-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesd
csendes tag
Az jó lenne ha lefuttatnád, mert én is ilyen ram-ot vettem, és 3200-on az aida stressz teszt elhasal pár perc után. Alap órajelen működik rendesen a teszt. Hozzá kell tennem, hogy a gép nem fagy ki, ugyanúgy lehet használni tovább a hw hibás üzenet után is.
Most épp memtest86-ot futtatom már vagy 50 perce 3200on, eddig semmi probléma.
-
apatyas
Korrektor
Hmm, várj még, hátha sikerül egy próba:
Amikor beindul a régivel, állítsd be a ramokat kézzel 2133MHz és auto időzítésre. Utána tedd be az újat.
Normálisan a másik ram behelyezésével / nem bootoláskor alaphelyzetbe kellene raknia magát a lapnak, de ha nem tette meg magától, akkor most helyrejöhet.
De ez így tényleg valószínűtlen és inkább a ram rossz. -
GIORGIONE76
őstag
úgy néz ki az Emese erre nem ad
nekem is folyton ez van, a minap szórakoztam a ramokkal, 4 modul, szóval kicsit eltér a beállítás, minden egyes alkalommal a CPU-ra jelzett, mondjuk ezt már megszoktam
a ramoknál néha egy-két század Volt is elég hogy beröffenjen, vagy éppen kussoljon,
csak így sosem tudhattam hogy a feszekkel van gond vagy az időzítésekkel :/ -
apatyas
Korrektor
" és hátul dugjam be a pendrive-ot (ez most is csatlakoztatva van elől), amivel frissítettem, hátha arról bebootol?":
Tudomásom szerint automatán biost frissíteni a pendriveról csak az egyik USB aljzatból tud, abba rakjad (alaplap manualt nézd meg). A kikapcsolás, cmos clear mehet rá simán, előtte, utána... kivéve hogy vakon nem látod meddig tart, erre nem tudom mit ír a manual, miből tudod hogy véget ért.Ha majd feltámadt, és a ram még mindig nem xmp képes, akkor időzítések mind auto és a ram órajellel lépkedj felfelé, az xmp-ben írt feszültség alkalmazása mellett.
-
jmuranyi
tag
Szia, nálam most a gyári stealth hűtő van fent,
már halkabb, mint amikor megjött
Rendeltem alátéteket, és beraktam
őket a borda és a ventillátor közé, a csavarokra. Így javult a helyzet.
Nem saját ötlet, valahol olvastam... -
HookR
addikt
"Egy ideje nem volt bsod, mióta felraktam. Előtte ddu-val leszedtem a régit.
Pedig biztos voltam benne, hogy a memóriával nincs kibékülve. Érdekes, hogy csak böngészőben történt amúgy, stressz teszt alatt is meg játékok alatt is tök stabil volt. Na mindegy."
A rejtélyes kifagyások nálam is csak asztalon üresjáratban, böngészőben, vagy legrosszabb esetben egyszer youtube videó alatt jelentkeztek. Komolyabb terhelés alatt (játék, stresszteszt) sosem. Én arra gyanakszom, hogy az agresszív alvó állapotba való váltáshoz, illetve az abból való feléledéshez lehet köze. Mióta nem megy egyik rendszer-monitorozó desktop gadget sem, tünetmentes, de amint visszakapcsoltam őket, 5 percen belül volt merevre fagyás. -
Egy frisebb biost kipróbálnék azért. Arra nem tudom a választ, hogy lehet e egyből a legújabbat, vagy érdemes lépésekben haladni.
Magam részéről szerintem erre váltanék először, mert itt váltották le a bios felületet:7B87v17
Release Date
2019-07-18
File Size
10.02 MBDescription
- Update AMD ComboPI1.0.0.3ab
- Fix RAID issue.
- Support Ryzen 3000 series CPU.
Ryzen 9 3900X/Ryzen 7 3800X/Ryzen 7 3700X/Ryzen 5 3600X/Ryzen 5 3600/Ryzen 5 3400G/Ryzen 3 3200G
- Change BIOS UI to Click BIOS(GSE-Lite) mode.Aztán mehet akár a legújabb is szerintem. Frissítés előtt lehet nem árt egy deafultra állítás biosban, de ezt is csak olvastam, nem tudom mennyire lényeges. De várj még kicsit, hátha megírja valaki a tutit a témában.
-
Milyen monitorod van amúgy? Már felbontásra értem.
Ha fullHD, akkor amit a support írt, nem releváns, mert nincs benne, hogy mennyit tud a HDMI 1080p esetében.
HDMI 1.4-nek pl nem gond az 1080p 144Hz-en sem: [link]mod: ja látom egy 24MP68VQ-P, ez 1080p-s, tehát a HDMI 1.4, ami hivatalosan a lapodon van, kéne tudnia a 75Hz-et. Lehet valami más bibi van itt.
(#6283) hackeeeee: nincs mit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest