Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyáliSanyi
őstag
2:10-nál láthatod is a videón, hogy 30FPS-re van korlátozva.
[link] VideóVezetés közbe ne a hegyeket nézd.
-
Writz
tag
Na akkor. Feltoltam a TV-re a képet, és csúnyákat művel a cucc. Fut a játék szépen ahogy kell, (kérdezem: Direkt van lekorlátozva 30FPS-re a játék? Se kevesebb se több.) Low-ra véve a grafikát, nem változik sok, konkrétan kevesebb levél repked a levegőben és 830MB-ra csökken a VRAM használat.
Csináltam egy képet.
Amerre járok, a hegyek így néznek ki... -
gyáliSanyi
őstag
Így a videót elnézve nem is olyan rossz ez a kis 260X.
PS4 és Xbox One megjelenítésével van összehasonlítva. Ilyen teszteknél azért nehéz megmondani az igazat, de látszik, hogy szépen teljesít. Másik meg az, hogy 1080P-be dolgozik a kártya, míg az Xboxnál 720P volt felskálázva.
-
-
Helmoras
őstag
válasz
raisechip86 #194 üzenetére
szerintem az kihajtja, de könnyen letesztelheted egy frapsel.
-
Helmoras
őstag
válasz
raisechip86 #187 üzenetére
Milyen proci van alatta?, mert pl nekem egy g3420 és nekem is megy gond nélkül 1200/6600 on (még extra áramot se kér) de nálam cpu limit van szal nem éri meg rángatni.
-
Itt is leírtam, mit gondolok a több memóriáról a VGA-n: Link
"Esetleg nem lehet kiterjeszteni a VRAM-ot rendszermemóriából? Mert abból van sok ami nincs kihasználva. (3-4GB mindig üresen áll)"
Értelmesebb játékok addig tömik a VRAM-ot, amíg tudják, mert azt a GPU gyorsabban éri el. Ha kifogy, minden esetben megy a cucc a rendszermemóriába és onnantól a CPU is beszáll a betöltésbe. Amelyik játék meghal attól, mert "túlcsordul" a VRAM, az bugos.
-
Writz
tag
válasz
greenface #185 üzenetére
Van valami abban amit mondasz, mert pl. a Skyrim szanaszét van modolva(4K textúrák,ENB,Grassmod,stb.) és itt is el van használva elvileg az összes VRAM, de mégsem tapasztalok akadást. Persze mikrolag van néha de elviselhető mennyiségben.
Esetleg nem lehet kiterjeszteni a VRAM-ot rendszermemóriából? Mert abból van sok ami nincs kihasználva. (3-4GB mindig üresen áll)
-
Writz
tag
válasz
raisechip86 #187 üzenetére
Nekem 1200/6600-on stabilan megy. Sapphire Trixx-el húzd és a Power limitet is told ki +20%-ra.
-
raisechip86
csendes tag
Sziasztok!Sapphire R7 260X van nekem is az 1050\6000 MHZ-es változat,szerintetek érdemes lenne feljebb húzni az órajelet és kb meddig lehetne,hogy stabilan működjön?
-
greenface
aktív tag
"Stabilan fut 60FPS-el, és néha "bekapcsol" egy ilyen slow motion fícsör"
Lehet, hogy game is bugos, de én is pont erről írtam nemrég 1GB vs 2GB VRAM kapcsán: tehát benchmarkokban, fps számban nincs difi, és ebből aztán levonják sokan azt a következetetést, hogy nem érdemes 2GB-os karit venni. Sok netes teszt is erre a következtetésre jut.
Igen ám, de amint elkezdesz valóban játszani, egyre inkább érezhető lesz a különbség, 2GB-al jóval kevesebb a mikrolag, a 'röccenés', belassulás, vinyó swap.
-
Hawk1979
őstag
(7790)
Tegnap Win7 telepítés.
13.12 Cata természetesen. Öröm bódogság.
Kis netezés, és láss csodát, a Chrome alatt pár odalon fel-fel villanó csíkok gazdagítják a felhasználói élményt.
Hmm. Akkor most újrarak a win.
13.9 Cata és nincs villogás.
2óra kellemes eltöltése a gép előtt emiatt.
Köszönöm AMD. -
Milgram1
aktív tag
Fellett rakva és jó.
-
Writz
tag
Stabilan fut 60FPS-el, és néha "bekapcsol" egy ilyen slow motion fícsör
Marha zavaró. Először azt hittem, hogy a vinyó lassú és nem tudja tartani velem az iramotŰ
Aztán monitoroztam a VRAM használatot, és 900MB alá be se megy... Mellesleg nem is FHD-ban játszok hanem csak 1280x1024-ben... -
Milgram1
aktív tag
Hali!
Van egy Sapphire HD7790 VaporX és játék alatt nem vált át a 3D-s órajelekre. A legújabb Catalyst 14.1 beta van fent. Miért van ez? Eddig nem volt. -
Writz
tag
Találják már fel a bővíthető memóriájú vidkarikat.
Kifogy NFS Rivals Közben a VRAM és lassított felvétel lesz a játékból
Valaki nem cserél egy 2GB-os 7770-et egy 7790-re?
Itt jön a kérdésem: Egy kis plusz mem. sávszél segítene a problémámon? -
kisza25
félisten
-
_DiEGO_
őstag
hUPP , topik
-
KMT
addikt
Egyről. Na jó, ez 2 GB-os.
Igen, terhelve is halk, ahogy fentebb is írtam. Nekem elég csendes a gépem, azért írtam, hogy 45% körül már hangosodik/kihallatszik. Csak ezt nem érte még el játék alatt sem.
De kézzel a 100% a "szinte csendestől" elég messze van. (Azt nem tudom, hogy 6950 milyen hangos.) -
-
Carline
őstag
Nekem ez a kis Sapphire van: [link]
Szapuljátok a hűtését, de ennek a kártyának szerintem nem kell jobb.
Venti fordulatszám még manuálisan 100%-ra állítva is szinte csendes (5870, 6950-hez viszonyítva)
NFS Rivals játékban fél óra után sem megy a kártya hőfoka 60-62 °C fölé úgy, hogy a venti automatán max 900 RPM-en (36%) volt. -
KMT
addikt
-
kisza25
félisten
elméletileg csak a 2GB-ost lehetne nevezni 260x-nek, az 1GB-osoknál tuti csak átnevezés van,
hiszen az amd ref 1100Mhz/6500Mhz 2Gb és ugye a true audio, de a jelenleg forgalomban lévő 260x-ek nagy része 1GB-os és egyik sem megy 1100Mhz/6500Mhz-en sőt van amelyikre azt írják hogy OC és 1050/6000Mhz-esegy példa ez azért már pofátlanság szerintem,
amik tényleg 260x-ek és 2GB-osak és tényleg OC-k:
GIGABYTE GV-R726XOC-2GD R7 260X 2GB GDDR5 PCIE 1188Mhz/6500Mhz
MSI R7 260X 2GD5 OC 2GB GDDR5 PCIE 1175Mhz/6500Mhz
én ezek közül fogok választani ráadásul mindkettő 3év garis és 37eFt
csak még azt kell kiderítenem melyiket érdemesebb, mert mostanában ez a 2 gyártó nem nagyon brillírozik
mondjuk ez már 2db ventis, de 38,5eFt akkor már lehet inkább gtx 750ti 40eFt-ért
az a baj, hogy a 2db venti sem biztosíték semmire, a mostani sapphirom 2db ventivel hangos(HD7870OC), az előtte lévő 1db ventis megoldások mind halkabbak voltak(Asus HD7850, Sapphire HD6850/7850, Sapphire HD7790) -
kisza25
félisten
hát ezt ránézésből nehéz eldönteni, láttam már hatékonyabb és halkabb 1 ventis megoldást, mint 2 ventist szóval ezért érdekelnének a tapasztalatok
Guri1885: valószínűleg a +100 Mhz-hez adtak egy kis + feszt és lehet ebben benne van már a 2GB RAM is, bár eddig amit néztem kártyát egyik sem ment 1100Mhz-en -
kisza25
félisten
válasz
koxos:8] #147 üzenetére
ugyanaz a 2db kártya szóval azonos órajelen ugyanolyan gyorsak
Grave444: én nem azt írtam, hogy alapon ugyanolyan gyorsak, hanem azonos órajelen
amúgy tervezem a visszatérést egy 260x személyében, mert csak bf4 multit nyomom és azon a beállításon ahol a legtöbb FPS-em van csak 75-80%-on megy a HD7870-em, akkor inkább 260x menjen 100%-on esetleg kis tuninggal -
koxos:8]
senior tag
Vajon a 7790-es hozza 1200/1600-ra tuningolva a 260X szintjét?
-
törölt tag
Azt néztem épp ma, hogy a 7790 Dual-X-es változatot már nem is lehet kapni. Tavasszal pedig beruháztam volna egyre...
-
bazsi83vp
senior tag
-
Writz
tag
válasz
garcia66 #133 üzenetére
Display Driver Uninstallert lefuttatod, felrakod a 13.12-es drivert és próba cseresznye.
-
garcia66
tag
Sziasztok.
Egy másik topikban már feltettem a kérdést kb. 2 hete, de nem jött rá semmi érdemleges, ezért - ill. ma egy ismerősöm azt mondta, hogy a drivert kellene frissítenem - itt is megpróbálom.
Butának tűnik a kérdés, de a vga frissítését az Asus vagy az AMD oldalán keressem?
"A gép 2 hónapos, és néha elsötétül a képernyő játék közben. Nem áll le, vagy ilyesmi, mert hallatszik a játék hangja. Csak úgy tudunk kilépni, hogy kikapcsoló gombot megnyomjuk.
Ez nem sűrűn fordul elő, de akkor is zavaró. Nem lehet játékidőhöz, hőmérséklethez kötni a sötétedést.
A gép a következő:AMD FX-6300
Gigabyte 970A-UD3
Asus HD7790-DC20C-1GB
Toshiba 1TB
Chieftech CTG 500-80P
Kingston HyperX 4
Zalman Z9 plusz
Semmi tuning."Valakinek ötlete?
A választ előre is köszönöm.
Üdv. -
bazsi83vp
senior tag
Miért, az FSP Aurum a gold hatásfokkal nem elég jó? A csak a 400 wattra volt értendő, nem véletlen tettem idézőjelbe.
Nem mellesleg a nagyobb teljesítményű (legyen 800 watt) gold tápnak is lehet 70-80 watt üresjáratnál űberszar a hatásfoka, nem véletlen 20%-tól mérik.Hülyeség annyira túlméretezni, ha úgyse kell annyi amper. És sokkal többet megy a gép üresjárathoz közel, mint padlógázon - jó ha valaki csak játszik napi 12 órát, akkor nem. De az azért ritka.
-
Csapoati
nagyúr
ITT a PH-n is olvashattál hasonlóról.
-
Writz
tag
válasz
koxos:8] #127 üzenetére
bazsi83vp: "Nem egészen, ennek az az oka, hogy sok gagyibb táp vagy nagyon nem tudja már 50% körüli terhelésen se tartani a 12 voltot (feszültségesés, rossz esetben megszalad) illetve esetlegesen az indítási +áramot nem tudja biztosítani. (összességében sz instabilitástól a tönkremenetelig bármi lehet) Ezzel biztosítja be magát a kártyagyártó. Mert aki ért hozzá, az úgyis tudja mi az ábra, de a sok laikus (és a gyártó/forgalmazó) így legalább nem szív sokat
(nálam is "csak" egy négyszázas Aurum teker a gépben)"
Épp ezért érdemes jobb minőségű tápot venni. Egy nagyobb teljesítményű, jó minőségű táp talán a villanyszámlán látszódhat meg minimálisan, a jobb 50%-os terhelésnél lévő hatásfok miatt. Meg persze a pénztárcádon is
-
Grave_444
nagyúr
válasz
raisechip86 #124 üzenetére
Persze, egy 350W-os táp egy 7870- R9 270X mellé is elég.
-
raisechip86
csendes tag
válasz
Dark KillerX #121 üzenetére
Én vettem egy R7 260X-et Sapphire-t,amit linkeltél,csak az 1 GB-os verziót és semmi gond nincs vele,teljesen jó kártya,driverekkel sincs semmi probléma,egy 350es FSP APN hajtja kifogástalanul!
-
S.Feri
őstag
válasz
Dark KillerX #121 üzenetére
Ahogy nézem ebből gtx 750 v 750 oc lesz.
-
Dark KillerX
addikt
A trueaudio csak egy extra,amit tud a 260X
,egyébként szinte ugyanaz a 2 kártya (7790/260),csak a 260X némileg túlhúzott,viszont így 10-15W-al többet eszik,és egy 760k-al meghajtva is bőven 350W alatt lennél.
Ez a 260X most elég jó áron van [link] , de a többit majd a kollégák,nem sok tapasztalat van erről a kariról a neten.
CirrMee Az előbb említett AMDk-be 4 mag van,az i3 meg szintúgy elég.
-
CirrMee
addikt
válasz
Dark KillerX #117 üzenetére
7790 -et kihajtani minimum 3 mag...
-
S.Feri
őstag
válasz
Dark KillerX #117 üzenetére
Köszi, de "hangkártyát és hangrendszert most nem tervezek az új ITX rendszer" mellé.
Illetve komolyabb gépem is van már, ez csak amolyan "szaladgálósnak" kellene.
Illetve táppal is maximum 350-essel számolok...
-
S.Feri
őstag
válasz
Dark KillerX #115 üzenetére
Meg egy off.
7790 mellé milyen procit ajánlanak a kedves fórumtársak, természetesen olyat ami 100%-ig ki tudja hajtani.
Melyik verzió tűnik 7790-ből jelenleg a leghalkabb, leghűvösebb megoldásnak?
Tuningban melyik versenyző ért el szép eredményeket itt a fórumlakók körében?
-
törölt tag
[Dual Core G2020] nem mintha ez egy sokkalta ütősebb cuccos lenne ... igen oda egy i5 már jó választás
-
TIT
veterán
Nagyon szutyok ez a 7790,képernyőkímélőből visszalépve nincs kép de a moncsi visszakapcsol.
Több mint fél év alatt nem tudták ezt kijavítani driverszinten?Nevetséges
Vissza kéne mindet vinni,hátha akkor csinálnának valamit.
A fos win 8.1 azt írja az energiagazdálkodásnál,hogy nem érhető el...ez se normális. -
Dave K.
újonc
válasz
gyáliSanyi #64 üzenetére
Rá van persze,egy corsair 450w 80+ táp,közbe leszedtem a tetejét kihúztam a ventik csatiját is keg vissza,de semmi ugyan úgy nem működnek úgyhogy valszeg megy vissza garanciásan.
Valakinek volt már ilyen tapasztalata?Stevve
-
Writz
tag
Barátom GTX480-asáról egy FET leforrasztotta magát Furmark alatt
-
Writz
tag
Nekem Furmark-kal sikerült kicsikarni a 7790-ből 140W fogyasztást.
Szegény VRM... Átkűdtem' rajta ~117A Áramot...
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Tőzsde és gazdaság
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest