-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Maotun #21732 üzenetére
Én azt tenném, és esetleg Intel IB platformra váltanék hozzá.
Persze ez alkalmazások és preferencia kérdése is.
MOD - persze de ez egyrészt az igényektől másrészt a buxától függ. Van olyan vastag buxa (nem nálam
), ahol nem kell túl sokat gondolkozni, mert +-150k nem számít. Ez ugye überelheti az ésszerűséget, és általában szokta is. Az, hogy a Te helyzeted milyen csak Te tudod.
-
haddent
addikt
válasz
Maotun #21736 üzenetére
Igen. Mondjuk egy 3570k -hoz viszonyítva, az valóban kimaradt, hogy mihez képest
FX 8350 ~50k
i5 3570k ~58k
És még csak azt sem mondanám, hogy szoros a dolog.. -
szasanyi
félisten
-
E1even
senior tag
válasz
Maotun #20842 üzenetére
Igen, nem szabad annyit adni érte, mint ahogy a 7970 Matrix sem ért 125-130 ezer forintot.
Inkább az aprón kell szétnézni, mert lehet jó áron kifogni jó kártyákat.
Én a linkelt kártyát vettem meg a múlt héten 100k-ért, zsír újan, 3 év garival. -
szasanyi
félisten
válasz
Maotun #20842 üzenetére
Nekem még soha, egyik hw meghibásodás és cseréje után sem mondták meg, mi volt a meghibásodás oka. Még abban sem vagyok biztos, hogy az esetek többségében meg tudják állapítani... sőt.
Ezt pedig arra alapozom, hogy néhány alkalommal amikor rákérdeztem (többnyire nagykerben, legutóbb pedig PCX alaplap gari után) és vagy azt mondták nem tudják pontosan, vagy mint két esetben gyári hibás volt a termék, ami azt jelenti, hogy egy percet sem működött úgy, ahogyan kellett volna (vagy egyáltalán sehogy, mint pölö az említett lap).
Éppen ezért (is) szoktak többen gariztatni, ha nem akarják olcsón eladni.De ezt csak halkan mondtam, mer' ez fújjrossz, és példát sem mondok. Az biztos, hogy a hw egyértelműen rossz ilyen esetben, így muszáj garban cserélni holott a hiba okát nem is tudják megállapítani. Legalábbis itthon, de azt én már nem tudom mi történik aztán a hibás, kicserélt hw-rel.
-
-
-
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Maotun #20698 üzenetére
Nagyon jók az Asus kártyák, nekem is az van (HD7950-DC2T-3GD5), és 1100MHZ-re fel tudom húzni. Egy kis fesz emelés kell neki 1,094V-on tudja az 1100MHz-et, és nagyon stabilan tartja a frekiket. Igaz hogy boost-os a biosa, de 115FPS körül megy az MSI kombustor szőrös fánkja.
-
válasz
Maotun #20575 üzenetére
Semmi gond, én teljesen megértem azt is akinek már elment tőle a kedve.
Néha én is közel vagyok hozzá, hogy megy minden vissza stock állapotra, mikor mondjuk 2-3 hónap alatt nem sikerül/nem volt elég időd kitapasztalni a valóban stabil beállításokat, de egyben ez a szop@s a szépsége és a rákfenéje is a dolognak. -
válasz
Maotun #20570 üzenetére
Nem értem az iróniád forrását, én a tuningolt órajelek alatt, mindig a 100%-ig kitesztelteket értem, és azok esetében az állításom továbbra is helytálló. Ha viszont Te magad nem szeretsz tuningolni, az egyáltalán nem baj, csak akkor a Te "tuning-undorodat" nem igazán ildomos másokon is számon kérni. Már vagy kismilliószor le lett írva a fórumon. Van akinek ez a hobbija, attól, hogy Te még nem vágysz rá, másnak lehet rá igénye.
-
válasz
Maotun #20359 üzenetére
Akinek Alpenföhn Peter 79XX Edition van a kártyáján egy jó tanács!
Érdemes leszedni és felcsiszolni a GPU -val érintkező felületét. Nem gondolná az ember hogy egy ~18.k -s hűtőn ennyire rossz a gyári felület minősége
Mert én -10.Fokot nyertem vele TR alatt 1200/1500MHz@1,225.v és 48-50.Fok
és érdekes módon a VRM is hűvösebb valamivel pedig ahoz nem nyúltam
Emlékeztetőül itt vannak a régi teszt képeim
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Maotun : bőven elég még a 7970. nek is a 28.A ág (ha jól értelmeztem ez egy szál kábel és a végén van egy 6 és egy 8.pines pcie csati!) még némi tuning is bele fér(het) a keretbe, vagy ha komolyabb 7970 tuningot tervezel, akkor erről a kábelról bedugod a 8.pinest és a másik 18.A kábelről meg a 6.pinest, és mehet orr vérzésig a tuning is mert úgy ~550.W jut a VGA -nak!És ne ijedj meg bőven elég még a tápod olyan 7970 hez is amin 2.db 8.pines tápcsati van, nyugodtan be lehet dugni a VGA -n a 8.pines tápcsati helyére a 6.pinest is és működik gond nélkül!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Maotun #19783 üzenetére
Két linkelt kártya között csak a kimenetekben van különbség, ha nem akarsz több monitoros rendszert nem kell a flex. Amd overdrive-ba vannak nálam megemelve az órajelek, gyári fesz: 1150mhz a gpu és 1500mhz a memória ami nálam stabil. Az, hogy ezek az értékek jónak számítanak vagy sem azt majd egy guru megmondja. Nekem eddig elég volt mindenre.
Szerk.: kivéve Crysis 3
-
xatos3
senior tag
válasz
Maotun #19535 üzenetére
erre azt tudom mondani hogy mindenki szidja alaptalanul a kártyámat, pedig én vagyok aki használom 3ik hónapja és az utolsó forintig megérte nekem, nagyon szeretem, 64 fok fölé nem megy, és betonstabil, a procim meg 4ghz fölött kihajtja teljesen hát még így 4600on
szóval 7970ből nagyon szivesen ajánlom a gigát
természetesen mivel a tuning engem nem izgatott, ezért eleve gyári OCset vettem, hogy nekem ne kelljen vele bíbelődni, így a gyári 1100/6000 bőséges mindenre
ha tuningolni akarsz akkor viszont fogalmam sicns melyik a legjobb
-
karesz501
senior tag
válasz
Maotun #18696 üzenetére
Ha nem tuningolsz, akkor általában "mindegy". Teszi a dolgát rendesen. Ha jobban beleolvasol, akkor azért kiderül, hogy itt főként azoknak van "gondja" a 79xx szériával, akik megpróbálnak MINDENT kihajtani belőle. Ha alapórajelen használtam volna, a Giga 7950 WF3 még mindig a gépemben lehetne, de nincs. Referenciakártyát lehet kapni még mindig, azok hozzák pontosan azt amit kell, főleg az új meghajtókkal.
@zack: aztakurva, ez komoly rendszer lesz, gratula hozzá, használd egészséggel. kötelezően számolj be, hogy miként megy majd a dolog, sokakat érdekel szerintem
@ricshard444: nekem mindig egy olyan érzésem volt/van, hogy a neten kapható kuponok kb. vmi hasonló forrásból származhatnak. mintha vki bemenne éjszaka a "boltba" és lemásolgatná a kuponokat..... a nagy- kiskerekben 100% ezt csinálják
@apollo12: 2*8 pin van rajta, de nálam 1*8 + 1*6 pinnel megy. Milyen tápod van?
-
lotTóni
tag
válasz
Maotun #18613 üzenetére
Állatnak állat,de az Asus nem gyártja egy beszállítói szerződés felbontása miatt.
Ezt onnan tudom,hogy a napom ráment arra,hogy felleljek 1 épkézláb 7970-et.
Matrix lett volna a cél,makacsul rá voltam kattanva a fent említett információ tudatomig való eljutásának időpontjáig...
Leírom a procedúrát:
Kb. 12 webshop kínálatából szemezgettem,cégeket nem írok,de a 3 legnagyobb állt hozzá a legkevésbé pozitívan.
Pont ez a 3 nem,de az összes többi megjeleníti keresőjében úgy a Matrix Platinum és Vapor-x 3gb karikat.
Jelzem,telefonon érdeklődtem:Asus DC2 top - Több negatívat olvastam róla,mint pozitívat és maguk a kereskedők sem ajánlják de! elérhető.
GIGABYTE GV-R797TO-3G -Ez annyira elérhető,hogy még ma is megkaptam volna ha akarom..
Sapphire Vapor-x 3gb - 1 céget kivéve (144k) a többségnek fogalma nincs róla,hogy a kártya létezik,nem rendelhető.A maradék:
Sapphire oc with boost - rendelhető,és dicsérik.
Powercolor PCS+ vortex II - hangos venti,nem ajánlják...
MSI R7970-2PMD3GD5/OC - 1 helyen lehet kapni...olcsónak tűnik a többihez képest,de nem tudok róla sokat...
Na így akarjon a magamfajta vga-t venni...Ötletek?
Előre is köszi!
T. -
ThodEE
őstag
válasz
Maotun #18356 üzenetére
Ha tényleg nem vagy hajlandó semmit állítgatni rajta, akkor inkább szánj rá még +6k-t és a T verziót vedd, az egyből 1GHz-es GPUval van 925 helyet
-
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Maotun #16666 üzenetére
Minél nagyobb felbontást használsz, annál kisebb proci is elég lesz a kártyádhoz, mert a videokártyád fog limitálni. Egy űber proci lehet, hogy 200 fps-el futtatna x játékot mondjuk 1280-as felbontáson, míg egy gyengébb "csak" 120-al, de ahogy nő a részletesség és a felbontás úgy csökken a különbség, végül akár ki is egyenlítődik, azonos kártya esetén persze.
Nem mai teszt, de példának jó. -
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Maotun #16592 üzenetére
Sztem ha BOOST verziót veszel akkor az a lényeg, hogy DUAL BIOS legyen és NE olyan típust válassz (mint pölö a FLEX), hogy csak az az egy adott BIOS jó hozzá. Az egyik kapcsolóállásban marad a gyári, BOOST BIOS a másikra olyat tehetsz amilyen jól esik - legfeljebb nem megy, de gond akkor sincs mert ott a másik BIOS, és próbálhatod a következőt. Ha ezt mindenképp el akarod kerülni, akkor számodra nonBOOST lesz a jó választás, viszont ha ezt bevállalod - gyakorlatilag kockázatmentesen -, akkor vehetsz BOOST változatot is.
-
-
banderasz77
addikt
válasz
Maotun #16585 üzenetére
Amit linkeltél kártyát, az is Boost-os. A gyári OC az egy dolog, nálad 950 Mhz lenne.
A Boost ezen kívül terhelés alatt még rátesz ez esetben 50 Mhz-et a GPU-ra, így lesz 1000 Mhz. Viszont így kiesik a TDP limitből és bekorlátozza a GPU-t, tesztek alapján 800 körülire is. És itt ugrál össze vissza 800 és 1000 között.
Ami a játékokban meg is mutatkozik sajnos akadásokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óra topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged