Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simi37
őstag
Ma este szóltak, hogy megjött a drágaság
Holnap tudok menni érte
xfx rx480 8gb blekk edisön -
-
windlord
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
FullHD -ban is latom, erzem a 480 elonyet?
-
windlord
őstag
FullHD -ban latok kulonbseget a 470 illetve 480 kozt?
Illetve szinten 4G es 8G kozt? -
oke
senior tag
válasz
kretenallat
üzenetére
Hol rendelted?
-
Közben ha jól látom a Sapphire oldalon a TriXX béta v6.1.0 verzióra váltott, de a megjegyzéseknél nem látok változást az v.6.0.0-hoz képest.

-
Speeedfire
félisten
válasz
noblem1983
üzenetére
Meg akartam várni, míg beesik az áruk 70k alá, viszont ez így teljesen jó.

-
noblem1983
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem is ez tetszik de még várok egy kicsit. A 270X-emet is el kell majd passzolnom de ennyiért már tényleg jó ár.
-
Nokedli
tag
Sapphire AMD Radeon RX 480 NITRO+ 4 GB szállítással együtt 74 960 HUF, best buy gyanús... ha igaz...

1 darab (Úton, 9 munkanapon belül raktáron) kíváncsi vagyok

-
Speeedfire
félisten
Berendeltem végül az MSI RX 470 GAMING X 4G-ot, iponban 70k volt. Remélem holnap már mehetek érte.

-
BudaiZoli
tag
válasz
kretenallat
üzenetére
-
xatos3
senior tag
holnap hoz haverom egy sapphire rx 480 nitro+ oc kártyát crossfire tesztelünk az xfx rx 480 GTR xXx mellé
várom az ötleteket hogy milyen játékokkal teszteljük, full hd vagy virtuális 4k is szóba jöhetami biztos: nem lesz az a furmark, nem grillezünk!
-
BReal
addikt
HIS AMD RX 470 IceQX2 Turbo 4GB 67000-ért. A garancia viszont gáz, 1 év.
-
kretenallat
senior tag
Némi gondolkodás (értsd egész nap termékek be a kosárba, újragondolás, számolgatás, termékek ki a kosárból) után egy sapphire 470 4GB nitro+ lett megrendelve, ~68k. Mostmár csak várakozni kell

Nem én vagyok az egyetlen, aki tuningolni is akarja az új kártyáját, összefoglalóba esetleg egy rövid tanácslista kerülhetne valaki hozzáértőbb tollából... Önként jelentkező?

-
lsc
nagyúr
válasz
humilislupus
üzenetére
A HIS mindig is radeon prémium gyártó volt, emiatt /magasabb ár/ nem annyira elterjedt, ismert.
-
törölt tag
válasz
Televan74
üzenetére
Nem szabványos a HDMI-s freesync és az a gond. Freesync ON csak akkor van kép nálam is (24MP68VQ-P) ha már fenn van az AMD driver.
Nem is ez a gond, csak a menüt úgy tervezték meg, hogy ha "nincs jel" ne tudd kikapcsolni a freesyncet, tegnap is ezért kellett rádugnom az IGP-re mert bejön a menü csak épp az nem állítható amit kell, fekete kép mellett meg elég nehéz drivert telepíteni...
Gyanítom amúgy, hogy a vbioszban kéne a támogatást megoldani, hogy legyen kép driver nélkül is.
-
törölt tag
válasz
humilislupus
üzenetére
HIS régen 290-ek korában jó kártya volt az IceQ-val aztán azóta csak itt ott látszik
A Hőcsőképe nem rossz ! Base plate, 4 hőcső,VRMet lefedik hővezetőréteggel
kicsit gyengébb mint az XFX (480) A Turbo belőle az OC modell.
márkára kb ott van mint a Powercolor, csak a színhasználatuk ilyen távolkeleti gyerekeknek való

-
BReal
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Pár szösszenet Iponról Gigabyte termékek adatlapjáról:
"Hát nem tudom. Nálam most döglött meg a 3. Gigabyte 1070. Nevezetesen nem kapcsolt be a ventilátor amikor kelet volna, és megfőtt a gpu. A másodiknak táp hibája volt, a 3. ram hibás."
"1060-ast olyan hűtővel szerelik, hogy már alap hőmérsékleten throttlingol a kártya."
-
humilislupus
tag
His nevu márkárol tudtok valamit? tesztet is olvastam a minap de magára a márkára nem tértek ki....valakinek van tapasztalata? vagy hallott mar rola?
-
Speeedfire
félisten
Rég volt már amd kártyám, meg amúgy is eléggé best buy 70k körül szerintem a 470-es, így a zöldek most nem játszanak. Az msi jó lesz, eddig még sosem hagyott cserben, pedig volt már 1-2.

Csak meglepődtem, hogy a kanyarban sincsenek, pedig jó márka az asus és a giga is. A gigát kifejezetten szeretem. -
BReal
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
A Giga hűtéséről ebben a szériában többen írták, hogy gyengébb (mind AMD, mind NV oldalon), ASUS esetében amennyire tudom, csak a 470 profilja lett szarul belőve, a 480-nal nincs baj, se a Geforceokkal).
-
jelenlegi állapot
a képen a Sapphire Nitro+ RX480 8GB OC BIOS alulfeszelt értékei láthatóak (a valós feszültségekhez hozzá kell adni a gyári voltage offset miatt +25mV-ot)
az 1342-höz brutális feszültség kell az 1256-hoz képest..
a hömérsékletek 75-82 fok között változik max terhelésen, vrm 85-90 között mászkálha valakinek van ugyanilyen kártyája lementhetné nekem a BIOS-t ATIFlash-sel, kiváncsi lennék van-e különbség
-
Zeratul
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
MSI, XFX , Sapphire kb. ebben a sorrendben.
Jut eszembe tegnap bugzott az afterburner mert szabályoz időközönként felpörgette max a venti fordulatot, majd vissza. Az program újraindításával megszűnt.
-
Speeedfire
félisten
470-esből mik az ajánlott modellek? Az msi és giga kártyákkal szemezek.
-
válasz
humilislupus
üzenetére
Nyilván be volt büdzsézve már nálam ez a kártyavásárlás. Nem lennék olyan felelőtlen, hogy az utolsó fillérig elkölteném a pénzem. Különben is 10ezer Ft-ból 18 napot nehéz lenne kihozni.

-
Mivel pénteken elviszik az R9 280-as kártyám, ezért sajnos nem várhattam tovább az árak csökkenésére.

Megrendeltem a Sapphire RX 480 NITRO+ OC 8GB kártyát (11260-01-20G). Meglesz a 3év garancia, és sikerült szállítással is 100ezer Ft alatt maradnom. Többet költöttem rá, mint szerettem volna (90e), de hát most mit tegyek? Azt a +10ezret majd megspórolom máson. Mondjuk hó végéig csak zsíroskenyeret eszek.
-
BReal
addikt
válasz
Janusz001
üzenetére
WoW alatt mérföldekkel jobban teljesít az NV - ez tény, korrektnek kell lenni. Erre a legjobb választás a 70000-nél picit drágább 3 GB 1060 (amit másra biztos, hogy nem ajánlanék). Ha kevesebbet költenél rá, akkor 60000 környékén kaphatóak a 960-asok, de lehet még egy 45000-50000 körüli 950 sem elvetendő ötlet. Természetesen ha más játékkal is játszanál, akkor valamelyik 470 4GB a te embered.
-
kisza25
félisten
válasz
humilislupus
üzenetére
azért konzolon még mindig többen játszanak, mint PC-n, de legyen igazad

oke: igen, de az terhelve minden csak nem halk
Televan: na ja idén ez a 5. gépem (3 noti 2 asztali), VGA csere? hagyámá
-
M@rdel
őstag
válasz
giornalista
üzenetére
Azért 74-ért a 480 4GB is elgondolkodtató, pont az ilyen multiknál, mint a Bf1.
Azt úgy is alacsony minőségen/low, medium/ futatnám, ezért a 4GB nem korlátoz. Az ára pedig egy normálisabb 470-né. -
Janusz001
őstag
Szerintetek érdemes egy Asus r9 280 -at lecserélni egy rx470 -re? Egy i7 3770k 4ghz dolgozik alatta. Full hd ban játszom, de csak Diablo 3 és World of Warcraft megy.
Ha beesik 70k alá. elgondolkodnék rajta.
Csendesség szempontjából az msi a nyerő? Illetve ez is leállítja a ventit terheletlenül? -
R3laX
addikt
Na lassan én is boldogabb leszek egy XFX RX 480 8GB GTR Black-kel
. 94-ért vettem még a ref gigát a PCX-től júli végén, ezt most eladtam 78-ért, majd Macka fórumtárstól megveszem 85-ért az XFX -et. 7000 a difi a kettő között, ez azt jelenti, hogy 94000+7000=101000Ft-ért szerzem be az XFX-et, ami ha úgy nézzük nem is vészes, úgy, hogy szinte folyamatosan volt 480-am júli végétől
. Je-je
, várom a fekete dögöt 
-
kisza25
félisten
válasz
giornalista
üzenetére
Én is így gondolkoztam, 10-15% sebesség nekem nem ér meg +30% árat, fullHD-ra 470 is elég, fölötte meg 480 sem. Én 64k-ért vettem a 470-et, ennyit simán megért, nekem is bf1-re kell, azzal elleszek egy 3 évig

vigyázni kell, én is majdnem így jártam, nekiálltam főzni, mondom ránézek a netre, belemerültem, aztán a konyhában már égett az olaj, de volt, hogy a rízs, vagy csak kifutott valami
kell egy gép a konyhába is, nekem már van
-
giornalista
senior tag
válasz
kretenallat
üzenetére
én azt gondolom, hogy a 470-re elég a 4, a 480-ra viszont már "elkel" a 8.
csak az meg 95-105 ezer, az RX 470 4gb meg - nem sokkal gyengébb teljesítménnyel, valamelyik tesztben az RX 480 87%-át tudta, a ph-nál pedig a 100%-os GTX 970-hez képest az RX 470 98%, a 480 107% volt) - 30 ezerrel olcsóbb.
meg kinek mire kell
nekem Battlefield 1 lesz a következő 3 évben a játékom. amíg ki nem jön az új
ha úgy állok anyagilag, az új is elfut majd még ezen a gépen, kompromisszumokkal (HD 6870-nel döcögök a BF4-ben, RS6-ban, stb.), ha meg úgy állok anyagilag, akkor várhatóan a mostani, 80-90 ezres árakhoz hasonló áron kapok majd 1440p-re is tökéletes VGA-t (az RX 480 már jó lenne 1440p-re egyébként, gondolkozom is rajta, ha lenne 150 ezrem monitorra, azt venném, de egyelőre úgy vélem, marad a fullhd, arra meg elég a 470 bőven).és az RX 480 felárát inkább elköltöm Z-s lapra, K-s procira és egy jó CPU hűtőre, hogy ha esetleg kell, majd tudjak tuningolni. sosem csináltam még, ezért nyilván nem én döntök majd rekordokat, de jó lesz tudni, hogy van még tartalék a gépben, amit elő lehet csalni belőle, ha úgy adódik.
(OFF: iponnál egyébként már átvételre is vár 71 ezerért az MSI RX 470-em, csak pár perccel a rendelés után kiégett a fél konyhám, úgyhogy most egyelőre várok, hogy mit mond a biztosító
lesz "némi" hatása a gépterveimre...) -
kretenallat
senior tag
válasz
giornalista
üzenetére
Rufusz: csak mert kedveltem azt a boltot míg BPn laktam... Volt veluk egy garanciális ügyintézésem DE alacsony értékű, 8000Ft, memória modul. Megvettem, aztán nem jutottam haza, vágül két héttel késűbb került gépbe, fagyott a gép. Visszavitte mamagammal, kipróbáltam a saját gépben, fagyott. Visszavittem, kicserélték.
Másik eset, nem volt tapasztalatom DP HDMI átalakítással, aktív kellett volna, de ekkor még nem tudtam. Mivel a kollégájuk is azt mondta a kábelre, hogy az jó lesz HDMI sourceról DP s monitorba, így elvittem. Próba, kiderült, hogy nem jó, kicserélhettem egy hdmi dvi átalakítóra, a különbséget pedig visszakaptam.
Amúgy némi hezitálás után az nvidia fanboyok viselkedését látva úgy döntöttem, hogy nem kockáztatom meg, hogy hasonlóvá váljak
Ilyen ok sem volt még nálam. Jelen pillanatban Írországban lakok, így az otthoni boltok nem játszanak. Van esetleg az overclockersen kívül bolt, amit bárki tudna ajánlani? (Még hónapokig nem megyek haza és igpvel nem mókás az élet.)Játszogatok Witcher 3-mal, Doom-ot is kipróbálnám, BF1 stb. DE jelen pillanatban leginkább csak CSGO, paragon meg dota2 megy. A monitorom 1440-es, de nem ragaszkodom a natív felbontáshoz, kompetitív játékokat simán eljátszok 1280x720ban is.
Szerintem nekem egyelőre elég a 470 is, a 480as ár/értéke rosszabbnak tűnik nekem. 4GB verzió elég erre vagy 8GB? (És lehet, hogy jövőre veszek majd Vegát, ha kijön.) Tulajdonképpen bármi szóba jöhet, adjatok tanácsot. (Kivéve a reddevil480, nincs sok hely
) Köszönöm! -
cdm12
tag
Nem áll szándékomban tuningolni , sztem elég lesz nekem az az 1216-is csak nem voltam biztios abban, hogy elég neki az az egy venti. És azt sem tudom , hogy hány FPS-el produkál kevesebbet teszem azt egy Nitronál , mert árban egyenlőre kb 10e magyar sastoll a különbség.
-
válasz
giornalista
üzenetére
A Rufusz egy régóta a piacon jelen lévő megbízható bolt.
Anno a Carrera nagy ellenfele volt, bár míg a Carrera szürkeimportból volt nagy király addig ők az egyenes utat választották. Gariban is normálisak. -
cdm12
tag
Van valakinek sima Sapphire 4gb 11256-00-20G? Azt írják, hogy 1216 Mhz-re húzható , de alapból csak 932 Mhz. Mennyire hatékony a hútése ha húzva van , és mennyivel kapsz több FPS-t ? Érdekelne egy két tulaj véleménye aki esetleg mérte is ezeket az adatokat.
-
myckey
veterán
A Freesync megy nálam 40-144Hz között, tehát 40 FPS től van szinkron, DE , mivel az AMD előjött az LFC vel , ezért kb. 20-25Hz/Fps től már szinkronba hozza, egészen a felső határig, mivel ezzel a Freesync tulajdonságait kitolják, alsó határon.
Összességében kb. 25-144Hz ben Freesync.

Ez elég jó, valamint valóban javul a képminőség, nem parasztvakítás.

AcerXF270HU van, nékem.
(#6002) G.I.JOE
Én már berendeltem egy NZXT H630, monstrumot.

-
redingitell
senior tag
válasz
giornalista
üzenetére
acer xf 240
-
Yany
addikt
válasz
Malibutomi
üzenetére
Jaja, én is azt néztem. Máshol is alapvetően csendesnek írják.
-
zzola
titán
válasz
giornalista
üzenetére
Volt már. Én tettem egy próbát....

-
giornalista
senior tag
válasz
redingitell
üzenetére
és melyik monitort vetted végül? én is a freesync miatt akarok RX 470/480-at elsősorban.
-
redingitell
senior tag
válasz
forguet
üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok, csak nekem a monitor már megvan. Viszont kipróbálni nem tudom, mert most váltanék VGA-t, eddig a 480 8G van képben, de még kivárok, hátha megjelenik az idén egy picit erősebb vezsön is. Ja, és én is olvastam valahol az általad leírtakat, ezért is határoztam el hogy ráharapok a freesync-re.
-
oke
senior tag
válasz
giornalista
üzenetére
Én többször vásároltam náluk, normálisak. Régi cég. Mondjuk garanciális ügyintézésem még nem volt náluk.
Kiváncsi leszek, holnap változik e a hirdetés... -
giornalista
senior tag
Sapphire AMD Radeon RX 480 NITRO+ VGA - 74 ezer forintért.
ez is izgalmas. az üzletet viszont nem ismerem, illetve az ajánlat is "Úton, 5-9 nap múlva az üzletben", tehát simán lehet clickbait is, de hátha valaki rárepül

-
forguet
senior tag
Freesync tapasztalat vkinek? Megéri elmenni abba az irányba? Vagy csak parasztvakítás?
Jelenleg egy 60hz-es IPS monitort használok (ASUS PB248Q), de gondolkodom, hogy rámenjek-e erre a vonalra...ez nyilván megkönnyítené a VGA választást is... -
Televan74
nagyúr
1042rpm(22%) 70C° / VRM 82C° Witcher3 alatt.Szobahő 27C°. Azt hiszem eme MSI -vel hosszabb barátságot kötök.

-
törölt tag
Egyértelműen kiderül bár alulfeszelve érdekes lenne egy Devil teszt
XFX GTR vs POWERCOLOR RED DEVIL
Szerintem nem az a baj hogy 3 ventis a Devil hanem hogy a kettő de szélesebb venti halkabb és eredményesebb hőelvezető ezesetben. -
huskydog17
addikt
Nehogy már egy YT videó alapján ítélj meg egy VGA-t, inkább nézz normális írott teszteket. RX 480-as tesztek, jó néhány Red Devil teszt is van köztük, egyáltalán nem olyan rossz kártya ez.
Ha hozzáértő kezekben van a VGA, 70 fok alatt marad a kártya terhelés alatt és csendes is, az RX 480-as esetében sokkal jobb, mint a Nitro, leszámítva a méretet persze.#6005 Yany: Silent BIOS-al teljesen jó (jobb, mint a Nitro, habár a Nitro-nál a Silent BIOS még elfogadható)), érdemes nézegetni a teszteket.
#6009 Pepeeeee: Nem lehetne végre leakadni ezekről a teljesen értelmetlen YT videókról? Semmire nem jók.

-
xatos3
senior tag
azért nem beszél róla senki mert az egyik leglassabb, legnehezebben tuningolható, legforróbb, és leghosszabb nyákos, szóval sajnos nagyon félrement valami a gyártónál a thermal throttling meg folyamatos, vagy kiereszted 90 fokra ami túk sok!!!
próbálja szépteni a csávó de akkor se az igazi, az írott tesztekben meg lehúzzák, de nekem mindennek a teteje hogy nem fejjel le van rajta a logó, így amikor berakod, fejjel le lesz, tehát nemjóóó az se, azt írta a gyártó ezt orvosolni fogja, de mint pár hozzászólással lentebb láthatod egy kolléga itt vett egy red devil 470et és azon is rosszul áll a logó
-
lsc
nagyúr
Megrendeltem egy sapphire 470 nitro 4 Gb-ot, szerda körül ideér, kíváncsi leszek mit tud.
-
Yany
addikt
Senki nem beszél a PowerColor Deviljéről. Az most kerülendő, vagy csak nincs tapasztalat, ezért ignoráljuk?
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Háztartási gépek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Witcher topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Holnap tudok menni érte
xfx rx480 8gb blekk edisön

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. 94-ért vettem még a ref gigát a PCX-től júli végén, ezt most eladtam 78-ért, majd Macka fórumtárstól megveszem 85-ért az XFX -et. 7000 a difi a kettő között, ez azt jelenti, hogy 94000+7000=101000Ft-ért szerzem be az XFX-et, ami ha úgy nézzük nem is vészes, úgy, hogy szinte folyamatosan volt 480-am júli végétől

kell egy gép a konyhába is, nekem már van