- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz
starpeter #19260 üzenetére
ezt amit belinkeltem.13.11.et.
sapphire 7770 van.Grave>>neked mennyit kap a 7850?alapon és a tuning orajelen....7870et elkapja?
ez az xfx kártyák nekem nem szimpik.szürke egysiku.semmie xtra hűtés 1-2 venti végig az egész sorozatban.
a his faja de mo.n hol lehet kapni?
a te 7770ed ment 1280at? -
dragonfx
veterán
válasz
starpeter #19256 üzenetére
egyszerűsítsünk
download & install -
Alister71
nagyúr
válasz
starpeter #18397 üzenetére
Valóban az én javaslatom is, hogy FM2-es alaplapot eladni, akár itt az aprón meghirdetni, venni egy olcsó 1155-ös lapot és abba egy i5-öt
, és ez nem vicc.
Az AMD sajna nagyon le van maradva, én nemrég adtam el a 8 magos FX8120-at, ami 4GHz-en ment, és az i5 lazán elveri.
Az A8 6600K csak akkor éri meg, ha az ember ki akarja használni a remek grafikai teljesítményét. De maga mint proci az is elég halovány egy dedikált vga mellett.Stonerice: 31-ről 36-ig tudom emelni a szorzót Z77-ben 4 magra.
djculture: igen, a korábbi Phenom 2 955-öm, 3.6GHz-en is elég szépen megállta a helyét, ezt az Athlont bőven lenyomta.
-
Stonerice
őstag
válasz
starpeter #18397 üzenetére
Nem
ő is i5-öt
Meg is vehetnéd tőleszerintem i7-re pályázik, mivel z77-es lapja van. 30k?
Amúgy Lord Vader? i5-2400 on +5 szorzót enged húzni a lap? Ivyvel nekem csak 4-et az alapórajelhez képest. Egyébként i7-el is sokat javul a rosszul optimalizált játékokban a teljesítmény hd7770-el. -
Stonerice
őstag
válasz
starpeter #18388 üzenetére
2 kör postával és futárral már 12K felet leszel. Most 3,7ghz-t megy 4 szálon az athlon 740? vagy azt csak 1 szálon?
Van játék, ahol az fx8320 +hd7870 is csak hd7750 szintjén van
intellel éss 7770-el +10fps-t rávertem haveroméra
(#18392) djculture Már néztem ezt az adathalmazt, de én nemlátom hol derül ki, hogy hány magra boostol.
-
-
djculture
félisten
válasz
starpeter #18385 üzenetére
Elég sok proci volt már a kezembe szervizesként még ilyen 740-et nem teszteltem csak 750-et azért is voltam rá kíváncsi . De ha tutira akarsz menni amúgy csak a nem olcsó 5800k vagy 6800k ami biztos. De már a 6600k is sokkal jobb ennél a 740 x4-nél. Az a baj hogy nem k-s mert akkor fel lehetne elég szépen húzni ingyen is.
-
Stonerice
őstag
válasz
starpeter #18379 üzenetére
Neked már lehet intel i5-ben kellene gondolkodnod.
Ahhoz viszont jó az olcsó alaplap is
Egy olyan 40K-ból meglehet oldani , talán postával is. Mostani alaplapot és procit, teszem fel eladod majd 23-25K között.
(#18383) starpeter
Nem olyan drága az intel. Pláne a teljesítményt nézve. Vannak még játékok amik sokat profitálnak az 1 szálas teljesítményből. -
djculture
félisten
válasz
starpeter #18365 üzenetére
Az hogy két darab integer magból, és egy megosztott lebegőpontos egységből áll egy modul. Ezt nevezi két magnak az amd ami gyakorlatilag nem egyenlő két rendes olyan maggal amiben nincs megosztva a feldolgozás. A te procid két modulos. Ezek a két modulos (négy magnak mondott) procik 4000 körül tudnak annyit mint a régi rendes 4 maggal rendelkezők 3000-en.
-
djculture
félisten
válasz
starpeter #18331 üzenetére
Látom AMD Athlon X4 740-ed van neked mennyi pontot ad aida64 4.00 verziós cpu queen-ben?
Taylor: Ja mert itt már egy kialakult földhurokról volt szó, ilyenkor érdemes szétszedni a fogyasztókat azért irtam, alapesetben az a jó ha egy földjük van. Tudom kicsit bonyolult de ez van mindig azt kell nézni hogy kitud e alakulni két fogyasztó között földhurok
-
-
Stonerice
őstag
válasz
starpeter #18262 üzenetére
GTA IV-ről tudom, hogy szeret magolni
. Ráadásul a minőségibbet szereti. Tomb Rider 2013-al nem játszottam még, de mintha mondták volna, hogy szintén erősebb proceszorokkal jobban megy.
AMD vonalon egy FX4350-el kényelmesebben mennek a játékok mint az FM2-platformal. -
Alister71
nagyúr
-
TaylorXIII
őstag
válasz
starpeter #18098 üzenetére
Az jó ha azt írja. De én nem is gondoltam, hogy a PCI-E sínnel lenne valami. Amíg NV drviert le nem törlöd és utána AMD drviert és újra nem indítod a gépet és fel nem rakod újra az AMD drivert úgy, hogy most már nem lesz ott az NVIDA driver addig nem is lesz jobb szerintem.
-
-
miresz
veterán
válasz
starpeter #18086 üzenetére
Ott valami gond van akkor. Milyen gyártmány a kártya? Csak nem Giga?
(#18091) starpeter: Gondoltam. Rengeteg köztük a hibás darab. Nálam is járt egy(pár) giga 7790 aminek semmilyen driver nem volt jó. Most egy MSI van és kutya baja. Ha van AIDA64-ed (a legújabb,mérj egy GPU sebesség-et. Ott kiderül egyből,hogy hibás-e.
-
Gainka
őstag
válasz
starpeter #18086 üzenetére
A gtx 650-et össze tudod hasonlitani a gts 450-el. Kb 20%al gyorsabb a 650. Na most a650-nél kb 35%al gyorsabb a 7790
A PH-tesztben 30%-al gyorsabb a 7770-nél a 7790. a gtx 650, 7750 és a 7770 között van, és még annál is joval lassab a gts 450.
Ott valami gebasz van.
Szerk: A procidnak elégnek kéne lennie, nézz egy proci hömérsékletet, egyébb ötletem nincs.
-
Darko_addict
őstag
válasz
starpeter #17782 üzenetére
Testvéremnek PHII X4 975-je van (3,6GHz @4GHz) és tesztekben az i3 2125-öm (2 mag, 4 HT-vel; 3,3GHz) jobb (épp tegnap versenyeztettük a gépeket). Neki GTX560-ja van mellé, nekem 7790-em, és a BF4 is több FPS-sel fut nálam.
U.i.: Mikor BF-ről beszélek, mindig multira gondolok! Mikor multiban van 60FPS-sem, Single-ben nem is esik 100 alá, a multi relevánsabb, hiszen arra épül a játék.
Szerk.: i3-ból érdemes újabbat venni, hogy ki tudja használni az alaplap az 1600-as RAMokat is.
-
Steelmanus
addikt
válasz
starpeter #17524 üzenetére
Igen a lapodba max Athlon II X4 AD760KWOA44HL 100W Piledriver 3800MHz megy rendesen maximum.
Itt a regi fajta proci specifikacioja AMD Athlon X4 760K - AD760KWOA44HL
Milyen a mostani VGA, mert az adatlapodnal mar 7790 van, es mire szeretned cserelni? Erre irtak hogy nem erdemes a VGA-t cserelni, mert itt a vege a procidnak.
Velemenyem szerint jelenleg vegyel inkabb egy nagyobb felbontasu kijelzot es jatszal. Az a biztos ha magad latod az eredmenyt, procit kesobb is cserelhetsz. -
pmheros
őstag
válasz
starpeter #17521 üzenetére
Egyébként mi lenne a második lépés ? mert, nehogy érdemesebb legyen azzal kezdeni
(Szerk: Elrontottam volna, ha leírtad volna itt korábban, hogy nem tudod cserélni. De ezidáig ITT nem írtad. Így viszont még max csak nem látok a fejedbe. Egyébként meg lehet cserélni lappal együtt.
)
-
pmheros
őstag
válasz
starpeter #17519 üzenetére
Visszaolvastam a kedvedért. bár ne tettem volna. Gyakorlatilag 10x magyarázták el neked a dolgot, és most megkérdezted megint, így én most sokadikként már nem állok neki (feleslegesen).
Van egy procid amit nem akarsz cserélni, van egy vga (7790) amiből nem engedsz. Gyakorlatilag a kocka el van vetve.
Ezeket figyelembe véve a legkevésbé rossz választás alkatrészeid mellé szerintem egy 1680x1050 -es felbontású monitor, amin minden játékot magas minőségi beállítás mellett futtass.
Később ha nem érzed optimálisnak a rendszert, még húzhatsz a procidon és úgy valamivel jobb lesz. -
pmheros
őstag
válasz
starpeter #17517 üzenetére
Abban a
Milyen monitort vegyek"* Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig topikban, nem olvastam rajtad kívül mástól hogy nem használja ki a kártya erejétSőt, minél magasabb a felbontás, a VGA annál jobban meg van dolgoztatva.
*Ne adj kérlek nekünk plusz munkát, linkeld be légy szíves pontosan amire hivatkozol.
Nem tudom, hogy érdemes-e számodra. Ezt neked kell tudnod hogy mire van igényed
-
Janou
őstag
válasz
starpeter #16991 üzenetére
Szerintem problémásak a driverek. Én pl. találkoztam olyannal, hogy 7790-hez leszedtem a WHQL 13.9-es drivert és újraindítás után csak fekete képernyő. Ahogy feltettem valamelyik bétát, megoldódott a gond. Vagy pl. a Zero Core-al is sok gond volt az elején. Meg a szokásos "képernyőillesztő helyreállt" eset...
-
Stonerice
őstag
válasz
starpeter #17024 üzenetére
Crysis 3 ban kint a zöldben 94% volt 38 FPS-el High on. Ugyanazon helyen GTX650ti vel 39fps és 82%-os GPU kihasználtságom volt. Szóval hiába az erősebb vga, nem volt több FPS-em High beálítással.
Most jöhetnének a beszólások, hogy...akkor mért nem ultrán toltam? Hát csa azért mert 1GB-s mind két vga, és akkor akad.
Remélemm kezded érteni.
(#17026) starpeter.
PFFFF... xDDDD na erre a kérdésre nem számítottam. Médiumon is hasonló FPS-t kaptam volna. Illetve így is cpu limitem volt. Nemhogy médiumon, ahol már ÓRIÁSI cpu limit lett volna. -
Stonerice
őstag
válasz
starpeter #17022 üzenetére
Hát, hát,.. de milesz akkor a maradék 10%-al:
........
Elmegy traktort szerelni!
Najó , csak hülyülök
(#17022) starpeter. vannak helyek benne illetve időjárási viszonyok, ahol csak 85%. Bár örüljek hogy ennyi
Tudok képet küldeni privátba FX8320+HD7870-ről . Ott asszem 60%-on megy. AZért nemtudom biztosan, mert lehet hogy a hűtőnek a fordulata ment 60%-on. AMúgy a másik érték MSI AB szerint 50%, szóval vagy az egyik vagy a másik.. 32fps
Ez ilyen pocsék játék. -
Grave_444
nagyúr
válasz
starpeter #17015 üzenetére
Nem feltétlen lesz több FPS, de 1680x1050-ben nekem is volt 7790-em nem teljesített rosszul. Élsimítás nélkül szinte minden elfutott (Crysis 3, BF3, Skyrim). MSI Afterburner monitorozza majd a vga kihasználtságot ha 90% fölött van azokban a játékokban ahol játszol nem olyan fontos az új monitor. Ha meg V-sync be van kapcsolva és 60FPS a limit akár 80%-on is elég lehet a kártya.
TaylorXIII Ne kavarj be végre sikerül elmagyarázni neki..
Ezt különben honnan veszed, próbáltad Win7 meg Win8 alatt is? -
djdaniel
senior tag
-
TaylorXIII
őstag
-
TaylorXIII
őstag
válasz
starpeter #16999 üzenetére
Szerintem nem kell de attól még vehetsz mert lehet, hogy közel stagnálna(picit csökenne) az fps nagyobb felbontáson az 1280x1024-hez képest ahogy itt írták is. Akkor annyit nyersz, hogy egy nagyobb monitoron játszol ugyanúgy.
(#17000) Stonerice: Nem gond. Nincs kitöltve az adatlapja így, honnan tudhatnád...
szerk: Az nem olyan játékban van ahol kevés szál dolgozik? Meg milyen felbontás ez most? -
Stonerice
őstag
válasz
starpeter #16991 üzenetére
Nem problémásabb mint az Nvidia-é. Aztmondják a többképernyős beállítással vannak néha gondok. Ha jó a kártya, akkor nemszabad problémának lennie. Max nemindul el 1-2 játék.
(#16993) starpeter: Mostanában BF4-re panaszkodnak, hogy nem indul el ..valami directx -es hibaüzit dob, vagy kilép a játékból egy idő után. Nálam mondjuk nemnagyoyn vannak gondok a driverekkel. Nagyritkán van olyan ami nálam sem megy
évi 1-2 béta.
-
bozont
veterán
válasz
starpeter #16977 üzenetére
Ebben itt tudnak segíteni, 1920x1080 vagy 1920x1200-as felbontás kell. Mondasz egy árkategóriát és ott tudnak segíteni. A HDMI sem olyan fontos, lényeg hogy valamelyik a három digitális bemenet közül legyen rajta (DVI, HDMI, Displayport).
mod.: Procidat meg attól függetlenül érdemes tuningolni. Nem fontos most, de ha később veszel egy jobb cpu hűtőt, akkor meglehet próbálkozni 4GHz körülre húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest