- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
#59070464 #10508 üzenetére
Fesz emelés, ameddig megy, aztán furmarkot neki.Az egy dolog, hogy a chip teteje hütve van, de a hő szemét módon a hátulja felé is megy, amit meg nem hűt semmi.A vrm-ről meg nem is beszélve.
Szvsz ha elég sokáig hagyjuk a furmarkot futni megfelelő körülmények között előfordulhat ilyesmi. -
djculture
félisten
válasz
#59070464 #10503 üzenetére
Eddig gigabyte meg asus.t láttam így megbarnulva, sapphire 3 olyan volt aminek a tápbemenet utáni stab ic durrant el. Ilyenen:
De ez egyik se lett garis mert egyből lehetett látni a vrm körüli nyák is be volt barnulva , ergó valaki sokat akart a szarka de nem bírta a farka mókát játszott velük. De láttam már összegányoltat is amin vezetékek garmada lógott..
-
djculture
félisten
válasz
#59070464 #10482 üzenetére
Fene tudja 7770 -hez képest 10k-t megér e a 7790. Nagyobb felbontásba mind a kettő kínlódik ha rányomsz egy élsimítást. Nem egy életbiztosítás így az új konzolok hajnala előtt ha a zsír újonnan vett vga már kifullad egy élsimítástól.
Inkább kihúznám a mostanival és később vennék egy fokkal jobbat mint fél év múlva vakarózzam hogy el kéne adni mert már az új játékok pl bf4 médium quality beállításba is szaggatnak.
Ami ezeket a játékokat majd ősszel médiumban tudja futtatni normálisan minimum a 7850 lesz. -
Arkennys
addikt
válasz
#59070464 #10453 üzenetére
Hát, van aki olyan csóringer, hogy nincs FHD monitora, hiába annak a korát érjük. Gyanítom, nem csak én vagyok így ezzel.
Egyébként szerintetek várhatóan mennyire áll be majd a 7770-esek ára, most, hogy a 7790 kijött, és mozgásban van az egész? (vagy a '90 esé meddig csökkenhet reálisan?)
-
djculture
félisten
válasz
#59070464 #10444 üzenetére
Nagy hülyeség az hogy gyorsabb volt nálam már irtam itt is szerintem a 7770 oc 1 játékon kívül mindenbe 10-20% gyengébb értékeket nyomot mint a 5850xtreme kártyám.
Szerk meg is találtam :
Metro 2033-at néztem 1920x1200 - DX11 minden max 5850-el játszható volt ilyen 35fps a 7770-nel szörnyű 20 alatti már épp szaggatás szint.
Battlefield 3 néztem ultra quality 1920x1200 minden max fxxaa high, 5850-en 40 felett simán játszható volt 7770-nél meg 30 meg alatta.
Megnéztem a starcraft 2 -t szintén 1920x 1200 minden max 4x msaa 5850-en ami eddig volt a gépbe ment 50-60-körül 7770-el 30-34 fps...Egyedül a dirt3-ba hozta egymás szintjét a két kártya. Azt direkt erre Tahiti arhitechtúrára hangolták látszik
12,3 beta driver volt fenn mindkét esetben, úgyhogy saját szememmel láttam hogy nem igaz hogy egyforma a két kártya ereje. Lehet kis felbontásba elsimítás nélkül hasonlóan szerepelnek azt aláírom.
-
djculture
félisten
válasz
#59070464 #10350 üzenetére
Volt az 40 is én hármat is vettem ebből még egy hónapja sincs. Sajnos minden brutálisan drágul, ez a 1 gigás 7850 meg még jobban mert megérkezett a szerintem felejthető 7790 amit 45k ért adnak.
7790-ben állítólag a tuning is korlátozva lesz hogy ne legyen igazi versenytársa a 7850-nek, a 7850 1 gigásat leállították, így a 2 gigásat majd szépen egekbe emelik. -
djculture
félisten
válasz
#59070464 #10167 üzenetére
Ja nem olcsó dolgok de én nekem még club3d kártya nem ment tönkre. Még a club3d 9800prom is működik egy havernál amit eladtam neki isten tudja hány éve. Pedig más márkás ilyen kártyák már rég be lettek olvasztva. Tudnak kártyát csinálni.
Kommersz gyártó szöveg meg max annak igaz aki nem ismeri az ati amd történetét és nem tudja hogy a Tul mindig is először kapja meg a chippeket és terveket az ati/amd-től. Nem egy speciális kártyájuk van
Pl: [link] -
oliba
őstag
válasz
#59070464 #10159 üzenetére
Biztos be voltak szívva a gyárba és véletlen 6Gbps-os memóriák kerültek a kártyára
Azóta se volt senki, akinek ment volna 6 GHz fölött stabilan. Amúgy rámértél benchmarkokkal is az órajelre? Én is anno "huzigáltam" ezerrel, aztán egyszer rámjött a "benchmarkőrület", aztán kiderült, hogy egy pont felett minél jobban húztam a memória órajelét, annál kevesebb pontot kaptam pedig nem is volt képhiba még egy jó darabig. Azóta beállítam a CCC max 1300MHz-es értékére. Egyelőre nem játszok olyan játékkal, ami miatt megérné jobban megtépni.
Amúgy az egy-két kifogott példányra csak annyit mondok, hogy akik TOP kártyával rendelkeztek/rendelkezünk (2 embör), nekünk 100%-osan nem bírta az órajelet. A V2-es szériából is volt pár user, de a lényeg az, hogy Sapphire tulajok sokkal többen vannak és jöttek ide, akiktől talán nem is olvastam olyan hozzászólást, hogy az illesztőprogram összeomolgat.
Anno a Gigabyte OC verzióját mennyire szapultuk, hogy ótvar fos, mert nem bírja a gyári órajeleket, de ennyire erővel az ASUS OC-ra is vígan rá lehetne mondani, csak hát ez nem kék és van hőcső a bordák között, de szvsz ennyi a különbség
(#10167) NewmanHD: én Club3D kártyát nem vennék soha, de a VTX3D sem csábító. PowerColorral túlzottan nincs problémám, mert nagyon jó kártyákat is le tudnak tenni az asztalra
(#10168) djculture: elméletileg ugyan az, gyakorlatilag sok külön termékük van. Ez olyan, mint a Gainward/Palit és a Galaxy. Galaxy teljesen más cuccokat dob ki
-
MrBrook
aktív tag
válasz
#59070464 #10130 üzenetére
hallod srác, mi van ,ha csak Te nem bírtad felfogni?
szal egyszerűen gondolkodsz. Ezentúl minden kérdést majd jól körültekintően fogom megfogalmazni, hogy egyértelmű legyen. Tehát a kérdésem, azzal a bizonyos nem 7770eshez való trixxel van e érdemi tuningpotenciál (eddig 1175ig engedte(jah nem engedte, hanem: működött még jól ,de 1.3val már 1215 is megy?) ?
de vehetitek tárgytalannak is az egészet. mert úgy sem lehet csodát véghez vinni vele, ezt tudom jól, csak kiváncsi voltam...
-
taknyi
aktív tag
válasz
#59070464 #10109 üzenetére
A különbség ebben van, nem a ventikben: "A lényeg azonban a talpában keresendő, ugyanis a szokásos réz vagy alumíniumtömb helyett egy Vapor-X hőkamra érintkezik közvetlenül a processzor sapkájával, amely a gyártó állítása szerint gyorsabban és hatékonyabban továbbítja a hőt a központi egység felületéről. Ez a hőkamrás megoldás egyébként leegyszerűsítve úgy is felfogható, mintha egy kilapított hőcső lenne."
-
oliba
őstag
válasz
#59070464 #4636 üzenetére
A fene tudja, nekem eddig mindig összeomlott a driver. Számomra a tuning kényelmesebb akkor
Más: sokan Sapphire OC biost pakoltak fel a sima Sapphire kártyájukra, hogy megkapja az 1,25V-os feszültséget. Mi van akkor ha visszarakják a biost és MSI Afterburner segítségével adják a + feszt és tuningolják a kártyát? Nem vezethet stabilabb eredményre? Gondolok itt azokra, akiknem nem olyan stabil tuning alatt.
-
oliba
őstag
válasz
#59070464 #4519 üzenetére
Akkor lenne jól összehasonlítható, ha ugyan olyan típusú kártyáról beszélnénk. Elméletileg van jelentősége. Egy magasabb ASIC értékkel rendelkező kártya alacsonyabb feszt is kap, mint egy magasabbal rendelkező. Pontosan asszem 50 és 100% között vannak szétosztva és 0,1V különbség van az alsó és a felső érték között. Ha az egyik kártya pl 1,1Ghz-et tudja 1V-on, akkor nyílván való, hogy tuningban jobb lesz egy olyan kártyánál, amelyik 1,1V-on tudja az 1,1Ghz-et, de ez csak akkor igaz, ha szabadon lehet állítani a feszültségeket. Csak éppen az alacsonyabb feszültségű kártya jobban fog melegedni, ha feszt és órajelet emelünk.
Akkor be lehetne ezt a dolgot bizonyítani, ha jönne valaki egy 50% körüli értékkel és egy 100% körüli értékkel mondjuk egy Sapphire kártyánál, de míg mindenkinek 70-80% körüli az értéke, addig csak max 10Mhz különbség lesz elméletben.
-
bozont
veterán
válasz
#59070464 #4330 üzenetére
De nem ám, sőt, eleve elég félrevezető az a cikk. azok a gyorsulás értékek az Enduro-s 790M-hez tartoznak, nem az asztali kártyákhoz. Meg eleve a beta 7 csak a CoD Black Ops 2-ben hoz plusz teljesítményt CFX mellett.
(#4333) ALONSO11
A 6870-et szerintem soha nem fogja lehagyni alapórajelen, maximum a 6850 szintjét hozza, vagy már azt talán most is. Viszont tuningolva (1170/1450), ezzel a beta driverrel, a méréseim szerint sok játékban már hozza a 6870 és 560Ti szintjét.
-
-
oliba
őstag
válasz
#59070464 #4270 üzenetére
A venti max 50-55%-ig pörög fel és ehhez tartozik max 55-60 fokos hőmérséklet. Egyedi ventiprofilom van, azért ilyen.
A ház körülmények nem olyanok, hogy ennyire befolyásolják a hőmérsékleteidet. Szerintem nálad valami gebasz van. Netán nem érintkezik jó a hőcső, vagy passz.
A ház amúgy egy CM690, ahol van elől egy venti, de az sok vizet nem zavar, mert 4 HDD lefogja a huzatját. Emellett van fent 2db 14cm-es Noiseblocker PK-2-es venti (talán) és hátul szintén egy Noiseblocker 12cm-es venti. Természetesen az összes a 5V-on járatva. CPU hűtő pedig egy Nordwand, amin egy Coolink Swif 120P pörög minimum fordulaton. A szobában mondjuk most csak 17 fok van, de a hőmérséklet se éri el az 55 fokot. -
Silenzio
addikt
válasz
#59070464 #4254 üzenetére
A tuningra nincs garancia. Ha veszel egy Core i7 3770K-t, akkor sincs garancia, hogy a procid elmegy ugyanúgy 5000-en, mint a haverodé. pedig ugyanaz a nevük és ugyanolyan a dobozuk. Mi a probléma?
Tehetnének rá ugyanolyan memóriákat, de nem tettek. Gondolom épp nem volt raktáron, vagy a meós éppen szarni volt és nem volt ideje rápillantani az új Hynix szállítmányokra. Vagy a kamionos épp kurvázott valahol Kínában vagy Taiwanon vagy a fene tudja hol rakják ezeket össze. És? Így jártál. Meg pár százezren még rajtad kívül. A céget nem fogja érdekelni. Nem adták írásba, hogy futni fog 7000-en.
Amúgy engem is érdekelne a tuning, ha 1500-on nem csak 3%-ot gyorsulna 1250-hez képest.
-
ViZion
félisten
válasz
#59070464 #4100 üzenetére
Az a legnagyobb "baj" a 6850-el, hogy nincs már igazán új készlet -néhol beragadt lehet még persze.
teljesítményben nagyon jók voltak, 'asszem kb. 5-8k-val lett volna több (akkor még újan) a 7770-nél.
És lám, az árukat is tartják. Örülök, h sikerült észhez téríteni a jóembert!
Mondjuk olyan bizniszért, ahol durván 20-25k-t kereseklehúzássalsemmi munkával, bírna sztem bármelyikünk kedves lenni! -
kerekfej
őstag
válasz
#59070464 #4023 üzenetére
Ráadásul Clud3D-ből van RoyalKing modell is.
KAMELOT Ahhoz a processzorhoz minimum egy HD7850 illett volna.
-
bozont
veterán
válasz
#59070464 #4023 üzenetére
Aki nem csak fél évre veszi a kártyát, annak érdemes. Már most is van pár játék ami megeszik 1GB-nál többet és ez a jövőben szerintem gyarapodni fog. Ha a 4870-ből is az 512Mb-osat veszem (mert akkor is azt hangoztatták, hogy minek az 1GB) akkor nem húzta volna eddig. És azért sok játéknál ma is szép teljesítményt produkál a nagy felbontás ellenére is.
mod.: Na meg ha a kártya kifogy a memóriából, az nem feltétlenül látszik meg az átlag fps terén. Inkább az tapasztalható, hogy a magas fps ellenére is meg-megakad a játék, mert mindig törölgetni és írogatni kell a vga ramot.
-
Alpachino
veterán
válasz
#59070464 #3976 üzenetére
Értem. A tesztek alapján én is sejtem, mivel az új 12.11b gondolom a 7770-en is dob nem keveset, mivel a 7870-emen is átlagban 10%-ot dobott, ami nem kevés......Ezért is lennék kíváncsi egy személyes tapasztalatra, aki a 6850-ről váltott, mert a korai tesztek alapján még a 6850 vitte a prímet 10%-al
-
Willanyasz
tag
-
ViZion
félisten
válasz
#59070464 #3936 üzenetére
+1
Nekem a rendelt konfigba másik tápot küldtek. Panaszomra kioktató hangnembe váltott a kislány: Jah, a kép a honlapon tájékoztató, természetesen ez is az, attól, hogy nem fekete, hanem ezüst...
Erre kicsit felbasztam magam:
Aranyos, egyik az, ha feketét rendelek, akkor okkal teszem, gyanítom ha ezüstöt akarnék, akkor jeleztem volna. Másrészt a 12 cm-es ventillátor helyett 9 cm-essel van szerelve ez a modell, ami szerintem már nem ugyan az... Azt mondta küldjem vissza, cserélik, bár amit kinéztem, már nincs. Mondom OK, de hétvége van, határidőre kell konfigokat összeraknom, most már ez marad, ügyfél eldönti mi legyen. OK, felajánlottak 2 (azaz kettő!) alkalommal ingyen szállítást, csak hivatkozzak XY-ra, meg az esetre. Újra rendeltem, hivatkoztam... Szerinted volt free shipping??? Kapják be.
Persze ez csak 2 eset az öt rendelésből, de akkor is 50% az még ált. suliban is csak 2-es... -
fatallerror
addikt
-
fatallerror
addikt
válasz
#59070464 #3928 üzenetére
persze, nem véletlenül lehet egyre kevesebb ilyen boltban kártyával fizetni
am ha a a kajavásárlásról, számlák kifzetéséről van akkor tényleg nem mind1 h mikor utalják vissza a pénzed de ezért nem kell a kajapénzből vásárolni hanem a félretett pénzből ami 2-3-4 hétig mellőzhető. ez van
azt azért megnézném ahogy az atm-nél bázist építesz h óvatosan kivedd a fél millát meg utána h leszámolod a futárnakno, sir! már megkaptam a számlát és utaltam a 34 ezret
ezt a szabályt nem rágátk át h a megrendelt ártól felfele térjenek el. nem tudom miért vagyok ilyen gyanakvó az iponnal egyébként
-
fatallerror
addikt
válasz
#59070464 #3924 üzenetére
igen, nem utalják vissza azonnal de a lényeg h visszatudod szerezni
be is baszna ha nem tudnád, gondolj bele ha elvan írva a számlaszám és vesz 1 csapat 1 játékost és rossz helyre megy a pár millió euró
különleges esetben a banknak a segítsége kell, minden pénz követhető tehát vissza is hívható
csak érted egyre kevesebb helyen (pc-s boltról van szó) lehet kártyával fizetni és ha veszel 3-4-500 ezer értékben akkor azt tudod ki fogja kp-ban fizetni, utalnia kell...de az időn felül nem olyan bonyi, ctrl+c és v és akkor nem rajtad múlik mert el nem írhattada szerkesztéssel meg nincs gond, azért van
-
fatallerror
addikt
válasz
#59070464 #3919 üzenetére
gondolom nekem ez az átutalásos eksön lassítja, kb még ma sem mehetek érte mert kb délben igazolják vissza, majd 4 óra az utalás és akkor írják h átment a pénz és mehetek érte
dög lassú folyamat. jobban jártam volna ha kiveszem a pénzt xD bár ha teljes gépet rakok össze és ilyen áraik lesznek akkor csak az átutalás marad....
hány éves a csaj akit odaküldesz? -
fatallerror
addikt
válasz
#59070464 #3911 üzenetére
lol mert hány barátnőd van neked?
meg már elhozhatod holnap? nekem vissza sem igazolták meg csak az automatát kaptam meg
#3913) KAMELOT : wqhd felbontásra rendezkedem majd be szóval nem 2 forint lesz de amíg a szüleimmel élek a teljes jövedelmem felhasználhatom. már csak az lenne jó ha ez az álom tervvé alakulna de ez csak akkor valósul meg ha kapok munkát...
-
-
fatallerror
addikt
-
ViZion
félisten
válasz
#59070464 #3870 üzenetére
Ez ilyen... a minap konfig árajánlatot készítettem... vagy 5 féle procival, mert "csak" pár ezressel több a jobb... de a végére már vagy 10k a különbség... Kell húzni egy vonalat, ennyi. Mert ugye 7850-ből se Gigát, akkor Sapphire jó lenne OC, de ott már kicsivel több a 2 GB, stb... végtelen
lehúzástörténet, pár év és úgy is lom lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest