- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Yettel topik
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz pajorgergo #7715 üzenetére
Simán:
https://pc-builds.com/calculator/Ryzen_5_2400G/GeForce_GTX_980/0Pl0LD/ -
senior tag
válasz viperabácsi #7702 üzenetére
Javaslom tedd vissza az előzőt és kiderül. Ha másnak is csíkoz akkor is kénytelen lennél a korábbira visszatérni.
Én ezért nem szoktam kapkodni az új driverekkel, ha stabil amit éppen használok. -
senior tag
-
senior tag
válasz Skynet258 #7698 üzenetére
Ez az 1500+ Ft már a teljes nyereség vagy ebből még nincs levonva az áram pl?
Úgy látom aprón 300-350 között mozog az 5700XT ára. Szóval ha minden marad a jelenlegi helyzetben még pár hónapig, ami nagyon úgy néz ki, akkor pár hónap alatt meglesz ez az összeg és a kártya is nálad marad.
Szerintem. -
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
válasz solfilo #7686 üzenetére
Én 2600X -ről váltottam 2200g -re. Ez egy hasonló szint váltás. Semmilyen különbséget nem fedeztem fel. A különbség az RX590 -en után a Vega 8 -as grafikában már inkább észrevehető.
Az nem kérdés, hogy a jövőben egy eleve újabb és több maggal dolgozó processzor jobban kihajt egy komolyabb VGA-t majd. ( Úgy egy év múlva, ha visszatérnek az árak és lehet kapni kártyát is majd kb.)
Most amennyit megspórol a 3400G vételével, azt ráfordítja új videókártyára vagy mire eljön ez az idő addigra már amúgy is lenne jobb alternatíva a 4650g helyett is.
Ez az én véleményem és személyes tapasztalatom erről.
Azt a kérdést tenném fel magamnak, hogy jelen esetben melyik cpu a legjobb választás régi játékok játszására, netezni, filmet nézni, akkor 3400G. (Olcsóbb és játék teljesítményben közel ugyanaz, a többire meg bőven elég a 4 mag 8 szál)
Most már csak az a kérdés neki mire kell az erősebb cpu. Majd ha elolvassa a vitánkat, talán leírja nekünk. -
senior tag
válasz solfilo #7682 üzenetére
Nekem ebből a youtube játékvideóból úgy tűnik, hogy egyetlen cím alatt sem jobb a 4650g, sőt a 3400g minden esetben több átlag fps-t produkál: [link]
Én nézek valamit rosszul.
Amúgy a 4650g 7 gpu core, ameddig a 3400g 11 gpu core. Itt már érthető számomra a játékok közbeni tejlesítmény különbség.Találtam több olyan tesztet is ahol a 3400G -t 1400 MHz -en tesztelik a 4650G 1900 MHz -en. Itt szó szerint 1-2 fps -sel jobb a 4650g.
Na most a 3400g tudtommal simán megy 1700 MHz-t is. Ott már verné is a 4650g -t.A 3600-ról 3400g-re váltást nem tudom milyen esetben érezné meg. Játék esetben teljesen mindegy lenne, mert az írta eladná az 5700Xt-t, tehát azt már nem kell kihajtani, azaz nem kell a 3600 ereje. Megjegyezném e szerint nincs amúgy sem számottevő különbség a két proci között: [link]
-
senior tag
-
senior tag
Na akkor majd kipróbálom a két drivert együtt, mert most végül leszedtem az AMD-t és utána tettem be az Nvidia kártyát és telepítettem az Nvidia drivert.
Néztem, hogy biosban van olyan állítási lehetőség igp-re, hogy auto, force, disabled. Azt nem tudom, hogy ezt auto -n hagyjam vagy inkább kapcsoljam (disabled) ki amíg benne van úgy is a videókártya. -
senior tag
Nyugodtan lehet a frekvenciát húzni amíg nem crashel, utána kicsit vissza kell venni és el lehet érni jó esetben egy elég szép teljesítmény növekedést. A lényeg, hogy a feszültséget ne piszkálja az ember, ha nem ért hozzá.
Nekem volt olyan szerencsés RX570 videókártyám amit fel tudtam húzni RX580 szintre és stabilan ment. -
senior tag
Az lesz a cpu fesz offset, a dynamic Vcore.
Nekem azzal soha nem sikerült jól belőni, de lehet a B350 MSI lap hibája. Lementem már - -0.1000 -re is, de még akkor is belenyalt 1,4V körüli értékekbe a proci néha.
Én inkább a fix feszültség és frekvencia híve vagyok emiatt (1,3V körül). Keress rá youtubeon a Ryzen tuning szóra, lesznek hasonló hasznos videók erről: [link] -
senior tag
Hello!
A Ryzen procik már csak ilyenek sajnos. Nekem volt 1600X, majd 2600X, most egy 2200G van. Ugyanezt csinálja mind. Feltételezem nem árt neki ez a nagyobb fesz, mert csak egy-egy pillanatra kap ennyit.
Amúgy legtöbben vagy fix feszültséget és frekvenciát állítanak be vagy -offsetet.
A -offset mehet amíg stabil a gép, akárcsak a fix feszültség belövése. -
senior tag
Használ valaki a Vega IGP -s proci mellett NVidia dedikált videókártyát?
Az érdekelne mennyire lehet megoldani a kettő egymás mellett működését. Eleve már a driverek miatt is kétségeim vannak. -
senior tag
válasz gordonfreemN #7628 üzenetére
Nálam biosban ahogy állítom az egyiket, automatikusan állítja a másikat is.
-
senior tag
válasz gordonfreemN #7624 üzenetére
Itt milyen SOC fesz mellett stabil a rendszer? (Elméletileg az a GFX fesz is egyben.)
-
senior tag
válasz gordonfreemN #7622 üzenetére
Tudnál esetleg egy tesztet csinálni az APUknak szánt Night Raiddel is a szerinted legjobb teljesítményen?
Kíváncsi vagyok hány %-os többlet van benne, mint az én kis 2200g procimban. -
senior tag
válasz gordonfreemN #7609 üzenetére
Das ist gut!
-
senior tag
-
senior tag
válasz gordonfreemN #7601 üzenetére
Nekem ment a ram kalkulátor segítségével.
Van egy video is róla YouTubeon, azt követtem.
Mindjárt belinkelem,ha gép előtt leszek. -
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
Na belőttem a Ryzen Dram Calculátorral 3200-ra a ramokat, adtam neki még egy kis feszt (1.39V) és SOC 1,215V-ra állítottam. Lefutattam két tesztet 1500MHz Gfx -szel, minden simán ment.
Emeltem utána 1600MHz a Gfx frekvenciát, ott egyszer lement, elértem 3,5% teljesítmény növekedést a graphic score szerint. Másodszor már nem futott le.
Szerintem marad 3000-en a ram és visszábbveszem a feszültségeket is, ram,soc. Minimális teljesítménynövekedést látok 1500 MHz -hez képest, de ahhoz képest aránytalanul nagyobb feszen. Itt lehet a vége a 2200G -nek. Legalábbis ebben a lapban, ezzel a rammal.Aki esetleg tud csinálni egy 3dMark Night Raid tesztet igp-vel arra kíváncsi lennék mennyi pontot kap.
-
senior tag
Jelenleg 1,2V a SOC fesz nálam, azt nem mertem feljebb emelni, bár sok helyen azt írják, hogy a Raven esetében simán mehet az 1,25 is.
Megpróbálom majd a RAM-ot 1,4V/3200MHz- en és a SOC feszt 1,25V -on. Hátha úgy már stabil lesz és le tudok futtatni egy 3DMark-ot, hogy meglássam van-e értelme a 2933MHZ RAMhoz képest piszkálgatni. -
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
Arra jutottam, hogy valóban nincs különbség nálam az 1500 és 1600 MHz -re állított gfx esetén. Első alkalommal volt egy 4 százalékos lemaradás a tesztben, de a 2. és 3. esetben nem.
Megnéztem számít-e, ha plusz memóriát kap az igp, semmi különbség az 1G és 2G között. (Bár ezt már tudtuk.) Viszont a GTAV -ben sokat számít, mert amikor 1G -re volt állítva nem tudtam alkalmazni több grafikai beállítást sem, mert kiírta, hogy kevés a vram. 2G esetén azonban egy egész elfogadható és játszhatót sikerült kipréselni komolyabb pixelek nélkül. -
senior tag
-
senior tag
Akinek 2400g procija van, mennyire lehet felhúzni az igp-t?
Nálam a 2200g-n 1600MHz/ 1.2V gfx -
senior tag
válasz gordonfreemN #7564 üzenetére
Jó lenne egy ilyen G -s procikra is.
(Amúgy ezt ismerem, valóban hasznos infókat tartalmaz.) -
senior tag
-
senior tag
Átállítottam 2G re, el sem indult a Windows, utána 1G -re, most megy. A teszt alapján valóban semmi különbség nincs Auto vagy sem.
Most majd jöhet a finomhangolás, ha lesz több időm.
Köszi a tippeket! Biztos lesz még kérdésem a jövőben.Ja amúgy nekem is MSI lapom van, B350-es Mortar. Ott GFX Voltage szerepel az igp fesznél és GFX a frekvenia is azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Viktor77 #7530 üzenetére
Állandó feszültséget állítottam be a cpu-ra 3600MHz/1,25V, így a GPU Core Voltage (VDDC) -re os ezt az értéket mutatja a HWinfo64.
Azt vettem azonban észre, hogy amint szerettem volna a CPU SOC Voltage -t csökkenteni 1.0500 -re, a GFX Voltage -t is levette ennyire. Ezek alapján nem érdemes 1,2V fölé menni.Érdemes Biosban kézzel állítani, hogy mennyi memóriát használhasson az IGP vagy Auto -n hagyjam?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
válasz gordonfreemN #7521 üzenetére
Kiderült mi a probléma, azaz egészen pontosan nem, csak részben.
Valamiért nem szimpatikus neki a displayport->hdmi kábelem. A dedikált videókártyák nem problémáztak vele korábban. ( Bios pedig azzal is bejön, csak a win száll el indításnál.)
Szóval DVI és sima Hdmi->hdmi kábellel minden működik ahogy kell neki.Most már csak az a kérdésem, hogy biosban kell állítgatni az igp teljesítményt vagy azt is, mint egy vga esetén szoftverben?
-
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #7519 üzenetére
A Bios elindult többször, Win betöltés közben akadt meg a dolog.
Amúgy a Vega 8- hoz ugyanaz a driver kell mint a dedikált amd kártyához? Nekem ugyanazt ajánlotta fel az amd oldalon. Vagy én néztem be valamit? -
senior tag
válasz gordonfreemN #7516 üzenetére
-
senior tag
Beszereztem egy 2200g -t.
Megnéztem a biost, a 2600x-hez frissebb van fent, mint ami a 2200g -nek kell.
Betettem a gépbe a mostani helyett a 2200g -t, majd elindítottam a gépet. Nem találtam meg azt a lehetőséget biosban, hogy váltson a dedikált és integrált között. Kikapcsoltam a gépet és kivettem az rx570 -et, majd átdugtam a displayport kábelt az alaplapba.
A gép elindult, próbáltam hozzá drivert keresni, de ugyanazt ajánlotta fel, mint ami az rx570 -hez volt. Telepítettem, majd azóta csak kékhalállal indul a gép. (Előtte DDU -val leszedtem az amd drivert.)
Mit csináltam rosszul? -
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #7512 üzenetére
Érdekes, hogy ezt azért annyira nagyon nem híresztelik azért. Vagy én voltam figyelmetlen és jóhiszemű. Váltok akkor az app -ra vagy az Edge -re Netflixhez. Köszi!
-
senior tag
-
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #7508 üzenetére
Jaa, valóban, akkor ez nem fog így már gondot okozni. Most már csak szereznem kell egyet elfogadható áron.
-
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #7506 üzenetére
Ja értem. Nekem azt hiszem a középső csomag van amúgy is (ami talán csak FHD), bár ha lesz majd 4K TV-m akkor meglehet inkább úgy nézném a filmeket. Köszi a tippet, így valóban át kell gondoljam a 2400G-t, mint alternatíva.
-
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #7503 üzenetére
Pedig szeretnék Netflixet nézni.
Mi az akadálya? -
senior tag
Nézegetem a játék teszteket. Mit gondoltok a 2400g is jó lehet, ha nem lesz 3200g?
Nekem úgy tűnik nincs nagy különbség a két cpu között. -
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
válasz konci79 #7492 üzenetére
Figyelmesen olvastam, így még mindig nem találtam meg a választ a kérdésemre, hogy mennyire teljesítménynövekedést lehet elérni OC esetén.
Feltehetem máshogy is a kérdést. Biosban, megfelelő beállítások mellett mekkora teljesítménynövekedést lehet elérni FPS téren játékokban? ( OC ram, OC igp, OC cpu) -
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
Sziasztok!
Egy 3200g procival tudok gond nélkül a TV-n 4K- ban filmeket nézni?
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
-
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy lecserélem az 1600X-et és az RX580-am egy 3400G-re, mivel amúgy is keveset játszom.
Viszont nem tudom mit tegyek alaplap téren. Most egy MSI B350m Mortar-om van, abba tegyem a 3400G-t vagy vegyek egy B450-et, esetleg várjak amíg lesz majd B550 valamikor jövőre kb.
Milyen különbségek lehetnek közöttük az adott procival?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
A tapasztalatok alapján meddig lehet húzni a 2400 G procit egy jobb hűtő mellett, hogy Vcore 1,4 alatt maradjon? Ami természetesen stabil hosszú távon is.
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest