Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Garmin topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark KillerX
addikt
Figyelj az i5-nek nézted az árát,48k Iponnál és PCX-nél [link] is, + lap legyen 20k,azért egy majdnem 50k-s proci alá nem veszek 20k alatti lapot,és még annyi a Haswell-re szted nem kell hűtő?Ha neked nem kell használd egészséggel a gyárival.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És akkor mindjárt 80k-nál vagyunk,az FX proci+lap ,és hűtő meg 60k,és mivel gondolom játékra használja,bőven elég.

Szóval ha neked húzza az a +20k a zebbed sajnállak,egyébként látom neked is Athlon-od ,szóval nem annak a teljesítményéhez mért az FX szintjét.

-
xmaas
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nem flame keltes egyszeru matek i5+ lap vs FX6300+dragabb lap+huto ugyan abbol a penzbol kijonn es hat egy agyonhuzott proci vs egy alapon mukodo hat nem igazan jo valasztas de mindenki csinal amit akar

-
Dark KillerX
addikt
-
xmaas
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Hat hamar alternativat ajanlasz neki szerintem inkabb ne a 6300 at ajanlgasd mert ez minden szempontbol rosszabb valasztas egy i5 procihoz kepest
-
szkink
aktív tag
Sziasztok.Szeretnék infót kérni,hogy az ASUS HD 7790 2G kártyámhoz milyen alaplapot és procit vegyek hogy minél jobb összhatást érjek el teljesítmény függvényében.Ár max 55k (de nettóban)
Előre is köszönöm mindenkinek. -
Gyíkac
aktív tag
Hello,
én is 260X tulaj lettem.
én bevállaltam a Gigabyte-ottapasztalat: vízhűtéses 9800 gx2-ről váltottam.
a vga hűtése szinte észrevehetetlen. Vetekszik a vízhűtés hangjával.
Teljesítményből: eddig csak a Diablo III -al próbáltam, de észrevehető a változás.
Hőfokok: idle 30 terhelve 52-55 (52% venti volt a max) a szobában 22-25 fok van.
Kérdés: annak idején a nvidia physx miatt vették a kisebb nvidia karikat. Érdemes és van most ennek értelme? csak mert van egy 450 gts-em és kíváncsi lennék van -e még ennek értelme?
-
xmaas
őstag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
-
gyáliSanyi
őstag
Honnan tudnék letölteni drivert 260x-hez?
Link pls..
Illetve elég ha csak a drivert telepítem hozzá vagy kellene más is? -
tPedro_
őstag
Na közben volt még két kékhalál, úgy, hogy a Graphics Overdrive ki volt kapcsolva.
Viszont most észrevettem, hogy videófájlok indításakor csinálja. A program amit használok az a Media Player Classic Home Cinema.
Használja még ezt valaki rajtam kívül Radeon 7790 kártyával (Sapphire)?
Eddig a 1.7.1-es verzió volt fenn (ha jóm emlékszem azt ezt megelőzővel is összeomlott), most frissítettem az 1.7.3-ra, kiváncsian várom, így is lesz-e halál.
-
gyáliSanyi
őstag
Javítom 2gb-s OC verzió lenne.
-
Jeollam
aktív tag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Nagyon jó a ventilátora, nem hangos, és nem is melegszik. Nálam zárt házban 1óra furmark után 72C volt. De tudjuk, hogy játék alatt sosem lesz ennyi.
-
Gainka
őstag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Nem a legjobb hütö, de irtak már mások hogy nincs vele gond, de én inkább höcsövest vennék.
A Sapphire mint márka megbizható
-
gyáliSanyi
őstag
Erről a típusról mi a véleményetek:
Sapphire 260xEz nem OC, de nem szükséges, hogy túlhajtott verzió legyen. Ne az Ipon árat nézzétek, csak a típus miatt tettem be.
Így maga a márka mennyire megbízható? -
keke69
őstag
Nekem a amd_catalyst_14.2_beta1.3.is gond nélkül üzemel!
-
MrBrook
aktív tag
akkor zsír

-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Ajánlott még a Radeon R7 260X?
Egy Athlon II X4 630 mellé menne.Ha igen, úgy pontosan melyik gyártó, melyik típusa?
Fontos lenne az ár/teljesítmény/fogyasztás arány, de a TrueAudio és egyéb érdekes innovációkra is kíváncsi vagyok.

-
Melorin
addikt
Köszönöm a válaszokat!
-
CirrMee
addikt
Összetett a kérdés.

Az R és sima HD (7xxx) sorozat egymás rokonai, előbbi az utóbbinak rendre átszámozott variánsa. Másrészt a driver maga egy csomag, amiben megtalálható az 5xxx (wliw) szériától a legutolsóig minden, így majdhogynem mindegy, mit választasz jelen pillanatban.

Időnként 1-1 kártyának csinálnak "külön ajánlott" drivert, utoljára ha jól rémlik, a 7790 kapott ilyet (a kezdetekben), mint "későn érkező" kártyatípus.
-
Melorin
addikt
Üdv.
7790-hez melyik driver kell az AMD oldaláról? Csak mert ott ki kell választani h 77xx sorozat vagy R7.
Ha jól tudom a 7790 nem egy kategóriában van a 7x-el. Gondolom más feature-ei vannak amik lehet h nem müködnek a 7x driverével? -
bolcsodal
addikt
-
raisechip86
csendes tag
válasz
raisechip86
üzenetére
file:///D:/Alaplap%20driverek/GPU-Z.gif file:///D:/Alaplap%20driverek/Unigine_Heaven_Benchmark_4.0_20140228_2046.html
-
raisechip86
csendes tag
Sziasztok!Itt egy teszt Sapphire R7 260X
nigine Heaven Benchmark 4.0FPS:
22.9
Score:
578
Min FPS:
11.1
Max FPS:
49.7
SystemPlatform:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
AMD Athlon(tm) X4 740 Quad Core Processor (3194MHz) x2
GPU model:
AMD Radeon R7 200 Series 13.251.0.0 (1024MB) x1
SettingsRender:
Direct3D11
Mode:
1600x900 8xAA windowed
Preset
Extreme
Powered by UNIGINE Engine
Unigine Corp. © 2005-2013 -
zsizsef
senior tag
válasz
bolcsodal
üzenetére
A valley-t később, addig is:
Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS:
28.0
Score:
706
Min FPS:
14.9
Max FPS:
63.9
Platform:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i5-3570 CPU @ 3.40GHz (3392MHz) x4
GPU model:
AMD Radeon HD 7700 Series 13.350.1005.0 (1024MB) x1
Render:
Direct3D11
Mode:
1440x900 8xAA fullscreen
Preset
Custom
Quality
Ultra
Tessellation:
Extreme
Powered by UNIGINE Engine
Unigine Corp. © 2005-2013 -
csabi0805
senior tag
Ezt az apróba, ha kérhetem. - stevve
[ Módosította: stevve ]
-
kisza25
félisten
szia örülök, hogy egészséggel használod és, hogy a kártya is az

a sapphire 260x valamiért még a gyári ajánlott órajeleket sem használja az OC is csak 1050Mhz/6000Mhz, a Gigabyte 1188Mhz az MSI meg 1175Mhz és a memóriák is 6500Mhz-en ketyegnek a Sapphireon meg csak 6000Mhz-en, nem szeretek tuningolni ezért inkább ezeket venném gyárilag túlhajtva, + mindkettő 3év gari
1200Mhz-et gyári feszen viszi? én 1150Mhz felett nem is próbáltam
Amúgy 6850/7790/7850/7870-em mind Sapphire volt és ha nem lenne ez az órajel mizéria most is azt venném, de így már megfontolandó -
bolcsodal
addikt
Esetleg ezt le tudnád futtatni fullscreen módban is. Többen jelezték, hogy windowed módban kevesebb pontot kapnak. Össze szeretném hasonlítani platformokat, nekem még ősöreg Q8300 hajtja a 7790-et. Köszi!

Mondjuk Heaven-nél baromira nem számít a proci.
Valley benchmark-kal relevánsabb képet kaphatnál a platform-ok közötti különbségekről.
-
greenface
aktív tag
Nekem Giga 7790 van, semmi gond nincs vele.
-
kisza25
félisten
ez jó hír, mert a Gigabyte a legolcsóbb 3év garival, de az MSI hűtése, jobbnak tűnik
régen a kedvenc márkám volt a Gigabyte a neve egyenlő volt a megbízhatósággal, édesapám gépében a mai napig ketyeg egy gigabyte 6600GS passzív hűtéssel és 5-6 évig minden nap azt a gépet használta(ASUS alaplap athlon xp 2600+ barton)
de azóta többször bebizonyította az ellenkezőjét is, igaz egyik sem személyes tapasztalat volt, de ezért is kérdezem, hogy mi a helyzet ezzel a Gigabyteal
-
kisza25
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
ha beszarik akkor 2hónap a gariztatás msi-nél állítólag elküldik a világ másik végére, de lehet csak haver járta meg vele
nemeladó, de a 7870 az lesz rövidesen, vagy egy 260x vagy egy 750ti lesz helyette, nem használom ki így meg csak feleslegesen fogyaszt, meg elvileg 10eFt meg is marad kb -
kisza25
félisten
azt megtudná nekem mondani valaki, hogy a Gigabyte 260x alatt sem ajánlott márka? mert elmúlt pár évben nem nagyon brillíroztak

-
gunnyescobar
csendes tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ok megpróbálom. Köszi.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
gunnyescobar
üzenetére
Jónak kell lennie annak a drivernek pedig.
Ezért először távolítsad el a régit ezzel a programmal [link] , majd telepítsd fel újra a 13.12-őt.
Ha így nem jó,akkor ott vmi más gubanc van.
-
gunnyescobar
csendes tag
Helló! Tudnátok mondani egy jó stabil radeon drivert mer ez a 13.12-es érdekes dolgokat művel főleg ha felteszem a CCC-t is mellé és már a tököm kivan tőle. Köszönöm!
-
Jeollam
aktív tag
Hali ! azt szeretném megtudakolni, van-e olyan program, ami az r7 260x biosát lehet módosítani, menteni az adott beállítást? Köszönöm.
lajafix
A link nem él. -
tPedro_
őstag
Ezt a részt pedig megtaláltam, csak nem jöttem rá, hogy ez volt amit keresek. Egyébként konkrét órajel állításra számítottam, de itt csak a Graphics OverDrive kapcsolót tudom ki/be kapcsolni. (meg a CPU-t, de az nem érint, plusz nem is lehet bekapcsolni).
Van egy "Graphics OverDrive konfigurálása" link is, de hiába kattintok rá, nem csinál semmit.Ezek szerint elég ha kikapcsolom ezt és magától a referencia órajelre áll vissza?
-
izara93
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Még gondolkodtam a gtx 650 ti boost on is, csak sehol nem találtam 40k alatt

---
Pcx el sincs bajom, de még a vga mellé veszek 1-2 apróság és így olcsóbban jövök ki iponnal

-
-
gyáliSanyi
őstag
Mostanába lett volna egy 560Ti vételem, de ismi azt mondja még nem adja el. Így talán jobb is, mert egy 2,5 éves 1Gb kártyáért 30 az kicsit sok még ha ez is az ára. Gondolkoztam Gtx750Ti-n is, de az ára sokkal több azzal az 1Gb-vel és csak 3-5%-al tudna többet. Így most ahogy mondod ár/teljesítmény alapján 260X a nyerő. Később még a Mantletol is többet várok, az meg nincs a Geforceba.
Visszaolvasok meg már egy ideje nyomon is követem a fórumot. Majd ha lesz mi közül választani még kikérem a fórumozók tanácsát.
-
izara93
csendes tag
Sziasztok
Egy nagyon régi VGA cserélése előtt állok (Ati HD 4670)
a választott lehetőségek:msi r7 260x 2gd5 OC 2GB
[link]vagy gondolkodtam a HD 7850 1gb
Csak nemtudom, hogy a tápom (GIGABYTE Superb 460W) bírná e, és hogy a procit is kihajtaná e rendesen (AMD Athlon II X4 630 2.80Ghz AM3 BOX)
nagy örömmel várom véleményeteket!
-
CirrMee
addikt
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Seráfütty. Én is ár/teljesítmény/engem érdeklő szolgáltatások alapján választok, néha előfordul a váltás nálam is.
Annyit még megtehetsz, hogy olvass vissza itt és a 77xx topicban (260 -as és 7790 korábbi "lelőhelye" ), melyek a megbízhatóbbak - ha szükséges ilyen információ.

-
CirrMee
addikt
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Hülye emberek mindig is lesznek...

-
gyáliSanyi
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ok, valahogy én is így gondoltam, de 5 évnyi GeForce userként kicsit kételkedtem.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Hülyeség,hogy Intelhez csak Nv,szóval nyugodtan megveheted hozzá!

-
gyáliSanyi
őstag
Egy i7 mellé jó választás lenne egy AMD Radeon 260X?
Vagy csak régebben "volt" olyan, hogy az Intelhez inkább Geforce passzolt? -
Jeollam
aktív tag
de nekem úgy van beállítva a gép, hogy magától soha ne kapcsoljon ki, se a monitor, se a gép ne menjen alvó módba. egyszerűen megfagy minden, nem lehet visszahozni, sem felébreszteni. nekem tuti nem azért megy el a kép, mert ha nem nyúlok hozzá akkor elmegy alvó módba. egyszerűen ha játszom, ha filmezem, ha töltök elmegy a kép, és kész. nem lehet előhozni többé
-
Jeollam
aktív tag
sziasztok. Lec mondta, regisztráljak be ide. Volna egy problémám. Van egy sapphire r7 260x videokártyám, és én gyanakszom rá hogy rossz. magától elmegy a kép. A monitorom elsötétül, és nem lehet visszahozni többé, csak a restart segít. próbáltam szétszedni a gépet teljesen, bios reset, win restart, más driverek, de semmi. néztem éppen egy filmet, és az adott hang megfagyott, és elment a kép.
tudnátok valami tanácsot adni?
-
tPedro_
őstag
Hatterben nem fut ilyesmi. Az egyik legfrisebb Aida van fent , de azt is csak akkor inditom, ha konkretan meg akarok nezni valamit.
Olyan is volt, mikor futott pl egy jatek, video is ment es alt+tab valtaskor dobta a kek halalt. Mikor megvettem a kartyat, akkor a 3d max hiba nelkul lefutott.
Egyebkent a dump logokbol is latszik, hogy nem fordult elo tul gyakran, de jo lenne a vegere jarni.
Szerk.:
Tortent meg korabban, hogy szinten random belefutottam egy „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt” hibauzenetbe jatek kozben. Ekkor meg a 13.9-es drivert hasznaltam, jatekon belul pedig a DirectX 11-et. Most 13.12-es driverel es a jatekot DirectX 9-re belove ezt nem tapasztaltam, az egyik modositas segitett. Megprobalkozok a 13.12 es DX11 komboval, remelem mukodni fog.
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Latom a 7790 atkerult ebbe a topikba, lenne is egy kerdesem:
Amiota a fent emlitett kartyam van, random idokozonkent kapok kek halalt Win7 64 bit alatt. A kartya tapellatasa rendben, cpu/ram letesztelve, a win dump file-ja pedig a kovetkezotket mutatja:
A szoban forgo kartya egy Sapphire AMD Radeon 7790 Dual-X 1GB. Jelenleg a 13.12-es driver van fent, elotte a 13.9-es volt, mindkettovel jott a kek halal. Eleg ritkan fordul elo egyebkent, van hogy video lejatszas inditasakor, jatek kozben, nem gyakori szerencsere de eleg idegesito.
Talalkozott valaki hasonloval?
Gondoltam, hogy visszaveszem a gyari OC-t referencia ertekre, de nem jottem ra, hogy ezt hol/hogy lehet megtenni. Olvastam egy olyan tippet is, hogy a Catalyst Software Suite helyett, eleg ha csak a driver van felrakva, az is segithet.
Van meg valami otlet/tanacs?Koszi elore is.
Udv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon™ 7790 / R7 260 / R7 260X / 360 topik
PH tesztek: HD 7790 teszt, R7 260X teszt.
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- GPU: Bonaire
- Memória: GDDR5, 128 bit
- DirectX: 11.2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- VR topik
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De tényleg pont így néz ki. 

meg persze más felbontás, de közel áll
nigine Heaven Benchmark 4.0
de azóta többször bebizonyította az ellenkezőjét is, igaz egyik sem személyes tapasztalat volt, de ezért is kérdezem, hogy mi a helyzet ezzel a Gigabyteal

hanem BIOS beállítás gond csak ... illetve még Windows alatt is be-kell állítani hogy energia-megtakarítás célból NE akarja HDD-t leállítani és van még ott pár opció amire érdemes odafigyelni , beállítani