-visszaállítás segített.
Végül minden hardvert leszedtem csak RAM+SSD maradt, reboot, és minden rendben működött. Egyenként visszaraktam mindent, annyi, hogy a SATA kábeleket és alaplapi csatlakozókat kicsit megvariáltam, és amikor már mindent visszaraktam és kipróbáltam, akkor is jó maradt minden. Úgyhogy most így tökéletes a rendszerem, csak nem tudom mi volt eddig a gond..."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Paxker315
addikt
válasz Scarletiel #6245 üzenetére
alaplapból mást válassz, szerintem. A Gaming K4 Fatal1ty tkp. egy dizájnelemekkel feldobott Pro4.
Akkor már inkább MSI B450 A-Pro, ha mindenképp' ATX méretű deszka kell.
RAM: inkább Crucial ballistix Sport lenne preferálandó. A procihűtődhöz szerintem még nem járt gyárilag AM4 kit, (a Themishez...), így érdemes elpasszolni. Elég decensnek néz ki, simán Hyper212X-szint.
auh, de ez Raven topik, attól még maradhat.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz Scarletiel #6245 üzenetére
Jónak tűnik.
Asrock lapra az "Alaplapos topikban" rákérdeznék, én az MSI-re esküszöm, vagy Gigából egy tisztességes példányra.
Tápra szintén rákérdeznék, valamint ha nincs Aegis RAM, akkor pl Crucial Ballistix Sport kitet néznék.Beárazáshoz nem lövök egy betűt sem, valaki majd útbaigazít a topikjához.
-
emiki6
veterán
válasz viperabácsi #6246 üzenetére
Visszaolvastam, azt írja sokallja az árát egy APU alapu konfignak. Nekem a szomszédban az MSI B450i-t ajánlották, mert jobb, mint az asrock (meg a GB) és nyilván egy tizessel olcsóbb, mint a tiéd, mini itx-ben a legjobb "olcsó".
-
Scarletiel
senior tag
válasz FatCutter #6243 üzenetére
Bocsi kifutottam a szerkesztési időből.
Akkor ez lenne a konfig amit összeállítottam. Ez így vrm és egyéb dolgok terén is megállja a helyét akkor is ha "belőjük" a procit arra amit mondtál? All core 3,9Ghz stabilan.
Alaplap: ASROCK Fatal1ty B450 Gaming K4
Proci: AMD Ryzen 5 2600 3.40GHz AM4 BOX
Ram: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
VGA: MSI GTX 1070 8GB GAMING X
Proci hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 RGB fekete + hozzá MX4-es paszta
Ház: Fractal Design Meshify C amiben elöl 2db Noctua 14 cm-es venti van 1 Cooler master 12-es meg hátul.
Táp: FSP Aurum Gold S 500W goldKöszi a segítséget mégegyszer.
Illetve még annyi, hogy a jelenlegi deszka+ram+proci+hűtő kombó mennyiért mehetne el itt hardveraprón?
Alaplap: MSI H97 Gaming 3 s1155
Ram: HyperX DDR3 1600Mhz 16GB 2x8 kit (itt sajnos az időzítést nem tudom)
Proci: Intel i5 4590 s1155
Hűtő: Raijintek Themis EVO (bár ha ez is alkalmas a fent említett tunningra akkor megtartanám a Hyper helyett.)[ Szerkesztve ]
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Scarletiel
senior tag
-
FatCutter
tag
válasz Scarletiel #6242 üzenetére
Nem játszom, de a Ryzen magokban van erő rendesen és az SMT megvalósítása is jobb, mint az Intel féle HT.
Tehát ha a kérdést úgy tesszük fel például, hogy virtualizálásra ugyanazért az árért, vagy olcsóbban Intel vagy AMD, akkor AMD!Az erősebb jobb, pláne olcsóbban.
-
Scarletiel
senior tag
válasz FatCutter #6241 üzenetére
Köszönöm.
Most néztem még pár videót, ha jól sejtem az i5 4590 az sacper kb az i3 9100f szintjén van erőben?
Mert akkor van összehasonlítási alapom. És szintén sok évig szeretném ezt a procit használni, mármint akkor a 2600-at. Alkalmi játékos vagyok, kevés játék szippant be, most AC Odyssey az ami megfogott, de ott 30-60 között mászkál az fps very high preseten úgy, hogy a volumetric cloud-ot levettem medium-ra. Szóval ezen szeretnék javítani, hogy se itt se későbbiekben ne az legyen, hogy ennyire ingadozzon az fps értékem. Plusz ha esetleg kijön valami épkézláb mmorpg ami proci igényes általában, akkor ugye az is szépen menjen.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
FatCutter
tag
1., Dobj rá kb. 10-15%-ot a tuningolt 2400G-re!
2., A 3200/CL16-os Ballistix Sport KIT-edoptimális kompromisszum ár/teljesítményben. Efölötti órajel pedig IMC függő (nomeg a BIOS is bele bír játszani, néha igen rondán.)
IGP tuning: Én nem bántom, mert nem játszom.
Az idézetben az van, hogy a Vega8-ra jobban hat a tuning, mint a Vega11-re. Miért? Memó ságszélességi korlát miatt, mert a Vega11 már ott van a küszöbön.
De szart sem ér a Vega8 tuning, ha a prociból éppen hiányzik 4 szál - ami meg megvan a 3400G-ben-.
De itt a topikban tuningoltak már Vega11-et, lehet, hogy valakinek a 3400G-vel is van tapasztalata.
A csávókám ezt írja: " For the next tests I will switch to a beefier mainboard and see what happens." - A következő tesztekre izmosabb lapra váltok és meglátjuk mi történik.
Hát a szilárdtest fizika határait ő sem fogja áttörni.----------
(#6240) Scarletiel
"És ezt az is meg tudja biztonságosan csinálni, aki nem csinált ilyet életében? Nem vagyok analfabéta, csak nem szeretném tönkretenni a nagy feszültséggel esetlegesen a procit. "Segítséggel igen a topikokból. Zen és Zen+ esetében nagyon érdemes 1,45V alatt maradni, Zen2 esetében még lejjebb lehet menni a fesszel.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz FatCutter #6238 üzenetére
És ezt az is meg tudja biztonságosan csinálni, aki nem csinált ilyet életében? Nem vagyok analfabéta, csak nem szeretném tönkretenni a nagy feszültséggel esetlegesen a procit.
-
emiki6
veterán
Lehet azt tudni, hogy teljesítményben kb hány %-kal tud többet egy tuning 3400g, mint 2400g?
Azt olvasom, hogy a memória sávszél erősen korlátozza a Vega-t, kb hány MHz fölé nem érdemes már vinni az APU-k igp-it? A 3200g tuningpotenciálja tényleg nagyobb? Be tudja hozni a 3400g-t iGPU-ban?
"Overclocking the 3400G is less fun than with a 3200G. With my sample I hit a 1600Mhz wall for the GPU with 1.35 (which is already pretty high). To be fair: Because of the 11 CUs, the GPU at 1.6Ghz is already too strong to be sufficently fed over the limited memory bandwith. The CPU is already pretty much maxed out, out of the box. So nothing really to play with there aswell. I probably could go higher in general. But only with insane voltages. I try to keep it mainstream first. Also notable: If you OC the 3200G and ignore CPU heavy cases like Battlefield V Multiplayer, where you need more than 4 threads, it can keep up easily with a 3400G. Also it tends to be faster in older e-sport games (engines) because of their dislike for SMT. For the next tests I will switch to a beefier mainboard and see what happens."
-
FatCutter
tag
válasz Scarletiel #6237 üzenetére
Egy 2400G 3,9 GHz "fixre drótozva" simán hozza egy 4,4GHz-s i7 4770k teljesítményét mind single, mind multicore-ban is, no meg néha valamivel többet is, tehát az i5 4590 4mag/4szál elmarad a 2400G-től (4mag/8szál).
R5 2600-ra építkezzél, mert számít a pénz, és itt simán el lehet érni a min. 3,8-3,9 all core fix clockot manuális tuninggal.
R5 3600 még jobb, de drágább észrevehetően.
(Mindegyik 6mag/12 szál.)Szóval észrevehetően nagy lesz az ugrás a Ryzen platformra.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
Ide is felteszem a kérdést hátha itt nagyobb sikerrel járok.
Van jelenleg egy i5 4590-es procim egy GTX 1070-es vga-val. Ha most váltanék Ryzen 5 2600X vagy 3600-ra akkor az mennyire lenne előrelépés minimum fps tekintetében? Ahogy néztem a legtöbb játék alatt 80-100% a GPU kihasználtság, de vannak helyzetek mikor bedroppol az fps egy egy pillanatra és ezért nem olyan fluid az élmény. Gondolom az átlag és max fps-t nem nagyon érintené a váltás a kihasználtság miatt, de szeretnék jobb minimumokat. Viszont ha abban sem akkora az előre lépés akkor nem költenék el 120 ezret erre a váltásra.Köszi a segítséget előre is!
-
paperboy
senior tag
Utolsó pár driver nekem is okozott kiszámíthatatlan kék halálokat, én most 19.6.3-at használok, az az utolsó ami mindenben tuti jó, az utániakban volt aminél ez a kék képernyős dolog is előjött két kijelzős módok váltogatása közben...
Rendbetehetnék ezeket az újonnan belekerült "okosságokat"...
Laslow: amikor kiválasztod, hogy mihez akarsz drivert letölteni, utána lejjebb lesz egy link, hogy previous drivers
[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
válasz consono #6232 üzenetére
Chrome, de pl. Windows Media Player - Home Cinema esetén is ugyanez a probléma.
Kikapcsoltam, restart, ugyanolyan. Visszakapcsoltam...[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Up-to-date Windows 10 64 bit van a gépemen (Ryzen 2200g). Az integrált VGA-t használom, tuning nincs.
A gondom az, hogy a mozgások kissé blokkosak: pl YouTube-nál, lokál videó nézésnél, de akár Index.hu-n vagy itt görgetve is látszik, hogy a képernyőt néhány téglalapra szétbontja, és azok nem egyszerre görgeti, hanem hajszálnyi különbséggel. Szóval van egy zavaró effekt.
Az alaplap gyártójának honlapjáról letöltöttem egy ilyet: AMD all in 1 with VGA driver ver:19.10.16_19H1_WHQL
Ez a VGA driver (is?) lenne, de ettől meg folyton fagyogat a gép (kék halál), ezért rendszervisszaállítottam. Most nem fagy, de nem smooth a képmegjelenítés. Milyen drivert telepítsek?AMD.com-ról letöltöttem ezt: win10-64bit-radeon-software-adrenalin-2019-edition-19.5.2-june3.exe
Install simán lement, újraindítást kért. OK. Újraindítás közben reboot vagy 3-szor, az indítás különböző pontjainál (volt, hogy már bejött a bejelentkező képernyő, volt, hogy még nem).
Rendszervisszaállítottam a telepítés előtti állapotra.
Mi a teendő?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
HookR
addikt
válasz hackeeeee #6227 üzenetére
"Bios frissítés kellhet a lapnak, valószínűleg, és utána menne."
...
"Bár mivel új, valszeg nincs rajta annyira régi verzió..."
Attól függ, hogy melyik verzió (árukeresőn való felbukkanás ideje):
- ASRock A320M-HDV (2017.05)
- ASRock A320M-HDV R3.0 (2018.11)
- ASRock A320M-HDV R4.0 (2019.06)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
farsang
újonc
válasz slett27 #6226 üzenetére
Kipróbálom még ezt.
Aztán még egy kis érdekesség:
Itthon vettem észre, hogy az alaplap doboza nem volt lezárva. De a zárnak még csak a helye sem volt meg, Tehát nem felszakítva, vagy felvágva van, hanem mintha soha nem is lett volna semmivel leragasztva.
Kezdek aggódni...Köszönöm a tanácsot!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz farsang #6225 üzenetére
Bios frissítés kellhet a lapnak, valószínűleg, és utána menne. Amit, ha esetleg nincs egy régebbi Ryzen procid, Te magad nem fogsz tudni megcsinálni.
Bár mivel új, valszeg nincs rajta annyira régi verzió, í]y b enne van a pakliban a hiba lehetősége.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
slett27
addikt
válasz farsang #6225 üzenetére
Első körben szerintem elem ki-be kb 1 perces időzítéssel. 1 RAM modullal, ha nem megy a másikkal. Ha akkor sem akkor valószínű rossz CPU vagy alaplap (első körben lap).
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
farsang
újonc
Sziasztok!
Kérdésem volna az alábbi összeállítással kapcsolatban:
AMD Ryzen 3 2200G
Asrock A320M-HDV
ADATA SX6000Pro M.2 256GB
G-Skill DDR4 2666MHz 4GBx2
Bequiet pure power 11 400W tápMa raktam össze ezeket és akármit csinálok, nem indul el. Felpörög a venti, de nincs kép.
Megnéztem a processzort, az összes csatlakozót, mindent.
A táp fixen jó, a monitor a HDMI kábel is biztos. A többi új csak, azokkal végülis lehet gond, de ugye ez nem jellemző.Annyit vettem teljesen véletlenül észre most, hogy a user manual(alaplap) 2667MHz memóriát ír. Az enyém 2666MHz.
Szétesett a fejem, nem tudok tovább gondolkodni.
Nem is vagyok jártas nagyon a témában, de egy gépet gondoltam össze tudok rakni. Eddig párszor sikerült, nem gondolom nagy dolognak.
Csak a hibakeresés fog ki rajtam.Segítsen rajtam valaki.
Köszönöm!
-
-
emiki6
veterán
*APU alatt itt iGPU-ra gondoltam.
Megjegyezném, kissé bizonytalan vagyok. Egyszerre tudom, hogy a jelenlegi setupom elégséges az én szükségleteimhez, másfelől meg attól tartok, hogy ha soká halogatom a cserét, akkor elértéktelenedik, illetve félek, hogy megint elszállnak a ramárak.
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Lassan érik az i5 2500k cseréje (látom már van értelme ramot venni). Olyan pc-ben gondolkozom, ami vga mentes (meghalt a 7870-em és nem vagyok hajlandó vga-ért már pénzt adni) és amilyan visszafogott gamingre elég "ha kell legyen" alapon. Gondolom már a 2200g prociteljesítménye is bőven jobb, mint a 2500k-é, így az akár elég is lehet (minek több), talán az APU lesz nekem a fontosabb. Az APU-kat nézve hogy alakul a G4-ek () ár/érték aránya?A cél amúgy egyhosszú ideig jó, megbízhatóan működő rendszer összerakása lenne. Várjak még? (Pont emiatt a tuning amúgy nem is szempont)
Ha jól látom a gövetkező architekúra lesz ígéretes APU-k tekintetében, ha kell megvárom.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Erdei88 #6217 üzenetére
Milyen elképzelés lenne házra és mit néztél, miért nem felelt meg?
Asrock Fatal1ty B450 Gaming ITX-AC nem jó?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Erdei88
veterán
Procit mivel érdemes stresszelni?
Prime95öt töltöttem most le, azt futtatomKíváncsi vagyok, hogy mit tud a proci.
A nevetséges alapfeszt levettem 1.3V-ra és meglátjuk meddig jutok -
apatyas
Korrektor
-
apatyas
Korrektor
válasz #78136576 #6201 üzenetére
Szia!
Auto beállításon az 1.4-1.45V sajnos ilyen.
Az hogy nem látod 3500MHz felett, még nem jelenti hogy nincs is - auto mellett, hisz ennyi a max base clock, a turbót nem bizti hogy észreveszed.Éppezért, HWinfo64 használatát javaslom, az megjegyzi neked a min, max értékeket is. A sensors ikon/menüpontra megjelenő részletes ablakban nézegessél.
[kép]
Az, hogy fix soc feszültséget leszarja a rendszer, nem normális, mivel biost már reseteltél meg frissítettél, laphibát mondanék, de majd még egyszer nézd meg a hwinfo-ban is.
Állíts be fix cpu 3600MHz-et (ha hagyja) és fix 1.3V-ot, annyival biztosan mennie kellene, meg fix Soc 1.12V (amit írtál) illetve GFX 1.2V-ot, azzal az iGP elmegyeget 1500MHz környékén, szintén fixre. (remélem, az összes freki értéket be lehet nálad állítani, nálam a 2400G motyó van)
Ha az állított feszek és frekik közül bármi mozog, akkor gari. A spread spectrum disabled opciója nálam pontosabb órajeleket csinált, nem lötyögött egy-két MHz-et - az a dolga, hogy lötyögtesse. Magyarázat magyarázatát most hagyjuk, EMC teszteken átmenésre való a bios szerint.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Erdei88
veterán
válasz #78136576 #6201 üzenetére
Nekem 1.45V a VID-je a procinak ami szerintem irreálisan magas, és nekem sem tetszett
Egyre több tesztet és vélemény olvasva, viszont teljesen átlagos.
Ha sikerül lejjebb faragnod a gyári feszből, akkor utána nyugodtan tuningolhatod a vga-t.
Más kérdés, hogy tényleg van-e akkora ugrás, bár állítólag 2400G szintjére fel lehet húzniSzerintem első körben teszteld ki mi a minimális fesz amivel elmegy alap órajelen, majd jöhet vga tuning
A procid max boostja 3.7Ghz, de az nem az allcore-ra vonatkozik, így lehet csak 3.5Ghzet fogsz látni
-
Erdei88
veterán
válasz hackeeeee #6207 üzenetére
3400G szerintem ideális választás lehet, mellé pedig 3 esetleg 3.2Ghz körüli ramok.
Lehet csak én vagyok peches, de én vért hugyoztam mire beállítottam 3466Mhz-re a ramokat, aminek az is lehet az oka, hogy maximum ennyit tud a lapom.
3Ghz CL15 szerint optimális választás -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6206 üzenetére
2200G-nél szerintem karcsú lenne az iGP... Bár szerintem FHD alá mennénk, legalábbis most úgy gondolom.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6204 üzenetére
Nem tudom mit kellene lépni, de valamilyen irányba el kellene mozdulni.. Ha ez így lenne, akkor már visszatérnék desktop vonalra.. De most gyorsan matekoztam egyet, hát sokalltam.. És ez még dGPU nélkül.. Dehát majd meglátjuk.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
Sziasztok, friss R3 2200G tulajként lenne néhány kérdésem. Gondok vannak
Mennyi ennek a cuccnak a hivatalos magfeszültsége?
Gigabyte B450M-DS3H alaplap gyári defaulton simán ad neki 1.36-1.4V-ot, miközben 3500-nál nem megy feljebb.
65 fok környékén még nem illene lennie valami Precision Boost-nak?Akkor megy 3700-ra, ha adok neki egy -0.102V körüli alulfeszelést, ami abszurd.
Egyébknént a VDD akkor is 1.4V környéke, de láttam már így 1.5V környékét is, cpuid hwmonitor szerint.Ami biztos, 1.35V alatt még soha nem ment terhelés alatt.
Ezerszer nyomtam optimized defaults-ot, állítgatom a feszültséget offsettel, de 1.35 alá sose megy.
Azért is vettem 2200G-t, hogy majd jól meghúzom az integrált videót.. Aha, 1.55V környékén kap a processzor, ha az igp feszültségéhez hozzányúlok, akár csak 1.2V-ra rakva, 1400-1500 környékén.
Mi van itt
Az alaplapon a májusi bios volt, frissítettem a legújabbra, semmi változás.
Van valakinek valamit ötlete?
Esetleg ez így mind normális?Ami pozitívum, hogy a 2400-as HyperX ramjaim mennek 3200-on 1.3V-al, 1.12V körüli SOC mellett (egyébként az SOC-t se lehet érdemben állítgatni, egyszerűen nem hatásos az opció, teljesen random az amit beállítok és ami utána történik, az 1.12 úgy értendő, hogy auto-ra rakva hwmonitor szerint a lap magának állít be ennyit).
Eddig az elmúlt 7 évben Inteleim voltak, ennél többet nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest