Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Az előző Dell IPS monitorommal is ez volt DP-on végig az elmúlt 5 évben, minden AMD kártyámmal, 60Hz hibátlan, 50, 72 és 80Hz-en pedig mondjuk napi max 1x villant, az nem zavart. Ott is volt ez az Ugreen és a gyári kábele is tesztelve, ugyanaz. De így negyed óránként már elég agyrém. Most 144Hz-en amúgy jó azóta is, úgyhogy lehet csak annyi kellene a 120Hz-hez, hogy csinálni neki egy nem szabványos időzítési profilt, ami felugrasztja a ram órajeleket, ha már máshogy nem tudja szerencsétlen kártya kezelni.
Amúgy a 144Hz-en csak azért nem akarom járatni, mert egyfelől elég a 120Hz, az is szuper gyors és sima, másfelől elvileg a 144 már picit sok a panelnek, jobban szereti a 120-at. -
HSM
félisten
válasz
phoenix64
üzenetére
Ami még érdekes... Vettem tegnap egy 144Hz-es WQHD monitort (Acer Nitro VG271UP). 60Hz-en hibátlan. 120Hz-en 300Mhz memóriákkal kb. negyed óránként villan böngészés közben, de film alatt hibátlan, legalábbis egy 45 perces epizód simán lement. Most tesztelem 144Hz-en, 1Ghz-es emelt ramos órajellel, eddig jónak tűnik, legalábbis már lényegesen többet elment villanás nélkül, mint előtte 120Hz-en. Bekötve egy Ugreen DP kábellel van, de nem hiszem, hogy azzal lenne a baj, mert akkor szerintem film alatt is bohóckodott volna.
Amúgy a monitor eddig nagyon tetszik, és a Freesync is elég meggyőző volt az első próbák alapján, bár az RX580 azért maxon már nem túl fürge WQHD-n, inkább hajtottam FHD-n natív helyett.

-
Lacmaster
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem..
Rx 580 Pulse/I5 kombóról álltam át Ryzen 5 2600/Rx 580 Nitro+-ra
A problémám a következő: friss Win telepítés után nem akar együtt működni velem a felbontás

A rendszer 3840x2160 és nem állítok semmit az Adrenalinon akkor Youtube videóknál,asztalon két oldalt csík jelenik meg!Csak akkor megfelelő ha beállítok vmi "szuper felbontás" csuszkát..De ha újraindul a gép, akkor megint gond van..Legfrissebb a driver,Amd oldalról leszedve!
Előre is köszönöm!U.i:Miközben visszavettem ezt a csúszkát, kiakadt a kép, zöld lett..Kihúztam a Hdmi portból majd másikba, és visszajött a kép, de eltűnt a "Kijelző" fül a Radeon szoftverből!
Csak újraindítás után lett jó.. -
-
kovcsrob
tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Csak futólag próbáltam ki. Szóval a gyakoriságról semmi 100% osat nem tudok.
De egy DP n lévő samu is csinálja. (érzésre mintha tovább tartott volna még jelentkezik)Ami viszont izgibb volt, hogy a witcher 3 után előszedtem a subnauticát. Nah az az eddigi kapcsolgatás helyett egy monitorral kihajigált az asztalra. Utána meg kettővel kékhalált dobott. Azt a win 10 restartos összeomlást. Bár még ezzel az AMD driverrel (20.1.3) nem próbáltam. Szóval lehet a driver hibája is.
-
kovcsrob
tag
Akinél videón ezt a hibát láttam neki a GPU t is vissza kellett húzni. (arra nem emléxem a mem en húzott e és most nem találom a videót. arra sem emléxem melyik AMD kari volt de tuti nem 4xx)
Két 1080p LG m van itthon de mind a kettő HDMI s. DP HDMI átalakítóval évekig mentek. 60Hz en
Ebből a Samu ból
https://www.samsung.com/hu/monitors/cjg50/LC27JG50QQUXEN/
hármat volt alkalmam kipróbálni. (egyik pixel hibás volt) HDMI bemeneten is csinálják ha DP ről van átalakítva. És HDMI n is rendesen mennek (megy) a kari HDMI portjáról. (Amiből csak egy van) Csak a HDMI n üzem szerűen a megmaradt LG m van. (azon nézek filmet)
Esetleg egy GTX650 el DP n tudnám még kipróbálni a monitort. Viszont mivel asztalon vagy filmnézés közben nem jön elő a hiba inkább a kártyára gyanakszom.
Remélem majd valakinek lesz egy ilyen mondata, hogy: "hát te nem tudtad, hogy ezt kell átkapcsolni és jó lesz"
(én meg öröm boldogság) -
tesz-vesz123
senior tag
válasz
balintdavid
üzenetére
19.12.2? Ott már van Image Sharpening dx11-nél is. :) Én ezt a drivert használom egy ideje.
-
kovcsrob
tag
Sziasztok
Segítség kellene. (lehet akik folyamatosan követik a fórumot. majd lecsesznek, hogy két oldallal előrébb ott a válasz. nem követem a fórumot és a google nem adott jó választ)Van egy XFX RX470 em 4GB os. Nem volt újrapasztázva. Húzva sem volt.
Cseréltem a monitorokat két Samsunk 1440p 144Hz esre. A kártyán 3 DP és 1 HDMI van.
Először nem volt DP kábelem.A két monitor 60Hz en ment. Az egyik HDMI n a másik DP HDMI átalakítóval. Minden OK
A HDMI st feljebb húztam 75Hz re vagy 144Hz re a DP s játékok alatt elkezdte véletlen szerűen elveszteni a jelet. (egy pillanatra elsötétült és kiírta, hogy melyik bemenetről kap jelet)Vettem két DP kábelt. A specifikáció bőven jobb, mint 1440p 144Hz.
Bármilyen frekvencián csinálja a jelvesztéses dolgot. (a HDMI kell az erősítűnek meg a harmadik monitornak. szóval a játssz azon nem megoldás) (Játékkor a kettőből csak egy monitort használok.)Driver reinstall megvolt. DDU val is. Elve csak DDU val installálok, mert a sima update többnyire kifagyással ér véget. (az előző win en egy idő után lement rendesen)
A jelenség általában az intenzívebb területeken jelentkezik. (harcok alatt sűrűn. sima sétálgatáskor ritkábban vagy soha)
Windows asztalon nem jelentkezik.Az AMD szoftvere szerint a kártya 73-74 fokos csúcsban.
A kapcsolgatás nem egyszerre történik a két monitoron.
Win telepítés nem jöhet szóba. Az előző winnel egy másik bugom volt. Ami nem múlt el több driverfrissítés után sem. (ablakok részei kint maradtak a bezárásik. átmozgatáskor vagy tálcára rakáskor is a helyén maradt PL egy fél ablak)
Azelőtt meg a kurzoreltűnéses "ismert bug" volt.A google a barátod témában ezt azt kapcsold át dolgokból próbálgattam. De ha valakinek van valami ötlete az jól jönne.
Az under volt under clock os ötleteket nem próbáltam. Az a mínusz X% os teljesítménybukta túl nagy ár lenne.
De ha valaki azt írja, hogy neki volt és az újrapasztázás oldotta meg, akkor darabokra szedem. -
Szesz1984
csendes tag
válasz
balintdavid
üzenetére
Köszi,kipróbálom,nekem is ezeket produkálja amiket írtál.
-
balintdavid
tag
válasz
Szesz1984
üzenetére
Én a 19.12.1-est próbából visszaraknám a helyedbe, az utolsó tavalyi stabil driver. A 2020-as driverket próbálgattam mert tetszik az image sharpening, de nekem eddig mindegyik eléggé problémás volt (játékok szó nélkül kifagynak és kidob az asztalra, nem működő ventilátor profil, nem működő anti-lag, hardveres gyorsítás anomáliák spotify/discord/firefoxban)
-
Szesz1984
csendes tag
Sziasztok.
Van egy rx570 itx 4gb karim.Csak wowozok,de nem igazán akarja engedni.Friss windows,friss driver és állandóan kidobál,bizonyos idő után.Nincs csíkozás meg egyéb ram hibára utaló jel,csak kifagy a wow,kidob asztalra és feladatkezelőből engedi bezárni.Esetleg valami ötetetek lenne rá?Pl. régebbi driver ami stabil,mert erősen arra gyanakszom,hogy ez az új "amd oldalárol 2020.02.03 relase" ami fent van,ez lesz a ludas.Anno ezt a gépet gtx1060 6gb-val vettem,akkor nem volt gond vele.
A többi: MSI H310m/i3-8100/8gb hyperx fury black.Ezekkel a wow maxon ment minden probléma nélkül.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Béke
-
koszos91
tag
Hat nekem az eddigi tapasztalatok alapjan, szinte mind1, hogy mi van a gepben az online jatekok mindemt is kepesek felzabalni
-
-
zolee0307
őstag
válasz
echterion
üzenetére
Múltkor nézegettem a játékban (planetside) egy komolyabb csatában gyári beállításoknál 50-60 fps volt, meg benézett 50 alá, ha viszont be volt állítva, hogy max órajelen menjen akkor 60-70 fps volt. Meg amit észrevettem, hogy zoomolva, illetve mikor effektek vannak jobban, akkor nem esik le úgy az fps. Nagyobb csatákban jól jön emiatt a plusz fps. Tény, CPU limitesebb, mint a két másik két játék amivel játszok, ott viszont a grafika miatt van különbség fps számban.
Megmondom őszintén régóta nincs kedvem a grafikai beállításokkal szórakozni, berakom maxra, azt hadd menjen. Az árnyékot szoktam visszább venni, mert azzal lehet nyerni, azokban a játékokban, amivel játszok.
-
zolee0307
őstag
-
koszos91
tag
válasz
zolee0307
üzenetére
Hat akkor, ahogy gondolod. Az a lenyeg, hogy te legyel vele elegedett.
En csak azert irtam, hogy probald meg mert nekem pl. az rx 570 itx most ugy van belove, hogy 57-60 fok kozott maszkal, ami nekem teljesen elfogadhato es cserebe nagyon halk a kartya. De ha engedtem neki akkor 72-74 fokra is felement. Bar igaz itt is irjak tobben, hogy az meg teljesen jo.
-
zolee0307
őstag
válasz
koszos91
üzenetére
Kipróbáltam, ha az utolsó előtti state frekije van beállítva, akkor 5 C-ot nyerek, de olyan 10-15 fps megy minuszba is.
A power limitet levettem 35 %-ra, itt még tartja a max órajelet, nem kezd visszavenni belőle. Ezzel meg a fesz csökkentéssel (- 50 mV-nál csak kifagyott, úgyhogy - 44 mV van most beállítva) olyan 77 C fok körül van a kártya auto venti vezérléssel. Szerintem ettől többet nem tudok kihozni belőle, ez ilyen. Vagy használom 0% power limittel és akkor azt a 10-20 fps minuszt benyelem.
-
koszos91
tag
válasz
zolee0307
üzenetére
Szia!
Szerintem a power limitet ne bantsd, az csak had legyen +50%-on.
En arra gondoltam, hogy nekem az alap legmagasabb ertek az 1244 mhz, viszonylag sok (1031 mhz) feszultseget kert, de pl az egyel elotti (1209 mhz) ertek viszont berte 950 mv ami meg az 1244 mhz allashoz kepest hozott majd 10 fok csokkenest, de csak kicsivel lett gyengebb a kartya. Magyarul nem erezheto valtozas. + a ramot belottem 8000-re es koszoni jol elvan.
-
kvio1
tag
Sziasztok!
Vettem egy gigabyte aorus rx580-as kártyát használtan. Mit érdemes állítani rajta? Arra értem, h mondták érdemes az AMD kártyákat finomhangolni. Ami feltűnő, h nagyon hangos, túlságosan magasan pörögnek a ventik..
Amikor néztem 70 körül volt a hőmérséklet terhelésen, ami még teljesen oké is. -
fisi
senior tag
Sziasztok!
Kérdés a következő- hátha találkozott valaki ilyennel. Nos épp moziztunk a géppel tegnap este, és a kép a LED tv re volt kirakva, aztán annyi történt hogy random hol kisebb- hol nagyobb időközönként elkezdte a számítógép monitort bekapcsolgatni (??) illetve mivel ugye a kép a TV- re volt kirakva csak bevillnat a monitor kiírta hogy display port meg a háttér világítást ugye bekapcsolta. Aztán ez így ment 3 órán keresztül, a végén már nagyon idegesített. Egyszer közben újra indítottam a gépet, akkor egy kissé tovább bírta bekapcsolás nélkül, majd újra visszaállt.
Nettó poén- hogy már néztünk filmet vele így de akkor nem emlékeznék, hogy így viselkedett volna. Valami windowsos faszság? Vagy driver hiba?Ötleteket előre is köszönöm!
-
-
Mészike
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus rx580 8gb kártya. Egészen a mai napig rendesen működött. Ma lefagyott a gép. Elindítva kb fél perc után lefagy. Leszedtem a drivert, anélkül megy
Ha felteszem a drivert, akkor újra ezt csinálja. Egy rx570 kártyával tökéletesen megy a gép. Milyen hibája lehet a kártyának? Kb 1 hónapja lett újra pasztázva. -
TIT
veterán
Én se nyertem hőfokot fesz.csökkentéssel,csak fogyasztást kb.15W-ot.
-
koszos91
tag
válasz
fasterware
üzenetére
Szia!
Mielőtt nekikezdesz mindennek érdemes elolvasni HSM írásait. Ezekből minden kiderül majd.
Itt van egy kis kiindulási alap: [link] [link]
zolee0307: Mert most így mennyi a hőfokod?
Miért nem próbálod meg, hogy egy kicsit visszább veszel az erejéből (és persze akkor a feszből is) és akkor nem fog annyira melegedni. Vagy mindenképpen maxon akarod járatni? -
zolee0307
őstag
Na elvileg 50 mV-ot sikerült levenni az alap feszhez képest, így a max 1163 mV, amit a kártya kap.
Memória 800 mV.
HSM írta, hogy a feszültségek 6 mV-os lépcsőkben vannak (köszi
) muszáj volt ezt is figyelni, mert pl. 1162-nél 1163-on megy a kártya, 1163-nál viszont már 1169-en. Szóval a tegnapi állítgatások nem is voltak pontosak emiatt, mert ott nem néztem ezt.3 játék alatt nem jött elő fagyás, hiba, szóval remélem ez így jó lesz.
Viszont hőfokban nem nyertem semmit, mert ahogy nézem a gyári ventiprofil úgy állítja magát, hogy a fordulat és a hőmérséklet valahogy egálban legyen, szóval vagy halk és meleg, vagy hangos és meleg a vége.
Lehet érdemes lenne beállítani venti profilt?
Illetve alap dolgokra (net, filmnézés, zene, stb) melyik az minimum mhz, amin még el ketyeg a kártya?
A gyári auto tuning 1625 mhz-re állítja a kártyát. Gondolom ehhez már kevés a beállított csökkentett fesz?
-
HSM
félisten
válasz
fasterware
üzenetére
Az nem alapfesz.
Olvass.... -
fasterware
aktív tag
Sziasztok.
Szerintetek naggyából mi az a minimum gpu feszültség az RX570-nek (MSI RX 570 8 GB OC), aminél már nincs mikrolag játék közben, teljesen alap gpu/mem órajellel ?
TDP limitet mindig kitolom + 50 % - ra msi afterburnerben, - 43 mV-al még mindig van mikrolag, ha hagyom alapon a gpu feszt, akkor tökéletes a játékmenet.
HWINFO64-el monitorozom a gpu feszt., - 43 mV-al ( afterburnerben ) maximum 1,056v-ot kap.
Ha alap gpu feszültség van afterburneren belül és tdp limit kitolva + 50 % - ra, akkor 1,156v-ot kap a gpu. -
' Tzs ,
senior tag
Nos jó, felrakom a 10-et újra. Majd.
Ezt akkor még jónak tartjátok?
"Radeon Software Adrenalin Edition 18.5.1 Driver for Windows® 10 64-bit" -
válasz
echterion
üzenetére
Ugyanazon a meghajtón csak a játékokhoz tartozó adatok vannak - OneDrive köszönöm elég a munkahelyi gépen, nem vagyok perverz
Meg amúgy is, a win reinstallnak akkor van értelme, ha minden szemét eltűnik, és tényleg csak a még használatban levőket teszi vissza az ember. Ha a komplett Users mappát megtartanám, akkor eszemben sem lenne újratelepíteni.Asszem elértünk arra a pontra, ahol a továbbiaknak nincs értelme

-
echterion
nagyúr
Ahogy előttem is írták, ha ugyanazon a meghajtón tartod a 60 játékod meg a wint, akkor Norton Ghost és barátai a te megoldásod. Bár én nem szoktam újra letölteni egyik játékom sem, mert minden kliens felismeri a játékmappákat, így csak fél perc alatt betallózom nekik és kész. A doksik meg onedrive-on azonnal elérhetőek, nem kell file-okkal vacakolni.
De persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja / tudja. -
TIT
veterán
Nekem 2005 óta nincs gondom az amd driverrel,kivéve amikor az ahci driver tönkrevágta a rendszert a 770-es chipseten.
7790 után 750Ti fél napot,azzal restartolt is a gép,aztán másnap 260X és semmi baja nem volt.
Amúgy a win 1 nap nekem,mert minden progiból a legújabb kell stb.és valamikor azok is szivatnak.
DVD-ről ssd-re 10 perc kb.
Nv 1 driver/hó,amd 3-4/hó látszik ki foglalkozik vele jobban,nv is hazavágta nemrég a vgákat a driverrel. -
John Rose
aktív tag
Sziasztok! Megkésve bár, de törve nem benevezek a klubba egy Asus Rog Strix Rx570 4gb kártyával. Majd holnap este beüzemelem. Remélem egyszerű dolgom lesz. Egyenlőre az R3 2200g Vega8 gpu-ját használom.
-
válasz
echterion
üzenetére
Nem azt kétlem, hogy tudod, miről beszélsz, hanem azt, hogy mindent beleszámolsz, ami beletartozik - kezdjük rögtön azzal, hogy a programok akkor sorakoznak ott egy mappában, ha odateszed őket, ami szintén nem 0 idő
Emellett nem egyformák az installok sem. Nekem van 2-3 tucat alkalmazás meg vagy 60 játék fent, azokat adatokkal együtt nem 1-1.5 óra alatt állítod vissza az új telepítésre. Nekem a legutóbbi ilyen manőver fél nap volt, úgy, hogy vagy 10 alkalmazást már nem volt lelkierőm feltenni, az későbbre maradt. -
echterion
nagyúr
Most csináltam hétvégén, tudom, miről beszélek. Igaz, nekem már nem kell pendrive-ot csinálnom hozzá, a wifi 5GHz-es, telepítéskor gyorsan lekapja, ami kell neki, a programok ott sorakoznak egy mappában, csak el kell indítani egyesével.
De ha nincs meg ez neki, akkor is legyen egy óra, amit írsz is, az is kevesebb, mint napokig nyomozni a hiba okát, plusz nuku stressz. Saját tapasztalat, ha 10 perc alatt nincs megoldás, akkor win reinstall a leggyorsabb megoldás ilyen helyzetekben.U.I.: Nekem mondjuk lányom gépére egy sima DDU után felment gond nélkül az 570-es drivere az 1050 után.
-
koszos91
tag
válasz
' Tzs ,
üzenetére
Hát akkor szerintem hasonló a helyzet, mint nálam is volt abban az értelemben, hogy már összeakadt minden mindennel, szóval tényleg jöhet a win újratelepítése. És utána, akkor amit gbors ajánlott.
Bár ez a "kínlódás a driverrel" dolgot nem értem teljesen, mert amióta én gépet használok és telepítek, egyszer sem volt olyan, hogy felraktam mindent és ment. Mindig beakadt valami kis köcsög program
, szóval lehetett vadászni, hogy mi lehet a gond.
Nekem, ehhez képest ez a mostani adrenalin-os dolog nem okoz nagy fejfájást, mert régen is rengeteg szívtam ilyenekkel. Szóval én csak úgy voltam vele, hogy a világ nem változott semmit!
De azért hozzá teszem, hogy végre jó lenne a XXI. században nem ilyenekkel kellene az embernek vacakolni.
-
Mr.Franczy
aktív tag
Érdekes dolog ez a "gyártó csere, reinstall dolog"!
Rx570-et vettem használtan egy éve kb. 950-et váltott! Semmi DDU, semi win reinstall! Kártya berak, driver telepit, s ment vidáman minden!! De az is igaz, hogy mikor új drivert próbálok, akkor elő szoktak fordulni anomáliák! Rohadt egy misztérium ez!
Amitől az ember, néha elmorzsol 1-2 könnycseppet! -
válasz
echterion
üzenetére
Netto / brutto idő problémánk van
A CD korszakban betetted a CD-t - most kell installert csinálni. Ami után felmegy egy rakás update. A programokhoz kell friss telepítő, az adatok átválogatása meg végképp nem pár perc. Stb.(#40034) ' Tzs ,: én a 19.12-est nem próbáltam eddig, de azt én is tudom ajánlani, hogy 20-ast ne...
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
echterion
üzenetére
koszos91: A legújabb 20. valamit próbáltam, nem sokkal lett jobb a helyzet. Tesz-vesznek is igaza van az nVidia drivert csak felraktam és kész volt minden ment win re-install nélkül.
Most még a Silent módba való átkapcsolást fogom megnézni. Aztán ha az se, akkor marad a 10 újra rakása.gbors: igen, pont ez a bajom.
A 10 nekem 5 perc nVme SSD-re feltenni, de a programok, beállítások, cuccok lementése, stb. stb. az minimum fél nap. 
Ha ráveszem magam, hogy újra tegyem a 10-et, akkor maradjon ez a 19.12.2-es verzió?Köszi mindenkinek a tippeket!
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Igazából ez a kínlódás a driverekkel csak AMD vonalon van. Barátnőmnek pár hete adtam oda a 1050ti-t, DDU futtat, legújabb Nvidia driver feltesz és kész, semmi gond. Nem is lesz vele baja, bőven elég havonta updatelni a legújabbra.
Mondjuk az rx570-nel nekem most nem volt problémám még (az rx560-hoz anno vagy 10 drivert végigpróbáltam, mind sz*r volt) azon kívül, hogy a 20.x driverrel kék halálozott, a 19.12.2. jól működik, ezen kell hagyni. Ezt a drivert ajánlom mindenkinek, mert stabil (WHQL) és tudja dx11-ben is az Image Sharpening-et.
-
válasz
viperabácsi
üzenetére
Tényleg az a legbiztosabb megoldás, de hogy nem sok idő lenne... Az OK, hogy maga a win reinstall megvan 30-50 perc alatt, de utána az össze alkalmazást visszatenni, a szükséges Users cuccokat visszamásolni - hát az nem 2 perc.
-
koszos91
tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Így van neked van igazad, az a legjobb megoldás!
-
koszos91
tag
válasz
zolee0307
üzenetére
Sziasztok!
Nem feltétlen a kifagyást kell figyelni, mert van, hogy textúra hiba fog bejönni rá. Például nekem a Borderlands 3-nál a talaj textúrája esett szét (kb.: 40-50 perc játék után), vagy a GTA V-ben a füst lett szürke helyett kék színű (itt több, mint egy óra múlva mutatkozott).
Nekem tesztelésre a Far Cry 3 jött be a legjobban, ott ha valami nem volt rendesen beállítva akkor max 10 perc után ki is dobott
Ez meg csak érdekességként mindenkinek:
Ma reggel találtam, igaz, hogy az rx 5000-es szériáról van szó benne, de hasonló hibákat, ami a cikkben van, itt is leírtak a fórumon már az elmúlt 1-2 hónapban.' Tzs ,: Vagy esetleg próbáld meg még mondjuk a a 20.1.3 vagy 20.1.4 verziókat is. De tényleg gyanús, hogy windows telepítés lesz. (nekem az lett a vége a sok driver próbálgatás miatt
) -
' Tzs ,
senior tag
Betettem ide a GPUZ kimentett képeit [link]. Az Afterburner nem enged képet készíteni.
A gépben 16 GB RAM van, a virtuális memóriát kilőttem, a 4 meghajtóból a legnagyobbon van csak beállítva "A rendszer kezeli"-re Ajánlott 2937 MB, Jelenlegi 2432 MB, Nagyobb proc teljesítmény rendelése a "programokhoz" van állítva.
Gondolom ezek se jók, szal mire kéne állítani? -
válasz
' Tzs ,
üzenetére
Én a control panelből gondoltam, de a DDU is jó lesz.
Az órajeleket azért mondtam, mert ott kiderülhet, hogy bányászós a BIOS rajta - mindegy mivel nézed meg, csak lássuk, hogy a GPU, ill. a memória órajele mennyi.
Végül még egy: mennyi memória van a gépben, ill. mik a virtuális memória beállítások?
-
' Tzs ,
senior tag
No 19.2-es drivert feltettem. Elindul a játékok egy része
Van amelyik továbbra sem.
Elindul 720x526-ban 4:3 és át is tudom kapcsolni simán 16:9-re 1920x1080-ba.Lehet hogy bányásztak vele, ezt sajnos nem tudom. Oké a Silentet ki fogom próbálni.
Amúgy érdemes belenyúlni az ilyen VGA Bios frissítésekbe? Nem vagyok pro, csak úgy nem állnék neki

Hogy tudom megnézni, hogy eredeti-e?Köszi mindenkinek amúgy, hogy segítetek!

-
' Tzs ,
senior tag
gbors: Steam, pld. Black Mesa indít. Betölt a kezdő képernyő... loading... a játék háttérképe megjelenik. Amikor betöltene a menü a beállításokkal kilép mindenféle hibaüzenet nélkül az asztalra. Azt látom, amit fentebb írtam, hogy nem 1920x1080-ban indítja a játékot hanem kb 1024x768-ban. Ezzel nem is lenne gond, amikor először felteszel egy gémet ezzel indít beállítások belövöd ami neked kell elfogad és ennyi. De idáig nem jutok el.
Explicite törlés mit jelent? DDU-val töröltem az nVidia drivert szal elvileg szikrája sem maradt. Lehet vissza kéne tennem a 19.2-es drivert? Ezt az újat meg kukázni?
Fent van a GPUZ, Afterburner, ezekből melyiket nézzem meg?Remélem nem hibás a HW. Az számít még hogy a Tuning állásban van kapcsolva a kártya, nem a Silent modba?
viperabácsi: használt a kártya.
-
válasz
' Tzs ,
üzenetére
Pontosan miben nyilvánul meg az, hogy nem indul el a játék? Felugró ablakos hibaüzenet? Kékhalál? Más?
Amúgy lehet, hogy érdemes lenne explicite törölni az NVIDIA drivert (bár nekem pl. nem zavart be), aztán egy tiszta telepítéssel feltenni valamelyik 2019 év végit. De a hibaüzenetektől függően lehet, hogy másfelé kell nézelődni.szerk. túl sokáig írtam. Nem akarlak elkeseríteni, de ez nekem HW hibára utal. Van valamilyen egyéb tuning szoftver fenn, pl. Afterburner? Milyen órajeleket mutat a kártya?
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
zolee1984
üzenetére
Ejj, pont ezt nem akartam, friss Win-t

Nem rég tettem fel (3-4 hónap). Nem kis csalódás ez így!
Oké, próbálom. A nem Steam-es játékok se mennek... azokhoz valami tipp?
Azt még tudom írni, hogy hibaüzenet nélkül lépegetnek ki a játékok. Elindul (ha elindul) aztán fekete képernyő és kész.
Vagy elindul bejön a játék menüje 1024x768-ban FULL HDD helyett és esélytelen hogy a menüben beállíts bármit mert kilép ezután. -
' Tzs ,
senior tag
Üdv!
Egy nVidia GeForce 1050Ti kártyát cseréltem le a napokban egy Radeon RX 570 NITRO +-ra. Követtem az itt leírtakat, full tiszta driver telepítést csináltam. Először a 19.2-es drivert tettem fel, nem mertem egyből az új 20-ast feltenni. A Steam-es játékok nagy része azóta nem indul el. Feltettem a legújabbat, most már egyik korábban futó játék sem hajlandó elindulni. A tálcán lévő ikonra kattintva egy csomó beállítás fogad ott semmihez nem nyúltam.
WTF lehet a gond?
Köszi! -
törölt tag
5 nappal ezelőtti márkaváltásomat az RX570 ma egy ZÖLD képernyővel tette vészjóslóvá...

Ez ilyen oké dolog?
-
Csupingo
veterán
Majdnem ilyen erős az 1650. Abból már van passzív. Talán az új kártyákból erősebb is lesz.
-
csiga8
senior tag
válasz
AiRLAC
üzenetére
Amíg garanciás, nem szedném szét. ( elvileg még 1 év van rá, ha 1 éves a kártya)
Utána érdemes, ha nem okoz gondot, meg tudod csinálni. Szerintem.
Ha majd szétszeded az RX580 Nitro+ -t újrapasztázáshoz, a csavarok sorrendjére - hosszúságára - figyelj, pont azért lőttem egy fotót segítségképpen:
-
Csupingo
veterán
válasz
vzoltan87
üzenetére
Vagy az átalakító nem jó, vagy a driver telepítés után olyan felbontástra, frissítésre vált, amit nem tud a monitor.
Ha van a közelben egy tv, esetleg azzal telepíthetnéd a drivert, amit beállítasz fhd 60 Hz-re, aztán kikapcs és rákötöd a monitort. Ha így se jó, akkor másik átalakítót kéne nézni. -
csiga8
senior tag
Nekem 580 nitro+ van, az sem hangos, ha a feszültség vissza van véve.
Csak venticserével - szereléssel, forrasztással - tudsz sokkal halkabb hűtést rátenni.Itt még az alaplapra dugva ment, azóta át lett forrasztva, kártyáról működve szabályozza a venti fordulatot:
Superposition teszt alatt 57C fokra melegedett 1250rpm mellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Ubuntu Linux
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Béta iOS-t használók topikja
- EA Sports WRC '23
- HBO Max
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK OC 8GB (Beszámítás)
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ZOTAC RTX 3060 12GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- Asus Dual Radeon RX 6500 XT 4GB
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- Bomba ár! Asus BR1100F Convertible - Intel N6000 I 8GB I 128SSD I 11,6" Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) muszáj volt ezt is figyelni, mert pl. 1162-nél 1163-on megy a kártya, 1163-nál viszont már 1169-en. Szóval a tegnapi állítgatások nem is voltak pontosak emiatt, mert ott nem néztem ezt.
Olvass....
Meg amúgy is, a win reinstallnak akkor van értelme, ha minden szemét eltűnik, és tényleg csak a még használatban levőket teszi vissza az ember. Ha a komplett Users mappát megtartanám, akkor eszemben sem lenne újratelepíteni.

A virtuális memória beállítása rendben van?