- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor #30194 üzenetére
Abszolút
Ezt sem fogom kihasználni attól tartok, de ki kell próbálnom, el lehet bütykölni vele.
(#30195) zserbox
Én is megtaláltam guglin pár hete véletlen mikor alpenföhn hűtőket néztem, egy ideig ez volt élesben (talán egy napig sem..) aztán ment a lázadás, jó ahogy van most.
-
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor #30192 üzenetére
Nem bírok tovább ellenállni neki
, de még mindig az a véleményem ár/teljesítmény arányban kis oc-val 7850 viszi a prímát átlag felhasználásra. ( Főleg 40-45 ezer körül, nem a majd 7870 árán lévő asus ) XT-vel viszont jó finomhangolni, és picivel időtállóbb talán, de addigra úgy se lesz meg már.
-
Algotis
addikt
válasz
lowzor #29987 üzenetére
Neeeem nem így zörög, sokkal halkabban, egy picit normálisabb gépházzal meg se hallanád, csak nekem olyan most a gépházam, hogy 10 éves, és akkor ez volt a legolcsóbb.
Kábel menedzsment meg rezgés csillapítás stb.-től ne is álmodj, egy kőkorszaki vas az egész, de most komolyan
-
-
törölt tag
válasz
lowzor #29976 üzenetére
Ennek az üzlet része azért más!
Régebben sokkal többet játszottam,jobban lekötött. Mostanában már időm sem nagyon engedi, van hogy a társaság hiány miatt (multi) nem érdekel a játék. Most már csak annyira érdekel a VGA illetve a pc összes alkatrésze (fejlesztés terén), hogy ha kijön egy új játék ami érdekel is, azt 1x legalább ki tudjam játszani normálisan.
Most pl jóval erősebb gépem van mint amekkorára szükségem lenne,még játékok terén is. "Nem győzöm" alulfeszelni a VGA-t és a CPU-t. -
Algotis
addikt
válasz
lowzor #29975 üzenetére
Nem, nem 20 évre tervezek vga-t, hanem addig, ameddig elég. Pl. 2 éve vettem a 6770-et, az már elég kevés lett mostanra, meg úgy a gép többi része is, ezért megérett a cserére.
Nem tudom, hogy meddig képes működni egy vga, mert 2 évnél tovább nem volt még 1 vga-m sem nálam.
Inkább maradok átlagfelhasználó, és nem akarom tényleg a kártyát a határain járatni, mellesleg nem is nagyon bírja a tuningot a kártyám...A fesz állítástól meg amúgy is "félek", mert mégis csak az árammal játszadozni nem olyan vicces, és akármi elsülhet, vagy történhet és én tartok ettől. Lehet hogy ez hülyeségnek hangzik, de tényleg nem fogott meg ez a tuning dolog.
A végén még lehet, hogy nem 2 évig lesz vga-m, hanem több ideig, és sokáig fog kelleni, és számíthat 1-2 év.
Nyílván nem 8-10 év múlva, de 4-5 évig könnyen elképzelhető, hogy nem fogom a gépemet upgradelni, hanem veszek egy "Next Gen Xboxot" és a gaming meg van oldva -
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor #29966 üzenetére
Így van, ez egy szenvedély, hobbi. Jobban is foglalkoztat a téma, mint a játékok bevallom.
Van pár játékcím amivel néha hosszasan játszom, kikapcsolódok vele és leköt. Sajnos ezek száma egyre csak csökken. A 0day játékokra ráugrok mert ki kell játszani kategória nem vonz, de viszont az, hogy teljesítenek alattuk a hardverek már annál inkább. Valakinek ez csak egy céleszköz, pont ez a jó benne.(#29970) kovsol
Így van, valakinek nyűg kitesztelni, olvasgatni róla mert addig sem arra használja amire készült. Nekem lehet jobb szórakozást nyújt a minden évben kihányt címek új részénél.
(#29974) mr bauer
Nincs itt semmi vita, mind a két nézőpontot meg lehet érteni.
-
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #29951 üzenetére
Ezt a +8% -t gondolom valami 3dmark eredményre alapozod. Ez játékonként eltérő, hogy a kártya melyik része a szűk keresztmetszet és lehet nagyobb eltérés is.
Mostani giga kártyám 1,11V viszi az 1100MHz -t.
Eleve ha +8% az eltérés köztük akkor miért kell +100-120Mhz állításod szerint neki ? Akkor nem 1080Mhz en kellene már hoznia a 7870 -t lazán?(#29954) zserbox Egy hete van elküldve gariba. 2-4 hét a várakozási idő.
-
válasz
lowzor #29876 üzenetére
Lehet,hogy igazad van,de az enyém ráadásul helikopterezik is...Vettem rá egy másik hűtést,azzal rendbe jött,na de miután többeknek gariba kicserélték helikopter miatt a vga-t ,így én is visszaküldöm....
Azóta van egy asus7850-em ,amit az asus tweak-el hasznélok,és perfektül teszi a dolgát...
Majd ha a garancia rendeződik, kialakul,hogy mi lesz a vége...
De a lényeg ,az én hawk.om ugyanezt csinálta AB-val, tweak-el, mindennel... -
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor #29860 üzenetére
A Sapphire -on is soknál rezeg a burkolat, semmi mást nem kell csinálni csak meghúzni pár csavart.
Egyébként az anyaghasználatnak ehhez nem sok köze van, tudtommal az MSI TF3 hűtésén kívül majdnem mindegyik gyártó kártyái műanyag burkolattal érkeznek. Sokan írták már a fórumon, hogy az ASUS kártyákon is rezeg néhánynál a burkolat... -
Algotis
addikt
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #29770 üzenetére
Ja, valami nagyokos jól megtervezte a GUI-t, elrejtett csúszka, és véletlen se lehetett volna egy sorral több, hogy kiférjen a limit a csúszka nélkül.
(#29771) Jim74:Olyat keress, ahol tudsz légcserét kialakítani a VGA körül is. Az én házam olyan, de az nagy és drága. Itt talán találsz megfelelő segítséget: [link]
A +20% pedig igen, megdobja a terhelését, fogyasztását a karinak. De ha nem adod rá, akkor kisebb órajelen megy nagyobb terhelésen, mint amit beállítottál. Ezt viszont csak az Afterburner tudja mérni, ha bekapcsolod a low level hardware acces-t, GPU-Z nem látja. A Logout tesztemben kép is van mindenről, nem keresem ki neked megint a linket.
Esetleg még ilyen 10-15% power limittel lehet próbálkozni. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #29743 üzenetére
Persze, sok is. De ez szélsőséges körülmény.
Tuningnál kell erre figyelni és ennyi. Kicsit túl lett tervezve a GPU-hűtő, nagyon komoly darab, ez persze nem baj, mivel nagyon könnyű így némaüzemben használni.
A VRM-nek annyi a lényeg, hogy azért ne 0RPM-en menjen a GPU hűtő hogy kis szelet kapjon, és ne ilyen 1200Mhz 1,2V+-okat kelljen meghajtania kombustorban....Ahogy írtam, 200W környékén még remekül elvan, amiből játékok alatt +20% poweren kb. 1100Mhz megfelelően belőtt fesszel simán, biztonságosan kihozható.
(#29744) Jim74: Az AB okosabb progi, de még csak a béták kezelik a kis 7870 XT-t, én azt használom. Alternatíva a Sapphire TriXX, az kevesebbet tud, de stabilabb sokkal. Utóbbiról leírás van a logout cikkem fórumában.
Monitorozni pedig GPU-Z vagy HWiNFO.
A +20%-ot AB-ben vagy TriXX-ben is rá tudod adni.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #29740 üzenetére
Nincs baj a hűtésével. Csak nem egy túl erős VRM, csak 4 fázis. Főleg ezen spóroltak ezeken a kártyákon a 7950-ekhez képest. Ellenben jóminőségű cucc nagyon, csak nem arra való, hogy az egekbe húzd a kártyát.
Nézd meg ezt pl, "takarékos" ventiprofillal, +20% power, Kombustor burn is: [link]
Ebben a tesztben a 7950-em alulfeszelve is 80 fokra melegszik VRM téren 2800rpm-es ventivel 2200-al szemben.
Játékokban pedig soha nem melegszik fel közelsem ennyire, ez pl. Crysis közben ugyanez a beállítás a 7870XT-n: [link] -
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor #29119 üzenetére
Elég sok butaságot írsz hallod e! Itt konkrétan ha a giga 7870-est nézzük erősen a nulla felé mutat a meghibásodási arány és nem 1-2 ember rendelkezik azzal a modellel! Ezt pl a sapphire márkáról nem mondhatjuk el nagyon nem! Jól megvezeted itt az embereket!
Mennyit fizetnek hogy utáld a gigabyte márkát és hazudozz össze vissza róla nulla tapasztalattal? -
válasz
lowzor #29121 üzenetére
Köszönöm, Fenergie84 Neked is.
+200 MHz VRAM frekvencia jelent érdemi különbséget játékok alatt?
A GPU órajel emeléshez külön program kell, vagy catalystből megoldható?
Mivel érdemes tesztelni, hogy stabilan megy-e az OC frekvenciákon a kártya?Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de VGA-t nem is emlékszem, hogy mikor tuningoltam utoljára... Talán ATI 9800PRO volt az utolsó?
-
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor #29114 üzenetére
Az árcímke és a komolyabb teljesítményű hűtés is mellette szól. És mi is szól ellene? Hogy ha elcsapja egy autó elrepedhet a műanyag a tetején? Vagy, hogy alapból 40% -on pörög a ventillátor amit 10 perc alatt kismillió szoftverrel be lehet állítani tetszés szerintire?
Áruld már el nekem miért ilyen fontos utálni a Gigát, mert biztos nagyon hülye vagyok de nem értem. -
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor #29092 üzenetére
Úgy gondolom megérdemelted azt a kis hsz-t.
A lényeg a lényeg a zafírnál jobb a giga és vállalhatóbb márka ajánlható a többi nem lényeges.
De semmiképpen nem gagyi és nem visít 40%-on.
És egy asushoz képest nem ilyen 3 fokkal hűvösebb hanem jóval többel. Full load 50 fok.
-
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor #29088 üzenetére
Bármelyik tesztben nézem mindenhol nagyon hűvösnek és halknak írják le a kártyát, és mindenhol ez jön ki győztesként, legalább is hőmérséklet szempontjából, hang terén 40dB-en operál a kártya load alatt, ami még halknak mondható. A műanyag borítás rajta ugyan az ahogy néztem mint a WF2 -n, csak természetesen hosszabb a 3 venti miatt. A ventillátor % pedig ahogy már HSM kollega írta egyáltalán nem mérvadó, az előző kártyám (EVGA GTX660SC) 40% -ig pörgött fel max, a fölé csak kézi beállítások mellett ment de akkor már visított. A Sapphire-omon 50% fölött van még jóval és halk, a légszállítás mégis sokkal nagyobb (2 venti vs. ref hűtő). Pöröghet valami 2000rpm -en és nevezhetjük 50%-nak, de erre a fordulatszámra lett tervezve, ez ugyan így igaz lehet valamire ami 1200rpm-en pörög és 80%-nak van írva. Jó az a borítás, nem egy TF3 minőség (mármint külsőleg) de ha azt tekinted nem is fizetsz felárat a márkáért, és ennyi pénzért ezek azért elég minőségi kártyák.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #29088 üzenetére
Kérlek, így: "Amúgy az fasza, hogy van légszállítás, de ha már
45%-on ittvisít nekem, azt nem tudom tolerálni."A baj a visítás. Tök mindegy, ez 1200rpm vagy 1900, de ha szar a venti, 1200-on is lehet hangosabb, mint egy másmilyen 1900-on. Ezért mondtam, tök felesleges ezt hasonlítgatni különböző hűtéseknél. Az számít, tud-e halkan, stabilan, elfogadható hőfokokkal működni, avagy sem a komplett kártya+hűtő+venti. Ugyanis ez a három dolog mind összefügg.
-
Algotis
addikt
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #29083 üzenetére
Nem a % számít, hanem hogy mennyi a légszállítás azon a fordulaton, és mennyire hűt a hűtő, és ehhez milyen hang társul.
Nekem a TF3 is itt vérzett el, hogy ha levegőt is mozgatott a ventilátor, akkor állati zavaró visító hangja lett egyből. És ez tök mindegy, 10%-nak nevezed, vagy 70%-nak. Ezzel szemben a Sapphire 7870 XT alig hallható semleges szélzajt kezd először produkálni, ami csak lassan erősödött fel.
A TF3-at nem lehetett igazán halkan használni ha hűtés/stabilitás is kellett, míg a Sapphire-t igen.
Úgyhogy a puccos fémborítás még nem minden.... -
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor #29063 üzenetére
Ahogy írtam korábban tegnap szereltem be öcsémnek egy Giga WF2-es HD7850-et (WF3 -al nincs tapasztalatom, bár az szerintem csak jobb lehet) és egyáltalán nem találtam "gagyinak" a műanyag burkolatot rajta, a Sapphire-okon is kb. ilyen a burkolat csak matt festéssel. Venti profilt állítani tényleg pár perc, a hűtés pedig nem igazán 3°C -al hűvösebb hanem legyen mondjuk 8 (ami azért már elég nagy különbség, főleg mikor a többi kártya már 70°C -nál jár). Persze kinek a pap, kinek a paplan de én személy szerint tudom javasolni a Gigát, főleg ha a többi márkát drágának találod.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #29070 üzenetére
Hát, ez van. Relatív, kinek mi a "gagyi", bár az tényleg elég érdekes, miért kell mindenképpen legalább 40%-on tekerni.
A refi 5850-em pl. jóval halkabban és melegebben tekert, mint ahogy nekem tetszett volna, míg a Powercolor 7950 nekem túl hűvös/hangos gyárilag. Ettől függetlenül egyik sem gagyi, csak máshogy voltak belőve. Mondjuk a Sapphire 7870 XT gyári BIOS-a majdnem megfelelt, de azért annak is csináltam saját ventiprofilt AB-ben, biztos, ami biztos. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #29063 üzenetére
"Engem személy szerint zavarna az a 40%-os alapfordulat, mert annál lustább vagyok, minthogy az Afterburnerrel szórakozzak a ventiszabályzással."
Ezt úgy írod, mintha akkora nagy meló lenne beállítani. Ja, legalább 10 percet elvesz az életedből a kiteszteléssel együtt...
Utána meg már megy magától...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
lowzor #28741 üzenetére
Értem nem emlékeztem erre a mesére.
Vicces amúgy én is egy több mint 10 éves játékkal tolom többnyire (cs 1.6) meg test drive ferrari racing legends aminél az aa nem megy. :/ Tegnap nagyon megörültem amúgy mert végre van egy olyan erős gépem ami simán viszi a rig & roll-t csutka maxon.
Metro last light kijön akkor vehetsz egy 7990-et is fizikázni meg egy gtx 690-et. -
HSM
félisten
válasz
lowzor #28732 üzenetére
Ez teljesen butaság. Még a régi, 800Mhz-es 7950-nél is 1120-at kéne menjen, az új 925Mhz-es alapórajeléhez képest meg inkább max 30%, amit bírnak, de inkább 1000-1100Mhz környéke, ami szinte mindenkinél megvan normálisan 24/7-re, ami 8-19% tuning. Nem kell túlszépíteni ezt a 7950 dolgot.
De ezt tényleg nem itt kéne, mert itt nem fogják a 7900 tulajok látni, és így terjed majd a tévhit, aztán jön a csalódott user a 7900 topicba, hogy dehát miért nincs meg a "garantált" 40% tuningja....
(#28734) marcusa: Valami user-error volt a srácnál, vagy döglődöt a karija. Gondolom, te se gondolod komolyan, hogy 50Mhz-et ne lehessen húzni egy kártyán, ami kb. 6%....
(#28735) belinho: Sajnos vannak gyártók, akik adnak feszzáras karikat, de azokat nyilván aki tuningolni akarja, elkerüli, és máris probléma megoldva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest