Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogarfx
aktív tag
Sziasztok!
Én is szeretnék egy új RX 470 gazdája lenni, ki is néztem két kártyát, de nem tudom eldönteni melyik legyen.
Az egyik a Sapphire Nitro+, a másik pedig az XFX Black Edition. Az árkülönbség minimális így az most nem számít, fontos lenne a halk üzemmód és az összeszerelési minőség, tuning engem annyira nem érdekel.
Előre is köszönöm mindenkinek
-
zolika010
tag
Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat

-
BReal
addikt
válasz
zolika010
üzenetére
MSI vagy XFX, Sapphire, ASUS, Gigabyte. Nagyjából ezt a sorrendet mondanám. Viszont 480 4 GB-nál jelenleg MSI 85000-hez közelít, Sapphire 70000-ért, XFX 75000 körül. És pl. az MSI 15000 Ft-tal többet ebben az árkategóriában nem ér meg egy Sapphirehoz képest. Ha a 8GB-osokat nézzük, ott az MSI 95000, Sapphire talán 88000 körül van, ott a 7000 Ft nálam beleférne.
-
olymind1
senior tag
Megérkezett a Sapphire RX480 4GB Nitro+, nagy melák a kártya, jó masszív. Ára bruttó 70 640 Ft volt iway-ből.
8 tűs vga tápcsatlakozó van a kártyán, de megelégszik 6 tűssel is és így is mindenféle gond nélkül megy.
Zsúfolt házamba és a micro atx-es alaplapomba éppenhogy befért: vga nélkül, beépítve, hangkari riser kábellel lejjebb rakva, különben megfolytotta volna szegény kártyát.
Drivernek ez ment fel mindenféle gond nélkül: non-whql-win10-64bit-radeon-software-crimson-16.9.2-sep21.exe
Minden beállítás alapon, Power Efficiency és Compatibility Mode is ki van kapcsolva alapból, WattMan-t nem aktiváltam.Alapon:

ASIC quality:

Idle:

Fire Strike:

Time Spy:

Haven:

Time Spy után:

Szerintem nem túl hangos, legalábbis zárt házból nem hallatszik ki annyira, főleg hogy hangszórókon semmi se szólt, Time Spy demo alatt nem hallottam semmit se a kártyából, idle-ben meg néma.
Az alap OC órajeleket szépen tartja, mindenféle +PowerLimit és UnderVoltage nélkül, egyelőre ennyi, majd később még babrálok vele, talán SAPPHIRE TRIXX-szel.
-
aginor
veterán
válasz
zolika010
üzenetére
A sorrend most a következő itt a fórumon: XfX Black, MSI Gaming, Sapphire. A gyártón kívül figyelj a szériára is, mert pl. MSI Armort még nem próbált itt senki, és ránézésre nem ajánlott kategória.
Amit nem szoktak javasolni, az az Asus és a ref modellek. Még én tennék hozzá annyit, hogy az egy ventis változatokat nem ajánlom személy szerint, mert szerintem azok nem lesznek különösebben halkak vagy hatékonyak, látva a kártya fogyasztását. -
-
BReal
addikt
válasz
olymind1
üzenetére
A Sapphire 480 8GB sem.

(#7490) zolika010: Kiindulva az ASUS jobb hűtésének (Strix) AMD-s megoldásából, sok jót nem fűznék ehhez a DUAL hűtéshez. Ráadásul úgy rémlik, hogy abból 84000-ért láttam a legolcsóbbat (lehet valamivel olcsóbb volt), de most 72000 Ft körül lehet venni Aqua-n Sapphire 480 4GB-ot 3 év garanciával. Egyértelműen azt ajánlom.
-
BReal
addikt
MSI RX 480 GAMING 8G 95000 Ft alatt!
-
zolika010
tag
Sziasztok!
VGA vásárlás előtt állok és a következő kártyát szemeltem ki:
ASUS DUAL-RX480-O4G RX480 4GB GDDR5 PCIEValakinek esetleg van hasonlója? Van-e esetleg valami szériahibája stb? Ha egy pár szót tudnátok mondani róla (illetve a 8 gigás testvéréről), nagyon megköszönném

Üdv, Zoli!
-
olymind1
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
"Sapphire rx470 8gb nitro+ 74.204ft" <- ez valójában rx480 4gb, a 470 8gb itt van 77 154 Ft-ért.
De a 470 4gb nincs rossz áron

-
ftamas0201
senior tag
-
Nonner
tag
Az hogy lehet, hogy az XFX RX470 4GB GDDR5 RX-470P4LDB6 Black Edition 66 495 Ft, míg az XFX RX470 4GB GDDR5 RX-470P4LFB6 Triple X 73 499 Ft, miközben 30 MHz-el lassabb?
A hűtésben vagy bármi másban van különbség a két kártya között? Mindkettő a 3 rézcsöves, rézmagos hűtési rendszert kapta? A 6 pines tápcsati nem kever be ezeknél a kártyáknál?
Ha lenne 8 Gb-os XFX 470, azt venném, de az RX 480 8 GB már irreálisan drága az előző árakhoz szerintem, az árkülönbözetből inkább megéri +8 GB DDR4 rendszermemóriát venni.
-
myckey
veterán
Én mindent Wattman ben állítgatok, feszt nem adok neki, jelenleg alul van feszelve 1,1 -re.
Egyedül AB vel tolok rá plusz feszt, ha pontvadászatra indulok/tunyingolok.
Itt nálam Wattman egyébként max. 1,175V -ig bírja a strapát.
Írtam már egy raklap ilyen dologról, mit hogy csináltam én, nézegess bele.
Nálam is 16.9.2 van és win 10 enterprise .
Helyedben én azt csinálnám, hogy bedobnám gyári beállításokra, ott kitesztelném, az lenne egy biztos alap, lehetne hozzá viszonyítani.
Utána kezdeném alul feszelni, aztán így ugrálni felfelé, a stabil-minimum feszről, alaposan, odafigyelve a feszre-gpu órajelre stb....Pepecs munka.
Egyébként meg hagyhatod a fenébe az egészet, használd, azt szard le azt a pár FPS-t.
-
sagit
veterán
mennyi feszt adsz neki és mivel? Trixx se tökéletes, az utolsó afterburner béta se nálam ( most próbálom a nem bétát)
crimson 16.9.2 és win 10 pro van fent
szerk: gup z szerint a max fesz nem 1,15 hanem 1,16szerk2: a 4.2 AB nálam nem tudja állítani az órajeleket csak a 4.3
ugyan úgy beállítom mint trixx alatt de fagy vele a firestrike
Trixx-el simán lefut -
freezer922
aktív tag
Ez már tényleg offtopik de ha valaki nincs oda az fps játékokért (főleg nem multi, max nagyon ritkán akkor sem kompetitíven), főleg mmo-zok vagy rpg játékok vannak előnyben. Ilyen esetben szerintem egy tv még ideálisabb is. Vagy legalábbis remélem
mert már tervben van a kártya után következő hónapban egy vásárlása. Van most egy 23.5"-os fhd monitor elvileg 14ms gtg-vel (lg ips234) és amivel én játszom sosem tapasztaltam negatívumot. -
BReal
addikt
válasz
troland26
üzenetére
NEM NEM ÉS NEM. Tegyük újra tisztába: a Sapphire a Fury-FuryX-Nano óta 3 évet ad a kártyáira (érdemes megnézni a külföldi oldalakat, pl. az OCUK-t, a 380/390 vagy az az előtti sorozatokat, illetve a Furykat. A 400 sorozatnál pedig a teljes sorozatra 3 évet vállal. Azonban előfordul, hogy bizonyos beszállítok csak 2 évet biztosítanak. Ebből adódik, hogy valahol 2, valahol 3 év. XFX-nél még érdekesebb, ott pl. bestmarkt-nál vannak modellek, amire 1 év garancia jár.
-
törölt tag
Sagit a világ legrosszabb asicával is pont annyi a Graphic scored húzva mint nekem black editionnal szóval fel a fejjel
A 14100 is már Nanó szint.
Valószínű a 9000 effektívet engedi csak a húzó progi a memóriának, azért szabályoz vissza annyira . (nem mintha az nem lenne elég szép húzás)
Nem akarják hogy gariba sütögessétek
GPU feszültségre is van valami végső határérték ha jól tudom. -
macy
addikt
Már csak megnéztem mi ez az ASIC izé, annyit írkáltok róla. 77.1%. Azta mekkora e-penészem lett

-
TIT
veterán
A 480-as is csinál olyat mint a 260X,7790 hogy böngészés közben blackscreen aztán restart?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
huskydog17
üzenetére
"Próbált már valaki 470-es Nitro-t Silent BIOS-sal? Ha igen, mennyire halk terhelés alatt?"
Nálam D3 futása közben tesztelgetés alatt 1920x1200-as felbontást használva ~270fps átlagot produkált a 470 és közben 74 fokig sikerült melegednie, ahol 31% ventifordulat mellett 1360rpm-en pörgött a venti. Na most ezt a fordulatot nem hallottam ki a gépházból, mindössze a teszt alatt futó GPU-Z logból sikerült fényt derítenem rá

Sapphire Trixx-ben van lehetőség ellenőrizni a ventiket

A képen látható max fordulaton már igencsak hallhatóvá válik a hűtés.
IDLE amúgy a venti 48 fok alatt le-, majd 54 foknál 15%-ra bekapcsol -
huskydog17
addikt
A Sapphire Nitro szériánál valóban állandóan lehet monitorozni a ventik élettartamát? A hivatalos honlap szerint van ilyen feature. Ezt amúgy nem teljesen értem. Pontosan mi alapján kap a felhasználó itt visszajelzést, mi és hogyan tudja mérni egy venti élettartamát?
Próbált már valaki 470-es Nitro-t Silent BIOS-sal? Ha igen, mennyire halk terhelés alatt?
Rövidesen 470-est tervezek beruházni és jelenleg a Sapphire és MSI között vacillálok.
Ha a Nitro esetében valamelyik, vagy akár mindkét venti élettartama alacsony lesz, akkor mi történik? Jeleznem kell a support-nál és ingyen küldenek csere ventiket?
-
troland26
őstag
Beszereltem az Iponos rx 480 4gb ot a gépembe . Egy 7870 et váltott . A garancia tényleg 3 év ( van aki szerint Sapphire csak 2 évet ad és biztos elírás ) Witcher 3 van most csak a gépemen ott minden kimaxolva 42-58 közt változik az fps . Alaphelyzetbe kikapcsolva van a venti terhelés alatt olyan 50 % ( ez az automatikus profil ) 35% nál kezd el hangja lenni addig semmi ...alapjáraton 50C terhelve a max 76C...így hirtelen ennyi

-
Laja333
őstag
XFX RX480 8GB (gondolom nem a Black) 94k Ft. 3 év gari
Sapphire RX480 4GB 74k Ft!!! 3 év gari -
Hobbbyt
őstag
Azta.. azért ennél rosszabbat is ritkán látni.. az a " jobb a GPU-k 0.8%-nál" dolog elég erős.. csoda, hogy ezt még RX480-nak adták el és nem RX470-nek.

..de ahhoz képest meg tuningban tök jó.(#7455) BReal: Szerintem a gyári tuning órajelek alapvetően semmit nem érnek. A Black plate értelme a fizikai védelmen és optikai tuningon kívül egyelőre elég bizonyítatlan. Szóval akinek ez nem fontos, annak nem biztos, megéri pénzt adni érte. Az MSI hűtője vitathatatlanul jobb. Ellenben drágább... én nem mondanám egyértelműen győztesnek a Sapphire-t..
-
BReal
addikt
válasz
Lacccca87
üzenetére
Szia!
Ha csak a számokból indulok ki, Sapphire GPU-ja 1206 (bár az adatlapja 1143-at ír, nem tudom miért)/1260, memóriája 7000 Mhz, MSI GPU-ja 1206/1242/1254, memóriája 6600/6700 MHz, akkor a Sapphire talán 1 fps-sel jobb lehet játékokban. Ami viszont fontos, hogy backplate csak a Sapphire-on van. Ezt figyelembe véve, illetve azt, hogy 5000-6000 Ft-tal az MSI drágább, nem kérdés, hogy a Sapphire a jobb választás, főleg úgy, hogy az ismertebb helyeken már 3 év garanciával árulják.
-
sagit
veterán
Vga végre kitesztelve. (XFX RX 480 RS 8 GB)
+20% power limit, fesz emelés nincs
GPU: 1288->1385MHz
RAM: 2000(8000)->2250(9000)MHzA ramok samsung ramok, szerintem többet is bírna csak eddig semmivel nem sikerült magasabb órajelet beállítani nekik.
Ezzel a beállítással 178 wattot ír a GPU-z firestrike alatt rá.

ASIC lottóban nem voltam túl szerencsés.
-
and1ao
őstag
Relax kolléga hol vagy?
Neked refed van igaz, ha van otthon egy multimétered mérj már rá a csati bekötésésre a 6 pines-re mert már kezdek besokalni ettól a 6 pin 75W-os bullshittől. -
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Az érdekelne hogy van e valahol összehasonlítás az MSI Gaming X 470 4G és a Sapphire Nitro + 470 4G -ról?
Nem igazán találtam és most ezen a két változaton gondolkodom melyik legyen.Válaszokat előre is köszönöm.
üdv.
-
sagit
veterán
válasz
giornalista
üzenetére
vagy nagyobb asztalod

Wattmanban csináltam profilt, 3dmark-hoz első körben hogy tudjam tesztelgetni
A ramok lazán mennek 2250-en, de a gpu-t hiábí húzom nem történik változás, marad 1288 mhz-enMás app amivel lehetne babrálni?
-
giornalista
senior tag
válasz
üzenetére
ahogy Zanik is írja, már hobbi szintű multi fps-ezésnél sem nagyon játszik a tévé, mint megjelenítő az input lag miatt. egy modern Samsung tévé is 20-30 ms körül mozog, míg mondjuk egy 144 Hz-es gamer monitor 2-4 ms között, és ez nagyon nem mindegy.
viszont az igaz, hogy marha jól néznek ki nagy képernyőn a játékok, egy cimbim egy 80 cm-es tévén játszik és jópofa meg minden, de nekem ebben a tekintetben fontosabb a teljesítmény. a legnagyobb gondom most az, hogy az AOC 27-es 144hz-es freesync megjelenítője pont nem fér be az asztalomba... így vagy egy 75Hz-es 27-es vagy egy 144Hz-es 24-es monitorom lesz.
-
törölt tag
válasz
giornalista
üzenetére
Ha valakinek 1440 kell arra ott a Fury ha ügyes vagy beszerzed 110 körül újonnan is és megy vele a freesync is.
De azért egyszer nézzetek már meg egy tv-n jo 50 col felett (pl nálam 55
)
egy Forzát vagy Falloutot, lehet sok embernek megváltozna a vásárlási szándéka...Size does matter
és ahhoz bizony elég a 480 !!!
Falloutba még egyszer sem döccent meg a 480 full maxon. -
giornalista
senior tag
válasz
freezer922
üzenetére
ez itt off, de véleményem szerint és az elolvasott több RX 480 8gb teszt után azt gondolom, hogy 1440p-re jelenleg a GTX 1070 a jó és tartós választás. természetesen azt is figyelembe véve, hogy a 1440p jelenleg prémium, így aligha low felbontáson akarja erőltetni valaki a játékokat. az RX 480 ma még épp elég a 1440p-re, de ki tudja, meddig lesz ez így, ott kiütközhetnek problémák. FHD-ra tökéletes (sőt, már-már túl jó és erős) a kártya, 1440p-re viszont talán már kevéske (60 FPS high-ultra beállításokra gondolok).
és igen, egy jó 1440p monitor 140-150 ezerről indul, ez azért már elgondolkodtató összeg, főleg, ha nem is elsősorban játékra kell. én most a 21:9-es nem hajlított kijelzőkbe szerettem bele, olyat szeretnék majd, de nagyon nincs választék a freesync vonalon, ami meg van, az nem felel meg (5ms válaszidő, 75 Hz képfrissítés). most vettem egy IKEA Fredde asztalt, jól nézhetne ki egy 21:9-essel, az FPS-ek alatt pedig nagyon jól jöhetne az extra FOV.
-
freezer922
aktív tag
válasz
üzenetére
Igazat megvallva gondolkoztam én akár az 1440p-n is, csak az a gond, hogy számomra még túl drágák az értelmesebb monitorok (többet nézek filmeket/sorozatokat mint amennyit játszom, akkor már inkább veszek egy jó fhd tv-t
) így akkor már inkább biztosan marad most a több vram, akkor legalább fhd-ra tuti be leszek biztosítva.
Meg aztán gondolom szép lesz a teljesítmény növekedés is egy 7850 1gb után
-
törölt tag
Úgy hogy hardverker nem magyar nagykerből hozza.

-
törölt tag
válasz
freezer922
üzenetére
Ez sokszor jön elő, de azért nem ugyanaz a helyzet. 1 és 2 GB között 1 GB az eltérés, 2 és 4 között már 2, 4 és 8 között meg 4, hajlamos csak azt figyelni az ember, hogy a következő lépcső is a duplája, de azt a különbséget azért meg lehet tölteni. A legtöbb embernek jelen pillanatban maximum 2GB-os kártyája van - ami nem olyan rég a "sweet spot" volt 1080p-ben - azért úgy tervezik a játékokat még 1-2 évig, hogy a minimumra elég legyen az is. Ez pedig úgy néz ki a képernyőn, ahogy 2013-2014-ben a maximum beállítás. Már most szerintem elért arra a szintre a dolog, hogy csúnya semmiképpen nem lesz 1080p-ben egy 2-4GB VRAM-ot használó játék, megint csak a Witcher 3-at tudom említeni, ami 2-t használ maximumon, és meg lehet nézni. Ami a 4GB-ba belefér, az már bőven ütős (persze biztos továbbra is szebbek lesznek évről évre a játékok, de szerintem lassul a tempó itt is, mert egy igen magas szintet ért már el a játékipar). Emellett annyira nem szaladhat el velük a ló 1080p-ben, mert akkor 4k-ra meg lassan a 8GB VRAM lesz kevés.
A Rise of the Tomb Raiderről amúgy azt olvastam, hogy very high-on 4k textúrákat használ 1080p-ben, ezért annyival nagyobb a VRAM igénye, különbséget pedig alig lehet látni. -
TIT
veterán
válasz
freezer922
üzenetére
Ja én se értem,hardverker azt mondta ők így kapják.
Akkor más,hogy kapja 3 évvel. -
TIT
veterán
válasz
freezer922
üzenetére
Így kezdődik,aztán nem telik el fél év és kell a több memória.
Pc-nél nem szabad spórolni mert ráfarag az ember.
Kéne a 8gb csak nem ennyivel többért. -
sagit
veterán
Van a fórumba valakinek 480 Cf?
-
freezer922
aktív tag
Látom más is problémában van ezzel, 4 vagy 8gb. Mivel csak jóval többért (gondolok itt az 1070re) van következő alternatíva ez a 70-85ezer meg nekem a limit amennyit költök rá (nem játszok annyit, olyan gépigényes dolgokkal, hogy megérje többet költenem).
Egyszer még régen a hd7850el megszívtam, mert mikor az kijött és megvettem az 1gb-os verziót mindenhol azt olvastam, hogy max. egy szétmoddolt skyrim használ ki többet és nem feltétlen éri meg olyan gpu mellé 2gb vram. -
AtHoS
nagyúr
A CX400 30A-es 12V-os ággal rendelkezik a gyártói oldal szerint és így 360W-ot tud leadni, szóval nem mindegy mi hajtja a gépet, de azért 360W-ba elég sok minden beleférhet.
A 242W nem irreális, mivel lehet egyetlen pillanatra nyalt be annyit, míg a többi időben pedig bőven 200W alatt maradt. Abból a képből ok mindent nem lehet megmondani
A linkelt tesztnél is jól látható, hogy a 75W-ra hitelesített alaplapi csatin keresztül azért néha benyal 150W-ot is. Ebből is alakult ki anno a ref karik körüli hajcihő

-
TIT
veterán
válasz
lacus83
üzenetére
Hiába régi a bolt bármikor bezárhat és kérdés,hogy kezelik a garit,hány hónapig szivatnak.
Aquát,hardverkert ismerem.
Tombiba én se láttam difit a max.meg a high beállítás között,de nyugodtabb vagyok ha csak 72 ropit fizetek az irreális 90 helyett,de még ez is változhat.Athos: Azért írtam,hogy a 242 irreális.
Amúgy a sapphire írja a 225-öt meg 500W-os tápot,akkor a CX-400-as corsair kifekszik elvileg,de mégse. -
lacus83
senior tag
Az én 480am is iwayes, (hétfőn hozza a futár ,ennyi pénzéé kihagyhatatlan volt,főleg úgy hogy 4 napja még 80k+ volt mindenhol) és hogy mennyire megbízható egy 2009 óta működő cég,tavalyi netto bevalott 272 millió haszonnal,nah ki tudja
Publikus infók,céginfóban keress rá.
2 év náluk a Nitro gar,nagy kaland,eddig is amióta forog a Földön a Sapphire kereke 2 év gar volt minden Radeonra.Még anno a 9600 Pro karimra is.Én őszintén nem akartam Radeont,az első 480as referencia hírek után főleg.
Aztán a gyártók valahogy csak megoldották a dolgokat,ráncba szedték azokat a pcb-ket.
Konkurencia 1060a meg rohadt drága.
4 giga vs 8 giga.Akció ide vagy oda de brutális az a netto ár különbség a 8 GB javára.

Azon a pénzen már 1060 6Gbvel.
Jó lesz ez a Sapphire 480 4GB FHDra,az meg ha valami nem ultra lesz hájvörsel meg fxxkombo+nyakonsimogatással kb mindegy is.
Ultra meg extra alatt is van élet.
Számomra nagyon várt BF1 multiban amúgy is butítás lesz ,mert a kb kis bokám oldalsó szőrét se érdekli ha valami vér nem csattan a monitoron 120Fps el.A sok effecktől úgyse látom lelkes ellenségem kobakját mikor fejbe csűröm egy golyóval.
Multi butítás COD2 óta rendszeres nálam,még akkor is ha bírná a vas.Single player 30+ fps és folyamtos a szemnek is,gondolom ha filmet néz az ember se veszi észre 60 fpsnél hogy szaggat mint a dia.De lehet csak az én szemem nem olyan pro
.Az FPS ugrángatás nah az a gáz.TIT : Más nagy cég is bezárhat,amúgy + zsé és bármire van ember aki bármire szerez gart.
-
TIT
veterán
válasz
üzenetére
Azért gondoltam,hogy reklám mert 2gb-vel is akadozva de megy,a 18 ropi meg irreális többlet.
Hardverker-nél is 2 év és még jó pár helyen. pl.compker.
De felbontástól is függ gondolom.
Nekem a 4770 3,8 év után szart be,úgyhogy mind1.
Van egy bolt a borároson aki mindenre 1 évet ad. -
BReal
addikt
A Sapphire a Fury sorozat óta (300-asokra még nem, csak a Fury, Fury X, Nano) 3 évet ad a kártyáira, az más kérdés, hogy itthon Furykra egyáltalán nem, de kezdetben a 400-as sorozatra sem adtak itthon, csak 2 évet. Először a 90000 alatti aqua-s 480 8gb linkemnél volt 3 év, aztán megint legtöbb helyen 2 év volt. Pár hete látni egyre több helyen 3 év garanciával, szerencsére.
-
TIT
veterán
válasz
redingitell
üzenetére
Gpu 0% és 242W-ot eszik amikor 225 a max?
Nekem Tombiba 2 gb-s karinál küszködik minden fullon,úgyhogy 4gb-nek elégnek kell lennie elvileg,habár azt írja 4gb-nél több kell,de csak reklámduma valszeg.
18 ropit meg nem ér a 8gb-s,habár ott a memo se 7000 hanem 8000,de azt lehet húzni a 4gb-nél is csak max.nem annyira.olymind1: Jó ár de csak 2 év gari és 1250-el olcsóbb csak és ki tudja mennyire megbízható a bolt.
Nem valami meggyőző,mintha egy raktár lenne.
Amúgy nem tudom,hogy ad az aqua 3 évet amikor mindenki 2-őt ad.
De legalább már megy lejjebb az ár,csak a 8gb-s irreális még.
Az olcsóbbak úgyse olyan gyorsak. -
Exelsior
őstag
Sziasztok.
Hol tudok a legolcsóbban Vizes Blokkot venni RX 480-hoz? Procira jön a víz 1 hét múlva és lehet a Stock kártyát is levizezem. Ha kapok viszonylag nem horror áron blokkot.
-
Baggio04
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásokat, megemésztem magamban a dolgokat. Ha úgy alakul, hogy spórolok plusszban a jobbra (akár 6 akár 8 gigás modell), akkor majd még találkozunk a topicban (vagy a másikban).
Üdv -
taknyí
senior tag
válasz
giornalista
üzenetére
A kezd keves lenni az nem riogatas, hisz az iment le is irtad te is most 2 cim, jovore 3, ez igy kezdodik! A Nem Eleg az az lenne!

-
BReal
addikt
válasz
Baggio04
üzenetére
Illetve ha 1060 közeli teljesítményt szeretnél, akkor Sapphire 480 4GB-ot tudok ajánlani 70000-ért, ami a 8 GB-os változatokhoz képest 2-3 fps-sel van lemaradva. Igaz csak 2 év garanciás, de a 3000/5000 Ft-os felárral a másik 2 470-eshez képest százalékosan gyorsabb, mint amennyivel drágább.
Edit: Ugyanez van itt 72000-ért 3 év garanciával.
-
giornalista
senior tag
ezért "tetszik", hogy többen már most azzal riogatnak, hogy a 4gb kezd kevés lenni. mire? kinek? hova?

ez erősen félrevezető. 1080p ultraszuperre van ahogy írod, 2 cím most, jövőre lesz még másik 3 ilyen, oké. de a high beállításokkal a következő években biztos, hogy meglesz a 60 FPS, és cserébe 70 ezer a kártya, nem 90-100.
természetesen akinek telik rá, jobban jár a 8gb-tal bármelyik kártyából, de hogy nem kap annyival többet a pénzéért, amennyit fizet, az is biztos.
(de más topikban meg azt olvasni, hogy már az i7-6700K (!!) is kevés lehet, szóval vannak azért igények és elképzelések, az biztos. de Random Joe-nak 3-4 évig bőven elég lesz az RX 470, ha meg nem, akkor úgyis 1070-et fog venni).
-
törölt tag
Sapphire RX 470 Nitro 4GB
Vagy 66.000 Ft-ért csak egy 470 önmagában.
-
BReal
addikt
72000-hez 15000 Ft-ot kell hozzátenni, hogy a legolcsóbb 1060-ast megvegye. 75000-ből meg kijön egy 470+egy hangkártya, amit szintén akar.
Nekem pedig az a meggyőződésem, hogy a 470 ereje addig kitart, ameddig 4 GB-tal megelégszik a játékok többsége. Jelenleg 1-2 olyan újabb játék van, ami fizikailag nem engedi meg, hogy beállíts nagyobb beállításokat, ha nincs meg 4 GB VRAM (Doom, Tomb Raider), és van pár olyan, amelyiknek elvileg kellene több 4-nél, gyakorlatban viszont beállítható és minimális vagy 0 fps vesztéssel jár a dolog. 480-hoz én is 8 GB-osat vennék, más kérdés, hogy 70000 Ft-os 480 4 GB mellett eszembe nem jutna 90000 Ft-os 8 GB-ost venni. -
BReal
addikt
Írta, hogy neki nagyon fontos az ár. Ez 87000 Ft. XFX és Sapphire 470 van bőven 70000 Ft alatt (65000/67000).
ASUS 470 4GB Guru3D tesztnél néztem csak DX11 játékokat (FC Primal, Division, Witcher 3 és GTA5), csak hogy ne lehessen rámfogni, hogy "hát ez a kecseg csak DX12 játékokat néz". Kb. 20%-kal erősebb a 1060 6GB referencia, viszont az ASUS minimálisan gyorsabb csak a referencia 470-nél, 2-3%-nál nem lehet többet hozzáadni ahhoz a 20%-hoz. Árban pedig 35, illetve 30%-kal drágább.
-
taknyí
senior tag
válasz
Baggio04
üzenetére
Ahogy már jelezték, az előbbi link 3GB-os, de tessék itt van egy 6GB-os.
(#7394) Baggio04: +1

(#7395) BReal: Észrevételedet köszönöm rossz linket adtam, amit javítottam, de nem az volt a lényege a mondandómnak, amit te levettél belőle. Másrészt nekem meggyőződésem, hogy 4 Gb kezd kevés lenni a jelen új és a később megjelenő játékokhoz, az én általam ajánlottak kihasználják (1060, 480) a 6Gb és 8 Gb-ot. Pont az a lényege, hogy van 72k-ja igazából 1060-at akar, ez motoszkálni fog amikor hallgatja a hangkártyán a játék zenéjét, ami ugye nem sokat ad hozzá a játékélményhez. Amit írtál természetesen helytálló gondolatmenet. Az enyém is egy alternatíva, hogy én mit tennék, ha lenne 72k-m. Bármit is mondunk, ő dönt, de én is adhatok neki tanácsot nem csak te, bár nem értem, miért nem neki címezted a mondandód, nekem még nem kell tanács, szerintem a következő generációnál fogok tőled kérni, ha megengeded...
-
-
BReal
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kuponkunyeráló
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mert már tervben van a kártya után következő hónapban egy vásárlása. Van most egy 23.5"-os fhd monitor elvileg 14ms gtg-vel (lg ips234) és amivel én játszom sosem tapasztaltam negatívumot.

Publikus infók,céginfóban keress rá.

.Az FPS ugrángatás nah az a gáz.