- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Ignorálni kell a jóembert, szvsz csak hsz gyűjtő
Minden topikba benyomja, h 2 mag minden re elég... hogyne. Érezze jól magát vele.
A G860 egy nagyon jó proci, irodai felhasználásra. Játékra is mehet minden, csak kompromisszumokkal. Ahogy a 7770 is jó VGA, de nem "űber-gamer" cucc. -
dragonfx
veterán
az a nevetséges hogy olyna dologrol akartok meggyőzni amit én tapasztalok minden nap nem ugy van....
de ok mondogassátok.
aza nevetséges hogy olyna dolog mellett karcoskodtok ami nem ugy van.
és igenis jo proci anyniért amennyibe kerül.örülj neki elment 2 perc az életedből hogy megszerkesztetted a képet...
Eagle16>>jo persze egy árban akkor inkább azt.néztem egy árban vannak.
amd más világ....ott a tuning hoz csak a konyhára értelems cpu teljesitményt.az meg lutri ugye.
tényleg nincs értelme ilyenekkel leállni...... -
djculture
félisten
Nem történt dráma, csak azért irtam mert műszerészként heti szinten vagy 30 csíkozó kártya van a kezemben, aminek nagy százalékánál a ram modul kezd el hibázni tudjuk miért. Ramot úgy érdemes húzni max hogy megnézed a modulra irt számokat amely megadja azt az értéket amire hitelesítve vannak, a főlé hülyeség húzni mert garantáltan elkezd hibázni egy idő után és tönkremegy. A gpu chip jobban bírja a húzást, azzal csak akkor szokott baj lenni ha sok pluszfeszt ad neki az ember vagy a hűtése elégtelen és elkezd károsodni (esetleg a forrasztása rideggé válik és elválik a paneltől).
-
djculture
félisten
-
PeL
addikt
Catalyst Control Center igényli a .NET Framework 4.0-t. Az AMD a 13.1-et ajánlja mint utolsó végleges driverét de ott ahol le kell tölteni ott lesz a BETA is. Ha nem akarod hogy pl. DX9-es játékokban néha idegesítően és VGA hibát szimulálva bevillogjanak a textúrák időnként akkor mindenképp a BETA-t rakd fel, abban már ez is javítva van.
(#9170) >Deego..: 3.5-ig igen, a 4.0-t manuálisan kell telepíteni (legalábbis 7-ben), utána már azt is frissítgeti magától
-
>Deego..
senior tag
Ez a framework a windows 7 ben és 8 ban elméletileg előtelepített dolog.
(#9166) PeL
Én nem rajongok a beta driverekért. Max azért van hogy pár gamen jobb fps hozzon azért felesleges.
Azért nem is merem ajánlani..Aham akkor a windows 7 ben csak 3.5 van, értem. A 8 akkor ahogy nézegetem már eleve támogatja a 4.0 és 4.5 lehet frissítnei.
-
PeL
addikt
Mivel AMD kártya volt előtte is benne így nem kell driver cleaner meg ilyen baromságok (én is csak simán uninstalláltam a régi catalystet és fel az újat). Simán rátolod a 13.2-es legújabb BETA-ját és kakukkfütty.
(#9164) >Deego..: Nyugodtan felteheti a BETA-t is, semmi hátránya nem származik belőle, én is azt használom többek között
-
-
Lacccca87
addikt
Most komolyan, aki azt az oldalt veszi alapul az meg is érdemli hogy ne nézzék kompletnek.
Párszor beleolvastam a cikkjeikben hát elgé nagy barmok mit ne mondjak, akkor már inkább olvasok egy akár részrehajló külföldi oldal cikkjét vagy a ph-t (ahol ált az AMD meg az APU előnyeit tornyisítják, de itt legalább tudni hogy az állítások - 20-30% és akkor a realitásnál vagyunk főleg ha ABU ról van szó)Azt még hozzátenném hogy ha nem cska képben rakják ki az eredményeket (habár lehet csak én voltam figylemetlen míg 2 perc alatt átlapoztam a tesztet) akkor láthattad volna a 3d mark ban is hogy a GPU teljesítménye tök ugyanaz lett volna, a combined se tért volna el számottevően.
-
Lacccca87
addikt
Istenem hogy mennyi az értetlen. MI az hogy kell hozzá a 4 mag? Honnan a fenéből veszed ezt?
Persze hogy jobban fog futni egy játék valamivel ha alátolsz egy erősebb CPU-t ez nem vitás, de nem azért mert jobban "kihajtja" neked a VGA-t.
Meg az arányokat is nézd meg befektetés/+teljesítmény.
Fetebb is irták előttem de jó hogy veszel 4 magos CPU-t és kapsz +1Fps-tHa meg már a Dirt-ről van szó Showdown full maxon élsimitással FHD ba fut rendesen.
Nemrég váltani akartam, de letettem róla mert amilyen áron kaptam volna 4 magos CPU-t azt nem érte volna meg meg kb ugyanott lettem volna teljesítménybe min a mostani CPU-m. Rengeteg tesztet olvastam é nem nagyon győzött meg arról hogy nekem annyira hiányozna az a fizikai 4 mag sőt. Még egyes újabb platfromoknál hátárnyos is a 4 magnak reklámozott mint pl az FM2- es 750/740 (vagy 730?) kanyarba nincs az i3-540 hez képest. Persze ott a phenom II x4 ami meg ugyanaz a kategória vagy jobban teljesít de akkor már nagyon agyon kell húzni. Az újabb FX -ek még csak csak de azok meg már nem ez az árkategória meg mondhatni halott platform ha már váltana az ember.
-
oliba
őstag
Csak a hűtés és a 3 év garancia szól az ASUS mellett. Szerintem ez nem ér meg +5-6 ezret. Az sem jó az ASUS-ban, hogy csak a GPU Tweak-kel lehet feszültséget emelni, de valljuk be, az a program egy kalap szar. Előbb venném meg az olcsósított Sapphire-t, mint a V2-es ASUS-t.
-
oliba
őstag
Te beszélsz itt, hogy nem mutatunk teszteket, ahol az 5770-est elveri 30%-kal a 7770, erre ha mutatok egy tesztet, akkor már nagyarcú vagyok
Most az fáj neked, hogy nem telik +10ezer egy 7770-esre, vagy az a gond, hogy már megvetted az 5770-est?
Minden DX11-es játékba hozza a kötelező 30%-os minimum többletsebességet, ami ezen felül van az már csak ajándék.
Amúgy az egyetemeken van olyan óra, hogy "Viselkedéskultúra". Ajánlom vedd fel, nem járnál rosszul vele
dragonfx: ne félj, az én tuningpotenciálom rosszabb. 1,2V-on stabil az 1080 MHz-es gpu
-
Norbi_B
csendes tag
Persze nyúztam én sok más játékot az AMD konfiggal, így meg voltam vele elégedve, de sajnos ez egy olyan szemét játék (GTA IV), ami nagyon izgatja a fantáziám és élvezetesen játszanék rajta.
Nem tudom mennyire befolyásoló tényező az ítélésnél, de 1440*900-ban futtattam a játékokat és még is megizzasztotta a GTA?!
-
detroitrw
addikt
a gpunak nagyobb a tűrése szal 10-15 körül cserélném csak
de ez attól is függ hogy mennyi a max érték és hogy mennyire hamar hül vissza ...az a 5C semmi, cpu-nál is kb. 10fok nál szoktam cserélni
ja s szerintem is érdemes normális pasztát használni
nálam arctic silver 5 -öt van(#8866) Eagle16
egyszerű, nem dobta ki a mérleg ....
vagy ha kidobta akkor gyorsan visszaraktak párat hogy meglegyen a norma(kari elött bónusz
)
a másik meg az hogy szerintem a hűtő kapja a cuccost a gyárba nem a gpu
-
kilcsifalo
csendes tag
Én rákerestem youtubon (how to apply/reapply thermal paste on a GPU) és ennek segítségével csináltam...bár szerintem semmiképpen ne a hűtőn kend szét a pasztát,mert sokkal nagyobb felületű,mint a mag vagy mi az az izé
...az enyémben konkrétan akkora volt mint egy sim kártya,de a videókon láttam akkorát is mint egy proci..
-
bozont
veterán
Teszteket találsz a neten, bár sajnos a legfrissebb driverrel nincs nagyon olyan amiben az 5770/6770 is szerepelne, de még az 1 éves driverrel is 25-30% a 7770 előnye és ez azóta nem kicsit nőtt.
De a tények amik már sokszor elhangzottak: 30% teljesítmény többlet (most már valószínűleg több) + a driverek és a játékok is már GCN-re lesznek optimalizálva a jövőben + a kisebb fogyi (ami nem csak a pénztárcára, hanem a hűtésre is nagy hatással van). Ezekből te tudod mi a fontos és mi nem, és hogy ez mind megér-e neked +10k-t az 5770 ellenében.
Szóval nézzél sok tesztet és a végeredményhez számolj hozzá nyugodtan +5-10%-ot. De itt van egy ami elég friss, ez meg saját mérés egy-két játékkal.Esetleg még a 7750 is szóba jöhet, ha jó áron találsz valahol. Teljesítményben egyenlő az 5770-nel, de megvan miden más előnye mint a 7770-nek. Mondjuk igazából se az 5770/6770 vagy 7750 nem hoz túl nagy gyorsulást a 4850-hez képest, részemről az 5770 nem érne meg 6k-t (főleg hogy azt már csak használtan lehet kapni jóideje).
(#8722) taknyi
Nem, pont fordítva, a 7770-hez jutottam hozzá nagyon jó áron. -
bozont
veterán
Hát ha neked az nem mond semmit hogy 30%-kal gyorsabb (ráadásul mindezt kisebb fogyasztással + 5770-re már nemfognak jobban drivert optimalizálni), akkor nem tudok mit írni. De van rengeteg teszt ahol megnézheted hogy a számodra érdekesebb játékokban mit megy a két kártya, vagy hogy éppen melyik lenne az elvárásaidnak megfelelő.
De mondom, ha nem akarsz kompromisszumot, akkor minimum egy 7870 vagy 660Ti az ajánlott. Mondjuk ezek mellé nem árt egy kiadós proci tuning, vagy inkább valamelyik i5.
mod.: De a minimum fps is egy érdekes dolog, mert azt nem sok tesztben említik meg hogy hányszor esetben a játék mondjuk 15 fps-re? Mert ha egyszer-kétszer az még ne ma világ vége.
(#8706) taknyi
Nem a DX11 volt az elsődleges cél a váltáshoz, az inkább csak hab a tortán, egy kis plusz. De nem bántam meg, mert sokkal gyorsabb és kevesebb mint a felét fogyasztja eközben. Ráadásul ehhez a szériához optimalizálják most a drivereket egy darabig, míg a 4000-es széria már legacy státuszban van. Az én igényeimet kielégíti a kártya, minimális kompromisszummal és mindezt pontosan 9e Ft ráfizetéssel. -
oliba
őstag
Én teljesen megértettem azt, amit írtál és fölösleges ilyen lealacsonyító hozzászólásokat írni
Te pont abba a típusba tartozol, aki azért nem vesz hardvert, mert fél év múlva jön a jobb, stb...
Ha meg már eldöntötted, hogy miért is kavarod még itt a vizet?
Ha neked nem ér meg +10k-t a +1-2 év garancia, a 30%-kal nagyobb teljesítmény, a halkabb működés és az alacsonyabb fogyasztás, akkor itt neked nem fognak tudni segíteni
dragonfx: azért ennyire nem jó ám az Intel, hogy csóri cerka két magon hasítson minden, pláne 7850-nel
-
PeL
addikt
Én meg téged nem értelek őszintén szólva, mikor én is 4850-ről váltottam 7770-re, még a gyenge procim mellett is érzem hogy mennyivel jobban megy minden rajta. 1920x1080-ban futtatok mindent, olyan sebességgel mint a 4850-esen jóval kisebb felbontáson. Hiába a CPU limit, akkor is kiütközik a 7770 erőfölénye jócskán még nálam is
-
bozont
veterán
Ha kompromisszummentes játékélmény kell, akkor minimum 7870/660Ti szintű kártya az ajánlott (bár felbontást nem írtál), de van olyan játék ami még ezeket is képes megfogni (C3 pl).
Tapasztalatból mondom, hogy a 7770 1920x1200-ra is elég jó, a legtöbb játék esetében csak minimálisan kell butítani (ami általában az AA kikapcsolását jelenti csak). Én 4870-ről váltottam (=5770) közel 10k ráfizetéssel és nem bántam meg. Esetleg van valami konkrét játék amivel komolyabban játszol (BF3, C3, stb)?
A 7770 jelenleg, az új drivereknek köszönhetően közel 6850 szinten van (főleg ha OC verzió). -
oliba
őstag
Szerintem ott minden megéri a cserét.
HD5770-től jobb a HD7770 ~30%-kal.
HD4850-től a HD5770 ~ nem tudom megmondani, mert ott már az 512MB VRAM is sokszor korlátozó lehet, ezért lehetnek extrém esetek is. Persze ott is megvan a maga 20%-a. Én a 7770-es kártyára váltanék. Sok baj nincs velük, új széria, jönnek hozzá ki driverek is. -
RootRulez
félisten
Sztem is megéri 4850-ről 7770-re váltani. De 5770-re váltásnál mindegy lenne, ha 4870-esre váltanál. De miért adnék egy 4870-esért +10K-t? Ha a használt piacon pár ezer van köztük?
Sztem ebből a szempontból már érthető, hogy is van ez a váltás "megéri-neméri" dolog... Legalábbis én így vezetném le magamban.
-
Alister71
nagyúr
Ha az AMD el akarja adni a 7790-et valahova a GTX650Ti környékére kell áraznia. Egyértelműen erősebb lesz nála, de ugye régi bevált AMD politika, hogy az nVidia teljesítményétől jobb kártyáit azonos áron adják. Lásd példa HD7770 vs GTX650.
Vagyis valahol 40-43 körül. nálunk -
Eagle16
addikt
Mondjuk itt, és erre rászámolhatsz minimum 5%-ot, mert azóta több olyan driver is jött ami gyorsított rajta. A minimum és átlag FPS-t nézd, ne csak az átlagot. (5770 = 6770)
kroy83: hát ez elég furcsán hangzik. DxDiag-ot futtass esetleg. Futtatásba beírod: dxdiag.exe és az ott lévől dolgokról csinálj képernyőmentést.
-
Eagle16
addikt
Nem hinném hogy 4850 után az 5770-nel észlelnél különösebb teljesítmény növekedést.
Az 5770-nél ~30%-kal gyorsabb a 7770, és 30W-tal kevesebbet is fogyaszt, azaz kevésbé is melegszik.
Plusz a 7770 GCN, tehát még gyorsulhat és egy jó darabig lesznek hozzá új driverek, míg az 5770 már 3 éves vga. Na meg nem hiszem hogy találsz még garanciális 5770-est, ellenben a 7770-el.Ha ezek megérnek neked +15k-t akkor 7770-est vegyél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- LG LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest