- One mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Gigabyte R7 260X-hez van 1 GB-os bioszom, de tesztelni nem tudtam mert nekem 2 gigás van (windows boot után összeomlott emiatt a kép) - ezt is rá lehet rakni nem muszáj XFX-nek lennie, legalább a hw hibát kizárhatod ha működik vele: GV-R726XOC-1GD/F11
-
sTERNI
senior tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg XFX 260X Core Edition (1GB DDR5) kártyája?
Szükségem lenne a bios-ra.
Képet nem ad és a GPU-Z fura dolgokat ír róla (0Mhz core/mem, 2048Gb ram), Megkerestem a technical support-ot, ahol azt javasolták tegyem újra az ATI drivert... szóval nem voltak segítségemre.
Ha valakinek lenne ilyen, szóljon pls!
Köszi! -
lm83
őstag
Na egy hetes a kártya (msi r7 260) és nemrég csak úgy netezés közben megjött az első blackscreen...
-
TIT
veterán
Annyira nem hangos.
A 7790 és a 260x drivere ua.? -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
Tournament #1892 üzenetére
Köszönöm a választ, ez nekem egyelőre kínai, de majd rákeresek.
Van egy olyan érzésem, hogy mivel ezeken a kártyákon ez típushiba, ezért a kérdés már ezerszer előjött ebben a topikban, bár az utolsó pár oldalt visszaolvasva nem láttam említve a glitcheket. Lehet, hogy kellene egy témaösszefoglaló a 7790/260x vásárlóknak.
Ha jól sejtem, a 260x magas fogyasztása (és ventizaja) is a gyári húzásnak köszönhető, kis órajelcsökkentéssel le lehetne vinni a 7790 szintjére. -
smiti
veterán
Sziasztok!
Adott egy ilyen R7 260X kártya:[link]
Van-e valamilyen megoldás, hogy ezt a kártyát összehozzam a ~ 10 éves 82 cm képátlójú CRT televíziónkkal?
Valami set top boxra vagy nagyon olcsó média lejátszóra gondolok. A vga HDMI kimenetét és a TV Scart csatlakozója között szeretnék valahogy olcsó megoldást találni. -
Tournament
aktív tag
válasz
GhanBuri Ghan #1891 üzenetére
Sajna ez a baj random jőn elő glitchek az órajelek fixálásával megoldható. 270xnél igy oldoták meg 2013ba még , míg nem kaptak új biost a felhasználok a gyártótol. létre kell hozzni CCC-be egy fix profilt én 260x modnál azt csináltam anno. CCC-be létrehozod a profilt ! ... C:\Users\Te neved\AppData\Local\ATI\ACE pedig megkeresed és átírod a paramétereket órajeleknél.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Attól tartok, hogy nem vagyok ezen a topikon egyedül a problémámmal:
tavaly novemberben vettem egy Asus R7 260X dc2oc-t
Elég sokat bsod-ozott, aztán egyszer "szerencsére" úgy maradt, garanciálisan cserélték.
Amit kaptam helyette, az már egyszer sem dobott fekete képernyőt, helyette néha vannak glitchek, kis téglalapokban fekete kockamintában vibrálás. (illetve 3D-ben poligonhibák is)
Van tapasztalat, hogy ezzel mit lehet tenni? Ha jól sejtem, memóriaprobléma, de nem tudom szándékosan előidézni (leszedtem valamilyen gpu memória tesztert, az gond nélkül lefutott), így egy esetleges újabb garanciális ügyintézésnek lehetne az a vége, hogy egy hónap után visszakapom azzal, miszerint náluk jó.
A másik gondom az, hogy a gyári oldalon a Catalyst 13.2-et ajánlják, és valóban, újabb driverekkel csakis fekete képet hajlandó adni. -
TIT
veterán
válasz
kalozhun100 #1889 üzenetére
Akkor menj vissza 13.12-re.
-
TIT
veterán
válasz
kalozhun100 #1887 üzenetére
Próbálj másik drivert,nekem egyszer csak abbahagyta.
-
kalozhun100
őstag
válasz
kalozhun100 #1878 üzenetére
Erre tudna valaki mondani valat? Hasonló jelenség? Mi tévő legyek?
-
TIT
veterán
válasz
freestailo #1885 üzenetére
Lehet de amikor vettem ők voltak a forgalmazók.
De ha a his rámondta az áldást akkor ne szórakozzanak. -
TIT
veterán
válasz
freestailo #1879 üzenetére
Én hétfőn viszem vissza a hardverkerbe blackscreen miatt a 7790-et,azt mondták 1 hét max.de kapok cserekarit+a hissel is beszéltem,azt mondták mraztassam úgyhogy remélem rögtön cserélik nem visszaküldik nekik,mert az nem 1 hét(hongkong nem itt van)
-
törölt tag
Kb. az összes gyártó kártyájával van valami, de (ahogy nézem a 7770 és 7950 bioszában) az összes többi kártyánál is megvan az alacsony (150 MHz-es) VRAM órajel ami időközönként maxra ugrál. Egyedül az XFX Core R7 260X-nél adtak meg minimumnak 300-at.
Több fórumon is azt állítják, hogy a képernyő villogások és böngészés közbeni hibák emiatt vannak mert a Hynix memóriák nem bírják az állandó a dinamikus váltásokat - bár nálam villogás még nem volt, de olyan, hogy a monitor nem kap jelet ha előtte energiatakarékosság miatt kikapcsolt igen - főleg ha úgy alszik el, hogy valami meg van nyitva és nincs a tálcára rakva (Win 8 app, vagy normál desktop). Bejelentkező képernyőre lockolva 99% hogy normálisan felébred.Most az MSI BIOS+ASUS GPU tweakkel lockoltam 2D-re is a memóriát + lejjebb vettem (min. 300 max. 600 MHz) a GPU-t így nem is melegszik feleslegesen (kb. 4-5 fokkal alacsonyabb a hőmérséklete 2D-ben), 3D-re pedig fixáltam a GPU-t és a memóriát is így játékok alatt nincsenek FPS dropok az állandó váltogatások miatt. Hátránya, hogy így mindig kapcsolgatni kell a programból vagy billentyű kombinációkkal mert a GPU Tweak még nem ilyen fejlett (
) hogy auto betöltsön profilokat: kép
-
CirrMee
addikt
válasz
freestailo #1881 üzenetére
Értelemszerűen mivel BIOS függő, egy jól megírt BIOS bevésése meg tudja oldani a problémát. Csak legyen az adott típushoz ilyen...
-
CirrMee
addikt
válasz
freestailo #1879 üzenetére
Órajelessel már más is szopizott OC kártya miatt...
-
freestailo
őstag
Asus 260x dc2oc 2 gb kártyámat visszaküldtem iponba random black screen miatt. Ez 3 hete történt kábé, majd szóltak hogy nem találtak hibát, viszont az órajeleket nem veszi vissza a kártya ezért visszaküldték a beszállítónak (?). Valaki járt már így? Ez plusz még egy hét várakozást jelent.
-
knorbert15
csendes tag
válasz
Habib[HUN] #1875 üzenetére
Pont egy ilyet szeretnék elkerülni!
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
knorbert15 #1874 üzenetére
Az én Sapphire kártyámon már egy hónapja ülnek gariztatás címszóval. Igaz az OC verzió. Ha még ebben az életben visszakapom akkor majd nyilatkozom róla.
Az enyém gyári hibás volt.
-
knorbert15
csendes tag
Sziasztok! Újra VGA vásárlás előtt állok! A korábbi Asus 7770-em meghalt, és egy Sapphire R7 260X 2GB-ot néztem ki, szerintetek érdemes ráfizetni erre, vagy inkább más gyártó videókártyáját vegyem meg? Tapasztalatokat tudtok írni a kártyával kapcsolatban?
-
wings03
újonc
köszönöm a válaszokat!
kocka monitorom van még 19es..Samsung 943N
amúgy lehet ,hogy valami driver probléma van vagy BIOS vagy valami ilyesmi mert olvasgattam ,hogy ezek kényesek ezekre.. de már próbáltam a 12.valahányast , 13.12es a 14.1 et meg most a 14.4es drivert..
a 12.valahányast azt még a gigabyte oldaláról töltöttem le elsőnek ,de azzal képernyő illesztő gondok is voltak és néha kifagyott fekete kijelzővel aztán ment tovább ,viszont a 13.12-es driver-től már nem volt semmi ilyen kifagyásos problémám..de a maximum teljesítményt még mindig nem találom meg benne..
és fura nekem ,hogy haverom az 5850-el össze-vissza ver..tudom ,hogy az alapjaiban erős kártya de akkor is..
mind1 köszönöm a segítséget mindenkitől..még egy darabig el vegetálok ezzel aztán ha lesz jó áron 7850 akkor cserélem..
-
Grave_444
nagyúr
válasz
wings03 #1868 üzenetére
A 7790 erősebb az 5850-nél, lényegtelen ez az egész.
"7790 : 128 bit ; 896 ; 56/16
(memória sávszél); (shaderek); texture units/render units
5850 : 256 bit ; 1440!!! ; 72/32"Ultrához élsimítással kevés az a kártya. Amúgy nekem is szarul ment, amíg nem tettem fel a patcheket.
Utána ha jól emlékszem húzott 7770-el nagyobb felbontáson 40-60FPS volt élsimítás nélkül.HD 6950 sokat eszik, inkább 7850 2GB kéne vagy fölötte.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
wings03 #1868 üzenetére
inkább erre nem mondok semmit, mert magamból tudok csak kiindulni, szal én nem cserélnék már régebbire(főleg a hatalmas fogyasztás miatt, mondjuk van teljesítmény is), hiába erősebb. de mások az igényeink lehet. engem nem zavar,ha nem minden ultra csak high és MSAA 8x helyett ,csak 2 van. ahoz meg elég a 7790.
próbáld ki far cry-ban is, hogy nem minden ultra, csak high, msaa 2x vagy mi van ott. sztem ugyanúgy szép lesz a grafika.
csak játék szempontból lehet érdemes váltani, bár, egy 7870 lenne szerény véleményem szerint a legjobb lépés ár/értékben.
de ha hozzád akarják vágni bagóért a 6950-est, az oké.azért hallgass meg másokat is, és google ,google
tesztek.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
wings03 #1866 üzenetére
Hali, a két kártyát nehéz lenne egy kalap alá venni, igaz újabb, de sztem ami számít itt:
7790 : 128 bit ; 896 ; 56/16
(memória sávszél); (shaderek); texture units/render units
5850 : 256 bit ; 1440!!! ; 72/32szóval a nyers erő dönt. mégújabb játékoknál talán már kisebb a különbség. igazából a 7790(alsó közép kategória) egész jó kártya, hisz majdnem olyan teljesítményt nyújt, mint egy jobban "felfegyverzett" kártya (5850 2009ben felsőkategória)
-
wings03
újonc
Sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni..
Configom:
Alaplap: Asus M5A99FX PRO R2.0
Proci: AMD FX 8320
Ram: Corsair Vengeance 8Gb (2x4)
VGA: Gigabyte HD7790 OC 1Gb
Táp: Fatality 550Wna most a gondom az lenne ,hogy a Far Cry 3 Ultra grafin 1280x1024-ben nem valami tisztán fut .magasabb pontokon be is szaggat rendesen..
és azt nem értem ,hogy haveromnak szinte ugyan ez a Config-ja van ,csak neki Sapphire HD5850 és full lazán elviszi a játékot Ultra grafin szaggatás és minden nélkül..na most azt viszont nem tudom ,hogy mennyire befolyásolja a VGA-m teljesítményét ,hogy alapból a 7790 a PCI 3.0át támogatja és nekem 2.0át tud csak az alaplapom.. ez eredményezheti ezt a lassulást az 5850-hez képest??
Mert én úgy tudom ,hogy elvileg ez a 7790es kártya egész jónak számít..
Vagy Bios probléma van? vagy Driver? 14.4-es Catalyst van most fent!
És még annyi ,hogy érdemes lenne lecserélnem a 7790 egy 6950-re?
Csak játékra használom a gépet!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv. Zsolt
-
lm83
őstag
Én is arról váltanék most
Ezért nem olyan nagyok az igényeim -
elephantx
csendes tag
Sziasztok!
GTX 750 Ti -t szeretnék vásárolni nem sokára... és arra lennék kíváncsi hogy a 6670-ről nagy váltás lenne nem de?
Bocsánat a hülye kérdésért -
törölt tag
A 750Ti kb. 10%-kal gyorsabb mint a 260X. Azért fogyaszt kevesebbet, mert egy új átdolgozott architektúra, nem pedig az előző széria agyonhúzott (újra)kiadása... 750Ti és 260X közül egyértelműen az nV kártya a győztes még ha valamennyivel drágább is (bár a DC2-es ASUS 260X is került ennyibe mint most a 750Ti).
-
TIT
veterán
válasz
woodworm #1858 üzenetére
Pont azért
1 gb helyett lesz 2gb.
Nekem a 7790 oc 6400/1075 a 260x az 6000/1050-mégis gyorsabb a 260x?A 7790 alapon 6000.
Ez még a lassú 260x-ek között.
His is írta,hogy rmaztassam+olyan bsodkat csinált sniper3-ba,hogy majdnem belerúgtam és a 3d filmeknél is.
Valószínű a magas órajel se tetszik neki,ezért bízom a nem túl húzottba.
Furi,hogy a gyártók teszt nélkül kiadják a karikat húzva.
Érdemesebb nem húzottat venni olcsóbban,aztán otthon húzni.
Szaby59: A legújabbra de mégis benchmarkba fele annyit tudott mint az amd+ valami uav is hiányzik belőlük.
Általában amegyik kari ilyen keveset eszik az nem valami gyors.
Én is a biosra tippeltem de ha nem képesek normális biost írni akkor mindenki visszaviszi a karikat. -
woodworm
veterán
A 7790 ugyanaz, mint r7 260x, csak az utóbbi gyárilag magasabb órajelen fut. Nem is értem miért kellene váltani a másikra, hacsak nem garanciális cserébe adják. Egyébként a ram méretre és típusra odafigyelve lehet biost cserélgetni.
Szerintem a 260x magasabb hibaszázaléka adódhat az erősebb órajelekből is. -
-
woodworm
veterán
Mondjuk úgy, hogy a címben szereplő kártyák az amd-nek nem a legsikerültebb szériája. A topik szinte erről szól az utóbbi időben.
Nem akartam turkálni a pénztárcádban, nekem is így sikerült venni, először a 7750-nel szemeztem. Csak azért ajánlottam, mert tényleg csak egy ezres a különbség. -
lm83
őstag
-
lm83
őstag
Mit gondoltok, most 26ért a 260 az mindenképp megéri?
-
TIT
veterán
válasz
MrBrook #1844 üzenetére
Persze mindig format c,sőt a 100mb-ot is.
+d-s filmnél kezdte,mpch 2d-s filmnél soha,több napom ráment a bsod böngészésre de semmi megoldás a his
részéről se ill.rma-zni akarják hongkongba de az nem 1 hét lenne+asusnál olvastam,hogy ha szoftware hiba akkor rám verik az összes költséget,úgyhogy inkább vissza a boltba és ők cserélik.
Annyi a difi,hogy nem his-re(a hisnek ez a veszteség ha nem rmaztatom)
Azt én is olvastam,hogy ccc nélkül nincs bsod de már hagyom és ez is csak most jutott eszembe(biztos az idegtől:-))
Az miért van hogy 260 ugyanolyan órajelű mint a 260x?1050/6000
Sőt van olyan260x ami csak 5000/1000.
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1226&pid=0&psn=000101&lid=1&leg=0
Tiszta káosz...legalábbis a fejemben :-)
A smiley-k miért nem működnek?
Nekem is az van a his-en és nincs is újabb bios. -
woodworm
veterán
válasz
Sanyi19 #1834 üzenetére
VGA: HD7790-DC2OC-1GD5
BIOS Version = 015.032.000.001
BIOS Date = 2013/03/13 03:13
Gpu Tweak: 2.3.7.3Tuning előtt:
------[ ADL PStates List ]------
State #0: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 150 MHz, VID = 0.000 V
State #1: GPUClock = 1075 MHz, MemClock = 1600 MHz, VID = 0.000 V
------[ GPU PStates List ]------
DPM0: GPUClock = 300 MHz, VID = 0.85010 V
DPM1: GPUClock = 550 MHz, VID = 0.87577 V
DPM2: GPUClock = 690 MHz, VID = 0.95893 V
DPM3: GPUClock = 790 MHz, VID = 1.02259 V
DPM4: GPUClock = 870 MHz, VID = 1.08624 V
DPM5: GPUClock = 930 MHz, VID = 1.13142 V
DPM6: GPUClock = 980 MHz, VID = 1.18275 V
DPM7: GPUClock = 1075 MHz, VID = 1.22690 VTuning után:
------[ ADL PStates List ]------
State #0: GPUClock = 300 MHz, MemClock = 150 MHz, VID = 0.000 V
State #1: GPUClock = 1075 MHz, MemClock = 1600 MHz, VID = 0.000 V
------[ GPU PStates List ]------
DPM1: GPUClock = 550 MHz, VID = 0.87577 V
DPM2: GPUClock = 690 MHz, VID = 0.95893 V
DPM3: GPUClock = 790 MHz, VID = 1.02259 V
DPM4: GPUClock = 870 MHz, VID = 1.08624 V
DPM5: GPUClock = 930 MHz, VID = 1.13142 V
DPM6: GPUClock = 980 MHz, VID = 1.18275 V
DPM7: GPUClock = 1075 MHz, VID = 1.22690 V -
tPedro_
őstag
válasz
Tournament #1846 üzenetére
Ezert nem kerult most fel a CCC. Amugy se hasznaltam semmire.
Remelem bevalik. -
tPedro_
őstag
Nekem Sapp 1GB 7790 OC-s kartyam van, video inditasnal szokott meglepni bsod-vel. Viszont a gyakorisag teljesen random. Van, hogy fel oran belul 2x-3x is, aztan jon tobb het szunet, aztan megint. Vagy nem. Teljesen random.
Ja es csak video inditaskor jon a bsod. Jatek kozben, bootolaskor, stb. semmi gond. Alapbol mphc-t hasznalok, mikor a lejatszo felvenne a film meretet, akkor jon a bsod. Multkor viszont meglepo modon egy FB-ra feltoltott video inditasakor dobta.
Most par napja legyalultam minden drivert. Felraktam a legujabbat, de csak a drivert. A tobbi sallangot lehagytam, ez allitolag volt akinek segitett.
Azota nem volt bsod, de sajnos a randomitas miatt nem merem egyelore kijelenteni, hogy megoldodott volna. -
MrBrook
aktív tag
win 7 után rendesen formáztad a c-t? szal mikor elindul a telepítő, törölted a c partíciót majd újra létre hoztad? ha nem simán lehet,h maradt valami szemét pl egy bad sector win7 ből[de lehet hülyeség, nemtom]. de ezzel nem kellene szarakodnod,ha kipróbálnád másnál is, akinek hasonló kártyája van ,hogy ne kelljen új drivert. nincs más ötletem. google-ztál gondolom eleget már,hogy mi lehet a para.
-
MrBrook
aktív tag
Szerintem egy próbát megérne, legalább megnyugodhatnál ,hogy tényleg rossz v. nálad van valami para, gondolok itt arra,hogy esetleg egy full format c + friss w8.1 (feltételezem legális op rendszer, ha meg nem próbálhatnál egy újabbat). egyébként olvastam most a neten, hogy valakinek -40mhz gpu/ram megoldotta teljesen a problémát.
de 4770 után volt rendes winreinstall meg minden, ugye?
hát lejebb veszed a frekvenciát a vga gpunak meg a memóriának, de nyílván nem azért vetted ezt meg blablabla,hogy kisebb órajelen menjen. de kipróbálhatnád,hogy mondjuk akár 100mhzel is lentebb veszed, csak hogy ne haljon be mindíg.
de még mindíg azt tartanám a legjobbnak,hogy ha haverod gépében is kipróbálnád, csak ,hogy 100% ig biztos legyél, hogy ne maradjon kétséged.
ha kicserélik biztosan, addig akkor bírd ki valahogy.
-
TIT
veterán
válasz
MrBrook #1840 üzenetére
Nem,de annyi embernek bsod-s,hogy nem is gyanakodtam a gépre.
Még a szervízes is tisztában van vele.
Előtte a 4770-nek semmi baja nem volt,ez a böngészős kockásodás is egyszer csak abbamaradt.Havernál detto.
-40mhz gpu/ram az mit takar?
Jövő héten visszaviszem a boltba aztán kiderül,de mondták,hogy ez általános hiba,úgyhogy 1 hét alatt cserélik. -
TIT
veterán
válasz
Tournament #1837 üzenetére
Neked az van amit linkeltem?
Ez az eredeti gyárid vagy ezt kaptad később vagy te eszkábáltad?
Lehet,hogy azért nincs blackscreen mert hába oc-s(X)de kisebb órajelen nem csinálja.
Amúgy 3d-s filmeknél is van blackscreen rögtön ahogy a filmet lejátszaná...elég sűrűn.
Ja neked akkor sima 260-as van.
7790-es biost adott a sapphi az r7-re? -
Tournament
aktív tag
Szerencsére nem . Ezt a bios használom a karimon ezzel black screent nem tapasztaltam ez a 1050 /1500 órajelü 1gb és 2gb is ez van . No problém
. Csak a karimhoz kellett igazitani mert ez a bios Hynix ramosra készült nem elpidára.
Szerintem azzal a karival nem tapasztalsz majd blackscreen-t. Amugy minél később veszel karit annál frisebb biosal van elátva nekem a 7790 utolsó bios amit kaptam rá 2013 oktober 20.ai volt -
TIT
veterán
válasz
Tournament #1835 üzenetére
És az bekavar(hat)?
A 7790-en is gondolom ugyanannyi volt az órajel memóriamérettől függetlenül. -
TIT
veterán
válasz
Tournament #1832 üzenetére
De az X-es az oc-s.
Az órajel meg független a memória mennyiségtől.
Fura,hogy oc-s és oc-s között van órajel különbség,a lassabbal legalább nem lesz annyi gond(remélem) -
TIT
veterán
válasz
woodworm #1829 üzenetére
Köszi.
Mindegy mert úgyis r7 260x-re cserélem,remélem nem lesz blackscreen,nv 750ti-re nem váltanék mert ahogy nézem elég elavult technológia és nem is sokkal gyorsabb mint a 260x.
Ez oc-s kari és mégis a legalacsonyabb az órajele,többi sapphire,asus nagyobb órajelű,ez elírás vagy mi?
És milyen ez a kari,mert elég kis egyszerű hűtés szempontjából.
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=437379 -
TIT
veterán
Akkor szupi Szaby
Ki kéne szedni a blackscreen-es részt és betenni a régibe.
Az R7 260X gyorsabb mint a 7790 OC?
A 260X OC-s,a 260 meg nem?7790=260 -
_DiEGO_
őstag
válasz
MrBrook #1817 üzenetére
Gondolom a sok AMD gyalázóból elegük lett - rájönnek, hogy sok NV fan képes írogatni , hogy ezzel AMD -t feketítsék ! nem valós problémával ...
Jogos a kérés , legyen az bármelyik gyártó ! Saphire-nél [link] Membership level: Gold
Hírlevél jön , ha van valami akció stb ...Nem a nemakaródzás miatt van
hanem elegük van a fars reklamálásokból . Nem lehetetlent kérnek
hogy aztán segíthessenek , ha valós a dolog.
-
woodworm
veterán
Nem, annak az állítgatása csak látszólagos és nem is mutatja a helyes értéket, legalábbis nálam. Egy profilon belül a 3d-nél visszavettem a power limitet 80%-ra (mivel csak itt lehet), a ventit egyedi grafikonra tettem, a 2d fülön pedig a gpu 310-re, a ram 610-re lett állítva. Ez utóbbiak értéke majdnem mindegy, mert nem pontosan hajtja végre, hanem a power state lépcsők közül a következőt állítja be. Így a gpu 550 MHz-en, a ram pedig 1600 MHz-en fut, mivel abból csak min. és max. állapot van.
-
TIT
veterán
Köszi mindenkinek,az rma miatt kell akkor a számla valszeg,viszont az asusnál(gondolom itt is) azt olvastam,hogy ha szoftveres gond van akkor én fizetném a szállítási és egyéb költségeket,ami nem jó(márpedig valószínű szoftveres gond van).
Ráadásul Hong-kong nem a szomszédban van.
woodworm: Amit írtál az azt jelenti,hogy a feszültség értéket emelted meg?
Neked nem játék alatt is blackscreen volt?
Nekem nem mindegyik játéknál csinálja ez a furi. -
woodworm
veterán
válasz
Sanyi19 #1820 üzenetére
Asus GPU Tweak, a kártya egy asus 7790dc2oc.
Mint tuningprogram gagyi a kártyához, mert a legtöbb opció csak kirakat hozzá. Legtöbb, amit el lehet érni, hogy szinte bármilyen módosításra kiiktatja az alsó ps-t, momentán nekem erre volt szükségem. A kártya így 42°C-on működik. -
TIT
veterán
Segítsetek légyszi,ezt az üzenetet kaptam a histől,de csak annyit hámoztam ki belőle,hogy a bizonyítékot kéne elküldenem az adott email-re.
"Pls help to send the Purchase proof to webenquiry@hightech.com.hk
I will forward your RMA claim to our distributor. " -
TIT
veterán
Nektek játék közben is volt blackscreen?
Most nekem is 38 fok böngészés közben,de régebben 34 körül volt(fenének használ gpu gyorsítást?Nem lehet kikapcsolni?) -
Sanyi19
őstag
Nálam ez a dummytray sem tökéletes, most ULPS kikapcsolásával próbálkozok TRIXX-el.
-
Sanyi19
őstag
válasz
NyuszyCaster #1801 üzenetére
Giga se csinált még, itt is előfordul pedig, sőt zerocore-ból se jön vissza mindig. 14.7-el sem.
-
-
haypro
senior tag
válasz
Tournament #1808 üzenetére
Megbocsáss, de hogy vagy képes egy 7790-et egy ilyen harmatgyenge processzorhoz berakni?! Rohadtul nem hajtja ki, így olyan, mintha egy 7750-ed lenne maximum...!
-
Tournament
aktív tag
-
haypro
senior tag
-
törölt tag
Most pl. itt hagytam 5 percre a gépet és lement 34-re, de amint elkezdtem böngészni felment 38-ra mert ez is mint ma már majdnem minden GPU gyorsítást használ.
40 fok nem gond, teljesen normális 2D-ben (24 fokos szoba, 1x9cm-es házventivel).
Amúgy ha húzva van nem lehet, hogy egyfolytában max órajelen jár ? -
haypro
senior tag
válasz
Tournament #1804 üzenetére
23 fok van a szobámban.
Amúgy most 1200/1600-on megy, teljesen stabil.
-
Tournament
aktív tag
Sapphire 7790 dual-xem van black screent nem tapasztaltam max a szar CCC miatt volt ... 13.9 és 14.7nél sehol semmi már . Akinek van 7790 sappival black screen dobja át a biosát javitom én Sappitol 2014 januárba baxtatam őket hogy adjanak új biost "Updatet"
.. Másik fele igen 28 fok volt régen nekem is a 7790 csak miota kijőtt ez a sok CCC azota melegebb + nyár van mit vársz nem lesz 28 fokos a VGA nálam is 40 fok most alapjáraton .
-
haypro
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Sapphire HD 7790 Dual-X OC 1GB-ot, ami elvileg a legjobb 7790. Tényleg csendes, viszont idle-ben 40 fok a GPU hőmérséklete, mikor a tesztekben és a beszámolókban is 30 fok körülit írnak. Még egy kártyámnak se volt ilyen magas... (pedig volt pár: 6850, GTX660, 6870, 7870, 5870, 7770, 7850, 7950) A ház egy Sharkoon Vaya, 1 Artic 12cm-es van az oldallapon, 1 elöl és 1 a CPU mögött...
Hibás darabot fogtam ki?Vagy ez miért lehet?
-
NyuszyCaster
senior tag
látom asuséknél van bios fekete halál fix el kérdés hogy pl a zafir mikor csinál egyet?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- Gaming notebook topik
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Parfüm topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest