- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Próbálgattam ezt a ram calculatort megint de egyszerűen nem tudom azokkal a beállításokkal működésre bírni a vasat. Kiexportálom a ram adatait, import xmp, majd safe beállításokkal sem indul el, még alap órajelen sem.. vagyis 3000. Ha csak kézzel belövöm az xmp időzítéseket, simán röffen, 3400-ig.. Nem értem.
Annak idején ugyan ez volt még a 2600 mellett is, igaz azok régi Corsair ramok voltak...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Luck Dragon #6705 üzenetére
Ha jól sejtem 4K lenne.
Szerintem elmenne simán. Mondjuk nincs s zemélyes tapasztalat.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nuh, 1650-nel szépen muzsikál a 3400G. Sajna az IGP így kiesett, de ez van..
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nyah, végül vettem egy 1650 Lp-t a 3400G mellé, mert meguntam a 4K-ban lévő kijelző villogást.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Gépházban van értelme az energiagazdálkodásnál a csíkot legjobb teljesítményre húzni, vagy felesleges?
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem is 2GB van beállítva, ehhez képest van olyan játék, ahol 4GB-t írt használtnak, vagy többet.
Erről jut eszembe, alap esetben bios szinten nem is lehet többet adni 2GB-nél? (Asrock B450 fatality ITX). Alapból felesleges, mert ha kell, többet ad?
@fanti: 1600*900-ban majdnem full maxon fut a gears 5, vagy, az Owerwatch, 1080p (79%) res scale-lel, high preset-tel. Szintén 3400G, 3000@3200 predator rammal.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én egy ML120-at raktam rá. Játékok alatt nem ennyire meleg, de mivel fűt a GPU is, azért szépen lassan felmelegszik eléggé. Szerintem 1.3-1.35V körül meglenne a 4-4.1, még úgy is, hogy a C6 state enabled. Elvileg ez befolyásol ugye, valamennyit.
Tény, hogy nem buknál sokat, valszeg, de ez ugye felbontás függő is. Én egy LP-s 1050Ti-t tervezek mellé tenni, és ennyi lesz a max.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Fix 3900-ig mentem vele 1.25V-n, tovább nem. Ott [link] ezt sikerült kihozni belőle.
Viszont, 3700-on 1.15V-n kb. 10 fokkal hidegebb a proci, és mivel itx, hiába rajta a kompakt 120-as víz, azért ez nem árt, így halkabb is.
Ahol kihasználnád a több szálat, ott lehet jobban járnál a 2700-al, bár nem tudom.. Az csak 8/16 és nem 4/8.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Pár hét tapasztalat után:
belőttem a 3400G-t 3700-ra, 1.15V-n fixen.. így, R20 alatt sem megy 60 fok fölé, és még csöndes is marad a vas, nagyjából.. Tök jó.
1600*900-ban, majdnem full max-on megy a Gears 5, 1600-as GPU-val ami azért nem annyira szar. Csak az AF-t hagytam 2*, minden más maxon van.. Ha az árnyékokat leveszem, akkor szerintem simán smooth marad a játék.
A GPU nem kap feszt, csak a SB kap 1.10V-t.
Persze a OneX 4K 60 fps-hez képest ez bakfitty, de tudván a fogyasztás mértékét, szerintem nem rossz.
Overwatch: High preset, 1080p (79% res. scale-lel), high presettel 40-60 fps között.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Volt BSOD is. Akartam képet is csinálni, csak jobban vert a víz abban a pillanatban, mint, hogy eljussak oda, hogy fotózzak.
Ezen kívül 4K-ban van a villogó kép, vagy van amikor nincs kép.. Viszont ez kollégámnál is j elentkezik 2400G-vel.
Nálam eddig nem csinálta, OC-val függött össze a random szerű fagyás, vagy nem tudom.. Most még annyit majd megpróbálok, hogy kap a SOC/GPU 1.2V-t, és megnézem azt, amit a fórumtárs javasolt. Plusz ekkor még volt, hogy a gears dobott olyan üzit, hogy a rendszer "eldobta" a GPU-t.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tegnapi érdekesség a 3400G-vel. Ugye most az új driver óta HDMI-ről ment 4K-ban, úgy nézett ki oké lesz, de mégsem.. Oké no problem.
Viszont, próbálgattam egy kis GPU OC-t, majd egyszer csak elkezdett fagyni játék alatt. Gears5, overwatch, minden szétesett. Oké, vissza alapra, majd úgy is.. Ezek után, rebootkor, a post, és a bios képernyője is "hangyás" kép volt, mint amikor az analóg tv idején nem volt jel a TV-n.. ?! Pár ki-bekapcsolás után jó lett, majd játék közben megint fagyás, ugyan ez. Bármit csináltam, semmi.. Reggel most felkeltem, load default a bios-ban, visszaállítottam mindent, CPU OC, fesz (3900-1.25V), ram órajel 3200-ra, SOC, GPU fesz 1.15V, GPU órajel 1500-ra (csak most az AMD overclock-ban állítottam be a gpu cuccait), és azóta megy.. ?! Ez vajon mi lehetett?
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GIORGIONE76 #6562 üzenetére
Jam, hát.. Nem tudom, esetleg ha személyes átvétel volt, akkor megpróbálni egyeztetni az eladóval. Ha posta, akkor necces, akkor esetleg helyben keresni egy szervizt, és megkérni, hogy nézzék meg, hátha.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz GIORGIONE76 #6555 üzenetére
Ha esetleg mégsem támogatja alapból a procit, akkor azért nem indul el dvga-val sem. Meg kellene nézni valahogyan másik procival, esetleg másik rammal.
Ram nélkül történik változás, esetleg úgy csipogás? Ha 2 modul van, akkor 1 modullal, esetleg cserélgetve?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #6549 üzenetére
Update, csak lemaradt, úgy néz ki javították a 4K kijelző villogást az új driverben. Nem 100%, de eddig használható legalább 2160p felbontásban 8 bit 4:2:0 mellett. Eddig így nem is ment, főként ha 1080p-s alkalmazásból kiléptem. Ha lesz időm, tesztelek még.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Akkor max rápróbálok, azzal túl sokat nem veszítek... Leveszem egy lépcsővel lentebb, aztán meglátjuk.
[link] - HX430C15PB3K2/16 kitről van szó, most 15-17-17-17-36-on megy, megnézem 16-18-18-18-38-on, hátha röffen. Bár, ahogy elnézve, lehet, hogy a GPU tuningnak több értelme lesz, mint lemenni CL16-ra.[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha elkezdem kergetni a vega11 gpu-t, akkor meddig érdemes emelni a GPU/NB soc feszt? én 1.1-1.15V fölé nem nagyon vinném, bár tudom, hogy elvileg 1.2V-ig mehetnek gond nélkül. Vajon mi a max órajel amíg el lehet menni? 1500-1600Mhz? Nem nagyon kellene extra hő ha nem muszáj.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz apatyas #6485 üzenetére
Jam, ez ahány gyártó, annyi féle, csak levontam a következtetést, hogy elvileg azonos feszen mennek, vagyis ha az egyiket módosítjuk, emeljük-csökkentjük, akkor megy utána a másik.
Nekem az Asrock-ban van GPU Voltage és Soc offset is, ezen felül van SOC offset is.
Véleményem szubjektív...
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6477 üzenetére
Igen, bármit csináltam, a jel felbontás 4K volt. Vagyis, hiába állítottam felbontást, ha a TV-n nyomtam egy infó gombot, azt írta, hogy 2160p-ben megy. Nem értem miért.. Vittem haza egy DP-HDMI átalakítót, most FHD-ban minden tökéletes végre, ez már nekem elég.
Kellett egy Bios reset, de most már beállt. Mondjuk most nem PC módban van a TV, de ez már részletkérdés, ez még 1 teszt lesz.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6474 üzenetére
Ezt próbáltam, viszont ha csak a felbontást írom át, akkor kiírja, hogy ez nem támogatott beállítás az adott megjelenítőhöz. A többi értéket viszont nem tudom, hogyan kell beállítani.
Gondolok itt a Timing értékekre.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6472 üzenetére
RSben, hol tudok felbontást allitani? Lehet laikus kerdes, de nem talaltam. Es az elején nem igy működött. :(
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egyre érdekesebb dolgok vannak. Most úgy néz ki, mintha folyamatosan skálázna 4K-ba a vga. De nem értem miért. Bármire állítom a felbontást, a TV azt írja, hogy 2160p-ban van, pedig nem, sőt a win is azt írja, hogy asztal, és aktív felbontás is 2160p, pedig 1080p van beállítva. Újra tettem a drivert, ddu is volt.. Mindent próbáltam de semmi.. Ez miatt minden 4K-ban megy... ?!
Az adapter név is fura, viszont eszközkezelőben vega 11 van..
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6432 üzenetére
DDU-val pucoltam ki az előzőt.
Okéj, teszek egy próbát, köszi a tippet.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6429 üzenetére
Végigpróbáltam mindent. PC módra állítva, HDMI 1-re állítva. UHD color ki-bekapcs. Semmi.
Most raktam fel azt ami 23-án jelent meg. Az előzővel is csinálta. Átettem másik HDMI portba, ott is.
Arra gondoltam, hogy esetleg a TV-nek nem tetszik a felbontás váltás, vagy valami. Hülyeségnek hangzik, de nincs más ötletem.
Club3D HDMI kábelt használok.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Olyan problémám van, hogy ha 4K-ra van állítva az asztal felbontása, és mondjuk FHD-ban van a játék, akkor a játékból való kilépéskor lekapcsol a TV.
Ha FHD-ban van az asztal, akkor nincs ez. A kábel normális minőségű, ugyan ez a jelenség volt a vékony, gagyi kábellel is.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Asrock Fatality B450 ITX-ben, milyen bios beállítással tudok fix órajelet csinálni? Szeretném belőni fix 4200-ra a procit. Az MSI után kicsit sokminden van a bios-ban, ami nekem annyira nem egyértelmű.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Első tapasztalatok a 3400G-ről. Nagyjából hozza azt amit vártam. Korábban volt 2600-am, RX550-nel, azzal nem tudtam FHD felbontásban médium presettel overwatch-ozni. Ezzel viszont simán megy, 1080p-ben 100-as res scale mellett 30-70 fps között hintázik, ami kellemes csalódás. Lesz majd még pár játék, amit megnézek.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, befutott minden végre. Szerintem este lego. :)
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Így kell, ha megvan egy beállítást, tesztelni, tesztelni.. Van amikor napok, heten után dobja el magát ha olyanja van. Annó nekem a Corsair ramoknál ez volt.. Pedig volt olyan, h úgy nézett ki, hogy meglesz a 3200 CL16, végül 2933-on lett beton stabil, szintén CL16-on.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac tulajoktól szeretnék segítséget kérni, akár privátban. Egy 3400G fog belemenni. Tudna valaki adni egy jó kis bios setupot, akár képekben? Fesz, ilyesmi.. Hogy m ik, és hogy vannak. Csak mert, elég régen volt asrock lapom.. A Mortar-ral annó boldogultam, nagyjából meg is vannak még.. De csak mégis.
Ott akkoriban ez volt, itt is így megy majd, vagyis hasonlóan, az Asrock-nál.
Persze arra már felkészültem lelkileg, hogy az XMP nem fog menni, de akkor majd kézzel, de hátha.
Ezeknél az APU-knál érdemes fixálni a CPU órajelet, mondjuk a 3400G-nél fixen 4100-ra, vagy jól dolgozik? Az alap terv, hogy csak alulfeszenék kezdésnek.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
A 3400G gyári hűtője jó valamire?
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz farsang #6225 üzenetére
Bios frissítés kellhet a lapnak, valószínűleg, és utána menne. Amit, ha esetleg nincs egy régebbi Ryzen procid, Te magad nem fogsz tudni megcsinálni.
Bár mivel új, valszeg nincs rajta annyira régi verzió, í]y b enne van a pakliban a hiba lehetősége.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6206 üzenetére
2200G-nél szerintem karcsú lenne az iGP... Bár szerintem FHD alá mennénk, legalábbis most úgy gondolom.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6204 üzenetére
Nem tudom mit kellene lépni, de valamilyen irányba el kellene mozdulni.. Ha ez így lenne, akkor már visszatérnék desktop vonalra.. De most gyorsan matekoztam egyet, hát sokalltam.. És ez még dGPU nélkül.. Dehát majd meglátjuk.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Mercutio_ #6197 üzenetére
Hm, köszi a tippet! Sima HyperX-ek, esetleg a Predator-ok, hogy állnak most? Érdemes őket Ryzen mellé tenni, csak az ár miatt?
Elsőre biztos, hogy 2*4GB-ben gondolkodom, és most nézve az árakat, eleve lehet elengedem az ITX-et, nem ér annyival többet.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Sweet Lou 6 #6195 üzenetére
Az ár miatt maradnék az APU-nál, ha lehet. Szerintem megoldjuk, hogy kompromisszum képes legyen a dolog. Az is lehet, hogy még az FHD-s igényeket is lentebb tudjuk adni jelenleg.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Lehet, hogy újra visszatérnék a PC-s vonalra. Úgy tervezném, hogy valszeg 3400G-vel építenék konfigot, VGA nélkül, ITX alapokon. Van értelme ilyenben gondolkodni? Mindenképp valami combos rammal menne, mert nem raknék mellé VGA-t, és játszanánk rajta, persze olyan berkeken belül, amire a Vega képes.
Lehet bátor, álmodhatok ilyen vonalon, vagy felejtsem el? Valszeg FHD-ban menne.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Egy ismerősömnél belefutottunk egy érdekes problémába, kíváncsi lennék, hogy találkozott-e valaki hasonlóval.
Adott egy 2400G proci, és egy Asus Strix B450F Gaming lap. A cucc mozira lenne használva Kodi-val, és MadVR-rel.
A cél az lenne, hogy tudjon a cucc 4K felbontás mellett 4:2:0-n, vagy 4:2:2-n 10, vagy 12 bites színnel. A cucc összekötve, egyszer, elsőre ment, egy 5-10 percig, utána villant a kép egyet, azóta csak is kizárólag 4:4:4 8 bitet enged, és semmi mást. Mi lehet ennek az oka? Semmi sem változott, sem a kábelek, sem semmi más..
Oké, hogy a HDMI 2.0 sávszélessége kevés, de 25Hz-n sem megy ez, sem pedig 60-on.
Egy másik géppel, ugyan ilyen procival megy, de ott más a lap. A lap lenne a szűk keresztmetszet? Lenne valakinek valami tippje erre? HDCP gond lenne?
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz OutSider17 #813 üzenetére
Így, hogy elindul, így már oké, így viszont valszeg igen, az SSD fáradt el.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz OutSider17 #811 üzenetére
M2 van benne?
Ha nem is.. So egyszerű, ha lehúzol mindent, akkor minden oké, és ha visszamegy az ssd, akkor megáll az élet?
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz OutSider17 #790 üzenetére
Lehet, hogy a gpu csuklott meg benne..
Tudsz szerezni valami lófütty pci-e vga-t? Ha azzal indulna, akkor egyértelmű a dolog. Mondjuk, így is elég gyanús, sajnos.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kéne..
Hát, kicsit megborult a teória.. Nem szoktunk ennyit vergődni a hardver vásárláson.. De, most arra jutottunk, hogy jelenleg, elég ez a motyó ami van, annyi, hogy átköltöztetem új gépházba, és kap a vas egy új tápot, aztán majd egy következő beruházáskor cserélünk. Most kérték, hogy ne költsünk inkább, még elég ez a cucc. Ez most így marad.
Volt egy komplett vas, 2200G, 2*4GB 3200 predator rammal, xmp-ben, 1.35V-n szépen is ment a ram egy B350M mortar-ban, de sajnos nem volt alkalma jobban letesztelni.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Vartanus #698 üzenetére
Hm..
Közben kibogarásztam, 7770 van benne. Szal 640 shader van.. Szal.. lyaly.. Lehet akkor inkább fentebb kéne menni. De akkor már inkább marad a Ryzen 1200, és bele teszem vissza a 7770-et.
Hát, kezdjük:
1. 1.3V alapfesz, ha auto-ra teszem a szorzót, majd vissza manualra, akkor 1.15-1.2V az alapfesz. ?!
2. Az LLC Nálam még mindig nem úgy működik, ahogy kéne, bár, ezzel az új bios-sal már valahogy jobb a helyzet, de az előzővel kb. tök úgy nézett ki, mintha nem is ment volna. LLC1-en is majdnem 0.1V-t droppolt lefelé a lap.
3. A reseteljen bios-t ha elszáll a tuning rész is kicsit érdekesen működik, bár már nagyjából az is rendben van. Bár itt megszoktam a jót a Hero VIII-nál, de ahhoz képest tényleg elég gagyi a megoldás, meg volt, hogy nem is tolta vissza, muszáj volt resetelni.Az első kettő főként, ami számomra kérdőjel.. Főként a fesz. Ha 1.3V a default, akkor miért lehet alámenni szorzó állítással?!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Használ valaki CMK8GX4M2B3000C15R kitet? Ugye ez nincs rajta a corsair support listáján, bár a saját 3200-asom sem, és szépen megy.
Agyalok rajta, hogy kicsit fentebb mennék órajelben, de mindenképp marad a dual channel, lehetőség szerint.. Vagy az lenne, hogy vennék 1 8GB-s modult , majd talán később még1-et, de amire megy a gép, felesleg lenne a 16GB.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz speedygonzi2 #684 üzenetére
Azért is mondtam, hogy nem tudom melyik fog kelleni, ezért szoktam mindet feltenni 2003-tól 2015-ig, X86-X64-gyel, és tuti megoldódik a gond.
Örülök, hogy sikerrel jártál.
Memtest-re, esetleg csinálj egy boot-olható pendrive-os memtest-et, hátha ott kiderül a gond.
Én ezért nem fogok túlzásba esni a ramokkal, elég lesz a Teamgroup, aztán reménykedek, hogy menni fognak.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
2200g elheto a gyari hűtővel tuning nélkül l?
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz speedygonzi2 #666 üzenetére
Ez szoftveres gond lesz, a hibaüzenet is ahhoz kapcsolódik. A Visual C++ redist-ek telepítése meg fogja oldani.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz speedygonzi2 #664 üzenetére
Visual C++ redist-eket el kell kezdeni felpakolni 2003-tól sorba, x86, x64. Én így szoktam, és egyszercsak megoldódik.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Megy a kavar, úgy néz ki kell egy új gépház, és táp is, így módosítottam, így lesz egy MSI A320M Bazooka. Meglátjuk mi lesz. Lehetne kisebb is, de olyan lap kell amin van DVI és HDMI is, és ezt találtam. Asrock-ból van, de ahogy említettétek, hogy van gond, így inkább maradok az MSI-nél.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz speedygonzi2 #650 üzenetére
Visual C++ csomagot, és dx redist telepít, és megoldja a problémát.
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest