- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
taknyi
aktív tag
A kevesebb fogyasztás ok. Bár legfeljebb lekapcsolom a gépet, ha nincs szükség rá, nem pedig bekapcsolva hagyom és már is ott vagyok, vagy lekapcsolok egy villanyt, amit előtte nem tettem hagyjuk ezt a a szarságot. de hogy mitől gyorsabb azt szívesem veszem ha linkelnéd, mert én is a legjobbat szeretném a pénzemért, de ahhoz valós, ütős érvek kellenek, hogy 15k-t adjak valamiért, annak ellenében, amit 6k is tud...
-
Strix Aluco
aktív tag
Igen, elírtam, a DDR5-ös 6670-re gondoltam.
Akkor dVGA+750K lesz, és legfeljebb a jelenlegi házamba teszem bele, nem veszek újat.Tudom, hogy nincsenek a legjobbak között, de a VTX3D Radeonjai megbízhatóak?
2 év garanciával venném, LeC-től, újonnan. [link]És köszönöm az utánakeresést!
-
Arkennys
addikt
Látom hasonló véleményen vagyunk. Én is mindig már inkább megvárom az akciókat, így is van most egy 4-5 játékom steamen, ami megvan, de még időm se volt feltelepíteni. Mire végzek a crysis 3 is elég olcsó lesz nekem
Éshát igen, a multizás...egy játékkal szoktam rá eddig, de azzal nagyon.
-
Lacccca87
addikt
Ha minden igaz vagy leglaábbis jól emlékszem akkor az anizo lassan el fog tűnni helyette sokkal jobb megoldást kínál a DX11 es api asszem. Abu irt erről anno egy kis szösszenetet vagy kommentbe vagy cikkbe de most nem találom.
Szóval nem feltétlen baj, meg nem is nagyon veszem észre itt hogy hiányozna, de za is lehet hogy 16X as működik amit nem tudsz álíltani max driverből.
Mondjuk manapság szinte 0 rendszerigénye van nem kavar sok vizet hogy 16X vagy off. -
Stonerice
őstag
Ja és töröld le a Trix-et meg az Afterburnert ha van fennt. Ezután csak újraindítással kezdi el használni a Catalys-ot. De ha nem törlöd le és újraindítod. akkor is átvált catalyst általi vezérlésre. Ezután sem kellene szétesni a képnek, amíg nem indul el a Trixx,vagy Afterburner.
-
Stonerice
őstag
Mit is mondtál? Youtube közben? Ha jól emlékszem. Na nálam a HD 6850-nél Flash-videónál már van GPU gyortítás, szóval történik órajelváltás. Csak akkor egyedül a memória órajelet állítja. A Trixx is ugyanúgy vibráltatta a képet nálam egyébként. Talán régen ment a 12.1-es driverrel rendesen nálam.
Próbáld ki az ASUS GPU Tweak-et. -
Stonerice
őstag
A képszétesés a power play miatt van. Leginkább ha MSI Afterburnerrel húzol. Belepiszkál a driverbe, vagy a biosba.Asus GPU Tweakkel nekem ezt már nem csinálja Hd 6850-em van. Msi afterburnerrel a képen is átfut egy vibrálás ha leveszi az órajeleket 2D-be. Vagy ha rányomok az Apply gombra oc esetén.
És ezért nincs gond ha játszol, mert akkor nem változik a gpu órajele.
-
andrasko
senior tag
... így lesz egy OC árú, de sima GHZ teljesítményű 7770-e ...
én még annyit javasolnék neki:
ellenőrizze alacsonyabb órajeleken, hogy van e hiba?
- ha van, akkor vissza a boltnak, eladónak. (ha garis)
- ha nincs hiba és megelégszik a GHZ 7770 teljesítménnyel, akkor így járatja. -
dark_hmz
tag
Csinálhattak volna tesztet msaa nélkül is (vagy mondjuk msaa helyett valami mással) mert így elég siralmasak a cikkben szereplő eredmények, holott nálam egy nem valami combos i3 2120 + 5830 kombóval 1920x1200-ban high beállítások mellett (textúrák very high-on) medium smaa-val elég szépen futott egy full szerveren. Fraps mérés szerint 40 volt az átlag fps, 30 a minimum.
-
ST05
őstag
1920p ben 7770 et tesztelni? nem tünik túl relevánsnak,
de ti 777 tulajoknak jobban kellene ezt tudni, de én a tesztekböl ugy láttam, kisebb felb ,és/vagy nem erös részletezettség mellett, gyönyörüen fogja a régi bikább karikat(5850-6870)..
De amint elkezdjük növelni , tul részletesre, és/vagy 1920p nél már sokkal inkább lemarad,én a helyedbe biztos megcsinálnám ugyanezt a teszt sorozatot nem nativ joval kisebb felbontásban már csak kiváncsiságbol is, sztem ott mutatná meg az erejét a 7770
de nagyon játékfüggö pl egy civil5-ben már kicsinálja a 6850et -
Lacccca87
addikt
Szerintem 10-12 év tapasztalat bőven elég de javíts ki ha tévedek.
Megfogalmazom akkor másképp:
Vegyünk egy erősen GPU limites/igényes játékot, (maximális felbontás és részletesség mellet) tegyük alá az ajánlott CPU-t, majd cseérljük ki az elérhető legerősebbre. Kb semmit nem fog változni a helyzet közel azonos sebességel fog futni.
Erről beszéltem. -
andrasko
senior tag
A 7750-m sokkal erősebb volt, mint a 4850.
Pont megegyezett a teljesítménye a Sapphire 4870 VaporX Toxic (OC) és a 6770 teljesítményével.Saját mérésű Vantage gpu pontszámok:
- Sapphire 7750 (800/1125): .................................... 10032 (2012.05.havi driver)
- Sapphire 4870 Toxic OC Vapor-X alap (780/1000): 10128
- VTX3D 6770 (850/1200): ........................................10153
- Sapphire 7750 (tuning: 925/1375): ......................... 11739 (2012.05.havi driver)
Hasonló teljesítmény mellett alacsonyabb a fogyasztása, kevésbé is melegszik, kisebb, + zc, dx11. -
ViZion
félisten
Persze... új játékokban esetleg.
Nekem 4770-et váltott a 7770, a 4770 az kb. hozta a 4850 szintet, néhol jobb is volt. 4850-et én 7770-re váltanám, nem 7750-re, az biztos. Ott lenne előrelépés inkább.6850 meg helybenhagyja a 7770-et a régebbi, nem 7 seriesre optimalizált játékokban, szal. ne legyünk elfogultak.
-
-
Sanyi19
őstag
A loading time jó sok pontot adott. Tán SSD?
agggro: 7750-hez? Igen elég. 7770-hez is elég, csak annak kell VGA tápcsatlakozó, ha nincs alapból a 350-es FSP-n akkor átalakítót kell használnod. Az én tápegységem 2 éves, 350-es FSP, azon még nincs.
Lord Vader: Egész jó tesz nem? Szerintem ez is jól vázolja a különbségeket. Szép eredmény.
-
bozont
veterán
Nah, végigfutottam a lista feléig kb, tovább nem bírtam. Egyikük sem való játékra, max az ilyen facebookos flashes dolgokra. Ha lenne is valami normálisabb processzor a konfigban, a vga harmat gyenge mindben. Jobban jártok, ha átmentek a gépösszerakós topicba és ott valószínűleg jobb gépet raknak össze a rászánt összegből.
De így gyorsba, különösebb utánajárás nélkül, nagyvonalakban:
-az előbb említett processzorok valamelyike - 28eFt
-hozzá lap, attól függően hogy lesz-e tuning vagy sem, 15-20eFt
-8GB DDR3 9eFt (4GB az 6e, picit lehet spórolni)
-Sapphire HD7750 1GB GDDR5 23eFt
-FSP Hexa 400w táp 10eFt
-valamilyen ház mellé 10-15eFtEz így durván 85-100eFt, viszont sokkal erősebb mint a kiszemelt konfig.
mod.: Ha használt is szóba jöhet, akkor meg még olcsóbban is kilehet jönni. De lehet itt az aprón jobb árban úja alkatrészeket is kapni.
-
ViZion
félisten
Épp azért vannak az "egybe" rendszerek, h kipucolják a kevésbé fogyó/beragadt készleteket.
Nem véletlenül kerül beléjük az ami. És egy "apró" dologról nem esett szó: a táp. Semmihez nem raknék FSP-nél rosszabbat, ott meg símán Codegen, jó esetben LC-Power adja a kraftot. Irodai gépre SEM ajánlom az ilyeneket, nemhogy játszani. -
Lacccca87
addikt
Én nagyon sokféle megoldási lehetőségen végigmentem már, dirver frissítéstől kezdve új win meg energiatakarékossági funkciók kikapcsolása etc...
Most lehetőségem lezs majd szétszedni a gépet kipucolni meg másik lapban kipróbálni a VGA-t ha továbbra is szar lesz akkor bizony megy a report a sapphirekának megint meg az Asus-nak is hogy gyerekek lehet szar a H55-ös chipel a HD7 es széria. -
psg5
veterán
Jajaj, még egy technikai kérdés a megrendelés előtt:
A konfigomban van egy hangkártya a lapon, a mostani 4850-es elfér éppen a hangkártya felett, de a 7770-esem is elfér majd? Nem nagyobb mint a 4850 ???:
konfig:
Alaplap: GIGABYTE GA-880GM-UD2H
Cpu: AMD X2 AM3 Phenom II 545 BOX
HDD: Western Digital WD5000AAKS 500GB 3,5" Desktop 7200rpm
ODD: LG SATA DVD író
Ram: Apacher 2x2gb 1333-as
Táp: Corsair CMPSU-400CXEU
Vga: Gigabyte PCI-E ATI (GV-R485ZL-512H) HD4850
Monitor: Samsung 22" 2243NW 16:10 Wide
Gigabyte GZ-X2 Fekete, ATX ház -
-
_Smooth
senior tag
Ezt mondom én is
Nekem is ez volt a gyanúm.
De nekem csak a VGA pörgött fel, mivel minden más venti fixen 5V-ra van kötve (nem tud jobban pörögni)
Mostani kis Sapphire meg nem pörög fel (vagy csak akkor sincs hangja)
Eddig ez a leghalkabb VGA-m (és én még gondolkoztam a 8-10k-val drágább ultimate edition-ön)...
Majd ha egyszer teljes néma csend lesz a szobában és már a HDD-k és a többi venti sem mocorog, akkor azt is kicserélem egy Accelero-ra. -
mexel
veterán
Ja, a monitorom még régi tft, és a dvi kimeneten van a sima átalakító.
Lord Vader: attól hogy a gépemen nem használtam még ismerem, sok gépre azt telepítettem és teszteltem is. Tény, hogy mára kiforrottabb a hetes, de vannak újabb dolgok a nyolcban, a memóriakezelése nekem jobban tetszik, gyorsabbnak is tűnik. (de ez nem az a topik) Mindamellett nem vagyok elájulva tőle, még várni kellett volna a kiadásával, de a csempével tarolni akartak.
-
mexel
veterán
Igen, AHCI.
A TechpowerUp-on találtam egy biost, az F90-est. Az enyémen F70-es van. A kártya adatai, a GPU Device Id minden stimmel. A Gigabyte oldalán lévő VGA Bios Flash progi viszont azt írja ki hogy invalid bios (vagy valami ilyesmi)
Merjem frissíteni, vagy ne?
Úgy olvastam ezeket a biosokat nem lehet szerkeszteni még sajnos, pedig a venti vezérlést jó lenne állítani kicsit. -
bozont
veterán
Azért rákérdeztem hogy a jövőben támogatni fogja-e a 7000-es széria, erre ezt a választ kaptam:
Dear Sir:
Currently VGA card manufacturers will support SI at first , and then see the marketing and Microsoft policy.
No worry that we will be the first priority when the market is ready.
Thanks.Az az SI nem tudom mi lehet pontosan (gondolom nem a mértékegységrendszerre gondolt), de a második mondattal gondolom azt akarja mondani, hogy ha a piac készen áll rá, akkor ez lesz a legnagyobb prioritásuk. A legújabb UEFI-s alaplapok már tudják ezt az ultra fast boot opciót (legalább is Asus és Asrock lapok biztosan) és már a win8 is megjelent, szóval a piac már rég készen áll rá, már csak a vga kártyákhoz kellene egy olyan bios amivel működik. Na de mindegy, nem azért mert olyan fontos a boot idő (így sincs okom panaszra az SSD-vel), de ha már van ilyen opció és a technikai feltételek is adottak, miért ne használjam.
-
Silenzio
addikt
Én voltam a hülye, ez a tiédnél jóval kevesebb. Nincs más magyarázat, nem szereti a 7770 CF-et. Bezzeg nálam az 5750 szépen gyorsult. Majdnem 200%-ot kaptam!
-
kovsol
titán
Elég optimalizálatlan, szerintem felejtős tesztelésre sajnos ez a game
A proci meg: 4800Mhz majd ha meglesz a vízhűtésem rá akkor remélem megy többet is4000@0,975V 4300@1,06V 4400@1,085V 4600 még amiket próbáltam és bírta. fx6100@4Ghz után kicsit hasít tuningban ez az i5.
-
kovsol
titán
advanced physX be volt kapcsolva ?
Sry az offért, többet nem lesz ilyen, ha csak nem lesz igény 7770CF vs 7850OC eredményre, vagy esetleg kevésbé tuningolt 7850 eredményre.
7850 1200/1450Mhz nálam:
Metro2033 dx11
1980x1080 high 0xAA 16xAF
physX on
Average Framerate: 60.00
Max. Framerate: 182.72
Min. Framerate: 14.36
pgysX off
Average Framerate: 77.00
Max. Framerate: 136.52
Min. Framerate: 13.92very high 0xAA 16xAF
physX off
Average Framerate: 55.00
Max. Framerate: 119.73
Min. Framerate: 9.68
physX on
Average Framerate: 48.00
Max. Framerate: 121.95
Min. Framerate: 11.34very high physX on 4xAA 16xAF
Average Framerate: 41.00
Max. Framerate: 105.16
Min. Framerate: 10.64 -
Alister71
nagyúr
Vantage-ban sokkal több az eltérés, a 7 javára. Persze a játékok is jobban futnak a 7-en. Pakolgattam össze-vissza a rendszereket
, de végül a 7 mellett döntöttem, 8-nak még érnie kell.
más: A MOH WF elég szépen megy a 7770-esen, ebben is lepipálja a 6850-est, ami a nagy vram használatnak köszönhetően laggolt. Ezzel a laggnak semmi nyoma, fura. Gépzaba játék rendesen
klikk, bal felső sarokban érdemes megnézni a hőfokokat és a használatot.
A 64% a cpu használat, a 3790 mega a rendszerram használat, az 53 pedig a proci hőfoka. -
Alister71
nagyúr
Pontosan.
Elég megnézni a MOH WF-et. Tökéletes példa erre az esetre.NewmanHD: nincs mit átgondolni. A jövőre tekintve ha kiadok egy vga-ért 50 ezret, az nem fél évre tervezem. Kell a 2 giga vram, és nincs vita. Pár éve ugyan ez ment az 512 vs 1024-nél. Egy 7770-re még elég az 1 giga, mert olyan beállítások mellett, ahová több kellene, már kifullad a gpu, de egy 7850-est 1 giga rammal megvenni
, szintén háziorvos és gyógyszerész látogatást igénylő eset.
-
fatallerror
addikt
full hd-ban lehet de 1680ason már előjönne a cpu limit :] de a maradék pénzem már tényleg az edzésemre költöm, nem akarom ezt foltozgatni mert ha lesz melóm úgyis új platformot építek
itt csak a lényeg h a hitmant és a far cry 3-at viszonylag magas beállításokkal bírja 35-40 fps körül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Filmvilág
- Amazon Kindle
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest