-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
-
Raggie
őstag
Már megválaszolták helyettem a fórumtársak.
És a újraindítás sohasem felesleges macera bármiféle tuningolásnál. Sok olyan hibát ki lehet vele küszöbölni/észlelni amit a tuningprogramok egyes beállításai okoznak. Ezek windows alól futó programok, amik a windows-al indulnak el és újraindításnál olyanokat is sokszor produkálnak amit menet közben állítva már nem.
-
ffodi
veterán
Driver működési elv ide vagy oda, nálam szokott olyan lenni instabil tuning esetén, hogy ugyan helyrerakja magát a driver, de 500/1375 MHz-re lockolja az órajeleket, akármit állítok. Ha ez után kijelentkezek a winből, majd vissza, akkor újra működik az órajelállítás, de a teljesítmény jó 30-50%-al rosszabb, mint előtte. Csak az újraindítás oldja meg a dolgot.
-
skippper
senior tag
Azt, hogy "CPU intenzív" egy játék nem lehet a VGA-tól függetlenül vizsgálni. Egy GTX 690 kétszer erősebb mint egy ilyen 7950, nyilván több kraft kell neki. Én 7950-el pont az ellenkezőjét tapasztaltam Crysis 3-ban, ha lentebb megnézed az eredményeket. Tökéletesen mindegy volt, hogy milyen órajelen megy a proci. Ezek saját mérések?
-
pcsabat
őstag
-
haddent
addikt
Igen ez igaz, pontatlan volt. De sajnos amin osztoznak az kihatással van/lehet a teljesítményre. Azt nem állt szándékomban állítani, hogy minden esetben jobb választás, de ott ahol nincs feltétlenül kihasználva a 8szálú feldolgozás, vagy számít, hogy 1 mag mennyire erős egyedül, vagy erősen függ a teljesítmény a megosztott részektől, ott el tud fogyni.
A foglalatot nem évente kéne váltogatni természetesen, de szerintem már megérett egy cserér úgy ..hány év után is?
Na de hagyjuk abba tényleg, felesleges és nem ide való. -
haddent
addikt
Igen. És milyen eredmény jött ki? Mindkettő kb. ugyanannyiban nyert-vesztett, clock2clock felállásban. Mindezt az intel 4mag4szál, az amd 8mag8szállal. És ezek a játékok amennyire én tudom használják a 8 szálat. Tehát egy olyan helyen, ahol esetleg nincs kihasználva a 8 szál, le fog maradni az amd. (Persze nem ez a tendencia, dehát akkor is..). Plussz az i5 sokkal kevesebbet eszik.
Kicsit meglepő volt ez az eredmény, jobb, mint amire számítottam az AMD -től, de még mindig egyértelműen jobb az i5 szvsz, és ~8k többletet megér.
Utánnanézhetek, de nem magamtól találtam ki, hogy osztoznak a cache-n pl., olvastam ...
A cikkből idézem:
"...Ennek dióhéjban az a lényege, hogy egy lapkán belül több mag (az említett T1 és T2 kapcsán maximum 8) található, melyek osztoznak bizonyos erőforrásokon (cache, FPU stb.).."#21748 Maotun Igen, GPU -ban nagyon is, ezt ki vitatta?
-
HSM
félisten
A hiba az ön készülékében van. a BOOST szar és kész.
Nálam se jó valami, mert nekem sincs vele semmi bajom játék alatt.
(#21626) haddent: A simán is ugyanúgy "beleturkál" a powertune, nem úszod meg. Csak általában tovább engedi, ha felhúzod, mint egyes BOOST biosok...
Amúgy én is azt szeretem, ha én állítom. Ettől függetlenül a C3-C6 igen hasznos, ha nem húzod a CPU-d, érdemes használni, nálam is megy, spórol is rendesen a sok 1-2 CPU-magot használó játéékban a kikapcsolt magokon...
-
haddent
addikt
Részemről pl. nem rettegés, egyszerűen csak nem szeretem, hogy belenyúlkál egy öndiagnosztikán alapuló dolog az órajelekbe, a feszültségekbe, power limitekbe és mindenbe. Biztos ez a jövő, és biztos én vagyok maradi, de én azt szeretem, hogy megadok egy feszültséget, egy órajelet, és esetleg egy power limitet, és akkor az vagy megy, mert bírja, vagy behal, mert nem bírja. Ugyanígy nem kedvelem az intel C3 C6 speedstep meg nem tudom én miket sem... Szerintem baromira feleslegesek egy "enthusiast, high end" gépen. De mondom, ettől még elismerem az előnyeit is, és tisztában vagyok vele, egyszerűen én akkor is hidegrázást kapok tőle...
-
zack
nagyúr
A memória tuning nem sokat ér... Ez tény. Emeltem rajta én is, mert miért ne, de sok látszata nincs. Inkább amolyan jóleső érzés mint plusz fps. A GPU jóval többet érne de ott nem hagytak benne túl sok pluszt fesz emelés nélkül. De jó is lenne ha 1200Mhz vinné fesz emelés nélkül....
-
-
haddent
addikt
Hát ha te mondod... nekem volt Vapor-X és Dual-X is, nekem ez jött le. Kevesebb volt a feszültség esés, semmi cicergés nem volt, és úgy alapvetően pontosabban állította be a feszültséget. Persze ez lehet a 2 konkrét vga ami nálam megfordult, és igazad van, általánosítani nem lenne szabad...
-
ZozzHUN
addikt
Nekem annyira bebugzott, hogy ha letöröltem akkor is fixen tartotta 950mV-t. Amikor GTX 680-ra váltottam akkor abba hagyta, mivel nem kezeli a fesz szabályzóját, 7970-est megint csak nem piszkálta már szerencsére. Pedig próbáltam driver uninstall+cleaner-t is 2x, win reinstallt meg nem akartam emiatt csinálni. Így inkább kerülöm a force constant-ot és kész
-
HSM
félisten
Afterburner nálam is csak fixed voltage módban áállít feszültséget, de úgy igen.
3.0.0 beta 6 van nálam.
TriXX-hez viszont fixed voltage se kell.(#20646) Stunts666: Ez nem volt túl kedves stílusú hozzászólás.
Mind1. A low level hardware access is be van állítva az Afterburner-been? Ugyanezzel a Kombustorral, beállítással csináltad? Esetleg linkelhetnél képet is, ahogy mi is tettük... Ez így nem túl meggyőző, hogy bocs, szar a kártyátok....
Itt van minden, hogy mérj, ha konstruktív is szeretnél lenni: [link] -
Maotun
őstag
"de egyben ez a szop@s a szépsége és a rákfenéje"
ez nálam megint aktuális lesz meglévő atomstabil konfigom tervezem megbontani egy FX 8350 meg egy 7970 miatt...megszegve az alaptörvényt: amíg mükszik ne b@sztasd!!! de ettől szép az élet...jövök még ide tanácsot kérni tuning ügyben -
HSM
félisten
Szerintem arról van inkább szó, hogy a furmark szintetikus terhelése kiakasztja a TDP limitet, és ezért avatkozik be. Egy játék sose fogja úgy megpörgstni a teljesítményszámolóit a gpu-nak.
Amúgy valaki non-boost bios-os 7950-el lefuttathatna egy 3 perces kombustort, mint ahogy én a logout tesztemben, azért kíváncsi lennék, azokon kijönne-e a powertune fojtás az FPS-ekből, vagy sem....
Hát ez az, hogy én se láttam soha ugrálni kombustoron/furmark-on kívül 20%-on, igaz, én csak 1ghz körül hajtom, és nem metro-zok....
-
Már körbejártam a témát, rám is írtak 2n, hogy bizony a Power V2 Boost-s és igen, ingadozik az órajel helyenként, DE kilehet lőni After Unoffical módjával vagy egy másik Bios-al
Nekem az első nem alternatíva mivel 2 monitor mellett behülyül az egész rendszer. A "másik" Bios meg bizonyítottan nem létezik csak szóban, mert valaki végigpróbálta már az összeset és egy sem ment fel a karira működőképesen.
Nem akarok megint vitázni, ha nálad nem hát nem... akkor mindenki más téved ez vanIgen tudom, hogy a Bios a Boosts nem kell oktatnod szvsz részemről ennyi...
-
HSM
félisten
Kérdezd meg őket, ha gondolod.
Tudom, hogy nem minden VGA-nál pontos, főleg a régebbieknél voltak olyan kiépítések, ahol vagy több VRM kontroller volt (pl. 4890) vagy ás okból nem volt pontos. De mondom, rámértem fogyimérővel és nagyjából rendben vannak nálam az értékek. Hogy más kártyán hogy van, ellenőrizni kell.
Igénytelenül megtervezett VRM-el el lehet rontani a mérés abszolút értékét.
(#20478) Asbee: Éreztem, hogy valaki el fogja ezt is sütni ezt a CPU-fogyis dolgot. Ja, nem szoktunk, mert sok igénytelenül összerakott lap teljesen fals értékeket mér, vagy a user/program nincs kellően képben, hogy kell értelmezni a kiírt értékeket. Nálam a Giga lap halál pontosan mér, ezt szerencsére igen pontosan tudtam ellenőrizni: [link].
Szerk.: Látom,közben kiszerkesztetted a hsz-ből...
-
HSM
félisten
A software szerinted honnan olvassa ki az értékeket? Ezt is egy hardwer méri, csak nagy divat szidni, mivel sokszor nem megfelelő minőségű a mérőhardwer a szoftver túloldalán, ami mosolyogtató hibákat tud eredményezni. Ellenben itt maga a VRM vezérlőből származik az adat I2C buszon közvetlenül, márpedig a VRM vezérlőnek igencsak pontosan tisztában kell lennie az átfolyó áramerősséggel és feszültséggel, különben képtelen lenne ellátni a feladatát.
Szóval itt hogy szoftveres kiolvasás, kevéssé gondolom problémának.
-
HSM
félisten
Ez nem a GPU-Z mérése, hanem a Chil 8228 VRM vezérlőé. Nálam a fogyasztásmérővel ellenőrizve nagyjából reális értékeket mért.
A 7950-en is meg a 7870 XT-n is. Nyilván, nem a teljes VGA áramfelvételét méri, hanem csak a GPU-ét. Egyébként rendben lehetett az érték, mert a 160A is magas, amit felvett a GPU.
-
zack
nagyúr
Jah...Kb 4 éves és aranyárban mérték akkoriban.
Szerinted 4 évvel ezelőtt milyen tápok voltak?
1200W nem is nagyon volt, 1000W volt a plafon akkoriban.De cserélni tuti nem fogom. Elég ez mindenre nekem. A VGA-t egyébként sem akarom feszelni. VGAk-k alapfeszen. Arra meg elég lesz.
-
szasanyi
félisten
Szerintem meg igen. HA olyan BIOS-szal megy ami nonBOOST akkor nincs órajelugrálás, ha BOOST-os a BIOS akkor van. Ilyen egyszerű, kipróbáltam többször, több BIOS verzióval is.
Egyébként meg marha egyszerű, magad is le tudod ezeket ellenőrizni ha kíváncsi vagy a valós helyzetre. -
szasanyi
félisten
De ugrál. Sőt, ha a PL nincs feltolva +20%-ra tökmind1 milyen órajelet állítok be akkor is alapon megy. Igen, de a V2 BIOS volt fent tehát ua.
Ha nem BOOST BIOS lenne a PC V2-n nem ugrálna hiába az lenne fent, mint ahogy ilyen a jelenség nincs a jelenlegi nonBOOST BIOS használatával. -
r3v0Lut10n
senior tag
Nem hiszem hogy van rá szabvány érték
Sem fesz sem órajel emelés tekintetében
A PT-vel csak 200-ról 240-ra (+20%) emeled a TDP limitet. És 1.187V melett 1.2G órajelen lehet hogy még éppen belefér a kártyád emiatt nem ugrál alacsonyabb órajelre a kártyád
(amúgy nálam is ez a helyzet, de 24/7-re 1100-on hajtom csak, vígan elég arra amire nekem kell -.-)
#20024 zack : de vér pistinek nem biztos hogy ez gondot jelent. Azért aki ebbe a ph fórumba valamilyen úton módon eltéved az már nem feltétlen az átlag user
Nekik meg jó csak .. elvégre 800 / 1250-ről (anno alap 7950 órajel) típustól függően felugrál (ha TDP-be belefér) 900 .. 1000-re a GPU órajel. Lassabb nem lesz, meg rosszabb sem. Csak esetenként kaphat egy kis pluszt
-
zack
nagyúr
Szerintem inkább az utóbbi. Nem minden gyártónak sikerült megvalósítani a normális Boost-ot, ami elég szomorú az AMD-re nézve ha tényleg így van, mert nincs egységes szabvány, és a nem sikerült Boost megoldások a teljesítmény rovására működnek.
Ez csak azért elkeserítő, mert minden gyártó a nagy AMD égisze alatt "sufni tuningol" kisebb nagyobb sikerrel, ami presztizs veszteség az AMD-nek.
És itt 70-100k kártyákról beszélünk, nem a belépő szintről. -
Chapel
addikt
Pontosan.
Nekem a combos 7950-el(1200/1500) very high és azt hiszem 2xmsaa van és flottul megy 1680x1050-ben. Pont tegnap este toltam ki. Biztos nem folyamatos 60+fps, de 30 tuti. Persze mindenkinek mások az igényei, de nekem pl. ez tökéletes.Persze én is hallottam már, hogy az élet 120mhz és 120fps-nél kezdődik...
-
Elnéztem amúgy. Ez a 7.6k cpu score teljesen reális, ha nincs nyúzva pluszban az NB/HT óra jel. A 13-as trémárknál már jobban kijön a plusz szálak adta teljesítmény. Korábbi valamelyik cata bétánál volt, hogy kb 600 pont mínuszt jelentett cpu score-ban. Az Unigine ebből a szempontból más, hiszen ott valóban a gpu ereje az elsődleges.
-
daveoff
veterán
-
-
Tarill
őstag
kíváncsi lennék én mennyit fognak bírni ezek a kártyák nálatok, normál elhasználódáshoz képest kb ötszörös gyilkolást kapnak, meglepődnék ha kihúzzák a garancia időt. Belegondolva abba hogy sok helyen találkozni még fx5200 meg hasonló 10+ éves kártyákkal amik a mai napig működnek elfogadható módon.
Na a tietek nem lesz ilyen! -
Amúgy az a vicces, hogy eddig az instabil vga tuningra a WoT-nál érzékenyebben reagáló programot nem találtam.
(#19506) skippper:
Ha normális a hűtő, akkor dehogy nem, én eddig az összes kártyámat nyúztam így furmárkkal, persze csak ha tudtam, hogy a hűtő bírni fogja, volt olyan amit egy estére is ott hagytam.
A 7950-essel ezt nem játszom el addig, amíg nincs rajta a Peter.
-
daveoff
veterán
Az a durva, hogy egy gyenge tuning voolt beállítva a kártyán, ami már hónapok óta stabilan üzemelt, csak simán cata-maxon használtam 1100/1575. Elindítottam a kombustort, kimentem a konyhába, jövök vissza villog a kép, mint állat.....
Gyorsan leállítottam, újraindít, tuning levesz, de már mindegy volt. Win alatt is kb 1 perc után kifagyott......
-
-
Cole86
senior tag
Én egy szénné húzott i7 920ast 4000mhzen (1,22v feszen) egy 900mhzes gtx 480assal hajtottam (1,2v feszen).. több mint 1évig.. lett 1 kis hangja ,de simán bírta a ctg 500as! Kemény harcos, szó se róla!
Ennek fényében nem hinném ,h egy új szériás karival és procival gondban lenne..
-
-
-
HSM
félisten
Valami kommentárt fűznél a képhez, mert ezt így nem tudom értelmezni, mit látok a képen azonkívül hogy egy AB monitorozó ablak?
(#18985) belinho: Igen, itt a topicban is egyre több a voltage lock bios-os hír.
Nem jó irány ez, bár ahogy túlfeszelnek egyesek, valahol megértem. Bár az alulfeszelést minek tiltani...
-
KAMELOT
titán
Szeva!
Itt azt írja...
Idle 60db
LOAD 80db
Ebből a tesztből az jön le, hogy nagyon hangos. Neked is ilyen?Mondjuk most nézem. Azt írja. Sapphire HD7770 56db idle. Nemértem ezeket a méréseket. De, hogy az én ASUS HD7770 DC hűtése hangtalan az tuti. És direkt odatettem a fülemet a vga-hozkb. 2cm-re még akkor sem hallottam semmit pedig full terhelésen ment a GPU.
Csak a venti még ekkor is 12%-on forgott.
-
zack
nagyúr
Köszi.
Igyekeztem.
Ezk után 2 évig nem akarok hozzányúlni a géphez. Max apróságok miatt.Nagyobb SSD, hangkártya stb.
De ezek majd inkább nyári beruházások lesznek.(#18707) karesz501
Azért is lett inkább CF az 1db 7970 helyett. Nem akarom őket szénné húzni.
-
Sontir Fel
őstag
Eddig 1.144en volt most 1.150re tettem. Vicc hogy a BF3nak eleg a gyengebb fesz, itt pedig meg mindig emelnem kell neki, mert fagy. Elvileg ma megkapom az FC3at, ha jol ertettem itt a dolgokat, azzal lehet rendesen stabilitast merni ugye?
(#18581) R3n3g4T : unlock voltage control pipalva van?
-
-Solt-
veterán
Úgy néz ki...
Na mindegy, köszi mindkettőtök válaszát...
Más:
Nekem a 7970 1.256V-t kap, de tuningban elég gyenge. A Heaven hiba nélkül lefut 1175MHz-n, de játékok alatt már 1150-n is lefagy. Másik bios ezen javíthatna, vagy ennyit tud a GPU?
Az órajeleket az új beta driverekkel már nem dobálja 0% power tune mellett sem, sőt a Heaven alatt több pontot kapok 0%-n, mint 20%-n...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest