- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teodor52
senior tag
válasz
Alister71 #21133 üzenetére
Szia!
Nekem tx3 evo van amivel megvagyok elégedve,de kíváncsiságból, ha esetleg hozzá tudnék jutni egy AC Freezer 13-hoz, akkor az beépíthető-e keresztbe?
Tehát, hogy a ramok felől szívjon?
És amúgy a tx3-hoz képest mennyivel jobb a hatásfoka, hány fokkal alacsonyabb a hőfoka a cpu-nak azonos terhelést figyelembe véve?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Alister71 #21135 üzenetére
Hát igen, jó kis cucc ez a folyadékcsapágy.
Arra figyelj, hogy a világ egyik legjobb pasztája van az aljára kenve gyárilag (MX-4), tehát ha egyszer újra kéne kenni és szeretnéd megtartani ezt a hűtési teljesítményt akkor illik ugyanilyen lekvárt venni hozzá.
Illetve a jó sűrű lamellák miatt szeret porosodni a kicsike, szóval érdemes fél-háromnegyed évente kitisztítani. -
-
seederking
őstag
válasz
Alister71 #20952 üzenetére
Gondoltam megosztom kicsi de annál nagyobb örömet okozó sikeremet.
Most volt időm csak foglalkozni a cpu-val.De remélem nem csak egy pislákoló szikrát hanem a fényt látom az alagút végén.
Nos a Cpu voltage-t levettem 1.3-ra ahogyan tanácsoltad.
Mivel írták a lapomon a target temperature-t beállítottam 50C-ra level 6 fan speed-el.
Jelzem szoftveresen csináltam nem biosban.De azt is jelezném hogy nem kell leszólni érte annak aki már 2x is rám reagált,hogy ne szoftveresen tegyem.Másra hallgattam és teszt erejéig szoftveresen csináltam.Erről ennyit.
Az elért eredmény 3.2ről 3.6ghz linx-el 58foknál megálltIgaz csak rövid ideig kb15percig futtattam de első próbálkozásomnál mikor még feszhez nem nyúltam kb 3 perc alatt fölment 67-70C-ra.Szóval ugy gondolom jó úton járok hála nektek
A kérdésem,mivel szoftveresen állítottam teszt alatt láttam hogy a cpu fesz 1.3-1.5 között mozgott.Akkor az 1-3-at biosban beállítva le kell fixáljam igaz?
Amit írtál a cpunb-t hogy 1.2-t adjak neki,most 1.1-en van.Ennek mi a szerepe és ezt is biosban egy menüpont alatt kell csak átállítani mint most ahogyan látom szoftveresen?
Másik hogy írtad a szorzóját lőjem föl 10-ről 13-ra.Na most a cpunb szorzójára gondoljak ha jól értem?
Ezt szoftveresen nem látom de gondolom a biosban keressem.?Ez a cpunb dolog még új nekem..Idézem írásod hogy tisztábban lásd:és jelzem C3-as
"seederking: sok az az 1.4 volt a 3.6-hoz. Ha C3-as a proci, 1.30, 1.325 körül próbálkozz.
Ha stabil a CPUNB-nek adj 1.20 voltot, és a szorzóját lődd fel 10-ről 13-ra, hagy menjen, 2.6-on. Szereti. "Még annyi lenne,hogy a célom 3.8ghz lenne.De ezt majd később csak ha értékeket adnál/adnátok ehhez mérten próbálkoznék.Most 3.6-on megy.
És hát 1000 köszönet az eddigiekért is -
-
seederking
őstag
válasz
Alister71 #20970 üzenetére
Ez most elég sok nekem így egyszerre de próbálom követni a leírtakat.A bios reset tényleg segíthet?
Hogy tiszta legyen a cpu-n kívül minden kb 2 hete "ketyeg".(lap,ram,vga)
Csak a cpu-t hagytam meg bízva abban hogy húzva még jó lesz egy ideig.
kicsit félek ezektől a paraméter állítgatásoktól,főleg hogy van amit nem is vágok.
Mielőtt linkelnétek olvastam az ehez tartozó leírást.De a félsz bennem lesz akkor is.
szóval holnap lesz a napja és a leírtakat megpróbálom alkalmazni.minden egyes paramétert egyszerre állítsak be vagy mindíg csak egyet?Pontosabban mivel próbálkozzak fesz mennyi pontosan mennyi szorzóval pontosan. Valószínüsíthetően működő értékekre gondolok.
A magas fesz miatt lehet ez a hirtelen melegedés?Csak nem értem,hogy akkor miért ad ennyit neki. -
-
seederking
őstag
válasz
Alister71 #20950 üzenetére
Dehogy is nem.Úgy csinálom ahogyan mondtad/mondtátok.Csak mivel a hűtőmmel bajlódtam (meg kellett fordítanom,újra pasztáznom) mert b.fasz voltam és nem jó irányba raktam föl emiatt a hőfok sem úgy alakult ahogyan kellene.Kb 10perce lettem kész.A cpu-t 3.6-ra húztam próba gyanánt.A 18.5 szorzót még nem mertem megadni neki.A hőfok tesztelése miatt sem.39-40fokon állt be pillanatnyilag.Ez megfelelőnek mondható?Ráengedek mindjárt egy prime 95-t.
-
Colos1
őstag
válasz
Alister71 #20894 üzenetére
Az első Win7 telepítésemkor még 9600GT -m volt. Emlékszem, feltettem az nV drivert, majd fél óra múlva az AMD chipset drivert. Kezdhettem előröl a win7 telepítést, mert onnantól bizonyos dolgokat nem volt hajlandó megjeleníteni, pl. az mmc -t
Az SSD miatt AMD AHCI -t használok, amelyhez a legutóbbi esetben az AMD kierőltette, hogy a CIM -et is fel kelljen telepíteni
Ha eszközkezelőből telepítettem, nem aktiválta a TRIM -et a szemét...
-
d33plin3
csendes tag
válasz
Alister71 #20772 üzenetére
A GTX550Ti Gigabyte-os kiadása azért barátibb árban, mint a 460.
Még egy-két hónapig szerintem marad a 440, mivel nincs újra keret, de le fogom majd cserélni és eladom. Talán kell majd valakinek 7-8 ezerért. Addigra a 460-as is biztos picit olcsóbb lesz, de ha ez is beleszámít, akkor nézek valami hasonló teljesítményű ati-sat
-
d33plin3
csendes tag
válasz
Alister71 #20739 üzenetére
Visszaállítottam mindent alapra a bios-ban, viszont a dram szorzót felraktam én is 8-ra. a boot screen-en ez látszik is, mármint az 1600mhz, viszont a vindowsban ezt hol tudom pontosan, hitelesen leolvasni?
a CPU-Z is csak annyit ír, hogy az időzítések 9-9-9-24-ről 11-11-11-29-re (fsb:sdram 1:4) álltak át.
Ez rendben van így?
Na ha fizetésig megmarad az a lap, lehet megveszem.
-
d33plin3
csendes tag
válasz
Alister71 #20737 üzenetére
A hdd-k valószínűleg a noname 400 wattos táp miatt mentek tönkre állandóan, vagy mert maguk a hdd-k is csak sima maxtor-ok voltak. A rendszer 1 hónapja kapta a jelenlegi hűtőt és tápot. Ezen kívül sokszor éreztem őket forrónak, és a jelenlegi is furcsa hangokkal üzemel, ráadásul így is csak fejjel lefele hajlandó működni, a másik oldalára fordítva el sem indul
már a végét járja.
Van egy Western Digital külsőm, 1 terrás, remélem legalább azzal nem lesznek ilyen gondjaim.Köszi a segítséget, akkor hagyom békén a bios-t, visszarakom alapra. Csak kár, hogy akkor feleslegesen hajtottam a corsair-eket, elég lett volna az 1333 is.
-
d33plin3
csendes tag
válasz
Alister71 #20735 üzenetére
Értem.
Hát ezzel a kártyával azt hiszem kicsit még várok.
Szóval ezzel a rendszerrel ennyit lehet elérni vga és alaplap csere nélkül.
Csak érdeklődés szinten, hogy tudjam, és ne szaladjak rá: ne emeljem a feszültséget, ugye?
off.
Viszont azt hiszem a hdd-ről ssd-re váltást mindenképpen megjátszom előbb utóbb. Főleg, hogy a meghajtók lassítanak be még nagyon, főleg bootolás közben, és átlag 4 havonta kellett cserélnem hdd-t. Igaz, akkor még nem figyeltem oda a melegedésre.
on -
d33plin3
csendes tag
válasz
Alister71 #20731 üzenetére
Konkrétan semmi tervem nincs vele, csak gondoltam kihozom a rejtett tartalékokat, amit még biztonsággal lehet.Ugyan idegesít, hogy az Assassins Creed Relevation sztereoszkópius 3d-ben csak 1300-as felbontáson játszható, a full hd-től már szaggatós.
De nem gondolom, hogy ez a proci miatt lenne, ehhez már kevés a vga szerintem.
-
d33plin3
csendes tag
-
FuRiONight
addikt
válasz
Alister71 #20666 üzenetére
Zsir új ramjaim vannak (ha jól emlékszem az előző jó volt benne), ha azokkal van a gond akkor viszsaküldöm őket. Érdekes, hogy minden más lapban megy az időzités, csak az enyémben nem. Érdekes nem? Amúgy is akartam már ój lapot sata 3 és usb 3 miatt, meg a később gépfejlesztésnél is előny lesz az új lap.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Alister71 #20645 üzenetére
Ha ez alapján megmondod, mit-hova állítsak, akkor igen, megnézem.
De csak holnap. Ma megígértem a cimbiknek, hogy Arany péntekezünk.
(Asszonkám is elengedett.)
MOD: (20648): Simán, ha a procid C3-as, a Ram-ok pedig nem EDO-k
.
Még egy kérdés, mielőtt indulok: Miért kell ez a sebességkülönbség?
Ha játszol, nem veszed észre. Ha netezel, veszed észre. Ha videót kódolsz, veszed észre.
Én sem hajtom 4GHz-en, hanem alapon, alulfeszelve. Egy gramm különbség nincs 3.2-4GHz között, hétköznapi használatban. Egy SSD, az sokat dob. Meg a 2->4GB RAM. 4->8 viszont semmit.
Szóval? -
TeeBee73
veterán
-
-
waterdragon1
tag
-
DasH_001
tag
válasz
Alister71 #20406 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Az én procim sajna semmilyen lapban nem fog olyan jól menni mint a tiéd, mert még a régebbi C2-es steppinggel rendelkezik.
NV 8300 chipsetes lapom volt, már nem rendelhető, ezért MSI 880GM-E41-et fogok kapni a gariztatás után.
Mindenképpen olyat szeretnék, ami már SATA3 és USB3 kompatibilis, AM3+ annyira nem fontos.Megéri 1333-as memória helyett 1600-asat venni?
A feszültségek és a frekvenciák pontossága mitől függ egy mai modern AMD chipsetes alaplapon? -
-
Yeffy
veterán
válasz
Alister71 #20448 üzenetére
nem röhög, együttérez!
ja, jó lenne, kár, h nincs kocsim, hiába szeretnék... -.-"áá, szóval miskolci vagy. na ezt jó tudni, akkor személyesen egyszer lehet felkereslek, amúgy is akarok már menni arrafelé. én is borsodi származású vagyok
és most nekem is 4870-em van...nem ment egyik se? hmm, na mindegy, most már végig ámokfutottam magam, lenyugodtam. csak tudod bosszantó, hogy másnak megy, nekem meg nem. oké, ne m100 egyált., h megy, de jó lett volna...
-
Yeffy
veterán
válasz
Alister71 #20423 üzenetére
semmi, nem jó most sem...
restartoltam vagy 6x, ugyanúgy maradt. gondoltam egyet, és még a BIOS Load alatt megnyomtam a főkapcsolót, ami ugye így "áramtalanítja", majd újból bekapcsoltam a gépet, és így már csak felpörög, nem indul. "Hallani", ahogy indítgatja magát újra... pedig 1,425 V-ot adtam neki...Kész, ennyi, vége, feladom... vagy nincs benne plusz mag, vagy nem tudom, direkt kib_sztak velem. xD
De most 1,275 V-on van 3,6 GHz-en. Majd ha meglesz a hűtő, kitunyingolom.
Köszi azért a segítséget, ha van még kérdés, írok.
Vagyis van, jobban belegondolva, ez a feszültség-nem-levételi gond. De gondolom senki nem tud vele "mit kezdeni". CnQ, C1E enabled, szal... rejtély...
-
Yeffy
veterán
válasz
Alister71 #20406 üzenetére
egész jó kis lap.
előzőm nekem is Giga volt, igaz, 780G chipsetes, de majd 2 éig szolgált hiba nélkül, ment benne vagy 4 féle proci, meg ram, még a mostani 960 T-m is megfordult benne, hiba nélkül vitte. szóval jók ezek a Gigák.megőrülök ettől a CPU fesz-nem-levételtől...
-
Yeffy
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kompakt vízhűtés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Magisk
- Ingatlanos topic!
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest