- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
"Ez alapján alig van különbség, sokkal nagyobb difire számítottam."
3dB zajszintben azonos hőfokon, de 25W-al magasabb fogyasztás mellett azért nem éppen kevés a Nitro javára...Amúgy ezért szoktam javasolni a referencia (1340Mhz) GPU órajel használatát (a Nitro-n gyárilag is van egy ilyen beállítású BIOS), ha alakinek számít a perf/watt, ugyanis felette elég vadul elkezdi emelni magának a feszt a GPU, a Nitro+ esetén nálam 1411Mhz 1,2V a referencia 1340Mhz 1,125V-ja helyett, ami igencsak durvát dob a fogyasztáson. De ez nem a Nitro sajátja, minden RX580 GPU/kártya így működött, amit volt szerencsém látni.
-
-
Kékes525
félisten
-
HSM
félisten
Mert gyenge a procid.
Viccen kívül, a BF1 akár 6 szálat is egész jól megtölt munkával valóban, de ez inkább az üdítő kivétel, mint az általános skálázódása a DX11 motoroknak.
Nálam amúgy a 12 szálas CPU-n pl. kb. 38% terhelésen üt be vele a CPU-limit.[link] Ebből viszont az is látszik, hogy a 4 szálas CPU-t még ki tudja maxra használni, 6-ot viszont már nem.
Egyszer majd ránézek multin is, de nem hinném, hogy jelentősen változna a kép. -
Lehet az a gond, hogy Polarisnál voltak, akiknél nem ment a gyorsítás, de elvileg kéne vinnie. Ez egy elég érdekes thread: [link]
Esetleg megpróbálhatod Edge böngészővel, valaki írta, hogy azzal is érdemes megnézni a VP9 gyorsítást.AMD-nél az első hardveres VP9 dekódoló egység a Raven Ridge-ben mutatkozott be, a Ryzen 5 2400G-m viszi a 4K@60Hz-et is.
mod: ja látom már kiderült, h nem megy nálad vmiért a gyorsítás.
-
törölt tag
Nekem akad firefox alatt, Chromeban nem. Chromeban 100%-on jár a procim, Firefox alatt 90 és 100 között ugrál. Firefox alatt 300 Mhz a GPU órajelem, Chrome-ban 330-340 között ugrál. Chromeban 30-40% közötti GPU terhelést mutat a win, Firefox alatt 20-25% közöttit.
Szóval nézz rá, lehet csak a böngésződ szívat. -
HSM
félisten
Nálam win10 + 18.9.3-as driverrel vajsima 4K-n a 63.0.1-es FF-al, eldobott képkockák nélkül, 100+ nyitott lappal 5 ablakban.
Igaz, fel is tolja a GPU órajelét a maxra (1350/800Mhz, hála a 2D profilomnak, lol), mondjuk nem nagyon melegszik. CPU-ból nálam a hatmagos erőműből HT-vel 20%-ot csippent le, ami nem kevés, de az egy 2500K-n se lenne szabad nagyon 50-60%-nál többnek lennie.
Szerintem valamiért nem megy nálad a hardveres VP9 dekódolás. -
Yany
addikt
Egy kis magyarázat és info ehhez a 4k mizériához:
Nemrég volt egy lightning deal az Amazonon, amire rá is repültem és beszereztem egy 38UC99-es LG monitort, ami egy 3840x1600-as kijelző. De gyerekek! Aztaq... tudtam, hogy mit várhatok, de nem is sejtettem.
Szóval a képe gyönyörű, ami IPS paneltől még nem válik triviálissá. A pixelrács, a felület tükröződésmentesítése, se hasonló fizikai paraméterek még nem derülnek ki azelőtt, hogy kézbe venné az ember. De minden ízében méltó utódja az U2713H Dellnek. (nem elírás, a drágábbik, grafikus 10 bites Dell-t váltotta, nem a HM jelölésűt).
A meglepődésem tárgya amúgy a BF1 és a Polaris találkozása. Persze, az ultrawide dimenziók adják a panoráma fílinget, de hogy a kis Polaris milyen faszán tartotta a lépést, az nagyon meglepett. jellemzően 45 és 76 fps között ingadozott a tempó max felbontáson. MAX felbontáson! Igaz nincs AA és az ultrához képest 1-2 apróságot lentebb raktam, de ezek már 2560x1440-ben is így voltak, szóval számítottam egy brutális képregényre, ehhez képest full úgy hagytam mindent. Szóval minden elismerésem a lassan budget kategóriába kúszó Polarisnak. Freesync meg persze hozta a kötelezőt: nincs képtöredezés és roppant reszponzív az egész.
Ezért is 76 volt a max. fps-em, mert azt lőttem be Chillben.
Szóval Polaris tulajok, ne féljetek az LG überalles cuccától. Amúgy meg extrém kecses a kijelző, egyáltalán nem hat drabálisnak a 27-es 16:9-hez képest. Éppcsak magasabb és kb. másfélszer szélesebb ugye. A Win10 is szereti, semmi gondja a skálázással. A filmek meg persze fullscreen fekete keret nélkül.
Szóval továbbra is örömmel fogadok tippeket, hogy a nem low-end gépemen mi a tosztól képtelenség egy 60 fps-es 4K youtube videót lejátszani.
-
Televan74
nagyúr
-
HSM
félisten
Pedig ha megnézed az eddigi dolgokat, még a horrordrága 2080Ti RTX-et is rendesen megviseli a sugárkövetés, a kisebb verziókon ez hatványozottan igaz. Mindezt FHD-n.... Tehát ja, nyújt majd vmit a jövőben, vagy nem... Kb. mint a Vega-s NGG, ha jól emlékszem a nevére. Valószínűleg nem rossz koncepció, de senki nem fog külön motort írni egy VGA-ra....
Persze, hoztak a zöldek egy kis teljesítménynövekedést RT nélkül is, de könyörgöm, milyen áron?250-300k-tól mennek a 2070-2080-ak.... Középkategóriában meg marad a 1060, aminél már eddig is jobb vételnek tartottam már a mostani Rx 580-akat is....
-
HSM
félisten
Pont ez a baj az RTX-el is... Ahogy fest most a sugárkövetés gépigénye, a legnagyobb RTX-en kívül nem sok értelme van, ha valaki nem képregény sebességet akar szigorúan csak FHD-n...
Engem ezért sem hoz nagyon lázba ez a sugárkövetős móka, mert ebben a formában két pofára eszi meg a legdurvább VGA-kat is, miközben a képileg hozzáadott érték ezzel nem feltétlen áll arányban a hagyományos, jó megvalósításokkal szemben. -
HSM
félisten
Elvileg olcsóbban is gyártható, ha 12nm-re váltanak, tehát idővel nem csak gyorsabb, de olcsóbb is lehet.
De mint írtam, már az 580-asom skálázódása is parádés, nagyon szép meredeken esik a fogyasztása, 1200Mhz körül már kb termeli az áramot, és könnyedén be lehet lőni bő 1400Mhz magasságába is 24/7-re a legkisebb erőlködés nélkül.A korai 480-asok esetén azért nem volt még ilyen szép a kép.
Amúgy tartok tőle, hogy kisebbségben leszek a véleményemmel, de én a Vega64-t többre tartom, mint a kis RTX-et. Amire technikai szempontból nagyon kíváncsi leszek, az a Vega architektúra utóda, ha majd kijött.
-
HSM
félisten
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy a HBM-hez ami kell speciális tokozás, és plusz gyártási körök, nem feltétlenül teszik profitábilissé és nem feltétlenül teszik lehetővé a kellő volument kisebb tömegkártyákon, mint pl. az RX580 kategóriája.
Nekem egyébként nincs bajom a folyamatos fejlődéssel, teljesen meg vagyok elégedve az RX580-ammal is, picit mégfeljebb nyomott órajelekkel teljesen jó kis cucc ez a mai napig.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Itt Ph-n is volt róla hír, ide is betette valaki azt hiszem.
Ugye azt hiszem talán a Polar30 volt, de már nem tudom.
-
Ideg
aktív tag
Többször vásároltam náluk, eddig nem volt gond. Egy ismerősöm iPhone-t rendelt tőlük, szar volt a hangszórója és recsegett, két héten belül kapott egy másikat. Sajnos a mai világban bármelyik webshopnál történhet baki. Szerintem a Homáron nincs olyan webshop amiről eddig ne lett volna cikkezés.
Hogy egy kis ON is legyen. Asus Strix RX470 8GB -om van, de nem vagyok vele túlzottan megelégedve. Főleg GTA5-el játszok, de elég szépen vissza kell venni a beállításokból, hogy fluid legyen a kép. Ezzel nem is lenne gond, de kb ugyanazokkal a beállításokkal lesz fluid mint a notimon a 960M-el. Lehet, hogy cpu limites vagyok? Egy FX8320 van alatta.
-
bivalyolo
őstag
Kipróbáltam. Ez lett az eredménye.
a driver topikjából:
Tegnap este feltettem, de újraindítás után a kurzor mozgatáskor megáll egy pillanatra majd egy darabig jó, és ismét előjön ez a jelenség. Olyan mintha lagolna az egér, rángat. Tapasztalt más is esetleg hasonlót_?
Az előző 17.7.1-el semmi probléma nem volt. Tiszta telepítéssel tettem fel az újat.
-
BReal
addikt
Teljesen offos a dolog (bár a 470-480-hoz kötődik valamelyest, szóval talán mégsem), de szerintem a 2-vel ezelőtti negyedévben elért részesedést tartani úgy, hogy fele annyi modellel vagy piacon, mint az ellenfél, szerintem nem rossz. Amúgy nagyon sokat adnak el a magasabb kategóriákból is, a sweet spot az inkább a mi pénztárcánknak szól. Illetve Ryzennél is csípett már Q1-ben is a részedésből. A Ryzen egy nagyon jól sikerült CPU, rossz rajttal, ahogy az Intel is anno nyilván nem tökéletes rajtot produkált az i szériával. Azóta egyre jobban kupálódnak a különböző alaplap BIOS-ok, a memóriatámogatás, stb. Ezt látva majd egyre többen vehetnek ilyen procit. 1600-at kapsz 7600K árban, 1700-at 7700K árban. Ha most kéne CPU-t vennem, nem kérdés, hogy melyikre esne a választás.
-
BReal
addikt
Ha a tudatlan (értsd: olyan, aki teszteknek se néz utána) ember bemegy egy számítógép kereskedésbe, a legtöbben Intel+NV párost ajánlanak nekik, ebben biztos lehetsz.
Amúgy a piaci részesedés így alakult a VGA piacon:
2016 Q2 (mellette a Q1-es adatok)
Itt volt egy 7%-os ugrás (mivel a Q2 júniusig terjed, ebben még nincsenek benne a Polaris eladások; cikket most nem olvastam el, mindenesetre nem tudom, milyen eladásokkal növelték 7%-kal a részesedést)
2016 Q4 (mellette a Q3-as adatok)
Ugyan az látszik, hogy Q3-ban 0,1%, majd Q4-ben 0,3%-kal csökkent a részesedés, de ne feledd, hogy míg Q3-Q4-ben (októberig) az NV gyakorlatilag a teljes GPU piacot lefedte a 1080Ti és a frissített Titan Pascal kivételével, addig az AMD csak a középkategóriáig fedte le a piacot 3 termékkel (+1 Kínában még 1-gyel). Szerintem ez ahhoz képest egyáltalán nem rossz eredmény.
(#21577) jacint78: Én a tavaly nyári Geforce driverek minősége óta inkább meg se szólalnék.
-
CptAdamica
veterán
Igen, én is ezt írnám, ha nem lenne semmilyen gyakorlati tapasztalatom és bedobálnám a levegőbe a már elkönyvelt véleményeket.
Kb olyan, mint az R9 390 topikban volt. Asus szar, nem ajánlott, legrosszabb, magas a hőmérséklete. Megvettem az Asus R9 390 DC2-t. Lefuttattam a tesztetek, belinkeltem, hogy 72 fok volt a max hőmérséklet és akkor jött az, hogy biztos azért, mert CPU limitem van és nem tudod a kártya 100%-on dolgozni.
-
füles_
őstag
A Gigabyte tényleg egy kicsit elcseszett konstrukció. Fos VRM, trehany módon rakták össze, rossz vBIOS setup (állítólag ezen már javítottak) stb.
Persze aki nem extrém módon tuningol, meg annyira nem foglalkozik a kártyájával csak játszik annak oké a Gigabyte.Az Asus Strix (480) viszont szerintem egy elég durva példány. Átlag feletti PCB, extrém tuningra alkalmas. Egyedüli baja, hogy out of the box kicsit hangos, de két kattintással meg lehet oldani. Meg még talán annyi, hogy feleslegesen ekkora batár nagy a hűtő egy Polaris 10-es GPU-hoz. A nagy hűtő följebb nyomja az előállítási költségeket is a rengeteg RGB-vel együtt ami a kártyán van.
Sajnos már nincsenek olyan jó árban az RX 470-esek és a 480-asok, mint pár napja/hete voltak. Az MSI Gaming is vagy 10e Ft-tal drágább, mint volt. Szerintem aki ilyen káryát akar venni, az inkább várja már meg az RX 570-et és az 580-at. Vagy megveszi az utóbbi kettő közül valamelyiket, vagy olcsóbban megveszi a 480-at vagy a 470-et a bejelentés után.
-
Zuri
tag
Ez tök szép és jó, de várom már, hogy mikor tudom feltenni a 2016 november vége óta megjelent driver helyett(16.11.5) az új csodás drivereket, hogy ne crasheljen az a játék amivel játszom.
Tudom nem AMD hibája meg minden de azért még az a szerencse, hogy 1 drivernél csak összejött, hogy nem dob ki a játék és megy szépen normálisan. -
taranis
addikt
Az lmgtfy.com üzenete mindig egyértelmű: guglizd ki bmeg
Ezért csinálták. Nem nagyon szokás ezt segítségre használni, ott van arra a rendes google link: https://www.google.hu/#q=radeon+mouse+corrupt
Bár még ennek is van némi jelzésértéke
Köszi a linket amúgy, találtam közben videót is róla, hálistennek nem találkoztam ezzel. -
-
zolee1984
senior tag
Teljesen jogos
Volt sok giga karim teljesen jól mentek
Pl a gtx 670-em 1250- ig boostolt alapból
A 770- is
Viszont ez most lehet vacak széria
Asusom is volt pár
580 dc2 például nagyon csendes volt
Viszont most az asus rx 470 kiborított
Végülis ha valaki ért hozzá megy az mint a villám dehát mókolni kell
Azt meg sokan nem szeretik -
menpee
aktív tag
-
aginor
veterán
Csak ezzel van bajod? Játékok hogyan futnak?
A hibaleírás kevés helyre hivatkozik, van azon a lemezen, amelyikre telepítve van elegendő szabad hely? Esetleg a rendszerlemezt is érdemes lenne megnézni, ha nem ugyanaz.
Ha ez mind rendben van, akkor próbáld meg rendszergazda jogosultsággal elindítani. -
Speeedfire
félisten
Én is azt írtam neki, hogy ha van keret, akkor inkább a 480-as, mint a 470-es az i5-4440 mellett.
Nekem bevált, amúgy csak 1-2 tesztnél néztem a cpu/gpu kihasználtságot és ritkán volt még így is a cpu 100% körül, inkább 80-90% között mozgott max beállítások mellett.
Szerencsére engem nem érdekel, ha leesik az fps 75-ről 50-re. -
-
huskydog17
addikt
Szia!
Nem egyedi eset, nálam hasonló jelenség volt.
-
törölt tag
Ez azért érdekes kérdés mert pedzegeti mennyire jó a gyárilag felkent paszta. (és melyik márka mit használ)
Meg ha tudsz segíteni permanensen rajta 5-10 fokot egy jobb pasztával miért ne tedd meg ?
Devilt szedték szét régebben videóban és ilyen szétfolyt híg paszta volt GPU körül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged