Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Hehe... van saturation a CCCben... nagyan helyes... amikor utoljára radeonom volt nem volt ilyen...

-
TTomax
félisten
Jó nekem ez igy...
Nem oszt nem szoroz hogy 1125-ön vagy 1200-on megy,hajtani akarom egy év mulva is.Ha majd eladom egyszer nyugodtabban alszom ha tudom nem egy kockásra hajtott valami sózok rá a vevöre vga gyanánt..
Hozza nekem amit kell,kaptam három játékot,nem melegebb mint a GTx volt.. (a hütés azért lehetne halkabb,éppen csak elmegy).Végül pedig az ami miatt vettem az ára... a 680-nál kb 100 fonttal volt olcsóbb,és az nekem már jelentös,még ha lehet 5fps-el lassabb lesz bf3-ban is,megvan amit akartam... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a PowerTune. A kártya védi magát a túlterheléstől. Ezt úgy teszi, hogy ha para van, akkor visszaveszi a beállított órajelet. Ez egy fontos része ennek a rendszernek, mert másképp lefagyna. Persze ennek a hátránya az órajel ugrálása. Ezért más ennek a tuningja, mint a többinek. Itt nem mindig a max órajel a nyerő, mert abból játék közben úgyis kevesebb lesz.
(#7290) coonee: A feszültség az kérdéses. Nem biztos, hogy azt nem a BIOS-ból szedi ki. Lehet, hogy az alapértelmezettel startol.
(#7291) SzlobiG: Ennyire azért nem amatőr.
Persze csak szvsz. 
-
TTomax
félisten
Háháhááá.... nahh cata maxig érdemes itt vacakolni... vissza is raktam,azt simán viszi... bf3 alatt mintha throttingolna a kártya.... beleforgat itt nekem alacsonyabb gpu usage-t is,holott ezt 1125-ön nem teszi.Ott végig 99% gpu usage vsync nélkül... ha már megpiszkálom AB-val akkor beesik néha,és nem lesz olyan sima a játék... én spec elégedett vagyok még mindig.Amit akartam megkaptam... ráadhatom a 4XMSAA-t és az FXAA-t is lowon, egyedül a mesh ultra...és nemigen megy 80fps alá... a GTX580 nem birta a 4XMSAA-t...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt jóval nagyobb lehet a szórás. A korábbiak simán belefagyhattak. A Cayman volt még ebből a szempontból jobb, de az sem volt ennyire nagy tűrőképességű.
(#7287) coonee: Mert a GPU Zero Core mellett resetel. Egyszerűen leáll, és csak jeleket fogadhat a PCI Express vezérlő. Amint jön egy ébredj jel, akkor az olyan a GPU-nak mintha a gépet bekapcsolnád. Újra áram alá helyez mindent, és ennek az a kezdeti stádiuma, hogy az órajel felugrik 3D-re, vagyis nem a 2D órajellel indít. Innen jön a gondod. Az a GPU-tól függ, hogy a semmiből a beállított 3D-re fel tud-e állni. Utána persze rögtön működésbe lép az energiagazdálkodás. Nagyjából így áll fel a Zero Core-ból. Ébredj jel -> 3D órajel -> UVD órajel -> 2D órajel.
-
ffodi
veterán
Érdekes, ha rossz órajel/feszültség párost állítok be, értsd ez alatt nem stabil a tuning, akkor a játék vagy azonnal, vagy rövid időn belül lefagy. Megáll a kép, és hibával kidob, a tálcán pedig megjelenik a kis buborék, miszerint: "a vga driver nem válaszolt, majd helyreállt".
Úgy tapasztaltam, hogy 1-2 driver esetében nem működik megfelelően az "alvás".
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha nem megy a Zero Core akkor az attól van, hogy nem stabil a tuning. Az olyan modern rendszereknél, mint a GCN már nem az a legmegterhelőbb a kártya számára, hogy lefuttat több óráig egy játékot. Ezt azért tudja megtenni, mert ha túlterhelés lép fel, akkor függetlenül a beállított órajeltől a kártya visszaveszi azt. Egyszerűen védi magát a lefagyástól. Ennyire bonyolult rendszereket már jóval nehezebb stabilra tuningolni, mint régen. Az már nem reprezentatív, hogy több óráig futtat egy 3Dmarkot.
-
peterm711
aktív tag
-
TTomax
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
Ez nem lightning
ez a mezei OC-s ref.... nagyon jó áron tudtam megszerezni... egy giga windforce670-ért indultam,és ez lett belöle,olcsóbban plussz a három játék... 
Lehet majd lesz cf is ebböl,mert pofátlan áron van... 7950 ára körül hoztam el... a 680 nekem spec nem tetszik... kiváncsi vagyok mit tud bf3-ban ez a kari...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nem nagyon értik még a 3rd party tuningprogramok az új generációs lapkák működését. Sőt, ez még jelenleg a szoftveres oldalon sincs véglegesítve. Az AMD-nek van saját tuning felülete a Catalysten belül. Az azért van, mert az biztos, hogy jól fogja kezelni a terméket. Később a gyártók is igazodni fognak, de annyira bonyolult az új Radeonok működése, hogy nem olyan egyszerű ezekre külső programon keresztül támogatást írni. A GCN architektúrának az energiamenedzsmentjét szinte teljesen hardveresre szabták. Ilyennel még nem nagyon találkoztak a tuningprogramok.
-
Cobb
tag
üdv!
12.4-es Catalyst mellett nekem nem lehet feszültséget állítani AB-ben (2.2.1), hiába írom át a cfg-t. Rakjam fel a 12.3-at, azzal jó lesz?
A kártya egy 7970 DCII.
-
Def26
félisten
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nálam hol megy, hol nem megy.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt azért nem illik. Nem baj, ha nem frissítenek drivert, csak írják oda. Így, hogy nem írják oda eléggé rossz az egész alapja, mert nem tudsz viszonyítani. Meg a 12,1-12,4 sor is vicces. Melyikhez mi? Ilyenkor fel kell sorolni a kártyákat, hogy melyikhez melyik volt felrakva.
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az a baj az nem +3fps ám. Amit néztem tesztet ott +10 min fps volt, és nem mindegy, hogy 40 helyett 50 a min fps. Meg aztán én azt láttam majdnem mindenhol jobb, csak kb. a Metro 2033-ban nem, de azzal nem is játszom, 5 órás Single Player a rosszabbik fajtából, mert újrajátszatni sem akarja magát, tehát olyan senkit nem érdekel kategória.
Tény amúgy hogy nem rossz kártya, csak ha az nV-nél egyszerűen jobban írják meg a drivereket, akkor kevesebb a fejfájás is.
-
Def26
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Figyu, nem akarok nagyon elégedetlenkedni. Főleg nem ebben a topikban.

De mondom, most már mindegy, mert eladni nem akarom, vagyis akarnám de nincs aki megvegye annyiért amennyiért odaadnám. látom én is az aprót, qurvára állnak a cuccok.Amúgy meg amikor leesik 30fps -re akkor sokat számít az a plusz 6-7 fps.

Van egy HD7850 -em is, kár hogy nem lehet cf -be kötni őket. A régebbi szériánál működött, hogy egy csúcs kártyát cf -be rakok egy középkategóriással?
-
danikabaf
tag
Nekem sem megy le az fps 40 alá 1920x1080-ban 12.4es catalyst, gigabyte wf 3 7950-es kari.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Azt konkrétan pont nem ismerem. Én Kaspersky-t és jelenleg AVG-t nyúzok. Ezek tudják ezt a "fícsört".
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Multynál esetlegesen kombinál a háttérben. Van a Játékos mód a vírusírtóknál. Nem árt ha be van kapcsolva, ha netán nem lenne. Mennyire bővebben?

-
hitman,
őstag
Imádom már ezt!
Mindig elhatározom hogy váltok atira és utánajárok a dolgoknak mit hol mennyiért...és mindig jön 1-2 rossz tapasztalat ati kártyával kapcsolatosan pár napon belül is akár a forumon!

És így megint inkább 670 párti leszek!
-
Def26
félisten
Miért, miért, miért van az, hogy néha rájön valami és drasztikusan leesik az fps? Csak BF3 -ban jelentkezik és csak két pályán, Caspian és Wake. 60-70 fps -ről lesik 20-30 közé.
Valakinek valami tipp?
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Lehet csatlakoznék hozzátok a jövőben:
Szerintetek 110k-ért egy Asus 7950 (ugye a jó kis hűtéssel) vagy 110k-ért egy Giga 7970-en a sima egy ventis alap hűtéssel?
-
MontyCrew
senior tag
Egyik cimborám az MSI 7950 ref modelljének állt neki, hogy ráflessel egy 7970 biost. Bioskapcsoló 2-es állás, srác megcsinálja, lefut. Újraindítja, majd windows hangok vannak, viszont kép nincs. 1es állásba át. minden működik. Próbálja flesselni úgy, hogy winbe belép 1es állásba, ott átkapcsolja, de nem enged flesselni. Valakinek van valami ötlete, hogyan lehetne ezt megoldani?
-
Gyufaaa
veterán
Driver Sweeper-t használj.
-
jilian
addikt
Gyufaaa
csak egy monitor van rákötve
subaruwrc
semmi sincs nyitva, a feladatkezelőben is ellenőriztem.
nyomok egy driver reinstall-t -
jilian
addikt
Kezd elszállni az agyam, bármit csinálok,
kijelentkezem, újraindítom, bámulom az asztalt a kártya 500/1250 -en van, úgy, hogy a háttérben nem fut semmi.
-
ricshard444
veterán
Ha valakinek lenne egy 7970-e tesztelésre 2-3 napra, aminek az eredményeit beírnám a 6990 tesztembe annak szívesen fogadom a privát üzenetét

-
gera021
aktív tag
a 7950-es vga-k mennyire birják átlagosan a tuningot?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Zoli54213
üzenetére
No igen, de Te csak full hd-ban tolod. A 2560x1440 -as felbontás elég megterhelő pluszt hordoz, így ott a metro még két kártyával is beeshet játszhatatlan üzemmódba, még a 7970-el is, nem beszélve a GTX-ről. Batman szintén, csak ott a GTX az erősebb pár FPS-el.
BF3 alatt multiban, ekkora felbontással a min FPS lehet néha kevés, bár úgy tudom Cyber soha nem panaszkodott arra, hogy kevés a kraft. -
Zoli54213
aktív tag
Nekem Sapphire ref 7970-em van, alap órajelen használom, 1000mV-n. Mág régóta így megy, nem fagy ki egyszer sem. 975mV-n egyszer fagyott ki. A kártya 10-15C-vel hűvösebb és halkabb is jól hallhatóan.

BMW001: Metro 2033 40FPS-ig megy le két HD7970-el nekem, ami még bőven játszható, de érezhető a lassulás. BF3-al nekem semmi gond nincs egy kártyával sem, kettővel főleg. Egy kártyával 60-65 FPS az átlag, de eléri néha a 100-at is. Két kártyával 120-130FPS az átlag, viszont 200-on még nem láttam, 190FPS volt a max.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Nem, én ezt most nem rosszindulatból írtam.
Egyszerűen csak kíváncsi vagyok rá.
2560x1440 -ben is volt szerencsém megnézni, mit tud a kártya. És igazából két game fogta meg, a Metro 2033, feltolva fullra. Na de abban a GTX680 még csirkébb, mint a 7970. A másik a Batman volt, de ott a 680-al is játszhatatlan ekkora felbontásban.
CF-ben maximum itt lehetett gond a min. FPS-ekkel, de a 30 szerintem mindenhol megvolt, vagy nem?BF3 multiban megfogja a single 7970-t, de a GTX680 +3FPS-e sem váltja meg a világot. Két kártyával nem hiszem, hogy játszhatatlan üzemmódra váltott volna a game.
Ha igen, akkor nagyon trágyán van megírva. -
MPowerPH
félisten
Én már egy pár hónapja nyúzok ilyet, de még nem találkoztam egy darab buggal sem.
Sőt, nagyon nem találkoztam olyannal, hogy a min. FPS kevés lett volna.A GTX680 pedig pont annyit tud mint a 7970... Van ahol erősebb, van ahol gyengébb, teljesen alkalmazás függő. Aki BF3-al tolja, annak jobb a 680. Aki mással, annak meg a 7970.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- Nvidia p104 4gb VGA
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- iKing.Hu - Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB szép állapot 88% akku 273 ciklus
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jó volna ha valakli más is megpróbálná rajtam kívül, hogy működik e 

Nem oszt nem szoroz hogy 1125-ön vagy 1200-on megy,hajtani akarom egy év mulva is.Ha majd eladom egyszer nyugodtabban alszom ha tudom nem egy kockásra hajtott valami sózok rá a vevöre vga gyanánt..
szal monitor non-stop megy, muszáj távirányítóval kikapcsolni, ha elhagyom a gépet.

Már rájöttem, hogy nekem azért nincs problémám a kártyával, mert nem BF3-azok. Valahogy nem fogott meg...

Egyszerűen csak kíváncsi vagyok rá.