- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
deadwing
addikt
válasz
lowzor #22520 üzenetére
És ha 90 fokkal elfordítod a hűtőt a procin? Annál a procinál egyébként is hatékonyabb a hűtés elfordított hűtővel. Nálam anno 10 fokot számított, igaz csak egy ratyi CM 212 hűtővel, de lehet nálad is hozna 1-2 fokot. Nézd csak meg a kupak alatt a mag helyzetét és a hűtő csövek irányát
(#22521) HSM: persze hogy nem az, de én tuningolok is nem pedig visszaveszek
Nehéz volt a döntés egyébként, de imádom az új dolgokat + éppen volt rá pénzem, de a 2 ref kártya miatt egyébként is ki kellett találnom valamit. Aztán ez lett.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #22516 üzenetére
Kár érte,mert hatékony...basszus én meg full kompakttal nyomom azért van ennyi helyem barkácsolni...semennyi hely sincs a tömb és a vga közt?Lehet ez a low prof. 6cm-es venti beférne (ha jól rémlik a Titan-nak van 7cm-es loww ventije is).Alaplapról meg leszabályzod hangtalanra.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #22480 üzenetére
Dobja a kártya tetejére a vrm fölé egy kis 8cm-es ventit (simán tedd csak rá).Nálam 15 fokot hozott és 1000rpm-re le van folytva,így plusz zajforrás sincs.Neked a backplate első lukacsos részre kéne rádobnod,szerintem elég levegő tudna benyomni a vrm-re,de tuti segítene valamit.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #22496 üzenetére
Igen, dupla élettartamú darabok papíron. Ami azt jelenti, +10 fok mellett fog ugyanannyi idő alatt kimúlni. Háááát...
(#22498) Snip3r_HUN: Nálam tök csendes volt a Giga WF3. +50% Power Limit, -20mv Voltage Offset és 900/1250MHz órajelek.
(#22500) eastone1: Hővezető párnák.
-
Szinyák
őstag
válasz
lowzor #22496 üzenetére
Nálam 1,5évig volt ilyen kártya nyáron kapta az ívet rendesen , nem volt vele soha gondom ,fagyásom ,léphiba ,artifacts stb. Kicsit húzva is volt.. Persze a gyári venti profil kevés volt hozzá. Csinálni kellet egy custom fan profilt és húzva is a hőfokok rendben voltak 74 °c főlé nem nagyon ment , igaz a venti nem 40% ment , hanem 60-70% között ott már hangosabb volt ,de .....
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #22480 üzenetére
Azért a hűtetlen memóriák, mint minőségi felépítés, azért hagynak némi kívánnivalót maguk után.
Másfelől, a fém borítás ugyanúgy be tud rezonálni, ahogy a fém bordán is bármelyik lamella, ha szerencsétlenül kerül a helyére valamelyik illesztés. Nyilván, más frekvenciákon.Amúgy korrekt eredmények, bár a VRM-et én tuti leszorítanám 85 alá kis extra ventifordulattal.
-
Cole86
senior tag
válasz
lowzor #21966 üzenetére
Hát nem tudom.. mivel kb 50% körül lehet full hdban ultrán a kihasználtsága a kártyának, én nem látom túl racionális döntésnek.. megint más kérdés ,h uhd felbontásban már főleg vga limit van, ott még talán elég lehet mellé,h kipréselje belőle azt a pár fps-t..
Az ilyen fm2öknek vga nélkül van értelme, hiszen eléggé erős a integrált chip bennük, apámnak is ilyen gépet raktam össze ,de mint processor nagyon gyérek, főleg egy ilyen állat dvga mellett..
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #20865 üzenetére
"Az ember amúgy sem a jövőre veszi meg a VGA-ját, hanem mostanra
"
Ez alapesetben a legdrágább megoldás.
Ha nem gondolsz a jövőre, könnyen megszívhatod, ami a VGA-ba befektetett pénzed illeti. Egy jókor megejtett vásárlással meg le lehet tudni a gondokat jó hosszú időre olcsón. A legjobb VGA-m ilyen téren az 5850-es Radeonom volt, amit nagyjából 60 000 forintért vettem 1 hónaposan, és 25 000-ért adtam el bő 3 évvel később, miközben bármit tudtam szinte kivétel nélkül maxon, vagy majdnem maxon tolni. Persze, aki nem sajnált vagyonokat elkölteni, vehetett közben 6950-et, GTX580-at, 680-at, GCN-t....
(#20866) Lapajbacsi: Én sosem mondtam le minimum 2X-es élsimításról. A felbontás nálam is FHD. Nekem teljesen elég volt a sima 290, pedig csak 850-900Mhz-en hajtottam.
Persze, nem mondom, lehet költeni, ha van miből, miért ne. Ha neked (vagy annak aki költ) megéri. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #20858 üzenetére
Nálam nem volt gond, mikor bekötöttem a kismonitorom a 280X-re. Ami nem egy életbiztosítás, na az a windóz asztalkezelője. De szót lehet vele érteni azért.
A kedvencem az volt, mikor a Diablo3 a Bnet cset miatt ment az egyik monitoron, vártam egy spant, miközben a másik monitoron épp PlanetSide2-t játszottam, és mindezt ugyanazon egyszem 280X-en.
(#20859) BMW001: Fejlődés?
Fogták a csipet, és atom módon kigyúrták energiahatékonyságra. Lehet ezt "fejlődés"-nek nevezni, de én nem notebook VGA-kat szeretnék a gépembe 2 év múlva, meg nagyranőtt Tegrákat. Igen, jó lett, de közben a fene tudja, mit butítottak le benne a sárga földig a színfalak mögött, hogy ezt elérjék. Jelenlegi címekben szuper, de visszanyalhat még ez a fagylalt később, nekem ez a véleményem.
(#20861) daveoff: Az miért jó, ha WHQL a driver? Én semmi hátrányát nem tapasztaltam a sima, WHQL nélküli bétáknak AMD-nél a rendes WHQL-ekhez képest. Ez csak egy fizetős minősítés a M$-tól, nem ettől lesz jó a driver....
Pedig rengeteget ment béta driverrel a gépem, még a 280X-el a 14.6 beta 2, aztán most a 290-el meg a 14.7 RC3 volt fenn sokáig. Nyilván, érdemes néha "Release notes"-ot is olvasni. -
MPowerPH
félisten
válasz
lowzor #20846 üzenetére
Mar plafonon vagyok... Ha veletlen filmet akarok nezni, akkor nekem kell a moncsikat kihuznom. Utana szivok, mert a CCC neha nem jegyzi meg a setupot, es barmikor, amikor ujra akarom konfigolni, vagy lefagy, vagy nem csinal semmit. Neha persze okes.... Ha CCC-bol kapcsolom le, es valtok monitort, akkor az istenert nem tudom ujra konfiguralni, az hogy ujraengedelyezze pedig egyenesen lehetetlen. Neha 10 percet szivok, mire betudom allitani. Ez zavar a legjobban...
Mikrolagokrol nem beszelek... TRI CF-el volt annyi FPS-em az altalam hasznalt felbontason, mint masnak FHD-ben, megis elvezhetetlen volt a game. Crysis -ok, FC3, Metro-k, AC, Stalker-ek.... elegem lett, nah.Eros VGA a 290X, nem kerdes, de ekkora teljesitmenyhez ne egyen mar ennyi aramot. OC sem tul acelos. Haverom kis Zotac 970-e(ami majd fele olyan hosszu, mint a 290X, es kb. a fogyastasban is ez az arany) agyig huzva foldbe dongoli az 1230-on jaratott 290X-emet. Es o meg nem is vizzel huti... Nalam realisan leggel 1140 korul vege van a dalnak. Ugy nezve pedig meg rosszabb a helyzet.
Lapajbacsi: Nem en irtam.
Csak itt paran leirtak elottem. Gondolom a fogyasztasabol kovetkeztetve, a teszteket pedig mellozve. Pedig feltetlen attol csucs vga egy vga, mert egy reaktor kell, hogy kiszolgalja.
Ellenben ha kijon az uj AMD vga, es versenykepes lesz, akkor visszaterek. Itt az NV oldalon csak a szinekkel van bajom, de ugy tudom, van ra profil, amitol minden olyan lesz, mint az AMD-nel.
-
GAbre
veterán
válasz
lowzor #20729 üzenetére
Ha Magyarországon lett véve,csak akkor!
Akkor jól olvastam/mutattam cole-nak,h nem lehet sapphire-al intézni?Kicsit teszteltem a kártyáim,
Sapphire 7970 1100/1500-on.
Sapphire 290 1075/1300 vagy 1250en.
Bf4:
290:~43Fps
7970:~33Fps
Ac4:
290:~18fps
7970:~15fps
Far cry 4:
1forma fps.max 1 fps különbség ha van.
Minden fpst 1 adott helyen néztem. -
Cole86
senior tag
válasz
lowzor #20725 üzenetére
Bsnél a memória az elsődleges ludas ,de jelen esetben egy beszámításos kariról beszélünk, ami nálam 3-4 napig (amíg el nem kelt, tökéletesen üzemelt hiba nélkül, ahogy a korábbi tulajnál is), nekem intel platformom van, a kedves kollégának pedig amd és az ismerősénél is ahol tesztelte utána..
Mondtam neki ,h küldje vissza aztán tesztelem minden kétséget kizáróan (de ez is nyilván plusz költség lenne) ,de a dolog szépsége ott van ,h a karira gyártói garancia érvényes, ami aztán nem 1-2perces mutatvány és sajnos plusz költségbe is kerül a posta és az intézése is akár.
Szerintem, ha levesz a memóriából 50-70mhzet és rátol némi feszt és ott sem jó a kari akkor tuti ,h inkompatiblitási hiba lesz sajnos..
Esetleg bios flast megér a dolog, de ha leveszi manuálisan a memória órajelet és add neki feszt akkor kb ugyan azt a hatást éri el, tehát szerintem itt a platform nem tetszik neki.. Ez a driverek miatt jött ki ,ahogy egyre jobban élesedtek be, korábban azért nem volt ilyen szintű hisztéria a fórumokon világszerte..
-
Pacy
aktív tag
válasz
lowzor #19964 üzenetére
Tuti hogy vga memória fesz. hiba lesz a dologban. Amikor egy monitor van/volt csak rajta akkor rendszer indulást követően azonnal fekete kép vagy szürke. (kinek hogy tetszik) Amikor kettő akkor 4/10 esetben. Tv leválasztása után azonnal halál. 14.4 driver az tökéletes két megjelenítővel. Amikor csak a monitor van akkor jön a probléma. Nem kell sokat netezni vagy játszani. ( játékoknál az indítás ami necces. 50-50%) és jön is a fekete kép. Szeretem az Amd-t de ezzel most nagyot csalódtam bennük. 135e volt a kártya még újonnan. Ilyen árban nem erre számít az ember. Emlékszem Sonja kolléga vett még elsők között Sapphire tri-x et. (2014.02.--)Neki is gáz volt vele. Talán ugyan ez mint nekem. Három gépben próbáltam a kártyát. Kompatibilitási problémáról beszélni szerintem nincs értelme....három gépből ha egyben sem jó akkor üljenek bele hosszában szépen akik tervezték.
Olvasgattam Sapphire hivatalos oldalán erről. Ott egy srác ecsetelte EZT a supportnak. Neki új biost küldtek a kártyájára. Azóta elvileg szuperál neki.
Olvasgattam még a garanciális problémákról ezzel kapcsolatban. Amennyiben találnak hozzá egy működő drivert akkor valószínűleg gyorsan lesöprik majd az ügyet magukról. Akár lehet ez 13.2-is. Támadható ez valahogyan? Nehogy már ne frissítsek drivert mert egy őskövülettel működik. A friss játékok szinte követelik az újabb drivereket. (Shadow of Mordor, The Crew) -
Joshi
titán
válasz
lowzor #19710 üzenetére
Még mindig nem tudunk semmi konkrétumot mert kis kolléga nem avat be bennünket a részletekbe. Olvastam én vga alapórajeltől a 72Hz-ig mindent de soha egy pillanatig se írta azt hogy kipróbálta volna alapon a rendszerét. Egyáltalán működik a 72Hz whql driverrel piszkálgatás nélkül a Dell U2312HM monitornál? Nekem még mindig gyanús a dolog.
-
korcsi
veterán
válasz
lowzor #19686 üzenetére
Nekem is volt ilyen, csak alvásból visszatérve (illetve nekem úgy tűnt el se aludt, csak a képernyőt kapcsolta le ami úgy is maradt, szóval lehet teljesen más dolog) és csak win 8.1-el, google úgy néz ki segített, mert mostanában nem jelentkezik. Megoldás virtuális memória méretét fixálni kell (kézi beállítás min-max egyenlő). Illetve az energia gazdálkodásban kikapcsoltam a képernyő altatását, egyből megy S3-ba. Nálam bevált, teljesen más géppel 7870-el is volt bajom, én a win 8.1-hez kötöttem a problémát.
-
Pacy
aktív tag
válasz
lowzor #19686 üzenetére
Kezdek nagyon a vga-ra gyanakodni hogy hardveres gond. Bárcsak lenne user error. Amikor hivtam a boltot azt mondták, amennyiben bármelyik driverrel működésre lehet bírni a vga-t akkor nem hibás. Jelen esetben ez a 14.4. Így nem lenne korrekt eladnom sem.
Cole86: ezen hogyan tudok segíteni?
-
Joshi
titán
-
zack
nagyúr
válasz
lowzor #18714 üzenetére
Fogod magad, átnézel a Maxwell topikba és azt fogod látni, MSI-vel van a legtöbb gond.
Senki sem írt olyat, és még csak nem is utaltam rá, hogy az MSi gyengébb chipeket kapna.
Azon kívül olyan dolgokat csinálnak ami ezen a szinten nem megengedhető. Gond van venti szabályzással Maxwelleknél, kiadtak egy BIOS-t ami pár napig elérhető volt, gondolom sokan leszedték, felrakták, de pár nap után levette az MSi, gondolom azért mert valami abban sem kerek.
Biztos itt is van olyan MSi tulaj aki elégedett a 290-el, de magamból kiindulva, és a 290-ből amit kaptam, eszem ágába se jutott X-es verziót venni belőle.
Maxwellek esetében a Giga G1 kapta a legnagyobb TDP limitet, és akinek nem a fogyasztás és a kártya mérete a lényeg, annak a Giga a legjobb választás az eddigi tapasztalatok alapján, ami persze még változhat.
Leírtam 100x, hogy nem volt lehetőségem ránézésre dönteni, mert garanciában kaptam, illetve sírtam ki, ugyanis több hónapnyi huza-vona után. a 3. rossz Lightning után is, 280X csere lehetőséget ajánlottak fel az anyacégtől, amit nem fogadtam el. Tehát nem választhattam, bár X-es kártyát akartam első körben, amire ők 280X-et ajánlottak, így lett a köztes 290.
Nem vártam hőfokrekordokat, de nekem auto ventivel sok volt a 90 fok. Leírtam többször is, ezeknél a kártyáknál amik befelé ontják a meleget, különösen fontos a hőmérséklet, míg ref kártyák esetében kevésbé, mivel a házon kívülre távozik a meleg levegő. Mindenem 5 fokkal melegebb lett terhelésen, pedig mint már többször is utaltam rá, ennél jobb léghűtéses rendszer nem nagyon van, mint ami a házamban található, nem spóroltam semmin, és meg is van az eredménye. A hőfok emelkedés, és alapvetően a GPU hőmérséklete is belefért volna, de engem zavart, főleg az, hogy az 50k SoundBlaster Zx hangkártyám hátoldal is jóval melegebb volt. Persze lehet ez sem lett volna gond hosszútávon, de nem tetszett. Most viszont nyugodt vagyok, mert olyan VGA került bele, ami a házamba való. Minőségben, hűtésben, teljesítményben egyaránt. -
deadwing
addikt
válasz
lowzor #18434 üzenetére
Tearingre gondolsz?
Frametime egész mást jelent.
De nincs tearing sem. Meg semmi sem. 144Hz-en játszom, ott ha vannak is ilyen problémák, nálam nem érzékelhetőek.
Azt aláírom, hogy 60Hz-en másképp festhet a dolog.
Erre teszt kell, amit nem én fogok megcsinálni. Okádok a 60Hz-es frissítéstől játék közben -
MPowerPH
félisten
válasz
lowzor #18434 üzenetére
Egyebkent ebben is van valami. Marmint az AMD driverek teren nem uti meg a kivant szintet. Lasd, ez elott fent volt az uj Beta, amivel tok jol mukodott az Eyefinity mod ki-be kapcs, monitor cserek, ellenben egyes netes videok alatt, oldalak megjelenitesekor azonnal dobalta a kekhalalt. Most feltettem a Beta elotti veglegest, amivel nincs ilyen problema, ellenben a multi monitor management egy kalap sz@r. Igy arra kenyszerultem, hogy hardveresen deaktivalom a ket szelso monitort, ha eppen nem akarom hasznalni. Ez is gaz... De egyutt lehet vele elni.
-
deadwing
addikt
válasz
lowzor #18423 üzenetére
Te néha azért olvasod a hozzászólásaimat?
290 CF tökéletesen megy most. Kutya baja, teszi a dolgát ahogy kell.
Legrosszabb esetben is 90-95% a skálázódás, szerinted ez nem jó?Nem hányok tőle, sőt
Imádom. Rohadt gyors és emellett nem drága.
Szerk: bírom, jönnek rendszeresen emberek -nem rád értem- akik a 2-3 évvel ezelőtti tapasztalataik alapján még mindig véleményt mondanak. Jajj a CF annyira szar húúú. Ennek semmi értelme. Nekem is bajom volt anno a 6970 sőt a 7970 párossal is, de ha nem lenne most ilyen tapasztalatom, akkor sem ordítanám tele a topicot 2 éves, akkor jogos szívás miatt!
Ez az idő elmúlt, kész, nincs.
Fogjátok fel CF ellenesek, és fejezzétek be.
Próbáljátok ki, MOST, és az után lehet magyarázni. -
zack
nagyúr
válasz
lowzor #18413 üzenetére
"Viszont a gyakorlatban a 970, 980 megoldása mégis jobban bizonyít"
Nálam volt 970, nem bizonyított jobban mint egy 290X. Akkor a 980 mennyivel lehet másabb azonos szérián belül azon kívül hogy "x" %-kal gyorsabb?
Játékokon belül azért megnéznék egy összehasonlító tesztet egy megrángatott 780Ti-vel. Nem hype-olt tesztre gondolok, hanem házilag.Neked egyébként volt 970/980? Vagy mások véleményére alapozol?
-
MPowerPH
félisten
válasz
lowzor #18392 üzenetére
En probaltam DVi, es display port kabellel is, nem sikerult. Nem user error, az osszes NV-s gepen mashogy neznek ki a szinek, hiaba tologatod a csuszkakat. En nem tudtam szintre hozni, 2 het utan adtam is el, reszben ezen hianyossagok miatt. Haverom szinten, o a 780-al volt ilyen helyzetben. Miutan megnezte nalam ugyan azt a kepsort, majd maganal is, nem akarta elhinni, hogy ilyen kulonbseg lehet.
Ha meg be lehetne allitani(bar szerintem lehetetlen), akkor az NV mellekeljen profilt hozza.
A reszletek hianya,halvanysaga, elmosodottsaga pedig egy ujabb dolog, ami folott nem tudtam elmenni.Szoval persze, lehet gyors valami, ha pont abban gyengebb, amire teremtve van. Engem nem erdekel, hogy 80FPS-em van vagy 95. Ellenben arra erzekeny vagyok, amit latok. Es nagyon zavaro, mikor azt latom, hogy a hatterbeli targyakat elmossa a driver, ezzel sebesseget nyerve a kepminoseg karara. Valszeg az AMD kartyak is nyernenek plusz FPS-t, ha ugyan igy butitanak a megjelenitett kepet.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
lowzor #18020 üzenetére
Igen, botrányos minőségű műanyagból van a tri-x hűtése......komolyan mondom amikor először kézbefogtam, nem hittem el
Hiába brutáljó hűtés, azért ilyenekre figyelni kéne, na, főleg a prémium kategóriában. Azért az Asus-t egészen más élmény volt kézbe fogni.
Ettől függetlenül nincs baja, ha a rezonanciát leszámítjuk, de az (nálam) könnyen orvosolható volt. Megnéztem milyen ventifordulatnál kezdi el, afterburnerrel leszabályoztam, hogy addig már ne menjen el. És így is teljesen jók a hőmérsékletek, szóval problem solved. De azért elég gáz, hogy ennyi pénzért vett terméknél ilyesmivel kell szórakoznom.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #18015 üzenetére
De valami csak nem oké egyeseknél... Nálam 2db zörgőesélyes 7970 Dual-X közül egy se zörgött, 8db Vapor-X nem zörgött, 2db Toxic nem zörgött.
Az olcsóbb kártyák más tészta, ott nyilván nem ugyanaz a kivitelezési minőség sem, mint egy 7900-as, 280-as vagy 290-es kártyán.
-
-
zack
nagyúr
válasz
lowzor #17869 üzenetére
Ennyiért Tri-X kapok "X"-es verzióból, a Vapor-X meg még drágább is lenne mint az "X"-es.
A 290X Lightning köszi nem kell 180k-ért.Tri-X 290, esetleg a 970 szóba jöhet, de ez utóbbi ugye nincs sehol, csak drágán.
(#17871) Joshi
Biztos lesz. De én azt már nem akarom megvárni.
Sok idő lesz az még. 1080p-hez kell, nem fog fusztrálni ha 2015 Q2-ben jön az új széria.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
zack
nagyúr
válasz
lowzor #17738 üzenetére
Szerintem néztem ott is. Nincs mit értékelni, ha DX alatt is folyamatos, és megfelelő a teljesítmény. 64 fős CQ szerókon is. Gyanítom, hogy gyengébb prociknál lehet jelentős a javulás.
De egyébként mindegy, lehet hogy mérhető lenne nálam is valamennyi, de ez nem befolyásolja a játékélményt.
Ellenben a Mantle színvilága katasztrófa. -
zack
nagyúr
válasz
lowzor #17733 üzenetére
32-es TDM. Operation Locker-t teszteltem. 1x-2x láttam csak 100 környékén, de az átlag 120-140 között volt, de belenyalt a 160 környékébe is.
(#17734) Bale_E
3770K 4,7Ghz-en...Semmi érdemi javulást nem láttam. Nem a fényerővel volt gondom, hanem a színek hőmérsékletével. Annyira távol áll a realisztikustól, hogy az már-már kiábrándító.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #17601 üzenetére
Már egyszer-kétszer leírtam, hogy ez a 60K-s ház HALK működésre lett kifejlesztve, nem hűtőháznak, arra a Raven RV03 van. Ha telelyuggatták volna, mint pl. a fos CM házakat, nem ért volna semmit a tervezése. Így viszont nyomja ki a levegőt, mint állat, halk, porszűrős, és a hangszigetelő hab is rengeteget csendesít a benne lévő cuccokon.
Megnézheted, hogy alázta a porba az előd CM590-esem, ami amúgy szintén szellősnek számító ház volt, 4db ventilátorral: [link](#17602) Joshi: Most sincs miről beszélni, 850/1250-en halk és hűvös, úgy használom.
A win8.1 pedig végképp nem értem, miért oldaná meg a melegedési gondokat tuningnál.
Mellesleg próbáltam a Win8-at, undorító egy kalap $ß&>#. Utálatos egy rendszer, egyedül a BF4/Mantle, ami miatt egyáltalán megfontoltam a váltást rá.(#17604) Asbee: Valahogy nem vagyok meglepődve, hogy nem lett hűvösebb.
-
deadwing
addikt
válasz
lowzor #17597 üzenetére
Ahhoz, hogy ez működjön, a felső ventiket kéne befújásra állítani és így megfordítani az áramlást. Még jó, hogy a felső ventilátorokra nem szoktak porszűrőt tenni... 1 hét alatt tiszta retek lesz a ház belül. Szívás az egész, mondom én
(#17598) HSM: esetleg tényleg egy csatorna lenne a megoldás. Az első venti levegőjét odavezetni közvetlenül a lapátokra és elszigetelni amennyire csak lehet a kiáramló levegőtől. Meg lehetne ezt oldani szerintem.
Szerk: nohát nem csoda ha megfő abban a katlanban a kártya. Ha esetleg előre tennél valami ipari 100 decibeles ventit -neked való
, akkor, talán akkor lenne valami eredménye
-
zack
nagyúr
válasz
lowzor #17547 üzenetére
Nagyjából semennyire.
Nem is akarom alulfeszelni, mert egyik szoftveres megoldás se stabil. BIOS szinten meg nem tudok beletúrni. Abu is óva intett ezektől a szoftveres tuning progiktól 290-nél.
Kicsit játszok még a Power Tune beállításokkal, aztán ha más nem megy fel apróra. Nem marad más lehetőségem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest