Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
theniel
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Ő a Crash Test Dummies csapat tagja. Vagy berepülőpilóták.
A legújabb, legveszélyesebb, kipróbálatlan hardverek - "vadlovak" - megszelídítésére vállalkoznak.Respect nekik!
-
theniel
aktív tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Pont csak annyi embert akinek a cf és az említett felbontású monitor van a birtokában.
És a probléma azért súlyos, mert ha ezután visszaviszem az üzletbe akkor driver problémára hivatkozva elhajtanak.
Persze várni amíg kijavítják...., de akkor ennyi erővel a Keplert is megvárhatom. -
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nyáron majd egy 7950 Crossfire-re...

-
válasz
Cybertrone
üzenetére
Senki nem veri a mellkasát moderátor úr csak arról volt szó hogy most nem éri meg 480 SLI-ről váltani 7970-re maximum a fogyasztás miatt az is csak nagyon hosszú távon (3-4 év) hozná be az árkülönbséget, és akkor azt még nem is vettük figyelembe hogy még az OC-s 7970 is 20-30% al lassabb... Jó kártya lesz ez ha normalizálódnak az árak de most nem ér ennyit.
-
Cybertrone
veterán
Fejezzuk be... aki sli vel veri a mellkast menjen cf ellen!

-
Cybertrone
veterán
Fejezzuk be... aki sli vel veri a mellkast menjen cf ellen!

-
válasz
alibaba78
üzenetére
Max 600W-ot mértem 100%-os GPU terheléssel 825/4000Mhz-es órajeleken játékok alatt, a 7970 meg olyan 400W körül ehet (ráadásul alap órajelen) az kb +0.2kWh óránként napi 3-4 óra játékkal számolva elég sokáig kellene használni hogy behozza az árkülönbséget (3-4 év) és akkor még ott a teljesítmény különbség is...
Nem azt mondom hogy később nem lesz értelme váltani de most még biztosan nem. -
kasa85
őstag
válasz
Gaboo007
üzenetére
Én is pont ez miatt várok.
Lehet tunigal be érné az el hanyatlott CF/SLI kezelésű játékokat,de ha azt nézem akkor darabonként adunk 15%tuningot akkor mindjárt +30%-al gyorsabb lesz a CF/SLI.
Érdemes várni egy kicsit legfeljebb a GTX480 ára is feljebb megy,és a HD7970 é is ne adj isten,és ha rá kell fizetni akkor nincs bukás.
Legfeljebb a piac alapján bele számoljuk a használt vga árát,így ugyan annyi lesz a költség vetésünk az új jövevényre mint most.
Ha várunk Májusig akkor több szerencsével akár nyereségesen is ki lehet jönni az új vga vásárlássakkor.
Kicsit irreális az,hogy egy Xbox és két HD6950 árával ér fel az új kártya.
Nem AMD oldalról van elk.rva hanem ilyen jelenleg minálunk a piac.
Lemegy a téli szezon csökkenek a műszaki cikk árai,3hónap múlva lesz egy épkézláb driver az új jövevényhez amiben már a CF is megmutatja a foga fehérjét.
És a harmadik több készlet lesz az országban nagyobb választékkal,és jön a kis tesója ami olyan lesz jobbik esetben mint a HD6950/70 olcsóbban.
Több egyedi hűtés és sorolhatnám.
Ha nem is drasztikus lesz az ár csökkenés,elég ha 140/150 lesz a bolti ára,és nem helyenként hol 180/220e FT körül. -
válasz
Attix82
üzenetére
Most olyan 70k/db áron tudnám eladni a két GTX480-at azaz lenne 140k-m és 180k-ért tudnék 7970-et venni. Tehát 28%-al több pénzért kapnék egy kb 20-30%-al lassabb VGA-t, ez annyira még mindig nem hangzik jól.
Ha azonos áron esetleg kicsivel olcsóbban megkapnám a 7970-et akkor elgondolkodnék a dolgon, de ezen az áron én még kihagyom. -
Attix82
addikt
válasz
Gaboo007
üzenetére
De ugye az árfolyam megint más most, anno 1 dollár olyan 190 ft volt: 550x190 = 104500 Ft x 1,25 kb 130e ft lenne a 25 % adóval és a régi erős Ft-al. Sőt most nézem volt 170 Ft környékén is: [link] (400 értéknapra rakva)
Vagyis nem az AMD cseszte el a VGA árát, hanem más
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze természetesen a többi VGA is jobb áron lenne, de ugye a fizetésékhez talán jobban igazodni.
-
válasz
deicide
üzenetére
Ugyanezekkel a beállításokkal radi8tor1 7970-e 1280/1640 órajeleken:
1920 x 1080/Very High/High/16/SSAO On/TS On/AS On/4X
Used AvP_D3D11_Benchmark.exeNumber of frames: 7964
Average Frame Time: 13.2ms
Average FPS: 75.9Sapphire HD 7970 OC: 1280/1640MHz 1.300V
+22% a GTX480 SLI-nek AvP-ben (114k volt három hónapja a 2db kb 3 hónapja, azóta sajnos ennek is elszállt az ára)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stukker1987
üzenetére
Szerintem csak azok csalódtak, akik nem vették meg.

-
válasz
Stukker1987
üzenetére
Nem a sebességgel van a baj hanem az árral, mondjuk ezt most el lehet mondani az egész VGA piacra sajnos...

-
Stukker1987
senior tag
"Egy korábbi elemzésünkből már kiderült, hogy az újabb driverektől várható plusz sebesség nem csak hiú ábránd. Jelen esetben egy gyökeresen új mikroarchitektúráról és kártyáról beszélünk, ezért véleményünk szerint még biztosan lapul benne kiaknázatlanul legalább 10-20% plusz."
Ezt a 2 mondatot azért ne felejtse el az,aki most egy picit csalódott a 7970-ben.
A cf-ben is várható javulás az biztos.
-
kasa85
őstag
Köszi

Akkor van vajmi esély,hogy egy kicsivel többet kapjunk mint a DX10.1 esetében.
Keplernek nem nagyon néztem a várható tudását,de gondolom ott is lesz csík szélesség váltás.
Azt olvastam a múltkoriban,hogy 2011év végén azért nem jöttek ezek a termékek,mivel nem sikerült a csíkszélességet csökkenteniük,így várhatóan nem fog változni.
Bár ezt legalább fél éve olvastam valamelyik oldalon gondolom azóta,már változott ez a tény állás.
Minden esetben kíváncsi leszek mennyire fog a két gyártó össze dolgozni,ha ezt a technológiát teljes mértékben ki szeretnék használni.(#1470) polonic
Köszi a linket,akkor már ezt is tudjuk
(#1473) polonic
Pontosabban AMD Radeon™.
Nekem az Ati jobban tetszik,és ahogy sokan másoknak is nem véletlen![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Kepler is DX11.1-es lesz, de ott az NV az ARM-ra épít, vagyis nem olyan a helyzetük, mint az AMD-nek. Az AMD a GCN architektúrával az x86/AMD64 irányt erőlteti. Ezek a VGA-k már nem úgy születtek meg, hogy itt nagy háború lesz. Az lesz, csak nem VGA-piacon. A fő fejlesztési szempont a CPU-val való integrálás. Az AMD világos, hogy AMD64-et választ, míg az NV-nek az ARMv8 jelent lehetőséget.
Igazából a DX11.1 specifikációi nem szigorúak. Két kötelező újítás van benne. A specifikus kiterjesztések nem tartoznak a követelmények közé, mert az NV például képtelen támogatni a PRT-t. Amilyen kiterjesztéseket az AMD készít, azokat úgy készíti, hogy az x86/AMD64 utasításarchitektúrához igazodjanak. Az NV pont úgy fog dolgozni, hogy az ARM-hoz igazodjanak a technológiái. Logikus, hogy az MS nem várhatja el, hogy ilyen feltételek mellett a gyártók támogassák egymás kiterjesztését. -
polonic
félisten
"Jelenleg ők pénzelik a PC játékok java részét,így én is ettől félek."
Ezt mégis miből gondolod?
Legalább nézz utána. Mondjuk Abu blogjában
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha lesz ilyen, akkor sok jóra nem. Egyelőre az AMD a PRT kiterjesztést akarja berakni, amivel valós időben képes kezelni a rendszer a PTEX textúraformátumot például. Ha ez bekerül, akkor lényegében a teljesítmény a legtöbb terméken nem lesz korrekt. Olyan lesz, mint a Rage. Az is megatextúráz, csak nem PTEX formátummal, de a textúrázás elvi működése egyezik.
Egyelőre a PRT csak OpenGL kiterjesztésre érhető el. Szóval attól nem kell tartani, hogy ezt játékok elkezdik idén tömegesen használni. A Prey 2 és a Syndicate esetében van erre esély, mert ez a két játék OpenGL-es motorra épít. Illetve a Rage-hez lehet csinálni patchet. -
kasa85
őstag
válasz
becsitibi
üzenetére
AZ a érzésem,ha a Kepler nem vált 11.1re akkor az lesz sajnos.
Jelenleg ők pénzelik a PC játékok java részét,így én is ettől félek.
Mivel a retkes Mikrofos nem jelentette be az új konzol generációt,így számíthatunk arra,hogy költség hatékonyság miatt kevés cím fog érkezni az elkövetkezendő 1/2évben.
Szerintem amikor minden játék támogatni fogja 90%os nagyságrendben a DX11 és a vele járó tesztelálciót az kb nem vagyok jövőbe látó 2015 lehet.
Jelen a fekete/fehér dobozok több pénzt hoznak,így csak átiratot,és egy két DX11.1 gyöngyszemre lehet számítani.
Ha a gazdaság még jobban romlik akkor még kevesebbre számíthatunk.
Elég csak rá nézni mennyi össze csapott játék jött amire fél nap alatt kaptunk egy foltot,hogy ne lépjen ki exe hibával,vagy ne kék halálózon el a rendszer.
-
kasa85
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Szép tesztek amiket csináltál hitelesség képen,hogy mit tud egy VGA val tudsz majd teszt hegyeket fabrikálni.

Persze nem sürgős,ha lesz rá időd.

Jó lenne egy olyan tesz amivel meg lehet állapítani mi a minimum/átlag/és a maximum FPS értéke az adott játékokban.
Ezen dől el a dolog mit is tud a kari.
Engem már nem izgat,hogy 100 vagy 120fps em van,mert ebből úgy is a monitoromnak köszönhetően csak 60at látok képkockákban.
Hanem az izgat,hogy mennyire stabil az Átlag FPS nagyobb környezeti behatáskor.
Látom meg vagytok elégedve CF/SLI tulajok a kártyával,és ez engem már meg győzött.
Nyilván ott hiába kaptatok nagyobb FPS valami nem lehetett kerek a két kártya üzemeltetésével.
Az fps zuhanások amikre fentebb ki tértem,és a CF/SLI hatékonysága egyes játékokban.
Talán a memóriavezérlő 384 bites,és a több szál kezelésének köszönhető.
Gondolom a DX11.1 az egy fel javított változat amire könnyebb lesz DX11 játékokat írni,és valamelyest gyorsabban is fognak tőle futni a játékok.
Grafikai különbség gondolom nincs a két verziós között. -
Gaboman
nagyúr
A PHs tesztnél én nagyobb előrelépést vártam volna a CFtől, nam túl nagy a %os gyorsulás a sima kártyához képest!
Az hogy átlagban csak 30-40%al tud többet egy 6990 és 590nél árban meg a duplája az eléggé sajnálatos! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone
üzenetére
Alapon járatták a ventiket. Nekem is fagyizott egyszer 3dMark alatt CCC maxon, amikor alapon mentek a ventik.
Abu85: legalább valaki már bejáratott kártyát kapott.

CF teszt meglepett, mintha azt mondtad volna nem lesz CF tesztetek. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cybertrone
üzenetére
Van olyan opció is, hogy vigyázni kellett rájuk, mint a szemünk fényére.
Amúgy sem vagyunk a tuning hívei, mert minden termék más. Csak azért csináljuk, mert ha nem lenne a tesztben tuning, akkor menne a fika. Húzunk valamennyit, aztán csók, a végletekig nincs időnk kitesztelni. -
Crytek
nagyúr
-
Joker94
aktív tag
Nagyon állat lett a VGA,csak nekem még 1-1,5 évig megfizethetetlen lesz.

De addig is nézem Cyber tesztjeit.
Ja és egyet értek az elöttem szólóval,ne a netes tesztek alapján ítélkezzetek,Cybernak volt 580 SLI csak össze tudja hasonlítani a 2 VGA-t.
-
jones965
Modder
Akkor én is megszólalok a teszt előtt.
Nekem is van ( volt) a gépben mind a GTX580(sli), valamint HD 7970.
Nem hinném, hogy a ph-s teszt mást hozna le, mint amit én is tapasztaltam.
Ez a kártya porba alázza a GTX580-at, számszerűsítve 20-40%-id terjed a töbletteljesítménye programtól függően.
Ritkán veszek AMD kártyát, de ezt nem hagyhattam ki.
Félelmetes az ereje, és még a tudását ki sem próbáltam.Érdeklődve várom Oliverda tesztjét.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stukker1987
üzenetére
Pl, mert arra megy el az ideje, hogy ide is válaszolgasson. Emberből van, nem humanoid.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stukker1987
üzenetére
Minél többen kérdezitek annál később.

Lesz GTX580.
-
schwartz
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
20%-al gyorsabb mint a GTX580 de szarra ver mindent... Ebredj mar fel!
(#1431) Abu85
Tudjuk, nalatok mindig minden rebdben van az ATI-vel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nem kell egy vagy kétszeres kártyatulajnak lenni ahoz, hogy csak pislogj egy ekkora hiba miatt. Persze egy kártyaként is jobban megy, mint egyik-másik CF/SLI és nyilván orvosolják a dolgot, de akkor is stratégiai epic marad.

Itt kérdezném meg radi8tor1 fórumtársunkat ő is tapasztalta-e az említett problémát? -
Cybertrone
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Lehet dobalozni a tesztekkel de itthol meg single kartyakent is jobban megy mint barmejk tesztben... Nagyon messzi kovetkeztetesekre engednek a tesztek, en majd magam tesztelem az a biztos!

Plusz itt olyanok az okosok akiknek meg egy kartyajuk sincsen nem hogy ketto, es csak olvasnak ezt azt a neten... az a tuti
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Akár ennyivel is elintézheted a dolgot, de mondjuk várhattak volna a kártya piacra dobásával míg megírnak egy korrekt drivert. Itt gondolok arra, hogy persze nem tökéletes, de mondjuk minden felbontáson teljesít CF-ben is. Jó arcok...nem sokan építenek ebből CF-et. Hát istenem, mire való a teszt fázis? Nekik mindenre fel kellene készülniük. Szvsz ez stratégiai epic az AMD részéről. Ugyebár a kártya - ahogy ha jól emlékszem te is írtad - nem 1080p-re készült, hanem fölé, erre pont magasabb felbontáson van baki... [link]

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
Ne járjál már ennyire a fellegekbe, ez mindig így volt az új szériás csúcskártyáknál, hozta azt egy maggal amit az előző generációban az X2 vagy CF.
De engem csak annyi zavar hogy jelenleg ez lehet driver probléma is a tesztnél a sima kártyához képest a CF minimum FPSben nem lép túlzottan el, nem úgy mit átlag FPSben.
Remélhetőleg ezt a problémát megtudják majd az újabb driverekkel oldani, hiszen hiába a nagyobb átlag FPS ha minimumban alig van előrelépés. -
Gaboman
nagyúr
Ezt a CF tulajok is így tapasztalják a single kártyához képest?
-
theniel
aktív tag

CrossFire IssuesWe have to comment on our CrossFire issues in this article and of course point out that these are NOT XFX's fault. Instead, we seem to have found a fault with the AMD drivers and its QA program. The problem of not seeing any scaling at 2560x1600 in Battlefield 3 (and ONLY 2560x1600) while seeing no scaling in Batman: Arkham City, crashes at 2560x1600 in Skyrim and the large dips in frame rate in Deus Ex: Human Revolution are pretty dramatic and damning for the brand new architecture. .....

catalyst, a név kötelez .....
-
HuTi.HUN
tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Annyira nem lenne furcsa, 7950-ből már volt

[link] -
Ezt nektek
:
-
Stukker1987
senior tag
-
alibaba78
őstag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Gainward???

(#1405) kockaharcos: Megvarom az 3VGA-t, es utana dontok.

-
Cybertrone
veterán
válasz
Stukker1987
üzenetére
Akkor se kéne... 2db 80mm-es ventinek nagyobb a zaja, mint egy db mittudoménmekkorának
Jól van a meleg kint, had tolja...
A többi meg marketing! -
Stukker1987
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Igen ebben igazad van, be tud fűteni a házba.
Megfelelő gépház légáramlat kialakítással ez azért annyira nem nagy probléma... -
Cybertrone
veterán
válasz
Stukker1987
üzenetére
Hát nekem nem kéne a 2db 80mm-es ventivel szerelt belső keringtető

Új hozzászólás Aktív témák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen légkondit a lakásba?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek