- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Azért megnéztem egy 3DMarkVantage tesztet is.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Mivel szakmai fórumon vagyunk (elvileg, sokszor kételkedem) ezért kérlek, példát is mondj. Mi az a több játék?
Serious Sam 3 tényleg ilyen, többet még nem láttam. Persze aki teszem azt 1080p-ben a BF3-ra rátesz egy 16xQ AA-t az ne csodálkozzék... meg ott a GPU is gyenge már.
-
TTomax
félisten
Nem igazán osztom a véleményed....A tuning szerencse kérdése ,és igazából a jó kártyát venni kell,nem tuningolni.Én is gondolkodtam a Cf kiépitésén de mivel "mókuskerekes" ref kártya nincs,így sajnos ez nem játszik nálam,nem kell többet több gpu-s megoldás ami nem kifelé fuj,volt már "kazán" a gépház nem sírom vissza.
Az a driver ami gyorsított a 7970-en az szerintem ugyanúgy gyorsított a 7950-en is tekintve hogy ugyanaz az architektúra,persze még csiszolhatnak rajta,de én olyan sokat már nem várnék.
A 3G-os GTX csontra egy árban van a 7950-el,ha még otthon ez nem következett be akkor ez várható.
És még valami... "várható gyorsulást" nem szeretünk vásárolni... tudom ez most kötekedésként hat,de ha végiggondolod akkor igazat adsz nekem... Ha bemész a boltba vásárolni akkor azt fogod kifizetni amit látsz... az,hogy "majd ez gyorsabb lesz" ,nem lehet tényező,mert mi van ha nem?Nem viheted vissza fél év múlva "hogy de kérem, azt vártam,hogy gyorsabb legyen".
Az nV elég rendesen észnél van,az 580 árát már a 7970 érkezése körül csökkentették...illetve gyanítom , nem az nV hanem a kereskedők lépték meg ezt.Szóval szerintem a két kártya között a szimpátia dönthet,mert aki 130-150ezer forintért vga-t vásárol az nem nagyon fog foglalkozni azzal hogy 20-50W-ot többet eszik amíg az nem megy a hűtés/hang rovására...
Nekem személy szerint csalódás lett a 7950.Pontosan annyival vártam gyorsabbnak amennyivel lassabb a GTX580-tól... kb 5%-al vártam gyorsabbnak,és 400 dolláros árcédulát képzeltem hozzá,no meg referencia felépitést...
Mivel ezek sajnos nem adottak így le kell hogy mondjak a 7950CF projektről,pedig komolyan gyúrtam rá anyagilag... a 78XX-ek 256bit-je nem tetszik,sem a várható 2G VRAM..(akkor vehetek 6970-et is) a 7990 850 dolcsis árával sem túl bejövös... szóval azt hiszem "kényszerpályán" mozgok a keplerig... -
Én továbbra is fenntartom, hogy minden azon múlik, mennyire beszélnek a fejesek okosan ott fent a giccspalotában.
Gyakorlatban, maga a kártyák ára természetesen nem esett, ez a pár ezer forintos csökkenés is a forint erősödése miatt van.A Sapphire-os dologra reagálva. Nem újdonság, de szinte gondoltam hogy nincs nekik raktáron.
Ezt én is eltudom játszani, hogy kiírom hogy mondjuk a DCII 130 000, és x-y napon belül.
Aztán mindenki elkezd örülni, meg foglalgatni, aztán mikor valóban megjön, akkor meg megmondom hogy sorry fiúk, de mégse ennyi az ára, kell e még így is vagy sem.
A többségnek lehet nem fog kelleni, de biztosan lenne aki megvenné.
Itt a lényeg azon van, hogy minél több ember nézze az oldalt, és esetleg vegyen még mást is. Szimpla vevőcsalogatás
Olyan mint az árgépen az első 1-2-3 találtat. Hozza hogy milyen olcsó, csak amikor valóban venni akarsz akkor meg nincs. Ezt eljátszották régebben velem nem 1x, amikor még nem volt lehetőségem hw-el foglalkozni.De hogy legyen ON is, jön Sapphire. 1-3 nap. Kicsi szerencsével már holnap van, ha nem akkor hétfő.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Kepler is DX11.1-es lesz, de ott az NV az ARM-ra épít, vagyis nem olyan a helyzetük, mint az AMD-nek. Az AMD a GCN architektúrával az x86/AMD64 irányt erőlteti. Ezek a VGA-k már nem úgy születtek meg, hogy itt nagy háború lesz. Az lesz, csak nem VGA-piacon. A fő fejlesztési szempont a CPU-val való integrálás. Az AMD világos, hogy AMD64-et választ, míg az NV-nek az ARMv8 jelent lehetőséget.
Igazából a DX11.1 specifikációi nem szigorúak. Két kötelező újítás van benne. A specifikus kiterjesztések nem tartoznak a követelmények közé, mert az NV például képtelen támogatni a PRT-t. Amilyen kiterjesztéseket az AMD készít, azokat úgy készíti, hogy az x86/AMD64 utasításarchitektúrához igazodjanak. Az NV pont úgy fog dolgozni, hogy az ARM-hoz igazodjanak a technológiái. Logikus, hogy az MS nem várhatja el, hogy ilyen feltételek mellett a gyártók támogassák egymás kiterjesztését. -
polonic
félisten
"Jelenleg ők pénzelik a PC játékok java részét,így én is ettől félek."
Ezt mégis miből gondolod?
Legalább nézz utána. Mondjuk Abu blogjában
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha lesz ilyen, akkor sok jóra nem. Egyelőre az AMD a PRT kiterjesztést akarja berakni, amivel valós időben képes kezelni a rendszer a PTEX textúraformátumot például. Ha ez bekerül, akkor lényegében a teljesítmény a legtöbb terméken nem lesz korrekt. Olyan lesz, mint a Rage. Az is megatextúráz, csak nem PTEX formátummal, de a textúrázás elvi működése egyezik.
Egyelőre a PRT csak OpenGL kiterjesztésre érhető el. Szóval attól nem kell tartani, hogy ezt játékok elkezdik idén tömegesen használni. A Prey 2 és a Syndicate esetében van erre esély, mert ez a két játék OpenGL-es motorra épít. Illetve a Rage-hez lehet csinálni patchet. -
Cybertrone
veterán
-
Cybertrone
veterán
Nem csoda moncsi... H-IPS panel van benne, de még a kártyához kell kalibrállni... 580 hoz van kalibrálva jelenleg, majd meg ejtettem!
Gaboo007:
Na már te is kezdedAddig míg nem lesz gyorsabb kártya addig nem fog esni az ára... mivel az 580 is 150k, így meg főleg nem... gondolod 2 hónap múlva az 90k lesz ez meg 130k? szerintem a biliből vegyétek ki a kezeteket
-
-
Tökmindegy
senior tag
Az a baj kollega,hogy megrekedtél a megéri ,nem éri meg dolognál.
Cyber jól mondja. Ez a kártya nagyon jóra sikeredett,és még fél évig egész biztosan ez fogja jelenteni a topp kártyát. Ennek ennyi az ára ,olcsóbb nem lesz egy darabig ebben biztos vagyok, mondjuk nem is az a kategória amiért sorban fognak állni, tehát vagy megveszed ,vagy nem de itt rugózni napok óta ezen már unalmas.
Engem meggyőzött ,a teljesítménye, 160 ezerért nem sok ,főleg,ha a mostani árakat nézed és van olyan kisker ahol egy 580 is ennyibe kerül.
Ráadásul most horror áron lehet eladni a régebbi kártyákat,fél év múlva a te kártyáid nem érnek majd annyit mint most.
Ennyit tudok mondani. Ha kell a kraft akkor kell a kraft -
... 8970
Ne legyél már ennyire előrelátó, mert ez már szinte egészségtelen
Próbálj meg egy kicsit a mában élni és élvezni is azt amit veszel, és ne csak befektetést láss benne...
akkor talán a forint is egy kicsit stabilizálódni fog.
Én is optimista vagyok, de én erre pont nem számítok... Nem úgy nézünk ki, mint ha valami csodálatos változás határán lennénk :-/
PowerColortól pedig nem kell félni
Én a Gigától félnék a helyedben, többi jöhet
Nesze neked 16e ft os giga billentyűzet -> Ennyi, Giga egy fos... Szívtam vele eleget, én a jövőben ha lehet el fogom kerülni
-
Cybertrone
veterán
Csak nalunk draga 500 dodo egy cducsert lofing odakint... 7990 e fole jon 250k korul vagy tobbert igy ez nem lesz olcsobb! felesleges ezen filozni, foleg hogy a forint nem fog oly mertekben stabilizalodni hogy 3 jonap alatt 130k legyen a cucc...!
Masreszt semmi gond a poeercolorral, mert az is ref. az alltalad mondott hiba 5870 betegseg es minden gyarto katlrija kozil felnlelheto ilyen! -
törölt tag
Durva a különbség. Ugyanezt a gyorsulást látam az E8500 -2500K váltásnál egy régi 260-nál is....
A 775-ös paltform harmat gyenge. 1366 éa az 1155 közel egyforma erős. A 7970 miatt nem érdemes dobni egy 920-ast. Ott a tuning.
Ammenyi keretem van a következő VGA-ra (pl 7850-70) Még biztostsan alapon fog menni a Sandy. -
kasa85
őstag
Én élőben szeretem nézni,vagy videón amikor egymás mellet teljesít a két cucc.
Itt is alig van valami különbség ,de utána hoppá még is zuhannak az értékek nem is keveset.
Inkább ezeket tanulmányozd egy kicsikét.Ez egy kicsivel hitelesebb itt meglátod a minimum fps is,és ahogy írtad a FRAPS NEM HAZUDIK
-
havasa
aktív tag
Ok tényleg hagyjuk.
Ha saját tapasztalatból tudod, hogy miként skálázódnak az
Athlon II X4 645
Phenom X4 970
AMD FX 8150
Core i5 661
Core i7 870
Core i7 965 **
Core i7 3960X
Core i7 2600K
Core i7 2600K @ 5 GHzprocesszorok (ezek szerepelnek az általad hülyeségnek tituált Guru3D tesztjében ) 7970 VGA melett, akkor gratulálok.
Mindenesetre én szívesen megnéznék egy PH-s 7970 CPU scaling tesztet is.
-
havasa
aktív tag
Ez relatív, itt a Guru3D 7970 CPU scaling review-ja, ami beigazolja, hogy FullHD és felette a GPU számít. Gyak. FHD-ban Athlon 2 X4 és i7 3960 X között 10%-on belül van az FPS különbség.
-
BeLucZ
addikt
Hát igen, pl egy jól megrántott 2500k vagy 2600k-val merném nekiinditani a rendszert a 7970essel villámgyors alacsony időzítésű drr3 memókkal egy jó lapban!
Ez lenne az alap full hd-hoz és akkor még csak 1 alap 7970esről beszélünk, semmi tuning vagy cf
Emlékszem ezzel a nyomorul p45 rendszeremmel voltak olyan szituk amikor még az 5850est/460ast is visszafogta elég rendesen, persze a mai szarul megirt játékoknak is köszönhető ez, amik sokszor szerintem mesterséges módon kibaszott platform(sávszélesség) éhesek, de az erős intel proccok ezeket az akadályokat is leküzdik -
kasa85
őstag
-
Drizzt
nagyúr
Reálisan ilyen euró árfolyam mellett a GTX580 is 150-160e környékén van jelenleg újonnan. Ugyan vannak ahol olcsóbban hirdetik, de kétlem, hogy valamilyen ürüggyel nem mondanák le a rendelést. Max., ha valakinek beragadt készlete van. De az Gtx580-ból eléggé elképzelhetetlen.
Persze használtan megintcsak más.
-
Sontir Fel
őstag
Sokallom az 50K ráfizetést, Ha pedig gyárilag atomgyilkosat szeretnék akkor lehet hogy 80-90K amit a pénztárnál kell hagynom
Azt meg, hgy meddig elég a kártya, kicsit kédve kezelem. Amikor megvettem az 5850est majd nem egészen egy éve váltottam 6950@6970re, akkor is mindenhol azt irtak, hogy evekig eleg lesz
-
Callisto
őstag
Tulajdonképpen igaz és most leírtad részelgesen a szempontodat. Én csupán más tényezőkre akartam felhívni a figyelemdet. Azt hogy számodra mennyit számít a nagyobb zaj, fogyasztás és egyéb hátrányok 3 kártyásra bővítés esetén neked kell eldöntened.
Két 6950-es ahogy én nézem nem nagyon nyújt többet, mint egy 7970-es, ami:
- 3 GB RAM-ot tartalmaz
- fele annyit fogyaszt
- halkabb lesz
- nincs CF gond
- és remélhetőleg nem kell 40-nél többet ráfizetniSzóval a lényeg a lényeg: neked kell mérlegelni
(Egyébként óránként durván 12 ft-t eszik egy 6950-es terhelve, de idle módban is 5-öt elvesz. Lehet számolni mennyit megy a gép havonta
)
-
-
Sontir Fel
őstag
Amennyiben tanulmányaimat pontosan tudom felidézni, akkor ha ajándékként kapod, vagy valaki hozza saját célra, akkor mentes. Az ázsiai srácok ezért is giftelnek mindent. EUn belül viszont nincs gond, nem kell fizetni. Ha mégis harmadik országból rendelsz, akkor kalkuláld azt is, hogy ha jól emlékszem akkor a szállítási költség is az adó alapját képezi, a vámra is import áfát vágnak rá
A 7870 a paraméterei alapján, nekem egy 6970nek tűnik. A 7890 érdekes lehet, ha nem hoax.
-
Drizzt
nagyúr
Ha külföldről rendelsz, s bizonyos értéket meghalad az ára a rendelt eszköznek(1xx euró), ugyanúgy ki kell fizetni az áfát, akkor pedig megintcsak 170K körül jársz. Kivéve bizonyos értékhatár alatt, de az 1xx euró nagyságrend. Repülővel hozhatnád áfa nélkül. Vagy rosszul tudnám? Persze ez a "hivatalosan" behozott árúról szól. Nem tudom milyen lehetőségek vannak elkerülni az áfafizetést. Ha valahonnan európából rendelsz, akkor nem kell, de itt meg úgyse lesz sehol 500 euró alatt. Az szintén majdnem 160K huf.
Hátha lesz másik boltban olcsóbban. De 160 alatt erősen lehetetlennek tűnik.
-
BeLucZ
addikt
Szerintem 20-30%al lehet gyorsabb abban az esetben ha kiválóan működik a cf támogatás!
de ne felejtsd el hogy piszok mód lehet húzni a 7970est és akkor már 6990 szint 1 gpuval
1,1 ghzet vitte majdnem az összes tesztben fesz emelés nélkül, architektúra sajátossága állítólag a kiváló tuningpotenciál, meg majd jönnek ugyis jobb driverek és szigoruan 1 gpuról beszélünk, tehát mikrolagg és egyéb szarságok elvileg felejtősek, bár én nem cserélnék a helyedben mert akkor ugy kb szinre hoznád magad, max ha tényleg nagyon sok gond van a 6950 cf-elvagy ha 2 db 7970est tervezel venni
-
Sontir Fel
őstag
Ez egy nagyon erdekes, es megfontolando 5let. Ambar gyava vagyok, es lehet hogy kivarom amig nem vesztek egy ilyen kartyat, es nem irjatok tele ezt a topicot meg a 6950est, hogy igenis megerte a valtas
Ahogy neztem az eredmenyeket. a valtassal pro lenne hogy csak 1 kartya van. nincsen cf ptoblema es csokkenne a villanyszamla. Ellene viszont, hogy teljesitmenyben elmarad a mostani vasttol es elore lathatoan 20-40K amit ra kene meg dobni.
Erdekes lehet viszont a 7950 vagy a 7870 a kesobbiekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 4
- Fujifilm X
- LEGO klub
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- 3D nyomtatás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged