- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
-
KAMELOT
titán
válasz
radi8tor #30082 üzenetére
Látod ez egy értelmesebb megoldás. Talán jobban is járna. Nem is mondtál hülyeséget.
1. Kis helyet foglal
2. Kisebb fogyasztás
3. Kevesebb kábel
4. Jobb hűtési teljesítmény
De épp ezen szoktam én is néha gondolkodni. Minek vesznek 2 kártyát mikor van 2 GPU-s VGA is ami mindenképpen egyszerűbb megoldás?!? Ez elég durva CLUB 3D HD7990 -
-
Cole86
senior tag
válasz
radi8tor #29612 üzenetére
erről megoszlanak a vélemények.. ha a 384bites 3gigás verzió fog kijönni, 2500shader unit környékén, akkor az még nem feltétlen lesz/kell ,h drágább legyen jóval mint a 7970es szériák.. én nem zárok ki egy árcsökkentést, bár már volt egy a közelmúltban amd részről.. mindenesetre nagyban függ ,h valóban csak 2 kártya fog kijönni, az tény,hogy nem fogja leverni az árakat túlzottan.. csak beskálázza a piacot fentről lefelé végre az amd is..
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
radi8tor #29198 üzenetére
óóó persze, adsz is rá pénzt ?
Viccet félretéve egy jó ideig nem látom értelmét a váltásnak. 1 hónapja vettem a 7970-est , maximálisan meg vagyok vele elégedve. Majd 2-3 év múlva újítok( kivéve ha nem lesz közben valami abszolút best buy ajánlat). CF-et meg nem tervezek építeni addig amíg nem lesz hozzá normális támogatás mind driver mind a játékfejlesztők részéről... -
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #29198 üzenetére
Azért nem ártana szerintem hozzá tudni valamit róla, hogy tényleg milyenre sikerült, meg-e éri az árát majd.
Ilyenek.
Év végéig eldöcögök én is a HD7970-essel.
Talán év végére cserélek, hát ha addigra válaszol az nvidia is.Mindenesetre StarCraft2 -höz fölösleges bővítenem.
-
zzola
titán
válasz
radi8tor #29169 üzenetére
Az lehet, az enyémen 4 aljzat van, mégis hatot ír a catalyst...
Nekem most ilyen van: GV-R797OC-3GD -
-
KAMELOT
titán
válasz
radi8tor #28711 üzenetére
Sajnos ez nem igaz. GPU hőfok még nem lenne gond, de ott a VRM és a ram hőfok amit nem látok.
És nem hangos nekem a DCII hűtése ahhoz képest, hogy 70 fok környékén tartja a GPU hőfokok maximum terhelésen.(#28715) Pala: Nincs itt semmi túlmisztifikálva. AMD-nél ennyi a hőfok. Azok NV kártyák ott megint mások a hőfokok. És minél alacsonyabb a hőfok annál tovább bírja minden. Nem viccből raknak vizet a dolgokra ha valami húzva van.
-
-
-
KAMELOT
titán
válasz
radi8tor #28320 üzenetére
Szerintem ilyet kell oda már készíteni!
NVIDIA Quadro K6000 12GB, 2880 CUDA -
-
HSM
félisten
válasz
radi8tor #28238 üzenetére
Azt én is úgy tudtam, hogy a GPU-ra van védelem, köszönöm a megerősítést, ezekszerint szuperül működik is.
De itt arról volt szó, vajon a VRM-re is van-e bármiféle védelem, és én aggódom, hogy nem igazán, és ha van is, csak olyan későn avatkozik be, hogy simán pár hónap alatt elfárad közben a VGA....(#28239) KAMELOT: Ja, az elég korrekt.
Bár továbbra is tartom, hogy a VRM hőfokok teljesen különálló életet is tudnak élni a kártyától sajnos. A Sapphire 7970-em pl. simán tud olyat, hogy 70 fok GPU mellé 100 fokos VRM, pedig jó nagy fémplatni van rajta, bordákkal, és izmos VRM-el....
-
haddent
addikt
válasz
radi8tor #28166 üzenetére
Titan -t persze
#28161 pityu8611 Ha meg tudsz válni a mostanitól jó áron és van pénzed 780 -ra akkor az jó választás biztosan. CF -et én nem szívesen használnék a már említett problémák miatt. Vagy várj a következő Radeon szériára, az majd odaver 780 -nak is
(FHD -ban simán el lehet lenni vígan egy 7970 GHz -el szerintem..)
-
DjDanee87
addikt
válasz
radi8tor #28170 üzenetére
Alapból hangosabb volt mint az előző kártya (6970 WF3 OC), lehet pont emiatt, nemtudom. Zavaróan hangos mostanában lett. Mikor meleg is van, meg még valami videókártyát terhelő játékkal játszom akkor felmegy 80% fölé a venti fordulat és ott már elég zavaró a hangja. Alapjáraton semmi különös..
-
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #28135 üzenetére
Az X58 lapkészlet amúgy fel van készítve 3.0-ra?
Egyszer ha lesz rá időm csinálok róla egy két mért eredményt mi a különbség 1,0/2,0-3,0 között.
Nálam, az alaplapban arra állítom a csatlakozó foglalatokat amire akarom.
Viszont szerintem bőven elegendő a 2,0 a kártyának.
Talán a jövőhardverei fogják előnyben részesíteni a 3,0 csatlakozást, igaz addigra itt lesz a 4.0 is meglehet... -
fatal1ty1984
őstag
válasz
radi8tor #28099 üzenetére
ez a beállitás csak 2x volt benchre használva és aztis Full cover blokkal. 1150-en szoktam használni alap feszen.
HMS: ez egy furmark 1.9.2 volt 88% terhelésen,ami azt jelenti,hogy ekkora beállitásnál képes 100%-on megkajálni akár 450w-ot is a kicsike.
ricshard444 : nállam 1150-et 1.012-es feszen tolja droppolva és 19.2A kajál
most látom,hogy neked 7950 van,az azért kevesebbet fog mindig is kérni viszont azonos mhz-en lassabb is lesz a 7970-nél közel 10%-al
-
-
válasz
radi8tor #28007 üzenetére
1, Seasonic tápok nem arról híresek hogy meg döglenek! nem hiába vállal a gyártó a komolyabb Prémium kategóriás tápjaira 7.év garanciát! az én Sea Platinum 1000 -tápomra is 7.év garancia van!
2, Nekem már 15.éve SeaSonic tápjam vannak, volt közötte elég sok féle fajta de soha 1 -ikkel se volt semmi gond! Nem úgy mint az FSP, ChiefTec, és hasolnó tápokkal mert azokból jó néhány +döglött nálam!
Szóval simán meg venném én is ettől a cégektől a tápot mivel nem 3-4.e el olcsóbb hanem 15.e el! és még ha netán gariztatásra kerülne a sor és netán a cég is meg szűnne, még mindég ott a gyártói gari a tápra ami néhány 1000.Ft -ból megoldható, de mint mondtam ezek nem olyan tápok hogy meg döglenek!
****************************************************************************************
Tarill a CTG500 -at inkább hadjuk(a max 400.W jával 12.V on) attól még a Saga2 500.as tápja is jobb a kollégának! -
HSM
félisten
válasz
radi8tor #27965 üzenetére
Nem kell hozzá kombustor.
Elég egy gyengébb VRM/VRM hűtés, közepesen szellőző házban és +20% power, meg mondjuk kis húzás.... A feszültségemelésről nem is beszélve.... 1,1V-ról 1,3V-ra emelve a feszt, hogy mennyit nő az áramfelvétel, az unofficial módos Kombustor alulfeszelt 1050/1400Mhz-es 15,4A-es GPU áramfelvételével szemben (12V-ról, tehát olyan 180W) egy sima játékban, a powertune limiteket nem is piszkálva, csak simán +20% powerrel röhögve elérhető 23A azaz nagyjából 270W egy sima játékban!
Íme: [link] Az OSD bal felső sarkán a GPU VRM Current IN érték, 22,9A éppen....
Ezzel szemben az unlimited kombustor: [link]Pedig az 1,3V nem is tűnik olyan soknak, 1,188V az alapfeszem, és akad 7950/7970, aminek 1,256V....
-
szacsee
nagyúr
válasz
radi8tor #27965 üzenetére
Azért nem értem, mert hiába van kitolva a Power Limit, a 7950 Vapor-X-en leszabályoz 200W felett (ez a +20%).
Annyit bírnia kellene tartósan is, hacsak nem gyengébb HW volt és valami nem bírta a kártyán.... vagy rosszul gondolom.Egy gyors kérdésem még lenne.
PH fórumon ha gyorsan görgetek, akkor a monitor fele ilyen fehér alapon szürke-fehér kockás lesz, de csak villámgyors görgetés közben. Ez mitől lehet... 6950-nél nem figyeltem fel erre.
Újra kellene raknom a win-t vagy nálatok is előfordul. 2312HM DP-ről meghajtva. -
szasanyi
félisten
válasz
radi8tor #27676 üzenetére
Nocsak, ez vmi új dolog lehet... Te veszed meg végül?
Én teljesen mársól tudtam, aki "tutira" vevő volt, és aki miatt egy másik vevő, aki már fizette volna nem tudta elvinni. Úgy tudom az meg visszamondta az utolsó utáni pillanatban (de vmi egyéb keverés is volt talán).
-
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #27581 üzenetére
Ezt a játékot kifejezetten hiányoltam PC-ről, semmi mást nem.
Ez miatt nem akartam soha konzolt venni, ez a játék miatt azért hogy pár óra után porosodjon, általában nem csak játszani szoktam gépen, de ha játszok is, nem tudom magam elképzelni konzol társaságában.
Lehet hogy sokkal de sokkal drágább a PC mint a konzol, de azért sokkal sokkal multinacionálisabb is. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
radi8tor #27428 üzenetére
egy alapon járo sb-e procit hasonlitassz össze egy full-ra huzott sandy-vel.már megint ugyanaz mint mikor azt irják,hogy egy agyon huzott 7950 gyorsabb a 7970ghz-nél.csak tesem veszed számitásba,hogy pl az én i7320-as procimat is lehet 5.4ig cibálni és akkor nincs az sandy ami megfogja.szoval megint megy az álltalánositás.
-
E1even
senior tag
válasz
radi8tor #27365 üzenetére
Meg egy Boost-os 7970 Matrix Platinum is...
Power Control-t +20%-ra teszem és terhelés alatt soha nem ugrált el 1150MHz-ről.
De a gyári 1100MHz-et is simán tartotta, soha nem volt alatt.
Úgy, ahogy a grafikon is mutatja, a boost órajelen tartózkodik folyamatosan (legalább is én ezt tapasztaltam).Ellenben az Nvidia kariknál tényleg így van, az folyamatosan ugrált terhelés alatt.
-
haddent
addikt
válasz
radi8tor #26630 üzenetére
Én nem aggódom, csak mondom, hogy ilyen is lehet azért, nem csak ilyen 50C
Az a másik véglet, hogy a DC2T olyan, azért nem... Nem azért raktam be a képet, hogy tanácsot kérjek, csak mutattam a kollégának aki ilyet készül venni
Tehát én elégedett vagyok vele, ígyis a legjob ami eddig volt, és nem meglepő ilyen melegben a sarokban, hogy ilyen meleg. -
-
N.Ferry
senior tag
válasz
radi8tor #26409 üzenetére
Pár napja összeakadt a Trixxem meg az Msi Afterem.Trixxet kilőttem,maradt az After a tuningra is(előtte csak monitorozáshoz használtam),de valami rejtélyes okból kifolyólag ebben nem tudok feszt állítani,Trixxben viszont igen.
Minden be van állítva Afterben,mégse engedi...
Tudtok valami tippet mondani? -
Gróf...
aktív tag
válasz
radi8tor #26407 üzenetére
Kérek tőle 3DM tesztet???? Szerinted az hiteles? Milyen színűt szerezzek neked? Azt is kikötheted, hogy pontosan mely számokat tartalmazza! Vagy a helyszínen gondoltad?
"Sajnos nem tudod kipróbálni, de nyugodtan hozd vissza ha nem jó - Nem jó! - Te rontottad el! - Nem! Már eleve szar volt! - Nem - De - Nem - A te anyád!"
Én inkább maradnék a 60% maximumban.
Kell a pénz másra? Hááááát?!?!? Vagy elhiszem, vagy nem."Nem dohányzó, szervizelt, hölgytulajdonostól, stb"
Maradjunk annyiban, hogy: túlárazós topik! Viszont az E8400-mat bárki megkaphatja egy húszasért, és az csak 50%
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Linux kezdőknek
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- PlayStation 1 / 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EAFC 25
- Medence topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest