- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
John D'oh
aktív tag
válasz
FatCutter #6411 üzenetére
Megmondom őszintén mindezek ellenére is lehet hogy a 3200g-t választom.
Tényleg csak böngészgetek meg NAS-ként használom a gépet a nagyon minimális játék mellett. Utóbbinál pedig akárhány összehasonlítást néztem, mindig az jött ki, hogy nagy átlagban a játékok többségében még rá is ver egy picit a 2400g-re. Sőt ha csak kikapcsoljuk az SMT-t, még akkor is ez az eredmény jön ki.
NAS-hoz, és böngészéshez meg főleg elég lesz az a 4 mag a 3200g-ben.
És még az ára is olcsóbb 15%-20%-kal -
-
HookR
addikt
válasz
FatCutter #6361 üzenetére
+ Paxker315
Időközben a tettek mezejére lépve bepattintottam egy GTX750 Ti-t, hogy összemérjem az erejük a 2400G-vel egy hevenyészett Assassin Creed Odyssey teszt alatt. A PCI-e kártya jelenlétében a BIOS-ban automatikusan letiltásra került az IGP. A Win10 kicsit konfigurálgatta magát mielőtt felállt volna, aztán minden különösebb előkészület nélkül felraktam az NVIDIA drivert az AMD mellé. Rövid, hevenyészett teszt okán szélesebb körű, hosszútávú tapasztalatokról nem tudok beszámolni, de ez idő alatt se panasz, se tünet nem akadt.És akkor már megosztom a játékkal kapcsolatos eredményeket, hátha érdekel valakit. A 2400G és a GTX750 Ti (2GB) ereje, memóriamérete kb. az 1280x800/1366x768-as felbontásokhoz elegendő úgy, hogy azért a grafikus beállítások terén se kelljen komolyabb kompromisszumot kötni és a kisebb felbontás árán, de látványos maradjon a játék. Lehet, hogy akad még ott felejtett finomhangolási potenciál (pl. a Postprocessing értékek magasabbra állításával nem kisérleteztem), de az alább látható beállítások már szemrevaló látványvilágot produkáltak.
[ GENERAL ]
Graphic quality Custom
Adaptive quality 30 FPS
Anti-Aliasing Adaptive
Shadows Low
[ ENVIRONMENT ]
Environment details High
Texture Detail Medium
Terrain High
Clutter Very High
Fog Low
Water Very High
Screen Space Reflections High
Volumetric Clouds Low
[ CHARACTERS ]
Texture Details High
Character High
[ POSTPROCESSING ]
Ambient Acclusion High
Depth of Field Off1366x768-as felbontáson a beépített teszttel kapott eredmények (min./átlag/max.):
GTX750 Ti: 16 / 35 / 75
2400G: 8 / 33 / 48A benchmark részt teljesen azonos beállításokkal futtatva is képes érdekes szórást produkálni a játék, és a szélső értékek is első pillantásra nagy eltérésre engednek következtetni... de tévesen. A gyakorlatban nagyon hasonló a játékélmény, érdemi különbség nélkül. Játék közben inkább a GTX750 Ti folyamatosan jelenlévő kilengései a nagyobbak. Bár a 2400G átlagosan 2-3 FPS lemaradásban van, utóbbi FPS grafikonja az egyenletesebb, a szélsőséges kilengések tényleg inkább csak a komolyabb tartalombetöltésre szoritkoznak, alkalmi jelleggel. Mindkettő hozza a 30 FPS körüli értékeket, nagy átlagban olyan 30-36 közötti tartományban, megugorva ezzel a játszhatósági küszöböt.
Kisebb tuninggal és az enyémnél (2933MHz 16-18-18-38) jobb memóriabeállításokkal hozható az alapon járatott GTX750 Ti szintje. -
válasz
FatCutter #6268 üzenetére
nem ugyanaz, 2400G-hez Wraith Stealth (65W TDP-hez tervezve), 3400G-hez Wraith Spire (95W TDP-re) jár, mint a Ryzen 5 2600X-hez is pl.
balra a Stealth, jobbra a Spire
(#6270) consono: hogy érted, hogy ha az alaplap támogatja? Ha az IGP tudja, van HDMI kimenet, s a monitor tudja a HDMI-n, akkor mennie kéne magától, vagy nem jól tudom?
-
Scarletiel
őstag
válasz
FatCutter #6243 üzenetére
Bocsi kifutottam a szerkesztési időből.
Akkor ez lenne a konfig amit összeállítottam. Ez így vrm és egyéb dolgok terén is megállja a helyét akkor is ha "belőjük" a procit arra amit mondtál? All core 3,9Ghz stabilan.
Alaplap: ASROCK Fatal1ty B450 Gaming K4
Proci: AMD Ryzen 5 2600 3.40GHz AM4 BOX
Ram: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB
VGA: MSI GTX 1070 8GB GAMING X
Proci hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 RGB fekete + hozzá MX4-es paszta
Ház: Fractal Design Meshify C amiben elöl 2db Noctua 14 cm-es venti van 1 Cooler master 12-es meg hátul.
Táp: FSP Aurum Gold S 500W goldKöszi a segítséget mégegyszer.
Illetve még annyi, hogy a jelenlegi deszka+ram+proci+hűtő kombó mennyiért mehetne el itt hardveraprón?
Alaplap: MSI H97 Gaming 3 s1155
Ram: HyperX DDR3 1600Mhz 16GB 2x8 kit (itt sajnos az időzítést nem tudom)
Proci: Intel i5 4590 s1155
Hűtő: Raijintek Themis EVO (bár ha ez is alkalmas a fent említett tunningra akkor megtartanám a Hyper helyett.) -
Scarletiel
őstag
válasz
FatCutter #6241 üzenetére
Köszönöm.
Most néztem még pár videót, ha jól sejtem az i5 4590 az sacper kb az i3 9100f szintjén van erőben?
Mert akkor van összehasonlítási alapom. És szintén sok évig szeretném ezt a procit használni, mármint akkor a 2600-at. Alkalmi játékos vagyok, kevés játék szippant be, most AC Odyssey az ami megfogott, de ott 30-60 között mászkál az fps very high preseten úgy, hogy a volumetric cloud-ot levettem medium-ra. Szóval ezen szeretnék javítani, hogy se itt se későbbiekben ne az legyen, hogy ennyire ingadozzon az fps értékem. Plusz ha esetleg kijön valami épkézláb mmorpg ami proci igényes általában, akkor ugye az is szépen menjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest