- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
Most 1 honapig jo volt, SOC voltage novelessel, de ma megint csak 2-ra indult el, a RAM-ot visszaveve 2133-ra. De utana ha visszaallitja a dolgokat, akkor stabil a gep es nincs semmi baj, csak hideginditasnal jott elo. Elemet igy mar kizarnank. Lehet a 2400G-je gyerebb? Vagy mi lehet meg a baj?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
prolad
addikt
Most működik, felraktam egy régebbi BIOSt, újrahúztam a Windowst. Amikor a driverfrissítés után újraindult megint nem volt kép, de a monitor ki és bekapcsolása megoldotta. Most többszöri indítás és újraindítás után is jó, feszt is lejjebb tudtam venni. Remélem így is marad, pár hét múlva meg úgyis jön az új lap.
-
prolad
addikt
válasz zolee1984 #4990 üzenetére
Köszi, felraktam, viszont ettől függetlenül visszajött a probléma. Ha bármilyen VGA drivrt felteszek, akkor először pár másodpercenként eldobálja a képet, újraindul, de a windowsba már csak nagyon ritkán jut el, akkor is kb fél perc és eldobja a képet. Ha leszedem a VGA drivert akkor stabil és a képet se dobja el. Fesztől függetlenül, gyári értékekkel is ugyanez van.
-
-
zolee1984
senior tag
válasz Tamagocsi123 #4983 üzenetére
Az jó
Akkor könnyen megoldódott
Jegyezd meg akkor, hogy telepítésnél előbb chipset driver utána vga driverüdv Zoli
-
prolad
addikt
válasz zolee1984 #4981 üzenetére
Elég késő volt tegnap, csak eddig jutottam, majd ma este jobban megnézem.
Feszhez nem nyúltam, minden auto. Viszont ránéztem, kézire téve 1.45V-ot adott meg a CPUhoz, azt sokallom.
Drivercsere lesz, meg a biztonság kedvéért ránézek a hűtőre, hogy biztos jól raktam-e fel, mert nagyon hirtelen megugrottak a hőfokok. Aztán lehet csak a magas alapfesz miatt, mert az órajeleket tartotta. -
prolad
addikt
Sziasztok
Tegnap vettem egy 2400g-t. Asrock ab350 fatality itx/ac lapba (legfrisebb Bios) ment, egy noctua nh-l9a am4 hűti.
Gép szépen indult, driver felment (most fejből nem tudom melyik, a legfrisebb), utána kezdődtek a bajok. Először egy stressztesztet néztem, mennyire bír el vele a hűtő. Az IGP egyből 80 fok felé ugrott, egészen 97ig ment, proci ennyire nem volt durva. Miután leállt a teszt, elkezdett a kép vibrálni, rövid fekete képernyők, majd leállt a gép.
Ezután a Windows el se indult, amikor betöltené a rendszert, reboot. Viszont ha csökkentett módban indítom a gépet, minden gyönyörűen megy, semmi képi hiba, ahogy pl. a biosban sem. Mi lehet a gond? -
ViZion
félisten
Sziasztok!
MSI Gaming b450 lap + 2200G -hez kellene kis segítség.
3,8 GHz -azaz nagyon szerény tuning- kinél milyen feszt kér kb?
Valamint IGP auto minden, Soc V mennyi legyen?
Most 3,8 @ 1,280 V,
SoC 1,1625 V
Tesztelni nem volt időm még, de eddig OK...
Lehet lejjebb menni a feszekkel?
thxHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
addikt
válasz Tamagocsi123 #4975 üzenetére
Hello, hdmi-n van rákötve a monitor? Ha igen, te vagy akinek még ilyen jelensége és kedve van próbáljatok ki valamit.
Ezt [link] töltsd le és másold be a windows mappádba.
Parancssorba írd be: devcon listclass display
Nézd meg a PCI\VEN_számok részt.
Írd be: devcon restart =display *ven_számok*Forrás: Solving your HDMI handshake issues
Én vettem egy TV-t és azt a vegára kötöttem, így az RX580 nem kétmonitoros üzemmódba megy, tehát töredék memória órajel, -20C, kisebb fogyasztás, de ugyanezt csinálta. Nekem ez a parancs bent van feladatütemezőben, minden bejelentkezés után 20mp-el lefut és onnantól abbahagyja a villogást. Eddig meg voltam győződve róla, hogy a TV hibája, arra rákeresve sokan szenvedtek ilyen jelenséggel mindenféle más videókártyákkal is. Ezek szerint mégse a TV lehet a hunyó.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. A problémám a következő , adott egy -Ryzen2200g , lap: Msi b450 mortal titanium bármelyik Vega grafikus driver telepítem új vagy régi akkor is mindig ugyan az a problémám. Idő közönként ismétlődően kb 2-3 mp fekete képernyő aztán vissza jön a kép olyan mint amikor vga drivert telepíted és mp elsötétül a képernyő. Már mindent próbáltam bios frissítés, win 10 frissítés egyedül akkor nem csinálja amikor nem telepítek Vega grafikus driver .Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Felhasználónak - 114 pozitív 0 negatív értékelése van az oldalon.
-
-
Med1on
aktív tag
válasz PowerBuldog #4970 üzenetére
Az Edge és a Firefox (vagy mondjuk az Opera) alatt is produkál ilyesmit? Ezt meg tudnád nézni? Az a baj, hogy a hardveres gyorsítás kinyomásával nem csak a videólejátszás alatt nem fog dolgozni a GPU, hanem a weblapok megjelenítésénél sem – ezzel így kicsit kőkorszakba esik vissza a cucc.
[ Szerkesztve ]
A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
Vartanus
őstag
válasz #50433536 #4971 üzenetére
Rossz topik.
Keresd a Ryzen 2xxx topikot.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
törölt tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem az új procimról. Vettem egy ryzen 5 2600x procit és hozzá egy 16gb-os ddr4 3200Mhz-es memória kit-et egy asus x370-es lappal. A gyártó oldalán azt írja a spec, hogy proci 2933mhz-es memóriát támogat. Ha erre állítóm, akkor stabilan fut. Az érdekelne, hogy ha a memóriát 3200Mhz-re állítom, akkor a proci is vele gyorsul, vagy csak a memória? Azért kérdezem, mert ha beállítom hogy xmp profil legyen, akkor automatikusan 3200-ra állítja és a memória frekvenciát az alaplap, viszont így fagynak a játékok. Lehet hogy a procinak manuálisan kell egy kis plusz feszültséget adnom? Előre is köszönöm!
asus prime x370-A
ryzen 5 2600X
16Gb gskill mem cl16 kit[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
válasz PowerBuldog #4967 üzenetére
Egyenlőre úgy látszik a Chrome GPU gyorsítás volt a ludas.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
kecsawi
senior tag
válasz PowerBuldog #4967 üzenetére
B250/B450 ha jól értem. -
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Újonnan épített Ryzen 2400G Gigabyte B250 I AORUS PRO WIFI lapban néha villannak a monitorok aztán vissza jön. De ha pl ment egy videó akkor az elszáll, szóval mintha a videó driver döblene meg.
Valami tipp, hogy mi lehet a ludas?
Újonnan telepített Win10, friss AMD driverrel. BIOS a legfrissebb. Nincs semmi húzva.[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
apatyas
Korrektor
Egy bios defaultot esetleg még dobhatsz rajta, gyanús hogy nem állt vissza. Ryzen master, vagy alaplapi tuningprogramot is iktasd ki perpill.
Egyébként, szerintem az igp 1500MHz alá harmatos kevés volt az 1.1V, nálam ott simán beborult. Nyilván, több fesszel nagyobb hőt termelne, de mivel már autora raktad vissza és úgy se, hát mindegy.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
FistXL
senior tag
Már kb. mindent kipróbáltam, de semmi nem javított. Újratelepítettem a radeon drivert, 3 verzióval korábbiig mindet kipróbáltam, újratelepítettem a vlc-t is, kábelt is cseréltem, mindent megmozgattam, nem-e kontakthiba, oc-t is visszaállítottam, de semmi. Már csak 2 dologra tudok tippelni: Vagy windows szinten rossz valami, vagy esetleg az ártott meg neki, hogy kb. 1 hónapja beakadt a ventilátor, 94 fokig felmelegedett, majd lefagyott. Holnap újratelepítem a win-t, ha ez sem segít, akkor nem tudok mit csinálni :\
-
FistXL
senior tag
válasz zolee1984 #4957 üzenetére
igen, húzva van az IGP 1500Mhz-re 1.1V-on és 3750Mhz-re 1.25V-on, AIDA64-el teszteltem és nem fagyott. Hőmérséklet sosem ment 70 fok fölé (aida64 stability test), gyári fx hűtő van rajta egy athlon 200ge ventijével, ami sokkal csendesebb. Játékok alatt 60 fok a jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
Rocko
tag
64mb rammal végig toltam/próbáltam pár mostani/újabb játékot. egy esetben volt probléma a sniper ghost warrior 3-nak nem tetszett, hogy nem volt elég dedikált memória. az összes többi cím tökéletesen futott. (a tutoriál pálya után meg is halt, mert kevés volt neki a 8gb összrendszer memória) (bf1, bf5, dirt2, cod ww2, combat ace 7, stb)
szóval nálam a cucc nem ránolt issúba.
[ Szerkesztve ]
-
Med1on
aktív tag
Idézet a tesztből: "Please also note that 64MB might be an extreme example, maybe err on the safe side and set it to 512MB. Or you could just go with 64MB and wait till you run into an issue and if you do please let us know about it. At that point, you would only have to reboot the system, increase the allocation and then load back into Windows."
Az 512 MB-ot biztonságosabbnak, kevésbé problémásnak gondolják, de tény, hogy a 64 MB is vállalható. Egyébként meg van olyan pillanat is, amikor a 2 GB-ra is szükség lehet.
" ez volt az első alkalom, hogy a BIOS-ba be kellett másznom és beállítani az UMA szekciót és azon belül is a 2GB fix VRAM-ot, egyébként még 720p-ben is egérmozi volt a jutalmam - annak ellenére, hogy a legalacsonyabb részletesség mellett is alig 1.1 GB VRAM-ot használ a játék - legalábbis a benchmark. "
Gears of War 4 az összefoglalóból, SyMbioTe jóvoltából!
-
-
SirKero
őstag
válasz pajorgergo #4942 üzenetére
Szia.
Ugyan ez a lapom van egy Ryzen 5 2400G társaságában. Nálam is jelentkezett ugyan ez a jelenség de egy Windows újra telepítés+Bios frissítés óta elmúlt.
Valamelyik megoldottaMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Med1on
aktív tag
válasz palfitom #4950 üzenetére
Csak ez a 7B84v30.zip BIOS van a laphoz, szerintem ez egy egészen új deszka és alapból megeszi az összes CPU-t – legalábbis bízok benne.
zolee1984: A 2200G mellé illene már egy picit normálisabb lapot tenni szerintem (B350/B450), csak akkor a 69 ezerből egy pillanat alatt kb. 90 ezer. És akkor még ott van a 2400 MHz-es memória, ami már szintén fogja a 2200G-t...
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz zolee1984 #4948 üzenetére
Ha gazdaságos gépet akar az ember, akkor nem biztos, hogy megéri. Szerintem teljesítményben nincs akkora különbség, mint árban, főleg ha az IGP-t nem használod...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Med1on
aktív tag
Ultra költséghatékony Raven Ridge konfiguráció, a véleményetekre lennék kíváncsi:
MSI A320M PRO-M2 V2 - 14558 Ft
AMD Athlon 200GE -16440Ft
ANTEC AMD4UZ124001704G-1D 2x4GB 2400MHz DDR4 -13525 Ft
A-Data 240GB ASU650SS-240GT-R Ultimate - 10487 Ft
FSP 250W SP300-A - 6708 Ft
DeepCool Smarter számítógép ház - 7596 FtA végösszeg 69 314 Ft (PCX). Csak irodai programokra és böngészésre, videózásra, tehát mindenképpen könnyebb terhelésre!. Életképesnek tűnik a cucc, vagy ez már túl budget/gagyizás?
-
Med1on
aktív tag
válasz #95561216 #4944 üzenetére
Abszolút megéri megvenni, a következő APU csak minimális újdonsággal szolgálhat: "A tervekben egyfajta kakukktojás a Raven Ridge-et leváltó, Picasso kódnevű lapka, amely igazából csak abból a szempontból tekinthető újnak, hogy tartalmaz némi változást, de az alapokat tekintve nem kapja meg a legújabb architektúrákat, vagyis marad a legelső Zen mag módosítása, illetve a Vega IGP. "
512 MB VRAM-ot elég kiosztani, attól többel nem lesz gyorsabb a gép, mert ha elfogy, akkor ugyanúgy a RAM-hoz nyúl, mint egyébként. Erről itt van egy részletes teszt:
https://www.techspot.com/article/1578-amd-raven-ridge-reserved-memory-explainer/A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az iGPU-nak mennyi memóriát érdemes adni? Illetve érdemes még 2200G-t venni, vagy várható újabb kiadás? Pár hónapot tudok várni.
Játékok közt látok sok tesztet, csak sajnos egyiket sem játszom Paradox stratégiai játékairól van valakinek tapasztalata?
-
apatyas
Korrektor
válasz pajorgergo #4942 üzenetére
Adj egy pici feszt a VGA-memória rész alá, hátha abbahagyja. Amikor undervoltoltam, akkor belefutottam ilyesmibe.
Persze, ezer más oka is lehet, driver, szar program, ???Szerk: ja, hogy a programot is kivágja néha? Akkor cpu alá is mehet a fesz, de csak próbaképp, nem univerzális tanács, "a kockázatokról kérdezze meg kezelőorvosátgyógyszerészét"
[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
pajorgergo
aktív tag
Olyan ügyben kérném segítségeteket, hogy van egy Gigabyte AX370-Gaming 3 alaplapom.
A "hiba" amit okoz, az az hogy bizonyos esetekben gondol egyet és lekapcsol az RGB, majd egy másodperccel később vissza. Én a programra gyanakszom, mintha azt lőné le bizonyos esetekben a Windows, mert van rá példa hogy erőforrás igényesebb programnál szó szerint kidob a rendszer az asztalra
Hátha volt már valakinél hasonló hiba és tud rá megoldást.
RGBFusion 2.0 van fenn a gépen. -
veterán
válasz Humbucker #4939 üzenetére
Ezt miért a Raven topikban kérdezed? A 2600 otthona erre felé: [link]
Amúgy a szilíciumlottó is beleszólhat, hogy mennyire lehet meghúzni, meg hogy milyen fesszel. A 2600X alapvetően azoknak van, akik nem akarnak tuningolni, de kell a magasabb órajel.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Humbucker
senior tag
a 2600 is tud boost-olni 4,2 Ghz-en tuningal mint a 2600X ?Gyárilag 3,9 vs 4,2 Ghz a boost. Tényleg ugyanannyira lehet húzni mint az X-est?Akkor felesleges tartom részemről hogy kidobjak plusz 10.000-et az ablakon.
-
apatyas
Korrektor
válasz apatyas #4937 üzenetére
No. Leteszteltem az ID-Cooling IS-40X kb legolcsóbb AM4 kompatibilis hűtőt, vmi ötezer pénz volt. Gyári adatlapja szerint 100W-ig ajánlott.
TLDR: egyáltalán nem éri meg a gyári helyett. Bővebben:(Akartam valamit, ami jobb a gyárinál, de nem magas, mert íróasztal polcon tartom a pucér gépet és egy álló hűtő nem férne be.)
Az összkép nem túl jó. Hyper_pi -ben 8 szállal 32M digittel számoltatva, kb egy fokkal hűvösebb a gyárinál (60.x vs 59.x fok), ventiprofil beállítás itt asszem 100% már. Cinebenchben dettó (65 vs 64), mással perpill nem sikerült tesztelni (Linx nem csinált terhelést vmiért).
A felfogatásáról annyit, hogy 'fel lehet szerelni AM4-re is'. Amolyan MekkElek-esen. Az alaplapon a furat úgy 5mm átmérőjű, a hűtő lábán az átvezető ami beleillene meg kb 3mm átm, de voltaképp bele se ér a furatba, csak a pucér csavar megy át a panelnél, ha akarnám lötyögtethetném. És a felső oldalon ha vki túlhúzná, a tartó vas ráfeküdne a nyák vezetősávos részére is, én közéraktam oda is vmi szigetelő alátéteket, biztos-ami biztos.
Pozitívum: kb egy centivel laposabb, mint a gyári (2400G-é), ha vkinek épp ez lenne a hasfájása vmi kis kuckó miatt.
A hangja kicsit szelesebbnek tűnik teljes fordulatszám mellett.
Az undervolt legalább egyelőre szép, 3.9GHz @ 1.296V mellett egyelőre nem borult be, ez volt végig a tesztelési beállítás, gyárival és ezzel is. Lehet h lejjebb is megy a fesz, még nem néztem, de vhol itt lesz a határa, a 3.8GHz-es korábbi tesztek alapján.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
apatyas
Korrektor
válasz Tamagocsi123 #4936 üzenetére
Perpill nekem is csinál ilyet, (adatlap), de én most cpu undervolttal kísérletezem, közben terhelésteszttel nyúzom. Érdekes mód, akkor dobott egyszer a rendszer összeomlást, amikor épp beraktam mindent auto-ra, a fene se érti.
[ Szerkesztve ]
-
Tamagocsi123
tag
válasz pajorgergo #4935 üzenetére
Már mindent probaltam, bios frissítés, új és regi driver ddu letisztitva, hiába. Terhelés alatt és sima netezes közben is csinalta tényleg mindrnt probaltam. Az érdekes az hogy ha driver nem rakok fel akkor nem csinalja de ugy meg használhatatlan ezert inkább vissza vittem gariba.
[ Szerkesztve ]
-
pajorgergo
aktív tag
válasz Tamagocsi123 #4930 üzenetére
Sok embernél dobott hasonló hibát, nekik egy új windows telepítés segített.
Lehet hogy Windows 10 frissítés hiba, de lehet, hogy driver hiba.
Tegnap előtt jelent meg az új Adrenalin 2019 Edition 19.2.3 Optional driver a 2***G szériához.
Érdemes lenne az AMD Cleanup Utility-vel letörölni teljesen a régi drivert és az újat felhúzni, hátha megoldódik a hiba. [link] -
Shin Chen
tag
válasz Tamagocsi123 #4933 üzenetére
Kábelek, csatlakozók ellenőrzése, eszköz újraindítása, esetleg driver frissítés után is fennáll a probléma?
Szerk.: Milyen gyakran megy el és milyen programok alatt? Terhelve vagy idle is produkálja a hibát?[ Szerkesztve ]
"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
Tamagocsi123
tag
Esetleg az én kérdésemre valaki? Köszönöm
-
palfitom
félisten
válasz Humbucker #4931 üzenetére
Nagyon rossz helyen jársz. Egyrészt ez az APU-s topik (2***G "Raven Ridge" (AM4)), másrészt van Milyen alaplapot vegyek topik...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Humbucker
senior tag
Egy 2600X-hez milyen alaplapot kéne vennem?Tomahawk B450 kéne, vagy felesleges, elég egy Mortar is?
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. A gondom a következő 2200g mitől lehet hogy elég gyakran fekete képernyőt ad kb 3mp ig és utána vissza jön a kép ? Olyan mint amikor vga driver frissítesz és elmegy a kép a frissítés alatt.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz zolee1984 #4927 üzenetére
Nem vitázom tényekről mert felesleges, pláne rossz topikban. Ha neked így jobb, hidd ezt.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zolee1984
senior tag
válasz wwenigma #4890 üzenetére
Teljesen megfeletkeztem a válaszról.
Nem vagyok elvakult
Sokkal több nvidia kártyám volt mint amd.
Ami jobb az jobb hiába bárki bármit mond.
Intelre is átváltottam mikor az amd zsákutcába került.
Viszont most a zen megint nagyon nem zsákutca, ezért vissza tértem.
+ A hivatalos tesztek is erősebbre hozzák az 580-at.
Inkább te vagy elvakult.
Sokkal simábban megy pl. a bf is az 580-on hiába elvileg jobb hozzá az nvidia.
Témát befejeztem
Majd ha annyi kártyát végig zongorázol mint én akkor vitázhatunküdv Zoli
-
palfitom
félisten
apa111
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
apa111
aktív tag
Most már engem is érdekeltek a memóriával kapcsolatos dolgok 2vs 4 modul használata.Azt kell mondjam nagyon sokat fejlődött az AMD ,nagyon oda tették magukat .Minden esetre !!!! NEM SZERETNÉK SENKIT ARRA SARKALNI ,HOGY A 4. MODUL JOBB MINT A 2.MODUL .EZ CSAK TÁJÉKOZTATÓ ARRA HA VALAKINEK VAN RÉGEBBRŐL 4 MODULJA, VAGY 2.KIT +2.KIT AMIKET NEM EGY GYÁRTÓ CSINÁLT ,ÉRDEMES EGY ÁTFOGÓ PRÓBÁT TENNI MIELŐTT BELE VERI MAGÁT NAGYOBB KÖLTSÉGEKBE.
Teszt alanyok:
1. 2200g , asus prime b-350 lap, patriot viper 2x4g 3000@cl 16 + patriot viper 2x8g 3733@cl17 memória.
2. r1700 két mag lekapcsolva ,így egy r1600 / x/ szimulálva ,asus prime x370 pro alaplap ,consair 2x8g 3200@cl16+patriot viper 2x8g 3733@cl17 memória.
Ebben az esetben ez volt a maximum amit el lehetett érni ezzel a 4 rammal ,most elfogadta a másik ram stabilitás tesztet ,bár nem ment több órán át de ez a teszt olyan első fél percben ki dob ha nem jó valami a ram beállítással.
Ezekhez a képekhez annyit fűznék ,hogy az 1.gen 2666 cl 12 mellett teljesen jól fut ,érzésem szerint nem látok sok hátrányt egy 3200cl16 hoz képest ,legalábbis a processzor nyers erején .Az már más dolog hogy memória kezelése kevesebb pontott ad egy bench tesztben/ aida/ ,de mint írtam már egy előző hsz-ben ,nem kell kétségbe esni ha valakinek csak ilyen beállításon futna / 2666 cl12/ játékokban pár fps -sel volt kevesebb egy 3200cl16 ramhoz képest.Még annyit hozzá teszek az 1xxx ryzentől még így is szép ,hogy ennyit hozott ki a 4 modulból főleg úgy ,hogy szándékossan kevertem egy másik gyártó ramjával az eredeti fel állást ,ezzel is bizonyítva nem kell meg ijedni a RYZEN ram kezelésétől ,teljesen jól el van találva. -
apatyas
Korrektor
Azért annyira ne tapsolj nekem, nem széttesztelt stabil értékek ezek, csak a játékok meg a programok nem borultak be alatta , meg a rövidke AIDA stressz alatt.
A 4 modulos alapfreki nálam 2400, 1.2V.
A mutatott kép csak átmeneti állapot volt amíg b@sztattam, most 2933 1.2V 18-18-18-42 ha nem hazudnak a programok.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
apa111
aktív tag
válasz apatyas #4922 üzenetére
Nagyon jók az értékek amiket ki hoztál azokból a ramokból fel idézi azt az emléket mikor a viper előtt a team group elite volt 2400@ cl16 1,2v és 3066 cl16 1,4v ment közel fél évig Viszont szeretnék egy gondolat menetet le írni ide amire én gondolok ezzel kapcsolatban miért nem megy nálad vagy másnál és miért indult el nálam elsőre.Látom és tapasztalom az összes rizsa fórumot olvasva ,hogy hányan panaszkodnak arra nem megy a ram / pedig ő olyant vett mint a másik akinek a 3200 megy akár 3333-n is ,neki meg csak 2666 vagy 2800 esetleg/ Nálam három fajta alaplap is van / mondjuk van egy 4-ik is de az b320 az a8 alá / ős azt vettem észre hogy ugyan azzal a procival és memóriával más -más lappban egészen más eredmények lettek ram téren ,és itt már nem a memória vezérlőre utalnék ,hogy csak ennyi van benne meg annyi / ahogy sokan ezzel magyarázzák ,hogy a másiknál ezért nem megy a memória annyit/ én arra is gondolok ,hogy az alap lap is simán bele játszik .Nálam a r1700 és a 2200g mind a három lappban volt / ASUS PRIME X370 PRO , ASUS PRIME B-350 ,ASROCK X370 KILLER SLI / és egynél se voltak az értékek egyformák.Szerintem ez is befolyásolja , hogy kinek hogyan sikerülnek ezek a dolgok.Egyébként most este utána járok ,hogy 4 modul mellet menyire sikerül más lappal más procival esetleg más márkájú rammal is keverve.A másik amire gondolok még ,hogy én nekem csak 1,35v van adva a modulokhoz ,és nálad az 1,4v amit írtál az már sok lenne a 4 modul mellé / nem bírja a memória vezérlő 4 ágon / csak kettő ágon,mert ha jól gondolom akkor el indul alapon 2133 mhz-n neked is gondolom 1,2v mellett? Vagy csak simán háklis az asrock lapod a 4 modulra / ezek csak feltételezések/ Ne vegye senki komolyan Még azt meg próbálom 3000mhz felett bírja -e a 4 memória.
-
apatyas
Korrektor
Nálam pedig a szomorú ellenpélda, 2 db 2400-as cl17 parasztos antituning 4GB-os ramot, 3133MHz 18-18-18-42 -ig sikerült feltornázni némi fesszel. De ha ugyanebből négyet rakok bele, akkor frekit emelni semmit nem tudtam, csak az időzítéseket levinni 12-13-13-30-1T -re. Pedig feszt adtam neki mindenfélét. Szóval, bármi lehetséges.
Hozzám esetleg valaminek vmi ötlete, hogy mihez nyúljak, hátha feljebb megy a freki négy modullal? Lehet, hogy nem jó feszt adtam esetleg? Egy bios képet mellékelek a lehetséges feszekről, itt a kétmodulos overclock látható épp, nem a négy.[ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
válasz MZsoltee #4919 üzenetére
Szia!
Ezt a mérést csak azért csináltam ,hogy tisztába rakjam a dolgokat .Amint írtam a gyártó /AMD / úgy ajánlja , 2 modult ahogy le is írtam 1.gen 2666mhz 2.gen 2933mhz és az apusok 2933 mhz.Ezek azok az értékek amik minden anomália / kék halál stb/ nélkül menni fognak az adott gennel.Viszont jönnek és jöttek új meg újabb biosok ,és elég szépen orvosoltak sok olyan problémát amit a felhasználok is jeleztek .Jelen esetben például több memória slott használata mivel sokan munkára használják ,és esetleg meg követeli nem egy esetben mondjuk 32- 64g memóriát amire szükség van egy adott munkához .Még vissza emlékszem mikor megvettem a r1700 -t mondjuk első emberként és nagyon gyér volt a memória támogatás a qlv lista szerint ,konkrétan 1 modul meg 2 modul volt meg adva ,a 4 modul nem volt .Azóta eltelt majd két év és már látok én is rengeteg alaplapi qlv listában 4 modul megadva elég szép eredményekkel .Viszont továbbra is azt mondom ,hogy nem 100% hogy össze jöjjön ,hiszen régen is így volt ,hogy jobban kedvelték a gépek a 2 modulos fel állást mint a kettőt ,mert a memória vezérlőt jobban terheli ,ráadásul most már a prociba van építve az .Na most nálam van 3 RIZSA gép / mert szeretem a rizsát / sőt még az asszonynak egy a8 9600 ami szintén ez a foglalat ,és van nálam 5 fajta memória + volt még egy /team group elite 2400mhz/ Ennek hatására meg ami elindult itt a fórumon gondoltam ki próbálok egy két fel állást / mivel nem kerül pénz ki adásba ,max csak egy kis idő ráfordításba/ és ezzel is tájékoztatva a fórum társakat ,hogy mire számíthat ha több modulban gondolkozik mint kettő.Szerencsésnek mondhatom magamat ,mert elég jól bele találtam eddig a memória lottóba / kingston 2133@ cl 14=2800 cl 16, consair 3200@ cl16 asrock lappban stabilan 3266cl16 ,de 3066 cl14 használom pattogósabb így ,patriot viper 3000@cl 16 =3200 cl16 2200g mellett / a nagy viper 3733@cl17 az ment 3466cl 16 2200g mellett a régebbi Rizsákkal R1700 ,R 1400 azokkal viszont max 3000-3200 és ebből is látszik ,hogy mennyivel jobb a 2.gen ryzen memória kezelése nem véletlen ajánlják azokat az 1.gen-l szemben.Kérdésedre válaszolva csak azért csináltam a teszteket hogy ki lehet fogni egy jó párost ,de véleményem szerint jobban jár az ember ha / pl ?: 2x4g helyett 2x8g és 2x8g helyett 2x16g vált az ember ,és nem úgy ,hogy vesz melléjük még két modult/ Arra nem biztos hogy van garancia .Nincsen referncia értékem a ezt csak most hirtelenben csináltam ,de engem is meg lepett ,hogy egyáltalán el indult elsőre a gép és nem nyekkent meg.Ha nem lett volna több memória itthon ,akkor biztos nem vettem volna hogy a végére járjak .Amúgy a gép már ment is vissza a dobozba ,de még annyit lehet ki próbálok ,hogy másik fajta rammal hogyan párosul ,pusztán csak kíváncsiságból / Hokuszpók/ fórum társ után Még annyit hogy most például vissza vettem 3napja az r 1700 mellet a consair ramokat 2666 cl 12 -re szinte semmi különbséget nem érzek a 3066-hoz képest se játékban se tesztekben na mondjuk játékban 3-4fps különbséget 2 modullal meg már raktam fel elég sok mérést ,ha kedved nézd vissza ,de én csak hasamra ütve állítgattam be az értékeket nagyon nincs egyik se finomítva ,hogy mindent ki csavarjak belőle teljessen stabil az összes gép Való színű nálam sokkal jobban hozzá értő egyének még többet ki tudtak volna hozni belőle. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz MZsoltee #4911 üzenetére
Nincs gyerekbetegség, több modullal mindenhol necces a magasabb freki...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MZsoltee
veterán
Lehet én nem vagyok elég művelt a témában. Röviden annyit látok, hogy neked megy minden gond nélkül a 2 szál 4 memóriamodullal. A mérést csak stabilitástesztnek csináltad, vagy van referenciaérték a memóriasebesség tekintetében 2db modullal is?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Érdemes lecserélni egy MSI B450M gaming plus lapot egy Asus Prime B450-Plus-ra?
Egy 2400G van benne Kingston HyperX 3200-as ramokkal, de ha húzom a memóriát (2400 fölé), akkor előfordulnak fagyások.
A procit nem tervezem húzni.
Inkább a memóriát cseréljem?
Köszönöm! -
Mercutio_
félisten
válasz Baliga Tamás #4913 üzenetére
4 db ram esetén elérhető sebesség volt a kérdés...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
apa111
aktív tag
Uraim a gyártó úgy ajánlja a memóriát 1 kitt -re ami ugye dual chanelnek értendő 2db . Erre garantálja a maximális sebességet 1 .gen 2666 mhz ,refresh gen 2. 2933 és az apus prociknál szintén 2933 mhz .Mind a mellett vannak olyan esetek , pl 1.gen alaplapi meória ql -nél ki van tesztelve 4 modul is ,de töbségében 2666 mhz és alatta megy 4 chanel dualban .Viszont vannak rá példák hogy feljebb is megy ,de nincs rá garancia.Ennek hatására amit itt most el indítottatok ,ki próbáltam két kitt-t Viper memória 2x4g 3000cl 16 és 2x8g 3733 cl 17 memóriát .A lassabb maradt a gyártó szerinti ajánlott A2 - B2 slottban a gyorsabb meg A1 -B1.Meg lepetésemre elindult egy Asus prime b-350 lappban egy 2200g 3850 mhz mellett ,méghozzá a memória 3000 cl 16 és le mértem egy pár tesztel , vonja le mindenki a konzekvenciát ,hogy meg éri -e vagy nem a 4slott .Egyébként 1órát ment így semmi kék halál nem volt.
Annyit még hozzá teszek másik memória stability tesztel meg bukott egyből . -
Baliga Tamás
senior tag
Nálam Asrock B450 itx lap - 2400G és GSkill 2x8GB Ram 3200-on fut alapból ( Biosban XMP profil 2)
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
veterán
válasz MZsoltee #4911 üzenetére
4 modullal lassúbb, mint 2-vel. Ez nem hinném, hogy változni fog, az elérhető órajelek ettől még javulhatnak következő generációval. Ez miatt én nem halasztanám el az olcsó beugrót a platformra, bár 3xxx-el együtt már vehetsz új chipsetes lapot is majd, azokban lehet tovább javul a RAM kezelés.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
palfitom
félisten
válasz MZsoltee #4909 üzenetére
Hokuszpk kolléga R7-1700, Tomahawk B350, Corsair 2x8 + Aegis 2x8 konfigja fut 2933 MHz-en, de más pozitív példát nem olvastam, ellenben több negatívat (2400 MHz-nél többet nem megy) igen...
-
MZsoltee
veterán
válasz palfitom #4908 üzenetére
Semelyik gen? Se 1, se 2? Épp most gondolkodom azon, hogy vegye egy 1600X-et 2*8GB rammal és 4 slot-os lapokat nézegetek, hogy később 2*8-al vagy 2*16-al felbővítsem. Ez nem garanciális probléma? Elvileg 2 csatornás memóriavezérlő van szálanként két modullal.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
palfitom
félisten
válasz MZsoltee #4907 üzenetére
Nem, a Ryzen nem szereti a 4 modult, csak a kettőt.
Ritkán hajlandó jól menni a 4 modul, nagy szerencse kell hozzá.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
Ahogy Vartanus is írta, 2x4 elad, 2x8 megvesz.
Az IGP-nek különösen fontos a DUAL-channel!
Mostanában igazán jó áron lehet kapni 2x8-as KIT-et: pl, pl.[ Szerkesztve ]
-
Valed
tag
Sziasztok!
Egy MSI BM450M mortál alaplapom van benne 2x4gb patriot viper 4 3000mhz-s memóriával. Mivel a videokártya levesz ebből kettőt picit szűkösnek érzem mostanában. Felbővíteném egy 4 vagy 8 gb-os modullal pluszban (lapon 4 memoria slot van). Jól tudom hogy belerakhatok bármilyen típusú ddr4-es modult a dual chanelt az nem fogja befolyásolni?
-
Erdei88
veterán
Msi B450M Mortal 7B89v14 biosával van-e már valakinek tapasztalata? Vállaljam a tesztelést?
-
palfitom
félisten
-
Casti98
tag
Udv. Ryzen 5 2400g proci melle melyik a legjobb alaplap ar/ertek aranyban? Tuningolni is probalnam. MSI lapokkal viszont nem szimpatizalok, es sokan azt ajanljak(regi emlekek). Viszont VRM ranksor alapjan nem sok egyeb lap van.
[ Szerkesztve ]
"Je ne regrette rien..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- Ryzen 5 3600
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest