Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pehi
senior tag
válasz
tesz-vesz123
üzenetére
Köszönöm. Csak kérdés, hogy a procim kihajtja e? A tápod milyen? Én még attól félek egy kicsit, hogy kevés lesz.
-
tesz-vesz123
senior tag
Én pont ugyanígy váltottam 1050ti-ről rx570 Armorra (4GB). Full gyári beállításon használom, nem igényel semmiféle állítgatást. Sok játékban közel dupla fps-t ad 1050ti után, ráadásul magasabb grafikán (ami mondjuk 1050ti-n medium 30-40 fps, az rx570-nel highon simán 60fps). A hűtője is nagyon durva az Armornak, 66 fok eddig a legmagasabb hőmérséklete. Mondjuk jó nagy is a hűtője, meg úgy az egész kártya sokkal nagyobb a 1050ti-nél. Nekem alig fért be a házba, át kellett dugdosnom sok mindent. Szóval jó választás, én ajánlom! :D
-
Pehi
senior tag
Szevasztok. Váltanék a zöld oldalról, és kipróbálnék egy RX 570 -et. Teljesítménye szerintem nekem bőven elég lenne. Full hd. Jelenleg egy 1050Ti-m van, ez körberöhögi. Ugye nem kell a gyári beállításokon variálni hogy stabilan működjön minden?!! Egy Armor-t néztem ki. Proci i5 4590 lenne mellé. Köszi előre is!
-
csiga8
senior tag
válasz
Banderos
üzenetére
Gyógyszertári alkoholt használok ha a lakásban csinálom, féktisztítót, ha a műhelyben. Soha nem volt baj egyikkel sem.
Picit benedvesítessz puha rongyot ( papírzsebkendőt, fültisztítót) áttörlöd, utána egyből puha ronggyal szárazra.
Ne önts rá, amennyire nedves lesz a rongy, az pont elég.
-
-
Banderos
tag
-
Speed®
titán
válasz
Piftuka
üzenetére
Hogyne létezne..fentiek pl. De a 3DMark is elég free verzióban,
ha csak az alap FireStrike részt futtatja az ember, ezekre elég..
Vagy ott van már alul a legacyvá lett DM11, full verziója is free. -
Piftuka
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Óh, és most még 4 napig akciós a Steam-en a teljes 3DMark csomag...
Hát ez nagyon klassz! Éppen kérdezni akartam, hogy ingyenes tesztmegoldás is létezik-e, de így akkor nem is szükséges.
Köszi!
-
Banderos
tag
Sziasztok van egy Sapphire pulse rx580 8gb kártyám újra akarom pasztázni és thermal padot cserélni a kártyán itthon van Artic Mx-4 pasztám ez jó lesz gondolom vagy van értelme Thermal Grizzly Kryonaut venni mekkora a különbség?Thermal paddal kapcsolatban milyet ajánlotok és milyen vastagságút?
Ezeket néztem ki:
ARCTIC Thermal pad 50x50x1mm (ACTPD00002A)
Termikus Grizzly Pad Minus 8-120 × 20 × 1,0 mm-es
vagy van esetleg ami jobb lenne 1mm es elég vagy 1,5 lenne jobb -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Nos, leteszteltem új játékprogrammal ("Pro Evolution Soccer 2019", és "Grim Dawn") is a videokártyámat...
A venti bekapcsolt, ahogyan kell, a program sebességén pedig nem győztem csodálkozni.
Mindent maximális részletességre állíthattam; bekapcsoltam az összes szűrést, élsimítást, extra minőségű képjavítókat, és röccenés nélkül futott mindkét program Full HD felbontásban.
Igazán impresszív a régi géphez képest a teljesítménynövekedés.
Van olyan szoftver, amivel lehet tesztelni, kicsit "izzasztani" a videokártyát? Én valahol a "3DMark 2003" idején elveszítettem a fonalat...
-
kismedve1982
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a leírásokat, melyek alapján hozzá láttam a videókártya állítgatásának. Sokat segítettek.
Szóval a helyzet az, hogy adott egy RX590-es kártya, amelyet a korább ismertetett módszerekkel a képen látható módon beállítottam. Így csökkent 165W-ra a fogyasztás, illetve 65°C-on tartja a hőmérsékletet a ventilátor kb. 1800-as fordulaton (a görbét még nem véglegesítettem).
Másodszor szeretném kérni az RX590-es tulajokat, illetve mindenki mást is aki hozzáértő, hogy jól csináltam-e? Van -e valami, amin javítani kellene?
Előre is köszönöm; minden segítséget szívesen veszek! (kép megnyitása új lapon és látszik teljes nagyságában. Bocsi, de beszúrásban nem vagyok profi)
-
FireKeeper
nagyúr
ha most rendelsz, lesz az egy hónap is, kínai újév miatt most egy ideig nem dolgoznak
-
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
AliExpress-ről kijöttél volna a feléből is, igaz 2-3 hét a szállítás
-
tesz-vesz123
senior tag
Felajánlotta a 20.1.3 update-et, mondom felrakom kipróbálni, milyen. Stabilnak tűnik, talán a teljesítményt is javította kicsit. Viszont emberek, ez a Radeon Image Sharpening valami b*szott jó!
A 1080p olyan a monitoromon mintha 2k lenne! Multiban nagyon komoly, hogy a még km-re lévő fűszálakat is látom (mindegy, hogy low, vagy high beállítás). A negatív része, hogy fura pöttyös lett a kép, mint a Blu-ray filmeken. Felajánlott 3 profilt, az Esport profilt választottam és akkor változott ilyen csodára, ha valaki kipróbálná. -
Bodz
nagyúr
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Ugyanaz mint az eddigi, csak még világít is.
-
Oposzumtoszó
senior tag
Sziasztok!
Sapphire RX 580 Nitro+ videó kártyámnak a ventije elkezdett ciripelni. Úgy is esedékes az újra pasztázást, gondoltam akkor kis plusz törődést is kap.
Rendeltem hozzá ilyen ventiket: Sapphire Nitro Gear LEDVan valakinek tapasztalata a fent említett ventikkel?
(Nekem az a 10000 forint bőven megéri, hogy újra hangtalan legyen, most nincs pénzem új kártyára.)
-
Speed®
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Mivel nem csak a GPU hőmérsékletet illik kordában tartani, én az említett 75°Ct tartanám célszerűnek, ha sikerül némi feszt csökkenteni, akkor nem lesz nehéz halkra belőni ehhez.
-
Speed®
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Figyelembe véve, hogy 3+ éves lehet és ha esetleg csákány is volt, kapta az üzemórát bőven, több, mint esélyes, hogy ég és föld lesz újrakenve.
Jó az MX4, ha annál jobb kell, Hydronaut, túlzásba esve pedig mehet rá LM, lévén a GPUval réz felület érintkezik (nálam GTX680/R9-290en sokat hozott). Normál kencével illik beállnia 75°C alá csendben, ha most rosszabb a helyzet, ess neki
-
raubisoda
senior tag
-
-
Speed®
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ha még gyári kenés, sokat fog javulni.
Finomhangolás..alulfesz, ventivezérlést hozzászelidítve a csökkent hőtermeléshez. -
Speed®
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az elég fura, ha hangos..milyen értékeken az? Újrapasztázás és finomhangolás volt? Mert kb. néma, nem sok értelme van költeni rá optimális esetben, akkor inkább csere jobbra

-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
RX 480 Nitro-ra keresnék valami alternatív hűtőt, mivel terhelés alatt elég zavaróan hangosnak találom. Valaki tud erre bevált terméket? Régen az Arctic hűtőivel voltak jó tapasztalataim, a Twin Turbo jó választás lehet, felmegy a Nitro-ra?
-
kedvesgabor
tag
Nem, sajnos nálam telepítés közben kikapcsol a monitor és újraindulás után kapcsolódik be újra csak. Akkor is már csak akkor amikor a windows 10 bejelentkezés(mikor jelszót kér) jön. Sima ki-bekapcsolásnál is csak a windowsos bejelentkezés az első kép...
...előző vga-mal utóbbi nem volt, mikor használtam, csak a driver leszedése közbeni monitor kikapcsolódás, de az is így hosszan. Telepítésekor is minden rendben volt vele emlékeim szerint.. -
tommyrs01
csendes tag
Sziasztok! Sajnos nem találok én sem megfelelőt az Adrenalin szoftverek közül, bár mondjuk a januári talán jobb. A hétvégén kicseréltem a 19.12.2-re de ez nálam kész katasztrófa volt ismét. (Kártya Sapphire RX580 proci Phenom X6 1090T)
Nem tudom, hogy játék függő-e mert csak R6 Siege-el próbáltam... Elindítom a játékot, szépen indul is, majd egyszer csak befagy a kép (már a menü alatt, de a zene az megy), nyomok egy alt+tab-ot majd vissza a játékba, és ekkor megint elindul, majd 5 mp után szintén befagy... Ez volt a jelentős probléma, majd ezután ha restratolni akartam a gépet a win start menü nem jött fel hiába kattintottam... most adrenalin nélkül hajtom és feltettem egy afterburner-t. Sajnos ezt annyira nem ismerem
Ezzel csak annyi az észrevételem, hogy auto beállítás mellett elég gyakran és nagy intervallumokban kapcsolgatja a ventiket, játék közben 2-3 féle fordulaton is megy, illetve tegnap amikor kiléptem a játékból akkor teljesen leállította, esetleg erre tudtok valami jó beállítást? Ja és a afterburner nem mutatja a gpu temp-et (vagy én nem találtam)...
-
Ellia
addikt
válasz
kedvesgabor
üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy telepítés közben el megy/villodzik az normális és telepites előtt szokta is jelezni.
-
VÁMpír
aktív tag
Egy RX570-et mennyire tud kihajtani egy 9100f CPU?
Újabb játékok közül a pro evolution soccer 2020-al játszanék, + inkább főleg az utóbbi 1-5 év terméséből játszanék, ami steam-en akciósan vihető.Full HD tévén játszanék, a részletgazdagság annyira nem érdekel.
-
kedvesgabor
tag
válasz
kedvesgabor
üzenetére
Sziasztok,
szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, aki próbált segíteni a problémám megoldásában....
...a monitoron le volt véve "mechanikusan" a hang.....
Még egyszer sajnálom, hogy raboltam az időtöket.
A másik probléma még él, hogy driver telepítésénél lelövi a monitort, de az az előző kártya leszedésénél is így volt, szóval az inkább alaplap(elég régi darab), vagy bios beállítása lesz(alaplapi vga miatt)....gondolom.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
Pkc83
őstag
Szia!
Szerintem az illesztőprogrammal lesz valami mert nekem is 580-am
van és nekem is ezt csinálta a billentyüzet meg az egér de a monitorról
nem ment el a kép! A 2019 utolsó meg a 2020 első driver alatt csinálta
párszor előtte nem! Valami az usb vezérlővel veszhet össze vagy ilyesmi... -
wihay
tag
Miből gondolod hogy a videó kártya rossz, boltból vagy használtan vetted?
Szerintem megint az illesztőprogrammal van valami, töröld le teljesen DDU-val , aztán tegyél fel egy tavalyi drivert hogy arra miként reagál..
- Így nem nagyon lehet megmondani, ha van lehetőséged próbáld meg másik csatlakozóval esetleg másik monitorra rákötni a számítógépet ideiglenesen hogy akkor is jelentkezik-e a hiba.. -
crw15
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy hozzájutottam egy Asus Radeon RX580 4gb-s videókártyát, és azt műveli, hogy stress test alatt semmi probléma, viszont ahogy elindítom a PUBG-t elmegy a monitorról a gép, billentyűzet, egér világítása. Tápot lecseréltem egy 700w-os chieftec 85+os tápra, szóval ennek már bírnia kéne. Újrapasztáztam a videókártyát, szóval elméletileg már a melegedés sem kéne, hogy problémát okozzon.
Mit tabácsolnátok? A videókártya lehet a rossz, vagy én bénázok el valamit?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv, Tóth Pisti -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka
üzenetére
Sziasztok!
Nos, a régi tápegységet - mivel hibás volt - visszavittem, és helyette vásároltam egy Corsair RM650x típusú tápegységet.
Az imént beüzemeltem a gépet, Win10 Pro, a driverek feltelepítve...
Egy kérdés: rendben van, hogy a "Sapphire RX570 Pulse ITX Mini" videokártyám ventilátora meg sem moccan Windows alatt? (Játékkal egyelőre még nem próbáltam; majd feltelepítek mindent, de előbb a felhasználó programok és finomhangolás következik.)
Ha belépek a BIOS-ba, akkor forog, ha bejelentkezem a Windows-ba, akkor nem.
Ez valami "félpasszív" mód? Csak akkor kapcsol be, ha melegedni kezd?
Köszi előre is!
Üdv: Piftuka -
TIT
veterán
válasz
tesz-vesz123
üzenetére
Nincsmit.
Más: Az új driverrel csak az a gond,hogy a relive-ot nem is lehet kiszedni telepítésnél mint régebben.
-
wihay
tag
Akiknek illesztőprogram hibái vannak, azok úgy tudják feltelepíteni hogy kicsomagolják, és feladatkezelőben pedig feltelepítik..
A vissza jelzések alapján valakinek jó lett a GPU-ja, és ami plusz hogy nem használ a rendszer extra memóriát mert nem telepíti a különböző Radeon szoftverek..
Aki meg azon idegeskedne hogy hiányozna a WattMan, az tud Afterburnerben is feszültséget levenni!
-
TIT
veterán
válasz
tesz-vesz123
üzenetére
Akkor mehet a májusi,a 12-es is jó,ami még nem az új.
-
tesz-vesz123
senior tag
90%-ban Overwatch. 2016-os játék és az a mostani driverrel (az a 2020-as Adrenalin, vagy melyik) szokott akadozni... Azért szeretnék egy régebbit feltenni, mert pár hónapja még nagyon szépen ment. Csak nem emlékszem, melyik volt a jobb, lusta vagyok kísérletezni, hátha valaki használja őket. Pár napja írta valaki, hogy ő 19.10.1-et használ még mindig és minden rendben vele (whql). Így eddig 19.5 vs 19.10 0-1
-
TIT
veterán
válasz
tesz-vesz123
üzenetére
Ha újakkal játszol akkor mind régi,inkább a 12-es.
-
Cseneles
őstag
Szevasztok!
Beléptem a forumba egy ideiglenesen nálam lévő XFX RX580 8Gb OC+ verzióval.
-
tommyrs01
csendes tag
Sziasztok a wattman-t honnan tudom letölteni?
-
tesz-vesz123
senior tag
Sziasztok! rx570-hez 19.10.1 vagy 19.5.2 a jobb, stabilabb driver?
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Egy asrock phantom RX 570 8GB-ot szeretnék kicsit alul feszelni, szerintetek 1.1V-on 1250Mhz reális lehet neki?

-
axod
tag
Sziasztok! Vettem egy RX570-et (sapphire pulse) 2200G mellé egy GIGABYTE B450 AORUS ELITE alaplaban. Két furcsa dolgot vettem észre, BIOS post screen-t csak akkor látom, ha a 2200G beépített videókártyáját használom (BIOS beállításban a PCI E 1 van defaultra állítva), viszont a Win 10 betölt rendesen (az az első kép amikor a Windows betölt, kb 20mp). Illetve a VGA led folyamatosan világít (HDMI-n csatlakozok, monitoron van Displayport is). Egyelőre PUBG alatt teszteltem, FullHD+majdnem minden maxon szépen futtott (45FPS+). Kell ezzel foglalkoznom? Ha egyébként nem okoz gondot akkor BIOS-t nem frissítenék... Köszönöm előre is

-
Úgy néz ki 2 hónap után sikerül megállapodni végre VGA terén.
Ezidő alatt megfordult a gépemben
- sapphire rx570 pulse mini itx
- asrock rx570 8gb
- xfx rx580
- sapphire rx590 nitro+
Egész elképesztő milyen hűtés lett rápakolva erre az 590-es kártyára, terhelés alatt ~30% körüli RPM-el tartja a 75 fokot szinte teljesen zajtalanul.
Azt viszont sajnálom, hogy az AMD legfrisebb drivere továbbra sem képes kezelni a 4k/60fps + HDR10-t.
-
TIT
veterán
Tényleg csak 1-2 fps a difi ha 1366 helyett 1340-en megy a kártya?
Kérdés auto feszen akkor mennyi kell neki,mert most 1366-on 1060.
Mondjuk ugyanúgy felkúszik 72-75 fokra amíg elég érdekes,mert nem kéne. -
droti25
őstag
Szia
Nekem is ugyanilyen kártyám van amit kb 4 hete vettem. Ugyanezekbe a problémákba futottam bele mint te.
Lényeg hogy nyugodtan vedd le 1100-ről 1000 körülire a feszt. Nekem 1000en van és így működik tökéletesen, csak sokszor újraindítás után az Adrenalin eldobja a beállításokat..
ilyenkor újra be töltöm a profilt.Persze az a óvatosság kedvéért haladj - 20-as értékekkel 1100-ről lefelé!!
-
Csupingo
veterán
válasz
kedvesgabor
üzenetére
Használt kártya? Eszközkezelőben nem jelez hibát? Melyik drivert telepítetted fel? Nincs képernyő kiterjesztés vagy másolás bekapcsolva és nem a monitor az elsődleges? Másik portot nem tudsz használni, dp, hdmi, dvi?
-
jsk
senior tag
Sziasztok,
Némi iránymutatást szeretnék kérni. Aránylag hozzá nem értő vagyok a témában.
Vettem egy 570-es Pulse ITX kártyát. Elolvastam a fórumot, és a youtube-on is nézegettem videókat. Ma nekiálltam finomhangolni. (Sosem csináltam ilyet).
Simán alapbeállításokkal lefuttattam az Unengine Superpositiont. Úgy dobott 2158 pontot. Láttam, hogy dobálja az órajelet, 1197Mhz-1229Mhz között. Max. 68°C, 121w, 1500 rpm.
Utána adtam neki +50 power limitet, így már tartotta végig az 1244 Mhz-et, a fogyasztás kicsit feljebb ment, és a venti is elérte az 1600 rpm-et. 2203 pont lett a vége. Max. 69°C, 129w, 1600 rpm.
Ezután elkezdtem alulfeszelni. A stage 7-en aljutottam 1150-ről 1110-re. Továbbra is tartja az 1244 Mhz-et, de a eléri a 72°C-t, illetve felment 145w-ra. A venti is 1700 rpm-ig elmegy. 2175 pontot ér el.
Ha leveszem a power limitet, akkor viszont 1100-1150 Mhz között mozog az órajele.
Alacsonyabb feszültséggel nem kevesebbet kellene fogyasztania?
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Nekem ASUS RX570 kártyám van és azt írja a GPU-Z hogy Ellesmere a GPU kódneve.
Hogy lehet ez? -
Zsolty999
csendes tag
válasz
Zsolty999
üzenetére
Sziasztok újra itt és siker az üggyel kapcsolatban!
Na szóval konzultáltam az informatika tanárommal és azt ajánlotta, hogy huzam ki a LAN kábelt és írjam újra a windowsot úgy, hogy nincs benne videokártya. Újra írtam és így hogy nem volt bedugva a LAN kábel nem telepítette az integrált grafikus drivert. Gép kikapcsol és kártya be. VGA kábel be a kártyába gép indít és lám működik igaz driver még nincs de kép van. Ezután a laptopon letöltöttem a legfrissebb Radeon szoftvert majd másolás a másik gépre telepítés és majd újraindítás és lám csodát működik! Nagy siker👍😁
De sajnos azt nem tudjuk, hogy mi okozhatta a problémát. Nektek van esetleg valami tippetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36 GB RAM, 512GB SSD, Space Black - 27% ÁFA (0431AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De szerintem hasonló a sebbenzin is. minél nagyobb %, annál jobb. Ez az üveg vagy 15 éve meg van és egy 2-3 mm még van az alján.
Egy darabig elleszek ezekkel a programokkal, az biztos...
A 1080p olyan a monitoromon mintha 2k lenne! Multiban nagyon komoly, hogy a még km-re lévő fűszálakat is látom (mindegy, hogy low, vagy high beállítás). A negatív része, hogy fura pöttyös lett a kép, mint a Blu-ray filmeken. Felajánlott 3 profilt, az Esport profilt választottam és akkor változott ilyen csodára, ha valaki kipróbálná.