- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
Az Asus HD6970 az lejárt lemez.
Ez már egy másik. Én beszéltem itt sok emberrel és olvasom is a topikot. ASUS DCII a legjobb. Sapphire csak 2 év garis és ott a boost. Hát vannak azzal a boostal gondok. Én ezért választanám a biztosabbat. DCIILEgjobb minőség. Valaki másik topikban írta, hogy sapphire-nak játék alatt a ventije hangos és zavarja őt. Ez is egyéni vélemény, de ASUS DCII-nek tuti még hangja sem lesz, 3 év garis és minőségi.
Én egy ASUS HD7950 DCII-re fogok váltani, amint összejön a keret. -
szasanyi
félisten
Azért nem mondtam ilyet, mert egyrészt az általában elég tág fogalom, és nem is volt annyi nálam amiről akár csak általánosságban is messzemenő következtetést lehetne levonni. Mindenképp javaslom a topik olvasgatását mert már sok tapasztalat, sz@rság le van írva amit nehéz lenne összefoglalva leírni egy hsz-ben.
A zajszint is olyan dolog, hogy abszolút mértében egyéni hallás-, és tolerancia küszöb kérdése. Lehet, hogy ami egyik embernek az még halk, azért a másik kártyát cserél. Erre is volt példa, megtalálhatod ha visszaolvasol.
Ami tudok, mert van (volt) az a PowerColor PCS+ remek hűtővel rendelkezik nem tuti nem hangos, de hasolló a Sapphire Dual-X is. Ezen kívül az ASUS DCII is ide tartozó és halknak mondott, mégis hatékony hűtés (LOAD annyi hangjuk lehet, ami éppen hallható). A nonOC és az OC kártyák között némi (néha elég sok) árkülönbség van de nem lehet azt mondani, hogy utóbbi tuti jobban fogja bírni a további órajel emeléseket.
Egyébként annyi a hibás, és kevésbé tuningos darab, hogy szvsz nem érdemes kimondottan drága modellt választani - persze ez megint egyedi, de főleg buxa kérdés. -
Raggie
őstag
Az első kérdéshez még nem tudok nyilatkozni, mert csak jövő héten csatlakozom a HD7950-est birtoklók csapatához, de a második kérdésedre:
szerintem az alaplap csak minimálisan befolyásolja a tuningot. Inkább a tápegység az ami számíthat, de az is inkább csak abban, hogy tudja-e stabilan adni a szükséges wattokat(tehát a konkrét voltértékek, frekvenciák nem függenek tőle). De cáfoljon meg valaki, ha tévednék. -
szasanyi
félisten
Tuningra nincs garancia, ez szerencse kérdése de ált. elmondható, hogy bármely HD7950 megy 950-1000Mhz-en alapfesszel (1.095V) illetve feszemeléssel 1100-1150Mhz-et. Előbbi ritka, mivel többnyire már BOOST verziót árusítanak, de lehet BIOS-t cserélni rajta.
Az alaplap nem befolyásolja a VGA tuningot, viszont a táp - mivel az szolgálja ki - igen! Néhány webshop ahol általában érdemes vásárolni: iPON, HardverKER, PCX -
Foxmulder89
senior tag
1. Nem igazán. ~6-7%-al magasabb GPU órajel kell az 50-esnek, hogy behozza a 70-est. Mindkettővel jól jársz, de ha tuningolni is fogod, a kistesóból jobb ár érték arányt hozhatsz ki.
2. A referencia 7950-nek 800mhz-en fut a gpu-ja, van egy pár OC változat amik 900-925mhz-en mennek alapból, de ez nem garancia rá hogy tovább is húzhatóak, mint a ref. Simából és OC-ból is kifoghatsz jobbat/rosszabbat.
1150mhz-et azért mindegyik szokta vinni, van amelyiknek 1250 sem gond.
3. Gigabyte is jó, de csak ha rev 1.0-ásat tudsz szerezni. Más revízióson nem lehet feszültséget állítani. Boostot kerüld ha tudod, nem jó másra csak fejfájásra.
4. Úgy tudom a referenciák elég jól mennek, valószínűleg az áruk is kellemes, cserébe hangosabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Energiaital topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest