Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
raziel01
üzenetére
Nem állítottál esetleg Afterburner/Trixx segítségével offset-et az alulfeszeléshez? Azt kellene még ellenőrizni, hogy 0mV-on van-e, az tud még ilyesmit okozni, ha benne maradt, az ugyanis a WattMan reset-et is túléli.

Illetve, gondolom, full gyári alapfeszen tesztelgeted, azaz WattMan minden automata, nem a kézi feszes mód van kiválasztva "alap" értékekkel pl.
-
-
dugo_
veterán
-
Dreamshake
csendes tag
Sziasztok!
Furcsa kérdéssel fordulok hozzátok!
Valakinek esetleg nincs pontos emléke/számlája, hogy 2017. MÁJUS-ban mennyi volt egy RX 570 4GB ára? Privátban is jöhet akár.
(Ha MSI GamingX lenne az meg végképp tökéletes lenne, de ez másodlagos)garancia papirom van, szamlam nincs.. es kellene egy nagyságrendi viszonyszám, mielőtt hülyét próbálnak belőlem csinálni.. igy, hogy a masodik is feladta a harcot :D
Köszönöm
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
2-3 hónapja csinál olyat a gép, hogy 2D-ben full random megfagy 2 mp-re majd rögtön fekete képernyő és a monitor is készenlétbe rakja magát. Újraindítás segít csak.
Már volt driver újratelepítés tisztán, mindig az aktuális legfrissebb de havi 2-3 alkalommal előjön. Gyári beállításokon hagytam direkt hátha az okozza, hogy undervolt volt tavaly.Gép:
FSP Fortron Hexa 85+ 450 tápegység
GIGABYTE B450M DS3H alaplap
AMD RYZEN 7 2700 CPU
Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey RAM
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 MINI ITX VGAAlaplap BIOS a legfrissebb.
3D-ban sose volt semmi gond több óra játék alatt se. Van, hogy Windows betöltésnél csinálja ezt a fekete képernyőt mikor be kéne írni a jelszót. Most legutóbb beléptem a windows-ba, indítottam a Firefoxot és kifagyott 5 mp után. -
Mizol29
senior tag
válasz
droti25
üzenetére
Story alapú játéknál szerintem elég a 60 fps. A vertical sync bekapcsolása meg egyén függő. Ha zavar a tearing akkor kapcsold be, de ezzel lesz egy kis input lag. Ha annyira nem zavar akkor ne kapcsold be csak lockold az fps-t 60-ra. Online shooter játék más tészta. Ott 60hz-es monitornál is észrevehető a különbség 60 és mondjuk 100-120 fps között. Röviden, ha csak story game akkor sync be vagy 60 fps lock, ha online lövölde akkor sync off és fps cap sincs.
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Kicsit off a téma.
Egy 60hz-es 4k Tv-t használok a számítógéphez.
Ha egy adott játék alatt több az fps mint 60, akkor érdemes a vertical sync-et bekapcsolni vagy 60fps-re korlátozni szerintetek? -
Este sikerült találnom egy jó árban lévő garanciás kártyát ASUS Radeon RX 580 OC 8GB (DUAL-RX580-O8G) [katt] több, mint 1,5 év garanciával, 40k Huf-ért. Tudom, nem egy ajánlott kártya, de ennyi pénzért nem tudtam ott hagyni a piachoz képest, mikor ennyiért a kétes előéletű kártyákat adják, garancia nélkül. Elvileg egy nagyon jól szellőző Fractal Design Meshify C Mini(katt) házba megy, majd meglátjuk hogy viselkedik.
-
válasz
Ferke77
üzenetére
Köszi, akkor kihagyom.

Közben meg lecsúsztam egy jó vételről...
Nem értem, hogy miért nem lehet normális hirdetéseket írni. Mire megválaszolja a kedves eladó, a garanciára és a postára vonatkozó kérdéseimet, és válaszolnék rá, hogy ok, akkor kérem szépen, már csak azt írja vissza, hogy eladva...
-
Ferke77
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szia!
A Sapphire-t konrétan nem tudom, de nekem volt gyártói garanciás ügyem AMD/ASrock/Asus gyártókkal és mind kérte a számlát elektronikusan, addig nem is adtak RMA azonosítót. Szóval gyanús, hogy felejtős számla nélkül (hacsak nem regiszrálta be a terméket a gyártónál korábban sn és számla alapján, de ebben az esetben csak Ő intézheti a saját fiókján keresztül). De lehet itt nem így van...

-
Sziasztok!
Használt piacról nézek RX 580-at, Nitro kártyákat, belefutottam olyanba, hogy a garancia papírt elvesztették, de van még rajta 1 év garancia, gyártói. Ad egyáltalán a Sapphire ilyen garanciát? Ha igen, ezt vala Gondolom, vásárlás követő x napon belül kellett volna. XFX kártyáknál is láttam, hogy van gyári garancia, de akárhogy kerestem neten, az csak Kanada és USA érvényű.
-
TIT
veterán
válasz
pecccccccca
üzenetére
Fordulatszámot nem néztem de nem boeing,az csak 50-től,1366-ról vidd le 1340-re,azzal is nyersz valamit.
-
TIT
veterán
válasz
pecccccccca
üzenetére
Jó,elég afterburnerben a ventit kiiratni,nekem 19%-on alapon volt a kari 80 fokos is de átlagba 75,felvittem a ventit 37-re épphogy van hangja és 65 fok lett.
-
TIT
veterán
válasz
pecccccccca
üzenetére
A venti hány %-on van?
Még viheted feljebb és akkor pár fokot még nyersz,elég zsúfolt a ház ill.pici. -
HSM
félisten
válasz
pecccccccca
üzenetére
Jó irányban haladsz. Ilyenkor amúgy a legegyszerűbb, ha a WattMan-ban csak az órajel csúszkát húzod le kb. 1200-1250Mhz-ig, és akkor ő automatikusan ehhez beállítja a megfelelő feszültséget.
Sebességben nem buksz sokat, de itt már lényegesen kevesebb lesz a fogyasztása. Amúgy ha a memória miatt nem akad el 0,95V-on, akkor lehet még meredeken csökkenteni az étvágyát olyan 1100MHz-ig, amikor már elég durván keveset kér 0,85V körül, ott már a furmarkot se érzi meg [link] .
Ez kb. a legalja, ameddig faragni lehet, vagy érdemes. -
Ellia
addikt
válasz
pecccccccca
üzenetére
Értelek, ez esetben tesztelni teszteli tesztelni kell
Viszont eddigi tapasztalaton alapján játékfüggő mi/ki mit szeret (említett doom alatt én nem tapasztaltam gondot - 2016-os verzióbal - viszont a frostbite simán fagyogat).Kollégák remélhetőleg bőven tudnak segíteni.
-
Ellia
addikt
válasz
pecccccccca
üzenetére
77 fok még nem a világvége, szerintem, ha az xfx hangja nem zavar, illetve a fagyasztásra se vagy háklis én nem szórakoznék vele.
-
mtomi95
senior tag
Akinek nagyon ráér nézzen már rá erre a demora!
https://store.steampowered.com/app/37700/Darkest_of_Days/
Van kép nektek RX-ekkel?
Ha igen pls oszd meg melyik driverrel!
-
pecccccccca
őstag
Üdv mindenkinek!
Most lettem tulajdonosa egy [ilyen] szerkezetnek.
A házam jelenleg picit szűkös (1050ti-t váltott) egy ilyen radiátornak és szeretném kordában tartani a hőmérsékletét.
Egy pár fps teljesítménycsökkenés beleférhet. 75hz-es monitorom van freesync-el szoktam játszani.
Jelenleg Doom Erernal Nightmare részletességen 2560x1080-ban 77 fok körül járt a kártya. Lejjebb vettem 980mV-ra a feszt és 1300mhz-re a gpu-t. Jelenleg 65-68 fok körül jár így.
Jó ez az irány és finomítsak még rajta? Ez a dög járhat akár alacsonyabb hőmérsékleten?
Egyenlőre így néz ki most a ház belülről.
Lehet nem jó valami akkor irjátok.
-
HSM
félisten
válasz
Danecay
üzenetére
Automata feszen ő minden órajelhez tudja, mennyi fesz kell neki (AVFS). Marha jó, hatékony rendszer.
Tehát pl. az én 1411Mhz és 1,2V-om 1340Mhz-en már csak 1,125V, és 1250Mhz környékén már 1V magassága csak. Ha kifogy a TDP, így nem kell nagyon visszavágja az órajelet, 1250Mhz körül már igen jó a perf/watt mutató.
Ellenben, ha a manuális módra kapcsolod (8,7,6 state mind 1150mV-on), akkor nálam az 1250Mhz-hez is még horror magas és felesleges 1,15V tartozik, így ilyenkor ha nem fér bele a TDP SOKKAL durvábban kell órajelet csökkentenie, hogy beleférjen a keretbe. A finom feszültség hangolás lehetőségét is bukta a GPU, és a beállított fesz is extrém magas, ha kézzel nem korrigálod. Ezért is publikáltam egy módszert a gyári alapfeszek megtalálására [link] , mert amit alapból ott talál az ember a manuális fesz beállításoknál az egy rossz vicc. -
Danecay
addikt
Én már nem tudok elmenni ezen. Azért hagytam automata feszültségen, hogy annyit állítson magának amennyivel tartani tudja az 1411MHz-t, amiről nem tudom az én kártyám esetében mennyi, viszont mint ahogyan azt hiszem HSM is írta korábban neki volt, hogy 1.2V-ig vagy a fölé is elment, szóval nem akartam kísérletezgetni auto-n hagytam. Most ahogy olvasgattam, amiket írtok, gondoltam én is kipróbálom a 8-as state-hez rendelt 1150mV-t és bár nem tartotta végig az 1411MHz-t de sokkal tovább bírta mint korábban. Gondoltam itt lesz a kutya elásva és elkezdem emelni a feszt amíg stabillá nem válik, erre a beállított 1155mVal futtatott teszt során volt, hogy beesett az órajel 1200MHz alá. Erre már nem tudtam mit lépni.
-
Danecay
addikt
válasz
nrg_52
üzenetére
Nos igen, régebben nem is volt ilyen variálási lehetőség, a táp alapvetően belülről szívta a levegőt, ebbe nem is gondoltam bele pedig hát...
Az viszont, hogy nálad az SP tartja az 1411MHz-ers órajelet nálam pedig akár 80MHz-t is zuhan az nyugtalanító. Új alaplapom és új tápom van, a házat és a hűtést már csak megemlítem, hogy az is új akkor mi lehet a gond? -
nrg_52
addikt
válasz
Danecay
üzenetére
Megfoni biztos nem fog, haz kialakitasatol fuggoen elofordulhatna, hogy egyebkent is belulrol szivna a levegot. Egyebkent nekem tartja superposition (1080p extreme) alatt az 1411-et, es elszallni sem akar, ~1100rpm korul forogtak a ventik, 73 fokig ment fel a homerseklet. 1411\1150 gpu, 2000\850 mem. Orajel\fesz ertekekkel.
-
Danecay
addikt
A nagyok a tápos topikban azt mondják, hogy maradhat így a táp.
"Maradhat felfelé néző ventivel a tápegység. A melegedés miatt ne aggódj, az aktív hűtés gondoskodik róla, ráadásul van benne hővédelem is. Tehát teljesen felesleges lenne külön figyelni az elektronika hőmérsékletét, a tápegység az üzembiztos működéshez szükséges hűtési teljesítményt folyamatosan szabályozza."
Ezt a topikgazda mondja! -
HSM
félisten
válasz
Danecay
üzenetére
Igen, akkor az volt a tapasztalatom, főleg játékokban.
De később mikor a kérdésedre direkt megnéztem specifikusan Superposition alatt, akkor láttam, hogy picit abban tényleg dobálja 0% limittel. 
Persze ez lehetett driver verzióktól is, alapvetően mikor megvettem tesztelgettem az 1411Mhz-es profilt, napi rendszerességgel inkább 1270Mhz-re szoktam lehúzni, de max 1340Mhz. Az 1270Mhz már nagyon jó perf/watt, az 1340Mhz meg még elmegy gyári feszen, efölött meg már csak a kártya zaja, melegedése és fogyasztása nő meredeken.
-
varmi2
nagyúr
Ez a lap nem alkalmas az fx8350 meghajtásához. Nincs hűtve a lap cpu vrm része, vagy elfüstöl a lap, vagy vissza fogja korlátozni a cpu-t, mert túlmelegszik a vrm áramkör. Egyszóval felejtős, és maga az egész platform felejtős már, azaz fx8350 is gyenge manapság. Egy jó lapban sem hajta ki az fx8350 egy rx580-t.
-
HSM
félisten
válasz
Danecay
üzenetére
Ezt a kérdésed már megválaszoltam 3 hónappal ezelőtt, nálam is pontosan így működik. [link]
Hiába emeltek sacc 20W-ot az OC BIOS limitjein, ha az 1,125V-ról 1,2V-ra emelt feszültség ennél durvábban megemeli a fogyasztást. Én ezért használom OC BIOS-al leginkább 1270-1340Mhz között (mostanság auto fesszel), így betonfixen elég a limit, akárhova állítom. -
soxzy
csendes tag
Sziasztok, régi gépemet szeretném picit fejleszteni, jelenleg egy asrock 970 de u3s3, phenom x4 965 BE (ezt szeretném egy fx 8350re cserélni) HD 7770 (rx 580 4gbal szemezgetek) fsp hexa series he500 táp. A probléma itt kezdődik, ugyan is a táp 2x6 pinnel rendelkezik, itt olvasgattam és bátran ajánlják az 1x 6 pin-> 1x 8pint, nos én redditen azt olvastam, hogy 2x6->1x8pinnel működhet a dolog, ha nem így van akkor segítsetek, soha nem értettem a szereléshez. (Tápot nem szeretnék cserélni, ha így nem oldható meg akkor marad minden, úgysem játszom már annyit)
-
Danecay
addikt
A tápot szándékosan szereltem így be, hogy legyen minek elszívnia a 4 befúvó ventilátor által befújt levegőt mert a ház hátuljában lévő 1 db. erre minden bizonnyal nem képes, ráadásul így, hogy a ház kifúvó ventije felül, a tápé alul van így a ház teljes keresztmetszetében történik elvileg a levegőáramlás, nem csak felül, egy kifúvó ventilátor esetén.
Az órajelre vonatkozóan már korábban írtam, hogy "Alapvetően alulfeszelve használom 1350MHz-n csak tesztelés közben lettem figyelmes a jelenségre és zavar, hogy nem tudom mi okozza." Ha ez természetes jelenség lenne nem sok értelme lenne a Gaming BIOS állásnak, továbbá ezért is kérdeztem, hogy "Nálatok SP alatt stabilan tartja az 1411MHz-t?" -
törölt tag
Doom Eternal tapasztalatok 570-el?
Elég gyakran mintha 30-ra ugrana az fps lock 60-ról. Esetleg a 3930k Xeon-os megfelelője már ennyire elfogyott?
Nem tudom mi lehet, betonbiztos 30fps-re zuhan vissza, se lejjebb, se feljebb. Youtube-on mintha másoknak nem lenne ilyen gondja.. -
Danecay
addikt
válasz
paprobert
üzenetére
Odacsavartam mindennek, GPU ventik, ház ventik, majd felszállt a szoba
de így is 73 fokig ment fel ami önmagában nem is lenne gond, viszont ha összefüggést próbálunk keresni hőmérséklet és teljesítmény között akkor azt vettem észre, hogy így, hogy feltekert ventik miatt később lépte át a ~70 fokot, tovább is maradt 1411MHn a GPU. A 70C fog nem egy olyan nagy hőmérséklet ami miatt el kellene kezdeni visszafogni a teljesítményt és ezt a hőmérsékletet ilyen körülmények között a felhasználók nagy része el is éri szerintem. Amennyiben ez jelenség kiváltója úgy senkinek, legalábbis a felhasználók zömének nem kellene, hogy a teszt során megtartsa a frekvenciát végig 1411MHz-en. Ezért is kérdeztem, hogy másnál hogy alakul ez a dolog. Amennyiben másnál 70C fok felett is stabilan tartja az 1411MHz-es frekvenciát akkor az én kártyámmal lesz a baj ami egyébként egy Nitro+os Sapphire. -
Kaspest
csendes tag
válasz
tesz-vesz123
üzenetére
Köszi majd ránézek

-
Kaspest
csendes tag
https://ipon.hu/shop/termek/id-cooling-frostflow-240vga/1753574
valaki próbálkozott már ennek a vízhűtésnek a felszerelésével?
sapphire rx 480 8gb oc nitro plusra venném, (csak a kártyán nincs mosfet hűtés)
-
tesz-vesz123
senior tag
válasz
Kaspest
üzenetére
Szia! Ajánlanám neked a 19.12.2 drivert! Ugyanolyan stabil mint a 19.12.1 csak picit optimalizáltabbnak tűnik [link] , illetve tudja az anti-lagot és Image Sharpeninget dx11 címeknél is. Én is ezt használom egy ideje, miután a 20-as driverrel fekete képernyőzött, kék halálozott a kártya (rx570 4GB). Ráadásul WHQL. Nem, mintha számítana, de akkor is...
-
Danecay
addikt
Tulajdonképpen ha úgy vesszük jelenleg is 5 üzemel mert remélem nem csináltam hülyeséget de a tápegységet is úgy szereltem be, hogy a ház belsejéből szívja a levegőt ezzel is segíteni elszívni az elől 3 venti által befújt levegőt. nekem egy 26e Ft-os lapom van 3 venti + 1 vízhűtés csatlakozási lehetőséggel ahová én szintén sima ventit csatlakoztattam. A jelenleg üzemen kívüli venti a ház tetejébe van szerelve szintén befúvó üzemmódban, hogy plusz levegőt juttasson a proci hűtőhöz (ami kényszerűségből úgy van felszerelve, hogy felülről lefelé szívja a levegőt nem pedig elölről hátrafelé) + hűtse a VRM-eket.
Lehet venni ventilátor Y elosztó kábelt de kb ugyanannyiért ilyet is lehet venni ami kiterjeszti a csatlakozási lehetőségeket. -
Danecay
addikt
válasz
paprobert
üzenetére
Elvileg igen. 76 fokig megy el SP alatt. A táp mellett a régi 15+ éves
számítógépházamat is lecseréltem aminek finoman szólva sem voltak airflow tulajdonságai az összesen 2x80mm-es hát ventilátoroknak és a leszerelt burkolatokkal történő üzemelésnek köszönhetően 
Egy ilyenre cseréltem le és megtűzdeltem 5db 120mm-es ventilátorral (ebből 2db gyári tartozék) amiből egy jelenleg be sincs üzemelve mert elfogyott az alaplapon a csatlakoztatási lehetőség
Szóval ennek fényében nem változott semmi az előző táp+ház kombóhoz viszonyítva. -
fasterware
aktív tag
Szia.
Nekem ugyanez a baj volt, beírtam ide fórumba, nem igazán tudott adni senki jó választ rá. Cserélgettem a vga drivereket ( Asrock RX 570 ), minimum vagy 6 legutóbbit, nem oldotta meg a problémát.
Amúgy ez egy vadiúj intel gép összerakásánál volt, geil memóriával, aztán mondom kipróbálom a saját corsair ramjaimmal, és megoldódott a probléma. Érdekes, ha esetleg meg tudod oldani, próbáld ki ram cserével, bár ha eddig jó volt a géped, akkor nem tudok rá megoldást. -
Pkc83
őstag
Nekem minden gyári értékeken van. Azt vettem észre , hogy
a gép első bekapcsolása után csinálja de ha utána újrainditom
akkor egészen addig semmi villogás nincsen amig valami online videót
nem inditok el.. Tehát gépről simán filmezek netezek semmi villogás.
Ez gondolom a kábel/hardver hibát kizárja. Amúgy 2.0 HDMI-vel megy a tv.Köszi azért.

-
Pkc83
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne , hogy nemrég egy UHD tv-t is
rákötöttem a gépre és elég gyakran előfordul , hogy villódzik a kép
rajta. Van , hogy fehér bevillanások(legtöbbször) , de volt olyan is , hogy
fekete képernyő egy pillanatra és egyszer szines kockák is megjeletek...
Azt vettem viszont észre , hogy ez akkor a leggyakoribb ha nyitva van a
böngésző(EDGE) és főleg ha valamilyen online müsort nézek...
Ezért gondoltam talán az Adobe Flash Player-nek lehet valami köze hozzá
vagy nem tudom.. Esetleg valaki tapasztalt hasonlót és tud rá megoldást?
Konfigom az adatlapomonKöszi előre is!

-
Bodz
nagyúr
Kimerült annyiban az alulfesz, hogy 9 százalékkal levettem az órajelet napi használathoz. Látszólag úgyis maradt, de néha valamiért beragadt az idle 0,8V-ra és történt amit írtam. Minden gépindítás után Wattman reset, megint beállít, aztán már nem volt ilyen probléma.
A 20.3.1-es driverrel meg már minden rendben. Kopp, kopp. -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Korábban eben a hozzászólásban (#40525) írtam arról a jelenségről, hogy SP teszt alatt GAMING állásban az RX580-asom gyári beállítás mellett, automata feszültségen hagyva + 50% Power Limit-el nem képes tartani az 1411MHz-t mert a teszt során gyakorlatilag folyamatosan esik. Egy elég régi tápegységem volt (10 éves) ezért a Tápegységes topikban is feltettem a kérdést (#300) a HWiNFO-ból kimentett grafikonokkal, hogy nem e az elöregedő táp okozza e a jelenséget. Konkrét választ ugyan nem kaptam de annyit igen, hogy összefüggésbe hozható vele. Az óta vettem egy új erősen ajánlott kategóriájú tápegységet (Seasonic Focus Plus 450 Gold) aminek hatására arra számítottam, hogy a grafikon szépen kiegyenesedik és állandó értékeken marad, de sajnos nem így történt, kb pont ugyanazt produkálja mint a régi táppal.
Nálatok SP alatt stabilan tartja az 1411MHz-t? Alapvetően alulfeszelve használom 1350MHz-n csak tesztelés közben lettem figyelmes a jelenségre és zavar, hogy nem tudom mi okozza. -
Pixx96
aktív tag
válasz
szupi92
üzenetére
Lapod sem a legbikább hiába a 970-es chipset 4+2 VRM-el van csak szerelve és egy fx-8xxx mellé ajánlott minimum a 6+2VRM-es és hűtve legyen ha ez nincs képes throttlingolni ami magyarázat az fps droppokra.
Élhető még azaz FX cpu egy rendes deszkába 4,5-4,8Ghz környékén bár én erre már a helyedben nem költenék. Inkább egy ryzen 5 1600/2600-as
Ajánlom neked az FX topikot ott segítenek belőni a procidat alulfeszelve azért 4ghz-en elviszi a mosatni deszkád is. Gyárilag túl vannak feszelve nagyon az fx procik lásd pl alap FX 8320 3,5ghz @ 1.380v Alulfeszelve nekem ment annó pl 4.0ghz @ 1.275v-el
-
szupi92
tag
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni az rx 580-as videokártyámmal kapcsolatban.
Már több játéknál is próbáltam és valami nem stimmel a teljesítménnyel.
pl. Ori will of the wisps, és Shadof Tomb Raider-nél is ez a problémám.
Nézem after burnerrel és látom azt,hogy a videokártya nem pörög végig 100%-on, és valamikor nulla szokott lenni és ilyenkor leeseik fps-s szám is nagyon.
Néztem videókat ugyanarról a pályaszakaszról,és ott 99%.on pörög 120 fps-sel nálam meg ugrál 30-60 fps-ig (60 fps-es lock van beállítva a monitor miatt) m és frametime is nagyon ugrál,amikor megy rendesen 60 fps-sel akkor 16,7,de ahogy leesik az fps, is be-beakad a játek , és a frametime is megugrik, és így játszhatatlan sajnos.
Gpu driver a legfrissebb.
Mi lehet a gond ? Miért nem megy folyamatosan a kártya max teljesítményen ?Köszönöm előre is a segítséget.
Gépem:
Amd fx 8320
rx 580
10 gb ddr3-as ram
asus m5a97 r2.0Tudom nem mai gép,de azért nem kellene problémát okoznia szerintem.
Üdv.:
Bence
-
koszos91
tag
Szia!
Nekem is ledobálta az elején, de akkor az egyik beállítás nem volt megfelelő (a ramokat 2000-re állítottam és ez túl magas volt, azóta 1750-en tökéletesen fút). Kb. egy hete van fent a 20.2.2 driver és eddig nem tapasztaltam semmi problémát, amit fentebb is írtak.
(Nekem csak olyan problémáim vannak, hogy vibráló árnyékok, vibráló élsimítás, Pop in és low LOD. De ezekre még nem jöttem rá, hogy mitől van
. Ahogy nézem ez egy több embernél előforduló hiba és nincs rá megoldás
) -
Kaspest
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy hangos (persze hogy, hangos hisz játszok) a Sapphire RX 480 oc+ 8 gb vga-m, mx4-el újrapasztázva, ventilátorok ok. Sikerült olcsón szereznem még egy fan kitet hozzá, és szeretném kicsit frankeinsteinesíteni a VGA-T úgy, hogy 4 venti hűtse.
Alap képlet az lenne hogy, 4 venti az az 2x2 dupla annyi levegőt fújna azonos sebességen, vagy fele annyi sebességen egységnyit. (persze tudom van veszteség)
Kérdésem az lenne, a vga csatija elbír még 2 ventit, vagy túlterhelem, és kivágja a biztiket?
A képen lévő bekötés megfelelő lenne?
-
raubisoda
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem továbbra is gyanús, hogy lehet hasonló a baj, mint nálam. Kábel szinte biztos, hogy jó. Nálam is jó volt végül, azóta kipróbáltam.
. Ahogy nézem ez egy több embernél előforduló hiba és nincs rá megoldás
)