Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabee86
senior tag
Igazából a BF4 a fő target. De mellette AC4, Watch Dogs, The Witcher 3, The Evil Within, Mad Max, és a next gen játékok.
Jelenleg PS3-on játszok. Kicsit félek, hogy a multis címek PC-n szebbek lesznek mint PS4-en és ezért gondolkodom nagyon a PC-ben a multis címek terén. Meg ha azt vesszük a PC-s játékok egy picivel olcsóbbak is. Így vissza is hozhatja az árát.
Azért örülök, hogy pozitív visszajelzéseket kapok mivel ez a párosítás viszonylag olcsó is. És akkor ezek szerint megbízható is. Lehet rá alapoznom is.Köszönöm a segítséget mindenkinek. Mondjuk a prociban elbizonytalanodtam azért. Majd még kigondolom mi legyen.
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Az egy kicsit sok lesz.
Nekem is megy 70-et, de AA OFF, Motion Blur OFF, És HBAO helyett SSAO.
Így akár többet is megy.
-
Garsza
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Igen
-
Garsza
veterán
válasz
Csabee86
üzenetére
Nekem van ez a combó amit írtál.
FX-8320 4.4GHz
Asus HD7950 DCIIT 3GDDR5 1150/1500 MHz
8GB 1600MHz ram
De amúgy az aláírásomban is szerepel.
Szerintem teljesen jó választás. Egy darabig még el mennek rajta a játékok FullHD -ban.
Szerintem a BF4 is fogja vinni maxon.
A BF3 átlag 70FPS -el fut. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
Csabee86
üzenetére
az 7950 azonos örajelen kb 5-8%van lemaradva a 7970-töl,viszont ha proci akkor egy i7 az jobb választás mint egy amd.7970-nek 1200-on már kell 4.6-4.7ghzes proci amit az amd hiába tudd és 8magos akoris lemarad az i7-estöl.szvsz jobban jársz egy 7950 és i7 párossal,pl 2500k+valami jo hütés mert az kelleni fog
sixpak : - droid mester 5 prec alatt kilövi a biosböl a boos-tot szovla mostmár tökmindegy ,miképp árulja az amd a kártyáit

-
válasz
Csabee86
üzenetére
Hi. Mindenféle mókolás vagy feszültségemelés nélkül fel lehet húzni akár egy 7970 teljesítménye fölé is. Igaz én csak 1100 mhz-en járatom, de 67-68 foknál melegebb még nem volt a kártya, mondjuk nekem 7 ház hűtőm van.
Nyilván nem mindegyik kártyának egyforma a tuning potenciálja, de általánosságban elmondható, hogy a Tahitik nagyon-nagyon húzhatóak. A Boost editiont annyira nem szokták ajánlani, inkább ezt. -
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Újra kérdeznék pár dolgot. Körvonalazódnak a dolgok.
Pár napja nyilvánosságra került a Battlefield 4 gépigénye. Ajánlott gépigénynek 3GB VRAM-os videókártya van írva. Na mármost a kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy AMD FX 8320-al plusz egy Radeon HD 7950-es videókártya (pl. Boost Edition) mennyire lenne jó választás? Aki használja ezt a kártyát annak mi a véleménye? Tényleg fel lehet húzni ezt a kártyát egy 7970 szintjére? Valaki esetleg használja ezzel a procival ezt a kártyát? Meg úgy szerintetek mennyire lenne időtálló ez a párosítás egy 8 giga rammal?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
-
Szinyák
őstag
Sziasztok.
A VRM hőmérsékletet milyen progival lehet ellenőrizni ?
Üdv,
Szinyak -
E1even
senior tag
válasz
MrPetya19
üzenetére
A kártya teljes hossza 27,7-28cm, ebből kb. 0,5cm-t lóg túl a hűtése.
-
Valaki nem tudja, hogy milyen hosszú a ref 7950 illetve 7970 pcbje?
-
delveccio
csendes tag
Sziasztok!!

Segítenétek nekem, hogy melyiket válasszam??
Sapphire HD 7950 vagy 7970???
Tudom, hogy a 7970 jobb meg minden, de játékok terén rosszul járnék a 7950-el?? Érdemes azt a kb +20 ezret kiadni a 7970-re?? Hosszabb távra szeretném és, hogy ne legyen gond az új játékokkal (pl: BF 4, GTA V ha lesz) Köszönöm a válaszokat!!!
-
Tarill
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
ennyit érnek az úgy dédelgetett csodahűtőitek

-
daveoff
veterán
Én is megküzdöttem azzal a ragasztóval. Én úgy csináltam, hogy hőlégfúvóval óvatosan megmelegítettem a bordákat, és utána finoman csavargatva könnyen lejöttek. Egyébként nálam a peter-el mind a gpu, mind a vrm hőfokok drasztikusan csökkentek a ref hűtőhöz képest. A gpu játék alatt 55 fokos volt, de ettől függetlenül még egyszer nem veszek VGA-ra külön hűtést az tuti. Inkább egy olyan kártya, aminek gyárilag jó a hűtése.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Köszönöm a részvételi lehetőséget.

Erősen látszik, hogy sajnos a Powercolora nem lehet feltenni a nagy VRM bordát és, hogy csak a kis sünik vannak rajta. Lehet vissza kéne dobnom a gyári Powercolor bordát, csak az a fránya ragasztó olyan erős, hogy múltkor nem sikerült leszednem a süniket.

Lehet valahogy lekapom őket és visszarakom a gyárit és úgy is megcsinálom a méréseket. Ha így lesz akkor majd még bombázlak az új adatokkal.
-
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Bocsánat a tördelésért, nem akarja az igazságot.
-
ricshard444
veterán
Megszületett a kis tesztünk
A fogyasztás csak a GPU-ra értendő.
A Sapphire és az AC automata ventin pörgött, a Peter bordáit 2 darab 12cm-es Noiseblocker E-Lopp B12-4 ventilátor hűtőtte 2400 RPM-n.
Egyedül hangban térnek el ezek a megoldások játék alá, mindegyik elég komoly, hogy
nagyobb tuningot kihozhassunk a cuccokból.
Az AC és a Peter előnye, hogy halkan, relatíve átlagosnak elfogadott tuningot
hozhassunk ki a kártyákból, vagy akár felcsavarva kimagasló eredményeket érhessünk el
velük, ha a GPU engedi.
Az AC-s kártya szeret megzavarodni 1300-s fordulatszám alatt, addig nem is igazán látunk
állandó értéket, csak néha bukkan fel a valós érték, talán ez lekezelhető egy másik
Bios-sal.
Automata vezérlésen 70 fokig nyugodt szívvel elengedi a kártyát, felette viszont
jelentősen nő a ventiprofil "érzékenysége".A Sapphire hűtése úgy 2000-2300 RPM-ig nem zavaró, afölött nem a legjobb.
Az AC max fordulata 2100, 1800-ig minimális hangja van, fülelni kell, hogy meghallja az ember.
Igazán 2000-2100 között jön meg a tipikus szélzaj, Peter-re meg opcionális a ventilátor,
tehetsz lassabban forgót és kevésbé hatásosat, vagy több ezer fordulatos turbinát, amivel
minden egyes MHz kihozható a kártyából.
A Peter-rel felszerelt kártyán a "kissebbik" VRM bordák voltak felszerelve, így a VRM
értékek valószínűleg még pár fokkal lejjebbtornázhatóak.Köszönöm Pug és HSM kollégának a közreműködését!
-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Zárt házban automata profil mellett 1150, nyitott házban kisséfelturbózottal 80%, hogy meglenne az 1200, 1250 viszont 100%, hogy nem megy.
Így viszont csendben 1050rpm-n dolgozik a kártya, sajnálom, hogy csak ennyit megy, de megszoktam már, hogy nem tuningosak a kártyáim
Mindenhol megy az 1225 gond nélkül (Crysis 3, FC3, Splinter Cell, Total War, Metro), de Sleeping alatt egyszerűen hibázik, az meg már nem 24/7

-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
gpu-nak 1125 a vége?
-
ricshard444
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Vaklárma, 35 perc FC3 Multi után néhol 1-2 pöttyöcske már volt, nem automata ventin szinte biztos, hogy stabil lenne, de olyat nem játszunk

-
ricshard444
veterán
Poénból elkezdtem játszani 1900-n 1.68V Ram mellett (alap 1.6V)
Eddig mindenhol jónak bizonyult, már konkrétan akarom, hogy kifagyjon, nehogymár stabil legyen 24/7-re
Na most kap egy durva terápiát, ha ott is stabilnak bizonyul le a kalappal.
-
odorgg
addikt
válasz
teratti
üzenetére
Az is 1 megoldás, de ha a tunigpotenciál megvan, akkor én nem szívesen járom végig az eladom, majd veszek másikat tortúrát. + Ahogy írtam is, a refnél jelenleg nem szükséges a hűtéscsere, mert 60-65 fok közt elvan, és alapon is elég nekem mindenre jelenleg. 24/7-re amúgy is inkább az alúlfeszelés híve vagyok. Hosszabb ideig nem is használtam még húzva egyetlen VGA-t sem.

-
teratti
senior tag
válasz
odorgg
üzenetére
Igen tudom, hogy ilyen hobbid van már üzleteltünk régebben....
Én pont fordítva csinálom, ha a gyári ilyen-olyan hűtésű kártyát melegebbnek vélem egy gyári jobb hűtésűt veszek inkább. Most is a Tahiti VTX HD 7870 tuningmentesen terhelés alatti 80 fokja nem nagyon tetszik. Ha eljutok a 7970-ig mindenképpen valami dupla ventis változat van megcélozva. -
odorgg
addikt
válasz
teratti
üzenetére
Mert amennyivel többet rá kellett volna fizetnem egy DCII-re, vagy Lightning-re, abbol már egy jobb hűtés ára is megvan. Tuningban a jobb kártyák is hasonlóan mennek mint az enyém, (1200/1600-at tud az biztos, csak ezt már ugye porszívó üzemmódban) szóval ezért sem érte volna meg a csere. Egyenlőre alap órajelen, alulfeszelve is elvagyok vele, így még a hűtés csere sem időszerű, mert nekem így nem hangos, és 60 fok környékén üzemel.
Egyébként szeretek mindenféle VGA-t kipróbálni, Dmarkolni, tesztelni a tuning potenciált, vagy épp alulfeszelhetősőget. Ez afféle hobbi, de nem túl költségég hatékony, így próbálok leszokni a folytonos cserélgetősdiről. Fentiekkel együtt, ezért is döntöttem a VGA megtartása mellett

(#29757) ricshard444
Az nem rossz! Magamat ismerve biztos átszerkeszteném a ventprofilt bios szinten, pláne hogy már megvan rá a lehetőség. Az alap ventiprofilt, és a hűtés képességeit ismerve, szerintem simán 60 fokon, vagy alatta tartható egy agresszívabb ventiprofillal. Csinálhatnál 1-2 képet, érdekelne mennyire hajlik az a nyák

-
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Anno 4870X2-re volt ilyenem (elsőként Európában
) és nekem is kellett faragnom a házból. De a teljesítménye nagyon megérte. -
ricshard444
veterán
válasz
odorgg
üzenetére
Úgy van! 72 fokos volt, 2 perc után beállt annyira szinte hangtalanul /hangfal legkissebb állásban elnyomja/
Jobb GPU hűtésben, mint a DCII, de ugye azért van felára is.
Amúgy abszolút jó cucc, csak a nyák merevsége ugye kérdéses, bár ha nem szereled ki be akkor nem fog zavarni. -
odorgg
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Nem rossz, GPU menyire izzadt? Hangot nem kérdezem, mert itt a polcon is porosodik egy öreg GTX pro, és max fordulaton sem vészes.
-
odorgg
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Grat!

VRM hőfokokat de izibe !

-
mqm
senior tag
Mi a véleményetek erről? Black Screen előfordul még ennél a tipusnál? [link]
-
Erdei88
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Csak egy baj van azzal a hűtővel, hogy kicsi

-
ricshard444
veterán

Megjöttem

-
gabipaci
őstag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
szerintem mindketten ugyanott neztuk elsore...
viszont van az EK-nak is, es az XSPC-nek is, csak az ek nem hirdeti kulon, mert benne van a csomagban.
XSPC viszont szebb. De szep aruk van
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Arban kijonne a kettobol egy, vagy ha nem, minimalis rafizetessel. Csak azt kell megneznem, hogy full cover van-e ra...
szerk:van, de backplate-t nem talalok hirtelenfatal1ty1984: az a baj, hogy nincs hely, szeretnek egy hangkartyat a gepbe, plusz kell a UPC-nek is ket slot.
-
gabipaci
őstag
Hali.
Szenvedhetek barmi fele hatranyt, ha lecserelem a ket Dual-X (nem OC) 7970-et, es bedobok egy 7990-et helyettuk? Met ha nem, akkor eladom oket a fancba. Sok helyet foglalnak ketten... -
HSM
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Okés, szuper lesz.
Én ahogy néztem, Kombustor OGL Burn-in módban olyan 170W-ig vagyok jó GPU-only, a fent leírt OUT értékek alapján, folyamatos üzemben. A GPU hűtő talán még bírná feljebb, de a VRM-hűtése már nem nagyon. 
Most nézem, a HWiNFO jóarc, ki is számolja egyből helyettünk ezeket az értékeket (GPU Power Out), nem is vettem észre korábban.
Amivel még talán javíthatunk picit a pontosságon, hogyha a beállt hőfokoknál nyomunk egy resetet a végén, és mondjuk egy percet megvárunk még HWiNFO-ból, és az átlagot nézzük meg, nemcsak egy "aktuális" mérés eredményét.
Azt hiszem, jók leszünk. Kíváncsi leszek, mi fog ebből kisülni.

-
HSM
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Az órajel gyakorlatilag mindegy. Ahogy írtam, P=U*I, azaz a pillanatnyi teljesítmény egyenlő az (aktuális) feszültség és (aktuális) áramerősség szorzatával. Ennek a P-nek kéne egyenlőnek lennie, ettől függ a GPU-ról elvezetendő hő.
Ha magasabb az órajel, az a kari által felvett magasabb áramerősség képében fog megmutatkozni, ahogy írod. Hogy ne zavarjon be a VRM esetleg különböző hatásfoka, így az OUT értékeket érdemes nézni HWiNFO-ból.
Ja, és mégvalami, arra érdemes még figyelni, hogy a felmelegedett értékeket nézzük még, ahol stabilizálódtak a dolgok, mert hidegen kevesebbet fogyaszt a GPU és a VRM is máshogy viselkedik a hő függvényében kismértékben.
Itt ezen a képen pl. [link] 127,5A x 1,012V = 128,5W. (Régi kép, azért GPU-Z, a HWiNFO jobban bevált nekem, megbízhatóbb.)
-
HSM
félisten
Szerintem elég tág határok közt "állítható" a fogyasztás a feszültséggel, indítotok egy kombustort OGL burn-in, az tök jól, egyenletesen, és megismételhetően melegít és go.

Csak vigyázzatok közben a VRM-ekre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megmondjátok hány wattra lőjem a GPU-t, még lehet én is tolnék egyet a gyári 7970 Dual-X hűtéssel.

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Repü. Ha közel azonos fogyasztásokat be tudunk lõni akkor még értelme is lehet.

-
HSM
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Annyit kéne csinálni, hogy nagyjából hasonló teljesítményt lőttök be. Amelyik csip mondjuk kevesebbet eszik, vagy hatékonyabb a VRM, akkor korrigáltok, ennyi. A GPU-nál nézitek a Current és Voltage OUT-ot, és kész is. Így se lesz 100% pontos, de elég jó képet kapnánk. Engem ilyen formán nem izgat a dolog, de hátha mást igen.

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha asztali mérést csinálsz, (mert akkor ugye nem zavar be a ház felépítéséből adódó egyedi szellőzés), akkor csinálhatunk Peter összehasonlítást. Ha gondolod.

Csak majd szólj ,ha igen, mert akkor szétrobbantom a gépet.

-
Garsza
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Nekem Win 8 van. Az MSI AB mindég fut de ha nem játszom akkor alapon van a kártya. És elég gyakran előjön a hiba. Néha vissza jön a kép ha a monitorról lehúzom a DVI csatit, és vissza dugom.
-
Garsza
veterán
válasz
atomanti19
üzenetére
De nem akarom hogy ne kapcsoljon ki a monitor.
-
Garsza
veterán
Helló tud valaki valami megoldást arra, hogy zero core után nem mindég jön vissza a kép.
-
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Hát azt nem csodálom, hogy 1200-on elég mindenre CF-ben.
Nekem 1000/1450-es gyári órajelein teker a kis 70-em, és még így is bőven vitt mindent FHD-ben.... Néha azon tűnődöm, minek nekem ilyen erős kari...
Még a tuningolatlan 50-es is nekem untig elég volt, de valahogy mégis a 70-es ragadt a gépben, ki érti ezt.... 
(#29722) ricshard444:
Amúgy a VRM-be menő áramerrősséget méri, tehát ha a Voltage IN értékkel megszorzod, megkapod, mennyit fogyasztott a GPU a VRM veszteségével együtt.(#29723) radi8tor1: Nekem fél mondatok estek ki mikor egy barátomnak írtam fél órája, én magam se értettem utólag, mit írtam...

-
HSM
félisten
válasz
ricshard444
üzenetére
Mert egy kisebb szivárgású csipje van. Annak nagyobb a dropja azonos feszen.
(#29706) fatal1ty1984: Azért finoman az ilyen amperekkel, a csip BGA lábai is csak egy bizonyos teljesítményt tudnak átvinni, nem biztos, hogy ilyen 350W feletti GPU teljesítményfelvételre lettek méretezve.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#29712) fatal1ty1984: Az azt jelenti, hogy a mérés pillanatában kb. 450W-ot vett fel csak a GPU, ha 1,2V volt a fesz.

Nekem a rekordom 170A környéke, igaz, én 1,3V-on nem mertem Kombustort indítani, csak a Tomb Raidert, és azt is csak rövid időre....
(#29715) radi8tor1: Nem-nem... Szorozni kell. P=U*I

(#29716) ricshard444: Pontosan így.
(#29719) ricshard444: Hasznos amúgy, főleg a GPU VRM Current IN. Egyből látod, mennyire van terhelve a kari, egyből lehet sejteni, mennyire fog melegedni a VRM, zajongani a hűtő.
Néha jól jön. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
egyen ha éhes a drága

-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Az mondjuk már kicsit durva lenne ....

-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Voltage x A = W
tippre
De nem tudom pontosan.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Hogyhogy mi? Az a GPU mag áramfelvétele.
Elosztod a feszültségével és megkapod a mag teljesítmény felvételét.329.4W plusz az egyéb fogyasztók a kártyán.
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
azt azt jelenti ,h szép lesz a villanyszámlád...
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
nemtudod véletlenül mi lenne az a vddc current 376.5A?
-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Nem is érdemes, örülj az 1300-nak 24/7-re
Én örülök majd ha elérem az 1250-t stabilra, nem hogy még az 1300-t is keveselni, bár tudom sosem elég az ami van, főleg ha valami tuningos![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
nem csak,hogy droppolva kapja meg az 1.3v-ot és ugy kb 1400-körül lenne a gpu már
hameg elpukkan van gari

cole86 : jobb oldalt vannak az asztalon

de lehet nekinzom tovább,mert ugysincs értelme,megölni meg kicsit sajnálok egy ilyen jo kártyát

anno az 560ti soc-t nyirtam ki a táppal együtt.a chiefteck rendesen kigyulladt XD -
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
1200 felett már exponenciálisan kezd fogyasztanti.. sőt már 1150 felett szvsz..

tesztekre faszák ,de a jó példányok inkább azért jók, mert alacsony feszen (fogyasztás és melegedés mellett) olyan gyorsak, mint a másik erőlködve..
szerk : te beteg áll*t , már 1 game sincs kint az asztalodon ,csak tesztelő progik....

jah látom.. téééleg.. akkor még nem vagy annyira beteg f*sz

-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Erre inkább már nem mondok semmit, mi beteg már, és ezt akarod tovább húzni? 40A a cél?

Az ostorszerűen csapkodó áramtól majd állj távolabb![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem 1300on 1,3v feszről egészen 1,184v képes ledroppolni..

-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Nem azon van most a hangsúly, hogy mennyin megy, hanem, hogy több, mint 1 tizedet droppol
Amúgy impresszív - ezt szeretted volna hallani mi?
- -
fatal1ty1984
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
ez ilyen volt mindig is
és nem 1.2 hanem csak 1.91 kell az 1300-nak mai elég komoly 
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
dehogynem.. 1,4 vagy 1,5v feszig.. de nem ajánlatos 1,3v fölé menni..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem is megy 70-et, de AA OFF, Motion Blur OFF, És HBAO helyett SSAO.

Amúgy sajnos a házat bontanom kellett, mert nem fért volna be.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)