Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
Tegnap vettünk egy 3400g-t, msi b450m gaming plus lapba 2*8 giga 3000-es aegis memória mellé.
Kell valamit állítani a biosban hogy megfelelően működjön? A memória sebessége mi legyen?
-
válasz
AxBattler
üzenetére
Rémlik, hogy mintha lenne B450-esekkel is ilyen lista, de persze lehet csak behaluzom már és csak szerettem volna ilyen B450-es listát, mikor lapot vásároltam.

Inkább 3200G, az már viszi a Netflix 4K-t.

A 2200G/2400G-re csak ígérték a PlayReady 3.0-t, de végül nem kaptuk meg.
(mondjuk túlélem az 1080p monitorommal, de akkor is bosszantó) -
AxBattler
félisten
válasz
solfilo
üzenetére
+ (#7296) Gyuri27
Kicsit visszaolvastam, keresgéltem a neten, és alábbit találtam:
Verified HDMI 2.0-compatible AM4 motherboardsNem rossz, egy GIGABYTE GA-A320M-S2H-t már gombokért utánad dobnak, és egy 2200G-vel tökéletes HTPC lehet évekre.
(#7299) solfilo
Igen, 3x-es APU-t vennék már, csak a 200G olcsóbb... de ezt a PlayReady-t nem tudtam. -
AxBattler
félisten
válasz
solfilo
üzenetére
Libit fórumtárs megnézte anno a B450M Mortar és 2400G párossal, meg tudta hajtani a tv-t 2160p@60Hz-en.
Köszi, ez fontos infó nekem!
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
solfilo
üzenetére
Mert 6 fázis duplázva már nyekegés nélkül elvisz egy 3950-et tuninggal. Amúgy nem fontos. Nyilván tudni és látni kell adott lap lehetőségeit. De pont emiatt volt gond a 450-ek kapcsán mikor kijöttek a nagy 3xxx-ek.
3600-ig kb minden 450 jó. Csak ugye van ott más is. Persze 4-5 fázis duplázva azért nem szar. Csak olyat se sokat találsz (tán nincs is).Nem az az érdekes, hogy 3400g. Hanem hogy a jó 6 fázis annyiba kerül mint a 4 amivel egyéb problémák is vannak.
-
válasz
Gyuri27
üzenetére
Fázisokkal nem vagyok képben, miért ilyen fontos, hogy 6 legyen? Utoljára ezt a sheetet néztem, eszerint jópár MSI B450 deszka megfelelő húzott 8 magos Matisse alá, vagy stock 3900X/3950X alá (de más gyártóknál is akadnak ilyen B450 modellek). Aki meg 3400G-t vesz első körben, gondolom ennél többet nem nagyon akar.

-
válasz
AxBattler
üzenetére
Olcsóbban ott a B450, ugyanazokat a procikat támogatja, mint az X470, jó VRM meg ezeken is tud lenni.

Valamelyik topicban láttam, hogy 2160p@60Hz-et szeretnél HMDI-n, MSI-ken meg ugye hivatalosan csak HDMI 1.4 van. Libit fórumtárs megnézte anno a B450M Mortar és 2400G párossal, meg tudta hajtani a tv-t 2160p@60Hz-en.
-
-
válasz
AxBattler
üzenetére
Gondolom eléggé helytálló, ránézve a MSI B550 Mortar támogatási listájára, csak Matisse (3000) és Renoir (4000G) van benne jelenleg. X570 viszi a Picasso-t.
Az ilyen megkötésektől általában felfelé szoktak eltérni, mint pl itt, a B350/X370, Ryzen 3000-et elvileg nem visznek, aztán több lap mégis.
-
AxBattler
félisten
Egyébként helytálló ez a táblázat, amit ebben a cikkben Anandék tettek köze?
Az 500-as lapok tényleg nem támogatják a 3000-es APU-kat, majd csak az érkező 4000-eseket? -
AxBattler
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Legszívesebben én is ASRock-ra váltanék, ha már... MSI nem szimpatikus, HDMI-n nem tudja a 4K@60Hz-et. Papíron legalábbis.
Széthúzni semmiképpen nem akarom, csak RAM+IGP, de azt stabilan bírja, ne kelljen havonta órákat tölteni az UEFI-ben, kísérletezve.Egyébként meg ablakos házam van/lesz...
-
Gyuri27
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
A faty szép. Asrock párti vagyok. De vrm-be nem jobb mint az msi (kicsivel talán jobb a gigánál). De legalább van - offset. Ennek a 3 lapnak kb egy az ára. Az msi vrm-je magasan jobb. Én azt ajánlom. Úgyis csak egyszer nézed meg a lapot mikor berakod. Hidd el jobb vrm easy life. Mert jöhet abba nagyobb proci. Meg eladáskor se mindegy milyen vrm-t főztél mitx házban.
Persze egyre kevesebb a hozzáértő vásárló aki ezt végig gondolná. De azért mégis.
Ha az aprón jön szembe akkor meg az ár és a gari dönt. Nyilván jó vétel esetén ne menj el a giga lap mellett se.Kár hogy szakmaiba jössz. Megkapod a szakmai választ már harmadjára és még mindig azzal jössz melyik lap szép és tetszik. De akkor nem kell kérdezni. Vedd a csinost.
Mert ebből a három lapból mindenki a 6 fázisos msi-t fogja ajánlani. Nem a 2x3 fázisos fatyt vagy a 4 fázisos gigát. Amin a jó nagy müanyag a vrm alatt tartja a meleg levegőt. -
AxBattler
félisten
válasz
kisza25
üzenetére
Hosszú távra tervezve mindenképpen a nagyobb APU-t választanám, szóval számít az, hogy ki tudja futni magát.
(#7279) Gyuri27
Az Aorus és a Fatal1ty tetszik a B450-es ITX deszkák közül, és szembe jött egy az aprón, ezért kérdeztem erre a típusra, és igen, a szakmai tapasztalatok érdekeltek... így végül el is engedem ezt a történetet.De ha te nem szakmai érvek alapján kérsz tanácsot akkor vedd a gigát vagy amit akarsz.
Szakmaiban nem szoktunk szart de szépet ajánlani... Vagy csinálj amit akarsz, vegyél amit akarsz.
Kár, hogy a válaszolók közül a Te hsz-eidben volt a legkevesebb szakmaiság... -
Gyuri27
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Hja. De miért vennél szart (hurka vrm, negativ offset hiánya) ha ugyanannyiért jót kapsz?
De ha te nem szakmai érvek alapján kérsz tanácsot akkor vedd a gigát vagy amit akarsz.
Szakmaiban nem szoktunk szart de szépet ajánlani.
Ha meg ennyire nem lesz tuning vedd bio 470 itx-t bő 10k-val olcsóbban.
Vagy csinálj amit akarsz, vegyél amit akarsz. -
jokeph
nagyúr
válasz
kisza25
üzenetére
2200G-vel mentek a 3200CL16-os G.Skill Trident Z RGB ramok XMP-vel betöltve Asrock B450 PRO 4 és Asus ROG X370 CH VI E lapban is.

(#7278) kisza25: nem azért írtam.
3400G: downgrade ? hááát, az attól függ, hogy mi a felhasználás, a 3400G egyszálon jóval erősebb, multicore-ban meg 20% körül marad el mindössze.
Az i5-9400f 6c/6t -vel marginálisan erősebb a 3400G-nél csupán.
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Én azt vettem észre ha olyan játék van ami a procit is és a VGA-t is ki tudja használni, akkor egyik sem fog maximum menni, gondolom TDP limit miatt, a GPU 80% on a processzor meg 60-70% megy nálam CPU igényes játékok alatt. Szóval ez is lehet az oka, hogy nem egetrengetően gyorsabb,mint a 3200g, viszont a 4mag vs 4/8 nekem kellett, meg azért a GPU is picit gyorsabb,ha meg elgurul a tabletta, akkor egy dedikált vga is jobban muzsikál a 4/8- al
-
Gyuri27
félisten
Crucial/Gskill+(furyk+még+jók+lehetnek,+de+ugye+elöször+a+lapot+vegyük+és+utána+kutakodjunk+milyen+ramot+szeret).+szerintem.
Ha+minden+igaz+ezen+a+lapon+nincs+-offset.+
Javasolnék+hasonló+árban+MSI+B450i+Gaming+Plus+AC-t.+
Ha+pedig+igp-t+használsz+ne+add+alább+mint+3600. -
AxBattler
félisten
Üdv!
Gigabyte B450 I AORUS Wifi laphoz milyen 3200Mhz-es memóriát ajánlanátok?
Crucial Ballistix, vagy Corsair Vengance LPX?
3400G APU-val lenne használva, IGP húzással...Egyáltalán ajánlott ez a deszka?
Köszi! -
gordonfreemN
addikt
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Köszi a rászánt időt, már egyre biztosabb vagyok, hogy a kábel hossza a gond. Jó lett volna pedig a tanulás miatt a két megjelentő, de sajnos a parkettaszegőbe több kábel nem fér, és elég messze sikerült az iróasztal a pc-től.
Talán egy erősítő/extender megoldaná a dolgot, de az megint lutri, plusz nem kevés pénz és már nem is ennek a fórumnak a témája.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Kipróbáltam én is, 3400g-m van egy MSI B450 Mortar Max alaplapban:
Dell U2518D monitor @1440p - alaplap Display Port
Dell U2311H @1080p - MST
Panasonic TV @1080p - alaplap HDMIMegy szépen, ettől a felállástól nem sokban különbözik a tiéd.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Lehet, hogy a 10m kábel az oka...

Pedig logilink és vastagabb jóval, mint a kis 1,8m-es hama.
A hamával megy az 1.2.
Köszi a választ! -
Peter Kiss
őstag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Papíron mennie kellene, alaplap mellett 1.2-őt látok, processzor illetve a benne lévő Vega mellett meg 1.3-at.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Ilyen alaplappal: B450 I AORUS PRO WIFI egy Athlon 3000G lehetséges, hogy nem tudja a displayport 1.2-t? 1.1-gyel megy, viszont nagyon kéne az az 1.2, daisy chain-hez...
-
Szia!
Ezt a sample-t leszedtem, így megy MPC-HC + default madVR kombóval 2400G-n 1080p monitoron, nem tudom mit kell nézni a statban. A beletekerés okoz röccenést, meg képszétesést egy pillanatra (gondolom ebből jön a dropped frames is), utána megy megint szépen. HDR-t nem tudom, hogy kell ellenőrizni, de hátha jön egy 3400G tulaj és megmondja a frankót.

Amúgy 3400G kicsit jobb prociban, az IGP is okosabb elvileg picit, pl 4K Netflix képes. -
eM'82
addikt
Sziasztok,
Amd Ryzen 3 3200g volt a cél, de kikopott a piacról, vagy éppen horror áron van.
Egy HTPC-hez kellene proci, így az új cél: Ryzen 5 3400G
Ez 4k 60fps + HDR-t tud dedikált VGA nélkül?
köszi,
eM -
-
kisza25
félisten
sziasztok! ryzen 3400g terhelve gyári hűtővel milyen hőfokokat produkál?
első körben nem a gyári hűtőt dobtam rá (arctic alpin 64) és sokallom a hőfokokat, terhelve (játék) 65 fok a gpu és 72-73 fok a CPU, ha gyárival is hasonló, akkor nem bontanám meg a jelenlegi állapotot
-
Ha nem érdekel az IGP, akkor mindenképp a 3100 legyen sztem, gyorsabb. 3400G "csak" a jó erős IGP miatt érdekes.
-
miresz
veterán
Egy kérdés. A 3300X-et a közeljövőben már nem is lehet majd kapni? Ahogy nézem sem itthon,sem pedig külföldön sincs az üzletekben.

-
g@bo
nagyúr
Urak
A 3400G még vállalható proci újonnan vagy már inkább a 3100 fele nézzen az ember? Tudom, 3100 nincs igp.
-
válasz
Menotti
üzenetére
Vélhetően elfogyott, ez tartott ki legtovább, a 4650G és a 4750G még előbb eltűnt. Mivel egyelőre csak OEM csatornában értékesítik egyelőre ezen cikk szerint, így elég kevés juthat a DIY piacra. (meglepő is volt, hogy ilyen hamar lett készlet néhány webshopban)
-
Menotti
aktív tag
AMD Ryzen 3 PRO 4350G - ez miért tünt el a polcokra mindenhonnan?(Mire rászántam magam a vételre mindenhonnan eltünt:-)
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
apatyas
üzenetére
Induláskor kell egy normális fesz, utána már értelmesen vissza lehet venni. "Buta proci szimulációhoz" meg először minden automatikus boost szart le kell tiltani, aztán az SMT-t, aztán két magot a 2400G-nél.
De olcsó kótyavetyén kell venni valami Asrock A320 fos lapot egy Atlon300G(E) akármivel aztán mehet a fillérbaszás. De ennek kb. semmi értelme nincs. Több megy el rá türelemben, időben, pénzben, mint 2 évi + áramszámla.
-
jokeph
nagyúr
válasz
apatyas
üzenetére
Nincs ezzel baj. Én átírtam a WIN kiegyensúlyozott energiasémáját, lekorlátozva ezzel a 3600X-et FIX 2,2 GHZ-re all-core, 0,937 Volt Vcore mellett. Böngészéskor, zene+film nél így használom, 40 fok alatt a CPU, és síri csend (GTX 1070 50 fokig teljesen passzívan megy, de 30%-ig alig van hangja, ez csak játék alatt fordul elő hogy tekeri a a ventiket).
Ha viszont a játékomat elindítom, már lövi is fel magát a CPU a BIOS-ban beállítottak szerint (PBO+XFR és -Vcore Offset 0,0375 Volt) 4200-4400 közé terheléstől stb. függően.
Mondjuk, van akinél ez működik és van akinél nem, illetve pl. GTA V esetén ez nem működik.
-
apatyas
Korrektor
válasz
apatyas
üzenetére
No. Némi további tesztelés után megállapítottam, hogy 2300MHz és 1V a minimum beállítható szintek az advanced fülön. Ezt a feszt fixen tartja, viszont ha a Core Performance Boost nincs kikapcsolva, akkor ugyanúgy feltolja a frekit win működés közben 3.6GHz környékére, csak látszik a feladatkezelőben, hogy 2.3GHz az alap frekvencia. Ettől persze nem hasal el, vígan működik kis terhelés alatt ekkora feszültséggel, rendes terhelés alatt nyilván megfeküdne.
Szal min 23-as szorzó a beállítható (ezen a lapon legalábbis), hiába tudja ez alá visszavenni a Cool'n'Quiet. (adatlap átmásolva: 2400G, Asrock B450M P3.4 )
A szimulációnak nem kell hogy mindenki értse az okát. Pl underclocking, fogyasztás visszavétele bőven elég ok erre. De lehetne a jó öreg emberi kíváncsiság, kísérletezés is, ami nélkül nem haladna a világ előre.
És elég konkrét körülményeket írtam le, ami mellett vizsgáltam a rendszert, ebbe felesleges belekötni. -
apatyas
Korrektor
Hali. Szimulálni akartam egy gyengus procit, amihez visszavettem 1700MHz-re és 1V-ra. De meg se nyikkan így, pedig ezek működő értékek kellene legyenek (pl feladatkezelő nyugalomban mutat 1.6GHz-et is néha, bár nem túl megbízható). Szerintetek mi nem stimmelhet?
-
válasz
solfilo
üzenetére
Én támogatom, ha eldöntöd akár Te a kérdést bármilyen formában!
Mindenképpen legalább 2 topikot fogok majd követni, és szerintem ezzel nem leszek egyedül. Vagyis a lényeg csak az, hogy el legyen döntve a kérdés. Kábé bármilyen csoportosítás mellett lehet logikusan érvelni, szóval nem nagyon lehet elrontani.

-
Emlékszem, hogy beszéltünk róla, sajnos azóta se történt semmi.

Most ugye van az IGP nélkülieknek architektúránként egy topicja
Summit Ridge
Pinnacle Ridge
Matisse
és a G-s prociknak egy, mert a Zen/Zen+ ill a Vega IGP miatt eléggé hasonlítanak.
Kérdés, hogy a dupla annyi mag, Zen2-re váltás indokol e új topicot a Renoirnak.
Kérdés ez hogyan folytatható, teszem azt lesz egy Renoir topic (Zen2+Vega), ide mondjuk befér a Cézanne (Zen3+Vega), vagy a Van Gogh (Zen2+RDNA2)?De lehet el kell felejteni ezt az IGP és IGP nélkülit, architektúránként haladni, a Matisse (Zen2) topicot kiegészíteni Renoirral, a Zen 3 esetében meg már mehetne rögtön egybe a G-s és a nem G-s vonal, de itt ugye a számozás fog bekavarni.
De persze máshogy is lehet, pl sorozatonként, mint ahogy fentebb írtam, csak akkor meg keverednek az architektúrák, ami Zen/Zen+ szinten nem olyan gáz, de Zen+/Zen2 esetében már igen, mert elég nagy a difi a magok és a rendszerek viselkedése között. Lehet Zen2/Zen3 viszonya is ilyen lesz, a 4000 meg ugye Zen3-mal jön, míg a 4000G még Zen2 csak. Szóval nem tudom.
(#7238) libit:
lehet akár így is, valami kell lassan, mert már megjelentek desktopon is, el is fogyott pcx-nél és iponnál a 4+ magos készlet.
-
válasz
Albigator
üzenetére
Másik topikban beszéltük , de bemásolom ide is. Kéne lassan Renoirnak egy topic, a kérdés, hogy itt legyen, vagy újat kapjon, mert már Zen2 a procirész?
Igazság szerint el is kéne dönteni, hogy milyen bontásban nyíljanak a Zen-es procik topikjai, architektúra mentén, számozás mentén, vagy van e IGP vagy nincs. Előbb utóbb bonyolítja majd az is, hogy egyszerre lesz a piacon GCN5 és RDNA2 IGP-vel is széria.

1) Zen, Zen+, Zen2, idén befigyel a Zen3 is
2) 1000 (csak Zen), 2000 (Zen és Zen+), 3000 (Zen, Zen+, Zen2), 4000 (Zen2 egyelőre)
3) G vagy nem G
és ezek kombinációi -
Albigator
őstag
Hali!
Nem rég volt elérhető Ryzen 5 4650G proci (már nincs).
Esetleg vett valaki innen? -
-
newc8229
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni egy Ryzen 5 1600 AF procit néztem ki magamnak sajnos azonban már nem lehet kapni. Árérték arányban és teljesítményben milyen procit ajánlotok? illetve milyen ram alaplap választás lenne hozzá megfelelő? Válaszokat nagyon szépen köszönöm....
-
válasz
Beba Snake
üzenetére
Visszanyal az AMD kavarása, hogy az APU-k el vannak csúsztatva egy gennel, így tiszta káosz az egész.
Zen, 14nm: Ryzen 1000/2000G
Zen+, 12nm: Ryzen 2000/3000G
Zen2, 7nm: Ryzen 3000/4000GAzt már elő sem hozom, hogy Athlon 3000G pl még csak 14nm, Zen, csak hogy teljes legyen a diliház.
-
Menotti
aktív tag
válasz
Beba Snake
üzenetére
A 3400G az valójában a kettes sorozathoz tartozik.A B550 lapok nem kezelik.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Beba Snake
üzenetére
Rá van írva a dobozára és kb. minden B550-es lapon említve van, szerencsére másodkézből tapasztaltam is.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Peter Kiss
üzenetére
Ja, mert Zen+ os. DE 3000-es sorozat, azt meg vinnie kéne a B550-nek. Tudja franc...
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Beba Snake
üzenetére
B550 lap + 3400G <-- nem teljesen kompatibilisek.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Menotti
üzenetére
Én is azon a véleményen vagyok, hogy pénz kérdés elsősorban, mert a céljaidra a 2400G is (ami már nem kapható) elég.
1. ver.: MSI B450 ... MAX lap + 3400G + 2x8GB 3200/cl16 G.Skill Aegis KIT
2. ver.: MSI B450/550 lap + 3400G vagy 4350G + Crucial Ballistix 3200/cl16 2x8GB KIT (ram húzható 3600/cl16-ig, itt szabadon varálhatsz a komponensekben)
3. ver.: MSI B550 lap + 4350G + 3600/cl16 ram KIT (itt a későbbiekben könnyebben cserélsz combosabb APU-ra). -
A.Winston
tag
válasz
Menotti
üzenetére
Ram sebesseg jot tesz igpnek, de te azt irtad gaming nem nagyon tema. Tobbit meg csuklobol viszi 3400g is gyari speckokkal. 4c8t is untig eleg arra amit irtal. Egyebkent ha egy jobb b450es deszkat veszel is fogja vinni 4xxx-es szeriat. Ram tuningba is inkabb apu IFje a szuk keresztmetszet, nem a lap - legalabbis nalam msi b450i gamingen. Ujabb apuk egyebkent grafikaban nem fognak erosodni. Ami plusz van az az ujabb zen magok miatta jobb memoria tuning miatt jon. Cezanne is vega magos lesz. De persze ha van keret akkor nyilvan - gari miatt is - csak a legujabb cuccokat.
-
Menotti
aktív tag
Egy ajánlat 3200-ra ,egy ajánlat 3600-Ra :-))
Mondjuk én is a 3600 felé hajlok (ha esetleg húzni akarom...) -
Menotti
aktív tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni..
Szeretnék egy új pct összerakni magamnak .Semmi game ,de annál több 4k hdr film ,
sorozat ,stb.
Prociból melyik lenne a jobb választás:
Ryzen 5 3400G v. Ryzen 3 Pro 4350G ?Tudom az utóbbihoz b550-es alaplap kell...Melyikhez lesz hosszabban még proci támogatás?
Másik dilemma :ramból elég a 3200 Mhz vagy jobban járok a 3466 Mhz-val?
Válaszokat előre is köszi. -
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa
üzenetére
most újra előjöttek a hibák most nem tudom windows gond lehet vagy valami más
julius 19 vasárnap frissült a Windows pedig nem is engedtem neki mindig 1-2 héttel később szoktam vagyis ha feljön egy frissítés halasztom min 1 hetet
hanem míg alvóállapotban volt (filmet néztem közben a tvn) újra indult magától és közben frissítette magát
gyorsan felkeltem és sikerult lefotóztam hogy magától frissíti magát
az óta volt a 4 újra indulásezek az újra indulások mi miatt lehetnek?
július 22 szerda 16:00
július 24., péntek 15:00
július 24., péntek 17:30
július 24., péntek, 22:50
lehet hibáztam nem álltam vissza az előző windowsra mert valami olyasmit irt hogy ha végig viszem lehet problémát okoz pl elveszhetnek dolgok meg hasonlókat irt
mostmar csak windows csere segíthet?
pentek este újra indult újra
szombat délellőt
ma pedig újra akartam rakni a Windowst
beírtam az aktivációs kulcsot kiírta hogy a Windows telepítése folyamatban
egy idő után újra indult és ez a szöveg jön be újra és újra
-
jokeph
nagyúr
válasz
Beba Snake
üzenetére
Visszább vettem 4100-ra.
Érdekes, de csak PSTATE-el tudtam belőni, sima szorzót hiába piszkáltam, arra nem reagált, maradt def. 3500 MHZ.
Bármi mást tudtam állogatni, csak a szorzót nem.
Illetve BCLK-val tudtam növelni, de 130MHZ-nél megszünt létezni az NVMe SSD-m a BIOS számára.
PSTATE-el viszont nagyon jól lehet kalibrálni ezt a CPU-t. ahogy írom be a 3 értéket, egyik mezőről átléptetve a másikra kiírja a modosított értékeket.
-
arabus
addikt
válasz
konci79
üzenetére
ás ha nem irsz oda semmit csak hagyod ugy ahogy van?
aha most látom asrock
igen ott fix feszel tudsz fix frekit állitani
annyit lehet csinálni hogy a bios-ban a proci résznél mindent full
alap autora állitasz és ryzen-masterben állitasz be
egy fix freki tuningot fix fesszel és probálgatod hogy mi az amit
elbir menni egy adott fesszel.
igy elvileg nem mindig a fix feszen fog menni hanem a cool and quiet
szépen állitgatja csak épp annyira amennyi kell neki.
itt van a fesz amit auto-n ad:
-
konci79
őstag
Mekkora feszültség mellett érted el a 4125-öt?
Eleinte próbáltam a cpb-t, de offset-el is magasnak tűnt.
Igp-nek 1,5 körül adott, procinál meg 1,45 körül a 4000-hez.
Allcore 4000mhz 1,4-nél elindul de betölt a win és leáll...
3600-nál alapon 1,18 offset-el viszont stabil.
Igp most 1600mhz, 1,275 -ig felmegy, de átlag 1,2-vel elvan játéknál.
Mondjuk nem melegszik nagyon, de sokallom a fesz-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Subaru topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- Iphone Xs 64GB 100% (3hónap Garancia)
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest