Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
Valakinek megy ez a videó? [link] mert nekem 7 perc után megáll.

-
HSM
félisten
válasz
zed juron
üzenetére
Ami viszont érdekes... Ez valami újabb revízió, mert az enyémen még van egy méretzes borda a VRM-en, míg a tiéden már nincs.
Az enyém ilyen: [link]Amúgy úgy látom, minden más változatlan. Szóval azért nézz a VRM hőfokokra is tuningál, mert a gyári bordával rá se kellett pillantani, hűvösebb maradt a GPU-nál, de így már nem lesz túlhűtve ahhoz képest.
(#30389) zed juron: Mondtam én, hogy jóféle.

-
ricshard444
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
DC2T V2-t? Az biztos megy 1125-t, akkor meg kár azért az 5, max 15%-ért cserélni (ha tuningos a 7970)
20k-t nem ér, főleg, mert olyan jó kis modelled van.
GTX770 játék alatti teljesítményben (hagyjuk az OpenGL-t, meg ezeket) csak egy húzott GTX680.
Érdemben egyikkel sem lennél előrébb. -
zed juron
aktív tag
Aham, akkor az lehet a magyarázat.
Nem nagyon foglalkoztam hogy milyen órajelen ment, mert hát fagyogatott szegényke és csak egy napig volt utána visszavittem.Tuningban nem gondolkozom, mert 3D renderingre fogom használni, és ott ha kicsit is hibázik a kártya azonnal elszáll minden munkám ha épp nem mentettem

Viszont ha GPU támogatott renderinget használok, teljesen jól jön hogy ennyire hűvös a kártya. Sokkal hűvösebb és csendesebb mint a Gigabyte.
Na és itt a Passmark 3D teszt eredménye. Asus M5A97 R2.0 -s a lap, tehát nem egy csúcslapban van.
-
zed juron
aktív tag
Most hoztam meg az Iponból az enyém piros nyákos ... egyelőre most installálja a gép, ezt telefonról írom. Mondjuk azért a 17.00 órakor átvett kártyát nekem is adhatta volna az Ipon a mai áron. Nem volt szép dolog az Ipontól.

Egyéb tapasztalatok később. De azt hozzá kell tennem hogy egy Gigabyte 7950 kártyát vittem vissza a Hardverkerbe mert a Furmark 1080p-nél egy másodperc után totál kicsattant 650-es Chieftech táp mellett. Meg Open Gl alkalmazást futtató szoftver ha kicsit jobban használta a kártyát akkor kifagyott. Pedig a tuninghoz még hozzá sem nyúltam. Kicsit sajnálom is mert én speciel jobban szeretek a Hardverkerben vásárolni. De vissza adták az árát szó nélkül mert webes rendelés volt.
-
Erdei88
veterán
Urak, lenne egy számomra nagy kérdés. Lerágott csont, de...
Érdemes-e a 7950-et, 7970-re cserélni. Kb 20k-t kellene ráfizetnem, vagy GTX770-re? Esetleg várjak az R9 290/290X-re, bár 120-130k ami nálam a lélektani határ.Amiért gondolkodom az a Battlefield 4.
-
Anfänger
őstag
válasz
sixpak
üzenetére
Ja,mindenhol lejjebb ment az ára. A asus 660 Ti-is olcsóbb 3 GB-al.
Én ilyet vettem. Nekem bejött, bár én is 7950-et akartam,de 2 hetet kellett volna várnom rá.
(#30379) HSM. Épp nekem is van egy itthon. Igaz,hogy pontosan megmérni nem lehet a Vram höfokot vele.
-
-
=HG=
addikt
Egy ezrest már megint lejjebb ment..Persze én még drágábban rendeltem...

-
=HG=
addikt
Az új WHQL-t érdemes feltenni? Minden ok vele?
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Najó, de akkor ez mégis gond, ellentétben azzal, amit írtál.
Tippelni meg elég necces, a Power 7950-en pl. kvázi együtt mozgott a VRM a GPU-val, a Sapphire 70-esemen meg akár 30 fokkal is tud melegebb lenni a VRM bizonyos terheléseknél. Most akkor hogy tippeled meg az Asus-t, mennyi? Csak infrással tudnál mérni, de az meg a hátlapi lemez miatt bajos. Jól kifundálták ezt Asusék.
Nem azt mondom, szuper kis kari lenne amúgy, de nekem ez eléggé elvenné a lelki nyugalmam a tuningtól.... -
HSM
félisten
válasz
Anfänger
üzenetére
Mondom, hogy azzal se tudod rendesen, mert egy fém platni "védi" a kártya hátulját, amin keresztül nem tudsz mérni! De különben se tartom túl kényelmesnek, hogy minden alkalommal, ha kíváncsi vagyok a hőfokokra, akkor bele kell bújjak nyakig a gépbe. Meg hogy egy feszültségállításhoz saját BIOS írása és flesselése kell. Amikor ott lenne a lehetőség ennek a kényelmes megoldására ugyanúgy a karin, csak valamiért letiltották.... Nevetséges. És az egyszeri user még költsön 10 rugót a termométerre... (Mondjuk nekem van egy itthon, de nem sok háztartásban látok hasonlót....)
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Az tény, hogy a házszellőzés egy 250W-os VGA-nál igen fontos, ha nem refi kifújós példányról beszélünk.
De abban nem értek veled egyet, hogy ne gond a monitorozás hiánya. A 70 fokos GPU mellett röhögve lehet 60 fok a VRM, de 110 is. Ha nem tudod monitorozni, hogy állapítod meg, mennyi?
Mert élettartam szempontjából drasztikus különbség van, ha 70 fok körül használod 100 fokkal szemben, míg mindkettő esetében röhögve stabilan, üzemszerűen működik a kártya. 
Ezt a karit még infra mérővel se könnyű megmérni a backplate miatt, ha esetleg mégis az asztal alatt mászkálnék miatta... Kicsit elegánsabb HWiNFO-val az OSD-ről lesni a dolgokat.... Már a 4890-em is monitorozható volt kb. 5 évvel ezelőtt, hozzászoktam, és hasznosnak bizonyult az évek során, nem vágyom olyan csúcskarira, aminek a VRM-je olyan buta, mint ami anno a 4850-eseimen volt utoljára.
-
HSM
félisten
válasz
Weareus
üzenetére
Hát igen.
A refi elég jóféle, bár nekem hangos. Szerencsére a powercolor 50-esem meg a Sapphire Dual-X 70-es is állítható/monitorozható. Nálam alapból kiesik amúgy, amelyik ezt nem tudja, pedig amúgy szimpi lett volna az Asus 70-ese is, főleg, 3 év gari miatt. Az érdekes az, hogy nem az Asus az egyetlen gyártó, ami ilyen érthetetlen butítást eszközölt a 7970-es karijai egy részén... 
-
Weareus
addikt
Nem tudom, ez miért volt jó nekik. Nekem ref. kártyáim vannak, szerencsére így játék alatt nem okoz gondot a monitorozás.
-
=HG=
addikt
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Legalább őrültségeket ne írjunk már...
"harmatgyenge a proci" -
mqm
senior tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Időközben kiderült ,hogy csak 6 mag volt aktív.
Toltam neki egy default-ot és már rendben is van. 
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
mqm
senior tag
Miért van az ,hogy játék alatt (firefall) a GPU kihasználtságom csak 60-70% között mozog. Biztos ,hogy nem CPU limit mert az kb 20-30%-on pörög game közben. Viszont azért mert nem használja ki a játék a GPU-t teljesen laggol 24-40 fps között ugrál. Valakinek valami ötlet?

-
daveoff
veterán
Egy kis érdekesség. Kíváncsiságból csináltam pár képet egy ilyen hőkamerával a 7970 DCII-ről, hogy mégis hány fokos lehet kívülről a kártya terhelés alatt. VRM hőmérsékletet nem tudom monitorozni, csak a GPU-t, ezért is furdalt a kíváncsiság, meg ha már van ilyen cucc a "melóhelyen".
A lényeg, hogy kb. 10 perc valley benchmark (Extreme HD) után így néz ki a kártya, a legpirosabb részeken, és a GPU mögötti részen, is max 50°C körül volt, a GPU (benchmark szerint) 70°C körül mozgott. A képek elég szar minőségűek, de lehet valamit szarul állítottam be a gépen. 

-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Kipróbáltam én is újra.
Úgy megy kimaxolva a 925/1375-ön tekerő 7970-en, mint a huzat, csak lestem. Mondjuk így 3,6Ghz-en azért volt pár kisebb röcögés, ahol üvöltött a proci-limit a 3570k-val.
Talán csinálok majd egy 4,5Ghz-es proci-tuningot, meg egy 720p-s 60fps-es videót, hogy is kéne menjen a játék egy (nagyjából) megfelelően kihajtott 7970-en, ha érdekel valakit.
-
HSM
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem annak idején fontos szempont volt a gta4, hogy a szupertuningos gtx260 216sp-met tartsam meg vagy az akkor frissen megjelent 4890-et, és semmivel se volt rosszabb az Ati-n, sőt, azon icipicivel kiegyensúlyozottabban ment....
-
Whysperer
addikt
Milyen jó árak lesznek itt ,ha ez a PowerColor most ennyi akkor az új kártyákkal után mennyi lesz? 60?

-
tipuka
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem én vagyok a hozzáértő én csak örülök a segítségnek, ami ismétlem ELMÉLETILEG jó lesz.
Warezolni meg nem fogok. #30340 Amikor elég sűrűn beszélgetünk privátban is megtalálhattál volna. -
HSM
félisten
válasz
BeLucZ
üzenetére
Az úgy nagyon gagyi... Tudod, mikor húztam le utoljára ennyire vacakra a látótávolságot? Amikor megjelent a játék, és még csak Q6600 és egy 512MB-os 4850-es Radeon volt csak a gépben, és nem fért ennél több a videómemóriába...
Már a Q6600 az utód 1GB-os 4850-el is bírta a bő 60-as látótávot magas grafikai minőségen.... Az 5850-en meg az i7 920-as (3,7Ghz-re húzve, HT OFF) gépemen toltam 80-as látótávval.
De még a 4890-em is bírta 70 körül az I7 mellett. -
Olympos
senior tag
Vki tudna segíteni ebben a kérdésben? [link]
Ha nem férne el, akkor marad a GTX 760 HD 7950 helyett.
-
tipuka
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Na így már más a dolog, ha így mondjátok.

Gyere, holnap egész nap itthon vagyok, várlak egy finom teával.
Viccet félretéve:
Akkor mit javasolsz mit csináljak? Holnap(ma) ráérnék vele foglalkozni, ha tudnám mit is kellene, szívesen megcsinálom, csak játszhassak vele normálisan.
Ha van kérdés, nyugodtan.
Win8-am van, ezt írtam is, pontosan 5 hete raktam fel a rendszert.
A konfigom az adatlapomon, ha számít valamit.update: látom jött pü, vissza is!

-
KAMELOT
titán
válasz
tipuka
üzenetére
Szerintem valami gond van ott nálad a WIN7-ben. Nekem a GTA4 simán fut kimaxolva 55fps. Nincs semmiféle limitem, talán kicsi proci. És simán működik. A játékot játszottam ezekkel a kártyákkal. 4670 4770 4830 5670 7770 7970. Mindegyikkel simán ment, persze gyengébb kártyán alacsonyabb felbontáson és részletezettségen. NV párti meg CPU párti a game, d nem azt jelenti, hogy ilyen hibákat okoz mint nálad.
Ha gondolod elvihetem a gépem megmutatom, hogy megy!
-
tipuka
addikt
válasz
BeLucZ
üzenetére
engem is csak az 5-nek a reménye éltet, hogy jó lesz.

HSM: nem néztem én be most csúnyán semmit. valakinél így fut ,valakinél úgy, nálam megint más képen, ennél a játéknál nincs helye a vitatkozásnak, hangsúlyozom, hogy a játékkal van problémám és abban csalódtam, nem a vga-ban félre ne értsen bárki, ennél az optimalizálatlan játéknál örülök, hogy a neve stabil legalább.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Plz, ne trollkodjunk! (egyik oldal sem)
-
HSM
félisten
válasz
tipuka
üzenetére
Hát ott valamit csúnyán benéztél, vagy proci limited volt. Én anno 4890-ről váltottam 5850-re, amin igencsak fickósabban ment a játék, egy éve meg azt cseréltem, és a 7950-emen sokkalta jobban futott, mint az 5850-en előtte, szóval a 4890 a fasorban se lett volna.

Az egér és hang bugjaiddal se találkoztam soha, pedig renegeteget toltam, igaz, a 7950-el csak pár órát....
-
tipuka
addikt
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
igen tudom, amióta megvan a 7950-em, majdnem naponta megnézem a fórumot, de (!) nem volt az kibeszélve, viszont a gta topikban találtam megoldást rá nagy nehezen és szomorú, h nem megy jobban a gta4, hd4890-em is vitte így.
azt tudtam, hogy zöldpárti a játék, de, hogy ennyire?
meg hol van hang és egér, amikor elinditom, hol nincs, amikor elinditom.
remélem a gta5 vajsmán fog futni, mert akkor válthatok zöldre, amit nem akarnék, bő 9 éve vagyon radeonos, a mai napig ati-nak mondom néha. 
azért köszi.
-
Olympos
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS HD 7950 DCII TOP V2 kártyát akarok rendelni, de lehet, hogy nem fog elférni a házban.
[link]Hossza 279mm, ami nekem talán túl szűkös, kb. 280mm helyem van...abba meg nem akarom beleerőszakolni.

Kérdésem:
- a megadott 279mm hossz a kártya hosszának legnagyobb terjedelmét vagyis befoglaló hosszanti méretét jelenti?
- ha igen, akkor benne van az "L" alakú rögzítőfül is?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
tipuka
addikt
srácok vaki itt gta4-ezik?
nekem akarja a jót a GTA4+EFLC. felraktam DirectX, NET Framework,Visual C++, GFWL fent van (utóbbival nem jelentkeztem be), 1.0.7-es patch van, a régi gépen ment flottul (4gb ram,phenom II X4 és hd4890), ugyanezt telepítettem fel akkor is. win8-am van
a probléma: nem enged beállítani semmit a játékban, kizárólag 800x600-ban hajlandó futni lowon minden meg ilyenek....
azt olvastam, hogy a 7950-et nem szereti, de mit csináljak akkor most? -
=HG=
addikt
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Lesznek mostanában szerintem ilyen akciós példányok itt-ott.. Ha olvasom a kommenteket alatta ( igaz májusiak) azt írják, hogy piros nyákos 925 Mhz példányokat kaptak, akik vettek...
Na most powercolor honlapján erre a tipusra fekete nyák, és 800 Mhz van írva.. 
-
Foxmulder89
senior tag
-
HSM
félisten
Hát igen. 1300/1600-on mág igencsak kell hozzá hűtés, amit szerintem egyik gyári megoldás sem bírna igazán halkan meghűteni.
Esetleg az Asus 3slotos szörnye, de abban sem vagyok 100%-os. Erről kérdezz egy tulajt. 
Szval ez a tuning ilyen, érdemes azt is tudni, hogy már 1200 körül nagyjából duplaannyit fogyaszt (és duplaakkora erővel fűti a hűtőt), mint egy alulfeszelt, gyári, 925/1250Mhz-es beállítás.
SZóval azért valahol érthető, hogy így már nem lesz tökéletesn halk. 
-
=HG=
addikt
Köszönöm srácok ! Aprón van egy példány, ami 1300/1600-on poroszkál...Viszont ehez a teljesítményhez a kolléga javasol egy alpenföhn peter hűtést..Ebből gondoltam, hogy egy kicsit hangoska, amiben megerősítettetek. Viszont ha a hűtőt is hozzá számolom, akkor már asus árban van.. Volt már powercolor kártyám, semmi gondom nem volt vele, igazából a hűtés ami problémás...
-
HSM
félisten
Alulfeszelve, gyári 925/1250-en egyedi ventiprofillal bőven képes nagyon csöndes maradni. Nekem még 1050/1400-on is bőven a csendes kategóriába tartozott.
Viszont mindenképpen kell rá csinálni ehhez egy egyedi ventiprofilt (pl. afterburnerben) mert gyárilag kicsit hamarabb feltekeri a kelleténél a ventiket, így a gyárilag nem túl halk, de a halk működés kéessége maximálisan benne van a kariban.
Hangyűnyit gyengébb amúgy a gyári hűtője a Sapphire-énál, de nem jelentősen, és elég jó konstrukció, a topicban elég jók vele a tapasztalatok. 
-
mqm
senior tag
Az szép. Ennyi pénzért vidd!

Nekem powercolor 7870-em volt, és igen kicsit az is hangoska volt. De eléggé minőségi darabokat dobnak power-ék piacra..
Ennyiért vettem GA760OC-m is és 2 nap után meghalt. Ha akkor ennyi lett volna ez a power tuti nem szenvedek azzal ennyit és azonnal megveszem ezt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
=HG=
addikt
Van valakinek POWERCOLOR AX7950 3GBD5-2DHV2 kártyája ? Tapasztalat hang ügyileg ? (most nagyon jó árban van )
-
fatal1ty1984
őstag
na végre normálisan mért a valley. 1300/1800 - 2340pont
-
E1even
senior tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Akkor vedd ki őket a listából.

-
Whysperer
addikt
Most jól értem,hogy ár értékbe 7950-et érdemes venni? Melyik verziót kellene venni ami idézem " vegyél 7950-et mert a jobbikakat 7970 körülire lehet húzni"
Melyek ezek a verziók amiket tényleg belehet lőni stabilra?
-
domokosraul
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon érdekes problémával találkoztam és érdekelne, hogy van e hasonló tapasztalat.
Sapphire 7950-em van boostos 925 Mhz no de nem is ez lenne a lényeg hanem amint felrakom a catalystet a windows legyen 7 vagy 8 úgy belassul mint az állat a játékok viszont hasítanak és nem tudok rájönni mi lehet a probléma.
Kérlek ha tudtok valami okosat segítsetek.
-
KAMELOT
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én csak pénteken kapom meg...

Toltam neki egy default-ot és már rendben is van. 
A lényeg, hogy kb. 10 perc valley benchmark (Extreme HD) után így néz ki a kártya, a legpirosabb részeken, és a GPU mögötti részen, is max 50°C körül volt, a GPU (benchmark szerint) 70°C körül mozgott. A képek elég szar minőségűek, de lehet valamit szarul állítottam be a gépen. 

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Esetleg az Asus 3slotos szörnye, de abban sem vagyok 100%-os. Erről kérdezz egy tulajt.