Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyuszaa
őstag
-
zack
nagyúr
Ezzel most nagy mázlim van, hogy szóltatok.

Tegnap néztem még én is...Akkor 140k volt, így kiesett a pikszisből. Nagyon kemény, hogy 1 nap alatt ennyit esett az ára. De aki 2 napja még megvette 140k-ért az most tuti eret vág.
Sound Blaster Zx + Lightning-gal kijövök 95k-ból. Jaj de nem fájt ez most.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HSM
félisten
válasz
gyuszaa
üzenetére
Én a hangjára lennék kíváncsi. Méretre nem túl nagy a hűtése, sok helyen panaszkodtak rá, hogy hangos a sima, nem BE lIghtningnál.
(#31891) daveoff: Najó, de ez nemnormális ár, 280x-ek ide vagy oda!
Tegnap még 140K volt... Sehol a világon nem esett egyik 7970 ára ilyen szinten, sőt, a 280-ak felett maradt a legtöbb helyen. Itt vagy tévedés van, vagy valamelyik nagykerben valakinek nagyon jó kedve lett, vagy nagyon meg akar ettől a karitól szabadulni... -
gyuszaa
őstag
+ Never settle

Mik a tapasztalatok ezzel a gpu reactorral?
(#31891) daveoff
Azért ott is elég szép áresés volt, igen jó ajánlat.. én is megvettem volna, ha nem holnapra várnám a kártyát már. De ez is hab a tortán, nem panaszkodom, végül ipon-ból van mókolva 70-ért a vapor-x.
-
Cseneles
őstag
válasz
Azharel
üzenetére
Az FX1 vagy az FY1 közül valamelyik tuti jó lesz! Ezek nem Rev 1 hez valók!

-
zack
nagyúr
Nem vártam tovább..Találtam 7970-ből DC2T-t 8db ajándék játékkal, amiből 4 kódot biztos el fogok adni.
Kapjak csak 2,5k-t darbjáért, és mindjárt csak 76k-ba lesz a kártya.
Crysis 3 (elad)
FarCry 3 (elad)
Hitman: Absolution (elad)
Bioshock: Infinite (elad)
FarCry: Blood Dragon
Tomb Raider
Deusex
Sleeping Dogs -
Azharel
aktív tag
válasz
Cseneles
üzenetére
Igen, erre jutottam én is.
itt a videó a problémáról, 0:15től nézd [link]
Na de, a gpu-z szerint nekem 015.033.000.000.000000 FT0 a bios verzióm, ami Elpida ramos karikkal került forgalomba, Ez nem is található meg a giga oldalán, ott is csak hynix ramos vga-khoz van bios, és ha jól gondolom akkor nem kompatibilis az én kártyámmal. Amúgy már felvettem a kapcsolatot a boltal, és ők azt mondták hogy a ram órajel váltakozás miatt lehet ez, és bios frissítés kell. Na de akkor most mehet az a bios flash hynix ramhoz való biossal vagy nem...
bios gyűjtemény szerint még 1 kompatiblilis bios van a vga-mhoz [link] -
-
Foxmulder89
senior tag
Mert a Planetside2 csak két magot képes használni, sajnos. Bár én nem játszom vele, de úgy néz ki dolgoznak a "többmagositásán".
A GCN-es konzolokkal sokkal könnyebb lesz multi platformra játékot irni/portolni, szép lassan végre ki is lesznek használva azok a magok. -
HSM
félisten
válasz
sakal83
üzenetére
Ez nem teljesen igaz. Ott van pl. a Tomb Raider. Majdnem max grafikén játszottam, és a tunigolatlan, 3600Mhz-es i5 3570k fullra kihajtotta szépen még a 7950/7970 CF-et is.

Ugyanakkor ugyanezen CPU Planetside 2 alatt az esetek jelentős részében még a 7950-em se hajtja ki fullra, bár a legutóbbi néhány patch már sokat javított ezen.

-
sakal83
addikt
Ugye, csak sokan azt hiszik, hogy felvágásból irkáljuk, hogy nem elég.
És sajnos ebben a PH is hibás, mert mindig azt írják, hogy a CPU nem annyira lényeges, csak azt nem hangsúlyozzák, hogy benchmarkot futtatnak, nem pedig valós idejű játékot, ahol mindent számítani kell...
ricshard444 tesztje nyugodtan lehetne etalon a CPU témában
-
zolee5016
őstag
válasz
zolee5016
üzenetére
Fail3D!
Csak mivel fizettel egy csomo felarat a matrixert, elmehet a fenebe az asus ha ezt nem gariztatja
Minosegert fizettel.Nekem az a tapasztalatom,hogy az Asus elég kényesen figyel a Matrix-ra ha hibáról van szó(gyorsan,és rugalmasan intézték az enyémet,is holott már csak gyártói (kóddal regelt) garim volt(GTX 285)
2 volt az egyik meghalt...helyette 5k+-ért lett a 7970 -esem.Igaz ebben bolt már nem vett részt, hanem a supporton keresztül ment a csere... -
Azharel
aktív tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni, mert nekem már ötletem sincs. Zárlatos lett a Gigabyte 7950 WF3 rev1 vga-m. Pár napja jött meg a csere darab, Gigabyte 7950 WF3 rev2, ami már ghz edition, valamint 6+8pin tápcsatis. A problémám a következő: Játékok alatt, napi 2-3-4x a képernyő közepén lesz egy vízszintes csík és elcsúszik egy pillanatra a kép úgy 1 másodpercig, pont úgy néz ki kb mintha vsync probléma lenne, de nem az. HDMI kábelt használok. van itthon másik 2 vga-m azokkal nincs ilyen probléma.
Amit próbáltam:
Catalyst 13.9 whql, 13.11 betav1, dvi to hdmi csatlakozón kivinni a képet, leszedtem a gyári boostot a core clockról, fullscreen/windowed mode, vsync on/off, triple puffering. Nem segített egyik sem.
Gépem: asus m5a99fx pro 2.0, 8 gb ram, amd fx 8320, fsp aurum gold 600W.
Furmarkot 30 percig futattam, probléma nem jelentkezett, max 65C melegedett. Ami nekem eszembe jutott, mivel kis számítás igényű játékoknál jelentkezik a gond(leauge of legends,wow) a folyamatos gpu órejel váltogatás okozhat ilyet ? mert folyamatosan 500/900/1000mhz között ugrál. -
zolee5016
őstag
válasz
Maotun
üzenetére
Én is a tápodra gyanakszom...Nekem is először mintha a kari cincogott volna(ugye a Matrix-oknak az Asus más felépítésú nyákot,illetve szabályozott tápellátást csinált) és rögtön a karira fogtam....egy 750-es öregecske TT Tough-tom volt,amit lecseréltem egy 850-es Corsaira....és láss csodát! Minden néma...
Nekem azért van ekkora,mert Vagy hibridet,vagy 2 karit hajtok(+ fizika) mikor épp melyiket akarom használni,de az újabb simában kussba viszi mindkét felállást..
Először tápcsere..aztán meglátod..de szerintem megoldás lesz egyből... -
MM
őstag
A cicergés általában nem "önmagában" jön össze, általában táp, alaplap, VGA, és ezek együttese okozza.
Esetleg egy másik táppal (lehetőleg más felépítésűvel) is érdemes lehet kipróbálni, ha van rá mód, hátha megszűnik...Mióta Seasonic (és Seasonic belsős) tápokat használok, nálam pl. semmi nem "cicereg".
Illetve első generációs S12-vel még voltak apróbb hangok, de S12II-vel már nem, és most XFX850 Black (Seasonic M12D belső) sem cicereg semmi, pedig azóta volt már 4 VGA, és a 3. lap ül a gépben. -
Maotun
őstag
Sziasztok!
asus matrix P 7970 vga netezés közbe is cicereg, ahogy vissza olvasok ez ellen nincs orvosság igaz?
ezért nem garoznak.
játék közbe meg amúgy se hallani
-
Tipp, hívjátok 7970CF-nek a 7990-et és akkor lehet róla virágnyelven értekezni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
radi8tor
MODERÁTOR
7990-nek is van ám saját topicja.

-
Zsohi
őstag
Jelentem én visszaszívok mindent amit a CPU limit lényegtelen mivoltából emlegettem...
Far Cry 3 alatt a 3,6Ghz-en jelentősen alacsonyabb minimum képkocka értékeket kaptam ami tönkre is tette a játékélményt, de 4,2Ghz-en jócskán javult a helyzet és tökéletesen játszhatóvá vált a játék, pedig csak egy 1000Mhz-en járó 7950-ről van szó. -
-
KAMELOT
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Ide X79 + i7-3820 kéne legalább 4,5-5GHz körüli targettal. Rá egy jó vízhűtés. CLUB3D 7990 Ez már jobb móka!
-
HSM
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Az szerintem már elég jó lesz...

-
TTomax
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Én egy 3770Kval hajtom,látszólag 4.5Ghzen rendben van,bár benchmarkokban gyorsul még ha 4.8Ghzre állítom...
-
ricshard444
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444
üzenetére
Lehet a 7990-nél valami máshogy van, nem? Lehet a zerocore szól közbe, vagy a TDP limit. Valamit olvastam ezzel kapcsolatba valamelyik 7990 tesztben.
-
ricshard444
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Yep, HSM-nek igaza van, ez csak akkor lehetséges ha különböző órajeleken fut a két mag.
Ha szinkronban dolgozik (és AFR-ben hogyan máshogy?) két ugyanolyan gyors mag, akkor a terhelésnek is azonosnak kell lennie. -
HSM
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Az marha érdekes... Nekem mindig "szinkronban" volt a GPU-használat, amikor CF-et teszteltem, ha az egyik csökkent, úgy csökkent a másikon is. Olyat se sűrűn láttam, hogy 100% proci és 100% GPU-használat, mégha a másik csak 85-90%-on ment...
-
TTomax
félisten
RadeonProt senki sem használ?

-
HSM
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Néhány fontos infó hiányzik. [link]
-
kristof123
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Amíg ki nem hajtja. : DDD
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van egy HD 7990 esem és az lenne a kérdésem hogy meddig húzzak egy 3570k t hogy kihajtsa 100% ig?
A választ előre is köszönöm! -
zack
nagyúr
7970 Lightning-ról van infótok? Megéri?
-
HeZzZ
senior tag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
én a legelső FX szériára gondoltam, hogy hú 6 mag meg 8 mag 4ghz-n is akár. persze vannak előnyeik, de egy jobb féle HT-s intel fele annyi maggal is beéri akárhol pl a 8120 at. persze innen látszik hogy az árukat is elkérik az intel prociknak, és okkal. van aki csak azt nézte hogy egy 2500k 4 maggal 4 szállal másfélszar annyiba került mint egy 8 magos bulldozer és még az órajelei is kissebbek. tehát parasztvakítás annak aki nincs nagyon benne a benchmarkokban és a tuningban.
(#31839) HSM nem is szeretnék tovább offolni csak kifejtettem
-
HeZzZ
senior tag
jólvanna
én csak reggel beleolvastam az elsőú pár HSZ be 
-
HSM
félisten
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Én tudom, hogy arra gondoltatok.

-
ÁdiBá
veterán
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Szerintem a 6 magos processzoroknak még nincs létjogosultsága.
Teljesen felesleges játékra.
Ne kövezzetek meg érte hogy ezt mondom, de több tesztet végig nyálaztam, és semmi lényeges gyorsulás nem tud felmutatni JÁTÉKOK alatt a plusz 2 mag!
Még szerintem CF-hez is fölösleges. -
Foxmulder89
senior tag
válasz
Olympos
üzenetére
A cpu és a gpu is több részegységből áll, utóbbi többek közt; shader, rop, textúrázók, tesszeláló egység, memória...amikor azt mutatja a gpu-z, hogy 99%-on megy a kártya, elég valószínű, hogy nem az összesre érti ezt a 99%-ot. Kérdés, hogy pontosan mit mér ilyenkor.. Tudtommal ilyen részletes program nincs, vagy csak a fejlesztőknek van, így erre válaszolni elég nehéz.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Olympos
üzenetére
Szerintem azért mert az adott program nem használja a processzorban található magok számát.
A szoftver nincs megfelelően skálázva több magra így lehet 4 magon belül csak 2 terhelődik, és az a kettő ugye elfárad, másik kettő meg csak pislog hogy most akkor mi van?!
Erre az átlag felhasználó úgy válaszol, hogy elkezdi húzni a processzort, és lám elkezd neki növekedni az FPS.Szerintem ilyen dolog áll a háttérben.
-
Olympos
senior tag
köszönöm, hogy vki összefoglalta, de attól még mindig ugyanott állunk: miért van 99% GPU és pl. 80% CPU terheltség mellett vkinek többek szerint "CPU limite"?
vki tud végre konkrét magyarázatokat adni erre?
úgy érzem, hogy a fogalmakat már mindenki ismeri, de kéne egy profi szakértői magyarázat, hogy mi is történik pontosan. a cpu-gpu adatátvitel között (bár lehet, hogy sokan - pl. én - nem értenénk meg...
)
pl.:
. hogyan történik a leképezés? mi az, amit a cpu számol, mi az amit a gpu?
- mi az, amit a cpu továbbít a gpu felé és vica versa?
- miért tartunk egy single módot (ahol több előre konfigurált számítás, különleges effekt, "IA", stb. előre meg van kalkulálva) gyengébbnek / alacsonyabb CPU kihasználtságúnak, mint a játékos által megadott koordináták szerinti virtuális személy megjelenítését / mozgását multiplayerben?
- stb.(kérdéseimből is látszik, hogy nem értek hozzá, de szívesen utánaolvasnék ezeknek.)
-
HSM
félisten
Ugyan nem tartom magam szakinak, de megpróbálkoznék egy gyors összefoglalóval:
Tiszta CPU-limit: Lassú a processzor a videókártya tempójához képest, a videókártya nem kapja meg a következő képkockához szükséges adatokat, parancsokat, miután elkészült az előző képpel, így vár, nem hozza, amire képes lenne. (Vigyázat! Ez nem jelent szükségszerűen 100%-os CPU-használatot! Ugyanakkor a 99% alatti GPU usage árulkodó jel.)
Tiszta GPU-limit: az előbi eset fordítottja, amikor a CPU már rég kész, de a VGA még az előző képpel nem lett kész, ilyenkor a CPU áll, és várja, hogy a GPU elkészüljön. Ilyenkor a VGA a maximumot nyújtja ugye, mert mindig rendelkezésre áll minden, amire szükség van, hogy folyamatosan tudjon dolgozni. Stabil 99%-os GPU usage jellemzi.
Vegyes limit: amikor hasonló a sebességük, és néha picit az egyik komponens vár, néha a másik.
Nyilvánvalóan a beállítások is számítanak, pl. a látótávolság tipikusan elsősorban a CPU-terhelést növeli, meg a fizikai részletesség növelése, míg mondjuk az élsimítás, és nagyobb felbontás a GPU-t. Játékonként is nagymértékben eltérő, sőt, akár játékmódonként (single vs. multi) is lényegesen eltérhet, melyik GPU alá milyen beállítás mellé milyen CPU lesz elég vegyes vagy GPU-limites működéshez. Ezért téma ez a "kihajtja-e" állandóan, ami újra és újra előjön, és általában konszenzus nélkül ér véget.
Ja, és a V-sync-től itt most eltekintettem, az még kicsit bonyolít a helyzeten, ez amit írtam OFF értéken érvényes ebben formában, de az ember úgyis így tesztel.
-
ÁdiBá
veterán
Egy hozzáértő szakember, aki ténylegesen ezzel foglalkozik.
Magyarázza már el a GPU és a CPU limit mit jelent és mikor lép fel...
Ne legyen veszekedés itt fórumon belül. -
HSM
félisten
válasz
Foxmulder89
üzenetére
Aki játszik, az nem sír a fórumon, hogy mások sírnak. Akkor most hogy is született ez a hsz-ed?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Foxmulder89
senior tag
Mi megy itt, komolyan, nevetséges
mintha nem is arra kellene a videokártya, hogy játsszunk, az már unalmas...inkább nézzük közbe a gpu-z, afterburner, akármilyen programmal a gpu kihasználtságot és kezdjünk el sírni fórumon, hogy épp leesett 95%-ra 5ghz-en
majd beszéljük meg mit tehetünk ellene, különben jön a világvége. Nyilván aki Core2 Duo mellé akar 7970-et az elvan tévedve, de egy modern 4 magos i5-7 3.5ghz körül teljesen megfelelő, a többi csak nyavalygás. Persze, lehet még gyorsabb, de ez az esetek többségében, főleg átlag júzernek aki idetéved tök felesleges. Inkább élveznétek a játékot.. elvileg arra van 
-
MM
őstag
válasz
atomanti19
üzenetére
Igen ez így működik.
Sőt, ha be van kapcsolva az energiatakarékos módnál, hogy x perc után lekapcsol a monitor, akkor ha beindul a "zero core", szintén defaultra állítja vissza a feszültséget.
(ez ugye alulfeszelésnél nem gond, de OC-nál, ha felfelé állítottad a feszt, gond lehet...)
Megoldás az, ha mókolod a BIOS-t, átállítod a default feszt, esetleg a power tune limitet, és utána már külső program sem kell, elég ha CCC-ben állítod az órajeleket...
-
Anfänger
őstag
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni egy fontos kérdésben?
i5 2500K procim van egy asus 660 ti 3gb oc vga-val.
Észrevettem,hogy a bf4-ben a proci 100%-on ment végig, a vga 99%-on.
A procinak adtam kis tuningot,4,4 GHz-re belöttem,de ugyanúgy 100%-on ment a bf4 közben,a vga persze ebben az esetben is 99%-on.
Ezután vissza állítottam a procit defaultra,ht-on. 3,3 GHz-en a játékban 80-90%-os volt a proci kihasználtság.
Miért?

-
fatal1ty1984
őstag
volt 2600k-m tudom mit tud,és annak is kellett 4.2-4-3 mit az öszes i7-esnek,hogy egy 1000mhz-en ketyegö 7970-est kitudjon hajtani.ezért érthetetlen nekem,hogy egy 3.4gh-zes i7 2600k hogy a francba tudja kihajtani azt a vga-t. max akor ha legalább nem fullHD-ba tolod maxon
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Attix82
üzenetére
igy egyszerübb felfogni a dolgot,nem a a vga kéri a proci teljesitmény és igy jön ki az fps szám mivel az video teljesitmény,és nem forditva müködik a dolog,hogy te agyon hajtod a cpu-t és akkor a vga többet tud.akkor ennyi erövel nekiesek nitroval vagy kompresszoral az i7-nek megcibálom 6ghz-re és nemkell titán sli,vagy 290xcf mert ugyanott vagyok mit azok egy léghütös procival.
bocs mindenkitöl csak kezdek kiborulni a fogalmatlanságtol és a tul sokos embertöl.ezt meg aki inge vegye magára
dolog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tegnap még 140K volt... Sehol a világon nem esett egyik 7970 ára ilyen szinten, sőt, a 280-ak felett maradt a legtöbb helyen. Itt vagy tévedés van, vagy valamelyik nagykerben valakinek nagyon jó kedve lett, vagy nagyon meg akar ettől a karitól szabadulni...
Ennyiért tényleg ajándék. 

Semmivel nem ér többet amit te választottál

Ha tuningoltam, jött az FPS, vagy csökkent a proci kihasználtsága. De tuti nem VGA-s kérdés ez, hanem amit írtam, vagy BF vagy procituning.