- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
A boost-os kártyák a gyári 1250mV miatt 1125-1150-et biztosan visznek. A boost előtti kártyák olyan 1087-1125mV-t kaptak általában ha jól emlékszem, azok között a tuningosabbak 1050-1100-et vitték, többi 1000-et. Boost-os kártyák alapból gyengébb GPU-t kaptak tapasztalatom szerint.
-
karesz501
senior tag
-
-
zack
nagyúr
Sok a felár. Ha 1080p használsz, oda felesleges is. Tápról nem is beszélve. Szerintem játék közben 6-700W simán bekajál a 2db 7970.
Van fogyasztásmérőm, majd megnézem 7950 CF-el én is.
Nekem 850W Chieftec tápom van, tehát a 7950 CF-et még elbírja, de a 7970 CF-et már nem biztos. -
SSJmeszes
senior tag
Persze, hogy előforul, hogy nem elég a gyári OC nak a gyári fesz. Sajnos ez benne van a pakliban.
Asbee: Nem azt írtam, hogy ez minden napi, de előfordulhat.
u.i.: Én visszaküldeném nekik gariba, arra hivatkozva, hogy gyári beállításokon nem stabil azt kész kalap.
Persze járj utána alaposan, hogy tényleg az a baja! -
-
Win8 alatt még mindég vannak BUG -ok inkább Win7 el próbálkozz és próbáld ki a 13.2 Beta4 -es Drivert
********************************************************************************
karesz501 No ez-az neked már frissebb a BIOS -od a kártyán, ez lehet a megoldás!Akkor SZÉPEN megkérlek hogy mentsd már le a BIOS -t a kártyádról és tedd fel mondjuk zippyshare.com -ra és jó lenne a másik BOOST bios is ami a kártyádon van!
-
MSi AB nél is van 1 trükk hogy lehet ki íratni vele a tényleges feszt amit kap a GPU
kilépsz az AB progiból és megkeresed a mappáját azon belül a profiles mappa, és ott ha csak 1.vga volt az ab feltelepítése óta a gépedben van szintén 2.db cfg fájl, ha több van töröld az összeset csak a MSIAfterburner.cfg maradjon, majd indítsd el az ab -t és ugye ki írja a szokásos szöveget hogy új HW -t talált és kéri indítsd újra a gépet, ha ez megvolt már csak 2.db cfg lesz ott
Neked a hosszú nevűt(VEN_1002&DEV_679A....) kell megnyitni valami szöveg szerkesztővel és alul a [Settings] -nél be kell írni az alábbi 2 sortVDDC_CHL8228_VIDReadback = 0
MVDDC_CHL8228_VIDReadback = 0de egy képet is mutatok talán így érthetőbb
ha megvan elmented és elindíthatod az AB -t és a grafikonján és az OSD -n is már a valós GPU feszt kell mutatnia
és egy kép terhelés alatt
(#15255) ricshard444 : nálam megy tökéletesen az alul feszelés is(fenti képen mindent látsz) ugyan most másik bios van a karimon de amit átküldtem meg a Ref 7970 bios al is ugyan így ment a fesz állítás lefelé isNálad nem tudom miért zavarodik össze, én megpróbálnám csak 1 megjelenítővel úgy mit alkot ha úgyse jó akkor csak arra tudok gondolni hogy neked másik verziójú(PCB) a karid nekem 11196-16-20G -m van de ha jól láttam a tied is ilyen
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
én meg talán kompenzáltam hogy nem 1200 hanem 1250.en járt a GPU -m
Különben sem hiszem hogy azonos órajel és azonos fesz mellett ennyivel jobban kéne melegedni a 7970 -nek Főleg nem így hogy ~1700.RPM -en járnak az amúgy is nagyobb (12 vs.14) ventik*******************************************************************************
ZozzHUN Sz.tem neked is csak ugyan az a gond volt a Flex el mint asdxv kollégának a sima Dual-X el kérdezd csak meg tőle már ő is majdnem küldte vissza gariba én meg rábeszéltem hogy ne küldje, és így távolból meg is gyógyítottam neki -
-
ÁdiBá
veterán
Elvileg nem!
Beszolna érte szerintem a videokártya, alaplap. Vagyis én nem úgy képzelem el hogy játszom, és a kártya 200W kér de a tápegység csak 150W tud leadni ez miatt kevesebb FPS látok, illetve lagolok.
Videokártya illetve a hardverek nem fogják kímélni a tápegységet ilyen téren.
Ha nem tudja azt a kakaót szolgáltatni az alkatrészeknek amire szükségük van, lekapcsol illetve túlmelegedik a tápegység.
Még olyanról is hallottam hogy a videokártya irreálisan melegebb lesz ha nem megfelelő a táp alatta.Én is még sajnos 750W TX táppal hajtom a gépem, és már neki estem kínozni is egyszer Linx+FurMark.
Csak a számítógép elérte a 950-980W fogyasztást. Annyit rántott ki a konektorból a fogyasztásmérő szerint.
Félórán át ment, de még így sem kapcsolt le a táp. -
-
Firestormhun
senior tag
Driver Fusion
Nem értem miért nem tudták még mindig megoldani azt, hogy az uninstall mindent lepucoljon. NV-nél driver fusion pár registry bejegyzést talál csak törlés után, itt meg egy tucat dll fájlt...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Jöhetne már az új driver FC3-hoz, 1080P-ben minden ultrán, MSAA off, és SSAO mellett nincsen meg a stabil 60 fps.
-
ÁdiBá
veterán
Én a mai napig nem értem hogy írnak ilyen programokat, nem tesztelik le előtte a két oldal csúcs grafikus kártyáival hogy úgy működjön a hardver is ahogy kellene.
Hihetetlen hogy nem veszi a fáradságot se az UBISOFT se az AMD se az NVIDIA úgy kiadni egy játékot közösen hogy feltelepítem, és semmi gond...
Majd mikor megvette a felhasználó drága pénzért, szívjon vele pár hétig, hónapig... hogy ugyan már fél millás gépen ne legyen 20 fps.... Szánalmas... -
Sontir Fel
őstag
Ámen
Nekem a régebbi fiúkkal gondom volt. Teszem hozzá, hogy ha jól rémlik akkor januárban adtam el őket. Viszont a 6870 teszt most volt pár hónapja, és nagyon recsegett a játék. Játszhatatlan volt
Megtartom a kártyám, és majd pár hónap -esetleg egy év- múlva szerzek mellé egy másik ref karit. Csak a 750es corsair táp bírja őket
-
SSJmeszes
senior tag
jones965 írta:
A probléma a kártya fejlett energia gazdálkodásában van.
Nyitsz egy regeditet. Megkeresed ezt:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class \ {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.
Ha megvan nyisd ki, találsz benne ilyen mappákat, hogy: 0000, 0001, 0002, 0003. Ezen mappák mindegyikében (kivéve sok esetben a 0002-ben) megtalálható az EnableUlps duplaszó, és az EnableUlps_NA szting. Mindegyiknek az értéke 1-en van, ezeket állítsd 0-ra. Tehát, ha a 0000, 0001 és 0003 mappában megtalálhatók, akkor összesen 6 értéket kell 0-ra állítanod. Ha megvan lépj ki, indítsd újra a gépet, majd ha megvolt a restart ellenőrizd le, hogy megmaradtak -e az értékek.
Fontos, hogy minden drivertelepítés után ezt meg kell tenned, mert alapértelmezésként 1 az értékük.Ez feléleszti ez biztos.
-
haddent
addikt
Csak tippelek, de szerintem ebből így nem lehet semmire következtetni. Szerintem két eshetőség van: vagy iszonyatos rossz a chip és a nyák hatásfoka, ezért borzalom mennyiségű nafta kell belé, vagy pedig a jobb tuning miatt ráhagytak, viszont ekkor látni kéne a VRM és a nyák és a többi szirszar minőségét / felépítését is, hogy tudni lehessen, van - e esélye kihasználni a 2x8 pin nyújtotta korlátot mielőtt szétfolyna konkrétan az egész
-
-
TTomax
félisten
Hát gyakorlatilag leginkább játékkal.. Bár elég jól viselig ezek a radeonok a tulhuzást,elöször csak lassulnak,aztán jönnek a képi hibák.Nekem még eddig soha nem fagyott ki hamarabb észrevehetö volt ha tul sok...
Más:
Emlékeztek,hogy panaszkodtam hogy villog a kép nálam???Nos megvan miért.... semmi köze a flashhez,2D-ben tul alacsony a memória órajele a 120Hz-hez...és ez bizony driver hiba.
Itt találtam rá a megoldásra [link]....Szerk:
Azért ennyire nem kellene spórolni a 2D-s órajeleken... -
szasanyi
félisten
Elég érdekes ez a hűtés... nem melegíti érezhetően a lapot/házat? Nem értem, hogy miért nem a refhez hasonlóan hátra, azaz a házból kifelé működnek a ventik? Igaz úgy kevesebb férne rá, de nem biztos, hogy zaj vagy akár hatékonyság tekintetében rosszabb lenne!
Milyen gyári órajelei vannak a VGA-dnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged