- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Sok minden lehet, de sztem ezt nem nekem / nekünk kéne kitalálni, hanem inkább az eladónak mondnia. Viszont azóta sem kaptam semmilyen választ, sem fotót az eltérések tisztázása érdekében.
hadde: de az új kártyának más S/N száma volt, amihez kaptál annak megfelelő új garlevelet. Ugye?
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles
üzenetére
Az bizony lehet... 1 év alatt simán lehetett több gazdája akik közül vki összekavar vmit. Ha így marad, akkor gy nem is!

odorgg: igen, kérdeztem és próbáltam tisztázni. Eddig nem kaptam választ, de ha a számok különböznek nem is erőltetem. Van eladó bőven, nem érdemes olyat választok amiből nyilvánvalóan gond lehet.
HSM: én is úgy tudom, hogy a kártyára ragasztott martica megkléta és annak S/N száma alapvető, ami nélkül nem lesz garis ügyintézés sehol.
Don't Panic: hajlok felé, ez nem kérdés. Az pénz is meg van rá, de nekem nem mind1 pár hónap után mennyit tudok kivenni belőle (mert mindig az a vége, akármilyen jó a kártya
). Ezért gondoltam, hogy átmenetileg jó lehet egy hibátlan, garin ref. 290 jó áron. -
HSM
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Az kicsit büdös.... A hűtőn nincs szériaszám sosem. A kártya hátulján van, és a dobozon.
Olyan lehet, hogy nem egyezik a doboz és a garlevél/kari száma, nálam ilyen volt, mikor cserélték a kártyát, de a dobozt nem, de a garanciális rendezésen látszott, hogy csak a kártya volt cserélve, és az is, mi volt a régi SN (a dobozé) és az új (a kártyáé). Tehát követhető volt, stimmelő számokkal. Ha nem stimmel a szám, nem annak a karinak a garija. 
(#19195) odorgg: Ez egy jó ötlet.

-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles
üzenetére
Tulajdonképpen eddig minden VGA esetén ezt tapasztaltam, így szinte biztos voltam benne. Csak megerősítést akartam típusspecifikusan is. Ti. a HA-n egy eladó 290 tulajdonosa lefotózta a kárytyát és a garlevelet amin nyilvánvalóan eltérő S/N számok vannak, ezért a garleveles iPon gari valszeg nem lesz érvényesíthető ha arra sor kerülne. A dobozát nem is láttam (mármint, hogy az azon lévő S/N melyikkel egyezik esetleg egyikkel sem
), valamint azt mondja, hogy a kártya hűtőjén lévő szám viszont egyezik a garlevélen lévővel (erről sem láttam még fotót). Ez is érdekes, én ilyet még hallottam, hogy egy VGA-n más az S/N a hűtőn, mint a kártyán lévő vonalkódos matricán.odorgg: neked is köszi!
Nekem vmi nem kerek... mi a véleményetek így látatlanban, a leírtak alapján?

-
szasanyi
félisten
Ref. 290-nek kapcsolatban kérdezem: a garanciapapírján lévő S/N számnak a kártya hátujjára ragasztott matrica S/N számával valamint a dobozon is feltüntetett S/N számmal kell egyeznie ugye?

-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
És mit hallani a 390x mennyivel lesz gyorsabb a 290x-nél?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Occó gyorsz!
Karácsonyra igp? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
odorgg
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Az nem az én gépem, szóval nem tudom hogy EK VGA Supremacy, vagy nem. Csak a ref hűtés szét olvasztásának folyamata miatt linkeltem, mert elég jól dokumentálva van.
Én is gondolkodom tartályon, meg külön pumpán egyébként. Mert innen tényleg már csak egy két lépés egy "normálisabb" olcsó víz

(#19182) Malibutomi
No de mi lesz helyette? Kb a te Lightninged itt az egyetlen, ami hozza azt a szintet OC-ban, amit minden Lightningtől elvárható lenne

-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Up neki.
Mi történt? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Malibutomi
nagyúr
Aki mégis léghűtésnél marad, van egy lightning az aprón

-
szacsee
nagyúr
válasz
odorgg
üzenetére
Igen, az egyik csövet el kell vágni, 2 csatit vékony csőhöz venni, vagy szűkítőt betenni a VRM-hez.
Igazából ha valakinek van egy kompaktja és nem akar vele pénzt keresni, ha leéli, akkor van más alternatíva is.
Kisebb tartályt lehet venni aprón 3-4K körül, mikrores, vagy nagyobbat 5,25"-os helyre 4-5K-ért és nem kell bíbelődni a mártogatással a légtelenítéshez. Ha pedig beszarik a szivattyú vesz a manus DDC-t 5K-ért vagy újat Phobya 12DC220-at 10K-ért és már csak radi kérdése ha bővíteni szeretné. Víz ahogy elnézem proci oldalon vagy kis helyigénynél kell PC-hez, vagy intel oldalon 4,5Ghz felett és AMD oldalon erősebb tuningnál.
Inkább az erősebb VGA-hoz célszerűbb beszerezni. Venti így is úgy is kell, max ha halkabb rendszert akar az ember, akkor nagyobb hőleadót vesz. Sokan attól félnek, hogy ereszt a rendszer, ezért csak kompaktot mernek venni, de épített víznél is vannak olcsón olyan csatik, amire ha a megfelelő csövet ráhúzod tuti nem fog ereszteni.... barbed fitting műanyag kötegelővel, vagy comp fitting megfelelő csővel.
Az upgrade, vagy az AIO rendszer megbontása csak egy opció, amivel el lehet nyújtani azt, hogy később vegyél normális szivattyút, mert ezekbe gondolom 3-4 évnél tovább nem bírja, akkor már árban használtan kb annyit ér hogy nem éri meg eladni sem.... gondolom én.
Képeken egy EK VGA Supremacy van?
-
odorgg
addikt
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Hatásosnak tűnik, én gpad alátéttel lecsavaroztam a vrm bordát a helyére, 50-80 fokig változik a vrm1 hőmérséklet, játék, és terhelés függően,ami nem rossz, de ez a módszer jobb. 10 - 15 fokot rá tud verni az én megoldásomra..
mondjuk nálam a hangtalanság majdnem fontosabb tényező volt, mint a hőmérsékletek..
Minden esetre kérj tanácsot Cseneles, vagy odorgg kollégától, mert nem egyszerű mutatvány "szétsütni" a ref hűtést. -
Joshi
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Jól látod de a lényeg hogy ha szétszedünk valamit akkor számolni kell a hibalehetőséggel. A H55-ös moddingnál is előfordulhatnak szerelési hibák.
-
Lapajbacsi
aktív tag
Annyi talán a kis különbség a két eset közt, hogy te méginkább barkácsoltál szerintem, hiszen gondolom nem kimondottan chipset-re tervezett volt az a blokk, hanem úgy saccperkábé oda passzolt és gondoltad, behűtöd kicsit vele a bordák helyett, jobban a forró chip-et.
Ez viszont kimondottan nagy betűkkel ráírva, hogy csakis kimondottan HD 4870 x2-re dizájnolva, exlúzív pro hűtő rendszer tadadaaaam.... Tehát semmi nem érhetett volna oda semmihez, meg mindennek oda kellett volna feküdni szépen pontosan mindenre... és láttam mikor felrakta, irtózatosan precízen, pepecselve, kínos pontossággal (lehet ez volt a baj... hogy túlparázta) lett megcsinálva, 20-szor is megnézett mindent, mindenhol ott voltak, ahogy kell a hőtapaszok, paszták mit tudom én mik... vagy egy napot pepecselt vele, pont emiatt, hogy nehogy gáz legyen mert drága cucc... Előtte egy 1-2 évvel már csinált ilyet, a 4850-esén cserélte le a gyári hűtést egy jobbra, azzal nem volt probléma.Na mindegy...van ilyen... se la vi...

-
Joshi
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
De bizony a veszély mindig ott van.
Én egy alaplap chipsetjére tettem egy vizesblokkot és ahogy a vizcső megveszítette a blokkot rövidre zárt egy-két kondit a chipset körül. Párszor újraindult a gép de aztán egyszer csak kakukk. Szerencsére én le tudtam gariztatni a holmit. Nagyon oda kell figyelni mert még a mester is hibázhat. 
De ha arra gondoltál hogy ez a moddingolás mennyire veszélyes akkor igazad van, a kockázat mindig benne van. Ha itthon 110k lenne az MSI Lighting kari akkor mindenképpen ajánlottabb lenne mint egy H55-ös moddingolt kari. -
Lapajbacsi
aktív tag
Úgy 4-5 éve a bátyám megpróbált egy 4870 x2 refre feltenni egy Arctic Cooling pro léghűtést. A kártya ért kb 50 ezret (legalábbis annyiért vette használtan, már lejárt cucc, jó pár éves volt, de még igencsak erős, ugye kb mint most a 6990-esek) és kb 15k volt a hűtés. Szétszedte szépen a motyót, felrakta az új motyót, csodaszép volt gyönyörködtünk benne. aztán bekapcs, és psssssssssssssssss.... elfüstölt a kari.....

Garba nem vették vissza a hűtést és széttárták a kezüket, hogy az ilyesmi saját felelősségre sajnos benne van a pakliban. (írt az AC gyárnak is reklamációs levelet, nem kapott választ)
Hogy mit zárhatott rövidre a hűtés vagy mit nem, nem tudni, megnézte utólag szaki és azt mondta, hogy hibátlanul lett felrakva. Mellesleg nem egy ördöngősség ugyebár... Vagy nem is rövidre zárt, hanem csak nem ért hozzá, nem feszült rá jól a VRM-re, a bánat sem tudja.. Lazán bukta a hűtőt is és a karit is szegény... eléggé kivolt...
De hát így jár aki amatőrként ilyen keményen hobbizgat... Iparművészként sokat nem konyít a vashoz... (ahogy én sem)
Gondolom ilyen veszély azért ma már nincs, ha az emberfia levesz mondjuk egy Asusról egy Directcu2-est és rádob egy H55-öst..... nemde? -
zimi1991
aktív tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Te bocsálytottad licitre!

-
Joshi
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
"valaki kérdezte, bár eléggé vindisgréc irl-ezés, de megírhatom ha muszáj: 19 éves vagyok..."
Nagyjából ennyire gondoltam, egyébként nincs para csak egyszerűen bizonyos helyzetekben tovább kell lépni. Ja és egyáltalán nem muszáj minden hsz-re válaszolni sőt.
-
Joshi
titán
Ja most nézem hogy kifutott termék.
Amazonon még van 450$-ért. A magyar kiskerekben 180k+ az ára ennek a kártyának. Nevetséges. 
(#19156) zack azt tudom hogy léggel csak kompromisszum van ezért van vizem nekem is. Pedig majdnem elhittem hogy milyen jó ez a LIGHTNING.
Azért tudom ám hogy jó csak még is... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
10ft!
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Illetve eladó az Asus trágya hűtése...

Szóval vadiúj Directcu2 hűtés - ha netán kellene valakinek - eladó! Árverésre bocsátom ezennel! Liciteket kérek..!
(de most komolyan... nem kérek marhulást hogy 1 forint - meg ilyenek ha lehet... vagy legalábbis nem túl sokat
)(valaki kérdezte, bár eléggé vindisgréc irl-ezés, de megírhatom ha muszáj: 19 éves vagyok...
) -
Lapajbacsi
aktív tag
Ha ilyen Corsair H55 -öst tudtok alig használtan 15k körül, szóljatok plz..! ;-D
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Persze, hogy nem látszik. Mi látszana kívülről? Persze, hogy semmi. Ugyanakkor az elektrolit kondenzátorok hátralévő élettartama erősen meg lehet már csappanva jópár hónap keményebb bánya után. Ezenkívül a ventilátorok élettartama is nagy X, mennyi van még hátra. Ezek ahogy mondod, egy normális, játékgépes használat többszörösét kapják rövid idő alatt, ha valaki nem veszi vissza nagyon a kártyát.

Persze, olcsón jó lehet ilyen is, ha van bőven gari, és gond esetén nem probléma a gari intézése.

(#19148) ko-ko82: Nekem is sokkal lassabban indul 290-el. Ez van. Valamiért egy csomót szöszöl az AMD szenzornál ezeknél. De teljesen jól működik utána, szóval nem aggódom.

-
BullKoxa
őstag
Kérdezném Hátha tudja rá a választ valaki. A HWinfo mikor elindítom mért gondolkodik , karim MSI 290 Gaming? a 79580-n nem volt ilyenem. Igazából csak kíváncsi vagyok mi lehet a titok. Amúgy a kari teljesen jó !!!
Nincs HWinfot topik,ezért írtam ide.
HSM : Akkor nyugodt vagyok !! Köszi a Válaszodat.
Tuti törli az egész irományomat. De már kezdem megszokni én is!!

-
MPowerPH
félisten
En tudok olyanrol, nem is egyrol. De nem latszik rajtuk, hogy viseltesek lennenek. Nem is ertem, hogy mit ertesz ez alatt. Ismerosomnel egy volt banasz 290X van, mai fel vet szolgalt 4 tarsaval egyutt. Olcson hozzajutott, es azota is boldog vele. Az a kartya annyit kapott, amit normal hetkoznapi hasznalatban soha nem tudsz elerni, mert par ev utan ugyis cserelned.
-
Cseneles
őstag
No skacok...elkészült az R9 290X@Corsair H55 párosom
Ez már a második amire kompakt víz került így elértük azt a pontot sok kísérletezéssel főleg VRM hűtés terén amire azt merem mondani-----Tökéletes
Hőfokokban hozza az elvártakat... 1100Mhz és 1350Vram alapfesz mellett nem éri el játékokban halkra szabályzott ventilátorokkal az 58C és a VRM a 62-t, ezt 30 perc Valley is alá támasztotta 

-
Joshi
titán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Annyit még a sz@ros Giga ref kártyám is tud.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sontir Fel
őstag
A sok postolástól Megjött a kedvem a teszthez. Jobban meg kell hajtanom az MSI-t. Irány az 1150

-
Joshi
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Ezek csak hírek és feltételezések, sajnos a valós tesztek mondják meg hogy mennyi az annyi.
Lapajbacsi te mennyi idős vagy ha szabad érdeklődni? Csak azért mert aki egy kicsit is tapasztalt az életben az tudja hogy ígérni a szegény ember is tud.ui: HSM megelőzött.

-
HSM
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Úgy hívják, marketing. Ha felmész bármelyik gyártó weboldalára ott is mindenhol azt fogod látni, hogy az ő termékük miért és mennyivel jobb bármelyik másiknál.

Meddig kívánsz még ezen rugózni?
Vagyis ez már inkább görcsölés. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lapajbacsi
aktív tag
Ja és még egy kérdés.
Ezek tehát akkor kamuk?"Az ASUS kivételes minőségű alkatrészeket használva tervezte meg a DIGI+ VRM-et. A DIGI+ VRM megépítéséhez rendkívül tartós polimerizált szerves félvezető kondenzátorokat (POSCAP-eket) használtak, vagyis ezek a grafikus kártyák az örökkévalóságnak készültek."
-
m0h0senator
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Az OC verzió azért annyi amennyi.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
Csak a kedvedert csinalok tesztet az offomon egy rovid idore, lekapom a ventit a VRM-rol, es beengedem 100 fok fole. Garantalom, hogy az orajel egy szemernyit sem fog valtozni.

Tul van egyebkent lihegve... Lattatok mar ilyenbol felepitett banyagepet? Azok a terhelest figyelembe 4 het alatt tobbet mennek, mint amit a Te kartyad 2 ev alatt osszesen. Es nem par honapig vannak hasznalatban, hanem van aki mar 1 eve nyuzza 24/7. Es amikor 4-8 ilyen VGA van egymas mellett fullosan kihajtva(a BF4 multitok az egy kismiska ahhoz kepest), akkor azert van hotermeles. GPU 24/7 95 fokon, VRM-et a fene tudja, de mivel a normal korulmenyekhez kepest nagyobb a terheles a fogyasztast is beleertve, es egymast futig, valszeg a VRM is boven 100 fok folott van. -
HSM
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Kb. igen. Egy komolyabb terhelés, és gondja lehet. Akár a ramcsipeknek, akár a tápkörnek. A gyári órajelén is éppen bírja. Persze, ha megemeled a ventit akkor jobb a helyzet, de akkor se húznék rajta, a memóriákon semennyit, a GPU-t meg max egy alapfeszes 1050Mhz-re.
(#19111) Bale_E: Én 850Mhz-en hajtom alaulfeszelve, de azért van pár játék, amire elkél kis OC, olyankor házoldala levesz, és mehet 1040/1350-ig alapfeszen. Annyit még úgy elbír a Giga hűtése. Kb. ennyi lehet az Asusban is egésséges körülmények között.
(#19113) BMW001: Azok speciális cuccok voltak, hőt sokal jobban bíró alkatrészekből, akár a 2900, akár a 4870x2. Ezek a mai cuccok korántsem bírnak annyit.

(#19115) zack: A memóriacsipek pl. legfeljebb 85 fokon üzemelhetnek rajta.
Azok túlmelegedéssel sérülhetnek is rendesen.
A nagyobb hőtágulások sem épp egészségesek.(#19119) Televan: A 280X topikban sorban dőltek ki memóriahibával a hűtetlen ram miatt az Asusok... Visszanyal a fagyi, csak idő kérdése. A referenciakártya kivétel, azt azért kellőképpen megtervezik általában, hogy tartós legyen, ott általában figyelnek a részletekre is.

-
Televan74
nagyúr
Majd 1-2 év múlva ha tömegesen jelentkeznek a felhasználók hogy 105-110C° -n ment a VRM,és még mindig megy a kártyám. Majd akkor lehet azt mondani,hogy nem is olyan nagy probléma a alkatrészek melegedése.
Teljesen igazad van.Jobb a megfelelően hűtött és ezáltal hűvösebb alkatrész.Nem véletlenül volt a Videoton erősítőm végfokán hatalmas alu borda.

-
MPowerPH
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
VRM homersekletre nem vesz vissza a VGA.
Ha levenned rola a bordat, csak siman eldurranna a kartya.zack: Persze, az mar nem egeszseges. De utalni szerettem volna ra, hogy a 100 fok kornyeke valszeg meg nem olyan gazos, ha ugyan ugy elmegy boven folotte is.
Westlake egyebkent kezdett egy ilyen tartossagi tesztet, mikor banyaszni allitotta a ref. 290X-et egybol a megjelenes utan. Akkor a GPU allandoan 95 fokon volt, VRM-et nem tudom, de az 24/7-ben mukodott. Ot kellene kerdezni, hogy el e meg a VGA, es ha igen, akkor meddig kinozta. -
zack
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szerintem nincs. Senki sem mondta, ha eléri a 120 fokot, akkor eldurran, mindenki azt valószínűsíti, hogy minél hűvösebb, annál jobb, de ilyen jellegű tartós teszttel én még nem találkoztam, pedig jó lenne látni. Fogni 10 kártyát, mindegyikkel játszani átlag napi 4 órát 2 éven keresztül, és akkor kiderülne melyik hogy bírja.
Ha az én kártyám el fog durranni az biztos nem a 75 fokos VRM-től lesz 1150Mhz-en. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy egy 120-140 fokos VRM minden kártya esetében bírni fogja a hosszútávú igénybevételt.
Nálad bírta. Akkoriban azért nem a fogyasztói társadalom volt a cél, és nem csak a gari időn belülre tervezték az alkatrészeket. Manapság ez már másképp van, és ha a hőfokok ne ideálisak, az drasztikusan megrövidítheti bizonyos komponensek élettartamát. -
MPowerPH
félisten
-
zack
nagyúr
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Nem fog elfüstölni. De a VRM-et folyamatosan monitorozzátok HWINFO-val. 100 fokos VRM hőmérséklet mellett ne tuningoljatok. Ha az 1150-et tudja 90 fokos VRM-ig az úgy még ok.
-
m0h0senator
őstag
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
nem valószínű hogy meg fog halni de fhd-ra teljesen elég így is a teljesítménye erről HSM mesélhetne de keress rá és meglátod. Ha lecseréled a hűtést akkor húzhatod
-
Joshi
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Kb 95C°-ig mehetnek a hőfokok de nyilván minél hűvösebbek az alkatrészek annál jobb. Ha a mostani helyzetben a GPU 70 C° környékén van akkor a VRM ennél jóval több is lehet igaz hogy erről nem beszéltél.
-
Lapajbacsi
aktív tag
Jójó de légyszi válaszoljatok, ha nem gond, arra amit az előbb kérdeztem, hogy akkor szabad-e egyáltalán húzni az Asust vagy sem? Van-e elfüstölés veszély a VRM miatt vagy sem?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Igen, tevedtel. Mert amit meg eppen elbir az FHD, azy az 1440P mar majdnem, a 4k vagy eyefinity megfekteti.
Milka 78: Amig FHD alatt jatszok, nincs gond, mert ugy is probaltam, csak ott 1220MHz-t tud ugyan ezen a feszen. Ahogy valtok eyefinityre, lehal az addig stabil 3D-s beallitas, ezert csokkentettem 1150-re. Azt meg kell erteni, hogy itt kicsit mas terhelest kap a VGA.

Ha visszanezed a teszteket, amiket csinaltam, lathatod, hogy FHD alatt az 1280 is vallalhato lenne.
-
zack
nagyúr
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
"mert úgy tudtam, ahogy haver is hogy ez egy csúcs kártya, az ATI netovábbja jelenleg egy-gpu-val és OC-ben ez az Asus"
Rossz helyen tudakozódtál.
Lightning, Vapor esetleg PCS+. A többi szinte azonos kategória a marketing bullshit-et leszámítva.(#19106) Bale_E
Akkor nem érint. Próbáld ki.

-
Joshi
titán
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
Akkor gondolj bele hogy milyenek lehetnek a ref kártyák, nekem egy Giga van de szerencsére vizezve. Hallottam a hangját 100%-os ventivel és láttam a hőfokokat is.
-
HSM
félisten
válasz
Lapajbacsi
üzenetére
"hiszen az Asus hűtése trabant szint, a többi konkurens tuning r9-es hűtései pedig Ferrarik."
Nem kell kiforgatni mások szavait. Az Asus hűtése éppúgy az "éppen elég" kategória, mint a WindForce3 vagy a Gaming, azzal a különbséggel, hogy az Asuson a memóriák és a VRM hűtését sem sikerült rendesen megoldani, míg a másik kettőn igen. Kár ezen rugózni. Ez ennyit tud. -
Lapajbacsi
aktív tag
Azért kérdezgettem és értetlenkedtem, mert úgy tudtam, ahogy haver is hogy ez egy csúcs kártya, az ATI netovábbja jelenleg egy-gpu-val és OC-ben ez az Asus és eme ledöbbenés és sokk miatt, illetve eme bizonyos kvázi teszt eredmények miatt, egyszerűen erős kétségeim voltak.
Nemhogy nyitott ház hanem nincs ház, ki van dobálva minden egy asztalra...
és ha a közeli ablakot kinyitja akkor szépen megy rá a hideg (már ha épp kint hideg van - nyilván nyáron kevésbé, bár éjszaka és jó gamer éjszaka SZOKOTT játszani, mert ez a "normális"
szóval nyáron melegben is számít az az ablak valamit éjjel legalábbis) Node ezt már írtam...
Én amúgy már ezt az egészet egy ideje szívesen lezárnám, csak mindig jön egy értesítő és ha szólítanak, akkor felelni szoktam rá, ilyen vagyok sajnos... lényegében mindent megbeszéltünk és szócséplés már tovább ezen az egészen mammogni, úgy gondolom....
-
Milka 78
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
+120 mv nél teljesen reális a 96 fok kompaktnál.Nálam még gyengébb minőségű vrm bordák vannak ami +100mv-bele is nyal a +90 fokba.Ezt a szettet szokták rárakni,de csavarozva (lehet meg kell fúrni).Ezzel még lehet pár fokot nyerni,de én most kisérletezek egy hátlapi hűtéssel is.
Tényleg ilyen sokat kér az 1150 hez?Baromi soknak tűnik az átlagos karimhoz képest is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 8/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
- Új Razer 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

). Ezért gondoltam, hogy átmenetileg jó lehet egy hibátlan, garin ref. 290 jó áron.
Olyan lehet, hogy nem egyezik a doboz és a garlevél/kari száma, nálam ilyen volt, mikor cserélték a kártyát, de a dobozt nem, de a garanciális rendezésen látszott, hogy csak a kártya volt cserélve, és az is, mi volt a régi SN (a dobozé) és az új (a kártyáé). Tehát követhető volt, stimmelő számokkal. Ha nem stimmel a szám, nem annak a karinak a garija. 
Ne vedd meg 
), valamint azt mondja, hogy a kártya hűtőjén lévő szám viszont egyezik a garlevélen lévővel (erről sem láttam még fotót). Ez is érdekes, én ilyet még hallottam, hogy egy VGA-n más az S/N a hűtőn, mint a kártyán lévő vonalkódos matricán.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem tunik bonyolultnak, azt hiszem raprobalok, ha tudok szerezni egy masik ref. hutot.

Amazonon még van