-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mexel
veterán
válasz
Alister71 #6651 üzenetére
Vajon ez észrevehető a játékok alatt? Vagy az újak már építenek ezekre a különbségekre?
Lehet a kép minőségénél fontosabb lenne az erő, és hogy ugyanazon a felbontáson-beállításokon ne akadjon a game. Kérdés tud-e annyival többet a 6870 hogy érezhetően gyorsabb legyen valami játék.
Sajnos a tesztek nagyon vegyesek. -
válasz
Alister71 #6593 üzenetére
Na még az tenné be a kisajtót, hogy csak asus driver -en menjen akkor repíteném is ki az ablakon
Hál isten ilyennel még nem találkoztam az utóbbi pár(5770, 5850, 5870, 6770, 7850(v1,v2), 7870(v1,v2), 7950(v1), GTX660-70, ASUS kártyánál amiket próbálgattam, de az anti tuningos jóságukkal szinte kivétel nélkül mindnél megvolt
Szóval azt hiszem én is befejeztem az ASUS VGA -kat ezzel a 7770 -el véglegesen
Pedig pl: alaplapból meg kizárólag ASUS -t veszek és azok meg mind hibátlanok
Maradok a zafír -nál ugyan abból is lehet kifogni 1-2.olyan példányt ami csak átlagos de azok se ennyire anti tuningosak
De van ellen példa is, a 7950 Dual-X -em gyárilag 1,250.v ot kap a 925/1250.MHz -hez és nálam beton stabil 0,950.v al is ezeken az órajeleken még a 12.11 béta driver el is amivel ugye minden GPU -nak több fesz kell
Gyári alapfeszen(1,250.v) 1250/1675.et megy, de előtte a 7850 -em GPU ja is ment vidáman +25.%(860->1075) OC -t alapfeszen és egy kis fesz emeléssel meg benne volt a 1200.MHz(+40.% OC) -
andrasko
senior tag
válasz
Alister71 #6421 üzenetére
(#6420) embe:
(#6421) Lord Vader:Tegnapi tapasztalataim az új driverrel kapcsolatban:
- 3D11-ban jelentős gyorsulást hozott
- Vantage-ban nem hozott plusztA Trixx mod-dal kapcsolatban:
Fesz.emelés ellenére nem megy az OC, úgy mint a AGT-vel.
Érdekes, mert azzal kéne a legnagyobbat mennie: Sapph. vga - Sapph. progi
Nem értem!
Pedig egyszerű, mint a "bot"... Mit lehet a gond??? -
Eagle16
addikt
válasz
Alister71 #6443 üzenetére
Akkor csak az Intel-es lapok ára van ennyire elszállva. Most nem mertem bevállalni hogy 8-9 év Intel + Nvidia után AMD + AMD legyen, mondjuk nem is gondolkodom még második kártyában, csak felmérem a lehetőségeket
Egyelőre az az egy 7770-esem érkezzen meg és működjön rendesen.
-
andrasko
senior tag
válasz
Alister71 #6416 üzenetére
(#6416) Lord Vader: megelőzted, mert gpu pontszám szerint van rendezve.
- frissítve az 3D11 eredmény (OC): (#6416) Lord Vader
- beírva a Vantage eredmény: (#5541) Lord Vader(#6417) dragonfx: beírva a Vantage eredmény
frissítve, kész: >sheet<
-
andrasko
senior tag
válasz
Alister71 #6400 üzenetére
O.K., meg fogom nézni...
Ha megfelelő formában publikálod, akkor regisztrálom ezt is:
(#6336) Lord Vader -
vlevi
nagyúr
-
sanyek2
senior tag
-
banderasz77
addikt
válasz
Alister71 #6260 üzenetére
Hát, igen. Nekem is volt már több 4 magos procim, 2500K, Phenom X4 (B50), hogy csak a közelmúltat említsem. Jöhet nekem bárki papolni, hogy 4 mag így meg úgy. Kétségtelen, hogy ki jön az előnye (néha), de ez a kis Ivy azért oda.asz rendesen....
Ha meg az árát és a fogyasztását nézem, khmmmm.... -
válasz
Alister71 #6194 üzenetére
Járt már nálam jópár 7770 és azt nem mondom hogy alapfeszen de fesz emeléssel 10 ből talán 1 ami nem ment 1200 at. Az alapfesz meg ugye elég tág mert van aminek 1,000.v az alapfesze de van aminek meg 1,300.v De a fenti kártyából még nem járt nálam ezért érdeklődöm van -e valakinek meg hogy milyen?
-
aProPeti87
aktív tag
-
ViZion
félisten
válasz
Alister71 #5370 üzenetére
ÉN úgy értettem, hogy TE a topikban NEM találkoztál VELE...
Akkor félreértettem
Ha nem lennék lusta, megkeresném van itthon vagy 2-3 ilyen átalakító és kipróbálnám.Sanyi19:
nem DirectX diag kell, hanem a kezelésben a windóz naplóknál alkalmazás hiba van-e, rákeresni, etc. Eszközkezelőben minden frankó, nincs TV-tuner, vagy PCI kártya, esetleg vmi még rádugva a gépre?Szerk.: nem jegyeztem meg melyik típus volt.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Alister71 #4871 üzenetére
Én sem szoktam feldobálni mindenféle próba drivert, de a 12.11 bélát én is tudom ajánlani. Felraktam, kipróbáltam, működik. Persze az is igaz, hogy nem gyilkoltam sokát, mentem vagy 10 kört Zandvoortban, nem fagyott le, ennyi hirtelen nekem elég volt
Zandvoorthoz kapcsolódik, hogy honnan a francból hordtak oda annyi dimbet-dombot? Hollandiában???De legalább az aszfalt sima lenne!
-
Matthisa
tag
válasz
Alister71 #4727 üzenetére
Hát az király, h nem veszik vissza, végülis ez is hiba jóformán! Nah mind1, és úgy tudom h ezeknek nem melegszik a magjuk olyan nagyon, az a 10 cm -es ventit leviszem 15-20 %-ra? elég lenne neki?a kis 5750em már bánom esküszöm hogy lecseréltem, olyan csendes volt
tudom h teljesítmény meg újabb széria de wááááá, egy vatta új kártya és ilyen szar hűtés, főleg hogy vissza se cserélik! nevetséges...
-
mexel
veterán
válasz
Alister71 #4768 üzenetére
Nem azért adom elmert hibás lenne, mert nem az szerintem. Azért mert nekem hangos és halkabbat szeretnék, legjobb lenne egy passzív,most olvastam hogy van olyan.(ráadásul van S1 hűtőm ami állítólag a ref nyákra rámegy, a nem ref gigára nem)
viszont gyors segítséget szeretnék: van itt egy másik 7770 is szintén giga, ki akartuk próbálni az is ilyen hangos-e. Arra tettünk egy biost, és újraindítás után nem indul a gép, nem ad képet. (biosfrissítéskor azt írta, hogyafrissítés nem sikerült, vagyvalami hasonlót)
Típusra a 2 kártyaegyforma, megvana lementett bios is. fel lehet ezt éleszteni valahogy? Van sima PCI kártyám is ( S3)
Valami gyors segítséget tud valaki? -
bozont
veterán
válasz
Alister71 #4749 üzenetére
Már miért lenne katasztrófa? A legtöbb játék amit próbáltam az ugyanúgy futott mint win7 alatt, volt amelyik jobban. Mondjuk mindkét rendszeren már a 12.11 beta driverrel kezdtem, amivel szintén elégedett vagyok. De amúgy sokszor a win7 driverek is nagyon jól működnek, az egeremhez (MX518) is az van fent, mert nincs win8 driver és szerintem nem is lesz már.
-
mackosajt
addikt
válasz
Alister71 #4749 üzenetére
viszont ha win7 alatt megy, akkor meg nem kártya hiba, hanem win8.
Ezért nem kéne "gariztatni" egy cuccot, hisz arról nem a termék tehet, hogy sz@r driver van hozzá.
Még el sem adnám, mert mi a gari arra, hogy másikkal jó lesz?
Kapcsolja ki ezt a fícsört, ha nem jelent gondot.
-
-
-
ViZion
félisten
válasz
Alister71 #4573 üzenetére
+1
Gondolkozzunk "paraszti" ésszel. 1 db 7770 OC + extra hűtő = majdnem egy nagyobb VGA ára...
Akkor én vennék 7850-et, és azt szabályoznám, alulfeszelném, akármi. Mellesleg ezekhez már felesleges extra hűtés, jó chipek ezek.Az meg egy másik dolog, hogy gyakorlat nélkül nem ajánlott szerelgetni. Egy rövidzár, megfojó paszta, letört rögzítők, stb... garinak meg annyi. Ráadásul a nagy semmiért. Ha egy GPU max. hőfoka mondjuk 100 °C, akkor 80-ról 70-re hűteni nagyon érdemes.
Ja, látom Kerekfej még 4xxx szériás karival van felszerelve. Na az egy régi, nagyon jó ám "fűtős" GPU volt. Ott indokolt. Másrészt 10k körüli kártyánál lehet szórakozni, de nem egy újnál.
-
Alpachino
veterán
-
kerekfej
őstag
válasz
Alister71 #4569 üzenetére
Gyári hűtők semmit nem érnek egy ilyen AC-hoz képest. Ez saját tapasztalat! Esetleg azokat a modelleket lehet még megemlíteni amik gyárilag passzívhűtésesek. Arra rárakva egy vagy kettő, 9cm vagy 12cm-es ventilátort és egyből hűvös lesz a kártya és halk is (ventik leszabályozva).
-
oliba
őstag
válasz
Alister71 #4480 üzenetére
Na pont rosszul írtam. A procinál minél alacsonyabb, annál tuningosabb a kártya, viszont nagyon melegszik. Nekem volt egy E2180-asom, aminek bitang alacsony VID értéke volt és nem értettem mi a búbánatért nem tudom lehűteni. 1,2V-on már alig tudtam hűteni, míg 1,36V-on nem tudtam lehűteni komplett vízhűtéssel. E5200-asom is nagyon jó volt a maga 1,25V-os VID értékével. Ezt is nehezen hűtőttem, viszont ez is ment rendesen
Pontosan 1,2V 3,66Gghz és 4,5Ghz-nél FSB wallba ütköztem sajnos
Az OC bios tudtommal 1,275V-ot ad a Sapphire OC és Vapor-X szériánál.
-
oliba
őstag
válasz
Alister71 #4478 üzenetére
Ez olyan, mint procinál a VID érték. Minél magasabb az érték, annál tuningosabb a kártya. Pl Neked megy 74%-kal 1,275V-on 1,2Ghz-et, míg másnak 100%-on mondjuk ugyanilyen feszültség mellett 1,25Ghz-et. Ez érdekel, hogy tényleg igaz-e?! Szerintem elég nagy itt a közönség, hogy ezt be lehessen bizonyítani. Procinál jól működött.
Kíváncsi lennék a sok Sapphire OC tulaj kártyáira, hogy azok mennyit mennek max gpu-ba 1,275V-on és mennyi ez az ASIC érték, mert akkor hozzávetőlegesen meg lehet állapítani, hogy valójában lehet-e erre alapozni!
Mellesleg nekem 73%
(#4477) punk17: azaz milyen fesszel mennyit megy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest