- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz
Malibutomi #21545 üzenetére
Vagy nagyobb volt a raktárkészlet, vagy ők a prioritás és nekik szállítanak, vagy rendeléskor közlik, hogy bocsi beszállítói probléma van... Attól, hogy fenn van a webáruházakban még nem biztos, hogy tényleg elérhető is egy termék Nem tudom mi értelme ennek a kötekedésnek, nem én találtam ki és feltűnhetett volna az is, hogy az AMD új kártyái is folyamatosan késnek ami jelezheti akár azt is, hogy igencsak szükös a gyártókapacitás és az is eléggé logikus, hogy most inkább az új lapkákat gyártják.
De, ha tudsz olcsó kártyát valamelyik nagykerben akkor szólj, mert ismerősöm venne jó tételben.
-
jacint78
addikt
válasz
Malibutomi #21540 üzenetére
Kérdezd a német nagykerest aki ezt mondta....
ami meg nem, az jövő héten lesz elérhető
Ja, sokminden volt elérhető, aztán az elérés helyett a hoppá, mégsincs érkezett válasznak...
-
BReal
addikt
válasz
Malibutomi #21540 üzenetére
Amazonon is elérhetőek, ami meg nem, az jövő héten lesz elérhető. De ezek nem érdeklik Jacintot. Szerinte majd július közepén lesz legközelebb.
Röhej.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
Malibutomi #21512 üzenetére
Ilyen videót se láttam még
Amúgy már leálltak a rx480 gyártásaval? Gondolom beragadt raktár készlet lesz az idén még. Látom,azért vannak aranyárba néha. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #20272 üzenetére
1535 volt,de nem stabilan... 1500at mondott stabilan.
-
imi123
őstag
válasz
Malibutomi #12550 üzenetére
Nyilván nem fogják fillérekért osztogatni.
200 alatt semmi realitása. Bízzunk benne hogy fogja is hozni azokat az eredményeket amiket már egy ilyen ár kategóriájú terméktől elvárnánk. Most hogy közeleg a ZEN mintha az Intel is nagyobb aktivitást mutatna.
Kell a verseny. -
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #7801 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Ha ennyit tudtak volna javítani a minőségen, ez simán lehetne akár rev2 is. -
myckey
veterán
válasz
Malibutomi #7801 üzenetére
Volt már, jaja.
Ezt taglaltuk fentebb, hosszasan.
Az alsó értékek rendben vannak, csak 1288Mhz.
Simán be lehet oda állítani azt a feszt. Amit ő is mutatott. Ehhez ,meg ugye jön a fogyasztás és hőmérséklet.Tuning az már úgy nem kóser.
De tényleg ha vissza olvasol, elég sokat beszéltünk erről.
(#7797) AtHoS
Passzolom.
Én csak azzal tudok jönni, amit velősen kiteszteltem, meg is mutattam itt, meséltem is már róla sokat, nagyon sokat.Egyszerűen van az a fesz, ahol még lefut a teszt magasabb órajellel, de már nem pörög úgy ki a kártya, értékelés alapján.
Ellenben viszont minden rendben megy, ratja amit kell, nem vesz vissza stb....Kell neki a magasabb feszültség.
-
aginor
veterán
válasz
Malibutomi #7037 üzenetére
Szerintem lényegében ugyanez lesz, szignifikáns változás nélkül (ami nem baj, mert a tudással jelenleg sincsen baj). A fogyasztáson jó lenne faragni, mert ott még vannak bajok.
-
myckey
veterán
válasz
Malibutomi #7037 üzenetére
A következő kártyám
Azzal el leszek a Navi érkezéséig. -
Macka
veterán
válasz
Malibutomi #6716 üzenetére
Én 390-ről váltottam 480-ra. Bár nem volt nálam sokáig,de nekem úgy tűnt, hogy ha nem is sokkal, de erősebb, mint a 390.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi #6716 üzenetére
Most ne azt nézd, hogy a 970 mennyi (amúgy mi a baj a 80-82˘C-szal? Ha lett volna 90 azt mondom, tényleg gond van. De az a 8x ˘C még bőven jó)
Azt nézd, hogy most a 480 milyen paraméterekkel megy. Pont ez a lényeg, hogy szinte semmi nem változott a konfigomban, és most ezt ennyire hűvösen tudom tartani. -
Yany
addikt
válasz
Malibutomi #6014 üzenetére
Jaja, én is azt néztem. Máshol is alapvetően csendesnek írják.
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #5803 üzenetére
Hálám a ...
Radeon székházig..
-
kisza25
félisten
válasz
Malibutomi #5790 üzenetére
ja most felraktam a legfrissebb drivert (tegnap csak a hozzáadott CD-n lévő volt hajlandó felmenni) és fullHD low fix 200 FPS volt, igaz nem volt tele a szerver csak 40-en voltak, este tesztelem tovább, mert közben eljöttem dolgozni, de ez jó jel
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #5790 üzenetére
Az utolsó gondolatot illetően tudsz valami erre vonatkozó fejtegetést/konkrétumot linkelni?
Amennyiben Off-nak ítéled meg, privátban kérlek!
-
huskydog17
addikt
válasz
Malibutomi #5146 üzenetére
"A Tomb Raider azert jo pelda mert az az egyetlen DX12 jatek ahol lassabb aza mod mint a DX11, de az az egyetlen NV tamogatott DX12 jatek is."
Most már gyorsabb, legalábbis ott, ahol a GPU támogatja az Asynchronous Compute-t:
"Amik AMD-sek, ott mind gyorsul a DX12 mod (legalabbis AMD kartyakon)"
Nem. -
sakal83
addikt
válasz
Malibutomi #5146 üzenetére
Nem is gondoltam csalásra. Én csak linkeltem egy tesztet, mert kérdezték hogy futhat a 470/780-on, aminek az eredménye miatt (dx11 gyorsabb, mint a 12) "belémállt" a kollega
-
MK VII
veterán
válasz
Malibutomi #3364 üzenetére
Hú, de jó. Már csak kártya kéne amihez fel lehet tenni.
-
MongolZ
addikt
válasz
Malibutomi #3364 üzenetére
Annyi driver van már... érdekesség képpen jó lenne, ha valaki csinálna egy tesztet a kiadáskor és az az után kijövő driverekkel.
-
Sipike19
tag
válasz
Malibutomi #3178 üzenetére
Vagy csak mert ref hűtős az összes.
Egyébként meg igencsak jó vétel lesz a 470.
A 480 népkártya????
A 470 annál inkább. -
MongolZ
addikt
válasz
Malibutomi #3157 üzenetére
Annyiban igaza van, hogy sikerült elkövetnie az AMD-nek azt a hibát, amit az nV-nek sikerült a 670/680-nal, csak még durvábban.
(#3171) Gainka: Hát, 950-960 között van jó 20% különbség.
-
exedoc
senior tag
válasz
Malibutomi #3049 üzenetére
Végre. Végre. Kell már nagyon. Devil rohadt jól néz ki, csak az a baj hogy nem világít.
Nemám. Az a baj, hogy nekem hosszú. Ellenben az XFX-re már nagyon kíváncsi lennék. Nagyon esélyes, mert több helyen is panaszos Nitro hűtése.
-
Televan74
nagyúr
válasz
MSI nagyon jól né ki! Kicsit drágább lesz ,mint a Nitro,de nem érdekel.
A customok mikor jelennek meg hivatalosan? Nálunk 1-2 hónap? Érdemes lenne bevállalni addig egy vapor-x 290 kártyát?
-
myckey
veterán
válasz
Na végre!Remélem nem csak videjó formájában lesz meg a teszt.
Gondolom rendesen kivesézik, hűtés, fogyasztás, oc, ecetera .......
Végre lehull a lepel az XFX ről is.
Kíváncsi leszek, hogy azonos környezetben, hogy s min alakulnak majd a dolgok. -
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #2992 üzenetére
Annyin már jó vétel.
-
myckey
veterán
válasz
Malibutomi #2988 üzenetére
Így van.
Én már kivárom a jussomat.
Most 1,5 hétig itthon el tökölök a kis 7770 kártyámmal, utána majd 2 hétig off lesz az egész pc világ, aztán már csak-csak jönnek az első fecskék.
Amit várok, az egy XFX teszt, míg az nem jön, addig nem igazán tudok dönteni.
300 fontért pedig tuti nem veszek MSI-t.
Még az ASUS is olcsóbb nála. -
válasz
Malibutomi #2885 üzenetére
mert tesztpadon mérték, nem házban. tesztpadon szerintük az én 295x2-m terhelés és OC alatt sem megy tovább 61 foknál.
nálam meg simán belefutott a 75 fokos leszabályozásba. rosszul szellőző házakban, mint amilyen az enyém (a 295x2 radiját gyakorlatilag a prociról lefújt meleg levegővel "hűtöttem"), lehetnek meglepetések. a ph! tesztjei ebből a szempontból jók, ott a kép, látja mindenki, hogy az egy nyílt tesztpad, mindenfelé szobahőmérsékletű levegő van. -
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #2929 üzenetére
1300-as boost órajelen mindegyik halk.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #2851 üzenetére
Mondjuk elkerülte a figyelmem, hogy az MSI boostja 1303 MHz. Nem elírás az? Az még közel van a sweet spothoz. Ellenben 1370-en ki is fullad az OC.
Eddig nálam csak a Devil és a Nitro a befutó. Devilnek masszív a hűtője, jó csendes. De úgy néz ki a legjobb chipek tényleg a Nitroba kerültek. -
huskydog17
addikt
válasz
Én azért sokallom picit a 73 fokot, mert a 190-200 Wattot fogyasztó R9 380-as VGA-nál több custom design is 65-66 fokon tartotta a GPU-t terhelés alatt. Erre jönnek a 150-160 Wattos 480-as customok és 70 felett- némely pedig 80 fokon tartja a GPU-t. Sőt, a 200 Wattos TPD-vel rendelkező 280-nál a HIS 67 fokon tartotta:
Pl.:
Az R9 380-nak hivatalosan 190 Watt a TDP-je és a custom-ok kb. e körül is fogyasztottak. A HIS és MSI megoldásai 65-66 fokon tartották a hőmérsékletet miközben halkak maradtak. Ezzel szemben az 40 Wattal alacsonyabb TDP-vel rendelkező 480-nál 70 felett van a GPU terhelés alatt. Szerintem nem túlzott elvárás az, hogy a kisebb fogyasztású GPU ne melegedjen jobban, mint a nagyobb fogyasztású.
Ezek után nyilván nem fogok tapsikolni a 70+ hőmérsékletekhez egy 150 Wattos kártyánál.#2887 HSM: Egyet értek, a VRM hőmérsékleti adatokat én is hiányolom a tesztekből. Ez szomorú.
#2890 D.Orion: Ahogy azt már írták is többen: a garanciát nem sokan dobnák csak úgy el!
-
HSM
félisten
válasz
Ami meg lényegesebb lenne sokkal, pl. a VRM hőfoka, azzal meg nem foglalkozik a kutya sem...
-
válasz
Malibutomi #2877 üzenetére
Úgy érted, hogy a TPU mérése, vagy a Guru3D "mérése" áll közelebb a valósághoz?
Hilbert kalkulált fogyasztása finoman fogalmazva röhejes, bár az tény, hogy a többi kártyával való összehasonlítás nem kellene hibás legyen, és úgy is nagy a diff valóban. Nem tudom, talán sample variance, akkor meg azt is kellene tudni, hogy ki kapott a gyártótól kártyát, és ki tesztelt retaillel (nem olvastam végig a cikkeket, lehet, hogy valahol írják). Tehát legjobb esetben is ugyanaz a binning probléma van, mint a refnél. Nagyon kíváncsi leszek a 470-re.
(#2867) Looserke: ld. fent.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Pontosan, ahogyan számoltam is. Utóbbi idöben minden kartyabol a legjobb arányokat pakolják össze.
-
and1ao
őstag
válasz
Én még mindig nagyon várom az XFX-et, de ez szép lett.
Rendbe rakták a PCB-t is ami az első fotótok hát valami borzalom volt -
sb
veterán
válasz
Várható volt a többit látva, hogy kb. a legjobb lesz.
Mondjuk én többet vártam.73C nem kevés, bár nem is sok. Kb. 85 fokig lehet engedni és talán 30dBA alá tolni, de az már eléggé centizve van.
Mondjuk én ezzel is azt kezdeném első körben, hogy +4% +50W-ból visszaveszek és máris megoldva a fenti kérdés.
-
Laja333
őstag
válasz
Te nagy MSI fan vagy.
-
myckey
veterán
válasz
Malibutomi #2797 üzenetére
De bizony, csak az envidiját rontja meg.
Ájemdí ezekre nem reagál. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #2697 üzenetére
Mert nem ismered a PCI-E szabvány ,de attól még az mindig is 12V-on 5.5A volt ami 66W,a többi az 5V,amit a vga nem lép át...btw ha valóban 70Won marad az nem jelenthet problémát.
(#2699) Zeratul
Nem egészen erről van szó,a régebi tápok nem igazán tudták a 6pines PCI-En a 75Wnál többet,lévén akkor az még nem volt szabványos,bár szerintem nem sok ilyen táp lehet már... -
Puma K
nagyúr
válasz
Malibutomi #2660 üzenetére
A túlzottan magas fesz mellett a hő az ami megöli az alkatrészeket ha nincs vagy nem megfelelő a hűtés, mert a forrasztásoknak nem tesz jót hosszútávon az állandó magas hőmérséklet.
VGA esetén erre főleg a memória az ami érzékeny, de VRM-nek se tesz jót ha 100°C felett jár tartósan.10éve a gyári hűtős Inno3D 6800GT-met, folyamatos napi 8-16órányi TES: Oblivon (és a többi többi játék) közben a GPU 93°C-on járt terhelés alatt hónapokig.
Gondolhatod a többi része a kártyának milyen meleg volt.
Az Nv driver akkor még mutatta a GPU hőmérsékletet és abban az időben tapasztalat-tudás hiányában (nem olvastam teszteket és nem fórumoztam annyit akkoriban) nem gondoltam, hogy a 93°C káros lehet hosszútávon mert a max az 105°C volt a skálán, azt meg nem érte el a kártya... vagy csak nem láttam.Pár évvel később egyik koma oda adta az Asus 7900GT-jét hogy nézzem meg mi a gond vele.
A VRAM egyáltalán nincs hűtve... a korábbi élményeim alapján kapásból ráerősítettem egy 12cm-es ventit a kártyára úgy hogy fújja rá a levegőt max fordulaton és elkezdtem játszani. Nálam nem hibázott akkor az első próbák során. Havernál is teszteltünk. Nála a gépház egy asztalba volt téve... a grafikai hibákat már 10 percen belül terhelés alatt produkálta. A gépházat kiraktuk a "kemencéből" az asztal mellé s vett egy másik VGA-t, plusz ventilátorokat. A 7900GT-t megtartottam, mert a cimborának nem kellett. Használtam kb fél évig gond nélkül extra hűtéssel az akkori 7600GT-m helyett-mellett a 7900GT-t. Egy ideig hiba mentesen működött, majd az idő múlásával egyre többször és egyre durvább grafikai hibákat produkált. Végül kikerült a gépből.De ismerősi körben anno MSI 8800GTS 640MB VGA is döglött már meg mert nem volt megfelelő házba téve kellő házhűtés mellett.
Monitorozni kell a hőmérsékleteket ha variálunk a gépben bármit is.
Saját véleményem és tapasztalatom szerint sem a CPU sem a VGA nem jó ha 65-70°C-nál melegebben jár 100%-os terhelés alatt.Nem nevezném egészségesnek hosszú távon ezt sem:
AMD Radeon RX 480 - Heating Up - Metro Last Light 4KEz már nagyon nem jó:
AMD Radeon R9 Fury - Sapphire R9 Fury Tri-X: IR / Heating Up - Default BIOS (Furmark))
Max 115fok a VRM...Legfrissebb magas hőmérséklettel kapcsolatos tapasztalatom:
A 4790K procimat pl addig nem is terheltem míg alul nem feszeltem és ki nem teszteltem, hogy bírja-e a 4.4Ghz-cet 1.115v mellett, mert a dobozból kivéve és az alaplapba berakva 95°C-ra felment 100% terhelés alatt... most meg megáll 71°C-nál 26°C-os szobában.A saját és ismerősi körökben tapasztalt hibák után senkinek nem döglött meg több alkatrésze. Csak annyira új volt mindenkinek a nagy teljesítményű VGA, hogy a hőmérsékletekre a nagy játék közepette külön senki nem gondolt, hogy gondot okozhat.
-
R3laX
addikt
válasz
Malibutomi #2495 üzenetére
Normálisan belőtte hozzá a Wattmant, alapon hamarabb bedroppol a kártya, mint hogy elérné a 27%-ot a venti. Mikor megkaptam, én sem értettem ezt az alapbeállítást...
180pontot ér +50MHz? Miért ilyen kevés nekik olyan magas órajeleken? Még mindig nem értem
[link]
-
HERR Z
veterán
válasz
Malibutomi #2479 üzenetére
xfx eléggé megoldotta a limitet...480 8pin, 470 6 pin, minden más kb ugyanaz
-
Peat;)
veterán
válasz
Malibutomi #2479 üzenetére
Ha a gyártó, AMD is úgy akarja. Azért gondolom hogy le lesz fojtva, más nem biosban a fesz által, mert a 110/120 wattos fogyasztás hogy a fenébe jönne ki. Kérdés ez módosítható lesz-e...meglátjuk.
De sokkal inkább ez néz ki népkártyának mint a 480 8gb.
Még engem is elgondolkodtat, 480 8gb ellenében inkább 1060 nálam. Ár teljesítményben viszont a 470 mutathat olyat ami ha valaki nem márkapárti akkor az lenne az ésszerű választás.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #2416 üzenetére
OC-vel (és nem sokkal) itt a ph-n is rátoltak +100W-ot. De a sima OC modellek is több helyen 50-60W-ot lazán bekajálnak alapból. És ugye órási OC-kről nem beszélhetünk, mikor pl. a Nitro specében a különböző módok között kemény 13MHz-et, 1%-okat emelnek. Übergaming = Silent+2% kb.
Persze a reftől messzebb vannak, de nem sokkal.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #2331 üzenetére
Ez ura, mert én az Asus tweakert csak és kizárólag az Overdrive csúszka kitolásáért szoktam feltenni. Legalábbis Catalyst alatt volt benne ilyen opció.
Én fogyasztás ügyben nem tudok kiigazodni. Nitro tesztben brutális többletfogyasztás volt a refhez képest az OC miatt, máshol alig látni. Az sem tiszta, hogy hol milyen teljesítmény járul emellé, mert van ahol alap freki alap TDP megy, de már TDP kitolástól is gyorsul. Aztán jön rá a freki tuning és még mellé mehet a fesz. Értelmesen meg kb. 10-ből 1 tesztből látszik az összes beállítás.
Mondjuk csak a kíváncsiság hajt... de jó lenne látni a két véglet között mi a reális. Ahol +100W-ból közelítik meg a 970-et (DX11-ben) vagy ahol 150W-ból lenyomja a 1060-at mint a szöget.A 1050 a 460 ellen fog jönni vagy a 470 ellen? Ha előbbi akkor ott nem lenne meg a számozás alapján a teljesítményugrás. (1060=970, 1070=980).
-
R3laX
addikt
válasz
Na ezt az Asus 1400/2040-et sem értem
. Próbaképp belőttem a Gigabyte refemet 1330/2040-re: 13979 ponty . Ha ezek így maradnak, inkább veszek én is hűtést a refre
.
-
sutyi^
senior tag
válasz
Malibutomi #2313 üzenetére
Tájfun.
-
törölt tag
válasz
Akkor a thermal limit, power limit, után itt a csúszka limit ?
)))
Televan milyet vettél 1070 et ? -
Ren Hoek
veterán
válasz
Nah ez már döfi. Kíváncsi vagyok meddig megy el. Vajon csak szerencséjük volt? Netán eltitkolt respin lenne?
1400-on már hoz egy 390X-et is akár, ami már eléggé zsír. A csúszka meg viccesEz így már előrelépés egy 970 után, ami megcsuklik Vulkan-ban és Shader Intrinsics-et sem tud. (és csak 3.5GB ram)
Ha ezeket hozzák 1.25 V körül, értelmes hangerővel, akkor azt mondom szépített a Polaris.
-
MongolZ
addikt
válasz
Malibutomi #2296 üzenetére
Remélem lesz a PH-n custom RX 480 teszt, összehasonlítva a reffel... Sokat tisztázna.
(#2297) and1ao: Ennyire nem kell elvakultnak lenni. OCUK-on a legolcsóbb azonnal megvehető RX 480 225 GBP, GTX 1060-ból pedig 234 GBP.
(#2299) stimre: Ha nem tűnt volna fel, az a komplett gépnek a fogyasztása, és valamit nagyon elszámoltak, mert alapesetben marhára nincs 85W különbség a 2 kártya között. 30W körül van az inkább.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #2271 üzenetére
Tehát akkor egy darabig se ref,se custom nem lesz Magyarországon.Szép kilátások.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
Malibutomi #2263 üzenetére
Elég szépen erősödnek. A mostani kiugrásnak is köze lehet a kedvező pénzügyi jelentés.
AMD -
sakal83
addikt
válasz
Malibutomi #2263 üzenetére
Jaj, jó lett volna elkapni ezt az emelkedést
nem lenne baj a 480 árával
tudsz róla, hogy miért emelkedett ennyit?
(#2264) MongolZ
A 1060 volt az elején, 480 pedig azóta sem. Itt kizárólag a Custom érdekel engem. Megnéztem a kinti árazást, csak a két vga viszonyításaképpen. Hát max 10 euroval tér el a 1060 a 480-tól sajnos. 80-85k-ra számítottam, a 4 gb-os esetén pedig 65-70k-ra.
Azt viszont benéztem, hogy a 4gb elég lesz fullhd-ra, nagyon nem számítottam arra, hogy gyakorlatilag pénzkidobás megvenni a 4 gb-osat, ha valaki 2 évre tervez előre
(úgy járhatnak vele, mint a 960 és 380 2 Gb-al a tulajok)
-
olymind1
senior tag
válasz
Malibutomi #2066 üzenetére
Pontosan, NV-re ígyis-úgyis meg kell írni a másik/lassabb kódot, de akkor miért kell szándékosan lassítani a GCN-eket vele...
-
távcsőves
senior tag
válasz
Pontosan. Köszi Malibutomi. Főleg úgy, hogy AMD a kisebb gyártó. Most akkor 18%-ért újra írunk mindent, amikor már van valami a kezünkben? Én pont ezért használnám. A megmaradt időben koncentrálhatok az NV optimalizálásra. Vagyis én biztos nem, de a fejlesztők pl. igen.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Igen és erre az a válasz, hogy nem szabványos. Ezt fejtegette Abu egy csomót. DX12-be meg nem fogják belerakni mint szabvány.
... de mostantól itt a kerülőút, szóval nincs probléma. Attól mert "káros" a piacnak, még alkalmazni fogják, remélhetőleg minél több helyen.
-
R3laX
addikt
válasz
Malibutomi #2020 üzenetére
Nem tudom, én kiverném a balhét... Még hogy teszter
. Én meg egy normális munkát nem tudok találni már 10 éve... Vicc amúgy tényleg, hogy több GPU score-t kaptam 1300/2000-rel... Ő meg 1360/2125-ön tesztelte a Nitro
t... Mind1, rohadtul meg vagyok elégedve a kártyámmal
. Jól sikerült kis kártya.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #2018 üzenetére
OC-val Nálam 310W körül jár a 390.. Ahhoz képest a 150.. Lényegében a fele.
-
bozont
veterán
válasz
Malibutomi #1998 üzenetére
Kár hogy a Nitro 4GB-os verzió (ami pont a tesztben szerepel) a boost gpu órajelben is gyengébb mint a 8GB-os verzió. Igaz nem sokkal ~50MHz, de azért mégis.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #1938 üzenetére
Egy játékkal kevesebb van a Strix tesztben (WoW), ami amúgy NV-nek fekszik jobban és más az alap. Ennek ellenére sem jön ki a matek. Az fps értékekből számolva a frissebb Asus RX 480 Strix teszt számai lettek kb. jók. Az MSI GTX 1060 Gaming összesítése hibás.
MSI 1060-at alapul véve:
1080P / -WoW
RX 480 87,68% / 88,52%
RX 480 STRIX - / 91,59%
GTX 1060 97,10% / 97,17%1440P / -WoW
RX 480 88,56% / 89,49%
RX 480 STRIX - / 92,75%
GTX 1060 96,85% / 96,95%RX 480 Strix-et alapul véve:
1080P WoW nélkül
RX 480 96,70%
GTX 1060 107,84%
MSI GTX 1060 110,97%1440P WoW nélkül
RX 480 96,47%
GTX 1060 106,06%
MSI GTX 1060 109,48% -
válasz
Malibutomi #1952 üzenetére
Hát ha kivesznek egy zöld címet, amiben 28% előnye van a GTX1060-nak, akkor mindenképp csökkennie kéne a 7,5%-os zöld előnynek az összesítésben.
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #1935 üzenetére
Közel lineárisan skálázódott a max frekvenciával.
-
válasz
Malibutomi #1938 üzenetére
Látom valaki már jelezte is a kommenteknél.
-
füles_
őstag
válasz
Ahogy látom az Asus hozta a szokásos formáját.
Ez már kész röhej amit csinálnakAmióta megjelentek az első Strix kártyák nem tudnak normális,jól összerakott hűtést csinálni
A mostani Asus 280X-szem 250W TDP-vel halkabb ugyanezen az üzemi hőmérsékleten...
-
and1ao
őstag
válasz
Kíváncsi vagyok rá mikor jönnek majd az emberek hogy ez mér kapott Highly Recommended plecsnit
Ott valamit sikerült elb@szarintani. nincs köztük 3% átlagba a 1060 javára.
-
Laja333
őstag
válasz
Valóban érdekes... 1060 tesztben az 980-1060-Fury-FuryX a sorrend, a 480 tesztben már Fury-980-1060-FuryX...
-
deja vu
addikt
válasz
Ez elég nudli lett.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #1781 üzenetére
*Ref *Day0 driver.
Majd érdekel egy kicsit komolyabb összehasonlítás is, ahol ezek le vannak tisztázva.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1777 üzenetére
Szerintem a DX12 eltörpül a shader intrinsics mellett. Lehet most ez az új mantra, de kicsit belekóstoltam a multiplatform dolgokba anno, meg jelenleg is fejlesztünk ide-oda... teljese átérzem, milyen az amikor natívan meghívsz egy függvényt amit a másik platform/nyelv/api használ. Pl image processingnél az OpenCV-s jó kis libeket csak áthozom és működik. Ez csak hasonlat, de a lényeg a fejlesztési időn van. Óriási munkák ezek.
Szóval nem véletlenül könyörögtek a konzol - GCN átjárhatóságon, mert egyszerű mint a faék, ha megvan a kód. Ennyi konzol, pc címet nem fizethet már le az NV, csak hogy ne használják a 3 perc alatt átmásolható kódot. És ez független a szabványtól. Sőt pont, hogy antiszabvány.
Kérdés, hogy megnyitja-e ennek hatására az NV a GPU-it. Szerintem nem.
-
sutyi^
senior tag
válasz
Malibutomi #1777 üzenetére
Folyamatban > Legújabb Patch
-
távcsőves
senior tag
válasz
Malibutomi #1739 üzenetére
Van arra esély szerinted, hogy ezek a chipek esetleg ujabb reviziósak legyenek?
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #1767 üzenetére
Ingame a Hairworks On & HBAO+ nem zavarta.., rossz előérzetem lett miatta, utána megcsodálhattam hogy Crimsonban a PowerEff-et ON-on hagyta, majd emellé kitolta a TDP-t hogy beálljon az órajel..
Baromi nagy hiány lehet VGA teszterekből ha Günther barátunk átfért a rostán..
(#1771) Ren Hoek:
Igen, stabilizálta, ügyes gyerek volt.
PowerEff Off-al pedig esélyesen hozzá sem kellett volna nyúljon a TDP-hez, legalábbis azért nem mert ugrál a boost órajel.. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1767 üzenetére
Jól látom, hogy 70 fok és 2500 RPM-es ventik és dobálja az órajelet 1250-re?
23% + power limit, hogy tartsa? Azt nem értettem teljesen mit mond fritzül.
Komolyan nem tudom, hogyan lesz ebből Devil - 1400 MHz... -
sutyi^
senior tag
válasz
Malibutomi #1762 üzenetére
Gibbo elvileg párnap csúszásról regélt, mert csingacsukban megállt az élet párnapra a böszme Thaifun miatt, ha emlékeim nem csalnak. De elvileg jövőhét elején küldik ki az előrendelt NITRO-kat.
-
válasz
Malibutomi #1742 üzenetére
Továbbra sem vágom a pentagram helyett Dávid csillagot a Gonosz kártyáján...
-
törölt tag
válasz
De hogy miért nem ezt a dobozon levő jelet tették a backplatere,nem szebb lenne?
Nagyítózzatok a dobozon, hátha van OC érték -
törölt tag
válasz
Úgyse lehet majd kapni itt.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #1739 üzenetére
Ha megfigyeled, mindig ez van. Bejelentenek egy dátumot, majd a dátum előtt elkezdenek elégedetlenkedni az emberek, hogy még mindig nincs semmi.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #1703 üzenetére
209 Fontért már előrendelhető a 4 GB-os Nitro. -
Apucy01
őstag
válasz
Malibutomi #1697 üzenetére
Nem biztos az hogy gagyibb.
-
válasz
Malibutomi #1679 üzenetére
Pedig az a ref 480 minden, csak nem optimális.
-
Honzi
senior tag
válasz
Malibutomi #1674 üzenetére
Persze nekik jó de én meg nem szeretnék a végetlenségig várni.
Gondolom ezért nem hallani semmit a 470 felől ugyan ez lenne nincs elég gpu. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1679 üzenetére
Abu írására reflektáltam inkább a másik topicból. ( ...hogy rengeteg GPU ment OEM gépekbe így, ezért nem jut a customokra. )
Persze nagyobb piac (70% elvileg az eladásoknak)... de brand szempontjából kutyafülét nem ér egy jól felépített custom hadtesttel szemben.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
OEM-ből lehet a legjobban építeni a brand-et, ez meg van írva a Marketing Bibliában
Jelentéktelen zs kategóriás szempont, hogy éppen egy Polaris van az OEM-ben, vagy 970 pl... sokan lehet nem is nézik. Vagy menteni a piacot és komoly marketshare-t csinálni a presztízs custom 480-akkal, mielőtt kijön az 1060. Mert abból egyre csak szálingóznak a jobbnál jobb custom dizájnok. Ha még kapható is lesz, akkor ennyi volt a piac letarolása... de itt inkább az AMD brand feláldozása történik az OEM oltáron.
Negyedéves jelentés sem lényeges, hanem hogy hány AMD GPU lesz a gépekben és hányan unják meg és vesznek 1060/1070-et. Ahogy félévet sem fognak a Vegára várni sokan, hanem megveszik az overhype túlárazott Pascalt...és akkor már lehetetlen lecseréltetni velük.
-
HSM
félisten
válasz
OEM-ekhez az kell, ők szeretik ezt a kifújós hűtést.
No, meg ár értékben is igencsak erős lett a kártya, még ha ez itthon jelenleg nem is igazán érződik....(#1676) gbors: Bizony, sajnos semmi okuk jelenleg sietni a piacra dobásával a 470-nek.
-
válasz
Jól hangzik, bár azért Gibbo sem az egyetlen és megcáfolhatatlan igazság forrása
Remélem a következő negyedéves jelentésben látszani fog ennek a hatása.
Mondjuk így ebből 470 az életben nem lesz
-
korcsi
veterán
válasz
Malibutomi #1482 üzenetére
Vulkan mellett a kártyák erősorrendje NV vs AMD viszonylatban megegyezik a többi játékban tapasztaltal?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Meg Abu szerint a Shader Intrinsics-től gyorsult ennyit a Doom... Azért nem követi annyira a valós DX12 teljesítményt.
Másik, hogy valószínűleg ha jól megvan írva a kód akkor Pascalon is jó nagyot megy DX12 alatt (Sayinpeti is valami ilyesmit mondott korábban). Legalábbis a Fury nem lépte le az 1070-et egyáltalán. Ez mindattól függetlenül, hogy az Async nem megy hw-n a Pascalokon sem.
Szóval azt felesleges várni, hogy majd a 480 beéri az 1070-et DX12-ben... Max olyan helyzetben, ahol a Radeon only effektek futnak. (Doom, és Deus Ex is elvileg)
Amúgy olvasnivaló ehhez:
http://prohardver.hu/teszt/velemeny_jo_dolog-e_konzolfunkcio_pc_hozni/szabvany_erdek_mindenki.html
(Ezzel kicsit bemutatva, hogy irgum-burgum milyen rossz, de csak a GCN a jövő úgyis)
(#1483) huskydog17: Ennek köze nincs a nőies gondolkozásmódhoz...ez hülyeség. Egyszerűen valakinek más az igénye / ízlése mint neked. Ettől nem lesz senki homoszexuális valaki, mert burkoltan kicsit erre céloztál szerintem .D Ott van baj, hogyha a dizájn bármilyen terméknél felülírja a logikát. Pl megveszik a hipergyönyörű fekete batman kinézetű X márkát, amiben fos a VRM, és még hangos is a hűtő... de megveszik. A dizájn egy szempont, normális esetben prioritásban utolsó.
-
Venyera7
senior tag
válasz
Azt értem, csak dx12 alatt a 1080 kb. 20-30%-ot ver a Fury x-re, míg Vulkan alatt kb. azonos a teljesítmény.
-
olymind1
senior tag
válasz
Malibutomi #1342 üzenetére
Meg csak 256 bites memória busszal.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1291 üzenetére
Lehet, de lehet hogy a kínai dizájner benézte. Így meg kb egy South Park részt lehetne csinálni róla a jews == devil összeesküvésélmélet miatt : D
Tényleg részletkérdés, de kár hogy a backplate-re is rányomtatták. Akkor inkább egy ördögfej, vagy lángoló kecske, de a Dávid-csillag nem illik egy backplate-re akkor sem. (Mellékesen nekem nem vérszerinti/féltestvéri ágról voltak rokonok akik megjárták Auswitz-ot, szóval Anti bácsi biztos örülne ha meglátná a VGA-n meg a dobozon lángolva... Ha még élne az öreg.)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1277 üzenetére
Ez a Devil' Jew "Pentagram"... egyszerűen nem hiszem el, annyira röhögök
Mint amikor ilyen random lamantinok labdákkal összedobnak egy random kínai pólódizájnt. Devil, star, satan, jew, summer 1960's ...
Ennyire hogyan lehet benézni? : Ddd
-
R3laX
addikt
válasz
Malibutomi #1277 üzenetére
Hm, vicces, mert csomó kép van már, pontos frekiket meg nem tudunk, pedig vszeg rajta vannak a dobozon vhol
.
Dolpa: Illetve, hogy ne fölösen fizess, azt is szokták csinálni, hogy megjelenés napján küldik a kifizető linket/bankszámlaszámot. Ocukról még nem vásároltam, nem tudok biztosat.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1094 üzenetére
Az jó... pont annyi a Sapphire custom mint a ref... legrosszabb esetben 3-7000 Ft difik lehetnek. Preorder mondjuk marhaság ilyenkor még... se órajel se review.
-
Def26
félisten
válasz
Malibutomi #1094 üzenetére
Itt hogy intézik a garanciát?
-
gab3c
csendes tag
válasz
Malibutomi #1045 üzenetére
Milyen erdekes herkenytube van berakva a kartya az alaplap helyett.
Gondolom valami teszt eszkoz lesz. -
Venyera7
senior tag
válasz
Malibutomi #1072 üzenetére
Mikor érkeznek már?Jó lenne, mert az nVidia hozza a 1060at és mindenki azt veszi majd.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1052 üzenetére
Pont ezért könyörögtem pár órája
Szerintem messze ez néz ki a legkirályabbul. Ha 100K alól indul, akkor megvan az új kártyám. XFX bazárinak tűnik ehhez képest kicsit. MSI gagyi VRM. Tésztaszűrőm meg már van az albérletben.
Ez is segges tápcsatis? Nem látom a tetején. Fan stop és két fan ettől mégvonzóbb.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Malibutomi #1052 üzenetére
Kis huncutak az órajel részt üresen hagyták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest